Mycket att stå i!

Förberedelserna är i full gång och mer kommer jag på eftersom. Tur att jag har hjälp!
 
Har idag försökt hitta ett par skor som passar  klänningen, som inte har klack och funkar med en bruten tå. Tror jag har hittat dom, ska pröva allt i morgon så får vi se hur det ser ut tillsammans?
 
Det som ska beställas i matväg är nu beställt. Jag har en lång lista vi ska hinna med i morgon, Jonne har fått ta ledigt för att hjälpa mig och för vi ska ha en chans att hinna med. Allt från köpa mat, tallrikar, städa, förbereda mat, lekar, baka, pyssla, klippa och klistra.
 
Kompetteringen till min överklagan är skickad, det gjorde jag också idag mitt uppe i allt. Mycket skönt att den är iväg, det sista jag har att säga till om innan det tas upp i förvaltningsrätten för prövning. Jag hoppas och vill tro att det går vägen. Har kompetterat med läkarintyg, röntgenutlåtanden, dok om EDS, allt styrker det jag skrev i min överklagan, totalt 12 bilagor. Det måste räcka!?
 
Nu måste jag gå några timmars sömn så jag orkar med morgon dagen och framförallt lördagen!!
 
 

Ett nytt besök hos sjukgymnasten och fick besked

ang. min tå som jag misstänkte var bruten. Hon tvekade inte när hon såg och visste direkt vilken tå det var! Leden som sitter längst ut på tån är bruten och det kommer ta tid innan den är bra igen.Axeln ser ok ut, den är svullen fortfarande och kommer va det upp till ett år. Har fått en ny övning, jag ska träna på att få ner axeln. Får se hur det går?Hon kommer hjälpa migmed ett intyg som jag kan lägga till i min överklagan för städhjälp från HTJ. Det är viktigt för mig att kunna träna, umgås och ha ett socialt liv utan hjälpen går det inte. Håll tummarna nu att jag får igenom den hjälp jag tidigare haft.

En rolig helg, med dans, skratt, något oväntat och nytta gjort!

Två mycket intensiva dagar i helgen, förberedelser inför min fest och inför hösten.
 
För att slå två flugor i en smäll, så åkte vi med färjan över till Åland i lördags, där kunde vi inhandla alla alkoholhaltiga drycker och roa oss samtidigt. En glad överraskning var att min farfar och farmor var med på samma båttur. Countryfestival var temat på kryssningen och det drog mycket folk, bl.a. annat dom, för oss blev det en bonus. Vi tog en sväng om på dansgolvet jag och Jonne, en lugn foxtrott.
 
 
 
Ryktena sa att det var bartömning till kvällen, på ett av ställena här i närheten som haft öppet i sommar. Vi har inte lyckats tagit oss dit en enda gång vare sig de tidigare somrarna eller denna. Nu tyckte jag vi skulle göra det när inget annat var planerat. Ett live bandet spelade hela kvällen, den musiken och en av sångarna jag växt upp med (pappas barndomsvän) sjöng och spelade . Samma låtar som spelades då för 22 år sedan spelas även idag  och är fortfarande bra! Baren hann stänga och bandet fortsatte spela, riktigt kul och stämningen var på topp. Vi gav oss av hemåt vid midnatt och jag raka vägen i säng, somna innan jag lade huvudet på kudden.
 
Dagen efter var det bara att släpa sig upp ur sängen, jag hade bokat in Ida som skulle hjälpa oss med saker i trädgården. Det jag inte kan genomföra skulle hon hjälpa mig med. Det finns inte en möjlighet att Jonne kan hinna med allt själv. Mycket blev gjort, allt som stod på listan, jag är jättenöjd! Känns som en del börda har lättat från mina axlar. Det finns lite kvar att göra, men det tar vi senare i september. Tack fina Ida för all hjälp!!! <3
 
Eftersom hela helgen var intensiv så tog jag igen mig idag. Hemtjänsten var här på förmiddagen och hjälpte mig, efter det har jag mest suttit i soffan, var ut en liten sväng på tomten och fick frisk luft. I morgon fortsätter förberedelserna inför lördag.

Fridfullt i skogen och härliga röda bär

Vi hade en riktigt mysig tur i lingonskogen igår eftermiddag.
 
 
 
 
 
 
 

Efter mycket sökande för hundarna och plockade av lingon tog vi oss ett ögonblick att sätta/lägga oss ner innan vi gav oss av hemåt igen. Dom var helt nöjda efter den turen och lade sig och sov hemma sen.
 
 

Fix inför festen, kläder är klara

Samlar kraft för att ta mig ut en sväng med hundarna.
 
Hade en bra dag igår, vi lyckades hitta tid så jag kunde åka till stan för att göra ärenden och storhandla. Jonne har jobbat sent hela veckan, varit hemma efter 21 så tiden har inte funnits. Nu hade jag några timmar till ledsagning kvar så fick hjälp med det, tyvärr han vi inte med alla ärenden men det viktigaste. Hittade en klänning till min 30 års fest nästa helg, super snygg! Första jag prövade och den satt som gjutet, nu hoppas jag på varmt väder så jag kan ha den, har en plan B annars. Nu behöver jag pröva skor som passar till den.
 
Har en hel del att fixa inför festen hoppas vi får ihop, det svåraste är tiden. På söndag kommer Ida hit, hjälper oss då med lite praktiska saker som jag har svårt att genomföra.
 
 
 Nu ska jag ägna lite tid för hundarna, vi behöver lite frisk luft.
Foto: Madeleine G
 
 
 
 

Dom är fina tillsammans!

Dagen började inge vidare. Huvudvärken jag somnade med eskalerade under morgonen och gav mig feber och illamående. Spänningar i kroppen och trötthet. Planerna för dagen var bara att lägga ner, sjukgymnasten fick jag avboka. Efter 16 började det vända, med vila, kylda musklerna i nacken och extra tabletter.
 
Jag kunde möta Ida i stallet och fick hjälp med att skura Tempus box. Nu är den skinande ren igen, väntar nu på att den ska torka. Snart är det dags för in stallning, hösten är på intåg.
 
Dom är så fina tillsammans Ida & Tempus
 
Glad att jag fick se dom igår på ridbanan, hon har gjort ett fint jobb med honom! Är jätteglad för all hjälp jag fått och får!! <3
 
 
 
 
 

Ute i skogen med mina fyrbenta

Igår (måndag) var vi ut en sväng i blåbärsskogen. Vi hittade en mysigt ställe intill skogsvägen, en liten glänta där eftermiddagssolen låg på. Alldeles tyst och fridfullt, det enda som hördes var när jag klev på en gren som bröts av.
 
 
 
 
 
 
 

Vi hade väldigt mysigt tillsammans, kändes som tiden stannade och något man vill minnas. Fick med mig lite blåbär hem och några hallon. Bazze var på gott och glatt humör vilket gläder mig extra, då han kan vara lite för mammakär.
 
Idag var vi (jag, Bazze och Tayla) till stallet och tittade på när Ida red Tempus, kul att se framgångarna dom gjort tillsammans!
 
 

Grattiskort, scrapbooking

Igår fick vi äntligen fira en av mina yngre systrar som blivit stor, fyllt 18 år och tagit körkort! Jag är jättestolt över henne! Snart står hon inför nya stora utmaningar, som kommer bli toppen!

 
 
Ett annat kort jag gjorde för ett par veckor sen till Jonnes guddotter.

Jag har använt glitterlim på tub, 3D klistermärken, mönstersax, mönstrat papper.
 

Ny hårfärg och trevlig middag hos vänner

Nu har jag både fixat naglar, håret och är fin igen. Håret var i stort behov av en klippning och toning, det var dags 2 dagar efter min OP (2 månader sen), men pga. den fick vi flytta fram tiden. Det gjorde att jag fick ta av lite extra på längden, nöjd som alltid med resultatet och det känns riktigt bra. Betydligt mörkare än tidigare, kul med något som jag inte haft på mycket länge. Jonne tyckte jag skulle ha lite ljusare än tidigare, steget till mörkare gjorde att han tyckte till en början det blev JÄTTEMÖRKT. Tror han har vant sig nu? ;)
 
När vi var på väg hem från min syster blev vi spontant inbjudna till vänner att äta räkor tillsammans med dom. Som tur var kunde våran Ida ta en till promenad med våra hundar så vi kunde tacka ja. Intressanta samtal och trevligt hade vi, som gjorde att vi var hemma strax före midnatt. Jag lade mig bums i säng, trött efter den långa dagen!
 
Dagen efter (fredag) kände jag mig bakis trots att jag inte druckit en droppe. Den långa dagen, utan någon speciell vila gjorde att jag hade ont, var trött, seg och inte kom igång. Helt OK efter ha gjort allt roligt och trevligt. Jonne var ledig, vi båda tog det lugnt och bara var hemma hela dagen. Tror det var länge sen vi gjorde det båda två tillsammans.
 
Torsdagens middag ledde till att vi åkte på dressyrtävling idag, dom som vi var hos skulle en av döttrarna tävla inte allt för långt härifrån. Jag har inte sett henne tävla tidigare, vi hade inga andra planer så vi åkte dit. Jätteroligt att se henne, dessutom placerade hon sig, hon fick drygt 65 %. Det var länge sen hon var igång och detta var hennes andra tävling. Detta gjorde att hon kvalat vidare till nästa nivå.
 
Nu sitter vi hemma vid köksbordet, äter lite tapas och bara mår bra..
 
Hoppas du också har en härlig helg!

Hon är bäst på naglar!

Lika nöjd som alltid! Hon är bäst på naglar, så noggrann, konstnärlig och duktig, det får man leta efter!



Jonne tog ledigt igår (tisdag) också, han var min chaufför. Efter jag blivit klar passade vi på att pröva sängar på Mio. Hittade en mycket skön säng, ställbar och lyxig! Något dyr kanske, får pröva några till innan vi bestämmer oss.

Idag har jag tagit igen mig, det behövdes. Blev en liten tur till skogen med Bazze och Nellie, hallonen är mogna och jag fick med mig 1/2 kg hem :-) Vi slogs om hallonen jag och hundarna, tror det var jag som vann och fick flest ;-)


Våran första köpta konst

Minst sagt sliten idag (måndag), vi har haft en intensiv helg!
 
I lördags blev jag "kidnappad" av en vän, hon tog mig till en strand där jag inte varit tidigare. Hennes familj, syskon, barn, kompisar, ett helt gäng. Vi badade, umgicks, grillade och hade kul. På vägen hem igen anslöt Jonne, vi åkte till min väns pappa där vi grillade till middag. Tanken var fortsätta ut på krogen, men klockan drog iväg och jag var alldeles för trött, vi åkte hem istället. Helt färdiga gick vi och lag oss för att några timmar senare kliva upp igen.
 
Vi kom inte riktigt upp den tiden vi tänkt, det tog tid för oss båda att vakna, planen för dagen var konstrunda. Vi kom iväg och hann med en konstnär. Vi träffade henne för ett år sedan, när vi drogs in i ett galleri som ligger inne i staden där vi bor. Hade aldrig varit på vernissage tidigare varken jag eller Jonne, men av någon anledning skulle vi gå in där. Vi blev frälsta i hennes konst och det klickade mellan oss. Har sedan dess följt henne på hemsidan, haft sporadisk kontakt och nu fick vi möjligheten igen att se hennes konst. Det bjöds på konstrunda i hennes trädgård, bland veden, tallar, granar, på husväggen ett annorlunda sätt att visa upp sin konst, som passar henne. Fyra tavlor fick vi med oss hem, helt galet, vi är chokade fortfarande på ett mycket positivt sätt. Den berörde oss mycket och är inte bara vacker att se på, djupet finns, allvaret, hoppet, glädjen och ett viktigt budskap. Våran första konst vi någonsin köpt och jag är stolt det är just hennes som vi känner så mycket för. Ena tavlan hänger över våran sänggavel, vi sov som klubbade sälar i natt, den ger ett skönt lugn och en trygghet.
 
Tack Anette <3
 
Idag har vi gjort så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Jonne har jobbat hårt senaste tiden och jag har inte hunnit vila värst mycket i helgen. Han är ledig några dagar nu och vi ska försöka hinna med någonting.

Ett av Taylas smultron ställen

Här blir Tayla överlycklig varje gång vi kommer, hon pinnar på extra fort, får en annan hållning och viftar glatt på svansen!



Det är ett ställe i närheten där vi bor, där finns ingen trafik, en lång raksträcka mellan fälten, där det finns många intressanta dofter. Hon tycker det är lika kul att springa på vägen och ibland ta ett varv över en åker. Dom andra två, Bazze och Nellie gillar också den här svängen.

Hade jättekul igår hos mamma, dit nästan alla i familjen kunde ansluta till middagen för att få träffa morfar och mormor. Vi badade en sväng i polen mellan maten och fikat. Hur länge sen det var vi gjorde det tillsammans minns jag inte!? Kul hade vi!! En mycket lyckad kväll!

Fick mycket fint besök idag av min morfar och mormor. Än hade dom inte hunnit se hur vi bor men fick möjligheten nu (tyvärr var Jonne inte hemma). Fikabröd köpte dom med sig från bageriet på vägen hit. Gick husesyn, liten sväng ute också, hann titta på några av mina alster. Tittade på lite foton medans vi fikade och prata gamla minnen. Jätteroligt få visa dom hur jag bor idag! Bonusen är att få lite extra tid tillsammans med dom.

Trött men mycket glad över igår kväll och dagen. Nu ska jag samla nya krafter inför helgen. Natti natti

Äntligen ska jag få träffa dom!

Saknar min morfar och mormor massor! Har inte träffat dom sen förra sommaren och idag fick jag överraskningen att jag ska få träffa dom. Har vid ett par tillfällen försökt få tillfället den här sommaren men det har inte passat och eftersom dom bara är här under juni, juli och augusti är det knappt om tid. Dom kommer till mamma i eftermiddag och vi är bjudna dit på middag.
 
Jag blev så glad att jag gjort en present till dom.
 
Lyktan till vänster i bild gjorde jag för en tid  sedan, nu har jag gjort en till åt morfar och morfar. Tror den kommer bli jättefin i deras båt.
 

Värmen fortsätter och jag har lyckats bryta en tå

Hade svårt att sova igår natten av värmen och klibbigt var det. Vill inte klaga på värmen som är, för jag njuter av den så länge vi har förmånen här i Sverige. Det hör inte till vanligheten som den här fina sommaren vi har. Somnade om på morgonen och vaknade när hemtjänsten knackade på klockan 10, yrvaken öppnade jag. 
 
Lyckades igår (onsdag) stuka alt bryta en tå? Svårt att avgöra när dom inte gör något åt det på sjukhusen längre, bara om den pekar åt fel håll. Har tejpat ihop den med tån bredvid för få lite stöd och hålla svullnaden nere. Gick in i katternas klös och sovställning som såklart gjorde riktigt ont. Till en början var jag mest arg på mig själv och tänkte inte så mycket mer på den. Efter några timmar var den ordentligt svullen och blå. Förmodligen är den bruten, som sagt gör man inget utan det är bara vänta på läkningen. Har svårt ha på mig skor, det gör ont, men jag överlever. Bara så typiskt, foten började bli bra efter stukningen av fotleden och nu händer detta med samma fot. Så är det med EDS.
 
Ätit lunch/middag ute idag med Jonne, hans dotter Teresa, hennes tjej och kompis. Länge sen hon var här och var trevligt att få den stunden innan dom skulle resa vidare. Endast en snabbvisit denna gång, men får vad glad för den tiden man får. På köpet var Jonne ledig denna dag, så lite fick han gjort här hemma, som klippa det långa gräset och han hjälpte Teresa besiktiga bilen på förmiddagen.
 
Nu ska jag hämta lite krafter genom att sova, vi hörs!
Kram på er

En trött kille!

När jag reste på mig tog han över min soldyna, han var visst en aning trött! Helt utslagen, inte bara oss värmen tar på utan också alla djuren.



Jag själv har återhämtat mig efter våra små äventyr nåde igår och idag. Nu börjar jag känna mig som en människa igen.


Anges Carlsson i Furuvik

Vilken artist, hon har en fantastik röst och är riktigt snygg! Hon var precis som jag trodde. Har följt henne nu sen hon var med i idol, äntligen fick jag se henne. Det är alltid en speciell känsla få se artister live, tycker det är roligt att hon slagit så stort!
 
En kul och trevlig kväll! Mötte upp vänner som varit där under dagen i parken. Önskan hade varit att kunna komma tidigare, men vi var först och firade min farmor som fyllt 70 år innan vi åkte dit. Tanken var från början att vi skulle firat henne dagen innan, så vi blev det dubbel bokade igår. Får helt enkelt gå i parken en annan dag, nu fick vi lite av båda delar.

Allsång på skansen 2014

Det blev av! Efter förra året när vi för första gången kom iväg på allsången fick vi mersmak. För att kunna gå är det mycket som ska stämma, Jonne ska kunna vara ledig, jag ska må så pass bra att jag orkar och någon ska kunna se efter hundarna. I tisdag fick vi till det, super kul! Världens drag och fest blev det, som uppfyllde alla förväntningar och mer därtill. Vi kom hem med ett leende på läpparna trots vi var mycket trötta.
 
Pride veckan är det i Stockholm, fokus var därför på kärlek och respekt under kvällen
 
Alcazar var där, världen ös är dom var på scen!
 
 
Weeping willows, lika bra som alltid! Såg bandet för 12 år sen på Hultsfredsfestivalen, kul att få se dom igen :D

Conchita Wurst, vilken röst, häftigt få se live.
En artist som inte jag var bekant med är Anna Stadling, vilken röst och så vacker sång!

Petra lika snygg som alltid!
 
Ola Salo har fått äran till skriva årets Pridelåt, vi fick höra den premiären för låten i tisdag på allsången.
 

Får inte glömma att nämna Panetoz, vilket drag publiken stod upp och ett härligt medryckande gung bland infann sig, det gick inte låta bli.

Vackert väder var det, bra musik, bra platser, bra artister, vad mer kan man begära!? Vill dit igen!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0