Valborg

Har haft en annorlunda dag. Brukar inte fira valborg stort. Utan de blir vad de blir... Började dagen i stallet, med en promenad i solen med Tempus... Medans husse mockade.


Passerade en fors som var nästan överfull av det höga vattenståndet. Vackert & kraftfullt att se vattnet forsa fram!Avslutade dagen med ett möte hos en människa som ville skänka svartavinbärskott. Gav en blomma som tack till henne, som en av hennes katt Lisa vart lycklig över & tog till efterrätt ;-)


Hoppas du hade en trevlig valborgsmässoafton!Vårens vackra skapelser

Gick en sväng i trädgården, alltid lika spännande tycker jag på våren att se vad som hunnit vakna till liv :-)

Hittade lite av varje, dessa 4 var några av de små vackra växtligheter jag fann. Krokus uppe till vänster. Uppe till höger, en ynka snödroppe (resten av lökarna åt rådjuren upp efter jag satt dom i höstas :-( ). Nere till vänster är det små blåsippor, sen till sist blåstjärna :-)Efter att sett lite som blommar känns det som att sommaren närmar sig B-)


Det är något som gör mig glad, som får mig att le, & ger mig ny inspiration..

Vem vinner vattnet!?

När jag kom till stallet idag & tittar åt unghästarnas håll, är det kamp om vattenslangen... ;-) Två av hästarna står å drar i änden på slangen, som dom snott ur vattentunnan! (Såg himla komiskt ut!) Hade varit riktigt skoj om vattnet varit på! När jag ska ta tillbaks slangen släpper Catch up, men Marabou går iväg med slagen! Han hade ingen lust att släppa taget. Han hade kul & ville inte sluta leka... Men jag vann, efter en liten dragkamp B-)

Catch up & Marabou, tokungar... :-P

Min Tempus!

Njuter av varje sekund jag är i stallet hos Tempus! Honom har jag haft om några dagar i 16 år & 1 månad! Inte illa....Idag har flera elda skräp häromkring, vinden låg på åt vårt hus & jag som är känslig mot dofter, så kunde jag inte vara ute på tomten. Men det var en strålande dag för att vara utomhus, vilket jag inte ville missa! Så jag tog bilen till stallet. Njöt av lugnet, solen, fågelkvitter, hästarnas sällskap & med Tempus. Han njöt också i massor! Hängde avslappnat med huvudet när jag strök handen över hans ansikte... Det är livet!

Våren är här!

Får ett stort leende på läpparna när jag ser allt vakna till liv igen, när dom små fina färgrika krokusarna tittar upp :-) Väntar på några nya sorters lökar som jag satte i höstas.. Spännande! ;-)

April 2013

Ögonen går i kors, så trött..Massagen tog igår, känns i kroppen så här dagen efter.. Så började den här dagen försiktigt! Har senare på eftermiddagen varit till stallet, lät Tempus springa några varv på volten. & för att han skulle få jobba lite extra la jag ut några bommar.. Han tog fina höga kliv över dom i både skritt, trav å galopp :-)

Frisk vårluft

Började dagen med en skön skogspromenad med hundarna, i den friska vårluften. Det var som en befrielse att bara jag å dom hade hela skogen för oss själva. Ja för visso delade vi den med alla vilda djuren, men de gör ja så gärna ;-) Avslutade med en skön avkopplande thaimassage. Skönt att ha en "bra dag" de var länge sen...

En vecka senare

Skäms för att jag inte uppdaterat, en hel vecka har hunnit gå! Var till sjukgymnasten förra veckan, har fått ett nytt program, där jag ska pröva ut några bollövningar som passar mig? Det är en stabilitetträning som förhållandevis lite roligare... Tempus fick en ny kompis till helgen :-) Lilla Daisy, en söt men bestämnd liten dam.
Passade på när en i stallet skulle på clinic i dressyr, av en gammal sort. Intressant att se något som man inte sett tidigare :-) Fick en liten inblick vad det handlar om & hur dom tänker med inlärning av olika momenten & vägen dit. Var fullständigt utslagen efter, ont överallt!! Orkade vare sig tänka eller göra något. Så har tagit igen mig idag. Men det räckte inte med att sova ut. Hade en skaplig huvudvärk redan när jag vaknade. Kotorna i ryggraden levde som vanligt ett eget liv! Dom kylde jag ner med mina mjölpåsar, men tog även extra smärtisar.. En ny vecka, ska ta nya tag, våren är här för att stanna å jag tänker njuta av den..

Ett litet steg framåt

Dagarna bara löser av varandra...

Har haft en trevlig, rolig & händelserik helg. Om några dagar är det 3 månader sen jag luxerade min vänstra axel. & i lördags var det dax för att sitta upp på Tempus igen. Men det var inte jag som gjorde det, utan en tjej som är mer rutinerad. Vi såg till att han var longerad innan & allt gick därefter som smort. Han gjorde några små protester, men det var också allt, mest för att han var trött. Nervös som jag var, släppte efter å jag blev stolt över hans prestation!Tog första lilla promenaden med hundarna igår, kändes som om det var evigheter sen (vilket det var). Nu när snön snart är borta å jag kan köra min moppe igen, så lär det bli fler :-)

Idag var vi inne större delen av dagen, medans det regnade.. Jane riktigt myste av mitt sällskap, men dessto vildare nu ;-)
Några ord på vägen...

Glöm inte att stanna upp ibland,
ta ett djupt andetag,
öppna ögonen,
å titta på insidan...


Såtider

Dax att planera för vad man vill så, för att äta å skörda i sommar...

Igår inhandlade jag lite fröer, en blandad kompott. Framförallt örter, men också morötter, sallad, cocktailtomater, krasse & tagetes. Tagetesen ska jag ha i rabatten bland örter å växter som håller borta en del ohyra. Dom håller borta skadade maskar hos rosor & tomater. Håller borta vita flygare (ulllöss). Sen drar dom till sig fjärilar & bin, vilket är bra. Morötterna sätter jag ihop med löken så hålls viss ohyra borta ifrån dom också :-)Så hoppas jag på en riklig skörd! ;-)


Allt lever, jag lever

Livet för mig är att utvecklas
utvecklas som människa
som partner
syster, vän

att känna frihet
en frihet i det jag gör
i det jag känner

se blommor växa,
få sina knoppar
knopparna slår ut
det får mig att leva

allt lever
allt har ett liv
ett liv som tar slut
å ett liv som börjar om på nytt

att känna sig levande är viktigt
viktigt att känna att man lever
lever för något
någon

vad man lever för är inte viktigt
bara att man lever
jag lever
känner mig levande

havet
solen
vinden
naturen lever

vi lever
du lever
dom lever
å jag lever
SolnedgångVänd ansiktet mot solen, så faller skuggorna bakom dig....

Det närmar sig, vare sig jag vill eller ej!

Ligger på rygg i sängen & det ömmar nästan överallt i kroppen... Ganska slut i musklerna är min sammanfattning av de..

Hade ett trevligt samtal med en vän på telefon idag. Vi är i lite av i samma situation. Har ganska länge förstått att jag borde ha något hjälpmedel när jag ska t.ex gå i ett centrum, i en djurpark, på en mässa eller liknande. Blir fort trött & slut! Undviker därför idag att utsätta mig för sådana situationer. Vilket är både tråkigt för mig, min sambo å andra i min närhet.

Men tanken att ansöka om en rullstol har varit mycket långt borta! Men inser mer å mer att det närmar sig. För att kunna göra sådant som är roligt, men framför allt spara på min kropp!

Så snart måste ja ta tag i detta!...


Min myskisse Jane

vad kan va bättre än att starta dagen med en mysstund med Jane i fåtöljen. Hon får aldrig nog av att mysa å kela, vilket är ömsesidigt ;-)
HjärtatDet som kommer ifrån hjärtat går till hjärtat

RSS 2.0