När får ja vakna upp ur min hemska mardröm?!

Känns lite som om att kämpa i motvind nu...

Har idag tagit tag i några samtal, bla till FK. Mina pengar har ju inte kommit som dom ska.. Here we go again! Så då får man snällt lyfta telefonen & ringa dom. Då visar det sig att dom kommer endast att betala ut en mycket liten bråkdel av det ja brukar få. Närmare bestämt ca 2800 kr. Ja ni läste inte fel! Hur i hel*ete ska man klara sig på det?!?!?!

Det jag får till svar är detta som man har hört så mycket om. Att a-kassan inte hinner med att betala ut den rätta summan till alla som har blivit ut försäkrade. Men hon kunde inte svara på om jag är berättigad den högre ersättningen. Så det kan vara denna ersättningen ja får nu i 3 månader, sen minskar den till 70% efter ett antal dagar till 65%. Då finns det ju inget kvar att leva för!!!

Detta gör mig så fruktansvärt förbannad så ni anar inte!! Men kan inte svära här på bloggen. Jag kokar så där som dom kan visa på tecknat, när man blir röd & det ångar ur i öronen!

Varför i hela friden ska VI behöva lida för att regeringen har gjort om reglerna?!?! Detta har dom vetat pass länge att dom kunde ha förberett sig på! På normala jobb sätter man inte extra personal under te x högtider. Men inte här, nej nej, varför då! Dom får vänta på pengarna tills nästa månad!

Men HALLÅ!!

Ja vet inte hur man ska orka, vem ska betala mina räkningar?! Hur löser man detta på ca 4-5 dagar?! Soc får maninte hjälp utav när man har djur & för dom tar det oxå tid att få pengar ifrån. Men detta skiter ju alla i för det är ju mitt problem att lösa!

Hon på FK sa typ ingenting, inte för att hon kan göra något, men det lät som om att hon inte brydde sig överhuvudtaget!

Ja som ja har sagt tidigare inte nog med att man ska på någe sätt klara sig igenom en vardag drägligt med all värk utan man ska brottas & fightas med allt detta oxå!

När ska ja vakna ur denna mardröm?!
Man vill somna & vakna å känna att det är inte på riktigt utan det var bara en mycket hemsk mardröm!
Kan någon nypa mig i armen så jag vaknar? SNÄLLA!!!!

Något positivt var det med samtalen, för när ja ringde till vårsgaratin innan (5 månader se jag fick remiss bekräftelsen), så visade det sig att jag har en tid till Akademsika sjukhuset till ärftliga sjukdomar nu i feb. Så det ser ja fram emot & hoppas på framgång ur denna mardröm. För det kan underlätta för mig nu om jag får mer underlag därifrån. Det är min förhoppning i alla fall!




Kommentarer
Postat av: Elin

sv: jag har sett att du inte mår så bra just nu :(

Men du kämpar på och jag vet att du kommer klara det här.



Jag ska hälsa mamma, och jag hoppas att min nackspärr släpper snart!!

Vi måste ses snart!

Kram<3<3

2010-01-27 @ 10:07:14
URL: http://eelinslife.blogg.se/
Postat av: EDS mamman

Å jag känner oxå att jag blir så vansinnigt arg!!!! Det är så många människor som drabbas hårt av alla dessa nya regler. Håller med dig, kunde dom inte ha arbetat igenom ett förslag som fungerade INNAN dom verkställde det. Dom vet ju inte ens hur dom ska hantera alla som står utan ersättning och det är lätt för "dom" att säga att man får till soc. Soc hjälper ju inte till, först måste man ju typ sälja allt man äger och har, är man gift så måste man vara ensamstående för annars räknar man med att man ska försörjas av partnern, men hur många i dag har råd att leva på en inkomst?



Jag verkligen lider med dig och det här gör mig verkligen superduper upprörd. Maila eran lokala tidning och be dom skriva ett repotage. Det finns även en sida om utförsäkringen som man kan gå in och skriva i.



http://www.webbprodukter.se/sjuka/index.html



Stå på dig vännen, maila mig gärna om det är nåt?



edsmamman.blogspot.com ibland kan det vara skönt att få skriva av sig och bara ventilera.



Kramar i Massor!!!

2010-01-27 @ 11:28:39
URL: http://edsmamman.blogspot.com
Postat av: litentanta

Jag vimsar runt i mitt flyttkaos och hade inte alls hängt med i det här, herregud, hur fixar du den här månaden nu då?? Behandlingen av dig, och en massa, massa andra sjuka personer är så absurd att man snart inte vet hur man ska göra...



Önskar att jag satt bättre till ekonomiskt, ja du vet ju hur det är att leva på en sjukpension, som numer ter sig som ett överflöd också, och om det stämmer det du skriver så blir det än jävligare...



Jag pratade ju m fk i går, och facket, och jag kan få igen min a-kassa fortfarande, ska gå med direkt papprena kommer och då har jag åtminstone det för tiden efter den här karens-perioden... Men hur är det tänkt att det ska fungera NU?!?!



Min tanta sa också att det ju fortfarande fanns en möjlighet kvar att få en deltids"pension", så konstigt det har blivit. Jag som var på väg ut i arbete har helt fått tänka om, jag hinner ju inte upp på min heltid tills april, helt omöjligt, och då får jag istället hoppas på att läkarna finner mig helt jädra hopplös och sjukpensionerar mig så mycket jag bara kan få... :-(



Som sagt var, är det så att allt skiter sig ekonomiskt, dumt skrivet eftersom det ju är så du beskriver det, så skicka ett kontonr så ska jag åtminstone kunna stå för några matkorgar. Vi får banne mig börja ta hand om varandra nu när staten ger fullständigt fan....



Kramen från en sorgsen tanta...

2010-01-28 @ 16:11:42
URL: http://litentanta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0