Madeleines Italienska pasta sallad, mm

Förberedelserna för i morgon är klara så långt det går. Jennifer, jag, L, Nellie & Bazze ska åka med på borta matchen i morgon, så vi har förberett så mycket som möjligt idag. Det blir tidig start i morgon, så vi har planerat för hela dagen. Jennifer & L kom hem till mig så gjorde vi maten tillsammans. Roligare då än att man står i varsitt kök.


L trivs hos hundarna, men det är i stort sätt
omöjligt att ta kort han sitter inte still en sekund ;)
Sen är det inte lättaste med mobilen. Skohornet använder han som bandyklubba


Han hittade mösslådan sen ;)
Men han såg ingenting i den, men vad gör det...

Bandykillarna har matlådor, med sig så vi har gjort i ordning eget. Det blev Pasta sallad, grönsaker, vi har bakat kladdkaka, sen tar jag med mig vatten så har vi både till te, kaffe & oboy smart va :D

Det finns säkert en kiosk, men man vet ju inte vad man kan handla, sen eftersom jag inte äter korv heller som brukar serveras så är det bättre att ta det säkra i stället för osäkra. Sen står man sig inte på korv en hel dag heller...

Lägger ut ett recept på min pasta sallad

Madeleines Italienska pastasallad

Ca 3 pers

*Durumpasta eller fullkorn (samma sak) 250 g
*1 kycklingfilé
* ½ rödlök
*5-6 soltorkade tomater i olja
*3 rågade tsk pesto
*fetaost (går bra utan oxå)
*3 skivor vitt rostbröd
*1 vitlöksklyfta
*margarin


Gör så här

1Koka pastan 2 medans den kokar så tärnar du upp kycklingen, sen steker du den, krydda med salt, peppar & vitlöksörter. 3 Medans pannan är varm så tärnar du upp brödet, fett i pannan, brödet & pressa i vitlöken. Sen steker du det fyll på med fett under tiden till dom har sugit upp ordentligt. Stek dom tills dom börjar få lite färg. Lägg dom på ett papper, så fettet sugs ur & dom blir knapriga. 4 Skär löken i tunna, tunna skivor, tärna upp tomaterna. 5 När pastan har svalnat så har du i peston, sen löken & tomaterna. Fetaosten när den ska serveras.

Kan ätas ljummen & kall.

 

Gott med grönsallad till & örtdressing.

Lycka till!

 


Kommentarer
Postat av: litentanta

Mattips mottages gladeligen, bara synd att dottern envisas med sin jädra diet, jag verkligen längtar till en pastasallad nu känner jag. (o nyttig som jag är så kör vi bara fullkornspasta, tycker om det tuggmotståndet mer än vanliga pastan)



Du har fullt upp om dagarna, skönt att få "leva" lite också, ska fundera på att ta tag i min sociala bit också...efter flytten kanske?



Kramen baka!

2010-01-17 @ 15:51:29
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: sussi

Så söta bilder på lillen!!!

2010-01-18 @ 08:37:37
URL: http://fritidsforskare.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0