Hoppas på massa REA!

Tänkte göra lite fynd jag & Laila...

Har tagit en dusch nu, ska svälja lite etra värktabletter innan jag åker.
Det är en handelsträdgård som ska stänga & idag är det sista dagen som dom har öppet. Så hoppas på att kunna göra riktiga kap där =0)
Sen blir det lite annat matnyttigt också..

Får se sen när jag kommer hem om vi fyndade något..


Med nöd & näppe!

Jaha, jag tog mig igenom dagen...
Men det är inte mycket mer heller. Har inte gjort fler knop än vad jag varit tvungen till! Orkade som sagt ett par timmar efter jag legat på spikmattan, men vid 18 tiden var det kört igen. Så då somnade jag på soffan ett par timmar.. Nu har jag varit vaken sen 20 tiden, tittat på fångarna på fortet! Bönderna utklassade Smash hits! :D

Problemet med kattmaten löste sig, så nu har jag mat till missarna i ett tag framöver :D

Behöver bara borsta tänderna nu, för har gått i pyjamas & morgonrock hela dagen.. Oopss...
Men nu ska jag lägga mig i sängen igen.. Hoppas på en bättre dag imorgon!


Inte lika roligt dagen efter...

Idag är det mycket kämpigt!

Spår efter gårdagen.. Vakande med ont i ryggen, det är inte roligt! Sen upp, försöka göra mina måsten... Låg ett tag på soffan men det vart för olidligt! Men en stund på spikmattan gjorde livet lite lättare igen... Men det kommer tillbaka efter tiden går. Så tar en timme i taget just nu!

Får handla imorgon, jag klarar mig som tur är. Värre med kattmaten, men det löser sig alltid!

Har letat ihjäl mig efter en räkning som har jag har förlagt! Har ett ställe där jag lägger alla på eftersom jag får dom. Men denna är bara spårlöst borta!? Har skickat en mail nu, så får se om jag får en ny eller åtminstone faktura numret så jag kan betala den!

Man slår knut på sig själv! Fattar inte!!

Det gör ju inte huvudvärken lindrigare... Nu ska jag lägga mig ner igen, för det här gör mig inte bättre.. =0(


Vad blev det av denna dag?..

Hade plan på att ta det lugnt idag, men när man bor i ett radhus så finns det alltid massa måsten. & när tillfället ges så måste man ta det!

Har lyckats klippa den större delen av gräset på framsidan idag. Men det var sjukt jobbigt! Många pauser blev det... Men mycket skönt att slippa ha det hänga över sig! Det
den lilla biten som är kvar den tar jag nästa gång jag orkar. För övrigt känns det bara som om bara dagen har gått. Bara skit har det varit på TV! Fick se någon repris från fångarna på fortet som jag missat.

Har pysslat lite, så kul! Har gjort en ny typ av örhänge. Mycket pilligt! Så tänkte att jag bara gör ett i taget, men det var så roligt så jag gjorde 2 par. Men nu har jag mycket ont efter det också! Tror ni jag hade mina handledsortoser på mig!? Nej! Får skylla mig själv! Man tror inte att det ska bli så farligt... Men är så stolt över dom! Lägger ut bilder sen, så ni får se..

Nu ska jag försöka göra mig i ordning för sängen. Har somnat 2 nätter i rad nu på soffan helt slut & vill INTE göra det igen! Imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter..
Lite mindre ont i magen & har rett ut en del saker med målaren...

Så var det söndag...
Men för mig känns det som måndag? Inte för att det är så stor skillnad...

Hade haft ont i magen tills igår & vågade inte lyfta telefonen för att kolla mitt konto! Tog mig modet & gjorde det & jag har fått mina pengar så jag kan betala min räkningar i alla fall =0)

Så en mindre sak att bekymra sig för 1 månad framåt..
Det vart lite pyssel igår i alla fall & resten av dagen så kämpade jag emot min värk & migrän! Avslutade lördagen med filmen bröllopsfotografen! Har länge velat se den men inte fått möjligheten.. Men nu har jag sett den & som förväntat så tyckte jag den var mycket bra!! 

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, värken ligger & lurar. Vaknade med ont i ryggen =0( Har plockat undan på framsidan så målaren kan göra sitt jobb där. Utan att mina blommor & lyktor byter färg! För kan ni tänka er att min hyresvärd ringde mig igår & talade om att han skulle komma idag. Inte en dag för tidigt!! Talade då om också att de redan varit här & målat när det ös regnade ute! Då svarade hon lite osäkert att; ja men då målade dom säkert på ställen att det inte gjorde någonting..?

Pratade lite med målaren idag, det visar sig då att han fått en hel annan info. Till honom har hyresvärdens make sagt att nu är alla (3) hyresgäster informerade så det är frittfram. Vilket vi inte har fått! Så han måste ha trott att vi är dumma i huvudet som inte har tagit undan sakerna..

För det är ingen som hade tagit undan sina möbler, krukor, lyktor etc...
Men nu vet han hur läget varit & behöver inte dumförklara oss! Han har dessutom fått order att bara stryka på färgen 1 gång! & inte 2 som är normalt!! Säger ju det att vi har en SNÅL hyresvärd!! Men som sagt så är det inte min huvudvärk!

Snart kan man inte gå ut utan att hundarna fastnar i färgen! För det är ny målat på baksidan & nu låter det som om han är på framsidan... Ja ja det blir nog bra det här... Speciellt när jag är beroende av att gå ut både på fram & baksida...

Får säga till hundarna att idag får dom göra sina behov på toaletten ;)


Det är inte alltid lätt när det är svårt...

Idag är det en sämre dag igen..

Kroppen värker & det molar i huvudet! Så det blir en dag på soffan.... Tråkigt när solen lyser ute. Men vad ska man göra? Det är bara att gilla läget. Tror jag ska värma min vetekudde? Smörja med lite linement oxå..

Är sugen på att pyssla men det får vänta lite tror jag. Men har lite nya idéer =0)
Sugen på godis oxå! Typiskt när man inte har något hemma! Kanske ska kolla om någon har vägarna förbi affären....


Förväntansfull...

Tanken var att blogga igår, men när jaghade möjlighet så var jag för trött. Tänkte jag gör det senare, men det blev aldrig senare.. Somnade på soffan strax efter jag lagt mig där & vaknade vid 4.30 på morgonen med lampor, dator & TV på! Usch vad jag tycker det är jobbigt!! Men masade mig till sängen sov några timmar till...

Var iväg till Inger igår som har skapat min vinröda westernklänning. Den har blivit lite förstor så behövde sy in den lite grann. Lisa var med för att få pröva sin blivande första westernklänning! =0)
Vi fikade lite tillsammans först & Bazze var med såklart. Medans Nellie fick paus hemma hos Laila... Dom bor i ett mycket gulligt hus! Det ser ut som Bamses farmors lilla hus...Mycket mysig miljö.. Tyvärr skulle inte jag kunna bo i ett hus som detta, med tanke på vägen upp dit.. =0(


 


Man får nästan lite svindel när man tittar ner, men fint är det! Kanske inte bilarna som står där..


Lisa´s klänning kommer bli så fin!
Tyvärr så tog jag inga bilder, vet inte vad jag tänkte...? Tog bilder på huset, men inte på det vi var där för... Blev helt uppslukad i det vi diskuterade & hur vi skulle göra med min klänning.. Ja ja ni får se bilder sen när det är klart... Bild på mina har ni sett tidigare inlägg, de som missade det kan jag lägga ut den igen.


Sen vart det en powernap på soffan vid stallet...

Lisa & Freja var med mig hem, hämtade upp Frida efter hon varit på bio. Så det vart en lång dag...


Ibland lyckas man!

Lyckades övervinna värken för ett par timmar =0)
Med en kombi av spikmatta, vetekudde, diklofenak & oxynorm!

Åkte med Laila in för att handla hem lite frukost... Får blir mer sen när jag fått pengar & betalat räkningarna.. Om det blir något över vill säga, det vet man aldrig..

Men Nellie var hos min vän Ruedee medans, så när jag skulle hämta upp henne så hade vi köpt med oss lite fika bröd. Det delade vi med Ruedee & hennes barn. Mycket gott & trevligt var det!

Nu tänkte jag tacka för i dag & nanna kudden... Natti natti


Ska man måla hus när det regnar?!

Har sovit oroligt i natt, även Bazze stackarn!

Så det sätter ju sina spår idag, sen är det vädret som gör sitt & att jag har varit i gång en hel del... Så allt det tillsammans gör att jag idag har värk, ont i huvudet & är trött! Men vad ska man göra..? Det är vila som gäller så gott det går & sen skona kroppen.

Måla huset?!

Har hört via rykten att dom ska måla radhuslängan jag bor i. Vilket vart bekräftat för några dagar sen. Då jag ringde hyresvärden, frågade om så var fallet när några helt plötsligt stod på min baksida en dag, vattnet stänkte in då jag hade min dörr öppen!! Ingen har talat om för mig vad som ska hända... Där står dom med en högtryckstvätt & tvättar husväggen! Sen hade jag ingen chans att plocka undan så det på baksidan låg utspritt efter dom på gräset & allt på framsidan blev duschat!

Till svar får jag att; ja dom ska måla hela huset, & att det vart så hastigt beslutat att de skulle bli av så jag (hyresvärden) har inte hunnit skicka ut någon info. Men målaren har fått alla nummer så om du har varit hemma så ska du ha fått ett samtal!

Men hallå!!! Är det målarens uppgift att ringa mig för att tala om att huset jag hyr ska målas???!!! Sen har jag inte fått ett samtal för den delen heller! Då säger hon att om jag hade varit hemma så skulle jag fått det, enligt hyresvärden. Men jag har en nummerpresentatör & den har inte visat att jag har missat något samtal! Men hon fortsätter på linjen att det har gått så fort att hon inte hunnit informera oss hyresgäster.

Frågade om dom då kan måla ena planket på baksidan på en gång? Då det ser ut som skit!
Det är nästan ingen färg kvar!


Det andra målade jag om för 2-3 år sen så det är de inge fel på.


Då säger hon att nej inte nu för det viktigaste är att huset bli klart & att dom inte kommer hinna något extra. Men om jag ville så köper hon gärna ut färg åt mig så kunde jag göra det själv. Men som min situation ser ut nu så kan jag inte måla själv. Vilket jag sa till henne, om jag gör det så kan jag inte göra något annat som tex klippa gräset. Jag blir för dålig utav det, dessutom hyr jag! Så det är inte mitt ansvar!! Ja men om jag ville ha det gjort nu medans det andra blir fint så gick det att lösa att hon köpte färg. Men jag sa nej, frågade om det inte blir förens nästa år då? Ja, inte i år i alla fall. Det hinner dom inte!

Tycker det är larvigt, vad gör ett plank för skillnad??!! Om dom inte hinner med det så är det inte pga tidsbrist i alla fall utan för hennes idéer & principer! Sen att inte hinna informera oss är bara skitsnack! Hon hade kunnat ringa oss tre de gäller själv! 3 hyresgäster!!! Vad är problemet?! Hon är inte klok våran hyresvärd!

Idag har det regnat & gör fortfarande! Tror ni inte pukorna står & målar i alla fall, trots att regnet öste ner igår så det har inte hunnit torka upp sen dess & sen ställa sig & måla idag är regnet öser ner! Enligt min hyresvärd så var det en mycket erfaren målare! Ok?! Erfaren på vadå?! Bazze vart galen när dom ställde upp en stege utanför fönstret & klättrade upp där! Bra att han vaktar mig! När det började ösa ner ännu mer & inte slutade, då gav dom upp. Men har då redan målat hela min baksida & hos min grannar!

Fint! Men det ligger ju som tur är inte på mitt ansvar!


Vädret gör mig sämre...

Tror jag ska lägga mig tidigt ikväll?!

Ja i alla fall tidigt för mig... Har varit igång i flera dagar nu. Trots det har ändå lyckats göra lite nytta idag. Men nu är ögonlocken mycket tunga & det känns dumt att kämpa emot. Vädret gör det inte lättare för värken i kroppen heller, vilket jag påverkas en hel del av & vet att många andra gör det också. Har suttit med vetekudden på axlarna & runt nacken. Ska nog värma den igen & ta med mig den i sängen... Det blir nog en stund på spikmattan också!

Frida hjälpte mig att gå en promenad med Nellie idag, så jag kunde gå med Bazze sen efter.. Glad för all hjälp jag kan få! Hon tyckte dessutom att det var roligt att gå ut med henne då hon sköter sig så bra & är lätt att gå med!

Får se om mina pengar kommer som dom ska i morgon? Känns inte som om denna månad heller kommer passera smärtfri! =0(

Följ min blogg på bloglovin

Bli prenumenant på min blogg....
Nu kan du på ett enkelt sätt följa min blogg & se när jag har uppdaterat den via bloglovin, klicka på länken så hittar du mig direkt på bloglovin.

Eller så finns det en symbol i vänster kant där det står "prenumeranter" även där kan du klicka.

http://www.bloglovin.com/blog/1307919/madeleines-life?claim=hnvhhh66f67">Följminbloggmedbloglovin</a
>

Tid är inte brist varan för mig!

Halva onsdagen har redan gått!

Förstår inte vart tiden tar vägen?.. Folk frågar vad man gör... Det är inga problem att få dagarna att gå! Vissa säger att dom skulle inte klara av att vara hemma. Men i mitt fall handlar det inte om det! Jag har hela tiden saker som behövs göras hemma, som är prio 1. Men kroppen orkar inte! Fast hjärnan & viljan säger en annan sak...

Jag gör saker jag tycker om så mycket jag kan, umgås med dom jag gillar. Men det finns hela tiden en gräns för vad jag orkar med. & då handlar det inte om tid! För tid är något jag har massor av. Men kan inte tillhandahålla den som andra. Jag gör alltid så gott jag kan, njuter av dagen & gör det bästa av det!

Idag är det segt, kan inte säga att jag har ont där eller där. Men det finns ingen energi eller ork. Har satt igång en maskin tvätt nu i alla fall, hoppas att jag ska orka hänga upp den också. Tyvärr får den torka inne idag när regnet öser ner på utsidan...

Sitter nu med en kaffe & väntar på att Frida ska komma efter skolan.... Ska vila mig lite nu innan hon kommer så jag orkar umgås =0)

Vad gör du idag?


Vad djur betyder mycket för själen!

Vilken dag det blev!

Det ovädret dom hade lovat idag kom under natten istället, så vi har haft en toppen dag! Med massa sol & värme. Lite stänk har det kommit & åskan passerade förbi i utkanten, men inte så att det har stört oss...

Åkte upp till gården mitt på dan för att lämna tebax bilen som jag lånade hem igår.. Lisas kompis kom förbi på en fika, festade på resterna ifrån gårdagen ;0) Sen föreslog jag att vi skulle ta en lite tur med hästarna i skogen & så Bazze skulle få tänka på något annat än löptik! Sagt & gjort hämtade vi varsin häst, tog varsin hund med oss & red ut.

Mycket skönt & fridfullt att komma ut i skogen!

Därefter en paus.. Sen var det fölens tur, lite pyssel & träning med dom.. Matade marsvin & kaniner. Sen var det dax för bränsle på fyllning för oss också. Det vart hamburgare idag igen, men det var lika gott idag om inte godare ;P Har sen suttit vid elden, fikat mera... Ja, jag kan inte ha haft en bättre dag!

Massa som behövs göra här hemma, listan är lång. Men det skiter jag i just nu! För att orka det måste jag ha energi & det får jag inte utan att ja fyller på! Så blundar för allt nu, lägger mig i sängen & kanske gör något imorgon? Beroende på daxformen....

Men nu tänker jag lägga mig, tänka tillbaka på min dag & njuta lite till ;0)


Det blir inte alltid som man tänkt sig...

...men roligt har jag haft!

Ska säga att jag har haft en av mina bättre dagar idag :D

Den började med att pappa ringde mig, som ville ha hjälp. Jag skulle fota & filma på ett jobb han skulle genomföra. Så åkte i väg, helt underbart väder, så det gjorde inget alls att få vara ute & njuta av det! En vän till mig var med också, vi tog lite fika tillsammans innan vi åkte hem igen.Tänkte då att jag hade ganska gott om tid på mig... Eller inte! Mitt mål för dagen var att klippa gräset på baksidan som började bli långt & jag visste att det skulle bli regn imorgon igen... Så tog tjuren vid hornen, genomförde det! Så nöjd!!

Vilo paus på soffan... Mycket trött!

Men hann inte ligga där så länge innan jag fick packa i stress.. Vi skulle fira Fille ikväll, då hon fyllde 16 år igår. För att jag skulle kunna komma dit så fick jag göra mig klar bums! Bonusen blev att jag fick middag också :D

Tog då istället en dusch på gården & grillade hambugare där över elden... Sen kom släktingarna, det firades med hembakat, Lisas egna tårta & en prinsesstårta!Väl hemma igen vart det ryggläge på soffan! Känner mig mycket trött nu. Vilket inte är så konstigt... Från att trott att jag skulle a en relativt lugn dag vart fullspäckad!

Men trevligt & roligt har jag haft, så ska inte klaga.


Efter 13 dagar

är min bebis (Tarzan) hemma igen!!! =0)

Lika jobbigt varje gång han försvinner!!! Man vänjer sig aldrig.. Men det är som dom som har barn brukar säga. Han är välbehållen i alla fall. Några tovor i pälsen som jag får ta hand om i morgon. Men han var lika glad att vara hemma som vi andra, alla hälsade honom välkommen med massa kärlek. Nu ligger han vid mina fötter & sover.. Snart ligger han brevid mig i sängen på en egen huvudkudde...

Nu kan man vara lugn, har alla hemma inne!


Det är få saker som är värt det & får än att glömma värken för stunden

Man glömmer allt, allt vad som heter värk, bekymmer när man sitter på hästen!

Det är en frihet känsla som man inte kan beskriva med ord!! Fick sällskap av Kocken, sen var ju såklart Bazze & Nellie med! Vi skrittade ut en sväng i skogen & på ängarna.... Mycket bättre väder kan man inte önska heller.

Förberedelserna..Kocken var lite ringrostig så fick hjälpa till lite...På G!

Stumpen försökte åka snålskjuts... Han är totalt orädd!!Vi hade en mycket trevlig ridtur...
Alltid lika underbart att rida!

Efteråt vart det ryggläge på soffan i sadelkammaren! Då kommer allt, men det är de värt. För ont får jag av att städa också! Var kvar ett bra tag till innan jag fick skjuts hem, nu väl hemma känner jag tröttheten i kroppen. Men det är ändå en skön trötthet, man är påfylld med lite energi igen =0)
Nu blir det sängen, lite spikmatta innan jag somnar...

Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag!?


Vad det blir vet man aldrig...

Sitter å väntar på min skjuts nu.
Ska åka upp till gården, kanske ta in hästen, borsta lite, rida? Vem vet? Det blir vad det blir... Som det brukar =0)

Hörs senare...Kräftskiva med grannarna

"Kocken", en vän kom på besök igår till gården, så hann med en fika där innan det var dax att förbereda sig inför kvällen.. Men då fick jag umgås, hundarna fick komma ut =0)

Hann bara komma hem så började det regna.
Men det vart kräftskiva igår trots att himlen öppnades sig & det kom en sådan smäll rakt här ovanför så jag trodde taket skulle lätta!!!!

Vi gav inte upp, väntade ut ovädret & dukade fram när det hade lättat. Vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans vi som kom. Varmt & skönt var det också =0)
Goda kräftor, dom första för i år...

Tydligen var det bara jag som sorterade upp kräftorna på tallriken...
Ordning & reda ;0)Jag bjöd på ananaspaj till efterrätt & den gjorde succé =0)

Tack alla för en trevlig kvälltillsammans!

När jag sen kom in vid 23 tiden var jag helt slut! Somande ganska omgående på soffan... Vaknade sen igen vid 2 tiden, trött! Men kunde i alla fall inte sen somna om i sängen... Där låg jag, vred mig i 2-3 timmar! Somande så småningom sen...Skämmer inte bort!

Lyckades göra lite på eftermiddagen idag i alla fall...

Har pysslat om hundarna med lite pälsvård... Tvättat kuddar & sängkläder. 
Var till affären med min granne & får sjukt ont i knäna nu av att gå! Har fått tillsägelse om att använda fotledsortoser, knäortoser bla för att jag "skämmer" inte bort lederna med dom! Tvärtom, dom lindrar smärtan & skonar lederna.

Imorgon är det kräftskiva här i området så vi har inhandlat det vi ska äta. Har varit sugen på kräftor nu ett tag så ser fram emot det! Är inte säker på att vädret blir det vi önskar. I så fall får vi lösa det då, för kräftor äter jag i vilket fall =0) 

Ska snart natta, för att orka med morgon dagen. Jag ska göra efterrätten till oss...


Konstgjord andning!

Vi passade på att äta lunch hos Lisas farmor innan vi åkte  hem igår. Hundarna hade varit på gården medans jag var borta, så det vart att jag också stannade där i några timmar. Tog det lugnt, njöt av fina vädret & vilade. Det var ett tag sen jag var där nu, så det var skönt att koppla av där & slippa tänka på något efter ett möte som det var igår...Fick middag också innan jag åkte hem =0)

När jag väl kom hem, lag mig på soffan så sov jag efter 1 tim! Var sjukt trött!! Sov kanske inte jättebra på soffan, men var alldeles för trött för att orka flytta mig till sängen. När klockan slagit 06.00 på fredags morgonen så hade jag för ont för att ligga kvar så då släpade jag mig in till sängen. Sov inte så bra resten av morgonen heller, men det var skönt att ligga bättre. Kunde sen inte få upp ögonen förens klockan var 11. Då hade jag sovit i 13 timmar!

Klev upp, åt frukost, gav djuren frukost....
Skulle försöka titta på TV, men ögonen föll igen vid 13 tiden. Så vid 14.30 så vaknade jag till liv för dagen! Då kan man säga att alla mina krafter var slut efter gårdagens möte med läkare, AF & FK!!! Detta som händer just nu är konstgjord andning i 14 dagar till! Men efter det vet jag inte vad som kommer hända mig?! Jag ska ev genomgå en utredning på AF, endast för att kunna få pengar!

Tycker att det är sjukt att man kan behandla människor på det här viset! Har dom inga känslor?! Hur kan dessa människor som sätter oss i dessa situationer sova gott om natten? Gör dom det?

Jag försöker just nu överleva dagen, mer kan jag inte göra! Vad har jag för val?!?!?!

Hur mycket ska man orka? Kan säga att det är nog så jobbigt som det är att leva med ständig värk! Behöver inte ha detta också! Men det vet inte dom personerna på myndigheterna något om. För i så fall skulle dom inte göra så här!
Avstämningsmöte

med min läkare, AF & FK. Hade med mig Lisa som stöd.

Vilket var tur för det visade sig bli ett jobbigt & känslosamt möte!! För det första så hade varken läkare eller hon på AF fått något remiss svar. Mer än att jag inte kommer genomgå ett nytt rehab program. De UAS anser vara lämpligast för mig är att få individuell hjälp i form av sjukgymnastik & tips från en arbetsterapeut. Så vi hade inte mycket att gå på & det var väl vad hela mötet kretsade omkring. Förstår inte varför man ens kallar till ett möte om inget materiel finns?! För då finns det ingen vits med det hela.

Jag har ingen talan! Det är läkarna & sjukgymnaster som måste ge sitt utlåtande hur mina förutsättningar & framtid ser ut. AF & FK bestämmer över mitt huvud & min läkare känner sig maktlös hon med. Dom frågar mig vad jag vill & vad jag har för planer? Som jag har sagt SÅÅÅÅ många gånger tidigare så är det att få ordning på min vardag & komma igång med min träning. För fungerar inte det så kan ingenting annat fungera!

Jag fick önska mig vad som helst i världen. Vad skulle det vara? frågade tanten på AF.
Jag svarade att jag vill ha lugn & ro! Då kom följd frågan, hur får du det?
Inte ha någon press på mig, kunna sköta min rehabilitering så jag får en human vardag.

Lisa flika in med att jag har haft det så här ända sen jag blev sjukskriven. Inte vetat om jag får förlängd sjukpenning & det har varit mycket jobbigt att aldrig veta om man har mat på bordet nästa månad!

Dom frågade då om jag bor själv?
Ja det gör jag & har svårt att sköta mina vardagssysslor som att, dammsuga, diska, bädda rent etc... Då frågade hon på AF om jag gör det? Ja men vad har jag för val?! Men jag gör det inte så som jag skulle ha gjort det om jag inte var sjuk! För jag får ta lite i taget.

Då flika Lisa in med att jag måste portionera allt jag gör! & det har jag fått strikta order om nu ifrån sjukgymnast & arbets terapeut om att jag MÅSTE! & med det innebär det att jag dammsuger 2 rum, vilar, dammsuger resten. Sen får jag ta disken en annan dag.

Eftersom det inte fanns något nytt materiel att gå på så dom valen jag hade var att gå med i ett program på AF, dom gör en utredning som dom inte har kunnat genomföra på mig är jag har varit i för dålig. Eller att stå utan pengar!

Visst är det upphetsande!!! Det är ju så många valmöjligheter & bra för mitt eget bästa! Inte undra på att det är så många som har tagit sitt liv! Dom ger än inte så många valmöjliheter.

Då finns det en hel del i mina journaler som visar att jag blivit sämre vid den aktivitet & träning jag gjort. Men det gäller inte nu!

Så nu får jag hålla andan i 2 veckor till! Nu inväntar vi remiss svar ifrån alla som jag träffat på Uppsala Akademiska smärtrehab. Sen så ska det tas något beslut. & det jag vill är att ansöka om ny sjukersättning. För som jag ser det nu är att det inte finns några andra alternativ. Men jag är ju så ung som alla säger!...

Då står det i mitt intyg från Dr Erik Björck att personer med EDS (den typen jag har) kan jobba allt mindre efter 25 års ålder pga trötthet & smärtor. Jag har inte jobbat sen jag var 22 år. Tycker det säger en hel del!

Imorgon är det en stor dag!

På väg i säng...

Har varit en sväng hem till pappa & Lisa, blev bjuden på middag. Trevligt, det var ett tag sen vi sågs nu. Var i väg helgen som var & sen varit hemma, dålig...

Hoppas på att få några timmars sömn. Imorgon är det en viktig dag!! Har möte med min läkare, AF & FK!! Det är mycket som ska beslutas & vet inte vad som kommer att hända??.. Vad dom "ska göra med mig"?.. För skicka ut mig i arbete går inte.. Men de återkommer hela tiden tillbaka till att jag är för ung!... För ung för att ha så ont!

Har i alla fall stöd med mig, så det känns bättre. För då är jag inte lika ensam, det sägs så mycket också & inte alltid ja hänger med på vad dom menar. Sen är det lättare efteråt att prata med någon som har varit med. För hur det än är & att det heter att dom ska göra det bästa för mig så känslan är att dom bestämmer över mitt huvud. Så då för min del är det skönare att veta att man har någon med sig.

Så håll tummarna för mig!


Dag 2

Ryggläge idag också...

Febern härjar, ont i kroppen, musklerna & huvudvärk. Så det är inte mycket man kan göra mer än att vila... Sover från & till. Försöker titta lite på TV, men det är svårt att koncentrera sig med huvudvärken. Funderar på att ta en diklofenak & oxynorm så värken lättar för en stund. Vetekudden används flitigt nu! För spikmattan kan jag inte använda då jag har feber =0(


Countryfestivalen i Furuvik 2010

Detta år bodde jag ihop med mina PM vänner..
På vägen dit så stannade vi även i år vid samma ställe & fyllde på med lite energi..

Änderna var sugna på gästernas fika också..


Torsdagskvällen var det bäst uppträdaden!
Det var Svenska band rakt igenom.. De sas redan då att Amerikanarna kommer få det svårt att slå dom. Vilket jag inte tycker dom gjorde & delar uppfattningen med många andra. Men tror att det beror mkt på att dom från USA hade inte sina egna band med utan det var ett & samma band till alla. Då blir det aldrig det lilla extra. Det var dock en tjej som hade sitt band med Pam Tillis som hade sitt egna band & det var mkt bra!

Man kan ju inte bara gå, något spex måste man hitta på! Denna gång besiktigade vi el bilarna & barnvagnarna.

Här lagar vi en ruta med plastpåsar som var trasig...


Första bandet ut hette Tennessee Drifters mkt duktiga!


Sen spelade ett lokalt band som heter John Lindberg Trio


Refreshments avslutade kvällen =0) Då vart jag uppbjuden till sista låten.
Dansade för första gången efter OP!


Vi samlades runt lägerelden på kvällen & några duktiga killar spelade för oss =0)
Det vart ett helt band med, ståbas, banjo, gitarrer, steelgitarr, munspel...
Vad mer kan man önska sig?...


På fredagen var bröderna Dalton & härjade i parken! Dom fick vara fria i 1 tim...
Lucky Louke lyckades lura dom...


Detta år fick man åka häst & prärievagn till parken från campingen för 10 kr.
Något som har varit efterfrågat länge! Det gillar vi =0) (ja i bild till höger)
Under lördagen spelades en show upp för turisterna. Den handlade om banditer som rånar banken & glädjeflickor som jagar kunder i staden. Sen var de några andra figurer med & jag var en av dom =0)

Lördagskvällen i parken
Stannade på samma ställe igen på vägen hem...


Man kunde nästan klappa änderna..


Mycket roligt på alla sätt! Tack till alla som var med! Lärde känna några nya ansikten, alltid lika roligt! Sen var det en hel del kära återseende! Åkte på torsdag fm & kom hem sön kväll. Vi hade toppen väder hela helgen! Varmt var det på kvällarna så jag som är så frusen slapp frysa! Det gjorde jag på söndag när vi åkte hem. Men det var nog mer pga brist på sömn..

Hade en super bra helg! Med MASSA skratt!!!


Bakslaget efter man haft roligt...

I pyjamas fortfarande...

Mindre rolig dag idag.. Svettas! Har feber! =0(
Har sovit från & till hela förmiddagen tills efter lunch någon gång. Hade hoppats på att kunna gå ut, men det är inte att tänka på idag. Min kropp behöver vila & inget annat! Så blir det efter man har hållit i gång så mycket. Men det visste jag innan, så det gör det lättare när det väl kommer sen.
Dagens besök på smärtrehab till sjukgymnast & arbetsterapeut.

Minst sagt jobbigt att ta sig upp i morse, & det kändes som om jag aldrig vaknade idag...

Men inte så konstigt så lite sömn som det blev i helgen & långa dagar. Men vad gör man? Det var så viktiga möten idag & har väntat sååå länge på dom!

Hade en tid till sjukgymnasten Åsa O kl 10.00 trodde jag, men när jag sitter där väntar... väntar... Så hinner kl bli 10.20 ingen har kommit för att hämta mig? Då visade det sig att jag hade inte tid förens kl 10.30. Inte kul en sådan dag när man behöver varje minut sömn! & sen när Laila sitter i bilen & väntar... Men bättre att vara tidig än sen i alla fall..

Det var en bra möte, hon var väl uppdaterad i mina journaler vilket underlättar en hel del & jag slipper återberätta allt. Sjukgymnasten Sara som jag träffade för någon månad tillbaka hade kontaktat sjugymnasten jag hade tidigare. Så då hade dom fått besked hur det har sett ut för mig & hur det gått med träningen. Vilket inte har gått någe vidare =0(

Så vi diskuterade igenom det, vad det kunde vara som var fel i träningen för mig, vad det var som hände, fick jag mer ont, vart det någon skillnad...

Vi kom fram till att det första jag behöver bygga upp mer styrka i är runt bäckenet & höfterna. Det är där jag är mest ostabil. För det är trots allt där allt börjar. Så har fått 3 övningar, en liggande, en sittande & en stående. Där jag ska träna upp bäckenbotten, på den lägsta nivån. För klarar jag inte dom kan jag inte göra dom andra övningarna.

Så det kommer vara små & väldigt basic övningar. Men det är för att jag ska klara av dom & kunna gå vidare sen. Då vet vi oxå vad jag klarar för nivå. För det är det viktigaste av allt att det är rätt nivå för mig! Jag får absolut inte göra mer även om jag känner att jag klarar det! MAX TRÄNA 2 GÅNGER/DAG.

Fick även en grundlig & förstålig förklaring vad det är som gör att vi med EDS & överrörlighet har så jobbigt att gå, vad det är som händer & hur kroppen agerar jämfört med en normal kropp. Nu har hon sagt till mig att använda ortoser på båda fötter, knän & skaffa en kardborrebälte som man sätter runt höfterna när jag går eller anstränger mig. För jag hjälper inte kroppen & blir inte bättre att vara utan dom!

Så nu ska jag ta kontakt med OT-Center för att få ett till resårbands ortos till foten. Kolla upp om man kan få bältet till höfterna/bäckenet av dom? Jag behöver oxå nya inlägg i skorna.

Uppföljningen blir nu att ringa Åsa O om 1 månad & prata om hur det gått, om det är någon skillnad.. etc..Kl13.00 träffade jag arbetsterapeuten Birgitta. För att med hjälp utav coaching av henne kunna få tips om hur jag kan förbättra min vardag med hjälp av små ändringar & hjälpmedel.

Mina huvudmål är att hitta en rimlig aktivitetsnivå.
För att komma dit ska jag föra en aktivitestdagbok.

Mindre energi/kraft åtgång i aktivitet.
Genom att ta många micro pauser (innan jag får ont).
Tips & råd ( har fått broschyrer med olika aktiviteter i trädgård, köket, bära lyfta, städa, inköp etc....)
Hjälpmedel.

Jag ska läsa broschyrerna, se vad som kan hjälpa mig, ta ut 3 saker som jag ska tänka på att börja med tills det sitter. Göra dom andra sakerna tills vi ses om en månad igen, se hur det gått & sen se hur vi går vidare.

Jobba får jag göra själv men jag kommer få coaching från Birgitta. Vilket är mycket värt för mig!
Fick fylla i en blankett hur det har sett ut för mig den senaste månaden i min vardag. Ringa in 4 olika alternativ från inga svårigheter alls till att jag inte genomför aktiviten pga av svåra svårigheter. Där av kan hon få en bild hur det ser ut för mig & gå vidare där ifrån.

Vi tittade på hjälpmedel som finns, några hade jag & andra inte. Fick med mig en broschyr hem som jag kan titta i & ev beställa ifrån plusvardag.se. Ska titta i den skeptiskt, vad kan jag ha nytta av & inte köpa för att det finns. Sen är det bara att skriva önskelista ;0)

Fick även med mig aktivitets ortoser en höger & en vänster till handlederna hem.
Ska använda dessa när jag är i aktivitet som kan göra att jag får ont & när jag anstränger dom mer.Har en ny tid till Birgitta arbetsterapeuten om 1 månad för att prata om hur det gått, hur det ser ut i min aktivitetsdagbok.

Är mycket glad att jag investerade i en nack kudde! Har tittat på den länge, så tog mig råd till den! På 50% rea, 100 kr kostade den på Jysk. Har använt den nu ett par gånger vid längre bilresor & den hjälper =0)Tack Laila för din hjälp & ditt sällskap idag!!!Hemma igen efter en tuff men rolig helg...

Nu är det alldeles tyst runt mig!

Felicia & Frida har precis åkt hem efter ha bott här under tiden jag varit borta. Felicia var hus & hundvakt. Hundarna ligger utslagna på golvet & Jane upp&ner på puffen.. Är helt slut i kroppen efter helgen. Men har haft så roligt, umgåtts med vänner, träffat nya vänner, hört bra musik, suttit runt lägerelden & lyssnat till killarna som spelat för oss. Vad mer kan man begära!?

Nu ska jag snart lägga mig, för att imorgon är det en lång dag! Jag ska till Uppsala för att träffa min nya sjukgymnast & träffa en arbetsterapeut. Ska bli intressant! Så det ser jag fram emot. Men vet att jag kommer få det tufft att kunna komma upp efter denna helg. Så tänkte att det är bäst att knyta sig lite i tid ikväll.

Bilder ifrån helgen kommer, hoppas att jag har orken till det i morgon.

Hoppas ni också har haft en bra helg?!

Kramis


190 km/tim!!!!

Phuu...

Nu har jag gjort allt för idag som jag kan.. Handlat, lämnat in närvarorapport till AF, införskaffat en luftpump så jag slipper ligga på backen.. ;0)

Fylla på med lite energi, en kaffe & mazarin :P

Var förbi på gården, hann med en kaffe, hämtade hem filtar så jag slipper frysa..
Hem, klippa gräset, vila, börja packa, tvätta, hänga tvätt, leta saker som fått ben??!!!


Lisa hämtade "Frejan" som åkte med mig hem när jag var uppe vid gården.. Felicia kom, mot veterinären. För att undersöka Bazze´s ögon, fick recept mot ögoninflammation. Så nu ska Lisa hjälpa mig att hämta ut salvan imorgon, så Felicia kan behandla dom på honom tills jag kommer hem!

Grilla, äta, diska!

Packa, packa, packa!

PHUUU!!!!

Nu sitter jag i soffan, ont överallt! Konstigt?! Eller inte.... Ögonen värker.. Funderar på om de är något jag har glömt??

Ja ni undrar vad håller hon på med, vart ska hon någonstans?
Jag åker på en countryfestival imorgon bitti är borta tills på söndag. Så min syster bor hos mig när jag är borta & tar hand om djuren & huset =0)

Så med det kan jag känna mig lugn!

Djuren har sällskap & hon...

Nu måste jag natta, vi hörs! Ha det bäst!


Springa i affärer när solen lyser..

Dax att ge sig iväg...

Ska till staden för att uträtta några ärenden innan jag åker bort till helgen! =0)
Bla måste jag lämna in min närvarorapport så jag får några pengar i slutet av månaden!

Se later..


Hmm, sjuk??...

Vet inte om jag håller på att bli sjuk?..

Känner inte mig fit for fight! Men är inte sängliggande heller.. Har inte varit sjuk sjuk på länge! Vet inte ens när jag var det sist?.. Men det skulle ju vara så passligt nu! Fast det är det väl aldrig!

Men har tagit det ganska lugnt i dag... Klippte mig :P
Det börjar bli lite knepigt nu att göra det själv när det är så långt... Så får se om jag ber om hjälp nästa gång..?

Sen tog jag en kvällsrunda med hundarna, kände att jag behövde frisk luft & göra någonting... Men nu är jag slut & tänker lägga mig. För imorgon är det många saker som står på schemat & ska upp i hyfsad tid.

Så säger god natt nu!


Vart tar dagarna vägen??

Nu har det gått ett dygn sen sist..

Förstår inte egentligen vart dagana tar vägen? Dom känns så långa när jag vaknar, sen är det eftermiddag, kväll & dax att sova för att vakna till en ny dag med nya möjligheter...

Känns inte som om jag har gjort mycket idag.. Men det har jag ju, gick en sväng med hundarna i solen, dammsög upp allt hundhår.. Kratta upp gräset på baksidan efter jag klippte för några dagar sen.. Som nu är dax att klippa igen.. Så ska göra ett försök i morgon.

Pysslat om hundarna, fästingarna har börjat vakna till liv, men det var sent i år! vilket inte gör mig något alls! Det har i stort sätt inte varit några alls =0)
Men nu efter regnet kom så har dom haft en del, så nu har dom fått frontline.

Fick tag på sjukhuset idag, så nu är dubbelbokade OP tiden avbokad! =0)
Slipper tänka på det mer..

Nu ska jag se om Tarzan är hemma & vill komma in. För känner att det är dax att lägga sig ner & vila min kropp. Blir nog en stund på spikmattan! Efter jag har läst några sidor i boken.


Havet...

Var ner till havet idag..


Kännde att jag behövde frisk luft, känslan av frihet, få känna doften av hav...
Där påverkas man inte utav massa andra ytterligheter...


Vart sugen på att ta mig ett dop, men det får bli en annan dag..Årliga middagen tillsammans...

Hann med en middag igår också med familjen, morbror & kusiner hemma hos mamma =0)

Det är våran årliga middag tillsammans med min morbor & hans barn. Vi äter, leker burken & pratar i massor! ;0)
Vi ha mycket roligt tillsammans, i år var det roligare för mig också när jag kunde vara med på burken. Vilket jag inte kunde förra året då jag var sämre.. Som alltid är en upplevelse, någon fuskar, man skyller på varnadra & vissa byter aldrig sitt gömställe.

Men kul har vi!

När jag skulle hem därifrån var värsta ovädret på väg!! Min bror släppte av mig hos Jennifer där hundarna var. Det är inte så långt om man genar genom skogen hem. Men jag kan säga att den vägen har aldrig känts mörkare, längre & obehagligare än igår!!! Det åskade & blixtrade över mig! Totalt kolsvart så jag såg inte mycket när jag gick genom skogen, liv rädd!!! När jag kom ut därifrån så SPRANG jag! När jag väl var hemma så släppte jag in Tarzan, men jag & hundarna gick över till Laila & vi satte oss i bilen.

Det var mycket länge sen, vet inte ens om jag minns ett sådant oväder?! Men vi var trygga i bilen.. Det var väl ca 1½ tim, sen kunde jag gå in å lägga mig i sängen.. Då var det helt kolsvart på hela området sen en tid tillbaka då strömmen gick. Var mycket glad över mina solcellslampor som jag är ensam om att ha. Dom ledde mig hem ;0)


Hallonpaj, vänner, fika...

Bjöd hem några vänner idag för att äta hallonpaj tillsammans med mig =0)

Har inte bakat det tidigare, så jag jagade ett recept som jag tyckte lät gott.. Det var lätt, ungefär som en sockerkaka med hallon i, med vaniljsås & vaniljglass till ;0)               Ruedee & hennes barn, Jennifer & Lucaz hade inte hunnit komma än...Lucaz har lärt sig säga Henke, som är en av hans katter, så nu heter alla katter det ;0)
Även Jane.. =0) Testar att köra bilen på henne, men hon bryr sig inte, ligger mitt i allt!

Samtidigt som han drar Simon i armen för att han ska gå med, 
så snubblar han i kartongen bakom honom..MOT BLÅBÄRSSKOGEN!

Lucaz ser till att roa alla andra & sig själv....Full koncentration!Alla vill vara med...

Mamma fick jaga Lucaz med till salu skylten, medans hon räddar den så passar han på att sno en näve blåbär i burken & trampar på dom! När vi gick hemifrån så plockade K & S bär från en buske som smäller när man trampar på dom, men Lucaz ser ju inte skillnad, bär som bär...

Hann precis ut mellan skurarna här.. Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till mamma på middag..

Mina sommarbilder!

Med ett öppet sinne så ges tillfälligheterna!

OBS!
Om ni kopierar mina bilder & tänker använda er av dom så är det ett krav på att ni länkar till min blogg & talar om vem som är fotografen!


Min favorit runda!

Kände att jag måste ut, ut å få luft, sol, energi!

Så tog hundarna med mig på en promenad, som blev ganska lång. På vägen hittade jag Tarzan... Luringen! Han satt på ungefär samma ställe som jag sett han tidigare när han varit borta & jag hämtat hem honom.. Han tittade på mig ett tag innan han svarade & kom emot oss.

                                         Sen följde han med oss

ja kanske halva rundan, tills vi kommit till ungefär där jag hittade honom fast på andra sidan dungen. Där var det några barn som badade som djuren vart intresserade av, han stannade & följde sen inte med. Trots mina försök att locka på honom.. Men han har kommit hem på eftermiddagen & är inne du igen!

                     Älskar att gå denna promenad, gör det så ofta jag kan!Som jag sa igår så ville jag plocka hallon idag, vilket jag gjorde =0)
Tur det, för dom jag passerade igår på ett ställe efter vägen vart 6 dl!
Så nu blir det hallonpaj imorgon!


Skam den som ger sig!

Har haft en ganska bra dag...

Har haft svårt att komma i säng den senaste tiden, svårt att somna & följden med detta blir att det är lika jobbigt att ta sig upp. I morse mådde jag illa när jag skulle upp för att kissa hundarna... Ont i kroppen, inte den bästa starten på dagen.

Men envis som man är så tänkte jag inte låta det förstöra mig dag! Jag har gjort några samtal, bla till sjukhuset som har gett mig en ny OP tid.. Men när jag stått i kö ½ timme så säger hon att dom kan inte hjälpa mig där jag hamnat utan jag måste återkomma på måndag till "rätta" avd. Blir man less eller less!!....

Men ringde sen till min sömmerska, som för några år sen sydde upp en western klänning åt mig. Men har ofrivilligt gått ner några kilon sen dess, så nu sitter inte kjolen upp längre :S

Ska iväg nästa vecka & hoppades på att hon ska hinna hjälpa mig, vi får se...

På eftermiddagen så var jag uppe på benen..


En mysig spontan middag i trädgården..

Det var mina grannars intiativ.

Är glad att jag blev inbjuden! Det var som sagt deras färsk potatis vi skulle få njuta av med sill, grönsaker. Jag åt dock kycklingspett till, men det gick lika bra det! Potatis är alltid något extra när den är egen, det var denna oxå. Gott var det, mätt blev jag! Årets första getingstick lyckades jag få. Det var ett gäng där vid bordet! Kan inte ens minnas när jag senast fick ett?! Men med en socker bit på & sen lite lök så blev det ganska bra. Lite svullet & rött...Mycket trevligt hade vi, vi funderade varför vi inte gjort detta tidigare, ätit tillsammans. Vi satt i kvälls solen mellan husen, en bra plats som inte utnyttjas annars. Men det kommer den göra f.o.m nu! Har pratat om att äta kräftor tillsammans här framöver. Så det tycker jag sammanfattar det hela...

                               Djuren var med runt om såklart, vissa var det fart på...                      Som ni ser var det inte Nellie denna gång, hon låg å tittade på..


Tack för en trevlig eftermiddag kväll!Färskt är bäst!

Promenaden jag skulle ta tog lite längre tid än väntat..

Gick en av dom kortare rundorna innan jag skulle vara på middag. Men efter vägen hittade jag hallon =0)
Första jag plockar i år! Är inte så förtjust i hallon för övrigt, men färska är något speciellt! Tyckte då att jag hade gott om tid på mig för att ta mig runt & hinna plocka lite. Men när jag väl börjat så hittade jag mer, mer & mer! Då är det inte lätt att sluta!Jag plockade & åt dom direkt. Dom som var lite sämre åt hundarna glatt upp. Men jag kan inte äta utan att se efter om det är någon mask i dom!Kan du det?

Men när jag tittade till på klockan för 4:de gången & insåg att det var 5 min kvar till vi skulle ses & det skulle ta 10 min hem i rask takt så var det bara att lägga benen på ryggen!

Så får gå tillbaka dit imorgon & plocka resten ;0)


För man vill ju inte att någon annan ska hinna äta upp dom ;0)

Man vet aldrig vad som kan hända efter vägen när man är ute med hundarna, så man får alltid räkna med att dettar längre tid än vad man tänkt!


Färskpotatis...

Snart ska jag gå över till mina grannar...

De har tillsammans odlat potatis som är klar att äta nu =0)
Så nu är jag inbjuden till en sill middag. De har dukat upp med en fin duk, blomma på bordet, mellan husen i eftermiddags solen.

Ska bli mycket trevligt, känns extra roligt med deras egna potatis & gräslök som vi ska äta.. Tyvärr äter jag inte sill men för att jag skulle kunna vara med så har Laila ordnat med kycklingspett till mig. Hon är för snäll!

Ska ta en liten runda med hundarna nu innan..


Årets besök i vikingabyn..

Har inte kunnat eller hunnit blogga vissa saker jag gjort än eftersom min dator kraschade!

Men tänkte visa lite bilder från dagen då vi gjorde besök i vikingabyn den 19 juli som vi göra varje år. I år var Lisa, hennes 3 tjejer, Felicia, pappa & Bobo med. Ja, jag & hundarna också såklart! ;0)

Sagostund med Britta..


Tyckte skallarna var coola! Pappa & Lisa köpte 3 st getskinn av killen..


Hövdingen berättar om vikinga tiden & dess historia


Här visar dom hur det kunde se ut i ett hem på den tiden..


Freja provsitter hövdingens stol


Medans dom visar upp musikinstrument ifrån deras tid så passade vi på att ta en fika.
Fr v. Frida, Fille & Felicia. Bakom dom sitter Sebastian (kusin till Frida & Fille).


När ska blåsa i hornet så fick man hålla för öronen om man vill ;0)


Frida & Sebbe skulle ta en match på stocken...


vilket inte blev någon match för Frida då Sebbe inte hade någon balans...


Bazze brukar hitta dom han gillar vilket han gjorde även denna gång, tjejen satte sig ner med honom...
Så det var bara att vänta på honom... ;0)


Det var en varm, trevlig dag i vikingabyn även detta år, några kära återseende med dom som medverkar där.


Regn, film, ont...

Denna dagen var inte lika rolig som gårdagen..

Hade en bra dag igår! Men det har sitt pris! =0(
Klippte gräset, rensade ogräset på baksidan mellan plattorna, hanteverkade lite & gick en promenad till Jennifer. Där tog jag en fika & stannade några timmar. Hade mycket trevligt, vi har inte setts så mycket under sommaren.. Så hade en del att ta igen...

Idag har jag inte kunnat gjort någonting, legat på soffan. Men större delen av dagen regnade det så då gör det inte lika mycket då. Men tycker inte det är kul att ha ont för det!! För att man mår bra någon dag & har sysslor att göra... Har sovit & tittat på en film under dagen..


Trots detta rastade hundarna nu på kvällen, behövde få lite luft & energi...

Så hoppas nu på att morgondagen blir bättre! Måste handla lite...


Nytt!

Har funderat länge nu fram & tillbaka...

Har sett att andra gör så & tycker att det verkar bra, så gör ett försök. När mina läsare lämnar kommentarer så har jag svarat på dom men inte på min blogg utan har de en egen blogg så har jag givit svaret där. Men då kan inte andra se mina svar & tycker att det är bättre om alla kan få möjligheten till det =0)

Så från & med nu så svarar jag på alla kommentarer på min egen blogg & det tillhörande inlägget som kommentaren skrivs i. Så har ni ställt en fråga så gå tillbaka till inlägget nästa gång ni är här, så ska ni kunna finna ett svar.

Försöker så gott jag kan & så fort jag har möjlighet att svara på era frågor. Tycker det är roligt & gör det gärna!

Sen finns det tillfällen som behöver lite mer utförligt svar än andra, många frågor tex. Så då har jag skrivit ett mail till den läsaren & det kommer jag fortsätta med.

Vet inte vad ni tycker om mitt försök?
Lämna gärna synpunkter...


Vad skulle jag göra utan er??!!!

Vill tillägna detta inlägg till mina nära & kära!

Det finns många runtom mig som hjälper till & underlättar i min vardag. Det är inte lätt när man har ett handikapp & inte har ekonomiska möjligheter att tillgå. Man har ont & inte kan ta hand om hushållet vad det innebär & andra saker som ingår i vardagen.

Det är inte heller alltid lätt att ta emot hjälp eller att be om hjälp. Man vill ju göra själv & inte belasta någon annan. Men har insett att det funkar inte för mig. Vissa saker tar jag hjälp med för att någon annan inte blir dålig av det som jag.

Är glad att jag har mina vänner! Fina, goa, snälla, ödmjuka & fulla med kärlek som ni är. Vet ofta inte hur jag ska kunna tacka er för hjälpen jag får!? Jag vill ju ge tillbaka, men det är inte så lätt alla gånger. Men gör så gott jag kan!!!

Ibland kan det inte kännas tillräckligt ändå. Därför hoppas jag att när jag säger det till er, att ni förstår hur tacksam jag är för att ni finns! Vad skulle jag göra utan er??!!

Tack för att ni finns!

Massa kärlek till er ifrån mig ♥


Ni vet vilka ni är!

Regn ute, men har man djur...

Idag har jag återhämtat mig...

Det vart sent som vanligt igår innan jag somnade, så sov länge idag också. Men sen när jag väl tog mig upp så regnade det ute & har mer eller mindre gjort det hela dagen. Så har tillbringat dagen inne. Det kändes då väldigt nödvändigt att jag vattnade rabatterna & lite av gräset igår... Eller inte! Men vissa rabatter behöver vattnas fast det kommer regn ute, så dom hade jag inte gjort i onödan.. Ja man kan konstatera att jag hade inte sett någon väderprognos. För idag hade jag som mål att få gräset klippt. Vilket inte gick att genomföra.

Det var välbehövligt att ta det lugnt idag & ha en dag hemma.

Men när kvällen var här & det hade slutat regna så kände jag för lite frisk luft så tog en långpromenad med hundarna.. Mycket skönt att komma ut, det är så bra & skön luft ute efter det har kommit regn. Var svettig när jag kom tillbaka.

Det har ju inte blivit så många promenader nu när jag har varit på gården hela dagarna. Så det var riktigt skönt att få komma ut tillsammans bara jag & hundarna. Dom är så duktiga att gå i koppel & följsamma, fast vi inte gjort det nu på ett tag så var det inga problem. Vilket är en förutsättning för mig! Ja när vi varit på offentliga platser så måste jag ju ha det på dom såklart! Som på loppisen tex.
Fyndade på loppisar...

igår, här hemma i byn. Den annordnas en gång om året av bandylaget. Dit också pengarna går..

Tänkte passa på att fynda lite, samtidigt som man bidrar till laget. Sen träffar man en hel del folk där som man inte annars ser allt för ofta..

Jag åkte dit med Bobo, vi tog 2 varv inne på loppisområdet, det var mycket folk som slogs för att göra det bästa fynden... Det var inte helt lätt att ta sig fram till borden.. Så man får vara smidig som en vessla eller som vissa som gjorde klev rakt över än & hundarna.

Jag gjorde några fynd som jag är mycket nöjd med! =0)

              Första jag hittade & såg var denna som jag varit ute efter ett tag nu.
               Att ställa te kannan på.Hade en sen tidigare & nu har jag två =0)En flaska att ha vatten i på rendezvous3 st helt nya zinkkrukor.. Ser lite gamla & slitna ut
krackelerade i guld & gräddvitt.Därefter så passerade vi byggvarubutiken här ute där jag för några månader sen vann ett presentkort. Hittade en hel del jag kunnat köpt, men valde ut några saker som kändes viktiga & de som var mest akut. Sånt som man inte har lust att lägga pengar på själv..

En variant på vattenspridare som jag inte sett tidigare,
men tror den kan bli lagom när man har en liten tomt,
med en hel del olika variationer på spridningen av vattnet att välja.Verktyg man alltid har nytta av!Spännband som jag kan spänna fast buren i bilen


Tog en tripp in till staden, handlade lite frukost. Åt den i hamnen med utsikt över havet.. Köpte med oss jordgubbar & grädde hem till efterrätt!

När vi inhandlade grädde hann jag med en mindre loppis också...

Där hittade jag 4 st lattemuggar gratis!
Turkosa, matchar mitt porslin& en ny ljuslykta i ljuslila..
Känner mig så nöjd! Kom hem med en hel del utan att gjort av med en massa pengar! =0)
Detta var under lördagen jag gjorde detta tillsammans med Bobo..


Migrän, migrän & åter migrän!

 som härjar igen!!..

Det är anldeningen att jag inte kunde blogga igår. I fredags var jag borta hela dagen & sov i Trapper huset.

Den tar över fullständigt!! Fick alldeles för lite sömn i fredags & det fick jag betala för ordentligt igår & idag!! Det var rätt ok under förmiddagen men smällen kom på eftermiddagen & det var inget som hjälpte! Jag provade allt!! Så har sovit från & till nu sen igår eftermiddag, fast det är bättre idag så ligger det å lurar hela tiden. Så håller mig lugn idag.

Fast jag ska iväg en sväng, fira min farmor & faster som fyller idag & min kusin som fyller i morgon men vi tar allt på en & samma dag. Så vi får se hur jag orkar med det?.. Men gör ett försök i alla fall.

Det går nog bra så länge det inte blir för högljudda. Vet dock att min släkt har svårt med att hålla en lagom ljudnivå.. Det blir lätt högljutt & livat.. ;0)

Vi får se om jag orkar blogga när jag kommer hem, gör jag inte det vet ni varför..

Hoppas ni har haft en bra helg?


RSS 2.0