Farmor sjuk idag, så inga julgardiner än :(

Farmor kunde inte komma idag pga att hon gått å blivit sjuk :(

Synd om henne! Så därför har det inte blivit någonting gjort idag. Ja har för ont att göra någonting. Så vi får se när hon piggar på sig & orkar hjälpa mig... Behöver få upp min belysning på framsidan, men eftersom inflammationen har blommat upp igen eller kanske inte försvann helt & jag har blivit sämre igen? Vet inte vilket av de, men det gör att jag inte kan hålla upp höger armen. Då blir det svårt att få upp en ljusslinga i underkant av taket. Så får vänta med det oxå...

Det var ju första advent i går. Men har än inte kunnat tända första ljuset i adventsljustaken eftersom jag inte har någon mossa än. Tanken var att farmor skulle ta med sig den idag.. Ja som vill ha allt klart i tid, det är svårt att inte kunna få det.

Fan vad detta suger!! Jag som är högerhänt oxå! Inte lätt när det är svårt.... Skulle verkligen behöva någon som hjälper mig. Så tänker dom tvinga ut oss i arbete som inte kan ta hand om hemmet! Vet inte hur dom tänker, om dom tänker över huvudtaget?!

Ja jag har lyckats ringa 2 samtal idag i alla fall. alltid något. Hade fått en påminnelse om Bazzes försäkring. Men det är så att när jag tecknade dom så ville jag betala per månad på autogiro. Men hanns försäkring hade dom missat det med eller gjort fel. Så det var lätt att rätta till. Men det gör att jag får betala för 3 månader på honom i Jan!! Vilket blir tufft, därför autogirot.

Födelsedags middag, hungriga djur, Tarzan hemma igen

Har varit hos mamma på middag & fika nu...

Det vart vilt till middag, det äter jag ju aldrig själv så gott att man får det när man kommer dit. Idag var det bara familjen, ja bara & bara vi var väl 8 pers... Det var mycket trevligt, alla vill prata & höras. Det blir mycket skratt & alla bjuder på sig själva. Jonas hade sytt under ögat & var blå, så han såg inte klok ut! Han fick det när han spelade bandy i lördags. Så kommer väl se ut så ett tag nu.

Vi fick glögg, lussebullar & pepparkakor till fika, ja just det glasstårta oxå :D Så man var mätt & belåten efteråt, som alltid! När vi skulle sjunga för både Nicke & Jonas så slutade det med att dom oxå sjöng, eftersom ja de var till båda så sjöng dom till varandra. Vet inte om ni förstod vad jag menade..?

Vi hinner inte ses så ofta nu, vilket jag tycker är tråkigt. Men det är ju så alla har sitt, så det är svårt att få ihop det... Så det är tur att vi är många, så vi ses när vi fyller åtminstånde. Som tur fyller vi från januari till näst sista dec.. :D Så det är utspritt över hela året...

Hjälpte Sofia att föra över låtar till hennes mobil, så hon kunde använda högtalarna hon har till... Hon blir så glad när någon av oss syskon hjälper henne. Hon blir 9 år i Jan så skulle kunna vara mamma till henne själv.

När jag kom hem hade jag 4 hungriga djur & sällskapssjuka. Tarzan mötte mig vid dörren han har inte varit inne sen i fredags morse. Så var mycket glad att se honom! När jag kom in så skrek Jane på mig & var glad att få sällskap. Hundarna var överlyckliga när dom var hemma igen & kände på sig att det var time för mat. Så det var bara att börja utfodra innan jag kunde plocka upp varorna...

Tarzan var inte lika överlycklig att Jane var kvar... Men nu ligger han i alla fall med mig i soffan, då hon är i köket å leker... Han försökte få gå ut till en början, men det får han inte! Fundera på att hålla honom inne i morgon..? Vi får se hur det blir. Precis nu när jag skulle avsluta inlägget kommer Jane in i vardagsrummet igen. Tarzan uppmärksammar det, men när hon hoppar upp i mitt knä så blir det för mycket för honom! Nu sitter han vid dörren igen...

Kommer nog bli bra med tiden, men man får lite ont i hjärtat, för man vill inte såra honom....

Så satte mig för en stund sen, helt slut! Så det blir sängen nu, så jag orkar med morgondagen. Hoppas farmor kommer å hjälper mig i morgon.

Hoppas ni har haft en bra helg?!


Blir en lång dag....

Nu sitter vi i soffan & slappar...

Har sovit kvar hos Ruedee i natt. Ska snart hoppa in i duschen, så man vaknar till liv igen. Sen blir det väl en promenad med hundarna, får sällskap Ruedee & hennes barn. Får hjälp av dom att handla idag, det kan behövas. När jag har svårt att bära, har inflammation igen i min axel & nacke.

Senare idag ska jag på födelsedagsmiddag. Min mammas sambo fyllde tidigare i veckan & min bror fyller i morgon. Så denna gång slår vi ihop det hemma hos min mamma. Så det blir en lång dag idag... & en lång dag för Jane att vara ensam. Men hon har massa leksaker så hon klarar sig, dessutom så skulle Elin gå ner å titta till henne.

Vi hörs senare, kommer kanske med lite bilder då från kalaset.

Ha en skön söndag...


Blir en lång dag, men rolig....

Nu sitter vi i soffan & slappar...

Har sovit kvar hos Ruedee i natt. Ska snart hoppa in i duschen, så man vaknar till liv igen. Sen blir det väl en promenad med hundarna, får sällskap Ruedee & hennes barn. Får hjälp av dom att handla idag, det kan behövas. När jag har svårt att bära, har inflammation igen i min axel & nacke.

Senare idag ska jag på födelsedagsmiddag. Min mammas sambo fyllde tidigare i veckan & min bror fyller i morgon. Så denna gång slår vi ihop det hemma hos min mamma. Så det blir en lång dag idag... & en lång dag för Jane att vara ensam. Men hon har massa leksaker så hon klarar sig, dessutom så skulle Elin gå ner å titta till henne.

Vi hörs senare, kommer kanske med lite bilder då från kalaset.

Ha en skön söndag...


Värt att fundera över!

Nu sitter jag hemma hos Ruedee, hon jobbar natt.

Jag passar hennes barn, ja dom sover ju nu så klart.. Ska oxå lägga mig om ett tag. Vi har haft en mysig kväll tillsammans, med skratt, bus, pizza & massa kortspel... Kul när det är så stora nu så man kan spela annat än finns i sjön.

Har varit på en natt promenad med hundarna..

Överallt så står det någon/några ute å röker, snackar skit & högljuda. På väg så småningom till krogen. Men jag är inte alls avundsjuk! Tvärtom, skönt att slippa. Vara hemma & ha mys som ikväll med barnen & hundarna är bättre. Klart att nån gång ibland är det väl trevligt... Men vet inte har blivit lite anti alkohol, det har nog helt enkelt varit för mycket skit med det med i bilden runt omkring. Sen när man har värk & är beroende av att kunna ta tabletterna så är man hellre utan. Men jag har absolut inga problem med det!! Att man inte dricker & är på fest brukar vara andra som tycker det är mer jobbigt. Som om man inte skulle ha roligt för att man inte dricker.

Jag har aldrig varit den som super mig redlös & har minnesförluster. Klart att man har haft någon riktigt fylla men ni förstår säkert vad jag menar... Nu när jag oftast väljer att inte dricka så kan jag ta värktabletter vid behov, vet vad jag gör & säger. Kan ta bilen hem & mår bättre än de flesta dagen efter.... Har mycket roligt ändå! Nästan roligare nu för tiden. Blir bara irriterad på fulla människor som beter sig dumt, dom vet inte vad dom håller på med & känner sina gränser.

-Sen tycker jag att man ska tänka över en sak, och det är.

-Hur ser det ut i barnens ögon?!

-När alla vuxna dricker så fort man ses...?

-Är det sunt?!

-Vad ska dom tro?

-Vad får barnen uppleva när vuxna dricker alkohol?

-Hur vill vi vara som förebilder?

-Ska det vara alkohol så fort man äter middag med vännerna & barnen är med, för att man ska ha trevligt?

-Eller har man det ändå?

Jag har själv funderat över dessa frågor många gånger. Har inga barn själv än. Men många vänner har, sen är jag äldst av syskonen. Det är skönt när min syster säger till mig när andra fulla människor kommer fram & vill bjuda mig ex. - Min syster är faktiskt nykter & så ler hon stolt.

Då blir jag varm inombords!

Hon tyr sig till mig & känner sig trygg. Bara av den anledningen gör att jag inte vill dricka, absolut inte när barnen är med! Sen ja klart ett glas vin, men inte mer. Enligt min åsikt. det var inte alls detta jag hade tänkt att skriva om, men det bara blev så apropå.... :P Men ett viktigt ämne!

Kul att veta dina funderingar & vad tycker du?

Kramis ♥


Snart julfint hemma....

Var mycket segt att komma igång idag.

Men gjorde ett ryck mitt på dagen, eftersom det är första advent i morgon. Då vill man ju ha fint hemma. Skulle iväg till kvällen så gjorde lite grann de jag orkade med. Så tog de 3 fönster som det skulle vara en julstjärna eller en advetnsljusstake. Torkade rent dom, tog bort lite som inte skulle vara kvar så de andra fick plats.

Inte det lättaste när Jane ska hjälpa till & vara med över allt, sen inte nog med det har man 2 hundar i rumpan hela tiden!

Tycker det är skönt med julen då man får lite förnyelse hemma, något annat att titta på, sen när man är trött på det så är det dax att städa bort den igen :D

Blir mycket fint, ännu finare när fönstren är rena & julgardinerna sitter uppe. Ska få hjälp med det av min farmor, tror att det blir på måndag. Men när jag sen skulle göra i ordning adventstaken, så hade jag ingen mossa som jag trodde. Så får göra det när jag har hämtat mossan hos farmor. Var & fixade hjärtat idag som jag ska pynta & hänga på dörren. Har tidigare haft krans av granris & pynt, men såg ett mycket fint hjärta av mossa som jag ville ha där istället.

Sen ska jag få upp ljusslingan på framsidan & granris nedanför trappen. Men en sak i taget.. Vill ju helst ha allt klart samtidigt men bara acceptera att det inte går!

Kommer före & efter bilder sen på hur det såg ut & hur det blev.... Även på mina pysselsaker & hur ja gjort, vad som behövs.


Årets tradition med farmor & farfar

Den här tiden på året så är det alltid auktion här i byns missionkyrka. Då har jag med min farfar & farmor som tradition att gå på den. Så det var bara att gilla läget & ta tabletter så man uppe är på bena. Det är så mysigt att gå dit, man får sig några roliga skratt oxå. Man fikar hembakade godsaker, massa lotter & sen är det allt möjligt handarbete på auktionen. Sen efter känns det som att man är redo för julen. Pengarna som dom får går till ungdomsverksamheten här i missionkyrkan. Det gillar jag, för det är dom värda & det behövs!

Jag tog lotter, men vann inget :( Det vart inte att jag ropade in något, men farmor gjorde det till mig. Ett bröd som prästen här i församlingen har bakat & hans specialitet, även mycket omtyckt! Men har aldrig fått chansen att pröva det, men nu har jag det tack vare min goa farmor. Så ska köpa ost, som är godast till så ska jag testa sen.

Idag följde även Laila, Ruedee & hennes son med. Vilket var trevligt, dom uppskattade det & vill göra om de.... Så det blir kanske deras nya tradition, vem vet?

Nu är klockan mer än mitt i natten så det är dax att krama kudden. Hörs vidare senare...


Jobbigt att man vaknar i samma dåliga form som dagen innan

Hade ingen bra dag igår som jag skrev om, men denna dag började inge bra heller...

Då jag sovit dåligt under natten, somnade med hemsk migrän & värk sen väckas & man är i fortfarande i samma form som när man lags sig. Då klockan är bara 9 & hundarna vill ut.. Då är man inte speciellt glad! Men vad gör man?! Det är bara att kliva upp, som tur är så kan man lägga sig igen. Vilket jag gjorde, klev upp igen klockan 12 & lag mig då på soffan. För var inte bättre då, man kan inte göra mycket mer än att vila vidare & hoppas på bättre tider...

Zappade mellan kanalerna, medans jag halvsov. Sen vid 16 tiden klev jag upp & tog en dusch för att göra mig i ordning.... Hade behövt åkt å handla men det fanns inte en möjlighet till det idag!! Inget att göra något åt eller fundera mer på. Jag skulle iväg på annat här i byn på kvällen & det var tillräckligt.


Usch, fy & blä

Har inte varit på topp idag :(

Mår skit, så ont överallt! Svårt att gå, huvudet värker, klarar inte ljus eller ljud. Nacken ska vi nog inte tala om..!

Så det har varit en dag på soffan, busat lite med Jane liggande, hon har sovit med mig... Tur att jag har djuren, det är dom som är solstrålarna i mitt liv!

Orkar inte vara stor & duktig i dag... Skulle vilja ha någon som håller om mig, någon som man får lite kärlek & energi av. Hoppas på en bättre dag i morgon när jag vaknar...


Riktigt orolig för Tarzan!

Var riktigt orolig för Tarzan idag!

Jag har ju alltid sagt att det aldrig går att skaffa en till katt så länge jag har Tarzan. Men nu har jag tagit den risken. Men man blir ju rädd att han ska sticka eller liknande. Han har varit ute igår & idag trots att jag hade tänkt att hålla honom inne 1 v eller 2. Men så blev det inte, för han gjorde allt för att komma ut, sen när dom skulle vara inne själva så vågade inte jag lämna dom.

Men idag när jag klev upp så kunde jag inte hitta honom!

Letade & kallade på honom men ingen Tarzan. Det gick ett par timmar, så tog jag en vända igen. Öppnade garderober etc.. Sen till slut så hittade jag honom på en kökstol under bordet. Så man såg honom inte...

När jag sen pratade med honom & kelade så vände han på sig bort från mig & sov vidare. Det gör ont i hjärtat! Min lilla ängel... Vid 14 tiden först "klev" han upp, gick mot dörren & ville ut. Försökte igen prata & kela med honom. Men det var som om jag inte fanns. Usch det är hemskt!

Han gick ut...

Några timmar senare när hundarna var ute på baksidan hör jag att han kommer hem. Vilken lättnad! Då pratade han, spann etc...

Så nu känns det lite lättare igen, men han fräser & morrar när Jane är för nära. Men det är fortfarande min Tarzan :D


Jane är för rolig!

När jag kom hem inatt så mötte Jane mig, då blir man alldeles varm inombords.

Hon är så bedårnde söt! Man får inte nog av henne. Hon fick sova med mig på natten, förra så sov hon i badrummet för att jag ville vara säker på att det inte skulle ske en olycka. För att hon inte skulle våga gå ut i hallen & in i badrummet. Men kunde inte hålla mig att ta med henne in  i sovrummet.

Hon skulle absolut upp på nattduksbordet där mitt vattenglas var, hon gav sig inte!

Hahahaha... Ja höll på att skratta på mig!
Hon gör sånna här saker hela tiden.... Man har aldrig tråkigt med henne i alla fall.

Så så belv det, när hon väl la sig till rätta så låg hon precis vid mitt huvud på kudden hela natten. Hur gulligt är inte det?! :D


Betyg på filmerna

Jag lovade er att ge ett betyg till filmerna igår..

Jag tittade på båda efter varandra. Tyckte att Wallander filmen var bra, vilket jag hade förväntat mig. Men den var inte SÅ bra som jag hade trot. Så måste säga av de 2 filmerna så var Falk klart bäst!

Man lever sig in  i filmen väldigt bra, känner med dom. Den är både känslomässigt rörande på flera plan, spännande till tusen, ja ni måste helt enkelt se den!

Så av 5 hjärtan så får Falk de fredlösa betyget ♥♥♥♥

Wallander läckan får betyget ♥♥ (= 2½)Filmkväll!

Idag har jag skjutsat S till doktorn men lilla Theo :D

Hennes bil gick sönder så hon tar sig ingenstans, så då får man ställa upp... Nu sitter jag här, ska snart baka en kladdkaka till oss som vi kan äta sen är vi ska titta på film. Vi har hyrt 2 st som vi ska se senare.

Längtar!


Har sett dom andra filmer, dom var riktigt bra! Så hoppas denna är det oxå.
Gillar denna typen av filmer, i och för sig tittar jag på det mesta förutom science fiction.
Dom har jag sååå svårt för att titta på & förstå.


Den senaste av Wallander filmerna, tror oxå denna ska vara bra. Det har även dessa andra jag sett varit.

Berättar senare vad jag tyckte om dom....

Nej nu måste jag baka om vi ska hinna se filmerna...


Mår illa, så ont har jag!

Nu har jag så ont att jag mår illa!!!

Jag har så ont i musklerna vid skuldran, upp i nacken sen strålar det ut i armen! FY FAN! Orkar inte med mig själv längre. Huvudvärken försvinner inte heller. Har tagit diclofinac, men det hjälper inte, Elin smorde mig med heat lotion men det hjälper inte heller. Har nackkragen på mig men inte ens ddet gör någon värkan nu...

Så nu återstår det att sova!

Så tänker lägga mig nu så att det kanske är bättre i morgon när jag vaknar...


Jane har flyttat hem!

STORA DAGEN DÅ JANE FLYTTADE HEM!

När jag åkte hem idag så passade jag på att ta med mig Jane hem, nu är hon 10 v & hennes mamma har flyttat tillbaka till stallet. Så nu är hon en i familjen :D

Sååå söt! Och så liten, man är ju van vid Tarzan....

Tog in henne först så hon fick kolla runt, sen tog jag in hundarna...

Första stegen i sitt nya hem


Kollar in dofterna i hemmet...


Maten vart godkänd :D


Så när hon hade gått husesyn så hoppade hon upp för att vila sig...


En liten power nap, man blir trött av att flytta...

Efter ett par timmar kom även Tarzan in.

Det tog tid innan Tarzan fattade, jag fick verkligen visa honom! Så här såg deras första möte ut... Var förvånad av att det inte vart något fräs eller någonting.

Men efter 20 min kanske då kom det! Han fräste & morrade åt henne. Ville inte ha henne här & Tyckte hon var hemsk... Sen vart han sur, ville gå ut, satte sig bakom tv bordet & lät illa om hon närmade sig, gick in sen å lag sig i badrummet. Men nu har han kommit ut därifrån & ligger i hallen, i öppningen till vardagsrummet så han har koll på henne....


Så nu tittar dom på varandra i alla fall utan att han låter illa...


Så SÖT! Hon satte sig där för att kolla mig när jag sitter vid datorn...

Ja det kommer nog bli bra det här oxå om Tarzan får lite tid på sig. Klart det är jobbigt, han är rädd att han ska bli bortglömd. Nu har han kommit så långt att han är tillbaka i vardagsrummet igen, fast denna gång frivilligt...


Passa på när det är uppehåll!

Var upp till gården idag å träffade Rebecca & hennes son.

Det passade ju bra idag när det var uppehåll & solen tittade fram bakom molnen. Dom ville titta på djuren & T har inte sett så mycket tidigare, han fick oxå sitta på en av shettisarna & ville inte kliva av sen! Det såg ut som han inte gjort annat & han var inte det minsta rädd heller... Han är ju inte mer än 2 år gammal.

Skönt att bara strosa omkring & T kan titta på det han vill.... & hundarna älskar att vara där upp å få springa som dom vill..

Det är så charmigt när en häst springer som den vill, 3 st getter går som dom vill, finns där det finns mat.. Farmor tycker det inte är lika gulligt när de äter upp hennes blommor dock.. Ja det händer alltid någonting! :D

Innan jag åkte hem så tog jag en fika hemma hos farmor & farfar. Passade på att sitta i farfars massagestol ;P Underbart!Madeleines kycklingfilé med currysås

Kycklingfilé, jasmin ris med curry sås toppat med basilika

Kycklingfilé:
stekt i smör, kryddad med salt, peppar & persilade. Vänd den ofta.

Jasminriset:
Kokade med lite salt i, ca 20 min.

Currysås:
½  gul lök
½  syrligt äpple
1 grönsaks buljongtärning i 3 dl vatten
1 msk margarin eller smör
2 tsk curry
2 msk mjöl
1 dl grädde


Gör så här:
Fräs hackade löken & äpplet i margarinet. Tillsätt curryn & mjölet rör ihop under tiden , blanda noga. Tillsätt därefter buljongen & grädden. Krydda med en nypa salt & svartpeppar. Låt koka 3-5 min.


Matlagningen pågår...


Färdigt att äta.. Toppat med lite basilika!


Nostalgi & en trevlig pratstund

Tog en långpromenad idag med hundarna...

För första gången med hundarna så tog jag en väg som jag gick dagligen när jag var liten. den vägen gick upp till farfars gård, så det var våran genväg. Sen lekte vi där i skogen också. Har inte gått där på i alla fall 10 år! Så det var en nostalgi promenad idag... Tanken med promenaden var att jag skulle passera min gammelfarmor.

Vägen jag gick går förbi mitt hus jag är uppväxt i, sen över grannens tomt vi hade då vidare in i skogen genom en hage som farfars bror äger. Hundarna kunde springa lösa genom skogen, det som förvånade mig mest var att den vägen har känts sååå lång tidigare, men det stämde ju inte längre. Men annars var det mesta sig likt.


Ja så här såg det huset jag bodde i från att jag var bebis tills jag var ca 13 år. När min pappa flyttade efter ha bott där 2-3 år efter mamma & pappa skilt sig. Det var dock en gulare färg när vi bodde där, sen stod lillhuset med kortänden hitåt. Så dom har flyttat det bakåt & vridit det. Den var då i alla fall då delad i 2 rum så jag & min bror bodde i varsin del. Nu ser det ut som om det är bara en dörr...
Det var också en rund upphöjd rabatt runt flaggstången.
Men man ser ju att det är samma hus så klart!

Sen när jag skulle gå igenom denna grinden så vart det ännu mera nostalgi, många minnen kom fram. När vi lekte till höger om den på ängen, där ligger även våran första hund begravd, Lady. Världens underbaraste hund!


Förr så öppnade man inte grinden, utan kröp igenom den vilket man inte gör nu. Ser ut som vilken grind som helst, men det är väl mer platsen som är speciell. Ja ni förstår...

Det var en skön promenad på många vis, glad att jag gjorde den!

När jag kom fram till farmor, så var hon hemma som tur var. Så gick in en stund till henne. Vi hade en mycket trevlig pratstund. Tänk vad den tiden är mycket värd som jag får ihop med min gammelfarmor! Jag njuter av varenda minut ♥♥♥

Idag berättade hon om sin man min gammelfarfar som är död sen 25 år tillbaka. Han dog redan vid 64 års ålder, samma månad som jag är född. Ja vet absolut ingenting om honom, ingen har berättat något om honom för mig. Så det var roligt att få veta lite, så man vet vem han är & det är ju en del utav farmor också.

En skön & trevlig eftermiddag sammanfattningsvis ♥VECKANS CITAT

JAG ÄR ITNE ENSAM OM EFFEKTEN
AV MINA TANKAR


Att kämpa motströms är inte lätt!

Väcktes utav att Bazze skällde i morse!

Vet inte vad han skällde åt, det lät på honom som om någon skulle ha kommit in i hallen. Men det var ingen & jag kunde inte höra någonting...? Men dom hör ju så mycket som inte vi har någon aning om vad det är för något.

Shit vad trött jag var igår & ont jag hade i kroppen efter bilresan hem! Sista biten jag skulle köra igår var på gränsen att jag klarade. Stannade till & hämtade upp Bazze som jag berättade, sen handlade jag mjölk innan jag åkte hem. Då har jag drygt 1 mil att köra, men det kvar på vippen att jag klarade det! För jag var så sjukt TRÖTT! Men jag ville ju bara hem, men borde kanske ha tagit en power nap hos R.

Men man tycker inte att det ska vara så farligt & att man ska klara att köra den lilla biten hem. Jag klarade mig hem i alla fall....

Nu sitter jag å titta på Efter tio. Det handlar om människor som har speciella historier & man får kämpa. Jag känner igen mig väldigt väl! Eftersom jag har också min speciella historia & fått kämpa väldigt mycket & kämpar mycket i motströms. Både med nära, kära & myndigheter. Man ska försöka få människor att förstå, vilket inte är lätt. Till stor del att det inte SYNS på mig! Sen är det så diffust, svårt att förklara när dom frågar var det är för "fel" på mig. Så ska man lära sig själv att leva med det & kämpa sig igenom vardagen var det innebär.

det går att berätta & prata hur mycket som helst om detta! Men ska inte bli långrandig nu...

Dom berättar om hur andra människor har svårt att tro en & förstå en. Ja helt enkelt det jag skriver om här i bloggen....


Borta bra, men hemma bäst.

Borta bra men hemma bäst!

Mycket kul & skönt att komma bort lite... Det är roligt att få träffa min syster & Theo, få lite mera tid tillsammans. Vi har kunnat prata om sådana saker som syskon/systrar gör... Vi har ju inte gjort så mycket under helgen, men det händer ändå någonting hela tiden när man har djur & barn. Inte för att man måste göra någonting, ja tycker att det är skönt att bara vara & göra det man känner för stunden. 

Theo blir ju så stor nu från gång till gång när man ser honom :D Det är roligt när han utvecklas! Tack syster yster för allt i helgen! ♥

Innan jag åkte hem så var vi på kalas hos S kusin. Åt goda bullar & tårta...

Födelsedagsbarnet & Crosse

Men stannade inte så länge, för jag ville köra hem medans det var ljust. Sen blir det inte så sent när man kommer hem heller.

Var förbi & hämtade upp Bazze hos R. Vart bjuden på fika där & vi fick en pratstund också. Hundarna var lyckliga att träffa varandra igen!
Tack så mycket för hjälpen med Bazze!!

Nu sitter ja i min egen soffa igen... Trött.. Så det blir inte så sent ikväll.


Tidig morgon

Uppe tidigt idag... Ja i alla fall för att vara jag så är klockan 9.00 tidigt!

Har diskat från middagen igår, hatar att diska! Men vad fan gör man? Det är ju bara att göra...

Så nu sitter jag å väntar på S så ska vi äta lite frukost. För snart, ja om 2 timmar så ska vi vara hos hennes moster & fira hennes kusin. Så det blir lite tårta idag kanske? Ja eller inte förresten, kan ju inte äta grädde. Men det finns säkert några goda kakor.. :D

Får höra av mig sen senare när jag är hemma ikväll. Ska hämta Bazze på väg hem oxå :D Längtar!


En lugn men händelserik dag.

Power nap hade jag tänkt mig, men inte Theo...

Dessutom så skulle han absolut sitta upp oxå! Bestämd liten kille...

Tog en promenad med hundarna i leran.. Det är lera här precis överallt, så man ser ut där efter inkl hundar & bil! Så det blir sanering i morgon när man kommer hem. Men vi var ju tvugna att njuta av det fina vädret idag som var.... För det vet man ju aldirg när det kommer igen?!
Medans syster yster var borta så bakade jag & Theo en kladdkaka. Ja eller jag försökte baka medans han knorrade & jag var tvungen att bära honom.. Så det var inte så lätt att baka men det gick :D Allt går bara man vill & är tillräckligt sugen :P Det fanns inger ströbröd heller så fick göra mitt egna, som sagt allt går...

 
Den här mobila leksaken är en speldosa & snurrar oxå, så tänkte att han kunde ligga där medans jag gjorde det sista på kakan, men det tyckte inte han... Men han var väldigt söt när han låg & tittade på djuren som snurrade runt.. Den korta stunden han var nöjd.

Vi hann dock inte börja med maten... Men den gjorde S medans jag passa bebis. När vi hade ätit åkte vi iväg å hämtade S nya katter Wilma & Jack eller vad han nu ska heta...? Dom är inte så sociala än så det är lite svårt, men det blir nog bra de med tiden...

Dom har legat bakom soffan hela kvällen, tills ja jagade fram dom nu & stängde in dom i badrummet under natten. Är lite rädd för Wilma när hon spottar & fräser, hon är ju rädd för oss & det gjorde att hon hoppade rakt upp mot mitt ansikte när jag sträckte mig för att ta henne, vi flög åt varsitt håll!

Vi har tittat på 2 filmer den första såg jag inte mycket utav... Den 2:a vart ja lite bättre, har sett filmen tidigare.. Den heter just my luck, med Lindsay Lohan & Chris Pine. Komedi från 2006. Lagom film att se en kväll då man känner sig liten trött & vissen... Som denna.Nu återstår det att sova, alla andra gör det redan... Känner att ögonen trillar igen.

En sak att tänka på: Om man bara fokuserar på misstagen så missar man det roliga!

GOD NATT!Fan vad en beasås kan ställa till det!!

Jaha nu är det natt igen & det är på väg mot söndag...

Fick ta hand om Theo medans hans mamma var iväg en stund på eftermiddagen.. Känner mig hedrad! Nu har vi ätit kyckling & ris till middag, men glömde bort att jag inte tål béarnaisesås! Eller jag vet att jag inte kan äta sån som man köper färdig på burk eller påse, men detta var pulver... Så tänkte inte så mycket på det förns efter en timme maten!

Så nu har jag mer eller mindre suttit på toan hela kvällen, så har ursäkta mig men inget kvar av middagen i magen!!

FY FAN VAD ONT DET GÖR!!!!

Länge sen jag hade så här ont i magen! Hade nästan glömt hur det kändes Men det var sista gången jag åt pulversås. Inte för att det händer så ofta annars heller, men ändå! Det är inte värt det! Sen är man svullen & öm så länge efter oxå....


Äntligen så skiner solen, Theo, Nellie & Crosse alla glada!

Vilket väder!!!

Så underbart! Vad mycket enklare allt blir.. Vi tyckte hundarna kunde vara ute på tomten & roa sig men å sitter båda hundarna utanför dörren & trycker. När dom har hur stort som helst att springa på.

Vi har 23 grader i solen nu! Helt otroligt!! Det är slutet av november & det är så här varmt. Det måste slå alla rekord. Det är visserligen bara 10 grader utanför solen men ändå.

Vill gå ut & göra någonting, men lite för trött för det. Vart så mycket igår... Men man får så mycket energi av att bara solen tittar fram.

Crosse passar på att sitta i mammas knä när inte bebis är vaken...
Akta er för kaxiga, snällaste minsta lilla Crosse!


Nellie tycker väldigt synd om sig själv! När hon ligger & torkar i hörnet....

Nu har bebis vaknat igen...


En stolt mamma med sin lilla Theo ♥


Och en avundsjuk liten Crosse...

Snart ska vi gå en liten sväng med hundarna.. Hörs senare ikväll.


Mosters stolthet!

Shit det blev en lång dag idag... Första gången jag sitter ner i lugn & ro sen i morse..

Nu är jag hemma hos min syster, hon har flyttat eller håller på. Till ett litet gulligt hus på landet. Det passar henne, Theo & Crosse (hunden). Snart flyttar det in 2 katter också som ska hålla mössen borta.  Theo har jag inte sett sen han var 4 dagar gammal, nu är han 7 veckor & blir 2 mån den 4 dec. Så fort går det & STOR är han!

Mosters stolthet!

Svårt att ta en bild på någon som inte ligger still. Så får ta sen när han sover istället..
Tar fler bilder i morgon, men nu har ni fått sett lite i alla fall...

Bazze är med R hemma den här gången. Så det är bara Nellie med, känns väldigt tomt! Han ju inte träffa honom mycket sen förra gången han var borta. Jag som är van vid att ha honom 24/7 runt mina ben. Men desto roligare sen när jag träffar honom... :D

Nu är jag HELT SLUT!! Ögonen går i kors, kroppen håller inte ihop längre. Så dax att krama kudden nu. En ny dag i morgon...

Sov gott Kramis


Veckans CITAT!

"GLÖM DAGENS BEKYMMER
I MORGON KOMMER NYA"Nyheter!

Kommer börja skriva veckans CITAT nu framöver.

När den nya bloggen kommer så ska jag ha en egen rubrik till det. Men en så länge får det vara som det blir... Jag kommer plocka det ur böcker, TV, Internet etc.. Sådana som jag själv tycker är bra & man kan behöva tänka på. För att må bättre & behöva påminna sig om i jobbiga situationer till exempel. Så det blir ett nytt 1 gång i veckan till att börja med så får vi se sen.

Skriv gärna vad ni tycker om idén.


Regn, regn & regn.... Men vad fan livet fortsätter ändå!

Ja jag vet inte hur mycket det kan regna nu har det gjort det åtminstone i en vecka varje dag! Man blir ju inte så uppåt av vädret. Det är tur att man har djuren så man kommer ut i alla fall.... För det är inte särskilt kallt ute i alla fall.

Vart en långpromenad på eftermiddagen med Nellie & Bazze. Det hann bli mörkt igen innan vi kom hem. Det är ju redan mörkt innan kl 16 nu, så nu behövs det snö här så det blir lite ljusare ute. Det är ju som oktober väder fortfarande! Men det varkar som att det är så här vintrarna kommer se ut här nu framöver. Förra året fick vi första snön i slutet av nov, men det var med STORA besked! Det var så man inte tog sig ut på morgonen & de kom inte iväg till jobb eller skola.

Sen till kvällen så fick jag sällskap igen utav Elin på promenaden. Hon ville det eftersom hon inte sett Bazze på länge! Så det har blivit våran lilla kvälls tradition. Som vi tänker fortsätta med.

Vi pratade om att designa om min blogg oxå, hon ska hjälpa mig med det.. :D Längtar! Det var mycket länge sen nu jag gjorde något åt den, känns som om det behövs lite förnyelse.... Vet inte hur jag vill ha den riktigt än, men har lite idéer. Så vi får se vad det blir. Det blir inte nu i helgen i alla fall.

I morgon ska jag träffa min syster & hennes lilla Theo. Som nu är 1 månad drygt :D Längtar!


Blöta utanpå, men torra på insidan.

Kände mig inte ok idag när jag vaknade....

Somnade om på soffan & vaknade alldels svettig! Det visade sig sen att jag hade feber så det var inte så konstigt. Känns lite bättre nu.... När R & barnen lämnade tillbaka Bazze så stannade dom på en fika. Medans Bazze & Nellie lekte som galningar. Till slut fick jag sära på dom. Annars river dom hemmet. 

Har i alla fall tagit en ½ tim promenad med hundarna nu på kvällen i regnet. Vi var minst sagt dyngsura när vi kom in igen, men torra på insidan. Fick dock gå denna utan Elin, men det gick de med... Man rensar huvudet då & kan koncentrera sig mer på hundarna. Det gick jättebra, dom gick exemplariskt brevid mig. Fick säga till några gånger i början, men sen gick dom som jag ville.

SÅ STOLT!

Nu ska jag ta å krama kudden...


Nu är han hemma igen!

Nu är min Bazze hemma igen..! :D

Han har varit borta nu sen i fredag hos en vän som tagit hand om honom. När Nellie höglöpte. Nu är det lite lugnare, han kan koppla av utan att pipa hela tiden. Men tänker ha dom skilda även i natt tills jag är säker så det inte händer något oönskat.

Känns skönt när familjen är samlad igen. Nellie var överlycklig att se honom & han henne. Han kom ihåg mig också ;) Så det kändes skönt! :P

Han har haft det hur bra som helst & blivit bortskämd. Men det behöver han. Mycket tacksam för all hjälp jag fått med honom! De positiva är att dom vill låna honom fler gånger, så det måste ju betyda att han skött sig :D

Ett STORT TACK till dig R som har hjälpt mig & även dina barn! Bamsekram till er ♥
Hade inte gått utan er....


Strul med mitt tillstånd!

Just det fick ett brev idag från kommunen. Det var ang min ansökan om P- tillstånd. Jag har nu fyllt i papperna & skickat med ett foto som man ska. För en lång tid sedan kollade jag om min läkare hade fyllt i dom. Då hade hon redan skickat in dom. Men nu hävdar denna kvinna att hon inte fått något. Så hon måste ha ett för att kunna behandla mitt ärende. SÅ nu dröjer det ytterligare innan jag vet...

Typiskt att papper ska komma bort. Fattar inte, eftersom det står i min journal att det är ifyllt & skickat men det finns inte där... Ringde min läkare, men det var kö. Orkade verkligen inte stå i den kön idag! Så får försöka ta det i morgon istället...


En bra dag men ett tråkigt slut

Har varit en lång dag idag.

För en gång skull så tog jag mig till affären idag på förmiddagen, brukar normalt inte komma iväg förns på eftermiddagen när jag har vaknat till liv.

När jag kliver in i butiken så sitter R & hennes son där å tar en fika. Så det var så passande att jag kunde göra dom sällskap med en kopp kaffe... Vart en liten prat stund för att sen ta en sväng i butiken & inhandla nödvändigheter. Hade inte bråttom heller så tog tid på mig, skönt att slippa stressa.

När jag kom hem sen så tog jag tag i å bytte ytterlampan på framsidan, det är ju SÅ svart när man kommer hem. Så man ser inte vart man ska sätta i nyckeln. Men det var ju inte så bra, lampkåpan var mycket tung & eftersom jag redan hade extremt ont i nacken så gjorde det inte saken bättre. Sen höll jag inte på att få tillbaka lamapan pga att den var som sagt så tung att hålla med en hand. Men nu är det gjort i alla fall! Phu...

Sen när kvällen började komma & det var dax för kvällspromenaden så loggade min Elin in så passligt :D Då frågade jag henne så klart om hon ville göra mig sällskap. Vilket hon inte tvekade till, trots att hon var färdig för sängen. Men följde med mig i stället, vi gick väl närmare 1 tim idag oxå.

När vi skulle vända så fick Elin tvångstankar & var tvungen att nudda skylten innan vi gick, men sen var hon tvungen att ta på alla. Jag fotade henne, men det alldeles för mörka så man ser inte :( 

När vi hade 600 m kvar så kände jag av bäckenet. När jag nästan var hemma kunde jag knappt gå!! När jag sen var inne så var det värre än värst! Grin färdig för att det gör SÅ ONT!!

Det är resultatet av att jag har handlat & gått en lång promenad idag. Gick upp lite tidigare & har inte vilat tillräckligt. Då blir det så här. Det SUGER!!! Så får se om det kan bli någon prommis i morgon??


Lite tomt hemma...

Trotts allt så tog jag mig ut på en promenad, ringde Elin så jag fick sällskap. Vi gick en hel timme, stolt att jag orkade med det. Men det var mycket skönt som vanligt att komma ut! Känns lite konstigt & som något fattas när man bara har en hund. För Bazze är kvar hos R, han kommer hem på onsdag. Hon är väldigt annorlunda utan Bazze, betydligt lugnare, sen känner hon sig så klart inte lika säker. Eftersom han är hennes trygghet. Men det är mysigt att få lite egen tid tillsammans. Sen vet jag att Bazze har det hur bra som helst! Mår som en prins. Så vi får hoppas på att Nellie har slutat löpa tills han kommer hem igen.


Feber, ont & ont....

Vart inte något bloggande igår, orakade inte. Låg på soffan hela dagen somnade inte förns 4 på morgonen så var minst sagt trött!. Har inte sovit på 3 nätter. Sen hade jag faber, ont överallt & huvudet bulltade. Så var inte i form helt enkelt.

Tog mig ut på kvällen med Nellie, jag & Elin hade bestämmt tidigare i veckan att ta en promenad tillsammans. Så vi kunde prata lite, har inte setts på ett tag.. Men det var skönt, för hade absolut inte kommit ut utan Elin! Men nu gick vi en runda på 40 min. Det är alltid lika skönt att komma ut vilket väder det än är. Trevligt att få en pratatund. När jag kom in igen vart det soffan igen.. Sen har jag väl legat här kan man väl säga. Inte så mycket bättre idag. Får ta en dag i taget & vila tills kroppen är återhämtad.


Finalen avgjord i körslaget

Vilken tur att OLA vann i KÖRSLAGET!!!

Ola vann Körslaget.  Foto: TV4/Erika Rydberg

Jag har hållit på dom sen det började, hade helst sett hanns kör med AMY kör i finalen men så vart inte fallet. men huvudsaken vara att OLA´S kör vann! Eller vad tycker ni?

Jag gillade deras kör pga att jag tyckte Ola var bäst på att leda en kör & ta fram stämmor. Sen lät det förbannat bra! Han valde rätt låtar, gjorde rätt som inte hade solister med. Många gånger gjorde det att det lät falskt i de andra körerna. Sen var det häftigt att våga ha en manskör.

Synd att det tar slut så fort...

Vad ska man titta på nu på lördagkvällarna, har ingen koll på vad det är som börjar nu?.. Men det kanske fortsätter danskampen & det skulle jag kunna följa.Inget bra slut på dagen

Har tagit det lugnt idag...

Funderade över varför jag började få såå ONT?! Jo jag har feber & muskelinflammation igen.. Så typiskt, har massa planer. Var ute på en långpromenad idag med Nellie, inte någe vidare till väder men mycket skönt att komma ut. Men efter jag kom inte så har jag bara blivit sämre. Så nu blir det soffan igen. Har tvättat en maskin men vet inte hur jag ska bära mig åt för att hänga den? Kan ni förstå jag funderar över något som att hänga en maskin tvätt & så funderar dom på vad jag ska jobba med.. & dra in ersättningarna..! Helt sjukt! EN J*A maskin tvätt..!!!! Kan inte fatta det själv så hur ska någon annan kan förstå mig? Det är svårt ibland att tänka hur min vardag ser ut i dag mot 5 år tillbaka. Det är ju inte samma liv i alla fall som jag levde då.

Jaja, ska försöka få några timmars sömn om ett tag för det blir ingen kvällspromenad som jag hade tänkt mig :( Skit också!!


Känns rörigt & kommer inte till ro...

Idag har det hänt mycket, men vet inte hur jag ska formulera det i ord eller vad ja ska skriva på bloggen. En konstig känsla. Satte mig här för ett par timmar sen för att skriva ett inlägg, men kom inte på vad jag skulle skriva om, hade ingen lust & kunde inte komma till ro. Men nu sitter jag här igen....

Tog en natt promenad med Nellie, för Bazze är hos en god vän. Eftersom Nellie höglöper & ingen får någon ro eller får sova i huset. Så för allas bästa så får han vara där ett par dagar. Men vi gick en sväng i mörkret, alldeles tyst & dött ute... Men det var ändå skönt att komma ut, Nellie tyckte det var lite konstigt att inte ha sin kompis med sig.... På vägen hem så stannade vi till hemma hos Laila, pratade lite eller det vart väl 2 timmar... Ops.. Som vanligt :P Men det är trevligt :D

Nu är jag hemma igen, trött i kroppen & ont! Vart bara ett få tal timmar sömn på förmiddagen då jag kunde knoppa in efter en ytterligare sömnlös natt. Sen åkte jag & Laila en sväng till staden för att inhandla lite mat. När vi sen kom hem så kontaktade jag R ang Bazze så hon & hennes dotter kom hit & åt middag.. Sen tog dom med sig Bazze hem. Så nu är det lite tomt, men skönt för oss alla. Ska försöka få några timmars sömn nu...
Ljuslykta & presentpåse

Var över till Laila idag med en liten present till henne som tack för att hon har hjälp mig så mycket. Vart bjuden på fika där också, trevligt trevligt som alltid! :D

Presenten & påsen tillverkade jag själv....


Presentpåse

Färdig....


Materiel:
Presentpapper, tejp, sax, paketsnöre & "vanligt" papper...

LjuslyktaMateriel:
Drinkglas, sand, glasfärg, pensel & ljus.

Tycker att det är mycket roligare att ge bort en present som man har gjort själv. Än att man ska köpa något bara för köpadet skull. Det är inte så komplicerat som man många gånger tror att det måste vara.

Vill ni veta mer hur jag har gått till väga så fråga gärna så svarar jag.


Malou efter Tio handlar idag om bloggar

Sitter å tittar på Malou efter Tio

Idag handlar det om bloggar, tycker det är intressant eftersom jag bloggar själv. Dom har tagit dit ett par st kända bloggare sen även andra gäster som hon diskuterar vad de anser & tycker om bloggar/bloggare. Dom disskuterar bla hur vissa kastar skit på varandra & är hatiska. Vissa har bloggkrig! Tycker det är för jävligt att man kan kasta skit på varandra vi nätet.

Jag har fått vissa spydiga kommentarer, tycker inte det är rättvist!

Jag gör detta för att få ventilera mig, men även en chans att diskutera med andra. Sen har jag ju en kronisk medfödd sjukdom som är rätt jobbig att leva med. Då detta är ett sätt att dela med sig till andra hur jag har det & kanske andra kan känna igen sig.

Det var därför jag kom in på det överhuvudtaget från början. Jag var ute på nätet & sökte info om EDS då var det några bloggar som jag hittade. Då tyckte jag det var väldigt skönt att kunna få kontakt med andra människor med samma bekymmer & få tips & råd. Sen när jag hade fått min diagnos så började jag blogga, som sagt mest för min egen del. Men eftersom det finns på nätet då kan vem som helst läsa det. & meningen med det är att om det är någon som kanske har samma sjukdom som jag kunna tipsa dom, ge stöd etc... Sen berättar jag mycket om min vardag & mina intressen... Så man får ju även läsare som delar dessa intressen med mig. Tycker att det är inspirerade att blogga & jag utvecklas som människa. Har alltid skrivit dagbok, så detta är något liknande. Men det är klart delar ju inte med mig av det mest privata. Med respekt mot andra människor & mot mig själv.

Så som läsare kan man följa mitt liv, min vardag, hur det är att leva med EDS & det som faller mig in för dagen. 
För även om jag skriver om min sjukdom så är jag inte min sjukdom.

Hoppas att kunna insperera andra människor.


Nu är det gjort, äntligen!

Sen var jag bara hem & vände. Hämtade Tarzan & Laila sen vidare till vet.

Det var tur att jag hade sällskap med mig till vet för det vart en lång väntetid. Sen lär man sig alltid något nytt när man är där, för de andra som har tid där brukar man byta några ord med. Igår fick jag lära mig mer om Mexikanska nakenhundar. Som jag inte alls har någon erfarenhet om tidigare. Har ju sett några olika tidigare men inte denna ras, denna är lite större än dom jag har sett tidigare.

Vet där emot inte varför dom inte har päls?

Är det någon som vet det? För att allt har ju någon funktion. Så någon förklaring borde det finnas till varför. Tarzan skötte sig mycket bra hos vet, som alltid. Så nu är han äntligen vacc & avmaskad. Idag ska jag även avmaska hundarna...


Min förebild & solstråle

Igår  så tog jag mig i väg till farmor Karin som fyllde 89år. Min solstråle

Det är häftigt, min förebild! Hon bor fortfarande hemma & klarar sig själv, det tycker jag är stort. Har inte tagit mig tid att hälsa på henne trots att hon inte bor långt ifrån mig. Så det var kul att jag kom iväg nu, bättre sent än aldrig som man brukar säga. Det är alltid lika trevligt att träffa henne & man känner sig alltid välkommen! Hon bakar mycket goda kakor som alltid blir bjuden på när man kommer. Det är man inte bortskämd med idag. Det är inte någon som har tiden att baka, sen finns det ju så mycket i butikerna nu för tiden. Men det finns INGET som slår hembakat!

Eller vad säger ni?

Det vart ett par timmar vi satt å pratade om allt mellan himmel & jord. Sen tycker jag det är så kul att få lyssna på när hon berättar om det som hände när inte jag fanns. Man får se bilder på hur det såg ut förr... Vilket är sååå spännande. Ja det finns hur mycket som helst att prata om. Sen är jag ju uppväxt i samma by så det är intressant att få veta mer om hur det var förr & hur hela släkten hör ihop.Lyx!

Blev bjuden på thaimat till middag i dag utav Laila. Mycket snällt utav henne!

Annars hade det inte blivit någon lagad mat idag. För det är fullt tillräckligt att få i sig någonting nu.. Fick kyckling med cashewnötter & grönsaker, min favorit rätt.  (i alla fall inom thai & china mat) Det som är ännu bättre är att maten räcker till två mål :P Vilket betyder att jag har middag tills i morgon oxå, kan det bli bättre.... Nej inte mycket enligt mig :D Man blir oxå så där skönt mätt av sådan mat & inte så man känner sig uppsvälldSå beroende!

Jag ringde läkaren för 3:dje gången idag. De andra 2 gångerna jag ringt så har dom haft telefontiden stängd på eftermiddagen pga vacc av svininfluensan. Så 3:dje gången gillt tänkte jag :D Men när jag väl kom fram så säger hon att det finns inga tider hos min läkare & dom håller på att lägga om systemet nu pga att det är så långa väntetider. Så jag skulle återkomma 25 nov för då ska dom ha börjat med det nya systemet. 

Tänkte då att det kanske finns en telefon tid så jag i alla fall kan få någon värktablett som jag kan ta på e.m när inte nobligan retard räcker till. Men det fanns inga telefontider heller... Det är ju ingen idé att ta någon annan läkare heller som inte är insatt i min sjukdom. Så nu återstår det att vänta. Ibland så känns det som mitt liv består just av väntan bara! Helt sjukt!! Men man är ju SÅ BEROENDE UTAV ALLA ANDRA!

Jag gillar inte det, för jag vill kunna klara mig själv & lösa mina problem. Men för att kunna göra det så måste jag ha hjälp av ex läkare. Och då får man vänta & vänta.....

Det jag kan göra nu so jag vet att jag får är att öka dosen på diclofenac till max dos, för att få ner min muskel inflammation.


Är detta ett liv?!

Fick chocken igår när jag vaknade & tittade på klockan!

Jag somande vid 24 tiden & när jag vaknade så var klockan 17.26 på e.m!!! Så sov sammanlagt 18 timmar! Då kan man snacka slutkörd! Så jag var inte vaken så många timmar igår eftersom jag låg på soffan & halvslummra sen somnade jag vid 24 tiden igen. Gick sen upp 13.30 idag (var upp å kissade hundarna i mellan).

Fortfarande mycket ont i högersida (arm, hand/fingrar, axel & nacke). Så det är kämpigt att ta sig igenom dagarna... Just nu är jag för pigg för att sova men för trött för att orka göra något. Sen gör det ju ont HELA TIDEN! Så man tappar humöret & orkar inte riktigt med sig själv...


 

Vad mer kan jag göra?!

Ursäkta mig men FY FAN!!!!

Mår illa av värken som jag har nu, svettas som en gris för att det gör sååå ONT!! Kan inte använda högerarmen, har svårt att gå etc... Har en släng feber oxå pga att kroppen är överansträngd.

Tabletterna räcker inte till, prövade smörja med voltaren, men det hjälper inte mot värken. Smorde med heat lotion Aloe Vera, använde min "nyckelpiga" (det är en massage grej som vibrerar) de hjälper de inte ett skit! Spelar ingen roll hur jag än ligger så gör det fruktansvärt ont!

Det gör helt enklet ont hela tiden!

Har använt sittdyna, sko inläggen, korsetten, nack kragen, "fotleds skydd", min tempur kudde ja jag har gjort ALLT för att skona min kropp.

Ska försöka ta mig ork att ringa läkaren i morgon, säga att jag måste ha någe mer att ta till vid denna hemska värk, få hjälp hemma. För som det är nu klarar jag inte ens att bre en macka & resa mig från ryggläge etc... Så ni kan ju försöka tänka er hur lätt det är att sköta sig själv då utan någon som helst hjälp!


Vilken helg! SÅ HÄFTIGT!!

Vart en mycket glad överraskning när jag i fredags morse fick ett sms..

Det var så att i helgen skulle det vara ett seminarium som jag inte skulle kunna medverka på eftersom min ekonomi inte tillåter det. Men då får jag ett sms som sagt av Lisa att pappa inte kan åka med så jag får de istället om jag vill :D

Men hundarna då :S För det var fredag till söndag & vi sover borta.. Men då kunde hennes dotter rycka in som en räddande ängel. Så då var det ingen tvekan. Eller jo en liten hur skulle jag orka? :S

Men vad fan det fick väl tiden utvisa, gör ett försök i alla fall. För detta var precis vad jag behövde & ville! Det är ett STORT seminarium, ca 5000-6000 pers, talare från hela världen. Det är som en rockkonsert i personligutveckling. Så det vill man ju för allt i världen INTE missa!! Det är svårt att beskriva med ord. Tycker att ämnet personligutveckling är MYCKET intressant. Skulle kunna vara något jag skulle ägna id åt i framtiden.

Så tack vare att pappa inte kunde så fick jag chansen. Det var fredag kväll, lördag & paus på eftermiddagen sen startade det igen på kvällen. Sen söndag förmiddag.

Ja kände redan efter fredag kväll att jag hade som träningsvärk i hela kroppen. Men åkte & var med hela lördagen, fick en power nap på eftermiddagen. Men sista 2 timmarna var jag gråtfärdig utav värk! Så idag söndag kunde jag INTE följa med :( Mycket SVÅRT beslut. Men ett viktigt, för jag måste tänka på min hälsa. Ja kan inte pressa kroppen så hårt. Så nu sitter jag & väntar  på att Lisa ska hämta mig...

Känns tråkigt att jag inte kunde vara med idag, men tänker inte fokusera på det utan det jag kunde vara med på. För från första början skulle jag inte ha varit med på alls, men har nu varit med fredag & hela lördagen. :D Nu är jag full med känslor, glädje & energi!

Har haft en underbar helg! Lisa & jag har haft en trvlig helg tillsammans oxå. Nu ska jag få åka hem till mina bebisar, som jag saknar ♥

Tack Lisa för allt ♥

Och ett stort tack till er andra oxå, ni vet vilka ni är ♥

P.S ska lägga in bilder när jag kommer hem på utsikten vi hade där vi bodde, för den är något extra! D.S


Ett litet missförstånd i mitt förra inlägg...

Tror det blev ett litet missförstånd när jag skrev mitt inlägg om tvättmaskinen & att det är skönt att hyra.

JA jag hyr men INTE en lägenhet. Jag bor på landet i ett radhus som jag hyr :) Kanske inte var så lätt att förstå. Men därför tänkte jag bara förklara det nu så ni förstod.

Så jag har en liten tomt på baksidan & framsidan. Så det innebär både gräsklippning, snöskottning, rensa rabatter & putsa fönster etc....

Trivs mycket bra! Men det är jobbigt med skötseln, men en STOR fördel att bo där när man har djur. Sen trivs jag på landet nära skogen & havet....

 


Blir man trött på FK eller?!

Kom på att FK ringde mig igår... Angående ett möte på AF.

Det var de jag pratade om för några dagar sen.. Hon kontaktade mig nu för att tala om att jag hade fått en tid men att den inte stämde Så jag kommer få en ny tid. Men fick lite panik när hon sa att det var ett överlämningsmöte jag skulle på. Då sa jag att då vill jag att min läkare är informerad. För i mina öron låter det som om jag sak bli överlämnad till AF för att arbeta.

Men så var inte fallet, det är ett infomöte hur det kommer se ut nu framöver & om jag har några frågor. Så det var ju skönt men för ett kort ögonblick kände jag paniken  växa inom mig..!

Men säger hon i nästa mening att min ordinarie handläggare kan inte medverka. Orsaken var att hon är så långt bort & därför har en annan fått detta uppdraget. Men det tycker jag låter väldigt konstigt!!! För om jag har en handläggare så är det den jag ska ha. Det kommer ju vara långa resor för henne varje gång! Så varför ha henne överhuvudtaget då?!

Fattar ingenting?!.. Men det är som vanligt med FK. Det är aldrig någon ordning.

Men det spelade ingen roll denna gång för det vara bara ett infomöte. Men för mig spelar det roll! För det är olika människor hela tiden! Blir så trött.... Man blir ju förbannad!!

Så vi får se nu när det kommer en nytt brev hem om en tid... Så får vi se vad det handlar om...?Äkta kärlek

Nu på kvällen/natten har jag tagit tid åt Tarzan, då myser han! Han är för övrigt nu MYCKET social. Nu är han en social katt annars oxå, men nu är det mer än vanligt... Så det är kul att umgås med honom, det är ju därför jag har honom. Tog å borstade honom, men han hade inga tovor som tur var :S Sen tog jag fram fiskspöt med en råtta i änden. Den tycker han om :D Han använde även tuneln för första gången idag :D Trodde inte det skulle hända. Har den mest för Jane så småningom.. Eftersom hon kommer vara innekatt den första tiden.

Myskatten ♥
När han låg så här så såg man verkligen hur stora tassar han har.
Vet dock inte om det framgår på bilden...


Tur man hyr när man har EDS...!

Jaha nu var denna dag över, & i morgon är det fredag igen... Kan knappt fatta att det är sant?!

Idag har jag inte gjort någonting... Har bara legat på soffan. Helt slut idag oxå, känns som om jag kan sova hur mycket som helst!

Väcktes i morse utav telefonen, det var han med torktummlaren. Det var minst sagt på tiden, den jag hade har stått här sen det byggdes. Och det byggdes på 90-talet. Min gick söder förra veckan, så skulle få en ny idag :D Eftersom man hyr så ringer man hyresvädren, dom kommer med en ny & tar med sig den gamla. Det är fördelen med att hyra. Sen att hyresvärden är som är.. Kan jag inte göra mycket åt! :(

Men hon tar ofta priset för sina kommentarer! Hon sa denna gången som förra när jag skulle få en ny tvättmaskin, förresten har hon sagt det varje gång. Lite klämkäckt, passa på att städa bakom nu när du ändå kan.... Idiot!! Som om man inte skulle göra det ändå?!....

Men jag kunde ju svara henne denna gång med att kondensor gjorde jag rent för en vecka sen & har gjort rent bakom maskinerna precis Så det så!

Ja så när jag hade fått en ny sen mitt på dagen så somnade jag om igen på soffan... Var vaken i 2 timmar, sen har jag legat där.

Vissa skulle kalla mig lat. Men det är inte att vara lat! Utan det är så när man har en sjukdom som EDS. Man har sådana dagar, vissa dagar ligger man mer än andra. Det beror så klart på vad man har gjort dagarna innan oxå. Man kräver mera vila än en frisk. Det tar längre tid att återhämta sig oxå efter man gjort någonting. Det är något som jag måste acceptera & andra måste repektera mig.


Detta är som mer än en arbetsdag, träning & lite till för mig!

Eftersom jag redan var på gång & hade klätt på mig så passade jag på att ta en promenad men hundarna.. Ringde min granne på vägen hem & talade om att veterinären inte var där... Då ville hon följa med mig på min runda, så hon gjorde oss sällskap men det var ytterligare en annan som gjorde det... Tarzan :D Det var länge sen nu han följde med på en promenad... 

Och eftersom Tarzan var med ville jag inte gå på den större vägen.. Så vi tog grusvägen runt i stället, den är mycket trevligare dessutom. Men brukar inte gå den på kvällen själv för det är MYCKET svart! Men när man har sällskap tänker man inte på det....

Den tog lite längre tid mot vanliga fall eftersom L har svårt att gå. Men det gjorde absolut ingeting! Tvärtom, tycker att det var mycket kul att hon ville göra oss sällskap. Vi har pratat om det si så där 1 år... Men det har inte blivit av, så det var dax nu! Så nu har vi gjort det & det lär bli fler gånger :D Hoppas det i alla fall... Eller vad säger du L? Alltid trevligt att få sällskap...

När jag hade vilat ett par timmar på soffan så sökte Bazze kontakt. Så tänkte att ja har inte haft orken att borstat dom på ett tag, så det behövligt! Då utav farten så klippte ja håret på tassar, svansen & tovor som blivit.. Så nu är jag HELT SLUT! Som vanligt blir det för mycket!!...

Det är det inte många som kan förstå hur man kan bli så slut & ha ont överallt utav en promenad, borstat hundarna & lite annat pyssel, med vila emellan! Men så är det för oss med EDS, pga att musklerna går på högvarv HELA tiden & får aldrig vila mer än när man ligger ner. Så är det.


Kunde inte utföra mina uppdrag idag...

Haft en skön dag hemma....

Hade svårt att somna som vanligt! Så det var skönt att jag inte jag hade något inbokat idag. Så sov in på eftermiddagen. Vaknade sen till liv fick i mig lite att äta. Sen kunde jag sätta i min ytterlampa på baksidan som inte har fungerat på minst ett år. Glödlampan köpte ja hem för någon vecka sedan. Men problemet är när man är så seg på förmiddagen & det tar tid att komma igång så när ja är "pigg" så är det mörkt ute. Men idag fick jag dit den :D Så nu ser man ut... & kan se hundarna oxå när dom är ute, en fördel!

Passade på att plocka ihop lite där ute eftersom man vet ju inte, vilken dag som helst ligger det snö på backen... Så nu är Nellie´s leksaker tvättade... & tog in 2 st lyktor, rengjorde dom å ställde dom på framsidan istället...


Tyvärr så blev bilden väldigt mörk så var tvungen att redigera den...Efter jag hade pysslat lite så tänkte ja att det var ett bra tillfälle att åka till vet på drop in. Hon har det på tis & ons väldigt bra! Så packade iväg katt & hundar... Upptäckte igår att Tarzan hade mask så skulle köpa medel för det, men eftersom han inte har blivit vacc i år så tänkte ja  att jag gör det när jag ändå åker... Men när jag väl är framme så är det svart! Ingen där... Det var stängt idag & hon har nästa drop-in nästa onsdag. Vet inte varför? Men det är 2:a gången det händer mig nu. Så nästa gång får jag ringa å kolla om hon har talat in på telefonsvararen, så jag vet säkert...

Det är så typiskt när man tar sig iväg & så blir det inget. Det var som tidigare idag när jag skulle boka tid hos läkaren som var mitt uppdrag denna dag. När jag kommer till telesvaret så har dom stängt telefontiden tidigare idag pga vacc... Så det gick inte vägen heller....


Utsalgen efter denna dag!

Ja så nu är jag hemma igen då... Helt slut i kroppen, det är nog lättare att tala om vart jag inte har ont! Istället för att tala där jag har ont... Men det är tur att jag har ingenting inbokat i morgon. Tänker det låta vara så också.

Har som mål att ringa till läkarn & boka en tid för att göra en utredning om mina urinvägsinfektioner. Vad vi kan göra för att förhindra dom. Sen lite annat smått....

Så då kan ja sova tills jag vaknar, eller tills hundarna väcker mig. & sen bara vara... Men nu kan jag inte sitta längre för min kropp orkar INTE!

Så god natt & sov så gott...


Nytta förenat med nöje :D

Ja sen efter jag hade åkt från R så åkte ja vidare hem till pappa skulle passa tjejerna för dom skulle iväg en sväng.. Ja blev bjuden på middag innan dom åkte, god panerad fisk, potatis & kallsås. Mmmm så gott!

Hundarna fick vara i hallen så dom kunde bekanta sig med kattungarna... Dom är ju för söta...! Det var ett par veckor sen jag såg dom nu, så det är ju betydligt mer fart på dom nu, framförallt så börjar dom bli stadigare.. dom är 7 veckor gamla nu. Så dom är ju inte så stora än :D


Ja här står dom på varsin sida & undersöker varandra. Detta är den som är helt utan svans & Nellie :D Dom tog sig ju dock över till andra sidan till hundarna.....


Ja det var inte bara han som var nyfiken utan tjejerna oxå :D Till v är det Jane & den till h är Lisa´s katt.


Här har min tös somnat i knät...


Ja så här är lilla piraten igen, vi tycker det ser ut som om hon har en lapp över ögat :D


Ja här sitter han nu i fönstret den lilla svanslösa.


Här är vi på äventyr :P Denna tjej ser det ut som någon har klippt av hennes svans :D

Det finns 2 st i huset som inte är lika roade utav kattungarna & det är....

Lisa´s gamle katt Joppe... Men man är väl ursäktad när man är 14år gammal.. 


Och Bailey, han tycker dom är läskiga...


Så klart blir man ju hungrig efter allt skoj man hittar på.... Saga heter deras mamma, världens GOASTE katt!

Håller ni inte med om att dom är söta?!

Ja dom roar ju en på alla sätt & man kan titta på dom hur länge som helst.... & det som är så roligt är ju att dom är så sociala.

Ja det är ju inte allt för många veckor kvar till Jane flyttar hem hit... SPÄNNANDE!


Ett efterlängtat återseende!

En lååång dag vart det....

Men har haft trevligt! Var i väg på e.m till Rebecca å hälsade på, vi kom fram till att det var mer än ett ½ år sen vi sågs.. Tråkigt, men kul att det blir av än inte alls! Vi gjorde inte så mycket, utan det vart en fika & MASSA prat! Känns som man har hur mycket som helst att berätta nu som har hänt. Eftersom att vi inte har pratat på telefon heller så mycket.... Det har ju hänt en HEL del de senaste ½ året bara i mitt liv...

Sen håller dom på att bygga nytt hus & det vill man ju veta allt om ;P T har vuxit & blivit mycket stor pojke på dessa månader som har gått. Ja så ni kan ju tänka er hur våra 3 timmar tillsammans var... ;)

Här är han stora killen, som blev 2år förra veckan.


Ja jag firade han & hans mamma idag istället... Så vi kunde få prata i lugn & ro :D ;)

Tack för en mycket trevlig fika & pratstund! Det var kul att få träffa er igen! Får se till nu att det inte dröjer lika länge tills nästa gång.
Drömde jag eller..?

Hej hej...

Är uppe tidigt i dag, men inte frivilligt...

I morse så ringde det på dörren, men ja var inte säker på om det var i min dröm eller om det ringde på dörren. Men när jag kisade med ögonen så stod Bazze & tittade ut mot ytterdörren, så då kunde jag dra slutsattsen att det gjorde det & inte i min dröm. Men vem kommer till mig 8.20 på morgonen??...

Ja har en vän som brukar dyka upp ibland på morgonen när hon har jobbat & har vägarna förbi..
Men idag var det inte hon utan Lisa´s dotter som hade missat bussen & stod här ute å var ledsen. Så det var ju tur att jag bor i närheten & är hemma...

Så hon fick komma in till mig & vänta på nästa buss som gick. För jag var inte i form för att kunna köra henne :( Men det var trevligt med lite sällskap.

Så när jag gick med henne till bussen passade jag på att gå en liten promenad med hundarna. Så nu är man urblåst kan man säga...

Ska om någon timme åka för att  fira en kompis & hennes son som har fyllt år. Det var mer än ett ½ år sen vi träffades så det ska bli kul att ses igen :D Det har helt enkelt inte passat att ses, sen är det så att tiden springer iväg... Men idag äntligen!

Ha en underbar dag!


Snacka om att hålla människor på sträckbänken & ge oss magsår!! Vilken makt dom besitter!!!

Fick ett samtal i från FK i onsdags förra veckan. För det första väckte hon mig så var inte så alert när jag pratade med henne. Så förstod väl ½ av vad hon sa :S NOT SO GOOD..! Inte för att man förstår så mycket i vanliga fall heller.... Men men..

Det var i alla fall ang hur det ev ser ut nästa år. Och som det ser ut just nu idag så står jag utan ersättning ifrån FK!! Inte alls kul!!! Men inte mycket jag kan göra något åt heller. För i Januari går mina "FK" dagar ut. Så då måste jag få pengar ifrån någon annanstans. Ja har möjligheten att få det ifrån alfa-kassan. Jag var ju med i A-kassan tidigare men gick ur pga att jag inte hade råd. Men nu är det min enda möjlighet att få pengar, vad man säkert kan säga.

Reglerna säger i normala fall att du ska ha varit med under 1 år för att ha rätt till ersättning. Men eftersom det ser ut som det gör nu så är dom tvungna att göra någonting. För dom kan inte sätta folk på gatan. Så gick man med nu innan den sista okt så gjorde dom ett undantag, så då får man rätten till ersättning trotts att man inte har hunnit vara med under 1 år. Det är ju någonting positivt...

Men nu är det ju så att ersättningen man får i från alfa-kassan ligger på ca 230 kr/dag. Så det räcker ju inte på långa vägar!! För det blir ca 4000 kr i månaden. Sen är det väl skatt på dom så kvar blir det ca 3000 kr. Då pratade hon om att man kan få ev något som heter aktivitetstöd. Men det tror ja man endast får om man är under en aktivitet hos AF. Om ja inte miss minner mig?!

Vet du?!
Vilket innebär att jag måste ha någon aktivitet för att ha rätt till den ersättningen! Hur nu det ska gå till?!

Ja så min & många andras framtid ser är inte säker på något sätt! Det enda dom kan säga är att många kommer bli utan ersättningen man får nu. Mer vet man inte & får inte veta förns regeringen tar sitt beslut i december. Det kan man snacka om att hålla folk på sträckbänken & ge människor magsår!!! Vilken makt dom besitter helt JÄ*LA sjukt!!!En trevlig dag med mycket gott å äta.

Jaha nu är en ny vecka påbörjad & måndagen är slut....

Idag var en hemsk dag att vakna! För det första var det storm ute, så skulle jag kliva utanför dörren så skulle jag blåsa bort! Sen hade en ont i min axel/skuldra & upp nacken! Vet inte när det ska ge sig??... :S Så hade svårt att ta för mig någonting att göra...

Hade tänkt höra av mig till min vän Jennifer... Men innan ja hann så gjorde hon det istället.. Visst är det lustigt för det är ofta det händer mig. Gör de för dig med?

Så det vart en spontan fika hos henne eller hon bjöd mig faktiskt på ost & kex :D Det var inte igår man åt det... Mycket gott, gillar även att äta under en längre stund & småplock. L bjöd Bazze på det mesta ätbara & han är ju inte dum heller för han vet ju om vart han får godsaker. Vi pratade mycket som vanligt ;P

Eftersom klockan var mycket redan när jag kom dit så hann de bli dax för middag... Så hon skulle göra i ordning åt L. Men medans hon gör det frågar hon om jag vill stanna å äta tillsammans med dom. Vilket ja tackar ja till :D Så det blev pommes, kebab, vitsås & grönsaker till middag...

Ja sen efter några timmar till som gick så bjöd hon mig på te & kaka... För det är svårt att dra sig hemåt när man har trevligt & ingenting att passa... Så det blev lite mer än en fika kan man säga ;)

Tack för en mycket trevlig dag & gott å äta ♥ :D

Så var hemma strax efter 21 & kom dit strax efter 15.. Men timmarna bara försvinner när vi umgås. Men det är väl så det ska vara... På söndag blir det väl bandy tillsammans, nu drar den sesongen igång igen :D Hennes sambo spelar & mina bröder spelar.


Parkeringstillståndet är iväg....

Nu har jag äntligen gjort slag i saken & fått iväg mitt tillstånd till ett handikappsparkering. Inte en dag för tidigt! Shit vad jag har dragit ut på det! Men det har varit sååå mycket annat runt mig som har tagit min energi för att orka ta tag i det. Men nu äntligen är det på väg, så får vi se om det går igenom?...

Men är fortfarande mycket irreterad hur mycket dom kunde ta betalt för fotot jag var tvungen att ha för det tillståndet. Det är rena rånet! 229 kr för 4 foton & man behöver endast ett.

Håll tummarna nu för att ja ska få det!...


Lyx för mig, är de det för dig?

Har bokstavligen legat på soffan hela dagen!

Mer än väl behövligt. Inte en dag för tidigt... Ett måste för att få kraft igen & kunna orka med. Har myst med hundarna på soffan :P De är lyx för dom, men även för mig. De finns inte mycket som slår att kramas med dom & få kärlek. Tror att dom flesta håller med mig som har hund själv..? Det är en lyx för mig att ha dom! ♥

Apropå hundar så löper Nellie nu. Så det blir att hålla isär dom nu när man inte är med. Bazze är inte intresserad än... Så än så länge är det ganska lugnt. Men har åtminstånde en som kan hjälpa mig om det skulle behövas. Förra omgången var han borta hos en go vän under de 3 värsta dygnen. Men de var de oxå... Så hoppas att de ska gå lika bra denna gång. Är inte orolig. Som det är nu så håller ja isär dom på natten.


Trevlig alla helgona!

HALLOWEEN!!!....

Min fina pumpa som farmor har odlat hemma :D
Vart en mycket trevlig & spontan dag!

GRATTIS PAPPA!!

Idag var det dax för nästa som fyller år denna månad, ja den sista oxå ;)
Men det vart inte att vi firade pappa idag :( Eftersom vi firade farfar igår & det skulle vara samma människor. Så då tog vi båda samtidigt. Vilket känns lite konstigt.... Men men, det vart en lugn dag som ja inte har haft på länge...

Men fick ett samtal från R idag. Vi har inte setts eller pratat på 2 veckor. Vilket inte hör till vanligheten, normalt gör vi det mer eller mindre var & varannan dag... Men nu hade det gått ett tag, vi har båda haft fullt upp. Så när hon bjöd inmig på en fika & ja inte hade planerat annat så tog jag  mig en sväng in. Så det vart en halloween fika med hennes barn.

När ja sen skulle åka & bertättade att ja tänkte köpa en sallad med mig hem, så vart det istället att vi gick ut tillsammans. Vilket var ett mycket bra förslag! Så kom hem lite senare än tänkt. Men vad fan, det är ju ingen som väntar på en så då kan man ju göra spontana saker ;) När man har chansen, vilket brukar bli väldigt bra oxå :D

Nu väntar man på att gå å lägga sig för att sen vakna upp till en ny dag :D Men det känns långtråkigt just nu :S Hmmm... vet inte hur jag ska få tiden att gå?? Är inte trött heller :S

Jaja, nu säger axeln ifrån igen, så får sluta skriva... Vi hörs god natt!


Så var det dax igen....

Shit har varit så mycket att när jag har kommit hem har det inte funnits en möjlighet att orka skriva i bloggen. Desstuom har inflamationen gjort att jag inte kan skriva heller... :( men ska göra ett försök nu.

Tor 29/10

Åkte upp till min farmor för att hjälpa henne med maten vi skulle ha dagen efter. Vi kunde inte fira min farfar när han fyllde år, pga av att han hade fått influensan. Men nu när han blivit bättre så var det ok att göra det... Så vi lagade en chiliconcarne till nästan 20 pers. Det tog en hel eftermiddag. Men tror att farmor tyckte det var skönt att få hjälp i köket & slapp göra allt själv. Hon har oxå mycket ont i kroppen & bllir dålig efter hon gjort något. Så då ville jag avlasta henne, sen är det ju alltid kul när man är flera.

Så då fick vi tid att umgås oxå, vilket inte alltid blir så ofta som man vill. Jag stannade kvar där så vi å middag tillsammans. Så var helt slut kan man säga när jag kom hem.... Men kännde ändå att jag hade gjort mitt & underlättat för farmor.


Fre 30/10

Så var det dax igen.... Vi har 4 st på pappas sida som fyller denna månad!

Då var det dax att bjuda på våran chiliconcarne :D Var där lite tidigare än gästerna så ja kunde hjälpa henne med de sista förberedelserna. För annars stressar hon runt & känner att hon inte hinner med. Det var fullt hus som vanligt & full fart! :D Då är det som de ska vara. Ja tror att dom som inte är vana & har träffat min släkt skulle bli rädda om dom träffade oss tillsammans. Det är mycket gliringar till varandra hela tiden. Hög ljudnivå, så ska man få något sagt så gäller det att göra sig hörd. Då kan ni försöka föreställa sig när alla gör det samtidigt. För det är ingen av oss som sitter i bakgrunden & inte syns :P Men vi har kul & det är mycket skratt & allt sker förståss med kärlek.

Det var dock några som inte kunde komma, men i stort sett var alla där. Det är kul för nu träffar man inte många av släktingarna mer än på olika tillställningar. Ja det är klart att man kan stöta ihop med varandra ibland.

Så det var väl samma sak denna kväll när ja kom hem, helt slut!

 


RSS 2.0