Timmarna kvar till avresan!

Nu är allt packat i bilen, så det sista sakerna tar jag med mig imorgon när jag vaknat...
Har varit uppe vid gården nu & lagat dom sista kläderna & hjälpt till att packa in sakerna i bilen. Är så slut nu så jag vet knappt vad jag heter..?
Det är en lååång resa jag har framför mig imorgon, ca 7 timmar utan stop. Så vi lär inte vara framför förens mot kvällen. Men jag slipper köra, i alla fall större delen av tiden. Det är nog för mig att sitta med i bilen!
Blir borta minst en vecka & det finns ingen el där jag ska vara, så uppdateringen här kan bli dålig.. Men desto bättre när jag kommer hem! ;0)
Hundarna blir kvar hemma & mina hundvakter bor i mitt hus, så Jane får sällskap också. Så det kan inte bli bättre...
Nu ska jag försöka njuta sååå mycket jag kan, har med mig allt jag kan tänka mig för att göra mitt liv lättare där vi ska vara. Som min tempur kudde, spikmatta, korsett, nackkrage, linnement etc...
Hoppas ni får en underbar tid nu medans jag är borta på äventyr!
Stor kram till er alla!!

Förberedelserna inför min semester..

Idag har jag mer eller mindre sovit hela dagen...
Helt slut efter alla dagar uppe på gården.. Dagen efter midsommarafton låg jag hela dagen. Sen har jag har varit där igår & förrgår också, njutit av solen & pysslat.
På onsdag morgon ska jag åka iväg med pappa & Lisa på semester. Det är på ett Redezvous som det heter. Då bor vi i tipi & lever som man gjorde i western & som indianerna.. Så nu är förberedelserna i full gång till detta det ska packas, lagas trasiga saker, handlas etc.
Så nu måste jag också försöka vila allt jag kan innan vi åker, det blir en lång resa & lång vecka.

Midsommarafton 2010

Hade en mycket trevlig midsommarafton.
Det startade med att jag försov mig. Var så slut sen dagarna innan att jag hade somnat på soffan & vaknade inte förens dagen efter kl 10 & kl 11 skulle jag vara på gården. Så med lätt panik så stressade jag med att få i mig något, ta en dusch & få med mig det jag skulle...
Vi startade med en sill lunch, som dom flesta gör på midsommarafton skulle jag tro. Fast jag äter inte sill så det blir lite potatis, gräddfil, gräslök & en macka. Efter vi ätit så var det stressigt som vanligt att hinna med allt som det innebär att ha med en häst med vagn & 2 ridhästar till firandet runt stången.. Så polera hästar, pynta dom med blommor & vagnen osv... Vi kom väl iväg si så där 40 min senare än vi hade tänkt. Jag, Freja & Frida åkte med pappa som körde hästen, Lisa & Linn red framför. Resten fick åka på fyrhjulingen & på den vagnen.
Flätade & pyntade svansarna med blommor
Frida sitter & gör kransar till sig själv & lilla syster
Freja i vagnen på väg mot sockervadden... ;0)
Frida
Här sitter jag nu med på fyhjulingensvagn & de andra kommer efter
Jag på plats nere vid midsommar firandet
Det tar ca 1 timme dit, det var massor av ungar som ville rida & åka häst & vagn. Min uppgift var att förse dom med hjälmar & ta betalt. Men det var fullt tillräckligt! Hade så ont i kroppen & i huvudet när vi kom tillbaka, så det var bara att lägga sig, ta tabletter & sen smörja in mig med linnement. Efter det var jag på banan igen & kunde fortsätta fira midsommarafton.
Det vart en lång kväll, hundarna var med hela tiden & firade med oss andra. På natten tog jag & en annan tjej våra hundar på en promenad. Det var riktigt mysigt, när vi kom tillbaka satte vi oss på renskinnet med en filt över oss...
Tror jag var hemma vid 2 tiden på natten igen.
Hoppas att ni hade en lika fin & underbar midsommarafton!?

Den går inte att rädda

Ja som ni kanske förstår så är inte bloggen uppdaterad pga att min dator har kraschat!
Det är nu konstaterat att den inte går att rädda heller utan jag behöver antingen köpa nya delar eller en ny dator.
Så har ingen aning om hur länge det kan dröja innan det händer? Så tyvärr kan jag inte lova hur ofta jag kan blogga heller utan det får bli när jag har tillgång till en dator...
Hoppas ni har överseende till detta. Det känns som om jag missar massor nu när jag inte har en dator vad som händer & sker..

I rabatten


Åter besök

hos läkaren på UAS....
Skulle träffa läkaren efter jag hade träffat rehabiliterings teamet förra vecka. Nu hade dom setts tillsammans med läkaren & igår skulle jag få reda på vad dom kommit fram till & hur dom ska kunna hjälpa mig vidare.
Det var ungefär som jag trodde, dom höll med mig om att det inte var någon hjälp för mig just nu att gå ett nytt rehab program. Så ska istället träffa en sjukgymnast & arbetsterapeut som hjälper mig med min EDS. Sen kunna ha en kontakt där men som jag sen kan ta kontakt med min sjukgymnast här & sköta det härifrån. Så slipper åka så långt varje gång, vilket inte skulle fungera i längden. Men att jag får rätt hjälp & inte blir sämre igen.
Det var lite svårt att förstå läkaren, då hon hade lite svårt med svenskan. Men vi var överrens i alla fall hur jag ska få hjälp.
Det fanns även ett tre dagars program (kommer inte ihåg vad det hette nu, har lappen hemma) jag kunde få gå med mina anhöriga där dom talar om smärta. Men just nu tror jag inte det är aktuellt, då där är en bra bit att åka, det är en tid då dom jobbar mina nära & kära..
Min läkare härifrån hade önskemål om att få hjälp med mediciner som fungerar på EDS patienter. Men det fungerar tydligen inte så. Det finns inga speciella mediciner, man får prova sig fram. Vilket är precis är det jag har gjort. Men hade väl någonstans hoppats på att få lite hjälp då dom träffar fler som har EDS & kanske skulle veta vad som hjälp på de patienterna.
Men såg förut att det finns en lista på socialstyrelsens hemsida, & annars får jag göra som jag gjort tidigare fråga er andra som har EDS =0)
En sak som jag funderade över när jag gick ut var.
Ibland kan jag tycka det är lite jobbigt när man träffar nya läkare, sjukgymnaster osv som har lite förutfattade meningar om oss med långvarig smärta. Det känns som man blir påhoppad & får gå i försvar. Tex när det gäller mediciner, vanor, vad man har provat & inte.
Jag tog tex upp att jag skulle vilja ha tips om en annan migrän medicin, då den jag tar i dag fungerar inte alltid. (diklofenak 50 mg)
Utan att fråga mig vad det är som framkallar min migrän eller vad jag har provat så börjar hon predika för mig hur jag kan prova en varm dusch i 15 min etc.. Istället för att ta en tablett. Om det inte fungerar så skulle jag ta en ipren. Men inget av det hon sa var något som jag inte provat eller inte hört.
Nu förklarar jag detta i korta drag. I dessa fall känns det som om de tror jag bara tar tabletter & inte försöker med något annat. Jag tycker många gånger att det finns andra sätt hur man kan gå till väga & inte tro att alla är lika.
Jag har provat många olika saker, vissa fungerar & då använder jag dom. Men alltid bara till en viss gräns. Så då sitter hon bara & pratar om en massa som jag vet & redan gör. Istället för att ta reda på hur jag gör & sen gå vidare därifrån. Det var svaret jag fick & det gav inte mig någonting. Blev lite besviken, hade mera förväntningar på läkaren.
Vet inte om ni förstår vad jag pratar om eller vad jag menar.. Fråga gärna, så kanske jag kan göra ett nytt försök att förklara. Det är inte alltid lätt att formulera sig så att det blir rätt. Men kanske den som har varit med om det har lättare att förstå?...
Detta är mina erfarenheter & det är vad jag tycker. Men det återkommer ofta, därför tog jag upp det.
Nu stänger dom deras avdelning i juli på UAS så det blir inte så mycket mer som händer under sommaren utan får ta upp detta igen i slutet av augusti. Men det är skönt att jag har kommit igång & det är något som är bestämt. Tror det kan underlätta sen när jag ska ha ett avstämningsmöte med FK.
Nu kan jag känna mig lugn med detta & inte behöver tänka på det något mer under sommaren.

Nu fungerar den inte alls!

Om ni undrar vart jag har tagit vägen så är det min dator som inte vill!

Nu startar den inte alls!! Så nu passar på att skriva lite när jag har tillgång till en dator.
Har haft ganska bra dagar nu. Har kunnat tagit kortare promenader med hundarna. Mycket skönt att få komma ut, känner mig fri som en fågel. Det har varit en mycket lång tid nu som jag inte har kunnat röra mig mer än väldigt begränsat. Även om jag inte kan ta de längre promenaderna än så är det bara underbart att veta att jag kan!
Har precis kommit in från en promenad nu, druckit en kopp te med Fille. Njuter i massor!!
Känns mycket konstigt att jag inte har kunnat blogga, när jag har försökt så har jag blivit avbruten mitt i då datorn stängt av sig! Nu när jag ser min dator så blir jag bara arg! Vet inte vad det är för fel på den?.. Det startar med sen är det något program den inte hittar?
Teknikens värld, det är väl inte min starkaste sida. I alla fall inte när det gäller att förstå sig på dessa problem med datorer. Det får jag lämna till någon som kan. Men vet inte hur lång tid det kan ta innan jag har fått den fixad? Hoppas det inte tar allt för lång tid. För jag saknar att inte kunna blogga & läsa andra bloggar. '
Men nu ikväll ska jag försöka komma ikapp lite det jag har missat & det jag inte har kunnat blogga.

Felicia 14 år!

Tredje gången gillt!
Det är tredje gången jag försöker skriva detta inlägg, men datorn har lagt av efter de tidigare gångerna..

Nu har min lilla syster hunnit blivit 14 år gammal. Är så stolt över henne!

I fredags så fyllde hon år & hade valt att ha sin fest uppe på gården, först med kompisarna & senare med släkten. Jag var där lite tidigare än övriga släkten för att äta ihop med Felicia, pappa, hennes mamma, Lisa & Felicias vänner. De bjöds på en westerngryta runt lägerelden. Det var trevligt på alla sätt.

När hon öppnade sina presenter, tror nog att presenten ifrån hennes mamma slog högst! Det var en mopedhjälm, men inte vilken som helst! Då hennes mamma har en kompis som kan lackera bla hjälmar så har Felicia diskuterat med killen hur hon skulle vilja att hennes hjälm såg ut.

Önskan blev uppfylld!

Dock inte den bästa skärpan, men tycker bilden säger mycket!
SÅ COOL!!!


Hon fick ett marsvin av pappa & Lisa med en peng runt halsen..


Vi hade en underbar dag, trevligt & massa gott att äta. Närjag kom hem var jag helt slut! Vi hade varit ute i 8 timmar...

Sen kom värsta åskvädret när jag skulle blogga & det var bara att dra ur alla sladdar... Men kände mig helt trygg här hemma.. Jag är ju inte ensam som tur är.

Hyllningskonserten till våran Kronprinsessa

Efter jag hade varit på kalas i fredags så fastnade jag framför tv på svt.

En direkt sändning ifrån hyllningskonserten till Kronprinsessan & Daniel Westling. Jag såg sista 40 min. Det var mycket rörande! Det var inte ett torrt öga i konserthuset... För mig föll tårana när Fredriks Adolfs barnkör gjorde entré. Alla barn hade kransar på huvudet & det var 2 barn som sjöng solo till Kronprinsessan & Daniel.

Även dom blev rörda..

Det var en härlig publik, inte så stelt som man kan tro när det är så många kungligheter närvarande. Dom klappade, de föll en å en annan tår & gapade stort när en balett dansös från Kina uppträde.

Har ALDIG sett en så vig människa, hon hade inga leder överhuvudtaget i kroppen. Hon gjorde fantastiska positioner, ett häpnadsväckande framträdande. Jag satt på helspänn & även hela publiken!! Har ni inte sett det så måste ni se det på svt play! För det var helt klart i särklass!

Detta är länken till svt play i konserthuset. Det är hela programmet, så du får spola fram. Det är i slutet... 
http://svtplay.se/v/2047871/festforestallning_konserthuset

När hon tex står uppe på sin partners huvud & balanserade på ett ben, på tå balanserade på hans axlar & gjorde en piruett där uppe!!

Jag har även sett reprisen idag, trodde aldrig jag skulle fälla en tår när Magnus Uggla uppträde. Men stämningen var såå fin! Det strålar kärlek om Kronprinsessan & nu Prins Daniel.

Tittade du på konserten? I så fall vad tyckte du?
Följde du bröllopet?


Datorer!!

Äntligen fick jag igång den igen!

I fredags när jag hade orken att sitta vid datorn så åskade det som mest här! Det lös på himmelen här utanför & bullrade ordentligt. Så då drog jag ur allt fort som tusan..

Sen igår när jag skulle blogga, hade skrivit några rader så dog datorn! Den gick sen inte att starta igen. Under natten fick jag några av lamporna att lysa, försökte då trycka på off knappen men det gick inte. Så hela natten stod den å lät. Mitt på dagen idag så drog jag ur sladden (har en laptop) & efter ett tag så dog den. Man blir bara så frustrerad när inte det fungerar som det ska.

Har sen inte gått att starta. Trodde först att den packade ihop helt.
Men NU ÄNTLIGEN! Så nu ska jag blogga om det som har hänt & det jag tänkt att skriva om.. Ladda upp nya bilder m.m... Så ni får ha tålamod en stund till... Men då vet ni att inget har hänt mig i alla fall.

Kramis


Nu börjar det bli olidligt!

Trött, ont, huvudvärk...

Har haft besök av farmor idag ett par timmar på eftermiddagen. Det är det jag har gjort idag. För när jag vakande hade jag ont värre än värst ner i regionen där dom har opererat. Sen är jag inte helt säker på att det är därför jag har ont. Men det gjorde så pass ont att jag inte kunde sitta, stå eller gå.

Så när jag hade tagit mig upp, kissat hundar, fått i mig frukost så somnade jag om på soffan. Sov kanske 2 timmar & när jag sen vakande så var det bättre. Men är det så att det kvarstår så kanske man ska söka för det? Men en dag i taget.

Min Tarzan har varit borta nu i 2 veckor igen!
Är sååå jobbigt när han inte kommer hem. Man undrar om det hänt honom något, om blivit instängd osv...
Men hoppet är det sista som beger en. & har ännu inte fått någon obehaglig känsla i magen & så länge jag inte har det så tror jag på att han kommer hem.

I morgon fyller Felicia 14 år, så då blir det fest...

Så nu ska jag sova så jag orkar fira henne imorgon.


Gör framsteg!

Idag var äntligen värmen tillbaka!

Då mår jag mycket bättre & har mindre ont i kroppen då musklerna inte blir kalla. Sen behöver man sol för att orka.

Känns som om denna dag bara har gått. Men vet egentligen inte till vad?...
Åkte iväg med Laila för att göra lite viktiga ärenden som inte kunde vänta längre. Sen hade jag i stort sätt tomt i skåpen då jag inte har kunnat handla denna månad. Men nu är det lite mer i kylen & skafferiet. Mycket skönt, för äta bör man annars dör man ;0)

Det var första gången sen jag fick mitt ljumskbråck & sen jag opererades som jag gick i matbutiken runt utan kryckor! Det är en större stormarknad så det är en bit att ta sig runt. Men vilken befrielse att slippa dom! =0)

Har dragit av golven nu ikväll, väl behövligt. Har inte kunnat använda dammsugaren sen jag opererades. Så jag har sopat av golven. Men det går till en viss gräns, den gränsen var nådd nu! Så fram med dammsugaren, ut med alla hundbäddar & stor röjning på golven! Lyckades torka av det värsta också. Dock inte i alla hörn & sovrummet, men det var de mest kritiska som jag tog nu.

Allt syns nu när solen ligger på också. Man har ju fått flytta sina gränser hur pedant man kan vara, men det finns gränser där också! Är mycket nöjd med dagen & det jag har lyckats med att åstadkomma

Imorgon är det en ny dag & nya saker jag måste ta tag i. Gräset på baksidan behövs klippas i dagarna. Kanske kan få hjälp med det. Är betydligt bättre sen operationen. Men sen igår har jag haft mycket ont i höger sida strax ovanför ljumsken & i vissa lägen gör det så ont så att det inte går alls. Så vill inte ta i för mycket, utan ta det små steg. Även om det inte är så stor tomt så är det ändå jobbigt.

Första tomaten!

Nu börjar dom mogna mina tomater =0)Köpte dessa cocktail tomat plantor för ca 4-5 veckor sen. Tittar på dom varje dag, hoppas att dom ska mogna. Nu har en gul cocktail tomat gjort det. Så kul!
Att så lite som en mogen tomat kan få en att må så bra.

Dom andra är röda & jag väntar fortfarande på den första ska mogna. Har aldrig tidigare haft egna tomater, så det är extra spännande. Även om det inte blir mängder så är det kul att få ha egna & man kan plocka dom & stoppa dom direkt i munnen. Dom är ju dessutom så mycket godare!Då jag inte har ett växthus så har jag satt dom i större krukor. Då kan jag ta in dom på nättrena när det är kallare.

Har du något som du odlar själv & kan äta?


En hel dag på UAS under utredning

Nu börjar den krångla dagen nå sin ända..

Jag har överlevt den, även om det har varit jobbigt på många sätt. Det började med att jag att ringt igår kväll & bokat min sjukresa till UAS idag, men kände då att det var något som inte stämde & då jag bara kan boka hel timme härifrån så ställer det till det ganska ofta. Antingen kommer jag för sent eller jättemycket för tidigt! Så fick ett tips av en taxichaufför att ringa på morgonen till växlen & fråga om det går att flytta fram min resa en ½ tim.

Då när jag pratar med tjejen i växeln så hittar hon inte någon resa på mig idag. Då har han jag pratade med igår bokat in en resa för mig nästa vecka! Tänk om jag inte ringt på morgonen då hade jag stått med skägget i brevlådan. Nu lyckades hon boka en taxi åt mig till kl 8 & skulle försöka få den till mig kl 7.30. Vilket hon lyckades med, så jag kom 20 min före utsatt tid.

Jag har varit på 3 st möten & det första var redan kl 9 på morgonen till kuratorn. Senare efter lunch träffade jag en sjukgymnast & en psykolog. Alla möten var 1½ tim långa, så det blev en hel del sittande & repetition Men det fanns ingen genväg & det var bättre med allt på en dag än 2 dagar i rad.

Fick en del svar av sjukgymnasten som bekräftar svaren på mina frågor.
Jag är sned i mitt bäckene
Har en något mindre vadmuskel på höger sida.
Höger fotled lutar sig mer inåt (har skadat ledbandet på den foten & stukningarna jag haft kan påverka).
När jag står så är höger ben har jag höger häl något mer bakom den vänstra.
Mitt högra ben är 1½ cm kortare (vilket jag har hört förut, men idag mätte hon).
Höger sida är mer stel.
Har mer ont/öm på dom ställena i muskulaturen där jag är mer rörlig.
Är mer rörlig i nacke, handleder, tummar, ryggen, fotleder & mindre leder.

Men hon kunde inte få ihop mitt kortare höger ben med att jag skulle ha ett framskjutet bäckene & resten som hittade på höger sida. Men skillnaden i benlängden kan vara medfött eller ha med något annat att göra. Hon visste inte om man kan få ett bäckene som blir snett på "andra ledden" (tex att höger sida av bäckenet skulle vara högre än på vänster sida) med diagnosen EDS? Det behöver inte betyda någonting, vad det nu betyder?

Jag kanta upp detta med en som har mer kunskap om EDS, så kanske jag får svar? Eller är det som det är helt enkelt. Det som skulle göra skillnad är i så fall hjälp & träning som skulle vara annorlunda. Men det är mina egna tankar & min tolkning.

Meningen med detta var att se vad jag har för behov, hur man ska kunna hjälpa mig vidare. Även UAS har som andra smärtrehabiliteringar ett rehabiliteringsprogram som kan se lite olika ut beroende på vad man har för förutsättningar & behov. Men som jag sagt vid tidigare tillfällen så har jag genomgått 2 st sådana tidigare. Så när det kom på tal idag så sa jag till dom att jag är tveksam till att det är rätt för mig.

Jag känner mer behov för mer inriktad hjälp på min EDS av sjukgymnast, rehabläkare & arbetsterapuet. Vilket dom andra tyckte också efter att ha pratat med mig. Jag vill inte bli sämre nu, utan kunna fokusera framåt & få verktyg så min vardag blir mer hanterbar.

När jag sen skulle åka hem & boka min sjukresa så var det inte så lätt. Då jag hade fått fel info & blev kopplad hit & dit. När jag sen kom till en som sa att jag inte kunde använda mina resor som var godkända hem & dessutom inte boka hemresan själv. Det skulle en sjuksköterska el någon med behörighet göra. Allt detta pga att jag åker utanför mitt egna landsting. Så sjuksyster hjälpte mig & efter ett par samtal så löste det sig & jag hade en hemresa bokad.

Detta känns lite typiskt mig, det ska inte flyta helt enkelt...!

Det är ganska mycket som far i mitt huvud just nu efter denna dag, så ber som ursäkt om det inte det jag skrivit är så uppenbart & lätt att förstå. Men fråga gärna så svarar jag så gott jag kan.
Kramis


Ingen idé att försöka ens..

Kroppen kämpar för att repa sig igen..

Igår låg jag hela dagen hade lite feber.. Men idag har jag haft högre febern, svettats & värken molar. Jag har nu mycket ont på höger sida, upp i nacken känns som om jag snart har en nackspärr. Inte bra med tanke på morgondag.

Men jag har inte kunnat vila mer än vad jag har gjort. Har sovit från & till, gjort minsta möjliga ansträngning. Inte ens någon idé att försöka göra något. Planen var att handla idag, men efter duschen var jag helt slut av den lilla ansträgningen... 

Det har ju varit väder där efter också, då känns det inte lika jobbigt.. Hoppas jag klarar av morgondagen, det är en viktig dag! Dom har sagt att det finns möjlighet till att vila sig & det lär behövas.

Håll tummarna för mig att det går bra på UAS smärtrehabilitering. Dom ska göra en grundlig utredning på min EDS, hur den påverkar mig & hur dom ska kunna hjälpa mig.


Dagen efter allt det roliga är inte lika roligt....

Det vart en lååång dag igår!

Hade inte räknat med det, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag blev hämtad redan 10.15 av Lisa här hemma. Hon skulle inte hinna hämta mig senare, då man inte har en bil så blir det svårt & man får anpassa sig.

Det var en möhippa på fm, då hade jag tänkt att vila vidare, då jag inte fick så många timmar sömn. Det var ju student i fredags så var helt slut efter den. Satt uppe till 3 natten till lördag för att göra kortet till brudparet. Så det kändes som om jag hade festat hela natten!

Hade ont överallt, tunga ögon & det kändes som om jag hade grus i dom & jag mådde så där konstigt över lag som man kan göra dagen efter när man festat (vilket jag inte hade, men det är den känslan jag får i kroppen).

Men pappa behövde hjälp, så jag & Felicia hjälptes åt. Lisa red med halva gänget & då höll vi i femkampen. Tog ett par mikropauser emellanåt, men när dom hade åkt så var det hög tid att pynta vagnen. Sen 1 tim färd dit med häst & vagn & hem. Direkt ner till bröllopsfesten. Vi vart inte kvar allt för länge då min kropp sa ifrån!

Hem till gården packade ihop & 1 timme senare var jag hemma, hämtade mina hundar. Direkt i sängen & lag mig på spikmattan för över huvudtaget kunna slappna av & sen somna. Så somande vid 23.30 tiden. Hade hundarna med mig i sovrummet så dom inte skulle väcka mig lika tidigt. Sov i 12 timmar!

Hundarna är trötta också, det har varit en lång helg för dom också. Många timmar utomhus & mycket lek...

Sen har jag legat på soffan hela dagen. Sov 2 ½ timme nu på kvällen igen. Det är obeskrivligt hur det känns efter dessa dagar i min kropp. Det kostar på mycket!

Känns som om jag inte har sovit speciellt mycket trotts allt & ska gå å lägga mig nu igen. För på tisdag måste jag orka med hela dagen på smärtrehabiliteringen.

Vad har ni haft för er i helgen?


Stora dagen för bröllopet mellan Matti & Elin 20100612

Pappa skulle köra brudparet med häst & vagn, Jag & Felicia åkte med i vagnen & Lisa skulle rida före.

Många förberedelser & mycket som ska klaffa, pynta vagn, polera hästar & göra dom fina.
Så björkris & syrenen fästes på vagnen, vi satt på renskinn..


Hästarnas päls poleras & flätade svansar med blommor i.
Ombytt & klar i min westernklänning..


Nu bär färden av, det tar ca 1 tim dit.. Lisa rider framför oss.


Vi kom precis när dom ska svara ja till varandra. Allt gick bra på vägen dit, kunde inte ha gjort det på något annat sätt. Det blåste kraftigt ute, mindre stormbyar emellan åt.

Nu är dom äkta makar

Pappa körde brudparet Elin & Matti ner till festplatsen & jag satt med i vagnen.
Dom är så fina tillsammans, det bara lyser kärlek i ögonen.


Lisa visar vägen.. Eller snarare så att inte Prisse stannar med vagenen.


Efter vi lämnat av brudparet bar färden av hemåt igen, lämnade hästarna & åkte ner till festen.

Festen

Här är det tal under middagen & presenterna ska öppnas..
Tack för att jag fick vara med på eran stora dag!

Många lyckönskningar på vägen ni ska vandra tillsammans ♥


Christians student 2010

Det var fjärde året i rad nu regnet öste ner över studenterna!

Men dom tog studenten & alla var glada. Men det vart ingen champagnefrukost eller cab hem. Men firade gjorde vi med god mat, dryck, många skratt & massa pladder... Tänk att nu har min lilla kusin tillochmed tagit studenten. Man hinner inte med i svängarna.. Det är nu livet börjar..

Men han kan vara stolt & glad att han klarade det!Robin storebror till Christian
som tog studenten för 2 år sen även då regent öste ner.


Presentöppnig, undrar vem som var mest nyfiken? ;0) Chris lilla syster Josefin


Kolla in min fasters hår! Där ligger man i lä...


Marika (min svägerska) & jag..


Christians kusin Sandra tog även studenten..


Lisa var barnvakt åt sin systers lilla Noel som har blivit ganska stor nu!
Så fruktansvärt söt med sina lockar & blåa ögon!Regent öser ner på studenterna...

Känner av gårdagen, men inte så pass att jag inte kan vara med idag som tur är!

Fick sov morgon också så det gjorde otroligt mycket! För hade det varit tidigt idag så hade jag inte orkat med...

Nu sitter jag här, klar för att fira min kusin som tagit studenten, väntar på Lisa som ska hämta upp mig.. Men tycker sååå synd om alla som tar studenten idag! Regnet öser ner!! =0(Så dom lär vara blöta när dom väl anländer.. Men som tur är så har vi tak över huvudet där vi ska vara i saloonen. Så det behöver vi inte bekymra oss för, men tror nog att det är många som har räknat med att kunna sitta ute.. För att kunna få plats med sina gäster, men en dag som denna så blir det svårt. Tyvärr!

Hör av mig senare med lite bilder ifrån dagens händelse...

Känner du någon som tar studenten i år? I så fall hade ni tur med vädret?


Har njutit av dagen till max!

Som jag sa tidigare så gick jag ut, njöt av solen & sommarvärmen.

Pysslade med pärlor, har fått en ny idé på vad jag kan designa. Men var för trött när jag kom på det så det är bara fortfarande i mitt huvud. Men lovar att visa det sen när jag har gjort det till verklighet..

Idag blev det mobilsmycken/assoccear till väskan & nyckelringar (smycke som man sätter på en nyckelknippa). Ska försöka få några bra bilder som jag kan lägga ut...
Men så här såg det ut under tiden jag höll på.


Tog en paus...


Satt å väntade på Lisa som jag berättade i mitt förra inlägg, men hon dök aldrig upp.. Så när det gått 5 tim & jag inte hört något sände jag ett sms. Fick inget svar så tänkte skicka att jag skulle ta en sväng ut med hundarna.  Men då ringer hon för att höra om jag vill följa med upp till gården & äta middag med dom.

Perfekt! Då kom hundarna ut & fick springa, jag fick umgås, middag & ännu mera sol...
Det var full fart där uppe med förberedelser inför morgon dagen då det ska vara studentmottagning där.

Lilla Nille, våran tjur har en lunginflammation, så i 7 dagar ska han ha pencilin (el hur det stavas?). Han är nu efter 6 dagar inte så speciellt road över detta.. Men måste man så måste man. Så farfar & pappa håller i medans Lisa sprutar.

Han springer iväg till sin fru & försöker ta skydd där...


Senare fångar pappa honom med lasson & han vet precis vad som komma skall...


Jag gick omkring & bara njöt av tillvaron medans de andra utförde olika sysslor..
Fölen dom växer så det knakar... & busar mest hela tiden med varandra...
Står dock på väldigt långt avstånd när jag fotar, utanför hagen & dom är en ca30 m in...


Hon har här fått syn på de andra hästarna i en annan hage, så hon gnäggar så sött till dom.


Trollan har hittat saltstenen & sett hur mamma gör..
och så var det bus på g igen... =0)Sen fick Lisa ett ryck, vi åkte till platsen där vi var för 3 veckor sen & hade "djurparken". Hagarna som dom gjort stod fortfarande kvar & Lisa behöver nu virket så sagt & gjort åkte vi dit för att ta ner dom. Hundarna fick vara med oss & passade på att bada också.. Mmm vad deras mamma blev glad, när dom klev upp ur dyn! Så då fick dom bada igen längre bort där det var bättre & renare...

När vi kom tillbaka var vi väl värda en kopp te.. Även om jag mest varit sällskap åt Lisa, men var nog lika trött som henne i alla fall..

Nu måste jag vila min kropp så jag orkar med morgondagen..
Det tar sin lilla tid...

Nu känns det som jag börjar vakna för dagen..

Det tar tid innan jag är människa & känner att jag är på g.
Jag har fikat på kaffe & 2 rostade mackor. Solen lyser starkt på en alldeles klar blå himmel idag, tänkte gå ut för att njuta av den & fåglarna som kvittrar glatt utanför dörren. Väntar på att Lisa ska komma för att kolla mina op sår på magen...
Ska bara göra det jag känner för idag & ta igen mig, för imorgon är det dax igen..

Då tar min kusin studenten! Så då blir det fullt ös kan jag gissa, ja i alla fall för min kusin =0)

Vad ska du hitta på en så fin dag som den?


Sofias skol avslutning 2010, firade med en mjukgalss...

Har åter igen tagit ut mig till max!

Började även denna dag med huvudvärk som har hållit i sig hela dagen. Men trottsade detta genom att gå upp när klockan ringde för att åka på min lilla systers skol avslutning. Den började klockan 9.00 & farfar kom för att hämta mig strax före.

Toppen dag fick vi med massa sol! Dom var så duktiga alla barnen.

Alla barnen sitter med sina klasser, väntar spänt på att det ska börja..
Sofias klass i årskurs 2, Sofia sitter som nr 2 från höger, i vit klänning.
Alltid lika fin & söt!


Sofias klass hade skrivit om ena versen själva i låten dom framförde..
Duktiga var dom oxå på att sjunga.


Fina tjejerna, Frida (min "bonus syster") & Sofia.
Nu har dom äntligen sommarlov! =0)


Där efter fortsatte jag dagen & eftermiddagen med Ruedee & hennes barn... Vi hämtade ut min kamera som jag fick i present & åkte för att köpa sommarens första mjukglass..

Premiär bilden!!!


Hur gott är det inte med en mjukglass?!... =0)


Nu är det sommarlov! Har helt enkelt fått den rätta känslan som jag ville ha med skol avslutningar i kyrkan & utomhus & sen mjukglass på det... Då är det sommar!


Tror barnen trivs bra också med sitt sommarlov som är här nu...
Tycker att dom ser nöjda ut... =0)


Bazze blir också trött efter en dag som denna...


Vad tycker ni om Janes sovställning?... ;0)


Nu ska jag också försöka få en lika skön & avslappnad sömn som mina djur... Hörs i morgon =0)
Kramis


Ser inte så bra ut!

Nu ska jag snart sova, men tänkte att jag skulle skriva lite här innan.

Min dag började inte någe vidare & har fortsatt så..
Tog fram mina pärlor på em, satte mig ute i solen för att tänka på något annat.. Det tycker jag är roligt att få skapa, något man kan sätta sin egen stil på.

Jag bestämde mig för att orka med skol avslutningen, jag tog mig dit. Men efter jag lämnat av hundarna hos min vän Jennifer så upptäckte jag att jag sträckt en muskel. Så har nu mycket svårt med vissa rörelser! Det är vänster sida, under revbenen...

När jag kom hem, sitter i soffan upptäcker jag att ena stygnet lossnade. Då känner jag på dom andra & det händer samma med dom. Men det är bara det att då upptäcker jag en glipa i ärret som är störst under naveln. Det är redan sen innan en rodnad & gör ont pga av att jag inte tål några plåster. Så nu en glipa i det största ärret, det vätskas ur ett av dom andra & det är rött. Inte bra!

Har pratat med våran sjuksyster i familjen, så har tejpat det själv nu med Steri-Strip, som jag för övrigt inte tål. Men vad har jag för val..? Hon ska titta på det imorgon & göra det bättre & sen lägga ett spritomslag.

FAN! Ville ha ett fint ärr, men det känns som att det finns en risk för att det inte blir det nu... Det ser inte så bra ut...

Det är ett helsike när man inte tål några plåster!.. Det är alltså inget som fungerar! Men det som är bäst av alla är det genomskinliga.

Min kamera har i alla fall kommit, så hoppas att jag kan få hämta den imorgon...! =0)
Men först Sofias skol avslutning. Det är 2 av mina kusiner & ett "bonus syskon" till mig också, alla på samma skola.


Felicias skol avslutning 2010

min "stora" lilla syster...

Hon som alltid har varit så liten, har nu vuxit om mig för ett tag sedan & slutade 7:an nu!

Man hänger inte med känns det som.... Pappa, jag & hennes mamma var där & såg när hon sjöng med klassen..

Här ska Felicia sjunga tillsammans med 2 andra kompisar delar av låten med sin klass.


Bästa vännerna, stolta & fina som precis har slutat 7:an..


Felicia står till vänster, dom visste inte vilket håll dom skulle titta åt för alla som fotograferar..Inte någon större skillnad...

Ja jag vet inte om det var så mycket bättre idag..

Det kändes bättre när jag vaknade men efter tiden har gått så har jag mer ont i huvudet & värk i kroppen... Så orkar inte göra någonting idag heller.

Felicia har skolavslutning ikväll, jag hoppas i alla fall att jag ska orka ta mig iväg dit..
För det hör till sommaren & att få den rätta känslan i kroppen att nu är den här.

Har inte hört något ifrån vårdcentralen, så måste ringa dit igen så jag får en sjukresa tills nästa vecka, sen är det lite annat jag måste ta med henne..

Sen står FK högt på listan idag också, jag måste kolla vilken dag mina pengar kommer?!
Där ska vi inte prata om hur less jag är på dom!!..

Ha en fortsatt underbar dag!


Lite är bättre än ingenting, men inte så lätt alltid.

Nu har jag genomlidit denna dag..

För det är ungefär så det känns som jag har gjort. Tror ingen i mina skor skulle säga att detta har varit en bra dag, med huvudvärk som molar hela tiden & varje gång du reser dig så snurrar hela världen & hela kroppen värker så du har svårt att röra dig.

Har inte kunnat koppla av heller när jag har behövt göra dessa viktiga samtal..
Jag har gjort mitt bästa, fått några av samtalen gjorda, kunde inte strunta i dom. Trots att man inte orkar formulera sig så måste man bara ibland. Som min kamera tex som inte kommit än! Dom visste inte vad som var felet, då den finns på huvudlagret så borde det inte vara några problem att ta hem den!?

Nu skulle tjejen jag prata med kolla upp det i alla fall så får vi se om det händer någonting?...

Försökte få en telefontid hos min läkare, men det är som vanligt svårt. Så jag hoppas nu på att det löser sig, då jag behöver bla få en sjukresa.. Vart inte så mycket klokare av dom samtalen jag gjorde men det är ett steg på vägen i alla fall.

Jag har tvättat hundarnas plädar, så dom har det sååå mysigt nu! Det är så underbart när allt är rent, så där mysigt fluffigt & doftar rent... Så man kan bädda åt dom.. Det vet man ju själv, det är ju såå mysigt när man kryper ner i ren bäddad säng & är ny duschad.

Nu ska jag krypa ner i min säng, men den är tyvärr inte renbäddad & jag har är inte ny duschad.. Men det ska nog gå bra ändå.. ;0)

Hoppas du fick en bättre start på den nya veckan?..


En ny vecka, en speciell på många sätt!

Så blev det en ny dag & en ny vecka..

Det är mycket som händer denna vecka! Två av syskonen slutar skolan & får sommarlov, en kusin tar studenten & ett bröllop till helgen. Så nu samlar jag krafter för att orka vara med på dessa roliga händelser i veckan.

Idag blir en dag som jag bara tänker vara. Det blev för mycket under helgen, så min kropp säger ifrån nu. Det är svårt men jag vet att det är bäst att lyssna på den.

Sen måste man ju handla & dyl, så det får jag försöka planera in emellan någonstans.

Nu ska jag ringa el giganten, för att kolla om min kamera har kommit.. Dom står inte så högt i kurs hos mig just nu!!.. Mina erfarenheter är bara strul med dom. Dom säger en sak & gör en annan. Verkar inte ta deras jobb på så stort allvar!?

Det är i alla fall min uppfattning, eftersom dom inte håller de dom lovat. Så dit tänker jag inte gå mer. Nu ska jag bara ha min efterlängtade kamera jag fick när jag fyllde år. Ja som jag inte har, vill ju ha den nu när det blir skol avslutningar, student etc... Men det verkar inte se så ljust ut just nu. Vi får se vad dom säger...?
Nu är dagen tack & lov över...

Det värker i kroppen & knoppen..

Helt slut!
Har haft en trevlig dag trots allt.. Bakade en kladdkaka & firade nationaldagen med Ruedee & hennes barn.

Dom gick föst en promenad med mina hundar, fick blommor när dom kom hem igen. Då avnjöt vi en fika i trädgården.

Efter det delegerade jag ut dom i arbete ;0)
Skämtåsido! Jag behövde hjälp att klippa gräset på framsidan, vilket dom gärna gjorde (dom slogs om gräsklipparen). Jag planterade ett par blommor, rensade lite i rabatter medans dom tog upp maskrosor ur gräsmattan.

Så nu ser det riktigt fint ut både på fram & baksidan. Så nu behöver jag inte stressa eller tänka på det.

Men allt detta blev för tok på mycket för mig. Är betydligt bättre efter operationen, men trots allt inte återställd. Är ordentligt blå, lila, gul, grön på magen fortfarande, svullnaden har gått ner, men långt ifrån helt & det är fortfarande mycket ömt.

Det tar helt enkelt sin lilla tid. Det största är väl att jag inte behöver hjälpmedel när jag går längre. ÄNTLIGEN!!! Har dock inte prövat gå några längre sträckor än. Men lite i taget, eller hur var det?....

Men nu tackar jag för mig, ska borsta tänderna sen blir det en stund på spikmattan om jag ska kunna få någon sömn i natt...


En lördagskväll i juni på gården kan vara mycket underhållande...

men det tog inte slut där...

Jag ville inte sitta hemma & jag klättrar på väggarna efter 2 veckor hemma. Så ringde pappa, blev hämtad & skjutsat upp till gården. Där satt vi Trapperkojan runt elden. Vi åt westerngryta (så klart tillagad över elden) & vitlöksbröd. Jag Lisa, Pappa, Frida, Freja & en familj som är vänner intill oss.

Pappa & M satte upp stolpar med hjälp av grävmaskinen, till en "sjukhage" som behövdes renoveras. Ni skulle ha varit där, det var som ett gammalt gift par när dom skulle diskutera vart en stolpe skulle stå. Jag stod dubbelvikt av skratt! Filmade halva deras diskussion. Dom stod & viftade hej vilt åt det ena & andra hållet. Diskuterade högljutt, stegade fram & tillbaka. & hade så klart skilda meningar om vart just denna stolpe skulle stå. Båda vet ju bäst & är också mycket envisa båda två!

Här har dom haft en diskussion som varit ca 10 min lång, men när pappa sätter sig i grävaren så fortsätter den, då frågar M vart var det stolpen skulle vara? Pappa svarar, du stod ju där & sprätte som en tupp ett märke i marken! M, Jaha!...
Inte undra på att man skrattade under deras konversation!


Vågat... Men med pappa som sitter in grävar´n så behöver man inte vara orolig.


Efter ha frusit mer eller mindre under hala dagen så var det en perfekt avslutning på lördagskvällen.

Dom andra skulle sova kvar, men jag & hundarna åkte hem... Sova där får bli en annan gång.
Helt slut sen somande jag på soffan i vanlig ordning. Vaknade ca 5 på morgonen & släpade, haltande mig in till sängen & fortsatte min beauty sleep där...

Nu har Ruedee & hennes barn kommit så ska göra en kladdkaka, så vi får något att fika på.
Kramis
 

Det är lätt att det blir för mycket...

Tog nog lite vatten över huvudet igår..

Det ena ledde till det andra. Efter lunch så gick jag ut på baksidan som jag knappt velat titta åt på 4 dagar, för gräsmattan hade nästan blivit en äng.. Alla maskrosor hade skjutit i höjden!

Kämpade massor med dom förra året, det var en maskros på varje kvadrat mm & då överdriver jag inte!

Nu i år var det mycket men inte i närheten av förra året. Då jag började ta bort dom förra året så vart det som jord fläckar på gräsmattan då maskrosorna tagit död på gräset. Så har fläckvis sått nytt gräs. Men nu skymde maskrosorna det nya gräset från solen.

Så jag fick ett ryck att ta bort ogräset. Men denna gång har jag inte rivit upp hela maskrosen. För att det orkar inte mina handleder & axlar. Men kniade bort dom som man gör till kaninerna. Så alla blommor skulle försvinna så det minskar lite i alla fall till förökning. Dom kommer inte kunna ta över igen i alla fall.

Lite pilligt dock när det nya gräset fanns under & inte skulle med upp :S
Tog pauser emellanåt för att orka med den ytan på 3x3 m.
Nu är det mycket bättre & efter några klippningar så blir det nog en bra gräsmatta.

Sen när solen försvunnit ifrån baksidan så naturligt gick jag över till framsidan. Tog en vilopaus igen med en kaffe & smörgås...

Då kom det nya rycket efter det.
En hund i taget så borstade jag dom, klippte klor, lekte lite & tränade lite konster.. Så efter det hade jag mer eller mindre ont överallt!!

In, lag mig på soffan i ryggläge....


Får det vara så här?!?!?!

Måste få tag på FK!!

Men det går inte. Det går inte för att det är överbelastat!
Konstigt! Inte enligt min mening... Så mycket som dom ställer till det för oss som har med dom att göra. Vilket man helst av allt på denna jord skulle vilja slippa! Slippa för att det är så krångligt!

Det är inte annat än problem. I alla fall är min erfarenhet det. Vet att många andra har samma problem. Kan inte stå i kö just nu som det är för så mycket har dom! Det är en röst som säger att "kundcenter har hög belastning vad god försök senare."

Men jag behöver ha kontakt med dom NU!!!!


Livet i bubblan..

vaknar på morgonen
går upp
upp för att börja dagen

tillbringar f.m framför tv
för att vakna till liv
till livet som denna dag erbjuder

vad erbjuder dagen
sol, sol, sol
i flera dagar
men har inte orken att njuta
njuta av det dagen erbjuder

de känns som allt rör sig
rör på sig runt mig
men jag är fast
fast i en bubbla
en bubbla som är svår att förstå
förstå för andra utanför

vill komma ur den
men vet inte hur
vill till andra sidan
sidan av livet
vardagen

men jag har en vardag
en vardag som ser annorlunda ut
annorlunda ut än din
som är svår att förstå

förstår inte själv
men som människa överlever man
som i naturen
en överlevnadsinstinkt

vissa stryker med
men dom flesta överlever
på ett eller annat sätt

livet i bubblan är inte som livet utanför....

Igen bra dag idag, men gör små framsteg varje dag..

Igår fullkomligt deckade jag vid 22.30!

Vilket inte är likt mig, men då var det nock. Så släpade mig in i sängen ett par timmar senare, lag huvudet på kudden & sov strax där efter igen. Var helt slut, huvudvärk & helt mosig i huvudet.

Sen sov jag som en stock, men bokstavligen släpade mig upp igen vid 10 tiden, när jag fått i mig frukost kunde jag inte hålla ögonen öppna längre. Somnade om, trotts att jag kämpade emot. När jag sen vaknade efter lunch så försökte jag piggna till med en fika för att vakna till liv. Men lyckades inte, vaknade aldrig riktigt idag. . Huvudvärk, trött.... Har legat en sväng på spikmattan för att lindra något, men det ger inte ens full effekt idag =0(

Så hoppas på en bättre dag imorgon.

Men läkningen efter operationen går åt rätt håll i alla fall. Vilket jag är glad för. Svullnaden har gått ner över magen, som har ställt till det en hel del! Det är ömt fortfarande, lite blå/gul än, men ingen infektion. Så då får man vara nöjd! =0)

Gör små framsteg för varje dag...


Inget nytt att FK strular! Men det går framåt på UAS..

Jag har inte dött...

Orken har helt enkelt inte funnits. Har haft svårt att sitta här vid datorn. Så tyvärr har det inte blivit något skrivet här på bloggen. Men tänkte föröka skriva några rader nu...

FK strular igen, fast det känns inte som om det vore någon nyhet! Utan det är min & många andras vardag.. Tyvärr så drabbas vi väldigt hårt som är i samma situation som mig (utförsäkrade). Utan pengar är man inget!  

Nu verkar som om att detta avstämningsmöte ska bli av i alla fall som jag har väntat på nu sen i mitten på mars! Har dock fått en ny handläggare på AF som inte är ett dugg insatt i mitt ärende, så det blir spännande. Men det är hon som kommer skriva slutdokumentet från min tid den här gången på AF. Så hur det går till när man inte har träffat mig, inte är insatt etc vet inte jag?!..

Så det kommer snart visa sig om dom godkänner min sjukskrivning & jag åter får min sjukpenning & slipper detta kaos!

För det är vad mitt liv är just nu upp & ner!!

Jag har fått tid hos teamet på UAS nu i juni redan så där händer det saker i alla fall. Det känns skönt att det är på gång. Kommer få träffa en sjukgymnast, psykolog & kurator som jag förstått det, sen har dom ett sammanträde. Jag får träffa läkaren igen 1 vecka senare & får då reda på nästa steg.
Om jag har förstått det hela rätt?!...

RSS 2.0