1 pärm & 4 mappar belv resultatet.

Nu känns det som jag mer koll på mitt liv.. eller?

Jag har under dagen sorterat mina papper gällande sjukskrivningen, allt i från FK, AF, läkarbesök, rehabiliteringar & beslut. Så nu sitter hela mitt liv sen juni 2006 i en pärm & 4 mappar. Helt sjukt vad mycket det är!! Men det är mycket skönt att ha allt samlat på ett ställe. Det har varit samlat förut oxå, men på flera ställen ;)


5st olika mappar med olika materiel gällande EDS & sjukvården.


Min nya EDS, sjukvårds pärm.

Ja började sätta in i en pärm tidigare, men det har ju tillkommit en hel del sen dess. Måste ha ordning på allt nu tills på tis då jag har ett möte på AF. För min handläggare vill ha allt materiel som jag berättade tidigare sen 2006. Så man kan ju säga att det är en hel del att hålla reda på. Fick dessutom hjälp med att kolla igenom min "EDS historia" som jag bloggade förut. Tänkte att jag lägger ut den förnyade, finslipade modellen. Tänkte ge den till henne, för att hon ska kunna blida sig en bild utav hur det sett ut, vilka problem jag har. Det vara lättare att utgå i från den.

Det är en lättnad nu när allt är gjort. Även om jag inte hade behövt de nu tills på tis, så var det något som skulle göras i alla fall. Ni vet sådant som står på göra listan.

Så nu känner jag mig väl förberedd inför mötet. Det var en blankett på 3 blad jag skulle fylla i tills dess. Med helt orimliga frågor som jag inte kan svara på. För att jag inte befinner mig i en situation att börja jobba. Så man kan väl säga att jag har trotsat det nu. Men jag kan ju inte släta över sanningen. Som beskriver en sak på pappret & en annan när hon frågar mig tex. Hoppas att ni förstår vad jag menar..?

Nu tänker jag se till att dom verkligen förstår vad jag menar & tänker inte säga saker bara för att vara duktig. Har gjort som dom har sagt & följt deras önskemål nu i 3 ½ år. På den vägen har jag blivit sämre, så om jag inte kunde jobba då hur ska jag då kunna jobba nu?!

Tack Laila för hjälpen ♥


Promenad, vackert, fumlig...

Kom precis in från en promenad..

Blev ingen bandy idag, lika bra det. L hade oxå feber så Jennifer var oxå hemma.

Febern har gått ner som för väl är. Jag har bara lite huvudvärk idag, känner att den finns där men inte värre än så. Så bara jag tar det lugnt så går det bra. Hade stort behov av frisk luft kände jag, efter gårdagen. Tänkte att jag tar en lugn promenad, men redan efter en bit så kände jag av i båda höfterna. Vilket inte blev bättre så klart, så sista biten vart en pina, när det är båda så kan man inte heller avlasta det ena. Fick ta micropauser, men vad hjälper det... Det är bara att maka sig hemåt. Upptäckte även ett hårstrå som satt 1 cm in i foten oxå, mycket ont gjorde det...

Men jag fick förutom det en skön promenad med hundarna.. Det var så det knarrade i snön när man gick. Det hade kommit nästan 1 dm till puder snö, men dom hade plogat på vägarna, så vi höll oss till dom så gott vi kunde. Mycket skönt ute & otroligt vackert!
 
När jag bara ska korsa lekparken hem & man nästan kan se hustaket så är jag tvungen att kliva över en mindre snövall. Sen ska vi gå igenom snön på den upptrampade stigen genom parken ca 150 m. Men det är bara det att Madeleine snor in sig i Bazze´s koppel runt foten, innan hon märker det så är de försent. Jag faller handlöst framåt ner i snön, tar emot mig med ena armbågen. Som tur var det inte allt för hårt fall. Men det räcker. Fumlig man blir när man har ont...

Stackars Bazze då.. :( Men han klara sig bra, han stod kvar på alla fyra benen.

Sen vinglade jag vidare hem, man blir lixom helt le lös i benen & tappar kontrollen när det värker i höfterna. Nu sitter jag inne i alla fall.. Vi var ute i 45 min. Ska göra mig lite gröt  & sen ta en dusch, mer än väl behövligt! Kanske kan få lite cirkulation i musklerna oxå då ;)

Vad har ni haft för er denna sön?


Tagen förra vintern i nov, shit vad fort det går! Vad Prinsessan Nellie var liten..

Here we go again

Svettas & fryser om vart annat..

Nu har febern kommit tillbaka & en hemsk migrän har jag! Klarar inte av ljud, ljus & kan inte röra mig utan att allt snurrar.. Så hela dagen har jag legat på soffan. Vart väckt i morse som vanligt av Bazze & Nellie, men när dom hade kissat så lag ja mig igen. Vaknade igen 11.15 då släpade jag mig upp för att kunna ta min medicin & äta lite yogurt. Sen somnade jag om igen, vaknade inte förns kl var 17. Så, så rolig har min lördag varit.

Har kunnat titta lite på TV under kvällen, men det är svårt att fokusera.

Jag & Jennifer hade pratat om att ses idag, men det blev ju inte av :(
Så hoppas ja är lite bättre i morgon, åtminstone att febern är borta. Man önskar att man hade en sambo dessa dagar som kunde hjälpa till. Men det är för väl att man har snälla vänner & grannar.

Vill få ordning i min nya byrå oxå, allt ligger utspritt i sovrummet nu som ska vara i den. Upptäckte att det är 2 saker till som är bra med den, 1 den har hjul, 2 det går att dammsuga under den. Så man kan säga att den har dessa saker som är fördel när man har tex en sjukdom som EDS. Allt som underlättar för städning, hantering & liknande är mycket värt!ROBINSON VINNARE 2009

HANS!!!

Hans Brettschneider Foto: Erika Rydberg/TV4

Av dom som stod inför finalen så ville jag att Hans skulle vinna.

Jag tycker han var den mest värdige vinnaren av robinson. Har ju inte sett all program som ja sagt tidigare & vet att det har varit en del irritation på Hasse. Men som Jimmy har bettet sig mot sina lagkamrater så tycker inte ja om honom. Han har svikit dom, gått bakom ryggen. Han vann endast 2 tävlingar på hela tiden på ön. Sen var han fruktansvärt LAT!

Så enligt vad jag anser är en vinnare så var det rätt man. Hade ja fått välja hade jag helst sett Mats som vinnare. Men tyckte att det blev bra till slut. Skönt att se Jimmy´s min när vinnaren korades. Han klarade sig till final, med sin pakt, men på vägen skaffade han alldeles för många ovänner.

 

 


Vilken skräll!!!!


Agneta åkte ut, hur gick det till?!?!?

"Hackigt och stelt" tyckte Tony, när Agneta Sjödin brände av en arg, arg dans. Foto: Henrik Graan/TV4
lånad bild av tv.se igenom att klicka på den så kommer ni dit.


Vart lika chokade som dom!! Det är många andra som borde åka ut, än hon & Tobias. Även om det inte var mina favoriter är dom duktiga & ja gillade dom.

Vad tycker du?


Vet inte om jag tycker att Stefan förtjänade sin 10:or heller, tyckte Mattias & Claudia var minst lika bra!Fick äntligen möjlighet

att hämta byrån jag fått utan min kära vän K. Hon har flyttat & har nu inte plats för den, min höll på att rasa ihop. Så blev mycket glad!Nu ligger dock alla mina strumpor & trosor uppe på. Men får hugga in i det i morgon, torka av den & sen kunna lägga i mina saker i den. Kan knappt bärga mig! Denna är dock mycket större, ni vet ju hur det är med mer plats, det går alltid att fylla i utan problem ;)
Den är mer ergonomisk än den andra oxå, lättare att dra ut lådorna, som man sen puttar på så åker dom in, om ni förstår vad jag menar :S Lättare för händerna oxå. Så många positiva saker.

TACK K ♥


Priset blir högt!

Kan bli lite tjatigt nu, men detta är min verklighet...

När jag kom hem så kom huvudvärken, försökte hejda den, vila, ta tabletter. Men fick stänga in mig i sovrummet, mörklägga, ögonbindel på, & försöka slappna av. Efter  1 timme ungefär kunde inte hundarna vänta längre, det kändes bättre så tog mig upp igen.

Men ju längre tiden går nu in på kvällen/natten så blir det värre igen. Så min gissning är att det bara finns en sak att göra. Vilket är att lägga sig igen. Fick i alla fall se mitt favorit program, let´s dance :D

Ska nu se det sista, vem som åker ut. Sen blir de sängen igen..

Hoppas på en bättre dag i morgon.


Dagens möte..

Så har fredagen gått mot sitt slut & det är inte många kvar tills det är lördag.

Som sagt skulle jag träffa min handläggare på AF idag. Hade mycket svårt att komma upp när jag inte kunde somna igår. Gick upp, men somnade om på soffan igen, när jag vaknade så hade jag 20 min på mig! Hann i tid, men inte det roligaste att stressa..

Hur som helst så gick det bra på de sättet att hon är på "MIN" sida. Sen kunde hon inte hjälpa mig med att lösa pengafrågan. Fick berätta lite mer om min situation, vad som kan hända om jag överanstränger mig. Hon blev helt förtvivlad & tycker att FK måste kolla över mitt ärende igen! Så ska ta med mig alla dokument från 2006 nästa vecka när vi ses igen. Så ska hon försöka bilda sig en så bra bild som möjligt av min situation. För hon sa att det är absolut INTE meningen att jag ska bli sämre av detta!

Det är ju en stor risk att det blir så om jag ska gå igenom allt detta dom begär. Under dessa 3 månader kommer vi inte hinna komma igång i alla fall med någe större mer att kolla över allting. Så det skulle ha varit skönt om det hade blivit som jag hoppats på med Uppsala Akademiska sjukhuset. Nu är det inte så, jag har tid där om ca 3 veckor först. Men det mötet är OTRILIGT VIKTIGT!

Hon säger det att det är många som är på AF nu som inte ska vara där. För det inte så att man blir bra bara för att det blir ett nytt datum. Utan det kan ta tid, år, eller aldrig. FK säger att dom har handläggnings tid, men det har AF oxå. Men bara för det så kan man inte bara lämna oss, sa hon på AF. Vilket känns skönt att höra.

Kom på när jag kom hem att jag hade kontakt med Alfa-kassan förra månaden om min ersättning. Den tjejen jag talade med då sa att jag inte kommer få ersättning ifrån dom dessa första 3 månader. Men nu säger FK precis tvärtom. Så det pappret AF & A-kassan ska ha för att bedöma min ersättning har inte dom fått. Pga vad hon sa till mig. Så läget har förändrats helt & hållet, så nu står jag här med skägget i brevlådan.

Blir matt!!!

Nu måste jag leta fram alla papper som har kommit från läkare, FK & AF etc, sen juni 2006. Ni kan ju tänka er att det är en hel del! Hoppas att det kan hjälpa mig. För så här kan dom bara inte behandla mig! Jag har blivit sämre & sämre, nästa skov kommer inte bli lättare & om jag kommer bli av med kryckorna den gången är frågan..?!

Så det är mycket viktigt att allt detta kommer fram till som. Nu är det dax att lägga undan duktiga Madeleine ett tag. Tala om för dom hur verkligheten är! För är det någon som känner mig bäst så är det trots allt jag själv.


Lurad är det rätta ordet!

Har inte löst de vad det gäller från med den ekonomiska biten.

Just nu har jag inte ens en aning om hur det ska kunna läsa sig?! Snart är det helg oxå... Så har försökt nå a-kassan även idag, men dom stängde telefontiden redan vid 12. Helt vansinnigt enligt min mening! Det tyckte även hon på AF. Så dom har endast några timmar på förmiddagen man kan ringa. Vilket är svårt för en som mig, som har svårt på morgonen att komma igång. Men får göra ett nytt försök i morgon.

Fick tag på kvinnan på AF efter vi ringt om varandra. Hon inte kan svara på vad som gäller. Men hon är däremot mycket villig att hjälpa mig med det hon kan. Vilket betyder mycket för mig del! Det är få sådana människor man träffar inom myndigheterna Så hon klämde in mig i morgon på en tid jag ska få komma till henne, hon ska titta på ett doc jag fått av FK som jag inte förstår ett skvatt utav?!

Hon nämnde även att hon kunde följa med mig till FK för att lösa den frågan. För det har med min ersättning att göra, vad dom har tagit för beslut.

De värsta är att jag inte ens får veta något i förväg! Ingen varning om att ersättningen kommer sjunka avsevärt mot vad jag har fått tidigare. Så man har en ärlig chans att lösa problemet. Nu fick jag veta det några dagar tidigare för att ja är den ja är & ringde FK för att ja kände på mig att det var någe fel. Men det räcker inte ändå. Hade dom sagt att jag var en av dom som skulle få lite pengar i tid är det en helt annan situation genast. Nu sitter ja där jag sitter & riskerar att inte kunna betala mina räkningar!

Jag är mycket noga med min ekonomi, har varit sen liten & sköter mig, betalar alltid i tid etc... Men nu tack vare myndigheterna så faller allt!

Vad jag hade förstått enligt papprena & AF så skulle man få 80% av sin tidigare lön. Men det är ju de inte på långa vägar! Så ja LURAD är det rätta ordet hur ja känner mig nu!..

Så hoppas jag kommer någon vart i morgon...

Tackar för allt stöd från er kära bloggvänner & vänner irl ♥

Det betyder otroligt mycket i detta läget, nu behöver man all energi man kan få för att orka kämpa igenom denna kamp. Med AF, FK & a-kassan! Hoppas snart det blir en lugnare period. Jag har haft det så här sedan den dagen i juni 2006 jag vart sjukskriven & de senaste 1-1½ året har nog slagit alla rekord!

Just nu lever ja en ½ dag i taget, tills problemet är löst!


Denna dag tog en helt annan form än tänkt..

Vart en alldeles för tidig start för min kropp idag, men fick en trevlig stund med Jennifer.

Behövde komma in till granngården för att köpa hundmat, visste att Jennifer hade pratat om att åka in så messade henne innan ja lag mig. Hon messade på morgonen, men det hörde jag inte, sen när hon ringde lyckades jag välta en kopp på nattduksbordet när jag fumlade efter telefonen, som gick i kras när den nådde golvet.

Trevlig start på dagen.. Men det fick ligga, för var alldeles för trött & hade inte den tiden att ta upp det då. Men gick upp, klädde mig, fick i mig lite yogurt, sen kunde ja gå för att möta henne. Men hade inte riktigt väntat mig att behöva skotta mig fram, för att komma ut till vägen. Visste att det hade snöat & blåst, men ja, jag vet inte. Fick helt enkelt greppa spaden & skotta en gång så ja kom fram, det var väl en meter på sina ställen. Sen kunde jag fortsätta, som tur va så var vägen plogad så den var ren från massa snö.

Jennifer hade oxå haft samma problem Vi kom i alla fall iväg :)

Vi tog granngården först, för att sen åka vidare till ICA, där hon skulle handla. Men innan vi gick in i butiken tog vi oss en kopp te & kaffe m bulle till. För att orka ta oss igenom butiken. ;)
Men det var nödvändigt, för ja kände mig väldigt trött, normlat så brukar ja sitta vid den tiden (10-11) & äta min frukost. Så kaffe & en bulle satt fint :)

Innan vi hämtade L på dagis vart den en till fika hos mig, när vi ändå lämnde hundmaten.

Jag gick sen hem från Jennifer efter vi hade hämtat L på dagis. Tanken var från början att vi skulle ta en promenad tillsammans. Men L var trött när han kom hem & jag vart hungrig innan vi hann iväg. Så jag gick hem, gjorde mig mat. Sen när jag ätit kände hur ont jag hade i kroppen efter dagens ärenden. Såg lag mig ner för att vila, men kände ganska snart att jag skulle somna. Vilket jag gjorde så vaknade ett par timmar senare.

Jobbigt är det, samtidigt som man behöver det. Men man vet inte vilken tid det är på dygnet & hur länge man har sovit.. Men som tur var inte allt för länge, så hade inte missat hundarnas middagstid, men det ser dom ju till att påminna mig om. Det var faktiskt därför jag vaknade, för att Både började gny & ville ha uppmärksamhet av mig.
Lugn kväll på soffan framför Robinson. Älskar att dom gamla deltagarna är kvar! Tycker Mats är en värdig vinnare! Hoppas att han är den som tar sig vidare, men vem det än blir så är det den från Gheba som ska vinna. För tycker inte alls någon av de andra är en värdig vinnare.

Nu har ja bara babblat känns det som, men blir så ibland...

Hoppas ni har klarat er igenom stormen?!


Final vekcan i Robinson

Av en händelse så fastnade jag framför Robinson ikväll (igår, onsdag), som ja har sagt följer ja inte det. Har sett några program i brist på annat. Blev upprörd när dom skulle göra ena tävlingen.


Robinson Karibien. Foto: TV4
lånad bild av tv.se

Dom tävlande var fast i en 2 delad planka, som det var 2 hål för händer & ett hål för huvud. Sen vart dom nergrävda i sanden strax över midjan. Sen skulle dom ta sig upp ur sanden, springa ut i vattnet simma sista biten fram till en boj, där hängde en nyckel, tillbaka till stranden, ta av "plankan", låsa upp en kista, där låg ett pussel med massa namn som dom skulle få i ordningen hur deltagarna hade åkt ur tävlingen.

Killarna kom upp, men tjejerna tog det tid för, men Veronica kom INTE upp! Hon höll på länge, till slut så var det inte roligt längre & det vart bara en match att ta sig upp. Hon har sen tidigare haft problem med höjder & vara i trånga utrymmen vad jag vet. När tiden gick så steg paniken när hon inte kom loss. Hon kände som om hon skulle dö där till slut om hon inte kom loss.

Jag kände min medkänsla komma för henne. Lider själv av panikångest & vet hur det känns & man tror på riktigt att man SKA DÖ! Funderade över hur lång tid hon skulle behöva hålla på innan Paulo skule hjälpa henne. Man såg på henne hur paniken steg, hon skrek på de övriga att bli klara så hon skulle komma loss. Men slutligenhjälper Paulo henne upp. Då var hon förstörd, panikslagen & grät. Vid de laget gjorde även ja det, för att ja kändemed henne.

Låter kanske knäppt, men då var det...

Det var meningen att detta inlägg skulle ha publicerats igår,m en som ni kanske mäsrkte gjorde dom om blogg designen igrå, så detta inlägg har jag skrivit om 2 gånger & sen när det skulle publiceras skickade dom ut mig...
Men gör ett nytt försök idag istället...


Finns inga dåliga väder

bara dåliga kläder. Som man brukar säga. Här är det busväder nu, säkert i den större delen av landet..

Vi har varit ute i det vädret på en promenad, mycket skönt att komma ut. Det var jobbigt när det blåste i ansiktet, men var svettig när jag kom in. Hade mitt nya kitt idag :) Jackan & termobyxorna, de var de bästa köpet på länge! Det är en skiddress, så det har allt vad som heter finesser! Den är väldigt smidigt därför. Många bra små grejer för mig som har värk & känslig för drag, & bli kall. Den värmer handleder med de x-tra mudden innanför, man knäpper x-tra om midjan för att inte få in snö & drag, sitter åt ordentligt nere i fötterna så ingen snö kommer in. Min dunjacka är tjockare, men fryser mer i den.

Vi gick kanske en ½ tim, det är inte lätt att gå & pulsa i snön för mig, får lätt ont då. & nu i det här vädret hjälper det inte ens att hålla sig på vägen, för den blåser igen. Men hundarna bryr sig inget, dom knatar på som om inget speciellt. Kände av ordentligt i min höft, så haltade hem lite försiktigt.. Tittade in hos Laila på vägen hem, hade en liten pratstund, innan det var dax att gå hem å äta middag.

Har känt av min väderkänslighet idag, tror att det är många som har gjort det.

Ruedee & hennes barn var här idag på mellis & fika. Det är så skönt med henne, för ja kan vara mig själv. Har ja en mindre bra dag, gör inte det något. Vilket är mycket viktigt för mig att mina vänner kan förstå. Vilket dom gör.

Har inte löst mitt problem än vad det gäller AF & a-kassan. Så gör ett nytt försök i morgon. Börjar bli mycket stressad!
När får ja vakna upp ur min hemska mardröm?!

Känns lite som om att kämpa i motvind nu...

Har idag tagit tag i några samtal, bla till FK. Mina pengar har ju inte kommit som dom ska.. Here we go again! Så då får man snällt lyfta telefonen & ringa dom. Då visar det sig att dom kommer endast att betala ut en mycket liten bråkdel av det ja brukar få. Närmare bestämt ca 2800 kr. Ja ni läste inte fel! Hur i hel*ete ska man klara sig på det?!?!?!

Det jag får till svar är detta som man har hört så mycket om. Att a-kassan inte hinner med att betala ut den rätta summan till alla som har blivit ut försäkrade. Men hon kunde inte svara på om jag är berättigad den högre ersättningen. Så det kan vara denna ersättningen ja får nu i 3 månader, sen minskar den till 70% efter ett antal dagar till 65%. Då finns det ju inget kvar att leva för!!!

Detta gör mig så fruktansvärt förbannad så ni anar inte!! Men kan inte svära här på bloggen. Jag kokar så där som dom kan visa på tecknat, när man blir röd & det ångar ur i öronen!

Varför i hela friden ska VI behöva lida för att regeringen har gjort om reglerna?!?! Detta har dom vetat pass länge att dom kunde ha förberett sig på! På normala jobb sätter man inte extra personal under te x högtider. Men inte här, nej nej, varför då! Dom får vänta på pengarna tills nästa månad!

Men HALLÅ!!

Ja vet inte hur man ska orka, vem ska betala mina räkningar?! Hur löser man detta på ca 4-5 dagar?! Soc får maninte hjälp utav när man har djur & för dom tar det oxå tid att få pengar ifrån. Men detta skiter ju alla i för det är ju mitt problem att lösa!

Hon på FK sa typ ingenting, inte för att hon kan göra något, men det lät som om att hon inte brydde sig överhuvudtaget!

Ja som ja har sagt tidigare inte nog med att man ska på någe sätt klara sig igenom en vardag drägligt med all värk utan man ska brottas & fightas med allt detta oxå!

När ska ja vakna ur denna mardröm?!
Man vill somna & vakna å känna att det är inte på riktigt utan det var bara en mycket hemsk mardröm!
Kan någon nypa mig i armen så jag vaknar? SNÄLLA!!!!

Något positivt var det med samtalen, för när ja ringde till vårsgaratin innan (5 månader se jag fick remiss bekräftelsen), så visade det sig att jag har en tid till Akademsika sjukhuset till ärftliga sjukdomar nu i feb. Så det ser ja fram emot & hoppas på framgång ur denna mardröm. För det kan underlätta för mig nu om jag får mer underlag därifrån. Det är min förhoppning i alla fall!
Ni anar inte hur jobbigt

 jag har haft nu på kvällen att hålla mig vaken!

Tappat räkningen hur många gånger jag har gäspat, grus i ögonen, man blinkar om & om igen & dom värker.. Men ska försöka hålla mig vaken en stund till så när ja somnar att de blir för natten.

Har under 2 nätter nu somnat väldigt sent! I förrgår närmare 03.30 & igår 04.30 vilket gör att man har inte sovit dom timmarna man behöver. Då tänker ni kanske varför går du inte å lägger dig då? Nja inte så enkelt, har helt enkelt inte kunnat somna..

Idag åkte jag & Laila in för att handla, började bli så där tomt i kylskåpet. Men det var kämpigt, först fick vaknade jag med en hemsk värk i ryggen, ilande, brännande. Trodde det var för att jag glömt min kvällsmedicin, men det var inte det... Sen fick ja inte upp värmen i händerna, ja är mycket noga med hur jag klär mig. Flera lager, att det inte ska glipa mellan byxor & tröja, vara varm om ryggen & nacken etc. Men ändå var händerna frusna.

De fortsätter att krångla. Ni kanske tycker jag tjatar nu.. Men dom vill inte samarbeta med mig, värker, tappar kraften & får emellanåt stärka på dom för att dom, hur ska ja förklara?... Man har dom böjda sen svårt att sträcka ut dom... Hoppas ni förstår då. Har ju haft probelm med mina handleder mer eller mindre sen jag var ca 11 år. Men inte så mycket i fingrarna... Så det känns inte som sagt så jätteroligt! Man är ju beroende utav dom.

Vaden blev dock bättre när jag lindade den igår. Sov även med den, för att inte riskera att den skulle bli kall. När ja nu vakande & den var bättre idag, lindade jag även den när jag skulle ut i kylan. Så de var mycket positivt! Nice!

Nu är kylskåpet på fyllt igen, skönt nu klarar man sig om det blir storm som dom har lovat.

När vi kom hem bjöd hon mig på middag & en mycket god dessert! Tack... Sååå länge sen jag åt morotskaka, det tar mig tillbaka till barndomen, min mamma brukade baka det. Men nu äter ja inte det allt för ofta. Får försöka hitta ett bra pecept & försöka mig på det. Är det någon som har ett på morotskaka?

Tack Laila du är min hjälte idag ♥ 

VECKANS CITAT

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting!

Nalle Puh
Vad det gäller

min värk som jag hade i fingrarna, så är det inte lika illa idag, även om jag har ont i dom när jag anstränger mig för mycket. Eller i vissa rörelser. På f m hade jag svårt att kontrollera dom, men det fungerar bättre nu på kvällen. Tack för era råd  tips ♥

Idag har jag istället ont i höger vad. Det flyttar sig hela tiden & nya sorters smärtor som man inte alltid känner igen.. Detta är som om jag har växtvärk. Smorde med Heat Lotion Aloe Vera. Det hjälpte så länge det var hett. Men sen kommer det tillbaka, det blir så påtagligt oxå när det är en molande värk. Så nu harjag smort med Voltaren & lindat vaden med en vanlig lida. För att hålla värmen bara. Så det känns något bättre just nu.

Man vet liksom inte riktigt vart smärtorna kommer ifrån alltid, för det kan dyka upp bara sådär. Förmodligen av något man gjort tidigare dagen innan eller samma dag, men att det kommer efter.

Man blir inte klok på allt... Funderar ibland hur det skulle vara att uppleva en dag utan någon smärta. Det är ju liksom min vardag, så vet inte ens hur det känna att vara utan. För är det inte de ena så är det de andra. Det var väl därför vissa klasskompisar kallade mig för hypokondriker Vilket inte alls är roligt, när man har ont på riktigt. & intekan jag rå för att den flyttar på sig från ena dagen till den andra. Så därför kan det vara så att jag inte talar om när folk frågar, bara för att det är alltid något. Så då blir väl folk trötta & orkar inte fråga eller lyssna. Vad vet jag, säkert olika...

Hemskt egentligen,men sant.


Minst sagt en djungel!

Hmm.. vart ska jag börja... Jag har haft feber idag oxå. Så det är bara vila som gäller.

Skulle ha varit på AF idag som sagt, men ringde återbud. Eller fick inte tag på människan, så skickade ett mail istället, fick svar väldigt fort. Förvånad, ja! Men det är kul när man blir glatt överraskad.

Så som idag när jag har legat i feber, är jag skylldig att anmäla mig till FK. Fast jag inte har någon praktik. Vet inte vad det har för betydelse? Om jag anses sjuk & ska få pengar i från annat fack?

Men hur drar dom gränsen? Jag låg i feber fredag, lördag & idag måndag. Men som tidigare när jag ligger, fast med värk eller migrän. Är det samma sak då?!

Ja, jag blir då aldrig klok på detta! Alla regler hit & dit & olika skyldigheter man har. Det är ju omöjligt att hålla reda på allt! Har fått en tid nu till AF i feb. Men då har det ju gått 1 månad av dom 3 man har?... Hur tänker dom att detta ska fungera? Vad händer mig efter de 3 månader, ja kommer ju inte ens ha hunnit ut i en praktik. Om jag har förstått de hela rätt, har man möjlighet efter 89 dagar som ej sjukskriven att bli det igen. Ska inte vara lätt, men möjligheten finns. Annars kommer min ersättning sjunka drastiskt. Då vet ja inte vad jag tar mig till?.. Men en dag i taget, som sagt...

Dom kan ju inte utsätta mig för något min kropp inte klarar av! För ja vill ju inte bli försämrad. Men risken finns, för allt man blir utsatt för.

Är det någon mer än jag som läser min blogg som oxå har blivit ut försäkrad?

Är det något som jag har förstått är det att jag ska ha ett papper utav AF påskrivet att jag nu ingår i arbetslivsintroduktion programmet till FK. Inte att dom kan sköta det mellan dom. Nej då blandar man in mig emellan som ska hämta pappret på AF & lämna in hos FK. Det är väl onödigt tycker ja. Men varför göra det lättare för sig?

Måste kolla upp min ersättning, för FK har inte betalat ut för en hel månad. Here we go again! Så det fattas en hel del.... Tröttsamt. 

Konstiga, plötsliga smärtor...

Har ikväll haft som, hur ska jag beskriva?.. Helt plötsligt från ingenstans så kommer en smärta i 2 fingrar (långfinger & pekfinger) som stramar, molande & pulserande värk. Gör fruktansvärt ont! Man kan INTE böja fingrarna. Den försvinner & kommer tillbaka.

Är det något som kommer ifrån nacken eller liknande?
Känner någon igen det?

Har för övrigt haft mycket mer ont än vanligt i knäna, handleder, armbågar & fingrar senaste tiden. Vet inte vad detta kan bero på, om det finna något sambandet vet jag inte... Det brukar vara så. Men bra är det inte! Kan inte gå ut utan mina knäortoser alls nu.. :(
Har börjat sova igen med mina handledsortoser. För att skona handlederna, det var min sjukgymnast som sa det. Eftersom man sover oftast med dom i konstiga vinklar, böjda.

Mycket konstigt händer det med kroppen...


Vakanar idag...

och tycker att livet leker, febern är borta. Fortfarande sitter det kvar i käkarna men inte lika farligt som gårdagen.

Kliver upp, inte på bästa humöret då Bazze håller på & gruffar för ljud han hör utanför. Morgonen är inte min bästa tidpunkt på dygnet som ni kanske har förstått, därför lär man hålla sig på rätt kant med mig då. Vilket han inte gjorde denna morgon.

Lag mig på soffan, men låg inte så länge förns jag ätit frukost, sen var jag igång. För när man har legat ett par dagar så förfaller det lätt hemma. Det var skitigt på golvet, vilket jag är allergisk mot!!

Så tänkte att det är bäst att ta tag i det när man har energi, för den kan försvinna lika fort. När jag gjort det, så gjorde jag rent i badrummet inkl åt katterna i deras låda. Efter det kände jag att de skulle vara bra för Bazze & Nellie att komma ut uppe vid stallet. Så vart hämtad. När ja skulle hem så kom min kompis förbi, Ruedee. Bjöd dom på fika... Hade bakat på natten. :P

Vi hade inte setts på länge nu, så det var trevligt att få en pratstund...

Ja som sagt passa på när det kommer en energi våg...

Men nu när jag lag mig igen på soffan för att se Falk så småningom. Så vad tror ni händer?... Jo febern kommer tillbaka!

Inte konstigt med min rivstart!! F*N SKIT!! Typiskt, så lätt att köra på.

*Dammsuga
*Städa toan
*Städa kattlådan
*Titta på hundarna när dom leker klappa på hästarna
*Fika.

Ingen match för den som inte har EDS eller liknande, men för mig är det på TOK för mycket! Så det blir en dag på soffan imorgon, har tid hos AF. Men vet inte hur jag ska göra med det?... Ska få en på skrift till FK, så det är ganska viktigt! Men de är öppethus där i morgon på AF så kan bli en väntan. Ringer ett samtal så får vi se hur det blir...

Hur har eran söndag varit?

Så obehagligt & ont gjorde det!

Hmmm, vad ska man säga?

Inte har det varit mycket bättre idag.. Tråkigt men ett faktum. Febern var högre idag, så har sovit även denna dag till en stor del. Kunde inte somna igår förns klockan 03.10, men det är klart har man sovit så konstiga tider under dygnet så är det svårt för kroppen att ha någon rutin på det hela.

När jag vaknade i morse å skulle äta min frukost, ska ja försöka öppna munnen, ja som ni vet, detta låter hel knäppt. Men det jag skulle komma till var att jag inte får upp munnen, är så spänd i mina käkar & de gör så fruktansvärt ont! Den hade liksom fastnat i ett läge.

Obehaglig känsla!!

Den gick över efter en stund. Men tillräckligt för att det ska göra ont & vara som sagt obehagligt.

Känner mig något bättre nu,men vet inte om det är för att man har vilat så mycket nu eller om jag är på väg åt rätt hål? Om jag inte är på väg åt rätt håll så vette sjutton?! I morgon kommer bli en bättre dag det känner jag på mig.

Ska sova nu tills jag vaknar tänkte ja..
Det sa någon till min syster Malin, då svarade hon - man brukar sova tills man vaknar! :D

Fyndigt va..! :D

Nu tänker ja natta, höres i morgon, kramisLet´s Dance gång nummer 3

Kunde hålla mig vaken under Let's dance i kväll i alla fall :D

Mattias & Claudia mina favoriter är oxå Juryn´s favoriter, men man är lite orolig varje gång att det ska bli så där att alla tycker ja men dom går vidare & inte rösta tillräckligt. Men det hände inte idag som tur var!

Där emot var ju Rabih nära att åka ut!! :O
ILLA! Om du frågar mig, ja vill att han ska vara kvar & kunna utvecklas. Tycker han var bra ikväll oxå & att dom är för hårda & ger honom alldeles för låga poäng. Att han inte går att bedöma så mycket på just quickstep är ju inte hans fel, de är ju inte han som gör koreografin! Både stukad fot & annan partner.

Elin tyckte juryn var bättre idag, men jag vet inte? Hon hör inte till mina favoriter i alla fall, hon berör inte mig med det hon gör.

Jive är min favorit dans! Det är fart & glädje.. Så det var kul att både Mattias & Claudia fick den ikväll.

2:A paret att lämna let's dance

Peter Wahlbeck och Maria Bild. Foto: Henrik Graan/TV4
Bilden är lånad utan http://tv.se klicka på bilden så kommer du dit.

Att Peter åkte ut, ja jag vet inte han är ju den som jag inte har gillat någe vidare, så det var väl kanske rätt som åkte ut... Annars skulle det ha varit Marcus poeten.

Willy kan man kalla hans dans för dans?! Det vart ett magplask i dag!

Vad tyckte du om denna omgång?
Jaha, så kom dagen..


Idag har jag legat hela dagen! Somande vid 02 tiden igår natt, sen gick jag inte upp förns klockan 12.30! Men var bara vaken en kort stund tills ja somnade om igen på soffan. Vaknade upp igen vid 16 tiden.. Så nu har jag haft en dag som helst vill vakna upp när man är bra igen. Feber, ont i huvudet, värk i hela kroppen, musklerna är spända till tusen.

Men jag vet att detta kommer när jag har gjort saker i ett par dagar i rad.. Men det är alltid lika jobbigt varje gång, klart man vänjer sig. Men det är inte roligt för det. Man vill ju helst att det inte ska hända igen. Men vi som har den här typen av sjukdom känner nog alla igen oss.

Jane har sovit med mig hela dagen i stort sätt. Nellie & Bazze har varit trötta sen en lång dag igår.

Tänkte krypa ner i sängen nu & hoppas på en bättre dag i morgon!

Hoppas ni har haft en bättre fredag än jag?!


Snö=Släde

Detta vart åter en lång dag,

har så ont överallt, så det är lättare att tala om vart jag inte har ont än vart... Det var inte meningen att jag skulle ta det lugnt hemma, men åter igen när jag inte har bil så får man anpassa sig efter vad andra har möjlighet till. Klagar inte, är glad för att jag får hjälp! Men det som är svårt, är det att det inte alltid är det bästa för min kropp, för jag får inte den vila som jag behöver.

Men skulle inte vilja vara utan denna dag! Vart hämtad på f m av Lisa, hade inte klivit upp ur sängen när hon ringde, men det var bara att hoppa upp... Efter 20 min var jag redan i stallet, tog med mig frukost. När jag ätit den & druckit en kopp kaffe, en pratstund på det var jag redo att börja dagen. Gjorde inte mycket, fyllde vatten i hinkarna = att stå, hålla i en slag, gå från box till box till spilta.

Efter det vart det en kopp kaffe till & ett äpple. Kände att jag ville gör något med Tempus, men det vart att vi tog in körhästarna i stället, selade på dom & tog en tur i släden. Pappa körde Diana, ja & Lisa turades om att köra Prisse. Bazze & Nellie var med så klart men dom fick springa brevid. Det är sövande för mig att åka i släden! SÅ MYSIGT!

Tror inte folk kan förstå vad dom har missat, så har ni inte prövat så gör det! Att rekommendera verkligen!

Vi var väl ute 1 timme kanske sammanlagt. Bazze & Nellie hade fått ordentlig motion. Det var ½ poängen, men jag slapp gå ;) Sen när vi kom tillbaka fick jag bråttom, eftersom jag skulle fira lillasyster idag som sagt..

Så det var bara hem & vända, Jennifer passade hundarna, tack för det ♥

När jag skulle lämna dom, så sprang dom från bilen, upp till huset, hon hann bara öppna så for dom in! L vart överlycklig, sina kompisar.... Lite konstigt att ja lämna dom & åkte tyckte han...

När jag hämtade dom vart det en kopp te innan jag gick hem.

Så måste lägga mig på spikmattan nu så ja åtminstone får lite cirkulation på blodet i musklerna.. Knäna ömmar, & värker men det vet ja inte riktigt vad jag ska göra åt, mer än att vila dom?

Har någon ett bra förslag?

Har egentligen inte gjort så fysiska ansträngningar idag, men varit upp på bena vilket är fullt tillräckligt!

Nu blir det sängen nästa, inga planer i morgon förutom att ta det LUGNT & VILA!!!!

GRATTIS SOFIA

på 9 års dagen!!Äntligen var den här stora dagen, som hon har högst upp på listan stod det en hamster, vilket hon fick oxå. Kommer ihåg när jag hade min första hamster, var ett år äldre än henne.

Den är SÅ söt! Hon har döpt den till Roffe. Hur liten som helst...

Hon hade valt lasagne till middag med sallad, efter var det en special beställd tårta, lila är den nya favorit färgen. Det var familjen med respektive. Vi hade en trevlig stund tillsammans. Imorgon ska hon ha kalaset med kompisarna.Skog, snö, hästdoft, överlyckliga hundar, livet!

Nu idag var jag så klart & som väntat väldigt trött...

Väcktes på morgonen som vanligt, men somnade om igen i soffan, vaknade till liv igen strax före 14.. Då kunde ja sätta mig upp i alla fall, tog en latte & ett äpple för att vakna till liv. 

Efter messade jag pappa om skjuts. Han kom 1 timme senare, vi åkte till stallet. Där i lugn & ro mockade jag det lilla som var i Tempus box. Sen när jag vilat en stund bestämde ja mig för att ta en liten skritt tur. Va ju så länge sen nu, även om jag inte var riktigt ok i kroppen för en tur så när är jag det nu för tiden?... Mycket skönt var det att komma ut & inte för kallt.

Fick sällskap av Lisa, vi skritta ut i skogen i den djupa snön, Bazze & Nellie hängde med på sidan.. Dom älskar det! När vi kom tillbaka var det mörkt ute... Vi släppte ut hästarna & gick sen för att dricka en kopp kaffe..

Det är så avkopplande där, som ja sagt tidigare så glömmer man tid & rum vilket är mycket skönt. För man lever så mycket efter klockan hela tiden... Men inte där. 

Nu ikväll har jag BARA legat på soffan & slöat! Min kropp behöver det nu & inget annat. Får se om jag kan röra mig i morgon?... Tveksamt! Har tagit en varm dusch nu, bra för musklerna. Men det känns bra nu i ryggen!


Tuff dag, men fick lite gjort...

Igår tisdag var det en tuff dag!

Malin min syster kom på besök på måndagskvällen, vi lagade middag tillsammans, sen tittade vi på film & kom inte i säng förens sent.

Dagen efter gick ja upp tidigt för att få åka med Jennifer till staden, skulle hämta en jacka & termobyxor som jag la undan för en vecka sen. Har längtat så mycket! Äntligen, nu har ja dom :D

Sen efter det gjorde vi lite fler ärenden på stan. Innan vi åkte för att handla mat, eller J skulle göra det. Vi fikade lite innan för att orka med... :P

Så var hemma igen vid 14.30, helt slut! Vilade lite innan jag tog tag i min gran. Den barrade bara man tittade på den, så det var som en barrskog här hemma, barr precis överallt!! Så den kunde inte vänta en dag till. Efter det har man inte mindre barr på golvet. Men nu är den ute & det är SÅ skönt!

Halsbrännan är något bättre, men inte bra.

Lag mig på soffan sen & somnade så klart... Sen vakna jag igen kl 12.30.. Jobbigt värre, släpade mig in i sängen.


VECKANS CITAT

Goda vänner kan man göra allting tillsammans-

men bara de bästa vänner kan göra ingenting tillsammans.


                                                                               A.A Milne


Hjälpmedel, det finns ALLT!

Idag skulle jag göra ett ärende på datorn bara, men fastnade här sen..

Gick ut på EDS riksförbundets sida som jag inte har varit på på evigheter! Tänkte kolla runt lite, det är alltid något nytt man hittar.
Jag klickade på länkar som har lagt ut vidare till en butik som ligger i Stockholm, men även finns på nätet. Dom har HUR MYCKET som helts vad det gäller ifrån hjälpmedel till mun, telefon, möbler, värme vantar, kläder etc...

http://www.uriform.se/default.asp

Mina favortiter!


Sakletare
Hur bra kan det inte blir?! Detta måste rädda livet på många, man fäster nyckelringarna på olika saker som nyckel, plånbok, de man vill sen kan man söka efter sakerna. Den har en räckvidd på 30 m lägger man bort kontrollen så piper även den.


Massage
Dessa är ju sååå sköna! För fötterna..


Fårskinnstofflor
Hur underbara ser inte dessa ut att vara, finns från stl 33-47

Nackkudde fylld med kösbärskärnor
Den finns 4 st färger, man värmer upp den i mciro eller ugn, kan även kylas med.
Kan det vara bättre för oss med värk?! NEJ! :D

Bälte
Underbart för ryggen när man har ont, samma som innan kan värmas eller kyla.


E1059, Handledsstöd för tangentbord, 260:-
Handledstöd
Finns i 2 st färger, värmer eller kyler.

Pennförtjockare
det har jag letat efter, men det har dom slutat med i vanliga bokhandeln tex.
Men nu hittade jag det :D


Okrossbartgals
När man är som jag tappar kraften i händerna så är ju detta toppen!

Gå in & titta på sidan dom har ALLT! Inte allt för dyrt heller, man slipper åka iväg & kan beställa hemma. Du får hämta ut det på ditt postombud eller om du betalr lite extra får du det till dörren.

Finns något för ALLA!


Började igår kväll..

Igår kväll så kände jag en tendens till halsbränna men tänkte att det var nog inget... Men idag har jag haft det hela dagen! Har även haft sura uppstötningar. Tog Movicol (löses i vatten) igår kväll, har ätit min yogurt i morse, ätit hela dagen, tog movicol ikväll oxå. Men tror ni att det hjälper? Svar NEJ!

Nu kom jag på att jag fick tips utav Reneé (tror jag att det var om jag inte mins fel :S) Att Omeprazol Arrow ska vara mycket bra, det har de varit oxå, så tog en kapsel nu. Så håller tummarna att det går över!

För det är jobbigt att dras med de, det vet ni som har gjort det. Man blir påmind om det där sura i magen hela tiden & brännande i halsen!...

Är det någon som har en teori hur det hänger ihop med EDS?
Är det våran känsliga mage?
Ska man undvika att äta något?

Tacksam för tips & råd ♥

Har ju haft det nu i ett antal år tillbaka, dom värre problemen började med magen 2004. Men dom hittar ju inga fel som med allt annat. Men de är ju något som hänger ihop med EDS:en...


Borta match, veckans utflykt.

Som sagt så var det borta match idag med bandy laget..

Vi startade vid 9.30 från mig, var framme 45 min innan samlingen, så god tid hade vi kan man minst sagt säga.. Det var blåsigt ute denna dag, men det är bara att klä sig därefter & vi var klädda bra. Jag frös något om tårna i slutet av 1:a halvlek, men det försvann sen, SÅ SKÖNT! För det finns inget värre än att frysa.

Det är kul att se L, han blir SÅ GLAD när han ser en bandyspelare, lyser upp i hela ansiktet, blir helt lyrisk & ger i från sig ett glädje tjut :D Bandyklubban släpper han inte 2 sek, sover med den, äter med den, spelar när han även sitter i vagnen. Ja då kanske ni kan tänka er...

De laget dom mötte idag var samma som förra helgen & då förlorade dom med 6-11. Men idag var det en helt annan match! Vi gjorde första målet 0-1 till oss, innan halvtid så stod det 1-1. Så bara den skillnaden från förra matchen går ju inte att jämföra!

Vi hade flyt, jag & Jennifer fick tillgång till ett eget omklädningsrum, så före, halvtid & efter kunde vi värma oss, även hundarna. Ja för dom var ju med så klart!

Och som jag berättade tidigare så hade vi ordentligt med matsäck med oss, det kunde vi glädjas åt nu, mätta var vi hela tiden & kunde dricka kaffe & oboy i termos mugg under matchen, på så sätt hålla upp värmen. Alla knep är bra utom dom dåliga... ;)

Innan vi hann komma ut så hade det hunnit blivit 2-2, sen reducerade dom till 4-2, vilket det stod ganska länge in i 2:a halvlek. Innan vi reducerade till 4-4, då hade Ronnie tagit en straff oxå! GRATTIS! Dom stor spelade idag, riktigt kul att titta på & jämt var det som ni förstår. När det var 1 minut kvar av förlängningen så reducerade motståndarna till 5-4 & det var så matchen slutade. Olyckligt, men så är det. Skönt ändå för självförtroendet att det går att slå några som man förlorat så stort med.

Vi hade med oss kladdkaka åt grabbarna som dom fick efter.


Grädde fick dom till, de såg ut som dom var nöjda med kakan.

( det var pyssel att få till texten & ringen! Men allt går...)


När jag satte mig i bilen så kom värken & tröttheten, när jag sen klev innanför dörren, lag mig på soffan tog det inte lång tid innan jag sov. Sov 3 timmar, vaknade upp igen klockan 20.15. Då är man trött,, sen har jag legat kvar på soffan, slappat. Nu blir det lugnt i veckan, så inte kroppen säger upp sig helt. Det är ju så gör man något = vila sen. Men man kan ju inte heller bara sitta hemma.

Tack Jennifer & F!


Madeleines Italienska pasta sallad, mm

Förberedelserna för i morgon är klara så långt det går. Jennifer, jag, L, Nellie & Bazze ska åka med på borta matchen i morgon, så vi har förberett så mycket som möjligt idag. Det blir tidig start i morgon, så vi har planerat för hela dagen. Jennifer & L kom hem till mig så gjorde vi maten tillsammans. Roligare då än att man står i varsitt kök.


L trivs hos hundarna, men det är i stort sätt
omöjligt att ta kort han sitter inte still en sekund ;)
Sen är det inte lättaste med mobilen. Skohornet använder han som bandyklubba


Han hittade mösslådan sen ;)
Men han såg ingenting i den, men vad gör det...

Bandykillarna har matlådor, med sig så vi har gjort i ordning eget. Det blev Pasta sallad, grönsaker, vi har bakat kladdkaka, sen tar jag med mig vatten så har vi både till te, kaffe & oboy smart va :D

Det finns säkert en kiosk, men man vet ju inte vad man kan handla, sen eftersom jag inte äter korv heller som brukar serveras så är det bättre att ta det säkra i stället för osäkra. Sen står man sig inte på korv en hel dag heller...

Lägger ut ett recept på min pasta sallad

Madeleines Italienska pastasallad

Ca 3 pers

*Durumpasta eller fullkorn (samma sak) 250 g
*1 kycklingfilé
* ½ rödlök
*5-6 soltorkade tomater i olja
*3 rågade tsk pesto
*fetaost (går bra utan oxå)
*3 skivor vitt rostbröd
*1 vitlöksklyfta
*margarin


Gör så här

1Koka pastan 2 medans den kokar så tärnar du upp kycklingen, sen steker du den, krydda med salt, peppar & vitlöksörter. 3 Medans pannan är varm så tärnar du upp brödet, fett i pannan, brödet & pressa i vitlöken. Sen steker du det fyll på med fett under tiden till dom har sugit upp ordentligt. Stek dom tills dom börjar få lite färg. Lägg dom på ett papper, så fettet sugs ur & dom blir knapriga. 4 Skär löken i tunna, tunna skivor, tärna upp tomaterna. 5 När pastan har svalnat så har du i peston, sen löken & tomaterna. Fetaosten när den ska serveras.

Kan ätas ljummen & kall.

 

Gott med grönsallad till & örtdressing.

Lycka till!

 


Let´s dance omgång nr 2

Höjd punkten på fredagen här hemma klockan 20.00 på kvällen. Nåde de som stör då! ;)

Vissa imponerar & andra inte. 

Princess Madeleine tycker till


Agneta hon är stilig

Peter
imponerade ikväll, vet inte riktigt vad jag tycker om honom som person eller dansare?..

Elin
vet ja inte vad hon höll på med ikväll. Gillade inte alls hennes & Daniel´s nummer. Känndes som hon bara flängde runt!

Rabhi
tyckte jag var mycket bättre ikväll! Juryn var alldeles för hård mot honom!

Claudia
gillade henne även denna kväll, hon är den bästa utav tjejerna!

Willy
trodde inte han kunde lyckas så bra, men det kanske var hans kväll ikväll..?

Vickan
gillade henne bättre ikväll än förra veckan, tyckte inte dock hon skulle ha lämnat Let´s dance.

Mattias
WOW! Imponerande hur duktig man kan vara redan!! Min favorit!

Stefan
Inte bra, inte dålig..

Molly
Ja lilla söta Molly, vet inte vad hon gjrde denna kväll?

Marcus
Hmm, nja vet inte vad jag tycker im honom. Är väl inte min favorit.

Gudrun
Ja, bra för att vara Gudrun, men inte min favorit.

Vad tyckte du om kvällens dansare?

Dom jag tyckte var de som kunde åka ut var Stefan, Marcus, ikväll förtjänade inte Elin sin plats kvar mot Vickan.

Mattias & Cecilaia högsta poäng efter första omgången. Enligt juryn.

Foto: Henrik Graan/TV4

Lånade bilder av tv4.se Klicka på bilden så kommer du dit.


Victoria Svensson Foto: Henrik Graan/TV4
Ja som ni säkert redan vet så var det fotbollsprffset som fick lämna oss denna fredag oxå den 1:a 2010.


Ja som ni säkert förstår så är mina favoriter samma som förra fredagen, Mattias & Cecilia, Claudia & Tobias, Rabhi & Maria.Vad ska man göra åt de...?

Idag kan jag inte säga att det har hänt mycket.

Har varit en sån där åter hämtningsdag. Klev upp ur sängen vid 10.30 då telefonen ringde. Sen pratade jag i en timme, när jag sen lag på, hade ätit frukost så tog värken över! Jag fick sluta ögonen, somnade ganska omgående. Sov till 15.30... Men inte förns klockan var 18.30 orkade ja ställa mig å laga till lite mat!

Mycket mer har inte hänt, välte ett vinglas, som gick itusen bitar för ett tag sen.Less man blir på sig själv! Jag lyxade till det med ett vinglas, med saft i ;P Bara för att det var fredag, sen lyckades jag dra ner det i golvet...

Min julgran har snart inga barr kvar! Inge roligt, Jane drar runt dom i HELA huset! Så måste bli av med den. när vet ja inte riktigt när jag ska orka med det..? Kankse kan få hjälp av någon, vi får se.

Har ni tagit bort pyntet?En dag ute i snön med hela gänget..

Torsdag

Det var tungt igår när jag vaknade med tanke på dagen innan..

Men det är ju så, så är inte förvånad.. Jag kom inte igång förns mitt på dagen då Jennifer ringde, hon skulle ha ringt efter hon lämnade på dagis, men som tur var så gjorde hon inte det.. För då hade jag verkligen inte vaknat. Hon föreslog att vi skulle ta en promenad tillsammans.

Jag nappade, trevligt med sällskap.. Så hon kom hit efter hon hämtat L på dagis & så gav vi oss iväg.. Men det tog en stund, 3 hundar, en L som ville åka pulka & så vagnen som skulle med. Lite att hålla reda på! Men vi kom iväg & vi tog oss runt. Det var riktigt skönt ute, jag hade definitivt klätt mig för varmt! Men bättre det än åt andra hållet. Vi tog det lugt, vilket var bra för min del. Annars får jag sådana smärtor..
Vi försökte hålla oss på vägen, för när det är så här mycket snö är det svårt att ta sig fram även med vagn.


Här är gänget... L har somnat, han höll på göra det i pulkan men vi flyttade över honom innan.


Här är godbiten! Han ligger så gulligt med händerna ♥

Vi tog en snabbfika efter, men när dom hade gått så lag jag mig på soffan för en liten vila. Jag vaknade 2 ½ timme senare, kl var då 18.30. Då kan man säga att man är slut!


Men dagen tog inte slut där....

Jag kom då på att det var ju dax för Jane att besöka vet. igen för att få full vacc. Det var 3-4 veckor emellan & nu hade det gått 4v. Så ringer runt i panik för att hitta skjuts, jag hade bara denna kväll på mig, för det är då hon har dropp in.

Jennifer kunde ställa upp, även hon har en katt som skulle få spruta nr 2.

Vi packar oss iväg, 2 hundar i bakluckan. 2 katter i baksätet ( i bur ) & en katt ( i bur ) i framsätet. Så djur överallt! Styr mot vet, denna gång hade vi väl inte samma flyt som tidigare idag. Snuttan, J katt är åk-sjuk, halvvägs, bajsar hon, sen spyr hon i buren..! Nice NOT!

Det finns inget vi kan torka med i bilen heller, synd om Snuttan var det, så hon fick helt enkelt vara lös resten av resan.

När vi kommer fram så trodde jag inte det var sant! Förr förra gången när jag var där för att vacc så är det ett par före mig med 9 st hundvalpar som som vacc. INTE KUL! Dom var även här denna gång! Trodde inte att det var sant eller möjligt! Men denna gången som tur var hade dom "bara" 5 st hundar. Men det var inte slut där, sitter en annan i väntrummet, dom hämtar in 1 hund, 2 hundar & sen en 3dje hund! Tjejen där efter har 4 st katter att vacc. Så maximal OTUR kan man säga!

Har inte varit med om det tidigare...!

Så väntetiden vart 1 ½ timme. När vi kommer in så tar jag ut mina katter. När J är på väg att ta ut sin, sa ja att de kanske inte är så bra idé. Men hon tyckte båda är kastrerade så borde inte hända så mycket. Ja tänkte jaja, vi prövar...

Nej dom flög inte på varann, men Tarzan vart tokig, spotta, fräste & morrade Han skulle inte vacc dock, men ville att han skulle bli undersökt pga av någon slags hosta som kommer & går..?
Det var inte det lättaste, lät inte som om det var fel på hjärtat vad hon kunde höra mellan morret. Men hon sa att hon kommer förbi någon dag hemma & kollar.

Veterinären kände inte igen min katt, eftersom mina djur tycker om henne & aldrig annars har reagerat. Men det var inget att göra något åt. Fick låna en bur, för när jag skulle packa in dom i buren så vägrade Tarzan åka med Jane hem. Hon hade fått 2 "örfilar"¨av honom när han blev arg. Så som tur var hade hon ett att låna mig.

Men det gick fort över när han kom in i sin bur, själv, & sen hemma så var allt som vanligt igen, så värre var det inte....

Men det vart ett litet äventyr det oxå fast på ett annat sätt...

Tack Jennifer för allt idag! ♥ 

Nu äntligen ligger jag i sängen, trötta katter & hundar men framförallt en mycket trött matte! Ortoser på knä, fot & hand efter denna dag. Men ibland blir det så..


Ett äventyr, men turen på min sida ;)

Hej mina bloggläsare, idag har det varit FULLT ÖS från början till slut!

Som sagt var det en mycket tidig morgon för Madeleine... Klockan ringde 07.00, men snoozade en kvart... Det vart som tur lugn start på morgonen. Även djuren tyckte det var tidigt & vakanade inte riktigt förns när vi skulle gå..


Gick för att möta Jennifer som skulle plocka upp mig efter vägen. Hundarna fick vara hemma hos Åsa medans. Det skulle bli så lång tid för dom i bilen, & jag orkade inte riktigt ha med dom på stan idag.. Så bästa för oss alla var att dom var där..

Det var så vackert ute, alldeles tyst, det jag hörde var en hackspätt som satt i något träd, men kunde inte se den. Synd att de var sån dimma bara... Men kunde få några bra bilder ändå.Att lämna L på dagis för första gången var inga problem alls, han kilade iväg in till de andra barnen. Vi kunde fortsätta in till staden för att handla. Konstig dag, inga hundar eller barn som avbryter en hela tiden & man går i egen takt i lugn & ro. Som sagt vi tog god tid på oss...

Efter vi handlat klart var det dax för lite kaffe, då var klockan 10.30. Kände att det behövdes om ja skulle orka resten av timmarna & hålla mig vaken. Vi har ju som sagt inga problem att prata någon utav oss, så det är nog aldrig tyst en minut ;) Tiden rann iväg...

När vi tog oss lilla promenaden ner på stan, så passerade vi förbi skomakaren Jag nämnde tidigare att min dragkedja gick söder på min vinterstövel. Katastrof!

Men Jennifer sa att han skulle vara duktig, så varför inte pröva... Han frågade hur fort jag ville ha den, jag så fort som möjligt.. :S
Inga problem! Ge mig någon timme. Perfekt! Då tar vi den vägen tillbaka & hämtar den :D

Så lämnade in den klockan 11.30 hämtade den kl 13.30. Rekord fart! Den var klar oxå när jag kom :D De är en sak som man lätt skjuter på, men den gick sönder helt i torsdags & idag är den lagad :D

När vi var på stan så prövade jag den dressen med en jacka & termos som jag (eller egentligen min syster hittade när vi julhandlade). Ja önskade mig presentkort på den butiken, vilket jag fick. Men det räcker inte riktigt, så ska försöka ragga ihop lite pengar, kanske någon som vill sponsra mig tänkte jag. Så nu har jag hängt undan den 1 v, eftersom det var sista utav den storleken.

När vi går där så snubblar jag över en concealer, som var helt NY, inte bruten förpackning, TACK! :D

Så detta kändes som en väldigt bra dag, gick åt rätt riktning.. ;)

Vi kunde hämta upp L på dagis & sen vidare hem till mig & hämta upp mina hundar. Innan dom åkte hem till sig vart det en snabbfika...L vet vart jag bor, går med bestämda steg in, pekar på katterna, gossar med dom, går in i köket till skafferiet, -ka ka (kaka) & pekar. Inte dum han heller, 19 månader.

Sen var jag super hungrig!
Nudlar & en knäckemacka var det jag orkade med att laga, men mådde illa efter jag ätit 2/3 av det, ingen hit! Men jag höll mig mätt ett tag ;)


Det har varit en tuff dag...

på så sätt att jag hade så fruktansvärt ont i kroppen när jag vaknade på morgonen!

Kom på då jag ska ta min morgon medicin att jag inte tog min kvällen innan. Vilket gör då att man har mycket ont när man vaknar, mycket mer än vanligt. Min medicin jag tar håller i sig i 12 timmar så tar 2 tabletter per dygn. Så går på smärt stillande hela dygnet.

Det jag kunde göra var att äta min frukost, lägga mig på soffan igen under täcket & slumrade in igen efter 1 timme ungefär. Sen låg jag där sov från & till, mest sov, men vaknade till när hundarna var fram till mig eller ville ut. Vaknade inte till ordentligt förns klockan var 15 på ef. VÄRDELÖST!! Då har ju hela dagen gått.

Klockan 18 började jag få energi att orka sätta mig upp, vara lite aktiv, laga mat etc...

Så min dag har väl inte varit så jättekul...

Pappa kunde hämta mig, så jag kom upp till gården & hundarna kunde springa i 2 timmar.

När jag var på väg hem sen tittade jag in till Laila, vi fikade lite te & kladdkaka. Hon är oxå en sån som jag som är vaken & piggare på kvällen en på dagen.

Nu ska jag sova, sitter i sängen med datorn i knät, ska möta Jennifer i morgonbitti redan klockan 08.40. Så det blir tidigt för mig! Behöver handla & det var sättet att komma in, då hon lämnar L på dagis för sen åka å handla.
Vad gör man inte när man inte har bil & kan åka när man själv vill. Men det är tur som sagt att man har vänner som är snälla & kan ställa upp.God natt på er, kramis


VECKANS CITAT

VänskapEn vän är den som känner dig som den du är,
förstår vad du har gjort,
accepterar vad du har blivit,
och ändå,
varsamt låter dig växa.

                                        William Shakespeare
Alltid något, en sak i taget!

Bättre dag på de sättet att jag hade energi som jag inte haft på länge, men kunde inte göra något! :(

Jag har ont överallt, men mest i ryggen, det är nog ifrån fallet igår?.. Sen blev det ju en lång dag.. Inge kul när det kommer efter, men det gör de ju alltid. Så har fått tagit det lugnt helt enkelt.

Ruedee kom förbi på förmiddagen, hade varit vaken ca 1 timme. Hade ätit frukost men inte klätt på mig. Men hann det innan hon kom, då vart det en macka & en kopp te. Men kunde inte släppa tanken på kaffe, det var slut så klart! Det är väl då om någon gång man bara VILL ha, nog för att man inte har det helt enkelt..

Eller vad tror du?

Har i alla fall fått sängen bäddad som jag hade planerat idag. Så ska få krypa ner i en ren säng. Finns det något bättre?..

Jo kanske men det är väldigt mysigt!!

Om jag inte bäddat rent idag hade jag skjutit på det framåt.. Nu är det gjort i alla fall. Jag har ju inget bokat i morgon heller så kan vila då oxå. När jag sen skulle lägga in de rena sängkläderna som jag tvättat & tumlat, så flyttade jag på en hylla i garderoben för att det skulle få plats bättre & jag skulle ha det lättare att ta ut dom.

Men när man har ont så blir man fummlig. Jag ska ta bort en grej som har hållit uppe en stång som setat där tidigare, då glider tången av plasten, tången hade även en av bitardel, som klämde mitt finger. Så nu har jag en blodblåsa på fingret som ömmar!

Alltid är det något.

Hoppas jag kan få råd att fixa min bil så jag får ett liv igen & kan känna mig lite friare än att behöva be om hjälp. Det är tur att man har snälla vänner som ställer upp för en. Ni vet vilka ni är TACK ♥

Måste ta tag i å försöka hitta numret till Akademiska så jag kan få tag i någon som kan hjälpa mig. Nu har det gått över 4 månader sen jag fick bekräftelsen om att dom tagit emot min remiss. Det är bråttom nu!! För om jag behöver hjälp så är det NU. Snart ska jag träffa dom på AF, då vill dom ha något som styrker det jag säger & även FK.

Ja det är en del att ta tag i. Men man får ta en sak i taget & lösa det eftersom. För problem är till för att lösas.
Bandy, bandy & god mat!

Denna dag har varit lååång men rolig!

I dag var det dax för bandy igen :D Så då bär det in mot staden, var klar i tid Jennifer hade sagt att hon skulle hämta mig mellan 12 & 12.30 så istället för att stå inne fullt påklädd eller stå på trappan började jag gå mot hennes håll. Lagom när Nellie & Bazze gjort sina behov mötte jag henne.

L hade fått en egen bandyklubba till denna dag, som han har längtat! Senaste 2 matcherna har han lånat sin pappa´s men när vi ska gå hem & han får lämna den så blir han SÅ ARG! Nu har han en egen, den vill han inte släppa kan jag LOVA! SÅÅÅ SÖT! Den springer han omkring med & en boll 1 ½ år gammal. Ska ta en bild så ni får se...

Det var perfekt bandyväder idag.. Hade hoppats på solen som var igår. Men men man kan inte få allt... Det rasade iväg med mål bara en bit in i 1:a halvlek.. 0-4 stod det efter 19 min, då tände min bror till (Jonas) åkte hela vägen & stänkte in ett mål så det reducerades till 1-4. sen hann det bli 1-5, 1-6 då tog dom time out. Väl behövligt! Det hann bli en straff oxå, Erik räddade men det blev mål på returen.

Dom reducerade till 2-6 men efter 1:a halvlek så låg dom under med hela 2-8. Inge bra inför andra, blir mycket att jag i kapp!

Dom jagade ikapp så det stod 6-9 men sen så ramlade det in 2 mål till, ett på straff lika som förra. Matchen slutade 6-11. Synd när Erik är GRYM i mål, i topp form & inte får hjälp ifrån laget..! & att dom spelade dåligt i första inget snack, men det är synd att dom tänder till så sent, för det blir så jobbigt att jaga. Jonas gjorde 2 mål. Ni är gryma Jonas & Erik!!

Brukar inte klaga på domarna, men denna match var det bedrövligt!! Har inte sett så dåliga domare på evigheter! Det tog mycket lång tid innan dom blåste tveka in i det sista. Dom dömde som kratter!! Jag tråkigt är det när dom förstör...

Efter skjutsade J mig till gården, åt middag hos farmor & farfar. Stek, potatis, kokta grönsaker, brunsås & lingonsylt. MYCKET gott!

Så var inte hemma förns 19! Så har sjukt ont överallt!!! Lättare att tala om där jag inte har ont... Har lindat höger armen för har molande värk i den. Halkade omkull oxå på bandyn, tyckte inte det var någon fara, men kände senare att jag sträckte något i ryggen.. Man är ju inte som barnen längre. Blir vila i morgon, har legat på soffan nu hela kvällen oxå..

Frisk luft fick vi idag om något i alla fall :D Träffat massa trevliga människor...Då man vill somna & vakna dagen efter...

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om i dag?...

Jag har haft en sån där dag igen då man inte har någon energi, kan sova hur mycket som helst, ont, huvudvärken ligger på lur... Ja etc...

Så har inte gjort mycket som ni kanske förstår... Jag fick lite energi på kvällen så jag kunde laga mig middag & tillochmed en efterrätt :D Mycket gott blev det!

Men en sådan dag som denna vill man bara somna om & vakna dagen efter...

Höll inte på att få somna igår heller, kl var 01.30 så man var inte på bästa humöret & inte det bästa tålamodet. Då hör Bazze något som inte jag kan höra på utsidan & han ligger i hallen & ja vad ska jag säga, han skäller inte riktigt, morrar inte utan det är något mitt emellan. Boff boff låter det.. Invecklat blev det, men om jag ska försöka göra en bild så ni kan förstå.

Vilket fall gör det att jag inte kan sova. Man vill ju inte att han väcker grannarna heller eftersom jag bor i radhus. Han håller på till klockan slår 02.30... Sen tystnade han äntligen & körde inte igång igen förns klockan var 8.30... :D

Ja nu vart det mycket blä, blä, bla bla... Men det kanske är bättre i morgon...

Förresten, det är ju ganska kallt ute, så det blir ju kallare inne då oxå. Så jag har legat under täcket för att hålla värmen. Är det likadant hos er?

Sov gott så höres vi ♥


Let´s dance

ÄNTLIGEN!!!

Nu är det igång, mitt favorit program! Nu är fredagarna heliga igen. Det får inte komma något i mellan, det är inget annat jag bryr mig särskilt om, men dans & sång program går först ;)

Mina favoriter efter denna kväll är Mattias, SÅ SÖT & SNYGG!!

Mattias Andreasson Let's dance Foto: Henrik Graan/TV4
Denna bild är lånad av tv4.se Klicka på bilden så kommer ni till deras sida.

Mattias kommer vara en av dom som är kvar till slutet om jag får gissa. Han är fin att titta på oxå ;P Han blev dessutom Tony´s nya sexobjekt, om det sen är bra eller dåligt det vet jag inte... :P

Sen är det Claudia, hon överraskade tyckte jag!

Foto:
Lånad bild av tv4.se Klicka på bilden så kommer du till sidan.

Claudia imponerade i kväll! Trodde inte hon skulle klara sig så bra, eller vet inte om jag trodde så mycket egentligen Men om man tänker på Mårten sen förra säsongen som oxå är skådespelare så gick det väldigt bra för honom! Men får väl a se, tror hon kommer stanna ett bra tag i alla fall!

Sen får jag ju inte glömma söta lilla Rahbi... ;)

Rabih Jaber Let's dance Foto: Henrik Graan/TV4
Denna bild är lånad av tv4.se Klicka på bilden så kommer ni till deras sida

Det var ett byte till det bättre helt klart! För bonden Janne kan man vara utan... Så det ska bli kul att se va han kan göra på dansgolvet...? Det kan vara en nackdel för honom om han har för bra självförtroende, för det räcker ju inte. Man måste vara läraktig, men tror att det kommer gå bra, med tanke på att han har erfarenheter ifrån idol.

En annan som imponerade på domarna var ju Molly, den yngsta i denna omgång. Hon är ju söt som socker... Dom passar bra ihop hon Jonathan.

Willy är den nya taktlösa, omusikaliska dansaren i år. Men det är ju ett under hållningsprogram, så det ska ju finnas alla typer utav karaktärer.

Vad tyckte du?Så mycket en SÅ liten kan ställa till med...

Idag har det trots allt varit en helt ok dag :)

Jag vaknade utav att hundarna ville ut, det är inte så kul. Men jag gillar aldrig den den grejen med att kliva upp ur sängen. Mitt på dagen kom Rebecca & T på besök. Det var ett tag sen nu igen sen vi sågs vid sist. Så det var trevligt, kunde prata lite skit, fick veta lite hur det går med deras hus dom håller på att bygga. Hoppas på en inflyttningsfest snart. ;)

Efter det tog jag en vilopaus på soffan, innan jag gjorde något mera..

Förstår inte att en så liten katt kan ställa till med SÅ mycket?! Men hon har lyckats välta en nästan full vattenkanna 2 gånger nu! Blir så trött!! Bakom granen oxå, så det är inte så lätt att torka upp, eller det går rättare sagt inte. Man får lägga ut en handduk så den får suga upp, sen får golvvärmen ta resten helt enkelt. Hon har vält lampan som stod i fönstret i köket, det är nu molekyler! Adventsljustaken klarade en sväng i golvet med inte den andra... Så den lyser heller inte just nu.

En riktig liten buse är vad hon är..! Nu har hon blivit så pass stor att hon vet vad hon får & inte. Men hon måste ju testa gränserna hela tiden så klart! :) Dom är charmiga dom små liven... Sötast när dom sover ;) Som man brukar säga...

Hon har börjat med att sova under mitt täcke, inte hela natten men en stund i alla fall. Hon kryper under där sen myser hon ner sig i värmen. Annars ligger hon mellan mina armar om jag har dom ihop eller på huvudkudden intill mitt huvud. Alla är dom speciella på sitt sätt & det är de som är charmen.

Har jag sagt det att Tarzan är mer inne än ute nu, ibland är han inte ute alls. Om han är ute så är det mycket korta stunder. Så kanske han håller sig åtminstånde hemma under sommaren, men vågar inte hoppas på för mycket än....


Vad är det för fel?!

Förstår inte varför jag är så trött, jag har dragits med en jobbig huvudvärk nu länge. Så fort jag ska göra någonting så blir det värre. Det är så där så att det är på gränsen att bryta ut i migrän om det inte redan har gjort det.. Sen kan jag sova hur mycket som helst känns det som. Vet inte om  det beror på huvudvärken, att det tar kol på en?

Ja hur som helst jobbigt är det i alla fall.

Men lyckades ta mig i väg idag, åkte med Laila in till staden. Jag hade helt slut på min yogurt som jag behöver ha på morgonen för att magen inte ska paja ihop.

När vi åker i från affären tycker Laila att vi ska ta med thaimat hem. Det finns ett ställe vi passerar på vägen ut, så det passar att stanna till där.

Men när vi är på väg dit går min dragkedja sönder på skon! :( TYPISKT! SÅ nu är den helt paj & måste lämnas in för att byta dragkedjan..

Så surt! Men inte mycket att göra något åt då.

Maten var i alla fall mycket god!
Vi båda tog en annan sort på menyn än vad vi brukar för att vidga vyerna. Jag är gärna så har jag hittat något jag gillar så tar jag samma sen. Det är väl för att vara säker på att man ska tycka om maten, eller vad vet jag?

Hur gör du? Tar du samma på menyn?

Av thaimat blir man aldrig så där äckligt mätt utav heller. Jo, klart man kan ju föräta sig. Men det är inte samma sak som om när man tar snabbmat & som dessutom är mycket fett i.

Sen somnade jag på soffa igen, huvudvärken vart för jobbig & det är bara en sak att göra, SOVA! Så har precis vaknat igen kan man säga. Så ska flytta mig in till sängen nu tänkte jag, hoppas på att jag kan somna om. Brukar ju inte somna vid 20.40 vanligtvis, ni som känner mig... :P


God natt ♥


VECKANS CITAT

Respekt vinner man inte.

Den gör man sig förtjänt av!En kall dag, med en film/bok, under täcket på soffan...

Tisdag

Det var en helt ok dag igår, fortfarande trött men men så är det...

Ruedee & barnen kom hit efter lunch & hälsade på. Det vart lite mys fika tillsammans. Har ju inte sett dom sen förra året ;)

Dom har varit borta under julhelgen, sen sågs vi inget innan nyår heller, så det känns som en all evighet sen, men det är nog bara för att man har gjort så mycket oxå som man inte har hunnit prata om. Men det fick vi ju chansen till nu :)

Vi tog en liten promenad med hundarna oxå, men jag hade så ont i huvudet & kunde därför inte gå så långt. Sen var det ju svin kallt ute! Men hade tydligen klätt mig bra, för det jag frös om var kinder & näsa, vilket är svårt att göra någonting åt...

Vi tog en kopp te när vi kom in, innan dom skulle åka hem.

Fick lägga mig & vila efter för att huvudvärken blev värre & värre.. Sen blir man ju helt slut då!

Senare på kvällen fick jag hjälp att sätta upp min klocka i köket som jag fick för någon månad sen, en hylla, spotlight i hallen & hängare i sovrummet ( som jag har haft nu i ett antal år men inte fått upp den.. Tanken var att det skulle göras om där men inte blivit av..). Så nu är det så fint! :DOnsdag

Idag har jag tagit det lugnt, varit trött, ont etc...

Vi har haft över 20 minus idag, så då mår inte min kropp någe vidare i den kylan! Såg Santa Buddies i dag på film, den handlar om julen & ett gäng valpar som inte tror på den. Sen måste dom rädda julen för den inte ska gå förlorad. Riktigt söta är dom, tror barnen gillar den för djuren. Det är roliga karaktärer i den.

Somna på soffan senare fram mot kvällen.. Inte den bästa tiden att sova, men vad ska man göra när inte man orkar hålla upp ögonen?.. 

Tänkte lägga mig i sängen nu å fortsätta på min bok jag börjat läsa.. Den heter Isprinsessan skriven av Camilla Läckberg. Tror att den är bra, har inte kommit så långt än, men den är spännande redan från första sidorna. Är en kriminalroman. Berättar mer om den sen när jag har läst mera.. Men det tar tid för mig att läsa böcker, läser ca 10 sidor på kvällen innan jag ska sova...

Vad läser du för något nu? Något tips?Jennifer & jag gjorde en liten cup ;)

Förra bandy matchen vi var på så sa min bror efter till Jennifer, -Tycker det vardåligt att inte F bjuder på tårta idag...

Det var som ett skämt, F Jennifers sambo fyllde år nyårsdagen, matchen var 2 dagar efter nyår. SÅ då svarade Jennifer att jag, men på träningen på måndag så kan ni få det.

Så vi pratade om det där efter & skojade om det, sen sa vi att det skulle vara kul att komma med 2 tårta till dom eftersom det var första vinsten för dom oxå. Så så blev det, vi svängde ihop 2 tårtor på 2min, för att inte F skulle hinna hem & se vad vi gjorde. För han hade sagt att hon inte fick göra det, tror att han skämdes lite. Men detta var ju mellan Jennifer & Jonas...

Så sen till dom skulle ha samling så var vi där, väntade så dom flesta skulle ha kommit sen överraskade vi dom :D

Överraskade blev dom oxå, F bara flinade... Materialarn vart mycket glad! Dom andra log bara, men vågade inte säga så mycket...

Recept

*Färdig tårtbotten
*Banan
*Frusta jordgubbar & hallon
*Grädde
*Gelé hallon
*Bilar
*Strössel
*Kristyr tror jag att det heter?.. :S

Banan i botten På andra laget hade vi hallon & grädde på den ena & den andra var det jordgubb & grädde, sen på toppen grädde, godiset & så skrev vi med kristyr..Ja man undrar ibland vad det är med folk?...

Ja efter det så vart det lite handel oxå innan vi åkte hem. Men det jag skulle säga med det var att när vi kommer till kassan så ropar dom ut i högtalaren att - Vi har ett kundmeddelande, det sitter 2 st hundar utanför butiken, vi skulle vilja att ni tar kontakt med kundtjänst.

Det var ju mina hundar, vad har hänt nu då? Är dom lösa, eller skäller dom?

Jag går fram till Anna-Lena som ropade ut det - det är mina hundar som sitter där, -vad är det som har hänt?

-Det var en tant som sa att dom ser ut att frysa SÅ!

-Har jag mycket svårt att tro, dom har täcken på sig...

-Jaha, du verkar ju ha koll på läget... :D

Så var det inget mer med det... Helt otroligt, tror inte ens dom satt där en ½ timme. Dom har båda täcken på sig! Ja frös gjorde dom absolut INTE! Dom satt så snällt där när jag kom ut & tittade efter mig. Då vart dom mycket GLADA! Så kunde vi gå till bilen, åka hem till Jennifer...


Vadå VILL?! Jag har inget val!!

Det blev en mycket innehållsrik måndag oxå!

Var tvungen att åka till AF denna första dag i månaden om jag ska kunna få någon ersättning. Jag var ju inte ensam om det, så LÅNG väntetid blev det!! Det lät på hennes som jag var på ett möte hos som om jag skulle visa upp mitt legitimation så var det klart sen. Men jag var ju inte direkt ensam där!

Så för att visa upp mitt leg, så fick jag vänta i 20 min, sen visade jag det hon skrev några rader på datorn som jag inte har en aning om vad det var?!

Sen fick jag gå en trappa upp & ta en ny nummerlapp, där satt jag i 50 min innan det var min tur. Jag hade ju förberett allt. Så när det vart min tur äntligen så tog det ca 2-3 min. Hon tog mitt leg, hon frågade om jag var ut försäkrad & sen när. Sen fick jag skriva på 2 papper.

Då är det så roligt för då säger dom att här får du skriva på om du VILL vara med & få ett aktivitetsstöd?

Vadå VILL?!?!? Jag har inget val!!! Det är bara att skriva på annars är det ajöss med mig & inga pengar får jag.

Eftersom jag inte visste att det skulle ta så lång tid, stod hundarna, Jennifer & L väntade på mig utanför. Så då tog dom en långpromenad istället för att stå där & vänta. Men jag kunde ju inte ta mig in heller eftersom det inte sitter vinterdäck på bilen än!

TACK Jennifer för hjälpen & att du stod ut att vänta ♥

Nu får jag vänta igen innan det händer någonting. Om ca en vecka kommer en kallelse till AF, då ska jag träffa min handläggare, för att gå igenom vad som ska hända med mig. Det blir intressant!


Överraskad blev jag allt!

En mycket lång dag har det varit!!

Men det har varit trevligt.... Blev väckt i morse 07.15 då stod en vän här utanför. Han hade skjutsat en gemensam vän till flyget på morgonen, vi har inte setts sen i Sep, så det var dags nu. Så när han var på resande fot åt mitt håll så passade vi på :)

Så det var bara att häva sig upp ur sängen, det tog ett bra tag att vakna även om jag var uppe..

Men efter kaffet så där någon gång vid 10 tiden på f.m så vaknade jag till liv. Han hjälpte mig bla med datorn, installera några nya program, uppdaterade lite. Sen försökte vi få ordning på mitt ljud som inte vill fungera längre. Vi sparade ner ALLT på CD, så det inte skulle kunna försvinna. Men det gick inte att få tillbaka ljudet, inte idag i alla fall :(

Vid 14 tiden styrde vi in mot staden för att få i oss lite mat, vart bjuden på en pizza. Kändes som om kroppen behövde det idag för att orka. Sen när vi var klara så åkte vi förbi stallet på vägen hem å hälsade på där.

Sen skulle vi fortsätta med datorn, men det lyckades inte :(

För mig var det som en 4 julafton idag! Jag fick först en almanacka av Bobo, sen en plånbok (precis en sådan jag ville ha & önskat mig i julklapp ). 2 st filmer Santa buddies & Ice ages 3, 2 st CD skivor Calle Kristiansson´s nya & Erik Grönwall´s nya :). Men det tog inte slut där, han kom in & frågade mig ang mitt hårsmycke som jag visade här tidigare i bloggen att jag köpt.

Han sa skulle du inte ha ett till sådant?

Men det var ju så med detta smycke att i det så att det satt en liten sten formad som en björn, den är importerad direkt ifrån USA, hon som tog hit dom hade endast 3 st & ett sådant smycke som jag köpt. Då har Bobo varit så finurlig att han frågade om jag inte kunde fota smycket, inte tänkte jag på vad han skulle ha det till...

Nu så håller han fram en smycke som ser ut som mitt, såg det ut ungefär så här?

JA!

Har du tagit mitt i badrummet?!

Nej, kolla där....

Jag sprang in där, där hängde mitt smycke!

Så han har tagit reda på vem tjejen är som gjort det, mailat henne bilden & hon har gjort ett identiskt! :D

Jag hoppade av glädje!!!

Det betyder mycket för mig, inte bara att det endast finns 2 st sådana smycken i världen utan att han har fixat det åt mig, tagit reda på allt & så fick jag det i julklapp, lilla jag... Han ville att jag skulle ha 2 st, eftersom det inte fanns ett likadant var han tvungen att be henne göra ett. Som tur var så fanns det en liten björn kvar!

Lena Lindén heter hon som har gjort detta.

 
Det turkosa stenen är formad som en björn, det var svårt att ta kort på den. Men man ser på ett ungefär. Detta var smycket jag köpte, men det andra är snarlikt!

Tack så JÄTTEMYCKET Bobo, för ALLT!! ♥

Haft en trevlig dag som sagt.
Jag har kunnat ligga på soffan & vilat under dagen, vilket är skönt & ett måste!
Men på kvällen var jag på väg att få ett migrän anfall, lyckades häva det. Men känner att det är på G nu igen. Så lär skynda mig i säng nu om det inte ska bryta ut!


Bästa kompisarna!

Har dom blivit nu, det är bus, mys & kärlek!

 
   
Här sitter dom & äter i en varsin skål på bilden till höger.

Söta är dom!!!
Tarzan är knappt ute numera, han går ut 5 min till ½ tim sen vill han in igen till Jane. Så det kunde inte bli bättre! ycket bättre än vad jag någonsin hade vågat hoppats på! Men det känns bra om man åker bort så vet man att dom har varandra, eftersom dom båda är sjukt sociala.Blommgrupp

Som jag gav bort till min mamma & hennes sambo till julen...

Materiel:

*Kruka
*Jord
*Grönmossa
*Hyacint
*Murgröna
*Torkad apelsinskiva
*Prydnadskula
*Kanelstång
*Ståltråd

Planterade blommorna, tog lite mossa & lag den runt så jorden täcks, tog apelsinskivan, kulan, kanelstången & fäste dom med en ståltråd som var böjd likanande en hårnål.
Enkelt, men det blir väldigt fint, man har dessutom gjort det själv, så det är roligare att ge bort.

Lycka till!


Grattis till vinsten!

Idag var jag något bättre..

Tänkte att jag skulle vara hemma även idag, tills jag satte på mobilen då jag hade fått ett mess av Jennifer. Det var hemma match idag. Tänkte att det kan vara bra att komma ut, dessutom så var jag mer eller mindre tvungen då hundmaten var helt slut, så det fanns inget till kvällen. Satte på mig korsett & nack krage.

Så vi åkte mitt på dagen, köpte min hundmat eller hundarnas mat :P
 
Sen var det dax för dagens match, dom har inte vunnit någon gång denna säsong, en oavgjord har dom spelat tidigare. Dom gick upp en serie förra året, så nu spelar dom i division 1 & det har varit tufft. Vi hoppas att dom får även ligga kvar där, så det var en otroligt viktig match denna dag & dax för en vinst. Dom har spelat bra dom senaste matcherna med slarvat in i andra halvlek & det har gjort att dom har flera matcher förlorat med 1 mål.

Redan efter 18 min står det 3-0 Jonas gjorde 1 av dom målen! Såg väldigt bra ut! Dom reducerar till 3-2, sen blev det 5-2 innan halvlek. Erik storspelar i målet denna match oxå!

Efter halvlek så slutar matchen med 11-3!! Så ska man vinna så gör man det ordentligt :) Erik var GRYM i mål!!! Jonas gjorde totalt 1 mål & 2 ass, GRATTIS!!! Skönt med vinst så det ser lite ljusare & dom behövde den mer än någonsin.

Så nu finns hoppet igen att dom får stanna kvar.

Efter det åkte vi hem, jag var frusen om tårna. Men jag hann bara vända hemma så vart jag hämtad utav pappa. Var upp till stallet & pysslade lite...

Så när jag kom hem sen ett par timmar senare så var ja helt slut! Jag somnade på soffan efter 21, vaknade till nu men är på väg till sängen. Då jag får besök tidigt i morgon. Så lär försöka sova några timmar innan dess om jag ska orka.

Huvudvärken ligger & lurar, värken i kroppen oxå...


Nyår 2009 till 2010

TACK Anna & Erik för igår ♥

Jag hade inget planerat inför igår, så på eftermiddagen såg det ut som om jag skulle sitta hemma själv. Men efter jag pratat med min kusin fick jag en sms, inbjudan till deras hem. Det stod så fint, "gillar du skagen, fläskfilé & ost å kex, en alkoholfri kväll men med mycket kärlek så får du komma". Något i den stilen. Tyckte det var så fint skrivet & det lät som en toppen bra kväll för mig & hundarna. Så jag nappade..

Efter jag hade fått det erbjudandet så fick jag även 2 till, så det löser sig alltid på något sätt...

Blev bjuden på 3 rätters middag. Massa godis, läsk, ost & kex. Vi hade mycket trevligt hela kvällen! Barnen somnade innan 12 slaget, men dom är så små än så det blir lite svårt att vara vaken så sent. Men det var vi i alla fall. Stod hur bra som helst, skyddat, raketer i från alla håll på himlen, man såg jättebra!

Hundarna, det var precis som om dom inte brydde sig överhuvudtaget! Dom rörde en inte en fena, trots att det smällde överallt! Mycket skönt! Men jag har aldrig gjort någon grej av det där med raketer, tittar inte ens på dom. Sen är dom så klart trygga med mig oxå.

Men lider med djuren under denna helg på året! För det är långt ifrån att andra djur är som mina. Men här i alla fall har det hållit sig till en dag, vilket det inte har varit tidigare då det har smälts under en vecka! SÅ det är alltid något i alla fall.

Var hemma ca 01.30, då hade jag bestämt att jag skulle titta in hos Laila. Vart bjuden på en Irish coffe. Hur länge sen som helst jag drack det, gott var det. 
TACK Laila ♥
Vart en mysig avslutning & en början på nya året :)

 


Dagen efter...

När jag vaknade idag känndes det som om jag blivit påkörd!

Hemskt att man kan har så ont, det gjorde ont när jag andades in tillochmed!!! Så har inte gjort mycket mer idag än att ligga på soffan... Ätit när jag varit hungrig, ja ni förstår. Men jag slipper baksmällan som många andra har idag... Alltid något ;)

Jag lag mig på spikmattan för att det värsta skulle släppa, för jag mådde SÅ konstigt! Mådde illa oxå, vilket aldrig är roligt, det släppte något efter.

Är mycket öm i alla muskler, men kan inte förstå vad jag har gjort för något? För tycker inte att jag har gjort något särsklit... Men uppenbarligen är det ju någonting.

Hundarna har varit mycket trötta idag oxå.. Så det passade mig ;)

Så jag hoppas på en bättre dag i morgon, kanske kunna gå ut i den underbara snön som är nu! Det har snöat i nästan 1 dygn nu här så det är en hel del snö kan man säga. Det märks, för det blir inte skitigt inne nästan. SÅ SKÖNT!


RSS 2.0