Sol på positiva dagen!

Ska snart ringa Lisa för att tala om att jag är vaken & hon hämtar mig...
Vad vi ska hitta på idag vet jag inte, gissar att det blir något uppe vid stallet... Det är ju underbart väder ute idag, så det måste man passa på att njuta av..

Idag är det positiva dagen!
Jag tycker jag är positiv varje dag. Men det kanske är bra att det finns en sådan dag, för det är nog många som behöver bli påminda om det.

Skriv gärna någon positiv kommentar, efter ni har läst här :)
Intressant vad andra tycker är positivt!

Ha en underbar dag!

Jaha...

Vad hände?!?!?

Nu får jag betala, migrän!!! Har lyckats bromsa den lite, med vetekudden & sen spikmatta. Förösker undvvika att stoppa i mig tabletter, så långt det går... Men minsta lilla kommer att utlösa den. Så för att slippa det så måste jag leta reda på min ögonbindel, lägga mig i mitt svala sovrum & SOVA!! Så hoppas jag på att det är borta i morgon. För då ska jag träffa Lisa....

Natti natti...


Höst arrangemang

Det är höst nu & då är det dax att göra om....

Dagens arrangemangHjärtat har jag tovat själv...Just nu står den placerad i hallen på byrån...Kostade mig gratis, använde 2 blommor som redan satt i sen tidigare, sen plockade jag 2 olika sorters mossa (en som är lite högre), nypon & löv som fallit från träden. Har ut över det använt en nål med en glitter boll på, ljushållare & ett ljus som jag hade hemma.


Dagens lilla äventyr i skogen..

Kände att jag var tvungen att ta mig ut på eftermiddagen då solen lyste. Det är ju inte så många soltimmar nu den här årstiden så man måste passa på att njuta av den när man kan.

Det var ett tag sen jag & hundarna var på "vårat" berg.. Kände för att gå dit i dag. Vilket vi gjorde med lite övervägande. Mina höfter värkte, men viljan tog över smärtan. Kastade lite pinne till hundarna, dom brottades & fick sig ett varsitt dopp. Vilken ingen av dom var förberedda på.... Nellie gick ut i en uppdämning, där växte det gräs & mossa. Men det flöt bara på ytan så när hon klev ut där så kom hela hon under vattnet. Hon såg så där chockad ut som man gör när man blir överraskad av en kalldusch.. & jag fick mig ett gott skratt...

In action!
Dom har ju så kul med varandra!


Nej det var inte här hon badade... ;0)


Visst är han vacker min Bazzelito ♥


Här försvann marken under hennes tassar! hahaha... Ni skulle varit där & sett hennes min.


En väldigt misstänksam Nellie, marken gungar!!?.. Phu... Nu jag är på fast botten, men det gungar bakom mig.... Hmmm... &  när ja ska ta ett kliv ut så försvinner botten?!


Bäst jag tar mig härifrån...


Men när hon tar sig upp så hör jag ett nytt plums bakom bergskanten. Då är det Bazze som får sig dagens dopp, kommer upp & ser lika chockad ut som Nellie nyss gjort. Hade lite panik för att ta sig upp... Men han var inte lika söt, där han badade var det mycket skitigare, så nu luktar han så där mysigt....Vi gick en sväng sen i skogen & solen så dom torkade upp lite innan vi kom hem.. Jag hittade lite mer mossa & pinnar till mitt pyssel :0)
Vi hade en mycket skönt tur i skogen & fick njuta av naturen & solen i fred.


Reflexer räddar liv!

Nöjd med denna dag..

Har hunnit med en del & umgåtts med trevligt sällskap!
Det vart en skön kvällspromenad med hundarna. Mörkt det blir tidigt nu... Hösten är fin på många sätt. Men gillar när det är långa ljusa kvällar. Men inget att göra åt det, klä sig efter vädret får man göra & ta på sig reflexer så man syns ute.

Det är något som kan reta mig till tusen, dom som ger sig ut i mörkret utan en enda reflex!! Hur svårt kan det vara?! Det är en sån billig livförsäkring, för det är våran skyldighet gentemot bilisterna! Hur ska dom annars kunna se oss i tid?! Det finns inte en chans att hinna se eller upptäcka någon i tid som inte bär reflexer.

Jag klär mig & hundarna med reflexer & för mycket men hellre det & kommer hem hel. För hur tufft är det när man ligger där, påkörd & inte kan röra sig?... & kanske aldrig mer kan gå ut! Många borde tänka en gång till innan man ger sig ut i trafiken. & dom äldre är inte bättre & hur ska då dom yngre förstå. Det är som tex när mamma/pappa säger till sitt barn att man måste ha hjälm på huvudet när man cyklar. Men hur ska dom förstå det när föräldrarna inte har det själva....

När man åker bil så har man bälte.
Men varför har man det om man inte har reflexer på sig när man är ute & går. Det är precis samma sak! Du är dessutom "mer" skyddad i en bil än som gångtrafikant.

Kan prata om detta i evigheter, men tänker inte tråka ut er med det. Tror mitt budskap har nått ut & vad jag tycker & står någonstans... Nu är det upp till er ;0)

En reflex för 20 kr kan rädda ditt liv nästa gång! ♥


Lånad bild av http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/stockholms-finaste-reflexer.1285


Bra att få besök ibland...

Fick en anledning att städa upp här hemma när Ruedee & hennes son skulle komma på besök.

Det har inte funnits orken till att göra det, men golvet var tvunget att dras av nu!! Sen vart det lite annat av farten... Dom har varit här, vi har fikat/ätit mellis. Mycket trevligt var det att få en pratstund, nu när det var ett tag sen vi sågs... Uppdatera oss lite för vad som har hänt sen sist. Ja vi har ju haft lite kontakt via telefon så helt lost var vi inte ;0)

Det är höst väder utanför & sol. Skulle vilja ta mig ut en stund med hundarna. Men för att orka det behöver jag nog både middag & en powernap först. Annars tar jag ut mig själv, & det är bara jag som år dåligt sen... Det vill jag ju inte!


Vad har jag gjort?

Vet inte om jag kan säga att jag har gjort så mycket idag... Har en hel del som behöver göras däremot.. Men dagen har gått... Konstigt nog!

Men har suttit i telefon i alla fall ;0) Vet inte om det har löst sig än med pengarna, men kan inte påverka det mer nu. Så ingen idé att ödsla mer kraft på det heller...
Har varit rätt slö efter gårdagen... Men kom iväg till affären på kvällen & kunde handla lite så jag har frukost.. Men nu känner jag att min kropp skriker efter att få ligga i ryggläge, kanske tom lite på spikmattan kanske.. Ja sängen nästa efter tandborstningen blir det i alla fall...

God natt...


Lite utav skogens guld hittade jag!

Igår vart det en dag i skogen med mina hundar...

Riktigt att skönt att komma ut, där var bara vi & kunde bara njuta! Inte särskilt kallt heller var det, som tur var. Hade väl inte tänkt att gå allt för långt, men sen när man väl är där så går man bara & tiden går...Hittade väl svamp ganska snart efter jag kommit fram :0)

Tycker det är fascinerande hur naturen är skapad!Är det inte vackert?Sen hittade jag de första höst kantarellerna :0)
Då blir man ju lika lycklig som barnen på julafton!Bazze nästan satt sig i svampen.. Kan säga det att det är en konst att ge sig ut med hundarna när man vill tex plocka svamp. Dom springer runt & helt plötsligt runt mig där all svamp är!!

Fingersvamp... Tror man kan äta denna, men vet inte vad den smakar eller vad man har den till så den fick stå kvar..Visst är den bra vacker den rödaflugsvampen...Gissa om hundarna trivdes.....

På ett ställe vet jag att det ska finnas lite gula kantareller, lyckades i år igen :0)
Men det var inte lätt... Ser ni svampen?Men efter jag letat lite så hittade jag litegrann :0)
Japp, den gula ensamma fläcken är en kantarell ,0)Ja så var det de där jordgeting boet som Lisa varnat för.. Som hon stött på under 2 st ridturer innan hon lyckades se vad det var.  Jag hade hela skogen att vara i... Men så växte det så fin mossa där, varav jag inte visste att det var 50cm ifrån deras bo! Så hör bara ett surr runt mitt huvud, sen sprang jag!!! Med ett koppel av jordgetingar som följde mig mycket arga! Lyckades bli av med dom men fick 2 stick som gjorde förbannat ont!! Ett i handleden & ett ovanför pannan.. Svullet vart det & rött. Men klarade mig med allergi tabletter när jag kom hem & nu idag när jag vaknat var de borta som tur var.En del lingon fanns det. Men det vart inte de igår.. Sen efter sticken var jag ganska vimsig.. Sen fick jag väldigt ont & upptäckte att det var en bit kvar hem.. Men då mellanlandade jag hos Jennifer i 1 ½ tim.. Så sen kunde jag fortsätta hem med hundarna...
Det som låg i korgen efter dagen i skogen var..


Lite av varje... Kan göra ett nytt arrangemang nu till hösten tänkte jag med det andra materialet.

Är mycket nöjd med gårdagen! Vi hade en mycket skön dag i skogen, trotts sticken. Till middag vart det svampmacka & en kopp te! MUMS!!

Sen däckade jag klockan 20 på soffan helt slut, där sov jag till dagen efter klockan 10 men hade fortfarande då mycket jobbigt att hålla ögonen öppna...


Hur jag än gör så blir det inte rätt!!!

Ni som följt min blogg vet att jag har inte haft det så lätt med utbetalningarna, minst sagt har det inte gått smidigt!!

Det var för mycket att tro att det skulle göra det denna månad oxå.. Har bytt period för att jag SKA få mina pengar innan den sista varje månad & kunna betala mina räkningar i tid! Denna månad den 10 hade jag minst sagt problem för att kunna ta mig in till Af för att lämna in intyget så att dom har det i tid & sen Fk i sin tur får det i tid.

Kom efter mycket om & men in i alla fall till Af, den är fredagen. Min handläggare är inte på plats lämnar därför det till en annan som sitter i kundtjänst eller vad dom kallar det? Han lovar att ta hand om det & se till att det blir underskrivet. Bra! Då lämnar jag det där för då är mitt jobb gjort.

Nu idag kollar jag mitt konto, då det är den 27 & mina pengar bör sitta på kontot. Men som alla andra månader detta år så av någon anledning gör dom inte det!!! Blir man GALEN eller GALEN!!!!! Vad är det nu då som orsakat detta!!??

Ringer min handläggare på Fk, nej hon kan inte svara på det för det måste någon som har hand om aktivitetstödet göra. Jaha, men är inte du min handläggare??? Jo, men jag har hand om sjukpenningen.
Inte konstigt att man är förvirrad! Inte kan hon koppla mig heller, för hon har inte något nummer! Hon säger till mig att jag får kontakta Af. Ja men är det inte Fk som gör utbetalningen?? Jo, men det är inte vi som har hand om ditt aktivitetsstöd utan det är Af som har huvudansvaret...
Ok? Fattar noll!!

Men ringer huvud nummret till Fk, klickar mig med hjälp av siffrorna fram till rätt avd. Kommer då till dom som har hand om aktivitetstöden. Hon knappar sig fram, det visar sig då att dom inte har fått in mitt intyg förens den 17 sep. Ok?!?! Men jag skrev på den 10, lämnade in det den 10 för att jag ska få mina pengar innan den sista. Då är det ju INTE JAG som har strulat. Då fick jag veta att är det någon som kan påverka detta så är det Af, & jag måste prata med dom där...

Ringer Af, till min handläggare där. Talar om vad som hänt. Då gissar vi att han som jag lämnade över mitt intyg till inte tog hand om det på en gång. Har lagt det någonstans & hittat det 1 v senare. Skrivit på det då & överlämnat det till Fk. Alltså Af har gjort så att mina pengar är försenade!!

Man blir gråhårig av allt detta!! Hur ska man kunna hålla koll?! Ska göra deras jobb oxå..? Orkar inte ens reagera längre. Hur ska man någonsin kunna bli bättre & fokusera på det jag borde istället för allt detta!!!??

Nu kan jag inte göra mer, bara hoppas på att min handläggare på Af kan påverka så att mina pengar kommer innan den sista.. Så får hålla andan i ett par dagar till, för att sen hoppas att jag kan betala mina räkningar...

Nu vart det långt, men kan lova att mina samtal var ännu längre & har försökt korta ner det här på bloggen för att man ska orka läsa det.

Håller tummarna nu!


Kommer jag hitta något?

Sitter å laddar med en kopp kaffe för att ta mig ut i skogen & leta efter dess guld!
Men vaknade så sent, så hoppas jag hinner innan alla andra inte har hunnit plocka svampen före mig... Men har mina ställen jag ska kolla på... ;0)

Önska mig lycka till!


Känns som längsta lördagen på länge!

Nu har klockan passerat midnatt för läänge sedan!!! Men har varit så inne i det jag hållit på med så klockan bara rusade iväg.. Har tagit mig ut i friska luften idag & då var det frisk luft ordagrant! Det har blåst så jag troddetaket skulle lätta! Nellie skällde vid ett tillfälle för hon trodde det var någon oinbjuden på våran trapp... Men det var de ju inte utan det var blåsten som orsakade ljuden. Har lyckats göra lite hantverk här på kvällen oxå :0) Med mina nya pärlor... Imorgon hoppas jag på att kunna ta mig ut i skogen & titta efter dess guld! Hundarna kan få springa lösa oxå.. Bara njuta av nuet. Men en sak i taget, nu ska jag ta å borsta mina gaddar & sen nanna kudde..

Lite fredagsmys...

Sakta men säkert går det framåt...

Har haft det lika segt att komma upp idag som tidigare dagar denna vecka. Ögonen har varit svåra att hålla öppna. Men till em fick jag orken att sätta på mig kläder, packa upp lite saker efter helgen som låg utspritt i hallen. Som Nellie hade passat på att använda som bädd... Med lite vila på det så orkade jag koka lite makaroner.. Så fick lagad mat idag, inte illa! ;0)

Lisa & 2 av hennes tjejer kom förbi med lite mat åt mig som dom inhandlat idag... Mycket snällt!!! Vad skulle jag göra utan mina vänner?! 

Så har haft lite mys med tända ljus, smultroncider (alkoholfri) på soffan ikväll framför Wild Wild West.. Inte den bästa filmen jag sett, tyckte det var för mycket overklig modern teknik! Men men allt kan inte falla än i smaken...


1 timme i taget

Något bättre idag...

Gårdagen var som väntat, värk, feber, huvudvärk... Så sov mer eller mindre bort hela dagen... Gick å lag mig tidigt, men har haft svårt att sova under natten då värken gjort sig påmind. Tog mig upp på fm i alla fall, men utan att jag visste ordet av så sov jag igen.

När telefonen ringde på em så satte jag mig upp, har sen orakat sitta uppe mer, tagit en dusch.. Men har feber fortfarande & värken molar.. Så det blir att ta det lugnt ett tag till, så kroppen hinner återhämta sig! Har inga planer nu närmaste dagarna heller & kommer låta det förbli så. Just nu tar jag 1 timme i taget & denna dag har känts mycket lång! Men snart kan jag gå å lägga mig för att förhoppningsvis sova resten av natten.


Jaha, så var det som vanligt igen...

Hemma igen...

Ja eller det var igår redan som jag kom hem.. Var då mycket trött & mer eller mindre gick å lag mig efter en lång resa. Sen idag har det inte funnits orken att sitta vid datorn. Men jag har haft en underbar helg!! Berättar mer om det imorgon... Kanske kan bjuda på lite bilder oxå...


Nu är det sista klart!

Nu har jag farit runt som en yr höna idag..

Det känns så just nu.. Fast jag har mer eller mindre haft läget under kontroll & planerat dagen för att hinna med & för att jag ska må så bra som möjligt. Har inhandlat det sista jag behöver & städat undan det sista hemma. Så det kommer vara fint när jag kommer hem igen efter helgen. Hoppas jag i alla fall! För Jane är rätt duktig på att både stöka ner & skita ner... En liten katt som hon tror man inte kan ställa till med så mycket, men då tror man fel.. För det är minst sagt vad hon kan!

Har hämtat ut mina mockasiner idag som har fått en gummisula fast sydd.. (inte dom som jag har sytt själv, dom jag lagade med lite nya delar). Mycket fina blev dom!

Det kommer vara lite tyst nu ifrån mig i några dagar.... Men lovar att jag ska berätta allt & visa bilder sen för er när jag kommer hem igen... Hoppas ni får en underbar helg, för det ska jag ha med mina vänner!

Kramis

Grattis!!


Till min bebis som blir 1 år idag!!
Jane med hennes kullsykon & deras mamma för 1 år sedan


Min fina lilla tjej ♥

När ska man lära sig?...

Fick massa nytta gjort idag, men det har sitt pris...

Att jag aldrig lär mig!!! Men är tvungen att få det gjort innan det är försent & har ingen hjälp att få nu.. Så vad gör man. Jag brukar försöka dela upp min gräsmatta på 3 delar. Dom är inte stora & inte tillsammans heller. Men vet att om jag ska må hyfsat ok efter så bör jag inte göra mera... Idag var målet att få gräset på baksidan klippt, men den mindre delen borde ha klippts på framsidan redan... & för att inte få klagomål av hyresvärden så tog jag baksidan & den mindre delen på framsidan. Rensade runt 2 av rabatterna också...

Sen gick jag in, åt middag, vilade en stund & tog sen en kortare promenad med hundarna. Gissa hur jag mår nu då..? Kroppen skriker av smärta!!! & jag är spänd som en fiolsträng i musklerna vid nacken, axlar, ner i ryggen & käkarna... Sen är huvudvärken Tor är på väg!

Så det ända rätta nu är spikmattan i ett mörkt, svalt sovrum, med ögonbindel på, sen vetekudde & SOVA!! Så hoppas på en bättre dag imorgon.

Natti natti....


Bättre än så här blir det inte...

Försöker få undan lite här hemma...
Har tvättat i ett par dagar nu (en maskin/dag), så det tar slut någon gång! Dammsuga får jag ta imorgon, för nu tänkte jag försöka klippa gräset på baksidan. Innan det blir alldeles för långt!! Det har varit sol på fm & nu blåser det, så torrare än det är nu tror jag inte att det kan bli den här årstiden.. Riktigt höstväder ute!


Mockasinerna är klara!

Nu äntligen gjorde jag det sista på mina fårskinnsmockasiner. Det är dom första jag har sytt själv & en helt egen modell blev det :0) Eftersom jag ville ha ett par varma gosiga... Nu får jag testa dom snart om dom håller måttet ;0) Funderar på att lämna in ävendess för att få en gummisula under, så dom håller längre..?

Sen ska jag smycka dom med pärlor.. Troligtvis med en pärlrosett (en rund platta med ett symmetriskt mönster av små pärlor i olika färger) på varje, när jag hittar 2 likadana...


Återbesök idag..

Ska göra mig lite kaffe nu, så jag vaknar ordentligt.. Sen är det dax att åka till UAS där jag ska träffa min arbetsterapeut... Så det blir en dagsutflykt igen. Men det är alltid trevligt. Hundarna får följa med i bilen & dom är lika glada dom att få åka på en liten utflykt. Får vi se vad hon säger idag..?


En mysig dag på flera sätt...

Klockan har blivit alldeles för mycket ikväll igen!!

Vi hade en mycket trevlig middag hemma hos mamma. Med syskon & respektive. Var helt slut när jag kom hem! Hade innan middagen tagit mig en sväng med hundarna ner till havet, så underbar luft, man känner doften av ek, björk, saltvatten....

Har hunnit gjort lite till på mockasinen så snart är båda klara. Men har letat ihjäl mig efter kontaktlimmet!! Som tydligen har fått fötter...?? Har några ställen som jag vet mig lagt det på tidigare, men inget av dom ligger det på & inte de andra ställen jag kunde tänka mig heller.. Så utan det kan jag inte göra klart de sista på mockasinen... :0(

Imorgon blir det en lång dag, därför borde jag ha legat & sovit för lääänge sen! Ska träffa min arb. terapeut i UAS. Återbesök efter 1 månad som gått nu...


Lite av varje, blir bäst så...

Bättre dag idag :0)

Så har kunnat göra lite hantverk, så snart har jag en fårskinnsmockasin till varje fot ;0)
Har en liten paus just nu, så jag inte tar ut mig... Ska på middag ikväll också som jag skrev i ett tidigare inlägg.. Funderar på att ta en sväng i naturen med hundarna & andas lite frisk luft..! Känns som ett lockande alternativ just nu!

Så får det bli!

Vad hittar du på en söndag som denna?Många födelsedagar...

Har börjat nu på min andra fårskinnsmockasin... :0)
Så hoppas jag kan göra resten i morgon..? Vi får se vad dagen erbjuder & om min rygg har återhämtat sig? Är bjuden på födelsedagsmiddag hos mamma imorgon, hon fyllde igår (fredag). Har heller inte hunnit fira min syster Malin som fyllde 20 år förra lördagen!! Hon är också stor nu!

Så alltid är det något so händer.. Nu blir det krama kudden, kanske orkar läsa några rader innan jag faller in i drömmarnas värld...

Natti natti


Prinsessan Nellie 2 år!!

Grattis till min lilla bebis som idag (lördag) fyllt 2 år!
Kan inte fatta att hon är stor nu, hon är ju min lilla bebis... Men kanske måste inse att hon är en stor tjej nu.. Hon har fått skinka & morot idag.
Undrar om dom vet hur omvänt det är?

Inte många knop gjorda idag...

Tur att det regnar idag, för hade int eorkat att klppa gräset i alla fall...
Jag valde att lägga min energi på att dammsuga igår, för det gick inte att vara i den skiten som var här hemma. Dammade av det värsta i sovrummet också, innan det skulle damma igen här hemma.... Min räddande ängel hjälpte mig igår att komma till Af, så jag kunde lämna in min närvarorapprt. Det är så dumt, för att jag ska få mina pengar innan den sista måste jag lämna in NR senast den 10 i mån. Men kan inte lämna den en dag tidigare, för jag kan inte skriva under den 9 & ha skrivit att jag vill ha ersättning tom 10. Lämnar jag in den en dag senare hinner inte pengarna fram i tid.

Vet inte om ni förstod..? För minst sagt rörigt är det!

Sen i pyjamas, låg jag sked med Jane, under duntäcket på soffan framför Pirates of Caribbien.. Har sett den ett x antal  gånger, men kan inte få nog av dom filmerna ;0) Sov sen kvar hela natten på soffan, har mer eller mindre legat hela dagen. När värken blev för outhärdlig så flyttade jag mig till sängen, lag mig på spikmattan 1 tim, somnade & nu är den värsta värken borta.. :0)

Nu är klockan matdags, men vet inte vad jag ska äta??? Det är inte roligt att laga mat till sig själv.. Gillar annars matlagning, men tror inte det är många som gillar att laga en middag till sig själv för att sen äta den själv..?
Men äta måste jag vilket fall som helst, så får koka ihop något..

Vad ska ni hitta på ikväll?


Vad ska jag prioritera?

Sitter & tar satts för att dammsuga...

Men det gräset behövs också klippas.. Hmmmm... & jag kan inte göra båda delar. Jag lider mest av smutsen på golvet än att det är lite längre gräs ute. Men vet att hyresvärden stör sig mest på att gräset är långt. Så just nu vet jag inte vad jag ska prioritera???.. Både sjukgymnasten & arbetsterapeuten har också sagt åt mig att jag MÅSTE dosera allt jag gör...

Sen är det sista dagen att lämna in närvarorapporten till Af, vet inte än hur jag ska ta mig dit? Så efterlyser just nu någon som kan skjutsa mig.. Det löser sig på ett eller annat sätt. För jag klarar mig inte utan pengar, vem gör det?..

Nej nu måste jag sätta fart.. Önska mig lycka till!


Fårskinn Mockasiner

Ger man sig fan på något att det ska gå så går det! ;0)

Det finns inget som är omöjligt, man får lösa problemet helt enkelt... När en vän till mig tog på sig ett par fårskinn mockasiner, som han sytt själv. Så ville jag också ha ett par eftersom jag är så frusen om fötterna... Men han visste inte hur han gjort, det hade inte varit helt lätt... Men nu nästa helg så kommer jag behöva något varmt att sätta på fötterna..

Jag köpte i somras spillbitar från fårskinn som blivit över vid hantverk. Visste inte då vad jag skulle ha bitarna till, men när man håller på med hanverk så kommer det alltid till någon användning. Så det skulle jag nu klä insidan med. Men hade inget mönster, så för att lösa det så hade jag en fårskinnstoffel på foten, ställde foten på ett papper & ritade runt foten. På så sätt fick jag måttet på underdelen. Sen för att få mått på de andra delarna, lag jag ett papper på toffel´n, skuggade med en blyertspenna över sömmen, fick då fram formen & kunde sen rita av det & fick ett färdigt mönster på botten, sidor & överdel.
 Ändrade formen något så det ska passa med fransar på.. & värma vristen lite också...Sen var det bara att rita av & klippa ut i skinn. Detta gjorde jag igår, idag tog jag nålen & sentråden... Har tråcklat, klippt & klistrat under hela dagen, med många pauser såklart hunnit fått en klar! Så stolt!!! Mycket nöjd med resultatet, bättre än vad jag vågat hoppats på!

3 av 5 delar sitter ihop...
Nu börjar det likna något, locket är på, fårskinnet på plats...
Baksidan....


KLAR!


Kan hända att jag dekorerar med pärlor sen, det vet jag inte än.. Men nu först ska jag bara göra den andra klar också...


Luffaren

Tarzan försvann som vanligt när jag inte var hemma.. Han gör det annars emellanåt också, men sen när jag åker bort brukar inte herrn behaga att komma tillbaka hem. Vilket han inte gjorde denna gång heller jag var borta. Nu när jag var på väg i säng, drog ner persiennerna så var det någon som krafsade på fönstret. & det är bara en som gör det, Tarzan.

Han verkar med ett snabbt öga se ut att må bra.. Några fästingar & tovor i pälsen. Men det överlever han... Så nu kan jag sova lugnt om natten igen!

Som nya!

Nu har jag återhämtat mig efter helgens äventyr...

Som väntat blev det en hel del sömn & vila efter jag kom hem, men idag har jag känt mig riktigt pigg... Så har lyckats göra lite hantverk.. Min mockasiner har jag nött på alldeles för länge nu & har gjort flera räddningar på för att dom ska hålla ihop. Men nu gick det inte längre & för att jag inte skulle behöva ersätta ett par hela nya så var det HÖG TID att göra nya underdelar/sulor.

Har inte gjort det tidigare & hade heller inget mönster. Men då får man försöka lösa det ändå...
Men det material jag hade att utgå efter så tyckte jag att jag lyckades riktigt bra! Är själv förvånad över hur fint det blev..

Vart ska inte sleven vara om inte mitt i grytan...


Dom gamla sulorna var bara som papper & det hade gått hål genom 2 lager skinn av 3!
Men lyckades rita av dom ändå, så jag fick något att gå på.


Men dom finns inte längre, nu ser de nya ut så här...
Ni tänker säkert nu, men hur tänkte hon nu då..? Det är 2 helt olika färger på skinnet. Men färgen på det mörka skinnet såg inte ut så heller ifrån början, de har blivit så av vind, väder, smuts & läderolja... Vilket kommer ske med det nya också inom kort...

Är riktig stolt med det jag lyckats prestera & nu är det gjort! Dom håller ytterligare ett tag till framöver. Dom är ju trots allt ifrån 2006, så tycker att dom har hållit bra ändå så flitigt som jag använt dom!Redezvou på ön Hunsen

Hemma igen efter en underbar helg tillsammans med trapper vännerna..

Var borta mellan torsdag & söndag vi sov i tipi & denna gång var även barnen med.. Vilket dom ser fram emot varje år!

En salut för våran vän som längre inte är med oss ♥


Var ska inte Prinsessan vara om inte hos Kocken i hans knä...


Min Prins delar kudde med mig...


Freja hjälper mamma Lisa med maten, raggmunk står på menyn idag.


Musik runt brasan, Bazze har somnat...
Frejas nya kompis Seven, se så sött han sover...


Kaffe på gång...

Hade en trevlig helg med massa skratt & trivsamma samtal med vännerna. Det är inte så ofta man ses så man får ta igen allt man missat... Kaninskinnen jag hade runt nacken & innanför klänningen på ryggen var räddningen denna helg för att kunna hålla mig varm. Tanken är att tillverka en väst/jacka utav dom så småningom, fästa dom på insidan så behöver man inte bekymra sig om kylan sen.


På äventyr....

Hann inte skriva innan jag åkte...

I torsdags kväll åkte vi iväg på redezvou, vi var inte framme förens mitt i natten så det vart lite senare än planerat.. Men vi kom fram till slut i alla fall. Mycket kul att se alla igen & vara tillbaka igen.

Igår var det skit kallt! Men det regnade inte hela tiden i alla fall. Så alltid något! Var ganska dålig igår, satt & gjorde lite hantverk. Sen när vi hade ätit & skulle resa mig upp låste sig bröstryggen!!! Så har haft så ont & har fortfarande, svårt att röra mig & andas, fick behandling på kvällen så då vart det något bättre. Så kunde vara med i stort sätt hela kvällen.

Som tur är så var det varmt & sol idag så det vart min räddning! Har ett kaninskinn runt nacken & innanför klänningen.

Idag har vi haft marknad för turister, indianerna hade uppvisning, lotterier, sång m.m så det har varit en lång dag... Med massa SOL!! =0)

Men ikväll blir det lugnt  skönt. Så mysigt sitta runt brasorna, mingla runt & umgås!

Berättar mer sen i nästa inlägg & lägger upp bilder...

Hur svårt kan det vara?!

Igår efter mötet så bjöd Laila mig på thaimat, mycket gott & trevligt hade vi!
Tack Laila!

Sen efter det så skulle jag försöka få tag i en hake till Bazzes koppel som är trasig! Har letat länge! Hur svårt kan det vara?! Vi var runt till 4 olika butiker igår. När jag i sista försöket chansade på att en djurbutik som kanske hade, vilket jag inte trodde. Tänkte att dom säljer bara hela koppel, mat etc.. Men det var tur att jag kollade för tänka sig så hade hon en! =0)

Det var den 10:de butiken jag letade i, hade nästan givit upp & trodde att en sådan karbin hake som jag sökte inte tillverkades längre. För vilken butik jag än hade gått in i hade krokar men inte den sorten.

Nu har jag en, men nu hittar jag inte kopplet.. Vet att jag tog upp det till gården för en tid sen. Men vet inte vart jag lag det?... Kanske att det hänger i mitt skåp, kom ja nu på =0) Får undersöka saken...
men tanken är att jag ska ta bort den trasiga kroken & sätta dit en ny, för själva kopplet är det inget fel på! & att köpa ett nytt läder koppel har jag inte råd med, sen är det helt onödigt oxå.

Fortsättning följer...
Det mjuka överlämnings mötet på Af.

Igår fanns det inte någon tid eller ork att sätta sig vid datorn när jag kom hem...

Tror att dom säger "mjuka" överlämnings mötet bara för att det ska låta lite snällare eller något?!

Men tänkte att jag skulle sammanfatta mötet jag var på. Det var alltså på Af med min gamla handläggare P & hon som ska bli min nya S. P förklarade för den S lite hur det såg ut, att jag mer eller mindre blev tvingad att skriva på papper om att medverka i detta program. Men det handlade om att alt 2 var att stå utan pengar, så pest eller kolera hade jag att välja mellan!

Men det var ändå skönt för P förklarade att i dagsläget så kan vi inte göra så mycket när vi inväntar mer underlag ifrån sjukgymnast & arbetsterapeut på UAS. Det är inte aktuellt att bara skicka ut mig på arbetsträning. Utan vi måste ta ett steg i taget. För min nya handläggare S var mer inne på att vi skulle titta på en plats & ett yrke jag skulle kunna tänka mig att pröva. Men då förklarnade P det jag skrev innan & jag berätta hur det gått sista jag var ute på arbetspraktik(låg på sjukhus i 2 veckor, kunde inte ta hand om mig själv på 5v & gick på kryckor i 6 mån). Vill inte hamna i det läget igen!!

Sen gick jag & S & avslutade mötet själva, då pratade hon om drömmar, att skriva en "önskelista" på intressen & yrken jag kan tänka mig. Sa då att det är inga problem, för intressen har jag många! Det är inte det de handlar om utan ska jag vara helt ärlig så vill jag ansöka om ny sjukersättning. Men kan inte göra det förens underlaget har kommit.

Dom är alltid oroliga att man inte vill, bara sätta sig ner... Men så är inte jag, förklarade för henne att det är jag som har drivit hela processen framåt hela tiden.. Det är jag som söker ny hjälp för att bli bättre, för att komma framåt. Till UAS är det jag som har begärt att komma osv. Så som sagt så är det inte problem med intressen. Men i dagsläget så är prio nummer 1 som jag har sagt i flera år att få ordning på min vardag. Om inte den fungerar så fungerar inget annat!

Så det var väl där det sluta, vi har ett möte om ca 3v igen. Då min period går ut= ingen ersättning. Så då ska vi se hur långt det har gått i processen med allt underlag ifrån UAS. Sen får vi se vad det blir i framtiden.


Mjukt överlämnings möte?

God morgon!

Kunde inte somna igår när jag lag mig. Såklart när man har en tid att passa på fm.

Har dragit mig upp i dag för att gå på ett möte på AF. Vet inte riktigt vad mötet innebär? Men det ska vara ett mjukt överlämnings möte står det i min kallelse. Tror att det har något med att jag ska ingå i ett program & dom ska göra en utredning hur mina möjligheter ser ut. I väntan på att min sjukgymnast bla på UAS skickar underlag till min sjukdom & mina svårigheter. Men gör detta nu för att jag ska få några pengar.

Så vi får helt enkelt se vad som händer idag...


Mitt hantverk, har lärt mig att....

Pyssel har det blivit lite de senaste dagarna & har lovat er bilder...

Köpte idag som jag har tänkt i år men inte kommit till skott med en tamp. Kläckte en idé om att ha en tamp på 8 m. Vika den på mitten, splitsa en hake i varsin ände & kunna binda Bazze & Nellie i samma träd & slippa ha 2 linor. Idag har jag gjort det till verklighet.

Hon i butiken visade mig lite hur jag skulle börja splitsa, sen sa hon du klarar det. Fick med mig en beskrivning som jag fattade noll av! Men klarade det i alla fall med dom tipsen jag fick av henne =0)

Är så stolt & glad över att jag klarade det!

Har dock inte fäst dom än med hampa snöre.. Hade inget hemma...

Sen har jag gjort en ny modell på mina örhängen...

Så här blev dom mina mini drömfångare...

Lag linjalen där för att ni ska kunna få en uppfattning hur stora dom är...

Skillnaden är att dessa har en grön sten i nätet.


Köpte glaspärlor i Vikingabyn, gjorde ett armband av några..
Sen är de vita benpärlor emellan.


Sen blev det några till av andra pärlor...Nosgrimma i ny modell.

Har idag införskaffat en ny nosgrimma till Bazze.

Han har haft det sen några år tillbaka, skaffade det då jag hade andra som rastade honom, för att han inte skulle dra iväg med dom. Jag har själv använt den för den är skonsammare för hunden & för min kropp. Men den han har haft har blivit sliten & spruckit i plastspännet. Mardrömmen skulle vara att man står där med ett tomt koppel!

Nu var jag till zooaffären som en mycket duktig & trevlig tjej äger! Frågade efter om hon sålde nosgrimmor? Vilket hon gjorde, men den jag hade fanns inte i den storleken jag ville pröva (1 stl mindre än gamla). anledningen att jag ville pröva mindre är för att jag tycker att den åker upp i ögonen. Vilket inte kan vara skönt för hunden. 

Detta är Bazzes gamla, den får han vrida på huvudet när man tar i kopplet.


Som tur var att den inte fanns skulle jag vilja säga, för hon tog då fram en annan modell.. Den var visserligen 100 kr dyrare än den andra, men så som hon förklarade skillnaderna, sen när den satt på & jag fick pröva så var det ingen diskussion!!

Denna är bättre på så sätt att det är inte någon risk att andra som inte är vana att leda en hud i en nosgrimma kan ge hunden en vipplersskada! Sen är denna skonsammare, sitter mycket bättre & jag är helt enkelt bättre på alla sätt!

Betalade 249 kr för den.
man sätter på den som ett "vanligt" halsband, tar den vänstra öglan & trär över nosen.


Här kan ni lättare se halsbadet..


Hoppas ni ser hur den fungerar, han måste alltså böja nosen ner mot bringan när jag tar i kopplet.
Kan då tillägga att det krävs ingen kraft till det!


Alla som har hund, som idag har halsband bör tänka ett varv till för er själva & hundens skull såklart. Slita & dra i hunden är inte meningen. I denna får man en helt annan hund, som lyssnar på ett helt annat sätt oavsett tidigare erfarenheter. Det är många som ser mig & mina hundar som undrar om dom bits pga att dom har remmen runt nosen. Men det är inte därför, däremot kan man dra åt så att dom inte kan om det skulle vara nödvändigt. Men det är inte därför jag har dom. Det är så mycket värt pengarna!!!


RSS 2.0