Tayla fick häla på i stallet och besök i blåbärsskogen

Dålig rutin på mina blogginlägg nu ett tag. Dagarna bara förvinner bort och orken räcker inte till för att skriva.
 
Allt är förhållandevis bra med mig och med alla djuren. Ligger i sängen och lyssnar till regnet som faller ner, ett efterlängtat regn, träden, gräset, naturen skriker just nu efter vatten. Jonne har lyckats varit ledig två dagar, han har spolat rent altan, staket och lite annat med högtryckstvätten. Det var hemskt skitigt innan, nu ser det betydligt bättre ut och kanske kan vi få altanen oljad också innan sommaren är slut. Jag och hundarna har gjort honom sällskap och njutit av det vackra sommarvädret.
 
Idag var jag förbi stallet en sväng och sa hej, pratade lite om vad som hänt sen sist. Tayla fick följa med och tyckte allt var spännande att nosa på. Hundarna har inte varit med mig särskilt många gånger till stallet efter jag flyttade hästen, förr var dom jämt med. Där jag har hästen nu har det inte varit lika passande. Dom får desto mer av annat istället, tomten vi har nu är avsevärt mycket större än till radhuset jag bodde i t.ex. det finns mycket yta att umgås och springa på.
 
 
 
Häromdagen kom vi ut en sväng i skogen och plockade blåbär, har hittat ett bra ställe som är intill skogsvägen som bara är att stanna till vid. Nellie var som vanligt mer i/under än ovanför.
.
 
 Bazze däremot vill gärna sitta och spana.
 
 
 
Kan inte gå så långt ännu utan få riktigt ont i den vrickade foten och utan den svullnar. Stödjer på foten, använder den så mycket jag kan, men promenader är svårt just nu. Axeln går det sakta men säkert framåt med, har mitt lilla program jag ska träna upp rörlighet och så smått styrka (snart). Kämpar på helt enkelt!
 
Måste ta nya bilder och visa hur mina tomatplantor och gurkplantor växer, kan nästan se det med blotta ögat. Jätteroligt! Tittar till dom varje dag, vattnar och väntar på dom ska gå i blom. Har en hel del tomatplantor jag skulle behöva bli av med, som jag inte kan ta hand om, dom är helt enkelt för många! Får se om det är någon som kan tänka sig ta över några?
 
Hoppas allt är bra hos dig er!?

Värmen och sommaren fortsätter

Det blev en riktigt bra helg igen!
 
Igår firade vi Jonnes guddotter som fyllt 18 år under veckan. Det vart en riktigt trevlig och rolig tillställning. Vi blev kvar som vanligt väldigt läge när vi är borta, men det tyder på att vi hade kul! Det bjöds på massa god mat och vi behövde inte gå hem hungriga. Hade planer på att bada på vägen hem, men klockan var för mycket och vi var för trötta.
 
Idag var det lika varmt som de andra dagarna, hade hoppats på att komma iväg till stranden, åskan hann före. Tyckte synd om hundarna pga. värmen, tanken var dom också skulle fått bada, men det blev inte heller. V i fick istället ta bilen in till staden, göra några ärenden innan allt stängde. Hade hoppats på att hitta nya strandstolar, min gick nämligen sönder i veckan. Men hittade inte någon alls? Därför fortsätter jakten efter den.
 
 
Vi lyckades ta oss runt på en sen kvälls promenad nu när det var lite svalare ute och hundarna hade lust.
 

Sand, havet, hink och spade, sommar!

Blev en heldag på stranden även igår, det går inte att vara här hemma när det är så här varmt. För det klagar jag inte på värmen, det är fantastiskt! Igår var jag med vänner på en strand som jag inte varit till tidigare. Det är alltid kul att se nya ställen.
 
Köpte en ny strandväska i onsdags på REA, praktisk och snygg!
 
Sand, blå himmel, havet, hink och spade, korsord det är sommar för mig.
 

Från kvällbadet för två dagar sen i solnedgången

Svårt att ta mig upp idag, men nu känns det som kroppen vaknat och jag är redo för en ny sommardag! Hoppas eran helg blir toppen!

Njuter av svenska sommarvärmen!

Älskar den här värmen, riktigt sommar, som många betalar tusentalskronor för att få njuta av i några dagar utomlands. Nu har vi den här hemma. 
 
Igår njöt jag med en vän och hennes familj vid ett utomhusbad, bara 29 grader i poolen! ;) Det var så varmt att jag kunde va i länge utan börja frysa. Idag tänkte jag ta mig en stund till havet, njuta lite av den friska havsluften.
 
Önskar er en härlig sommardag!
Foto Madeleine G
 

Hundarna fick leka i vattnet idag

Idag gick det inte att stanna hemma, hundarna visste inte vart dom skulle ta vägen i värmen. Jag klagar inte på vädret vi har nu, tycker det är underbart och dessutom är det toppen för min kropp. För hundarnas skull tog vi oss till havet för ett svalkande dopp.
 
Nellie flög ur bilen bokstavligen, som resulterade i att jag vrickade foten på kuppen när jag skulle fånga in henne  (den foten jag har sträckt ut ledbandet på och vrickat jag vet inte hur många gånger). Startade inte så bra, men lika glad var Nellie för det! ;)  Rakt ut i vattnet, apporterade gladeligen och som vanligt ville hon inte sluta.
 
 
Bazze var tveksam, vet inte varför, han gick mest i strandkanten, simmade ut ett par gånger när jag mutade honom.
 
Tayla var också lite tveksam, men apportera ville hon, skällde så det tjöt i öronen. Vi nöjde oss med att inte kasta så långt ut.
 
 
 

När vi var hemma igen vägrade Nellie kliva ur bilen! Haha... Hon är rolig hon.
 
Hoppas du haft en skön dag i solen/skuggan!
 

En helg fylld av roliga händelser!

Förlåt att det har varit så tyst här. Det har varit fullt upp!
 
I fredags var önskan att Jonne skulle kunna vara ledig, men så blev inte fallet han var tvungen att jobba. Jag var trött efter dagen/dagarna innan och allt tog väldigt lång tid! Därför blev det inte så mycket gjort, men en sak fick jag till. En av våra vänner flyttade i lördags långt bort och vi ville visa våran uppskattning för den hjälp vi fått med djuren och dessutom hade hon fyllt år. Jag tog som ni vet bilder på en häst, det var ägaren till hästen och samma tjej som skulle flytta. Jag gjorde helt enkelt ett collage till henne på hästen och henne själv som ett roligt minne. Hon blev jätteglad för presenten. I samband med då vi lämnade över presenten blev vi inbjudna på avskedsfesten för henne. Vi tackade ja, åkte hem åt middag, rastade hundarna och sen tillbaka.
 
Det blev en roligt kväll, många skratt och party. Några nya ansikten och flera bekanta. Vi fick chansen att säga hejdå ordentligt, inte för att hon inte kommer "hem" igen, men ni förstår vad jag menar. Kvällen blev lång och kände efter 12 (kl24) slaget att kroppen började säga ifrån, men rycktes med i den goda stämningen vilket gjorde det svårt att lämna. Vi var hemma igen vid 3 snåret på natten/morgonen. Helt slut båda två somnade vi bums. Med många goda minnen från kvällen.
 
Lördag
Dagen efter blev en mardröm för mig, vaknade med migrän! Försökte stiga upp på förmiddagen, men gick ganska snart och lag mig igen. Vid 14 tiden skulle jag göra ett nytt försök, det slutade med att jag kräktes av migränanfallet. Det var inte mycket mer att göra än att lägga mig igen. Låg och vred mig i sängen av smärtor, försökte sova, det var svårt! Jonne var in emellanåt med nya mjölpåsar (som legat i frysen så dom var kalla!) för att kyla ner huvudet och på så sätt lindra smärtan. Klockan 21 klev jag upp, kunde få i mig lite flingor och mjölk kändes lite bättre och kunde ta mig igenom en film tillsammans ned Jonne. Det var min lördag!
 
Söndag
En av Jonnes vänner kom på besök hem till oss, har hört om henne i alla år men inte fått möjligheten och det att stämma så vi kunnat ses. Han är dessutom gudfar till en av hennes döttrar, så det finns en större anledning att hålla kontakten och ses. Vi hade jättetrevligt, pratade om deras minnen, vad som hänt, hon och jag fick chansen att lära känna varandra lite. Bjöd henne på lunch och efterrätt innan det var dags att ge oss av. Vi hade nämligen bjudit in oss till våra vänner vi inte sett på mycket länge. Råkade va så att hon som var hos oss bor i närheten av dom, därför fick hon skjuts enda hem och vi åkte vidare en liten bit till. Klockan hade dragit iväg på tiden därför blev vi bjudna på middag. Vi gjorde inget speciellt mer än att umgås, ha trevligt, skratta och må bra. När klockan började närma sig midnatt var det dags att vända hem, det tar ca 1½tim med bil hem.
 
Det har hänt en hel del, vilket är väldigt roligt! Har njutit till fullo och känner att på dom här senaste dagarna har gjort en hel del. Min önskan var att träffa folk och det fick jag med råge! :D
 
Nu behöver jag ett par dagar till återhämtning, sen är jag på banan igen! ;)
 
 
 

Semester, sommar, fika, som förr!

Fick ett trevlig överraskning idag, en av mina gamla vänner bestämde sig för att ta en tripp till mig i sällskap med sin kompis (som jag också känner). Blev ett spontat och mycket trevlig fikastund på altanen. Nästan 2 år sen vi sågs sist, väldigt lång tid. Lika roligt varje gång vi ses igen, då gamla minnen dyker upp och nya läggs till. Kul att något händer i min vardag, spontanitet gillar jag och det var alltid så vi umgicks förr.
 
En vän köpte ny häst  för en vecka sen som jag träffat, superfin och gullig! Passade på att ta några finna bilder. Kommer bli en toppen häst och blir kul för henne att få forma själv.
 
Miss Soie
Foto: Madeleine G
 

Lycka när jag träffade Tempus idag!

Sjukgymnasten vill att jag börjar vara hos Tempus igen, det har varit svårt då jag inte kan ta mig dit själv och inte har orkat. Idag var det dags för verkning av hovarna, då passade jag på att åka dit när tillfället gavs och jag hade en assistent med mig som hjälpte till. För 2:a gången på 6 veckor fick jag träffa min häst, det var lycka! Kul att träffa flera från gänget i stallet igen, få vara i miljön och framförallt spendera tid med min underbara Tempus! Även om jag är jättetrött nu så är det värt det. Det gör mig framförallt gott för själen och på köpet får jag lite träning. Prövade jag att borsta lite (med friska armen), helt sjukt vad otränad jag är av bara en sån sak och vad mycket det gör. Det tar jättelång tid att bygga upp min kropp och jag tappar allt jättefort. Den tiden jag varit borta nu är en stor förlust i min träning. Därför vill C jag ska börja vara där igen så jag får träningen som blir min rehabilitering, förutsättningen för det är att jag har någon med mig som hjälper mig med vissa saker, som leda hästen, på och av med flugtäcke och bära saker.
 
 

Egen skörd av grönsaker, örter och bär

Hade inte riktigt hämtat mig än idag. Det tog lång tid innan jag kom mig för göra något. Har försökt spendera dagen ute i det något mer blåsiga och mulna vädret men det var inte kallt. Tvärtom, varma vindar blåste och solen värmde ovanför molnen nästan den tittade fram emellanåt.
 
Har tittat till mina blommor idag, gått ett varv på tomten njutit av dom vackra färgerna och dofterna. Väntar fortfarande på fröna jag spred ut i rabatten mitt på tomten ska växa till sig så dom går i blom, det är ett tag kvar. Spännande kunna se processen från början, hur lång tid det egentligen tar för ett litet frö bli till en blomma.
 
Nu har vi mix sallad, vild rucola, bladpersilja, kruspersilja, oregano, dill, gräslök, vitlök, gul lök, rabarber, smultron och jordgubbar som går skörda utav. Härligt bara kunna ta några steg ut i trädgården hämta det man vill ha och äta direkt. Tyvärr åt myrorna upp min bladbasilika och småbladiga basilika.
 
 
 
 
 
 
Har så många tomatplantor, jag inte vet vart jag ska göra av dom? Vill inte behöva slänga dom när jag drivit upp dom själv och lagt ner så mycket jobb!
 
Väntar på röda vinbär, potatisen (som är sena sorter), tomater, äpplen, hallon, rödlök, svarta vinbär, annans-jordgubbar och slang gurka som vi ska kunna skörda utav. Njuter varje dag få se allt växa till sig, veta och kunna vara stolt över att vi gjort det själva.

Slappat tillsammans och haft en skön dag

Haft en lugn söndag, vi var trötta både jag och Jonne, det tog tid innan jag kom igång i kroppen. Blev inte någon tur till stranden idag, vi har suttit ute på altanen istället och njutit av sommarvärmen. Hundarna har självklart gjort oss sällskap, däremot Taran har vi inte sett sen i fredags eftermiddag, undrar vart han håller till? Helgen har gått alldeles för fort, i morgon är det måndag som betyder en ny arbetsvecka för Jonne.
 
Får se om timmarna räcker till att göra några ärenden den här veckan, skulle behöva uträtta några. Hoppas också jag kommer iväg till Tempus, det är snart tre veckor sen jag var där nu, det känns! Behöver tid tillsammans med honom för att orka min rehabilitering, som också är min sjukgymnast önskan. Är jätteglad att jag har Ida som ser efter och motionerar honom nu helt och hållet så han slipper bli lidande av min rehab.
 
Nu är fotbolls WM över, kanske det kan bli lite ordning igen på mina rutiner på kvällarna. Är inte van längre att vara uppe sent och orken finns inte riktigt, men spännande och underhållande har det varit.
 
Hoppas din helg varit skön och mysig, kanske har du semester?
                                                         
Foto: Madeleine G
 

Sommar naglar 2014

Dom är så snygga och jag älskar dom!!
Foto: John B

Havet, sommar, jag njuter!

Njuter i fulla drag av sommarvärmen, den gör gott för kroppen!
 
Igår fick jag även möjlighet att ta mig till stranden, vilket betydde mycket! Sitta här hemma hela dagarna är inte lika kul. Fick känna vinden i håret, känna doften av hav och se segelbåtarna i fjärran.
 
Den här killen har Power! Ingen vågar gå nära och han har tagit över en bit av stranden, han vaktar medans hans familj guppar en bit ut och fångar mat. Stor ståtlig och vacker var han.
 Foto: Madeleine G
 
Vi har också kunnat ta kvälldopp tre kvällar i rad nu jag och min andra hälft. Det är ett skönt sätt att avsluta dagen på, uppfriskande, kunna rensa tankarna, då det är alldeles stilla, fridfullt och vackert! Det går bra med axeln när jag kan gå i vattnet och bottnar, då kan den bara hänga ner efter kroppen nu när jag kan var utan axellåset större delen av dagen. Då jag inte utsätter axeln för "fara" är jag utan och använder den när jag blir trött, får ont, är på promenad eller bland människor.
 
Sitter på altanen under taket, väntar på Jonne ska komma hem, då bär det av till stranden!
 
Önskar dig en fin helg med massa kärlek!
Madeleine
 
 

Överklagan skickad

Det har varit lite tyst här senaste dagarna. Ledsen för det. Har haft mycket att ta in, fullt upp och resten av tiden har jag varit riktigt trött!
 
Överklagan är nu skriven och inskickad till förvaltningsrätten. Det tog mig timmar att skriva den, jätteglad för hjälpen och stödet jag fick av Caroline, TACK! Hade ingen aning om hur man skriver en överklagan, vad som ska stå med och hur man lägger upp det, men tack vare Caroline fick jag iväg en. Jag tror att den blev bra och det viktigaste för mig var att dom ska förstå min situation. Min sjukgymnast tycker att det är synd detta ska ta upp min tid, ork och sänka mig, istället för bara fokusera på att bli bra och orka sköta min rehab. Även om detta är jobbigt, kan jag inte välja att strunta i det, jag behöver hjälpen! Min rädsla var detta skulle ske, nu har det gjort det, men denna gång nöjer jag mig inte med ett avslag, jag vill ha det prövat och granskat. Det är min rättighet!
 
Det är mycket att tänka på, som man brukar säga, för att vara sjuk måste man vara frisk. Det finns en anledning till att man säger så, allt tar tid, kraft och du måste ta reda på det mesta själv. Ändå står det i lagen att biståndshandläggaren är skyldig att hjälpa dig med en överklagan. Nu känns inte det riktigt bra i mitt fall att hon skulle hjälpa mig skriva den, då hon gjort avslag och sen ska kunna vara opartisk i den frågan.
 
Jag hoppas nu inte det är försent och det inte tar för lång tid. Har ansökt om inhibition, som betyder om jag förstått det rätt; att dom inte verkställer beslutet om dom tror att det kan bli en annan utgång och jag får hjälpen under tiden fram tills jag fått det prövat. Kan sen få avslag i alla fall, men då har jag fått insatsen under tiden och inte behövt väntat dessa månader detta tar att få det prövat.
 
Fortsättning följer.
 

Lunch och fika i hamnen

En härlig och spontan liten utflykt till ett av flera caféer i byn. Underbart!

Tack Laila för en trevligt initiativ och en mysig  stund nere vid havet!

Stallarholmens vikingafestival 2014

Hade en mysig dag igår tillsammans med min andra hälft. Vi gjorde en dagsutflykt till Stallarholmen vikingafestival. Har varit där en gång tidigare, men det var 8 år sedan. Nu har det vuxit, blivit större, mer besökare och fler som deltar i festivalen. En god vän var där och sålde sina hantverk som jag passade på att träffa.
 
Jag gjorde ett riktigt kap! Hittade billiga ekologiska fårskinn från Island. Mycket täta, av fin kvalité och snygga! Jonne köpte en liten mortel som är smidd. Passar bra på matbordet, kunna mortla dom kryddorna som önskas ha på maten och hälla direkt från morteln på tallriken.
 
Gycklaren Zack bjöd på en underhållande show!

 Kalabalik spelade medryckande musik, roliga och duktiga!
 
 
Tidsenligt vikingaskepp låg intill strandkanten att beskåda.
 
Jag njöt utav gemenskapen, vackra hantverk, trevliga människor, få vara sig själv och glömma det materiella för några timmar. Fick nästan lite värmeslag ett tag, tog av mig ortosen och doppade fötterna i vattnet.
 
Sitter just nu på ett av fårskinnen vi köpte. Det värmer gott om rumpa och rygg, vilket gör att jag inte behöver ha lika mycket kläder på mig när jag sitter ute. Lindrar också värk och spänningar jag har.
 

Har rätten att överklaga, men blir inte riktigt klok?

Har haft ett par intensiva dagar, vilket känns idag (torsdag).
 
Vår goda vän har varit på besök, vi hade en del ta igen. Sena kvällar, nätter, goda skratt och gemenskap. Synd att han bor så långt borta, går inte bara åka förbi på en fika. När vi väl ses blir det kul! Vi gjorde inget speciellt, tog dagen som den kom och en av dagarna var Jonne ledig. Då vi kunde tillbringa hela dagen tillsammans alla tre. Passade på visa honom vart vi bor, lite runt här omkring, vart jag vuxit upp och lite av staden.
 
Idag var det ett nytt möte med nya biståndhandläggaren, vi gick igenom min bakgrund (igen) och vad jag vill utöka. Allt som skulle var lätt och gå fort som lovat, tar tid! Låter inte alls så säkert som min tidigare handläggare sa (som är på semester), om jag behövde mer tid inte skulle vara så svårt att utöka. Nu får jag börja om! Dom jag träffade idag var inte alls lika positiva och övertygade om mitt behov av få mer tid och hjälp för att komma ut och kunna göra saker, som handla, shoppa, promenera, sociala aktiviteter osv. Nu har jag fyllt i en ansökan och får vänta tills efter helgen på svar.
 
Blir aldrig klok på myndigheter och deras byråkrati! Jag vill överklaga det jag fått avslag på, verkade heller inte så stor idé enligt handläggaren. Som om hon sa till mig att det är onödigt! Rätten har jag, jag kommer göra det, behovet finns! Kan tänka mig många inte gör det för att det tar tid, vet inte hur och har inte ork. Dom verkar inte förstå min situation och behovet av hjälpen jag behöver. Dom skyller på att jag har en sambo som ska ta allt jag inte kan. Vilket inte är rimligt av flera anledningar. Dessutom är det omöjligt att han ska kunna hinna och ha orken som är borta så många timmar varje dag! Fortsättning följer.

Besök från en stilig herre på räcket

Domherren var på besök igår, han var hungrig och åt fröna från penséerna i krukorna. Riktigt söt och stilig herre!
 
 
 
 
 

RSS 2.0