Rabatter av pallkragar..

Nu är dom på plats mina hallon & rabarber. Hallonen fick ja av mamma när ja fyllde år & rabarbern köpte ja för ett tag sen.

Hade inte helt klart för mig vart jag ville ha dom. Men nu har jag valt att ha dom nära huset där dom är lättillgängliga.

Jonne hade pallkragar, så med dom, hästskit som brunnit klart, markduk, som blev över från förra rabatten som ja lag i botten. Så det kosta mig inte en krona. Nu får jag vänta tills nästa säsong för se om ja kan skörda..

Här är dom på plats


Klart!



Slipper förhoppningsvis mördarsniglarna i rabatten då den är upphöjd!

Min ängel-paketinslagning & kort

Detta paket  & kort fick min kära mamma igår. Änglar för att hon är min ängel ♥
 
Jag har tagit "påskfjädar" i 2 färger limmat dom direkt på paketet, sen färdiga blommor i olika färger som jag sprejade i guld färg på, satte dom på för att kunna dölja ändarna på fjädrarna. På blommorna är det stenar som jag har limmat i blommans mitt för att få lite lyxiager känsla & en 3 dimensionell känsla..
 
 
Kortet har jag gjort i flera dimensioner, först grunden, själva kortet som är ett lila pappers ark. Sen har jag klippt ut en oval form med mönster sax & på baksidan den limmat på en spets.Ytterligare ett pappersark i guld som jag klippt med en annan mönstersax & fäst med dynor. På den fäste jag ett bokmärke. Allt detta lager på lager & lite space mellan gör det hela lite mer ser mer ut & det blir en häftig effekt.
 
 
Mycket nöjd med mitt ängel tema!...

Veta vilken tid som är rätt är inte min grej...

Idag var det dax igen för ett samtal hos kuratorn...
 
Men virrig som jag uppenberligen är så hade jag tagit fel på tiden. När jag kom dit, så titta dom konstigt på mig & sa att jag ska inte vara där förens kl 15 & då var kl 13. Denna gången var det som tur va åt rätt håll & inte som sist då jag kom försent!.. PHU!! Så hade några ärenden att uträtta, så fick göra dom innan så jag kunde fördriva tiden.
 
Det gjorde att jag äntligen hitta mitt regnställ jag letat efter ett tag. Jag ska visa er en bild sen hur det ser ut, det är så fint! ; )
 
Nu är ännu en lång dag slut, vi har haft fredags mys, med lite tapas i soffan...
 
Helg & vet inte vad som händer, vi tänker ta dagen som den kommer..

Förlängd sjukskrivning

Shit va slut jag är! Orkar inte tänka...
 
Har varit hos min läkare idag för att uppdatera sen sist & hur det gått. Då jag inte känner mig redo att gå tillbaka till arbetsprövningen förlängs min sjukskrivning. Denna gång med 2 månader & inte bara med 1. Vilket känns lite bättre, då jag kan fokusera på att bli hel & tänka på mig själv.
 
Jonne är ledig idag, för att kunna följa med mig, så vi passade på att ta en fika på stan efter. Mys!
 
Nu har jag legat på spikmattan, men det räcker inte känner jag. Så för att orka med middagen hos mamma snart så måste jag ta en extra smärtis. Avbokade förra middagen, så vill inte göra det med den här också! Så förösker hålla ihop ett tag till...
 
 
 
 

Ofta vet man inte om det är på riktigt eller inte!?

Drömmde i morse/förmiddags om hur jag fick ett riktigt jobbigt skov!! (skov är ett stadie då man blir sämre i sin sjukdom & orksakar mycket värk!)
 
Att jag fick så akut & fruktansvärt ont i ryggen & inte kunde röra mig eller prata. Det har hänt tidigare ett par gånger. Det är sjukt jobbigt! Hel snurrigt.. Men när jag vaknade så hade jag mycket ont mellan skuldrorna, kändes som om dom satt fast. Så helt overkligt var det inte.
 
Har precis varit till den lokala ica butiken & införskaffat lite mjölk, bröd & sallad. Sånt där man bara måste ha hemma! När jag skulle dricka mitt morgonkaffe så fanns det bara en skvätt grädde kvar & det räckte inte riktigt till mitt kaffe. Har gått över till att ha mjölk i kaffet igen, så när det var grädde & dessutom för lite smakade det inte speciellt gott!..
 
Så längtar tills jag får dricka en god kopp kaffe, kanske med en bok, sittande i fåtöljen. Den är inte så inbjudande väder att gå ut i, så stannar nog inne ett tag till ; )
 
My lovely Princess Nellie
Fotograf Mira Nyberg
 
Vad har ni för er denna onsdag i slutet av september??

Kunde inte säga nej igen!

Fick så dåligt samvete igår när min syster S ringde & frågde om vi inte kunde ses.
 
Behövde ta det lugnt igår & bara vara hemma & inte göra någonting. Men nu när hon frågat flera gånger & jag sagt nej varenda gång då jag inte mått någe vidare i kroppen. Så kände jag att jag inte kunde göra det en gång till. Så plockade upp henne efter hon slutat skolan. Vi åkte förbi stallet en sväng. Borstade lite på en varsin häst & mös med hästarna.
 
När jag sen skjutsade hem henne, så stannade jag en liten stund innan jag åkte hem igen. Vi hade som vanligt kul & mysigt tillsammans. Alltid lika roligt att ses! & det var värt varenda minut jag fick kämpa!
 
Väl hemma igen så åt jag middag & sen var det soffan som gällde dom sista timmarna innan jag tog natt.
 
Idag låg jag kvar lite extra i sängen, är så sjukt trött senaste tiden! Orkar knappt hålla ögonen öppna när jag ska säga hej då till Jonne innan han åker till jobbet. Fattar inte!?
 
Nu tänkte jag börja min dag... Blir nog lite pyssel inne idag tror jag..
 

Höst insprirerade naglar

Länge sen jag hade röda naglar så kände att det var dax igen, lite mer höstigt...

Min nya smyckeshängare

 
 
Köpte den på våran mini semester i somras, men glömde bort den när vi kom hem.. Hade också glömt hur fin den var! Så nu när jag hittade påsen vart det som en glad överraskning : )

Var kom svullnaden ifrån!?

Har haft en dag inomhus..
 
Har inte kännt mig helt hundra, svettats & varit kall om vart annat. Gick upp vid 9, men gjorde inget förens kl 15.. Fixat lite inne idag, då det var dåligt väder så passade vi på. J puttsade klart fönstret i sovrummet, men när vi sen ska hänga upp gardinerna så har fållnings tapen släppt i tvätten. (visste inte att dom var uppfållade med tape). Så dom måste sys först innan dom hängas upp igen.. MORR!!!..
 
Packade upp lite saker sen min flytt, intressant att hitta saker man nästan glömt fanns : )
 
Nu när vi satte oss för att titta på körslaget & J kände min status på kroppen. (som han brukar göra, för då vet han hur jag mår). Hittade han en ordentlig svullnad i ländryggen längs ryggraden & höger på vad.. Började tappa saker när jag ska äta, fummlig & har ingen kraft i händerna. Inget bra!
 
Så som sagt jag är inte helt hundra i kroppen. Har inte varit det på ett tag nu. Denna vecka har jag inte gjort många knop. För att den ska få vila, så sen när jag väl gör en liten ansträgning verkar det inte behövas mycket!? : (
 
Men så är livet med EDS & det är bara att acceptera. Så vet aldrig hur min nästa dag ser ut & statuset på min kroppen. Jag tar en dag i taget & gör det bästa utav min förutsättningar.
 

Skogstur med Nellie

Tog med mig Nellie ensam ut i skogen idag, kvalitets tid..
 
Var för trött för att göra något aktivt. Men ville vara ute i vackra vädret, så tänkte att jag & Nellie kunde få en stund för oss själva. Så ut med moppen, kopplade Nellie i selet & ut skogen for vi... Kom bara några meter in så såg jag något gult som lyste i kanten på skogsvägen.
 
Jajemensan, en liten kantarell
 
Hitta några ägg, som jag aldrig sett förut, vet inte vad för djur som lagt dom där? Någon som vet : )
 
Nellie for fram & tillbaka, upp & ner, hit & dit.. Gräver, kör ner nosen i backen & om det är sork hon hittar vet jag inte? Men kul har hon!
 
Mitt yrväder ♥
 
Äter gräs mellan varven, när hon hittar något som är gott!
 
Hittade några märkliga svampar, aldrig sett dom tidigare. Men tyckte dom var vackra!
 
Hittade sen lite höstisar.. När orken börja ta slut & hungern kom, då hittade jag en stor kantarell under mossan..
 
Så då fick jag lite energi igen & orkade köra hem, men då tog vi stora vägen så vi slapp köra tillbaka genom skogen. Då Nellie kunde få springa av sig ordentligt också..

Vad gör man, lurar sig själv...

Dagen började bättre än igår, men det varade inte så länge..
 
Det var dock försent att avboka mitt besök hos kuratorn, så det vara bara att kämpa & ta sig iväg..
 
Brukar försöka lura mig själv klä mig något snyggt & ta på lite rouge & läppglas, så känns det lite bättre ; )
 
På vägen hem stannade jag på det lokala bageriet & köpte mig en sockerkringla.
Känns mycket lyxigt att ha ett lokalt bageri ute på landet. Det är så gott att få äta något nybakat, som är bakat på riktigt vis! Bara tanken får det att vattna sig i munnen. Sen när man känner doften i bageriet & ser bakverken så kan man inte hålla sig!
 
Tröstade mig med den när jag kom hem med en kopp nybryggt kaffe..
 
Behövde sen rensa tankarna, få frisk luft, så jag tog El mopppen, hundarna som sällskap & körde ut i skogen.. Där kan jag tänka fritt & vara i stunden.
 
På sidan av vägen hittade jag lite svamp, visste att dom skulle finnas där, då jag sett dom förra hösten..
 
Stora & fina!
 
Plockade med mig några hem. Men sen började dom skjuta i skogen, Tayla tycker inte om det & blir stressad, stannade en stund men tog mig sen hem.. En del av svampen har J smörstekt nu & blir gott till middagen nu..
 
Nu är maten klar.. Vi hörs!

Har fått massa gos & kärlek av katterna idag ♥

Som sagt Jane tar som sagt tillfällena som ges för lite gos....
 
Sture har också blivit en riktig liten gosegris... & Jane har lagt mellan benen på puffen.
 
Han riktigt njuter & kramar min arm så sött!... ♥

Det finns dagar som ok & dom som inte är ok!!

Nu har jag vaknat till en dag som man bara vill somna om, glömma & vakna till en ny dag utan smärta!
 
Trodde det skulle bli bättre, nu har jag prövat min varma vetekatt, spikmatta, meditation, voltaren gel. Nu tog jag en extra smärtis & hoppas på det bästa. Mår illa av smärtan som strålar från skuldran upp i axeln, vidare till nacken & huvudet som ger mig en hemsk huvudvärk & domnande känsla i halva ansiktet.
 
Alla dagar är inte lika roliga som andra, de flesta klarar man av & kan hanterar värken. Men så kommer dessa då man inget hellre önskar att man hoppas på att allt var en dröm med EDSen!..
 
Men det är inget mer jag kan göra än ta mig igenom dagen & hoppas på att det inte blir värre. & jag vet att det kommer ny dag imorgon : )
 
Hoppas eran dagt är bättre!?
 

Skönt att sväva bort i fantasin....

Det vart inte så mycket idag, har hållit mig inomhus. Vaknade till liv efter Hem tillgården som vanligt.

Har torkat av i sovrummet runt fönstrena, & nu hänger ett par gardiner på plats. Dom andra hänger jag upp när J puttsat klart det andra fönstret. Dom blev som nya gardinerna efter tvätten, tyckte inte att dom var så skitiga.. Men allt syns inte (dom hängde här när jag flyttade in redan).

Nu känns det nytt & fräscht!

Har läst ganska mycket idag också, är som uppslukad av boken Kepler Eldvittnet. Det är skönt att sväva iväg i en fantasi värld & samtidigt kan jag inte göra något annat än att vila. Timmarna flyger iväg...

Nu ska jag ta en varm, skön dusch innan jag kryper ner i sängen för natten.

Det är perfekt avkoppling för kroppen, för att sen kunna somna.

 

Natti natti


Rekord för att vara jag!

Försöker komma igång med min dag...
 
Läste över 100 sidor i boken igår, vilket är rekord för mig med hästlängder på en & samma dag!!! Läser långsamt & blir trött efter si så där 20-30 sidor. Men denna var lätt läst & sååå spännande. Sen har den mycket korta kapitel, inte mer än 4 sidor. Så det gör nog mycket också tror jag..
 
Vilan igår gav resultat, mår bättre idag i armen.
 
Vet inte vad jag ska hitta på idag, det finns massor att göra som vanligt! Men måste se vad kroppen tillåter & vad jag har lust med...
 
Dom har lovat regn i eftermiddag, ser ut som att det hänger i luften.. Men det är inget som stör mig..
 
Se om jag kan få upp gardinerna i sovrummet själv, som är nytvättade.. Det är bra gardiner, som inte behöver strykas, utan bara tvätta & hänga : ) Det gillar jag!
 
Tarzan & Jane myser i sängen bakom sig.. Ser skönt ut! Tror jag gör dom sällskap ; )
Har hört att katter inte lever i flock & att dom är djur som trivs att rå sig själva. Men inte våra katter, dom ligger ofta & myser tillsammans, tvättar varandra & leker ihop... Sen vad det beror på vet jag inte? Men våra passar inte in på att dom inte skulle trivas i flock!
 
Ha en fortsatt toppen bra dag!

Tog i lite för mycket, men hade en super härlig dag igår! & min Jane har fyllt år..

Ska försöka skriva några ord om gårdagen..
 
Men börjar med Lördagen då det var en speciell dag, 15/9 för 3 år sen föddes min lilla Jane ♥ Hon är inte mycket större i sin storlek, men vet precis vad hon vill ha i livet & njuter av varenda sekund! Hon vill vara där man är hela tiden, nyfiken, söt & kelig till tusen!!
 
Hon ser alltid till att hon ligger skönt!
 
Har hon inte sällskap av oss ser hon till att få det av någon annan.. I detta fall av en häst & en hund.

 
Ser fram emot många fler år & äventyr med lilla Jane ♥
 

Nu till gårdagen (söndag)..
 
Det var en fantastisk september dag i går, varmt i luften  & solen sken. Vi började dagen med frukost ute i sloen..
Sen passade det utmärkt att bada hundarna då det var så skönt ute.. Så jag kammade igenom deras pälsar & där efter badade husse dom en efter en. Så nu skiner dom i pälsen, är så lena & glada!
 
Där började det med min arm! Men då dom är rena, så vill jag att deras "sovrum" också är rent & fint, annars känns det ganska bortkastat att bada dom. Det är bara på några kvadrat, husse dammsög & jag våttorkade & torkade ur deras sängar.. Inte så stor grej tyckte jag då...
 
Vi kunde även äta våran lunch ute, dock inte lika soligt längre, men fortfaranade skönt ute.. Så vi tar alla chanser vi får! ; ) Jag tog efter en liten stöd vila, för att orka resten av eftermiddagen  & kvällen.
 
Jag började tidigare med en ny rabatt i sommar, den var inte riktigt klar. Behövde Jonnes hjälp till detta, så satte honom på att gräva ner kanterna på marktäckarduken, för att sen lägga dit stenarna som en kant. Blev riktigt bra. Ni ska få se bilder när den är helt klar. Nu behöver jag köpa till någon blomma  & lite decorationsbark. Sen så är den klar! : )
 
Har i omgångar försökt ta mig ork att rensa igenom grusgången på framsidan. Men kommer hela tiden till en punkt då det inte går mera.. Så blir helt enkelt aldrig klar med den. Igår hjälpte J till att göra klar kanten på grusgången ena kant. Den har med tiden suddats ut då gräset växer inåt mitten ni vet. Så vill sätta stop för det nu innan det tar över helt!.
Jag gjorde inte så mycket, rensade lite ogräs... Men ju längre kvällen gick så molade armen mer, värkte & svullnade upp.
 
Så avslutade kvällen med ett riktigt varmt bad, tända ljus & en super spännande bok, som jag började på igår!
 
Ett varmt bad gör min kropp gott! Borde göra det oftare!
Nu börjar molandet igen, så dax att sluta.. Fortsätter vila armen så mycket jag kan (det är höger & jag är såklart högerhänt).
 
Puss ♥
 

Höger armen funkar inte!

Idag sa mim höger arm upp sig! Den är regälgt svullen från handen upp till armbågen & molar! : (

Lite överansträngd tror jag!?...

Så hoppas jag kan somna & få sova något... Sen att jag kan sitta vod datorn & lägga upp lite bilder...

Mina STORA smultron

Flyttade med mig ett par smultron plantor hit. Dom har tagit sig & ger massa & STORA smultron nu!
Det var 3 plantor jag satte ner, så här stora är dom nu 1 år senare...
Jämnförde ett normalstort smultron med ett av mina, se skillnaden!!

Min finaste skatt ♥


Man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn...

Man ställer sig frågan
Varför just jag?
 
vill inte
vill inte vara med
med om detta
 
det gör så ont
ont i hela kroppen
själen
hjärtat
 
Smärtor som inte går att beskriva
beskriva för någon
man vill, men hur
 
man gråter en skvätt
det känns bättre
bätte för stunden
 
man gör något roligt
skrattar
 
sen helt plötsöigt slår det en
det onda
som en knytnäveslag i magen
 
man vill bort
bort från allt det onda
 
någon säger, ja men det finns dom som har det värre
värre
värre än vad då
 
allt som händer en själv är det värsta
värsta för en själv
ingen annan kan förstå
förstå vad man går igenom
 
dom kan lyssna
finnas där
vilket är tillräckligt nog
 
men emllanåt är man så ensam
ensam
ensam i sin egen smärta
en smärta som ingen kan förstå
eller man kan förklara
 
alla har sitt
inget liv är perfekt
livet gör ont
 
man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn
 

En bubbla ute i naturen

När jag var ute med hundarna idag var det helt magiskt.
 
Solen sken, det var varmt i eftermiddags luften, där jag & hundarna gick på en körväg i skogen. Kunde känna doften av hösten som är på intåg, svampen i skogen. Märkte efter en stund att det var helt tyst, helt vindstilla, det enda jag kunde höra var ljudet ifrån mig & hundarnas steg. När jag stannade upp kunde jag höra hur småfåglarna kvittra när dom dökefter mask på stubbåkern.
 
Det var som att vara i en bubbla ute i naturen. En bubbla som man inte vill lämna. Kunde ta på den magiska stämmningen som hängde i luften.

HIPP HIPP HURRA FÖR NELLIE IDAG!!!

Min bebis fyllde 4 år idag! Kan inte tro att det är sant.. Tiden har sprungit iväg, men vi har hunnit få många fina minnet tillsammans. Tack för dom mitt <3!



 
fotograf Mira Nyberg

Gör så gott jag kan!

Vilken dag vi fick!! Sol & varmt....

Som en sommardag. Har njutit av den innefrån. Behövde en regäl sovmorgon, klev upp mitt på dan först. Åt frukost ibvanlig ordningi soffan framför TV:en. Tittade på em till gården & där efter börjar min dag. Det tar tid i vanlig ordning också för mig att komma igång.

Har sen fixat lite inne, plockat & tvättat lite. Så det känns som jag fått lite gjort. Hundarna har gjort mig sällskap. Trots att det är öppet ut ligger dom gärna inne där jag är. Dom vill helt enkelt vara med!.. : )

Imorgon är det en ny dag, nya utmaningar & ser fram emot att få sova lite nu efter ha tagit en omgång med spikmattan. Då koterna spretar hej vilt! : /

Höst, sol & hästar..

Haft en skön dag i höstsolen.. Vi kunde börja dagen med frukost ute, mycket mysigt.. Njuter av varje tillfälle jag får nu i den sköna värmen som är.

Fortsatte dagen med en trip till gården. Där var det full fart! Hästar överallt, det reds & pysslades. Så skönt att bara vara, prata lite, ta en kaffe & få vara runt hästarna.

Fått massage idag igen, märktes inte ens att jag fått den förra. Tråkigt & jobbigt, men så funkar EDS:en : (

Getingar är starka små djur!

Så nu var bilen besiktigad.. En halvljus lapma var trasig, men jag behöver inte göra en ombesiktning för det.. Utan dom litar på att byter den, vilket dom kan göra. Skönt!
 
Trots att jg hade tid 13.40 så vart det stressigt! Jag var helt slut, fick massage av J igår kväll. Hade flera låsningar i ryggen, koterna satt åt höger & vänster. Dom levde sitt egna liv kan man säga.. Så när jag vaknade idag, var jag något öm efter massagen. Men bättre & kan andas ordentligt igen. För när det är så spänt & koterna drar åt olika håll, påverkar det min andning. Så utan J vet jag inte vad jag skulle göra!?
 
Rngde min vän L & då hon också var på plats tog vi en spontan fika tillsammans :) Vi kunde sitta ute i solen, fick sällskap av getingarna. Jag har inga problem med dom, tycker inte att det är jobbigt. Var mycket intressant & se hur den jobbade med att skjuta en (pärl)socker bit framför sig!
 
Här är den ute efter min kladdkaka
 
 

Har hon det bra eller har hon det bra!?

Jane njuter verkligen av livet & i stunden!! Bara man tittar på henne så glömmer man allt & njuter med henne..
 
Så otroligt söt!!

Inte en siffra rätt!!

Lyckades missa min läkartid igår. Kom dit då jag trodde jag skulle varit där redan 1 1/2 tidigare! Kvinnan säger till mig att du skulle ha varit här kl 11.30.

Fattade ingenting!? Bokade tiden i fredags, skrev ner den i min filofax. Fick för mig att de var redan kl 11. När ja klivit upp (måndag morgon), gjort miordning, redo att åka. Men för säkerhets skull dubbel kollar jag tiden & ser att ja ska ju inte vara där förns kl 13! Ja ja tänkte jag & fick mer tid hemma. Hann rasta hundarna & fixa. Åker sen i god tid & då visar det sig att jag inte har en siffra rätt!!

Åkte helt i onödan! Men fick en ny tid på jouren idag. Så nu har jag fått en förlängd sjukskrivning & allt är löst..

Så är det när man är stressad, trött & virrig!...

Jag har också lyckats!

Är ganska tom just nu, försöker komma på något bra att skriva. Har många fina intryck ifrån helgen, men kan inte tänka klart just nu. Ett tecken på att det är dax att lägga sig kanske?
 
Har problem med min telefon, jag har tappat den i marken så den har spruckit. & efter det lever den sitt egna liv, den laddar ur fortare, hänger sig, jag kan inte ta emot mms & nu kan jag heller inte gå ut på internet. Så det är dax att göra något åt det!
 
När jag köpte den för ca 8 månader sen tog jag en försäkring, den gör att jag kan ta ut en ny telefon för 500 kr i självrisk. Vilket den är värd alla gånger. Men det är bara att jag måste ta tag i det. Leta upp mitt papper på försäkringen, ta reda på hur & vart jag ska ringa så jag får en ny. För nu håller jag på bli tokig!!
 
Vet att det är ganska vanligt att man lyckas krossa displayen på dom nya telefonerna med touch skärm. & jag är en av dom... ; )
 
 

HIttade en vinbärsbuske under en björk

 i våran trädgård som ingen sett tidigare... & hur den kommit dit är en gåta!?
 
Den hade massa söta, goda röda vinbär på sin som jag plockade & frös in : )

RSS 2.0