Fått mycket gjort idag :D

Helt slut efter denna dag, vaknade ju i morse vid 07.30 tiden. Hade långt ifrån fått mina timmar sömn som jag behöver! Men så var det idag... Men har fått mycket gjort idag :D

Vid 11 tiden skulle jag vara hos läkaren, så det var bara att göra sig i ordning. Gjorde lite ärenden efter läkarbesöket.

Passade även på att hläsa på min brors sambo som var ledig. Det var evigheter sen vi umgick bara hon & jag. Det har blivit nu bara när vi ses hela familjen. Så vi fikade & pratade i massor!!

Sen efter det var jag bara hem & vände för att sen ta mig till vetrinären. Var ju dax att åka tillbaka & vacc hundarna, för nu var min vet tillbaka ifrån sin semseter. Dom är sååå duktiga & omtyckta av henne! Dom kastar sig på henne & svansen går som en propeller.... Det är kul fast man åker till vet. Men hon älskar alla djur, & tar dom till sig så alla mina djur älskar henne! :D Jag gillar henne oxå skarpt!!
Så nu är det gjort, bara katten & hästen nästa gång...

Nu håller jag på somna, det värker överallt!! Så nu ska jag lägga mig...


Nu är det bekräftat...

Jaha nu är det klart, jag har urinvägsinfektion igen!!

Nu tog dom i denna gång så ska äta pencilin i 10 dagar 3 tab om dagen. Dom är oroliga att jag ska få njurbäckeninfektion, så jag måste hålla koll nu.

Det har jag haft en gång, vilket jag inte önskar min värta fiende. Det var fruktansvärt!! Jag vart akut inlagd, låg på sjukhus i 3 dygn, gick ner massor i vikt & vart sjukskriven en månad. Jag kunde inte gå för all smärta!!

Så det räcker med den gången för mig. Så hoppas att det inte blir mer nu. Dom tog odling denna gång oxå, så jag får veta om det är någonting om ca 1 vecka.


HERE WE GO AGAIN!!!

HERE WE GO AGIAN!!!

Jaha, så var det dax igen... Det verkar inte bättre än att jag har fått tillbaka urinvägsinfektionen!

Hade för 1 vecka sedan & då fick  ja antibiotika. Men bara för 3 dagar, vilket jag tyckte var mycket konstigt. För det har jag aldrig varit med om tidigare... Kankse är något nytt?? Vad vet jag....? Men fick 14 st tab. så med rådfrågning så åt jag alla, vilket blir nästan hela 5 dagar.

Då sa dom ja du får höra av dig om du inte blir bättre...

1 ½ vecka höll det!!!

Nu har jag förmoligen fått tillbaka de igen... Kände igår kväll att jag började få ont i halsen igen, sen i morse vaknar jag av att jag är kissnödig. & när det gäller mig så händer det en på miljonen! Ja sen har jag dom vanliga symtomen. Jag har ju urinvägsinfektion som andra människor har förkylning...

Så har tid nu idag på förmiddagen till en doktor. Får se hur det går & om dom skickar en odling på det denna gång??...


GRATTIS LEO!!

GRATTIS LEO!!!!

På födelsedagen, nu ett år äldre... Hela 32 år! ;)


Vi ses om ett par timmar, då kommer jag & äter tårta ;)


Idol 2009

Måste bara säga detta..

Vilken tur att Calle gick vidare i Idol!!!!

Calle Kristiansson - Highway to hell

Röstade på honom 3 ggr, så jag hoppade av glädje att han gick vidare! Sen är jag nöjd med vilka som gick vidare ikväll oxå. Hoppas att domarna väljer Eddie sen som Wild Card!

Foto: TV4

Eller vad tycker ni??

Skulle Piotr gått vidare??

Var det rätt som gick vidare i kvalet ikväll??


Skit dag!!!

Har idag i stor sett sovit hela dagen pga min migrän!!

Vaknade utav att hundarna ville ut, så släppte ut dom & la mig sen på soffan. Sov fram till klockan var 17, men kunde sen inte sätta mig upp eller öppna ögonen pga av smärtan!!

Nu är det så pass så att jag i alla fall kan sitta, men rör jag mig så känns det som hela huvudet ska explodera!

Så det blir att ta sig till sängen nu & hoppas på att man vaknar i morgon & den är borta.

Kram så länge....


Inte så lätt som man tror!

Helt slut efter gårdagen som väntat...

Ont i musklerna & har smått feber.... Så idag blir bara att vara... Så man får krafter igen.

Fan vad detta suger!!!

Det var ju egentligen inte något värre ansträngande jag gjorde. Inte om man jämför med vad jag har varit van vid. Men nu måste man lägga om hela sitt liv. Tror inte många kan förstå hur jobbigt det är både psykiskt & fysiskt för min del... När man normalt är en väldigt aktiv människa som har idrottat hela sitt liv! Nu sitter man här & ja det är som det är..

Idag försöker jag göra det mesta men på ett annorlunda sätt. För man kan ju inte gräva ner sig helt.. Det tar tid att acceptera, det har jag fortfarande inte gjort. Vet inte om jag tänker göra det heller, för att inte förlora min livsanda & livsglädje.

Det som är positivt är att man lär sig att uppskatta saker på ett helt annat sätt! Som i alla fall jag tror många missar & inte gör. Man lever för dagen & tar den som den kommer. Vilket vissa inte klarar av, men för mig är det inget annat alternativ. För skulle jag hela tiden planera min vardag i detalj så skulle jag bli alldeles för besviken hela tiden pga att jag inte kan göra det jag har tänkt mig. Så det får man jobba med helt enkelt.

Så det är inte bara att man har värk som man ska handskas med. Utan en hel del andra faktorer. Ett sätt för mig att bearbeta är att skriva i bloggen för att kunna tänka klarare, få ur mig det, dela med mina erfarenheter till andra & sen framförallt att ha kontakt med andra som har samma diagnos. 

Det är mycket viktigt för mig!!! Få stöd & tips hur andra gör. Det är obetalbart! Tack!! Ni vet vilka ni är ♥


Tarzan på bättringsväg

Tarzan mår något bättre :)

Han är fortfarande inne, för jag vill inte släppa ut honom & riskera att han gömmer sig. Så då är det säkrast att hålla honom inne...

Det ser bättre ut nu :) Så det glädjer mig för det visar oxå att han mår bra. Jag har behandlat honom med Stecolid salva, helt suverän!! Så det verkar i dax läget som om han inte behöver någon antibiotika. Men det varar lite & vetskar sig fortfarande. Men försöker hålla det öppet så att det läker innefrån.

Skämmer bort honom med tonfisk nu, eftersom jag tvingar honom att vara inne, vilket han inte har någon lust med!

Så håll tummarna nu för att det ska gå åt rätt håll...


Lär bli en lång dag....

Är något bättre idag efter lite sömn...

Nu sitter jag & försöker ladda inför denna dag som jag ska tillbringa i stallet. Vi ska röja ut ALLT som finns inuti. Det är ett stall som de får plats 23 hästar. Så det lite att ta i!! Det är alla prylar som tillbehör till hästarna, täcken & allt innnehåll i boxarna etc...

Vi ska efter det spola hela stallet först med färgborttagning, sen vatten så alls smuts, spindelnät & damm frösvinner...

Så detta lär ju ta tid. Vi är som tur några st som hjälps åt. Jag & L kan ju inte lyfta eller bära så då klarr vi det inte själva.

Får se hur jag mår sedan efter denna dag?! Ska försöka lägga band på mig själv, men vet att jag har svårt med det. & vill så mycket, det brukar vara andra som får hejda mig... Men jag ska tänka mig för, lovar! För jag vill kunna röra mig i morgon...

Hörs senare ikväll..
Min bebis är skadad :(

Igår när jag kom hem på kvällen efter ha varit hos pappa & tittat på Män som hatar kvinnor. SÅ JÄ*LA bra film!!! Måste ses!!!

I alla fall så kom jag hem & Tarzan släppte jag in innan jag åkte, när jag sen kommer hem & ska hälsa på honom. Upptäcker jag något i nacken på honom...???

Tänder lyset & får se att det fattas hår!!! :O HJÄLP!!!!

Var det första jag täkte, för det såg likadant ut för ca 2 år sedan! Då var det mycket illa!! Så vart rädd & fick såklart dåligt samvete! När jag sedan börjar undersöka så upptäcker jag som 4 st hål i nacken på honom :S
Plus att det är varigt.. :S

Kan ju inte göra något åt det på natten så måste vänta till dagen efter. Som idag då.

Så jag har jagat hela dagen efter streptocolin salva. För det användes sist, & eftersom det är hål ner i huden så är det stor risk om man inte använder den att det blir MYCKET värre. Eftersom risken är att det inte läker innefrån.

Fick tag i en från en tjej ifrån stallet på kvällen & som hade hemma. Så packade iväg mig, hundar & katt upp till stallet. För jag kunde ju inte göra detta själv, erfarenhet sen förra gången. Tarzan är MYCKET stark, men snäll som tur är.

Så tog hjälp utav L, så vi höll tillsammans & hon gjorde rent, tog hål & sprutade in.

FY FAN vad taskig man känner sig!!! Han skriker & gör allt för att ta sig loss!!....

Som sagt hade jag med mig honom i bilen, denna gång lös. Eftersom han blir galen i buren!

Så tog lite roliga bilder på honom :)


Tarzan placera sig i mitt knä, där satt han sen.
Det syns lite av fläcken som är kal på bilden.

 

Han trivdes mycket bättre att åka bil lös en i buren.


Skön promenad i solen, alltid något spännande som händer :P

Har tagit en slapp dag idag, för jag hara varit ute på så mycket senate tiden så det var ett måste...

Gick med hundarna en sväng på eftermiddagen. Skönt ute, man måste passa på att njuta av det fina vädret & solen!!

Gick inte någon jättelång promenad idag, för det tillät inte kroppen.. :( Men bättre än inget alls...

När vi nästan var hemma så möts vi av 2 st rådjur på vägen. Dom stannade ca 6 m framför oss bara & tittade. Hann tyvärr inte få upp mobilen & fota dom innan dom tog av in i skogen.. :( Synd för dom var riktigt nära! Hundarna bara stod som frusna & tittade på dom. Sen när dom sprungit iväg så vaknade dm till liv..!

Avstämmningsmöte med FK

Ja & så nu har man grillats igen då utav FK...

Men det var inte lika farligt idag, hade ju med mig L så bara det underlättade. Hon har ju läst på mycket om EDS så är väl insatt i min sjukdom. Sen är ju hon en av dom närmaste vännerna till mig. Så hon känner ju till min vardag väldigt bra!

Vet inte vad hon heter ifrån FK, för när hon tar mig i handen så säger hon bara att det måste vara du som är Madeleine? Sen hon inget mer.

Sen när väl mötet börjar så drar hon en MYCKET kort resumé ifrån då hon tog över mitt ärende & det hon har läst på. Sen sa inte hon mycket på resten av mötet. Jag vet inte hur jag ska tolka det??

Om det är för att hon är en snäll människa & väljer att sitta med å lyssna & iakta. Eller om det är av någon orsak?? Men man är väl skadad oxå... Efter alla som misstror än. Har varit med om detta tidigare sen har det vänt när en annan läkare har sagt något om mig som är till "fördel" för dom eller hur jag nu ska försöka förklara för att ingen ska missförstå? :S Vill väl säga att det känns som om dom letar fel ibland hos mig & ja helt enkelt inte blir betrodd!

Det som händer nu är att vi inväntar en tid på Uppsala special klinik (EDS). Så är sjukskriven i 2 månader framåt. För att det kan inte hända så mycket i väntan på ja kommer till Uppsala.

Det känns som om hela min sjukskrivning har bestått av väntan!!

Hur det ser ut i framtiden kan dom inte svara på idag. Vad jag ska syssla med är inte klart. Jag har svårt att se mig tillbaka i ett arbete. Har funderat mycket på det fram & tillbaka, disskuterat med många. Men inte kommit fram till något bra. Men det är ju läkaren & FK vission. Det låter på dom som om jag inte skulle ha självförtroede till det. Det fattar jag ingenting av!!??

Sen hur det ser ut framöver med min fortsatta sjukskrivning vet vi inte idag. Eftersom mina "dagar" tar slut i januari. Regeringen har inte bestämmt sig & därför kan inte FK ge något svar på det.

Vi har bestämmt att jag ska fylla i en blankett om en förfrågan för förlängd sjukpenning. Men ska inte göra det förns jag har varit i Uppsala. Eftersom det är bra att ha så mycket som möjligt på min sjukdom när dom ska överlägga om det.

Sen har jag ju inte varit hos min sjukgymnast sen jag blev inlagd i mars. Så det ska jag börja med igen. Fortsätter med min Nobligan retard. Ska även ta tag i & skicka in om handikappsparkering. Sen sa jag att det är lika illa med min vardag. Men fick inget vettigt svar på det... Så det får ja väl ta upp när jag träffar min läkare igen sen. Om jag ska kunna ha någon som hjälper mig med städning etc.

Ja det var väl i stort sätt allt... Vad jag kommer ihåg nu :P
Hektiska dagar, hemma nu igen..

Hemma igen...

Var tvungen att sticka natten till måndag för att hjälpa ett par nära vänner. Så jag sov inget alls mellan söndag & måndag så man kan ju minst sagt säga att jag var slut! Men vad gör man inte för sina vänner?! Det är ju självskrivet att man hjälper till när som behöver än!! Vila kan man ju göra sen.

Skulle kommit hem igår men när jag väl ska åka får jag ett migrän anfall!! Så jag vart kvar en natt till... Var så sjkt dålig, det var som om jag var full & hade blivit överkörd utav en lastbil! Men nu känns det lite bättre. Fick sova 14 timmar...

Men nu är jag hemma igen...

I morgon väntar min dom!!! HJÄLP!!!

Jag ska på ett avstämmningsmöte med min läkare & FK!.. Hatar det!!

Men som tur är har jag med mig Lisa så det känns tryggt... För det känns som om man sitter i något förhör. Men denna gång kan jag känna mig lite lugnare..

Vi får se hur det går. Önska mig lycka till... & håll tummarna ;)

Berättar i morgon hur det gick.


Sön 20/9-09

Trotts att jag ver HELT SLUT när jag kom hem efter allt! Så fick jag damp på min hall & klädkammare... För att nu gick det inte längre att komma in i klädkammaren & i hallen låg det massor av grejor! Så då tog jag tag i det, för att slippa se eländet!

Före...

Efter... :)


FöreEfter..Lite lättare att hitta igen.. :P


Vilken trevlig dag det blev! En gott skratt förlänger livet :D

Jaha nu är det ny vecka igen... Men måndag, onsdag eller lördag. Vad spelar det för roll för mig?...
Fredag hela veckan som man brukar säga ;)

I morse höll jag på att bli galen, behövde verkligen få sova idag/morse! Men icke!!

Hundarna sover numera sen 1v tillbaka i hallen, pga att dom inte håller sig på golvet. Utan hoppar upp i sängen, det fungerar inte för mig av flera olika anledningar. Så då har jag gjort på detta sättet. Så får vi se om dom kan flytta tebax till sovrummet sen. Det är vad jag vil & hoppas på i alla fall. Men....

Först vaknade jag av att Bazze pep! & det är ett pip som skär igenom allt! Så det spelar ingen roll hur djupt man sover så vaknar man. Funderar på att införskaffa öronproppar & testa om de funkar? Sen när jag väl hade fått tyst på honom & kommit till ro igen så hör jag nästa ljud som jag inte känner igen. Går upp IGEN!! Då ligger Nellie med en av mina gympaskor & biter på den. MORR!!! Tar den, säger till henne. När jag sen kommit till ro för 2:a gången så ringer hemtelefonen i KÖKET!! Då gav jag upp!!!

Sen var jag vaken.....

Fick frågan att åka å hälsa på M & L idag, bli bjuden på lunch där.. Vilket jag kände kunde vara trevligt att ses. Sen var det ju sommarvärme ute.. :D Så packade mig iväg dit, hundarna med såklart! :D ALLTID! :D Dom kunde vara ute, & oxå vi...

Medans jag är där så ringer min mamma, tänkte är det något som har hänt?! Vi sågs ju igår.. (pratar inte jätteofta) :( Men då när vi var på bröllopet (igår) frågade vi mormor & morfar om dom inte kunde komma som idag då & äta middag innan dom sticker på tisdag. Vart inget bestämmt, men bad mamma ringa mig vilket hon gjorde. Det hade totalt försvunnit.... Så då vart det att 2 timmar senare skulle jag på middag hemma hos mamma.

Som tur är är det på vägen hem till mig, så behövde inte åka något extra :D

Det var bara en av mina bröder som inte kunde komma :( Sen för övrigt var vi alla samlade. Så vi var sammanlagt 11 personer. Så fullt hus kan man säga. Inte tyst en sekund, alla pratar i mun på varandra. Man ska vara glad om alla lyssnar samtidigt ;)

Men vi har alltid mycket kul! Man har "ont i magen" sen för alla goda skratt!! Man skämtar om i stort sätt allt & alla. Så fungerar vi :D Ja man missar oss inte :P

Pappas sambo sa det en gång när vi alla var samlade på båda sidor. Ni verkar alltid ha så kul & vara avslappnade.

& det stämmer, alla bjuder på sig själva & har MYCKET lätt till skratt! & som man brukar säga ett gott skratt förlänger livet :D

Så sammanfattningsvis så har min dag varit mycekt bra. Haft kul & det känns osm om jag har gjort väldigt mycket! Har framförallt träffat väldigt många på 2 dagar :D  Det gillar jag, att umgås med folk, tiden går lixom mycket fortare då :P


Ett trevligt avslut på dagen med....

Jaha nu sitter man i soffan igen, men idag känns det inte som om jag har varit hemma. Vilket jag i stort sett inte har i alla fall vaken tid :P

Efter allt som hänt under dagen, ringde jag farmor. Tänkte om jag åker hem blir det ingen ordentlig middag för det är jag för trött för... Så det var middagstid & det passade att jag kom.

Min bror var även där, för han hade hjälpt dom att måla klart huset hela dagen. Honom är det inte ofta man får chansen att se. Så det var trevligt!

När jag lagom kom dit så stod maten på bordet, grillad fläskarré, färskpotatis, grekisksallad, vitlöks smör & 2 sorters såser... Så man kan ju inte klaga!

Fika oxå såklart, kaffe, biskvi & kaka... mums..

Medans jag var där kunde mina hundar springa som dom ville på deras enorma tomt! Så då var lyckan gjord för dom.. :)

Nu är klockan 01.40 & jag känner mig helt slut. Så borde gå & lägga mig...Ja dom lyckades överraska!!

Var bjuden på dop idag, till mitt kusinbarn.

När vi kommer till kyrkan så sitter mormor & morfar där?! & då tänker ni vadå skulle dom inte det. Men det är så att dom bor i Spanien... Så det är inte alls självklart. Sen så inser jag att inte en enda av Anna´s (min kusin) syskon är där.. hmm...

Men sen börjar det i alla fall, då vi reser oss upp så börjar kantorn spela. Men FEL?! Ja vänder mig om till en annan kusin jag sitter brevid, - Spelar dom inte fel nu?! Det är ju bröllops musik...??

Då svarar hon - men dom kanske spelar den på dop oxå..?

Ja vänder mig om & får se att det är ju inte dop utan min kusin GIFTER sig!! Ja ni läste rätt!! Hon & sin kille Erik gifter sig! Suprise!!! Chockad var väl rätta ordet! Då fick jag förklaringen till varför mina 3 kusiner var borta för dom var ju tärnor & bastman. Sen Erik´s syster var oxå tärna.

Det var väl några som visste om tex mormor & morfar... Vilket i och för sig var ett måste ;P Men dom ville ha det så, som en överraskning...

Så söt & vacker var hon!

Elin sjöng till dom, mycket fint!

 


 


Sen när den sermonin var klar så blev det dop oxå för deras lilla son Hugo. Han skötte sig jättefint i kyrkan, ja även Felicia & Loke dom äldre syskonen. Han blev döpt till Tor Hugo Johan

 


 


Efter allt var klart i kyrkan så stod limosinen utanför & väntade så Brudpar, tärnor, bestman & bruparets 3 barn fick åka dit vi skulle sen efter.

När vi anlände fick vi champange & snittar.

Sen vart det fika med bröllopstårta & doptårta kombinerat. Fiffigt ;)

Det hölls en del tal oxå såklart till brudparet. Så det vart en mix utav det hela. Sen när brudparet hade åkt iväg så i sin limosin igen så drog vi oss oxå tillbaka.

Tyvärr hade jag ju bara mobilen med mig att fotografera med så bilderna i kyrkan vart inte dom bästa. Men fick en del andra bilder & tänkte ju som jag brukar dela med mig lite... Ska försöka få tag i bilder sen utav en tjej som fotograferade i kyrkan...

Anna & ErikNu sätts ringarna på fingrarna :)& så var det dax för Hugo att döpas..Söta lilla HugoMammsen & syster SofiaSå otroligt vackra, nygifta går dom ur kyrkanRiset regnar över dom.. :P

Så fina, hela familjen samladMamma grattulerar sin dotter (min moster)Här är dom samlade inna dom ger sig avMina kusiner & men oxå tärnor, som ní säkert redna har räknat utSå söta! Dom har hunnit åkt limmo men inte jag ;)Syster Malin & kusin SaraKusin Linda, Jag, kusin Lisa, kusin Linus, syster Malin kunsin Sara & hennes pojkvän Micke"Kombi" tårtanGästerna från långvägar ;)
Mormor & morfarSåååå FIN!!!Behöver jag säga mer...?Ja vad mer ska man säga, nu är dom gifta & en lycklig familj

♥♥♥

Jag vill passa på att tacka för att jag fick vara med denna dag & bevittna ert äktenskap.


Önskar er all lycka i framtiden! Madeline
Minst 15 kanaler men inget att se på, så här sitter....

Det är helt jä*la sjukt att på en hel fredags kväll finns det bara ett program att titta på & det var idol som gick klockan 20.00. Helt värdelöst!!! Man har minst 15 kanaler med det är bara en massa skit eller sändningsuppehåll!

Varför ha så många kanaler egentligen?! Det har jag undrat ett antal gånger...?

Jag har zappat fram & tillbaka mellan kanalerna men det har inte funnits någonting som jag ens har kunnat stå ut med att se.

Så här sitter man som en mupp! Själv på en fredag kväll... Har varit hemma alldeles för länge nu & det händer för lite! Men har ju inte direkt orken att göra så mycket heller så det suger! Man är inte jättesjuk, men inte frisk heller... Försöker få tiden att gå, men det är inte alltid så lätt!Tvättade en maskin tvätt, vek den som hängde, läste lite bloggar... etc Sen har man för ont i nacken eller någon annanstans för att göra något. Så kul ser mitt liv ut nu ungefär!

25 år gammal, sjukskriven sen 3 år & 4 månader tillbaka. Bor ensam med mina djur. Kul liv!

För jag har inte råd att ta bilen vart jag vill heller till mina kära vänner. Efter som man är ju så otroligt fet när man är sjukskriven... NOT!

Usch!! Nu känns allt bara blä!!! Ursäkta mig... Men var tvungen att få ur mig detta..

Nu ska jag lägga mig så kanske det känna bättre i morgon.Vad slår en skön höst promenad, när man känner doften av...

Inkommen nyss efter en skön promenad med hundarna...

Inte mycket som slår en skön promenad på landet när man kan känna doften utan äpplen & plommon. Löven börjar så smått bli gula, röda & orange... Mycket vackert! Man är alldeles ensam med hundarna & naturen, ja såklart djuren i det fria oxå.

Man kan gå i sin egna värld, filosofera & titta på saker runt omkring sig.

Nu väntar dom på att få mat, dom står i dörrhållet & stirrar på mig. Känner mig inte alls iaktagen! haha....


Min nacke är inte som den ska?

Vet inte vad det är som är problemet nu, men verkar som om jag är för tillfället extra känslig i min nacke!
Kan känna mig helt ok, men efter en bit in i eftermiddagen så blir det värre!

& gör jag någonting spelar ingen roll vad så blir det värre... Vilket inte känns alls kul! :/ Så vet inte hur jag ska hantera detta?!?!

Sätter på mig nackkragen då men det är inte alltid den hejdar huvudvärken i alla fall. Nu har jag haft migrän flera dagar i rad & det verkar inte ge sig :S

Finns det någon som känner igen detta & har något tips?

Ja änvänder som sagt min krage, linement, diclofinac (som jag just nu för tillfället inte kan ta pga pencilinen). Brukar även ta en varm dusch för att få musklerna att slappna av. Lägga mig ner om det är möjligt...

Vilket jag ska ta & göra nu innan det blir ännu värre!

God natt sov gott..


Sällan man är så nöjd med sig själv på en bild!

Mycket nöjd med denna blid! Det är inte ofta det händer... När man känner sig tillfreds med den & att den är äkta rakt igenom!

Vad tycker ni??
   
         
 


Lite energi tillbaka för en stund...

Känner idag att jag har fått nytta gjord :) Vaknade utan migän så det var väldigt skönt, fick sova 12 timmar... Var bara upp & öppnade åt hundarna så dom kunde gå in & ut som dom ville...

Sen när jag varit uppe en stund kännde jag att jag hade lite energi så tänkte det är bäst att ta vara på den då när man väl har någon.. Så gjorde lite små saker & vilade mellan...

Först tog jag & skurade av golvet i vardagsrummet & hallen, där det var mest skitigt. Sen höll det på att damma igen i vardagsrummet så dammade av det.

På eftermiddagen fick jag ett nytt ryck & tog tag i groparna Nellie har gjort på baksidan... Jorden räckte inte till alla men till dom värsta. Så nu har jag i alla fall börjat. Har sått gräs där oxå nu så hoppas på att det får växa upp innan hon går lös på det igen. Så nu står det stolar på gräsmattan för att dom inte ska springa där över... Så håll tummarna nu!

Sen tog jag mig en promenad med hundarna i naturen, skönt att komma ut! Dom går så fint jämt med mig nu :) Vi går alla tre i en jämn takt. Vilket underlättar...

Ja just det fick lite utav disken avklarad :) Tänkte inte att det skulle bli ett berg igen :P
Migränen tillbaka!

Var ok i alla fall när jag vaknade i morse, men sen nu ikväll är den berömda migränen tillbaka! Så nu blir det sängen!! Klarar inte av varken ljus, ljud eller dofter när jag mår så här! Sen just nu mår jag även illa! :( Sen i & med min pencilin jag äter kan jag inte ta min migrän medecin :( Så det underlättar ju inte precis.... Sen har man ont i varenda muskel...

Hoppas på en bättre dag i morgon...
Sov gott!


Varför semester när jag ska komma ;)

Ny tvättmaskin idag!! :) Äntligen, efter ha varit utan i 2 veckor! Så ni kan tänka er hur min tvätthög ser ut... Så nu får man ta en maskin i taget i 2 veckor framöver...

Sen släpade jag mig iväg till vet idag för att vac hundarna. När jag kommer dit sitter en lapp på dörren där det står att hon har sem & kommer tillbaka om 2 veckor! Kul, det var bara att vända hem igen....


Migrän igen...

Nu har dagen blivit kväll & det går mot onsdag. Jag trodde igår att det var onsdag idag så jag har inte fått min tvätt maskin än. Utan den kommer i morgon.

Nu har jag sådan fruktansvärd migrän!!! Så tänker lägga mig nu. Det blir en tidig kväll för en gångs skull... Men det är väl behövligt.

Tror att det radan har börjat vända igen efter jag har fått pencilin.. Så hoppas det håller i sig nu!Nu är dogsen fina :)

Nu idag har jag äntligen gjort slag i saken & trimmat hundarnas öron & briinga. Det var väl behövligt! Så nu är dom såå fina!!

Jag får ta en bit i taget, för om jag gör allt ihop så går det rent sagt åt helvete!! Så då tar man som sagt lite i taget...
Det är viktigt att man håller efter med deras öronen, eftersom deras ras är sådan att dom har hängade öronen & det växer en hel del hår på insidan. Det som händer är att det är tätt hela tiden & tar man inte bort håret som jag har gjort får dom lätt problem... Så det är inte bara en fix idé som vissa tror. Utan för hundarnas skull! Så nu klarar dom sig ett tag till igen :)

 

Bazze innan...

 Bazze efter... Fin eller hur ;)Nu är det nästa man/kvinna till rakning ;)

Min prinsessa Nellie
Innan..Nellie efter sötaste i byn ;)En jobbig dag! Nu går man på pencilin oxå!

Vart en jobbig dag idag!

Som sagt fick jag inte många timmars sömn inatt! Var tvungen att kliva upp mellan 8 & 9 på morgonen för att ringa till läkaren. Så det var bara att göra, känndes inte som jag hade sovit en blund! När jag ringt dit ville dom att jag skulle komma innan klockan 12 så det vara bara att packa sig iväg.

Sen efter jag varit där & väntade på att få svar så hälsade vi på R, fick fika & hembakat :) Mycket gott!
Då fick jag veta att jag ska gå på pencilin i några dagar framöver...

Here we go again!!

Har för länge sen tappat räkningen till hur många urinvägsinfektioner jag har haft. Så man kan det utan & innan till... Tyvärr!

Innan jag tog mig till apoteket passade ja på att hälsa på L & min kompis ;) Gud så stor man kan bli på kort tid!!
Så då vart det kaffe igen & skvaller ;) Men sen var jag helt slut så då var det bara att ta sig hem efter apoteket..

När jag kom hem sen & såg disken som har byggts på sen förra söndagen fick jag panik. Men har inte haft orken att ta tag i den tidigare... Men nu var jag tvungen, för det är inte kul när den blir stående, börjar lukta! Så nu är den borta i alla fall.

Men nu blir det soffan för hela slanten resten av kvällen!

För i morogn ska min nya tvättmaskin komma. Då ringer dom på morgonen & meddelar när dom kommer..! Så det finns en viss risk för att det blir tidigt oxå.

Nu känns det som att jag ska behöva kryckorna igen för att ta mig fram, kan knappt gå!!!!
Gårdagen, lite nytta gjort i alla fall....

Jaha, vart inte att jag skrev igår. var helt slut när jag kom hem & tom i huvudet...

Så det får bli idag då istället. Var iväg & handlade igår i alla fall, men fick sällskap utav R. Vi tog en fika innan, för det var mycket länge sen vi sågs... Sen fick jag med mig lite hem så att jag klarar mig ett tag.

Men apoteket var ju stängt såklart, ändrade öppettider. Så det vart inget med det :(

Sen fast jag var så slut kunde jag inte somna igår, hopplöst! Hade så fruktansvärt ont överallt!! Så trodde att jag skulle behöva kryckorna igen. Vilket jag inte har någon som helst lust med nu när jag nyss har blivit av med dom...! Men har klarat mig idag utan dom i alla fall.
Men tillbaka till saken, somnade inte förns klockan 04.00 på morgonen! Så det blev inte många timmars sömn!


En seg vecka, fördel med hundar?

Kunde inte sova natten som var, klockan hann bli 05.00 på morgonen innan jag hade somnat! Så det var segt att ta sig upp i morse! Men vet inte om jag har haft lätt någon dag denna vecka?!

Jag har klivit upp öppnat dörren åt hundarna, lagt mig på soffan, somnat om. Vaknat någon ett par timmar senare & ätit frukost. Sen somnat om igen....

 Vaknat på eftermiddagen. Så småningom tagit mig ut med hundarna på promenad...

Vilket jag gjorde idag oxå. Klädde mig ordentligt, för de senaste dagarna har jag frusit. Men det gjorde jag INTE idag!! Jag var alldeles för varmt klädd!! Så ett tag trodde ja på fullaste allvar att jag skulle svimma! Men det gav med sig efter en stund...

Det var inte så inbjudande att gå ut idag när det regnade. Men det är ju så när man har hundar, då är det bara att ta sig ut. Men det är en fördel oxå. Eller vad säger ni? För dom flesta kvar sitter inne, medans en annan kommer ut i alla fall trots väder. Sen när man väl har kommit ut är det riktigt skönt! Vilket det var i dag oxå trots att det regnade på oss. Vilket jag inte skulle göra om jag inte hade hund!

Sen har jag suttit framför tv, försökt att hitta något vettigt att se... Men det är väl lustigt, man har massa kanaler men det finns inget vettigt att se..! Till slut vid 23 tiden hittade jag en film på 3:an som jag såg. Den hette Proof of life. Det handlade om ett gissla drama. Mycket bra & spännande.

Nu när den är slut funderar jag på att lägga mig i sängen, hoppas på att somna snart...

I morgon måste jag ta mig till en affär! För nu har jag varit hemma en hel vecka så nu finns det inget kvar att äta. Så får ta en tripp i morgon..

Sov gott!


Nu håller värken på att ta över..!

Idag efter jag varit på promenaden var huvudvärken värre & det molade i kroppen. Så tänkte att jag skulle ta fram min spikmatta. Det vart mycket bättre i ett par timmar, men sen blev det ännu värre än det var innan! Vet inte om det berodde på att jag har varit sjuk & min EDS? Eller om det bara har med EDS:en att göra.. Men tror att det är kombinationen...

Kul är det inte i alla fall!! Hoppas att det har lagt sig tills i morgon... Får försöka sova bort det...

Nu ska jag i alla fall släpa mig till sängen för nu tar värken över fullständigt!!..

God natt, sov gott!


Rendezvous 2009 i Älvkarleby

RENDEZVOUS 2009 04-06 SEPTEMBER

I ÄLVKARLEBY PÅ CAMPCHINOOK
 

Nu har vi varit på vårat årliga rendezvous, har längtat ett år efter detta!
Kunde ju inte åka i sommras som jag normalt brukar så detta vart det enda jag var iväg på i år.. Men så roligt vi hade det! Tänkte bjuda på en hel del bilder där ifårn så får dom tala för sig själva. Har ni frågor om det så fråga gärna, lägg in en kommentar så svarar ja.

Detta är familjens gemensama intresse (på pappa´s sida).Ingången till ön på Campchinook


Bazze & Nellie med såklart! :0)Syr sitt egna men även köper, säljer & ger bort gåvor.Här inne sover vi, eldar för att hålla värmen. Till vänster är det jag som ligger bakom brasan.Här är jag igen till vänster & Bazze & Nellie sover nedanför mina fötter.Freja bus på lördag morgonenUtsikten på morgonen uppåt... Himmlen, en lykta & mina mockasiner...Freja busar med våran vän BoboAndreas & utsikten framför våran tipiNellie har fått span på något..?Pappas knivFelicia har äntligen hittat ett par mockasiner, nu smörjer hon in dom. Mycket fina!Se så fina dom blir...
Dom matchar riktigt bra till hennes klänning& så Jacke med såklart!Pappa & Lisa förlovade på nytt ;0)Elin & Mirabell så söt! Första redezvous...Felicia, Andreas, mina änglar Bazze & NellieVåra vänner visar upp sig för turisterna, i flera olika indiandanser.

Dagens höjdpunkt på lördagen, femkampen. Där är dom 2 & 2 & tävlar mot varandra på tid. Med sig ska dom ha en kanot hela vägen. Nu invöntar dom att få starta.Pappa & Magnus tävlar ihop

Bazze, jag Nellie & Andreas

 

Så snygga i sina flytvästar!! Passande inte riktigt.. :SKocken i flytväst.. Passade inte honom heller... :S Kan tala om att den passade inte på någon! Dom var för barn, så vet inte hur karlarna skulle kunna flyta i dom?!

& så var dom iväg...Christian ska försöka träffa piltavlan, mellan han flåsar ;0)Det var vissa som inte kunde hålla sig i kanoten... :PLisa lagar lunch som består utav raggmunk, creme friche, rödlök & sylt till barnen. Mycket gott!Andreas, Frida, Felicia & jag tittar på...Detta vart efter dom sprängde dasset i Peace Makers showen! Häftigt, såg ut som en ring på himelen..Martin & Lena sitter runt våran lägereld Jacke bjöd på årliga rådjursskånkenGemensamma middagen på lördagen, i den "lilla" grytan.

Martin & Glenn syns på bildenDet var 10 års jubilemum i år så en kille bla bjöd på eld show på kvällen. Mycket häftigt & duktig var han!Mitt senaste, ett indian smycke som man har i håret.Syns inte så bra på bilden men den större tukosa stenen föreställer en björn & den större vita är en antik pärla båda är inköpta i USA. Tillvekad av Lena L

Detta får bli avslutningen. Många bilder vart det, men det var svårt att välja ut bland nästan 200 bilder. Ville visa så mycket som möjligt så ni skulle få en inblick.

Tack alla som var där för en underbar helg!!


Min lilla Prinsessa 1 år!!!

Idag blev min lilla prinsessa 1 år!! Kan inte fatta att det har gått så fort?! Men tittade på henne idag när hon satt & tittade på mig & insåg att hon är riktigt stor nu. I storlek med Bazze! Inte så liten längre, men för mig kommer hon alltid att vara det :PMin lilla söta Prinsessa Nellie ♥Min lilla fisk som älskar att jaga tång...Så söt!Hur söt får man inte bli?! Första promenaden som 1 åring :0)Nu sover hon som en liten prinsessa ♥
En skön promenad i friska luften & alltid lite som händer på vägen...

Tog mig ut på en promenad även idag, känner att jag inte är riktigt frisk ännnu. Men det var ändå skönt att komma ut. Det var kallt ute idag, men friskt. Hundarana var positiva som vanligt & framåt, det gör det hela lite lättre för än själv oxå.

När jag har bara kommit en bit hemmifrån står en polisbil. Dom står utanför bilen & tittar på något. När jag paserar så hälsar jag & då frågar dom om jag känner igen moppen som står där. Men det gjorde jag tyvärr inte. Sa att den inte stod där igår, då talade dom om att den hade legat i diket & dom hade släpat upp den.

Nellie vart rädd för en vägskylt som stod i vägkanten. Men när jag hade visat henne den & fick nosa på den så var det lugnt... Vet inte om hon trodde att den skulle anfalla den?! ;) Men det är ju så med djur att när det inte normalt står där så tycker dom att det är mycket läskigt! Men lätt att lösa, om man har rätt indställning.

Vi var ute i 45 min, lite för länge för min del. Det vari ntemeningen att det skulle bli så långt.. Sista biten hem så gick det segt & gjorde mycket ont i bäckenet. Skönt att komma in & vila.. Nu ligger även hundarna & sover..
GRATTIS MAMMA!!

Grattis på födelsedagen!!

Kan man tro att min mamma har hunnit bli 46 år & har 5 st barn? Det har jag svårt att tro i alla fall...!

Kan inte förstå att det har gått ett år till?!
Hoppas du har haft en bra födelsedag?! Och fått fina presenter...


Puss älskar dig! ♥

I mitten är min yngsta syster & mammas yngsta barn. Den 2:a tjejen är Freja, min bonus syster.

En gammal bild, hittade ingen nyare :S Men det är ingen skillnad ;)
Sover, sover & sover...

Sjukt trött jag är!! Börjar bli bättre nu, men sover, sover & sover!! Det är väl både och sjuk sen är man sliten sen helgen som var också. Det är tur att man bor som man gör, för då kan jag ha dörren öppen, ligga på soffan. & hundarna går in & ut som dom vill. Så är dom nöjda.

Så åter igen har jag sovit stor del av dagen, det är först till kvällen jag vaknar till liv i några timmar. Men det är inget att göra utan jag får vila tills jag är fit for fight igen.
Min bäbis ♥Ytterligare en av mina bäbisar ♥Sen har jag en till bäbis ;) ♥

 

Tur att jag har dom! Annars skulle jag inte orka


Inne igen efter en promenad

Tog mig ut på en promenad idag. Har precis kommit in ifrån den. Det vara svettigt att gå, vilket jag inte hade räknat med, tillochmed så att hundarna tyckte det! Gick ut med vattnet, såå vackert det är! Man är bortskämd med det, man blir loxom hemmablind. När man är uppväxt här så tar man det för givet. Det finns inte mycket annat som är så rogivande som havet. Man tittar ut mot det & det finns ingen ände på det. Sen hör man båtarana på håll...

Dom var mycket glada & när dom är det så är jag oxå det =0) Dom gick jättefint i koppel, man blir så gald! Sen efter vi hade gått rundan så fick dom som belöning att springa lösa i parken. Så då lekte jag med Nellie medans Bazze sprang runt & markerade sitt revir.. Typiskt karlar ;0)

Så nu ligger dom & sover så sött, jag ska oxå lägga mig ner en stund.


Ny krage & nya inlägg

Kunde såklart inte somna igår! Lag mig i sängen vid 1 tiden på natten, men somnade inte förns vid 4 tiden på morgonen.

Man blir så stessad när man måste upp dagen efter! För jag vet ju hur svårt jag har det i vanliga fall att ta mig upp ur sängen & saken gör det ju inte lättare när man inte har fått sova något!

Tog mig upp vid 10 tiden i alla fall, flyttade mig till soffan för att vakna till liv. Sen var jag tvungen att klä mig för att komma iväg till OT- Center. Där hade jag tid kl 12.00. Det går fort som tur är. Hämtade ut mina nya inlägg & min krage. Så nu har jag som jag kan byta med, mycket bra =0)

Inläggen passade som i hansken, dessa är tunnadre än de andra så de ska passa i dom nättare skorna.Kragen är förstärkt med plast inuti, så det gör att den är stadigare. Den sitter rmycket bra!När jag sen skulle köra hem spå började jag må illa, så trodde inte jag skulle klara färden hem! Men tog mig
hemnätt & jämt. Sen deckade jag på soffan igen. Där har jag legat nu & sovit även större delen av dag. Men min kropp behöver det för att bli frisk igen.Äntligen!

Nu tänkte jag förflytta mig ifrån soffan till sägnen. I morgon är jag tvungen att ta mig iväg till staden. Ska till OT- center & hämta ut min nya nack krage & mina nya inlägg till skorna. Men det blir bara fram & tillbaka. För mer orkar jag inte... Så om jag ska komma upp är det bäst att jag lägger mig nu. Har tid mitt på dagen, så det är skönt att det inte är så tidigt!

Sov gott...


Ny om 3 dagar eller 1 v & 3 dagar?!

Nu har jag ringt hyresvärden om min tvättmaskin. Så nu på ons eller nästa onsdag får jag en ny. Hoppas på denna ons, för har inte mycket rent :S

Men alltid när man ringer om något liknande så frågar hon alltid om man har kollat ditten & datten. För att det kan ju vara så att man har fel. Det känns som om hon inte litar på en bara för att man är ung. Tråkigt!! Om jag säger att den gick i 6 timmar & att den nu inte startar, Så är det ju något fel. Precis som om jag inte har kollat & försökt...! Sen är den nog ifrån detta byggdes i början på 90- talet. SÅ det är dax att byta ut. Men fick kolla upp alla nummer så skulle hon kolla hur gammal den var, efter en stund ringde hon upp & sa att jag får en ny. Vilket jag tolkar som att det inte var ny..!


Ingen röst, igen täppt i näsan & ont i kroppen!!

Ja pratade om att det känndes som om det var en förkylning på gång... Den kom när den absolut INTE fick komma!! Vilken annan helg som helst, men inte denna!

Har längtat efter denna helg ska komma i ett år & då blir man sjuk..! Åkte ändå, för det hade ju inte brytit ut än. Utan det gjorde det på lördag morgon.. Så vaknade & inte hade någon röst! Trodde först det berodde på att det elden, för då kan det ju bli så. Men tyvärr var inte fallet så =0(

På söndagen när jag vaknade så rann även snoret.. Jag frös & hade ont i kroppen & nackspärren är tillbaka.

Så nu ligger jag, har sovit större delen av dagen. Så det blir soffan för mig så att jag inte blir sämre.

Ska lägga ut bilder senare ifrån helgen & berätta vad jag har gjort, men är för trött just nu & har ont i huvudet...


Nu har tvättmaskinen sagt upp sig!

Idag var det tvätt dag. Sätter på maskinen innan jag åker iväg. När jag kommer hem så går den fortfarande efter 4½ tim!! Tänker att det kanske har varit strömavbrott, men efter timme till så är den inte klar än?! Så kollar i instruktionsboken, sätter på ett annat program för att den ska tömma & centrufigera. Men när jag kommer hem igen efter ha  varit hos mamma är tvätten fortfarande dyngsur!!

Då när jag försöker på nytt, händer ingenting! Så nu är den helt trasig!! Så j*vla drygt!! Så måste ringa hyresvärden i morgon så förhoppningsvis så får jag kanske en ny nästa vecka. För denna har stått här sen det byggdes i början av -90 talet! Så´man kan väl säga att det är dax! Men vad gör man när allt är smutsigt & man är beroende utav en tvättmaskin!?

Utsatt blir man i alla fall!


Grattis Malin & mamma I förskott!

Idag har vi firat min syster & mamma. Malin fyller 19 år i morgon (4 sep) & mamma fyller den 11 sep. Men vi tog det idag, för det passar inte sen.

Första gången vi firar dom på en & samma gång faktiskt.Så här såg Malin´s kort ut. En ny variant jag prövade =0)

Har lite att utveckla med de. Men det är de som är roligt =0)
Mamma fick ett jag redan hade klart.

Vi fick en mycket god choklad tårta & gott hemlagat fika bröd.


Håller jag på att bli sjuk??

Något bättre idag, men huvudvärken är fortfarande kvar & kan inte göra något förhastat. För då blir jag genast sämre. Sen har jag haft mycket ont i bäckenet idag, så svårt att gå & sitta =0(

Kunde inte sova så länga idag eftersom jag & L skulle in & handla.  Hon hade ryggskott så det måste ha sätt roligt ut när vi 2 stapplade fram...

Ska lägga mig sanrt så jag får sova & förhoppningsvis har det lagt sig till i morgon.. Men vet inte om jag håller på att bli sjuk? Jag har ont i halsen & det kliar. Alla barn är ju förkyla nu när dom börjat skolan. SÅ det skullle inte förvåna mig om jag åker på det nu. Är x-tra könslig nu när jag inte har sovit tillräckligt..! Vet inte om det är något typiskt för oss med EDS? Men kan tänka mig det eftersom man har så mycket värk & man söllan är utvilad. Då måste ju kroppen bli mer känslig & mottaglig för allt. Men det är min egen teori så vet inte om det stämmer?

Sen när man har EDS & blir så sjuk blir man så fruktansvärt dålig. Pga sin vardagliga värk så bryter det ner kroppen mycket värre. Man får ju feber för ingenting tycker jag! Det finns bara en sak att göra, vila, vila & åter vila!


Migrän, ont överallt & helt slut!

Ingen bra dag idag! Helt slut & ont överallt!! Orkar inte göra någonting. Nu bultar det i huvudet oxå, så orkar inte med ljud, ljus eller något som luktar!

Så har legat hela dagen. Inte orkat gjort något.

Åt middag hos pappa & L, så jag har fått lite varm mat i mig i alla fall.
Nu ska jag försöka sova, så förhoppningsvis vaknar jag utan denna hemska migrän i morgon!


För trött för att sitta, film time...

Nu är det kväll igen... Denna dag känns det som om jag inte har fått någonting gjort. Men inte att jag har legat heller något speciellt.... Vilket jag känner att min kropp hade behövt mera utav.

Jag & O har busat med hundarna nu på kvällen. Alla hade lika roligt! =0)

Tänkte lägga mig på soffan & sätta på en film för jag orkar inte tänka eller sitta upp. Är för trött för det!

Det blir en Wallander film Kuriren, får se om jag håller mig vaken :P
Sommarvärme den 1 sep...

Sommarvärme idag =0)

Mycket skönt ute! Har varit ute med hundarna på promenad nu. Så skönt att det fortfarande sommarvärme ute. Nu idag är det 1:a september, kan inte fatta att det har gått så fort?! Men det stämmer ju, man måste ta vara på tiden man har & göra det bästa utav den.

Förra året låg jag på stranden i september, så det verkar som att sommaren förskjuts.. Vilket jag inte har något emot, för vintern som kommer senare är så lååång! Så jag klagar absolut inte! Min kropp är bättre oxå när det är varmare ute...

Har vilat på förmiddagen, sovit från & till. Känner av nu att det inte blev så många timmars sömn i helgen... Kostar att ligga på topp :P

Ska iväg nu en sväng, men återkommer senare.

Kramis så länge...
Vill inte byta bort min frihet mot stressen!!

Har tappat en dag, idag har det kännts som om det vore söndag fortfarande. Men fick veta när jag ringde R & undrade varför hon jobbade helg nu eftersom hon inte skulle göra det förns nästa helg. Men då talade hon om snällt att det var ju måndag idag. Men det har inte hjälpt för att det känns fortfarnade som söndag fast det är tisdag nu....

Följde med C idag in till sthlm för att göra sällskap till tåget skulle gå hemåt. Vill absolut inte bo där inte ett dugg avundsjuk! Stress, stress överallt! Man får ingen luft pga alla avgaser & det är smock med folk överallt! Så är så glad att jag bor där jag bor. På landet, med hav, skog & djur. Fri känner man sig! Det vill jag aldrig byta bort mot stressen!!

Min kropp är som en degklump! Men har endast kunnat sova en liten stund på bussen hem... Somnade inte förns vid 6 tiden i morse & det vart inte många timmars sömn utan bara ett par. Så kroppen är helt slutkörd & har inte fått vilat som den borde. Så hoppas på lite fler timmar i natt.

Så nu ska jag gå & krama min kudde tänkte jag... Sov gott dröm sött!


RSS 2.0