Nässelfjäril

Tycker dom är vackra!

Hösten knackar på...

Ligger nu i sängen igen, känns så i alla fall. Som om det var nyss jag lag mig, men de har gått ett dygn!

Fredag imorgon, helg & då är många lediga.. Känns som om sommaren är slut & att hösten kommit. Det är fortfarande varmt, men ändå höst i luften. Så man klär sig gärna lite varmare..

Hoppas på flera sköna & varma dagar nu i september... Det går så fort & den kallare tiden är lång!

Tayla & jag har varit själva idag också, då Bazze & Nellie varit med husse.. Känns lite tomt med bara en hund hemma. Men som sagt då slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte orkar....

Vad ska du hitta på för trevligt i helgen??

Varför skjuta fram saker?

Denna dag började inge roligt! Ont & hängig, när heat lotion & nackekragen inte hjälpte tog jag till extra smärtisar. Så in på eftermiddagen kunde jag känna mig som en människa igen.
 
Så förmiddagen & efter lunch tillbringade jag i soffan. För väl är att J har haft med sig Bazze & Nellie denna vecka, vilket har gjort att jag kunnat ta det lugnt & sluppit ha dåligt samvete för dom!
 
När jag orkade vara uppe tog jag tag i en sak som jag bara skjutit på. Drog av kuddfodralen på kuddarna till soffan. Nu stod jag inte ut längre! Det har länge "stått" på min göra lista! Soffan är vanligtvis vit, men det kunde man inte se nu då den var alldeles gråsolkig. Nu är dom tvättade, häger nu på tork & hoppas kunna få på dom imorgon igen. SKÖNT!!

Har nu sovit 2 nätter på min lånade tempurmadrass, har haft svårt att somna, vet dock inte om det beror på den? Det är ovant, då den på något sätt känns stum/hårdare än den vanliga, men den formar ju sig efter kroppen då den blir varm. Så på längre sikt hoppas jag att den hjälper mig!
 
Nu är det dax igen att göra sig i ordning för att sova några timmar...
Natti natti gott folk! ; )

Våran semseter i Ystad, Lund & Smygehuk

Nu ska jag alldeles strax lägga mig, ska bara...
 
Har feber & är allmänt hängig, det kommer nu efter jag har hållit igång mer än vad min kropp orkar. Så är det när man har lite roligt. Så nu blir det att ta det ännu lugnare!
 
Vi har haft våran första semester ihop utan hundar, det var en lite märklig känsla. Men väldigt skönt, missförstå mig rätt. Vi har inte haft en hel vecka ihop tidigare heller, utan detta var den första. 
 
Jag bokade en natt på hotell, planerade inget utan vi satte oss i bilen & åkte mot Ystad. Här hemma bodde en tjej som såg efter hundarna, katterna & huset, så det behövde vi inte oroa oss för!
 
Gjorde ett stop på vägen dit..
Fram mot kvällen var vi framme & kunde checka in. Där i Ystad sov vi en natt. Gick sen dagen där på & bekantade oss i staden. Gick in i alla butiker som hade hantverk & lite udda saker.
 
Besökte St: Mrias kyrka, mycket vacker! Besökte även klostret som ligger mitt i Ystad som jag glömt vad det heter, men så här ser det ut.
Inne i klostrets kyrka
Bäckahästen passerade vi, gjord av en trästam.
 
På eftermiddagen styrde vi hem mot min vän som bor strax utanför Lund. Där blev vi bjudna på middag & satte uppe hela natten & snackade om allt mellan himmel & jord. Mysigt!!
 
Där efter vart det att vi stannade i Lund. Tog in på hotell, vilade upp oss lite Innan vi kollade lite på stan. Vi hade fantastiskt väder & trevligt tillsammans!
 
Gick en en sväng i Domkyrkan i Lund, hittade den lilla ljusstaken!!!
 
Vi besökte den södraste delen utav Sverige, Smygehuk. Där satt vi & blickade ut över havet som gick ihop med himlen! Magiskt, alldeles tyyyssst!
& så på vägen hem tittade vi på Ales stenar också..
 
Det var våran semster i en resumé ; )
 
 
 
 
 

Vackra rosor var det överallt!

Ett smakprov av bilderna från semstern från Ystad!
Nyfixadenaglar...

Tempur madrass

Nu ska ja äntligen få pröva en tempur madrass. Har fått låna en 8 cm tjock & 90 cm bred madrass, som ja ska testa i 1 månads tid. Det ska bli mycket intressant & se hur min kropp regaerar. Hoppas såklart över att få en bättre sömn & slippa vakna med värken..

Har du någon erfarenhet av tempurmadrass, kanske har en egen?

Vilka dagar!!

Hemma igen efter en super härlig & mysig minisemester... Kom hem nattem som var, & har idag bara varit. Umgicks med hund/katt/husvakten innan hon åkte hem.. Fick en resume om hur det gått.. Så skönt att hon kunde bo här med djuren, allt blir lite lättare då. Så vi är mycket nöjda!!

Gick en sväng med hundarna i ösregnet.. Riktigt skönt var det ute trots regnet, hade både regnbyxor & regnjacka så blev inte det minsta blöt. Hundarna fick ha täcken på sig så det inte tar ett dygn för dom att torka... ; )

Imorgon ska ja fixa med bilderna så ni också får se dom! : )

Hoppas eran helg varit bra!?

Carpe diem

Ligger nu i den sköna sängen på hotellet efter ännu en härlig dag tillsammans..

Har kunnat njuta av staden, folket & dom olika specialiteterna. Vi besökte spontant igår en vän som jag inte sett mer än som hastigast senast för 2 år sen! Dom fick äntligen träffa J, jag fick se hur dom numera bor. Hann med ganska mycket & nästan komma i kapp de vi missat, under natten.... ; )

Vi har alltid lika kul ihop & galna upptåg. En frisk fläkt!! Nu fick vi en någorlunda tidig kväll, för att hinna sova "ikapp" lite... ; ) Imorgon blir åter en fullspäckdad dag med massa roligt & vackert..

Bilder kommer inom kort, då jag har tillgång till en dator igen ;

Må så gott... Natti natti

Ett kärt återssende med min vän!

Igår var vi på trippel kalas. Mina farmor, faster & kusin har fyllt år & nu firade vi dom alla 3 på samma gång.
 
Det bjöds på grillat & bakverk, vi åt i massor & skrattade en hel del.. Efter några timmar var vi hemma igen, ganska trötta, i alla fall jag. Somnade på spikmattan, & vaknade sen ganska öm i ryggen!
 
Idag har vi träffat min gamla goa vän A, som jag inte sett på ett par år nu. Vi möttes upp på en restaurang & åt middag tillsammans. Det var första gången J träffade henne. Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans & självklart massor att prata om!! Alltid lika roligt när vi ses & det spelar ingen roll hur länge det går mellan varven. Men hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång!
 
Nu hemma igen, så är det dax att lägga sig & vakna upp till en ny vecka, med nya möjligheter..

Rabarber, betong, saft..

Har tagit en lugn start på dagen, har ännu inte tagit mig för så mycket..
 
Ringde en god vän som det var länge sen jag pratade med & fick till en träff. Ska bli super kul att ses igen efter en lång tid & mycket har hänt sen dess...
 
Väntar på att J ska klippa klart gräset, för sen ska min rabarber få komma ner i jorden!  :D Har LÄNGE velat ha en egen rabarber & när vi var till handelsträdgården för ett par veckor sen fick jag med mig en hem. Så nästa sommar kan jag göra paj, saft & gjuta vackra betong blad!
 
Det ser jag fram emot!
 
Vad har du för trevligt för dej i helgen?..

Vill gärna ha sällskap

Har man inget sällskap av husse eller matte så kan man alltid få det av ett gossedjur!
 
Det tycker i alla fall Jane! ; )
 
Hon är ju bara för söt!!

Lite nytta blev allt gjort...

Tog en lugn f.m framför TV, var trött & slut i kroppen. Men har hunnit med lite nyttiga saker idag, som att ringa AF, posta brev till FK, gjort lite fler telefonsamtal..
 
Sen städade jag ur hundarnas kryp in ordentligt, torkade ur biabäddarna, dammsög, skurade golvet & skakade mattan. Så nu har dom sååå fint!
 
Har titta på sofföverdraget nu ett par veckor, men ännu har det inte kommit till tvätten, så måste försöka ta mig ork till det. Så att jag får det gjort! Men det är tråkigt, jobbigt att få av & på det, så därför drar man sig för att göra det...
Men men någon dag blir det tvättat ; )
 
Har precis tagit en varm skön dusch, skönt att göra det precis innan man lägger sig (förutom när jag måste upp tidigt, då tar jag den på morgonen för att vakna till liv!)..
Nu är det dax att lägga sig igen, vakna till en ny dag, fredag, redan & helg!..

Nya sängkläder

alltid lika mysigt att krypa ner i.. Köpte dessa spontant när vi kikade in i kunssängen butiken. Det är säsongs påslakan & var nu till ett riktigt bra pris! Har velat haft ett par i denna stil länge, så vi slog till!
 
& kan säga att dom är JÄTTESKÖNA!!! Ursäkta den dåliga skärpan!..

Ser klarare nu!

Nu har jag fått nya glas i mina glasögon! Så nu ser jag näst intill perfekt!! Så skönt!
 
Lämnade in dom på f.m & kunde hämta ut dom efter eftermiddagen idag. Smidigt & bra, det gillar jag. Nu ska jag inte bli trött & självklart se bättre. Glasen är något tyngre känner jag nu efter ett par timmar då det gör ont på nästippen. Men det är väl något man vänjer sig vid. Nu kan jag styka detta från min "göra" lista.
 
Vi tog ett dopp i havet nu på kvällen, riktigt skönt i vattnet. Har inte fått bada på 3 v, restriktioner från läkare i risk av infektion. Så det kändes nästan som premiär badet för denna sommar... (Har inte hunnit bada tidigare så många gånger i sommar).
Så det var riktigt skönt!
 
Nu har vi druckit en kopp te & kopplat av i soffan innan det är dax att sova..
 
Hoppas din dag varit bra!?

Njuter i solen med mina nya solglasögon

Sitter å äter en macka & banan efter ha rastat hundarna.... Det är varmt & solen skiner, en härlig sommardag!!! Får användning för mina nya solglasögon! Det är så skönt med styrka i dom så ja slipper bli trött! Är att rekommendera, absolut värt det!! : D

Vackra, stora & goda!!

 
Skördade lite smultron i mitt egna smultronland, åt dom på filen till frukost.
 

Solglasögon med styrka

Äntligen fick jag igång internet igen!!
 
Nu har dagarna sprungit iväg igen!!...
 
 Igår var vi bara hemma & slappade efter ha varit borta på lördagen.. Vi åkte iväg på en country festival som även min farfar & farmor var på. På dagen gick vi i djurparken, grillade på e.m till middag & sen var det dax att se banden spela! Riktigt bra & vi hade en super trevlig dag!! Det var perfekt väder hela dagen & vi kunde bara njuta...
 
Idag så har det inte varit så roligt.. Vaknade med en hemsk värk! (nu kom priset efter lördagen). Men då jag hade en läkartid, var det bara att pallra sig upp! Efter mitt läkarbesök så fick jag ett mess om att mina glasögon var klara, JIPPIE!!! Så innan jag åkte hem svängde jag förbi & hämtade ut mina solglasögon : )
 
Nu kan jag äntligen slippa bli trött när jag måste ha solglasögon. Vilket jag behöver, då jag är ljuskänslig & då får migrän. Glasen som ska slipas till dom glasögon jag redan har kommer dom fixa nu på onsdag.. Så då har jag sen mina rätta glas & slipper klister lappen på dom jag har nu.
 
Så här ser dom ut! Dom är lila på insidan...
 
Väl hemma igen, var det raka vägen i säng, låg på spikmattan 1 tim. Då det inte hjälpte tog jag en extra smärtis, sattte på min back on track polokrage, så nu känns det bättre. Tack & lov!!
 
Hoppas ni har haft en bra & rolig helg!?

Snart är den klar, ska bara ; )

Shit va dan har gått fort!...

Nu idag fick jag hjälp med att göra det sista på rabatten.. Det fattas sten till kanten, behöver mer dekorationsflis & 2 till blommor. Sen är det bara sista finjusteringarna kvar.. Sen är den helt klar, det blir så fint!! & självklart ska ni få se bilder..

Sture är fortfarande sjuk. Något piggare, är ute mer (vet inte om det är för att slippa pencilinen!?).... Vi får se om det blir helt bra med pencelin kuren!? Hoppas det!!

Nu ska jag vila mig i form för en ny dag med nya utmaningar...

Ögonen går i kors

Ligger på sidan i sängen, ska sova men ska bara!

Slut efter en lång dag.. Knäna värker!! Ögonen går ikors.. Lite trött tror jag?...; )

Får göra ett vettigt inlägg imorgon när ja orkar sitta, ser vad jag skriver etc...

Natti natti...

Fika besök

Ryggläge igen i soffan...

Har haft min vän L på besök.. Vi har fikat ute i solen.. Bjöd på min farmors hembakade ligonkakor. Riktigt skönt vart det ute idag efter en molnig & blåsig start på dagen. Har inte haft någon energi att göra någon ansträgning idag : ( Tog en extra smärtis mitt på dagen, men den har inte hjälpt något vidare... Så inte något bättre idag, men kände ändå att jag inte ville avboka med L. Vi har inte setts på ett tag nu & när hon skulle komma hit kändes de lite lättare..

Ibland så kommer den inte igång!...

Nu är det hög tid att sova..
Såg herrarnas handbolls match klart. Tråkigt med förlust, men dom får spela kvartsfinal : )

Inte mycket gjort här hemma idag, inenting faktiskt! Kroppen vaknade aldrig till liv idag : (

Tar nya tag imorgon.. Natti natti

OS hoppning

Ryggläge i soffan framför hlaghoppningen i OS... Seg idag, ingen energi idag.. Så vilar upp mig & hoppas på en bättre dag imorgon!

Vilken madrass är rätt!?

Åter igen en fin sommardag!
 
Tycker hela dagen har varit seg på något sätt, kanske för att jag inte känt mig fit for fight?
 
Vi behövde handla lite mat, så vi tog en trip till staden mitt på dagen. När vi ändå var på språng kikade vi in i nya butiken som säljer sängar. Provade en madrass där som påminner om tempur. Men tycker det är jättesvårt att veta vad man behöver? Man kan inte känna på några minuter om det är rätt. & det är super viktigt! Sover inge bra i sängen vi har, madrassen är för hård & min kropp "faller ur". Så har ont på morgonen när jag vaknar, då man ska känna sig utvilad.
 
Vet att det är en tempur liknande madrass som följer kroppen & avlastar jag behöver. Men om det ska vara märket tempur eller vilken tjocklek vet jag inte!? Fick med mig ett par påslakan ifrån butiken, fina, romatiska, bra kvalité & för ett bra pris! : )
 
Hann en sväng förbi stranden på eftermiddagen.. Ett nytt ställe vi inte prövat tidigare, jag har varit där för några år sedan... Men inte tagit mig dit igen. Mysig var det!
 
 
Hoppas ni haft en bra lördag!? Vad händer imorgon??
 

Apporttering i vattnet

Nu sitter jag här en stund innan jag ska lägga mig..
 
Ljusen är tända & vi har ätit lite räkor nu på kvällen..
Jag kom igång till slut efter ha legat på spikmattan! Tog ut princess ride (el-moppen), kopplade hundarna & hade packat apporterings leksakerna. Så bar det av mot havet!
 
Det var riktigt skönt ute, i vattnet & alldeles lugnt, trots att det var folk i närheten. Vi fick vara ifred & kunde härja fritt... Nellie hämtade leksak efter leksak, kastade nog i en ½ timme & hon bara simmade & simmade.. Bazze var i sin egna lilla värld, strosade omkring & gick ner i vattnet ett par gånger.
 
Det var första gången i sommar dom har fått bada, lite dåligt samvete för det. Men orken har inte funnits. Det var lite enklare tidigare då jag kunde ha med dom till stranden & gå åt sidan så dom kunde bada.. Men hoppas det blir ett par gånger till innan sommaren är över!
 
Så roligt Nellie tycker att det är då!! : )
 
Tayla apporterade också :) (lite dålig skärpa bara)
 
 
Vi hade en rolig & mysig stund tillsammans..
 
När J kom hem fick jag en massage, en ordentlig genomgång! Så nu kommer jag kunna sova i natt.
 
 

Ont& trött....

Segt idag...

Sitter i soffan & har inte kommit igång ännu : ( Sov fram till 11! Har ont i kroppen & är trött.. Så tror att jag ska testa spikmattan & se om det blir bättre? För som det är nu kommer jag inte få något gjort...

Ännu en skön sommardag...

Njuter av solen tillsammans med hundarna på altanen... Mitt <3 ordnade ett fotbad till mina onda fötter igårkväll. Filade & masserade dom också, så nu är dom sååå fina! Målar dom nu rosa, klar med första lagret...

Så söta små rosa blommor!

Vart man än går i trädgården så hittar man söta, vackra blommor!
 
Någon som vet vad dom heter?

RSS 2.0