GOTT NYTT ÅR
Nu är det skickat till AF

Idag känns det i kroppen...

Har ont i stort sett överallt, men ibland får man ta det. För det var det värt, man kan ju inte bara sitta & titta på & ha tråkigt...

Nu har jag suttit & fyllt i mina uppgifter till AF, har skjutit på det länge nu.. Eller i 2 veckor, men nu är det gjort som sagt & det är skönt.

Det är iväg skickat & nu måste jag infinna mig där den 4:de för att få min ersättning sen. Det är inte någonting mer än att jag ska visa upp mig som jag har fattat. Men det blir som ett helt föetag för mig i alla fall. Men vad ska man göra, det är bara att göra som dom säger.

Sen ska jag har något möte med min handläggare jag ska ha om jag har förstått det rätt. För att disskutera min framtid....

Dom tyckte att jag skulle fundera på ett jobb & att jag skulle inte begränsa mig utan låta fantasin flöda!

Hur man nu kan säga så till en som mig, som det känns som om alla jobb jag har gått igenom med mig själv & vänner inte hittat något som jag vill skulle kunna göra... Det finna så klart MASSOR jag vill, men min kropp tillåter inte det hur mycket jag än vill. Så vi får se hur det blir med den biten. Lämnar det till då.

Nu måste jag lägga mig för att vila....

Vi hörs senare ♥


Middag, film, Wii & kvällen är gjord

Igår var jag hemma så sent så det vart direkt ner i sängen...

Men jag var bortbjuden på middag hem till Jennifer. Så tog en liten promenad dit med hundarna... Vi åt en god middag, tonfisk, pasta, med en ört, vitlök & chili sås till. Efter det så skulle vi titta på en film som hon fått i julklapp. Vi åt en smultron/hallon glass till efterrätt & drack en kopp te.

Filmen hette Marley & jag, handlade om en ouppfostrad hund. & det var den verkligen! Ingen tvekan om det... Jag blev irriterad bara av att titta på filmen, kan inte ens tänka mig hur dom hade det i verkligenheten, den bet sönder det mesta, gick inte att gå promenader med, hoppade på folk så dom ramlade omkull etc...

Men trots det så var den mycket rolig & bra.

Den får i betyg ♥♥♥

Efter vi sett filmen & L somnat så tog vi fram Wii... Men denna gång så spelade vi Super Mario som dom fått i julklapp. Älskar det! Spelade det jämt när jag var liten. Så det var en liten nostalgi stund i går.. Sen har man ju svårt att sluta för man vill klara av banorna...

Men när tummen var röd, & jag hade ont i resten av kroppen så tog vi ett annat spel. Då vart det snowboard. Då ska man stå på en bräda, hålla i kontrollen & i stort sätt röra på allt man kan röra på...

Vi hade mycket kul!

Det tar en liten stund innan man kommer underfun med hur man ska göra, hur man får till tricken. Det gick väl sådär.. Men tycker att det var bra för att vara första gången. Men när klockan började närma sig 02 så kände jag efter några omgångar på snowboarden att min kropp sa i från. Så då plockade vi ihop för kvällen.

Tack för allt Jennifer ♥
Jag tog lilla promenaden hem igen..


Vart är mina pengar?!

Ja så kom denna dag...

Som jag fick börja med att sitta i telefonen & försöka reda ut vad som har hänt med mina pengar?! Först ringde jag till Alfa-kassan. Hon sa först att jag fått det jag skulle ha för att jag har gått ur -08 & gått med igen nu & är inte berättigad mer än vad jag fått.

Men då fick jag förklara för henne, vad som gällde mig, vad jag blivit lovad & hur det skulle gå till. Efter en tids väntan i telefonen kom hon tillbaka till mig & sa att jag måste fylla i papper som jag ber om att få något slags aktivitetsstöd, papper från FK som bekräftar att jag har varit sjukskriven, papper i från AF som bekräftar att jag är arbetslös & ska ingå i deras program framöver, till sist ett arbets givareintyg. Snacka om pappers exercis!!! HELT SJUKT!

Men inget av det har jag gjort, sa att det drar ju ut på tiden ÄNNU mera! Jag behöver pengar NU! Måste ju betala räkningarna...

Då försvinner hon igen, när hon kommer tillbaka efter en lång väntan så konstaterar hon att jag inte har fått pengarna ifrån Alfa-kassan. Hon vet inte mer, kan inte hjälpa mig. För att jag ska få ersättning därifrån överhuvudtaget så måste jag ge alla papper & intyg jag räknade upp innan.

Så vad är felet någonstans, ja då får jag ju ringa FK, för det kan ju inte vara någon annan! När jag får tag på en där så säger hon att jag har fått mina pengar. Men då svarade jag henne att jag är heltidssjukskriven & har endast fått en tredjedel av vad jag ska ha!

När hon kollar igen i datorn ser hon att det finns ett intyg, som dessutom är godkänt men inte har gått igenom i alla fall?! Hon fattar heller inte varför. Men då säger jag till henne oxå att jag måste ha mina pengar, den sista ska räkningarna vara betalda.

Som tur var kunde hon göra en utbetalning, men det hjälper inte mig idag eller i morgon. För dom pengarna kommer inte till mig förns i Januari!!!

Sa igen att jag måste ha dom NU! Men det kan hon inte göra något åt utan jag får snällt vänta. Hon bad så hemskt mycket om ursäkt. tack, men åter igen det hjälper inte mig just nu...

Lustigt åter igen hade det vart jag som gjort fel, så hade jag stått där med långnäsa utan pengar överhuvudtaget! Men nu när det är dom som har gjort fel, jag utan pengar, det dom gör är att be om ursäkt, sen får jag lida!

Jaja, jag har löst pengafrågan denna månad, så får vi se hur det går nästa månad då ska jag i alla fall få dom ifrån AK. Räkningarna får bli försenade denna månad :(
Kan inget göra...

Så får vi hålla tummarna att jag får dom nästa månad!

TACK för alla fina kommentarer & eran omtanke. Det värmer ♥

 


Vad vinner man på att stjälpa folk, istället för att hjälpa?!

BLIR SÅ ARG!!!!!!!!!!

Fattar inte vad dom håller på med, kan dom göra så här, tänker dom överhuvudtaget?!?!?!?!

Jag är alltså inte sjukskriven nu längre, utan är ut försäkrad som det fint heter. Så är en av dom många. Vilket ställer till det ännu mer än vad det redan var innan! För det blir ju inte ett dugg bättre för mig/oss!

Jag fick ett samtal i slutet av September av min handläggare på FK. Då hon talar om för mig att det är bäst att jag går med i AK igen. Gjorde jag det innan sista Oktober skulle jag få full ersättning därifån trots att jag varit ur i något år. Men eftersom omständigheterna ser ut som dom gör så var det ett speciellt avtal.

Jag gjorde som hon sa, det kostar mig 450 kr/mån. Mer än vad många betalar som jobbar heltid får jag betala i månaden. Då tycker man att det ska fungera, för hade jag inte betalat i tid så hade jag inte fått min ersättning.

Men dom verkar kunna bete sig precis hur som helst!!!

Dom har vetat om på AK hur länge som helst vad som skulle ske efter årsskiftet. Dom skulle bli överbelastade, vad gör man då?! Jo man tar in mer folk så man klarar av att göra sina uppgifter.

MEN TROR NI ATT DOM HRA GJORT DET?!

SVAR NEJ!

Istället får jag/vi lida! jag har alltså fått ut 3400 kr denna månad, som är tänkt att jag ska överleva på?!?!?!?!?! Vad F*N tror dom! Att man har kunnat lägga undan si så där 20 000 kr uti fall att! Inte direkt va!!!

Nej för om man hade lyckats spara pengar innan man blev sjukskriven så har dom gått om flera gånger om för LÄNGE sedan!!!

Så nu står man här med skägget i brevlådan!

KUL! NEJJJJJ!!!!!

Sitter i skiten kan man minst sagt säga!!!

Som sagt dom har inte skött sitt jobb överhuvudtaget! Men det skiter väl dom i & även regeringen för dom får ju sina löner, kan betala räkningar, köpa mat & roa sig. Mendans en annan som INTE klarar sig i vanlig fall står här utan någonting!

Pga att den förbannade regeringen har kommit på någe bra tror dom.
Men allt det dom har gjort är att sätta folk i skiten. Vilket inte kommer betyda mindre kostnader för dom. För utgifterna försvinner inte bara för att vi inte får dom i från FK längre!

Har man inte sedan innan depression så har man garanterat det nu! Soc kommer få häcken full, folk kommer ta till spriten, självmord ja det finns hur mycket som helst man kan rabbla...!

För dom ska ju  inte tro att problemen försvinner, tvärtom dom ökar!

Man ska hjälpa folk inte stjälpa!

Jag lovar att jag INTE kommer få mindre ont & bli bättre utav detta! Snarare kommer det påverka mig åt andra hållet.

Ringde till dom idag för att fråga vad dom håller på med & vart jag ska skicka mina räkningar?! Nej men då har dom bara telefon tid mellan 8-12. För att "lyssna nu på det här", för att dom ska hinna behandla inkomande ärenden. SKIT SNACK! Det hinner dom ju uppenbarligen inte med! Eftersom jag inte fått & säkert många andra de pengar vi ska ha & har rätt till.

Så ska man ola nu mellan sina räkningar eller vad är det tänkt?! Sen inte öppna brevlådan på 1 till 2 månader & hoppas att det ordnar sig. Ja jag får det säkert pengarna retroaktivt, men vad hjälper det mig?! Ingenting, för räkningarna ska betalas nu!

Som om man inte har tillräckligt ändå med allt vad vardagen innebär & vad man ska klara av men inte kan eller gör! & nu detta på allt annat!

Ursäkta min ilska, men man blir ju förbannad, ledsen & frustrerad när man är i deras händer & inte kan göra ett skit!


VECKANS CITAT

LEV I NUET & INTE I MORGON,

NJUT AV STUNDEN FÖR DU VET INTE HUR DET SER UT RESTEN AV TIDEN!

Inte bättre...

idag.. :(

Igår när jag gick å lag mig hade jag migrän & feber, lag mig på spikmattan för att släppa på "trycket". Men när jag vaknade var jag inte bättre, ville bara fortsätta att sova... Men har man djur så måste man upp.

Har legat på soffan hela dagen!

Fixade så att Elin & Jolene kom hit & gick ut med hundarna på långpromenad. TACK SÅ MYCKET TJEJER FÖR DET ♥

Var tvungen att sätta på datorn för att fixa ett par grejor.. Men ska strax sova, efter jag gjort mig i ordning..


Priset efter helgen...

Ingen bra dag... Trött, ont, mera ont, feber slut...

Legat hela dagen.. Flyttar nu in till sängen & hoppas på en bättre dag i morgon.

Men har haft en mycket bra jul i alla fall!


Julafton hos mamma, annan dagsbandy & middag hos moster med TJOCKA släkten...

Är helt slut, vet inte just nu ens hur jag stavar mitt namn pga av tröttheten & värken!

Så börjar med att be om ursäkt för stavfel & konstiga meningar. Men hoppas ni förstår vad jag menar, det är väl det viktigaste.

Jag har varit hos min ena moster idag på 3 rätters middag.

Juldagen hos mamma
Men igår firade vi jul hos mamma & hennes sambo, det var lugnt, fridfullt, trevligt & roligt! Mysigt när man bara är familjen, det händer ju inte allt för ofta nu för tiden... Vi åt gott, byggde stort pussel tillsammans eller den som kände för att lägga en bit fick.

Öppnade julklappar som tog ca 3 timmar, då vi tar en i taget så att alla ser vad man får. Drack glögg under utdelningen, åt frukt & godis.

När vi var klara med det & tittade igenom julklapparna en gång till, hjälpte Sofia att plocka upp dom ur förpackningar, där dom sitter stenhårt fast! Så avslutade vi kvällen med en skinkmacka & te.

Så när jag kom hem somande jag på soffan så klart!


Bandy
Idag var det först bandy som är tradition på annandagen. Tyvärr vart det inte en derby match i år då dom lagen ligger i olika serier. Men mina 2 bröder spelade. Jonas gjorde 1 mål & Erik gjorde sjukt många snygga räddningar!!! Han var bäst i dag! Utan honom hade det gått ännu mer illa då dom förlorade matchen med 5-6.

Släktträff
Efter det svider jag om på toaletten för att åka vidare hem till moster Lotta där hela tjocka släkten var. Ja nästan i alla fall... Närmare 30 pers & då fattades det ca 10 Pärs. Då har jag inte räknat med mormor & morfar som bor i Spanien.. Så då har ni kanske lite hum om hur stor släkt jag har & detta är BARA på mammas sida! Den är absolut INTE mindre på pappas!

Vi fick mycket god mat, kostade på mig att dricka vinglögg & vin till maten :) Det var en SUPER god efterrätt, cheesecake, med pepparkaksbotten & choklad bitar i toppingen. MUMS!! 

Ja sen ska man hinna mingla runt & prata med dom flesta i alla fall, man ses ju inte så där jätteofta... Så det blir en del man ska hinna ta igen ni vet.. Men vi har alltid MYCKET trevligt & ROLIGT! 

Nu är jag hemma igen, ska hoppa ner i säng bums nu, för mina ögon går i kors! I morgon blir en dag på soffan & BARA vara hemma!

Hoppas ni har haft en bra julhelg oxå? ♥

KRAMIS


Julafton 2009 hos farmor & farfar

Nu är man hemma igen efter en lång dag hemma hos farmor & farfar.

Vi har ätit god mat, pratat, pratat, öppnat julklappar så klart ;) Ja som en jul ser ut för dom flesta.

Sen har jag, farmor, farfar (sen är det olika vika som följer med från år till år), som tradition att åka på midnattsmässan i kyrkan. Det är så mysigt att avsluta julafton på det sättet.. Det är lugnt å stilla i kyrkan, alla är mätta, trötta & glada.

Alla ljusen är tända, varmt, kärlek, glädje & hopp...

Nu ska jag ladda inför i morgon, då är det julafton hemma hos mamma & hennes sambo, lillasyster & alla andra i familjen.

Hoppas ni har haft en lika trevlig dag som jag? ♥


Tyvärr inte den bästa bilden, men kan tala om att det är inte helt enkelt att få 2 hundar att sitta still i samma ögonblick.. Men vi gjorde ett gott försök...


Julsöket är färdigt & stjärnan i julgranen på plats!

Nu äntligen är det mesta på plats...

Har varit med farmor & farfar idag, följde med för att inhandla ett par strumpbyxor. Hade ju totalt glömt att jag måste ju ha något på mig.. Får ta en klänning jag har sen innan, för det finns det inte pengar till, men ett par strumpbyxor hade jag inte. Det tog betydligt längre tid än vad jag hade tänkt mig. Dom skulle även till 3 st olika kyrkogårdar.. Vilket jag inte hade räknat med, kände hur huvudvärken växte & blev värre!

Jag hade lämnat hundarna hemma hos Laila, sa till henne att det tar ett par timmar. Men det tog ju betydligt längre tid! Mycket tacksam för att du ställde upp!

Men jag fick mina strumpbyxor, handlade även pepparkakor, som var slut & fick middag av farmor.

Det jag hade tänkt hinna med under dagen fick jag göra när jag kom hem. Då hade klockan hunnit bli 20.00. SÅ lätt stressad kan man lugnt säga. Farfar var snäll & skjutsade hem mig, med limousinen ;) Nej inte riktigt, traktorn..  :P Men det fanns en baktanke med det, han plogade undan på min parkering :) SÅ SNÄLLT! Fick även med min julgran hem...

Så nu kan jag ta mig fram här utanför.

Under kvällen har jag tagit golven, tvättat ytterligare 3 maskiner, tror jag har kommit upp i ca 17 maskiner tvätt på drygt en vecka nu. Har 2 till 3 st kvar, men det får vara!

Nu är pyntet uppe, dukar på borden, granen pyntad, sängen är renbäddad, har druckit glögg, ätit pepparkaka, känner att jag kan slappna av nu äntligen!

 

           

Nu känns det som även jag kan fira jul!

I morgon blir det julafton hemma hos farmor & farfar med släkten.. Så det blir en LÅNG dag... Så bäst att jag störtar i sängen nu om jag ska kunna komma upp i morgon..
Julafton 2009

 

God Jul önskar jag er alla!


Bilden lånad av http://www.jul-i-sverige.se/jul/julbilder.htm

Hoppas ni får en underbar dag i mrogon med släkt, vänner & familjen

Massa kramar till dig ifrån mig


Hundar, snö, kallt, friskt, sällskap!

Gick ut med hundarna nu på kvällen, fick sällskap utav Elin & Jolene. Det var tack vare dom som jag kom ut annars hade det inte blivit av. Men dom skulle ut å leka i snön så jag hängde på med hundarna. Dom älskar det, så då får man passa på när man får assistans. Vi gick ut på ängarna i mörkret, dom var lösa, sprang som vildar. Jag kom på efterkälken....

Vi var ute ett bra tag. Det är så mysigt nu på kvällarna med all snö!

Bazze & Nellie är super trötta nu, dom ligger å sover.. Det var en del snö dom släpade med sig in. Men det gör mig ingenting, för det är ju bara snö, värre när det är lera & sand!

Ska titta klart å filmen nu som går på 3:an, har sett delar av den tidigare.. Men det finns inte så mycket annat att se.

Hörs vidare i morgon.


Varför vill inte tvättmaskinen starta?!

Idag har de varit sådär...

Jag gick å lag mig vid 01 tiden igår.. & vaknade vid 12.30!! Trodde inte det var sant! Jag brukar ju bli väckt utan dogsen på morgonen, för dom vill kissa. Men dom har inte ens väckt mig, utan smugit sig in i sovrummet  & somnat om.

Sen har jag legat på soffan.. Men har ändå försökt att få rent tvätten inför julen så det inte ska hänga över mig. Har tidigare inte kunnat tvätta i 30 grader, fintvätt, ylle etc.. Så idag ska jag testa det för första gången. När jag läste tidigare om kilo antalet för det olika programmen & tiden på dom så stod det att man inte fick ha mer än 3 kilo. Men tänkte de é lugnt. 

Lägger in tvätten, tvättmedel, stller in programmet & sätter på maskinen. Men kommer in efter ett tag & undrar varför det inte låter något?...

Stänger av & börjar om, det gjorde ja ett ex antal gånger & den ville inte starta! Bytte program, för tänkte att det var för mycket tvätt för de programmet, men nej. F*N är det för fel!!??

Sen ska jag skölja av några dukar som legat i blöt, då upptäcker ja att jag har kommit åt kranen där man stänger av vattnet. Så därför fungerade det inte att tvätta...
SAMRT!!

Nu går den i alla fall, nästa gång vet jag vart jag ska kolla först :)

När jag lag in ett par byxor i en maskin innan, så när jag kollar igenom fickorna, så hittade jag....


Då blir man mer än GALD, speciellt för den som är fattig!!!
VECKANS CITAT

GUD HAR ALDRIG FÖRLÅTIT
 
FÖR HAN HAR ALDRIG FÖRDÖMT! 
 


Julstök

Idag har jag tagit det lugnt, lyssnat på min kropp. Det var behövligt, om jag ska orka med allt julfirande..

Har dock inte gjort något mera åt julstädningen :( ÄR uppväxt med att man städar hela huset, i skåp, utanpå, tvättar allt, ja helt kort ALLT är rent! Men det är inte så enkelt längre.. Förra året klarade jag av att torka utanpå skåpen, torkade av hyllor, dammsög, skura golv & skura hela badrummet.

Men i år går inte det, så det som är gjort nu är att gardiner är bytta, torkat av i fönstren, tvättat upp ALLT. Men vet inte om jag orkar så mycket mer :( Vilket stör mig så klart. Jag hoppas att jag kan har lite ork att torka av de värsta ytorna i morgon åtminstone, för man vill ju ha rent på dom när man ska ställa fram tomtarna sen..

Men det känns inte riktigt som jul när det inte är så där RIKTGIT rent överallt.

Hur har ni det?

Får helt enkelt försöka vara nöjd med det man klarar av. Fokusera på det man kan klara i stället. Vilket inte är helt lätt!

Man måste ju leva oxå. Man kan inte haka upp sig hela tiden på allt.

Nu piper torktumlaren att den är klar.... Så ska vika lite tvätt innan det är sovdax.
Snö, snö åter snö = bandy & MYS...

Borta bra men hemma bäst.

Lördag
Nu är jag hemma igen, blev längre än tänkt. Men jag lever i nuet & planerar inte allt i minsta detalj. Vi åt en god middag på kvällen, det blev tacos. Det var ett tag sen nu.... Sen tog vi ett glas vin till maten, vilket inte jag har gjort sen valborg tror jag??

Det blir så nu förtiden, när man äter värktabletter, då väljer jag det framför ett glasvin. För jag kan va med längre då istället, sen har det andra fördelar oxå ;)

Men som sagt igår vart det 1 ½ glas vin. Vi gick å lag oss tidigt, men det var ömsesidigt, jag var helt slut efter en lååång dag! Det blev inte mycket vila under dagen.


Söndag
Idag har jag varit på bandy, det var rätt väder nu för en gångs skull. Det snöade! Då får man verkligen den rätta känslan, barnen springer i snöhögarna. Det var kallt, men friskt. Det gick inge bra dom ledde efter första med 3-2 men tappade i andra till 6-8. Min bror gjorde 2mål, GRATTIS! Synd var det i alla fall, när dom spelade så bra i första & en bit in i andra, men sen tappar dom helt! :(

Alla var vi trötta efter (Ruedee, hennes barn, jag & hundarna) & frös... Men man är trött på ett skönt sett. Vi gick hem igen, för att jag skulle sen få skjuts hem.

Har varit å firat Elin ikväll som fyllde 17 år i fredags!

GRATTIS I EFTERSKOTT!!!!

Bilden är tagen utav hennes kompis Amanda.

Så fick tårta & gooa bullar där... Nu har vi tittat på film, vilket hon trodde var en film vi inte sett. Men så var inte fallet, jag har den filmen på DVD, har sett så många gånger att jag tappat räkningen, men är en av favoriterna, Coyote Ulgy. Kärlek, dramatik, sång, dans.. etc ja en typisk Madeleine film.

Nu är det dax att krama kudden, ta det lugnt hur man nu gör det innan jul?! Men nu har jag gjort en resumé i alla fall..
Hörs i morgon, kram på er allihopa!


Varit i pulka backen

Fick kliva upp tidigt idag som sagt, vilket inte är en hit för mig. Det tar sådan tid att komma igång på morgonen & överhuvudtaget att komma upp... Det 'är tur att hundarna oxå är trötta den tiden på morgonen, så dom inte far runt som urväder...

Men efter ha snoosat i 45 min så klev jag upp, mem kan inte säga att jag var vaken. Tog en dusch så det skulle bli lite lättare att hålla ögonen öppna. Klockan 8.15 kom Ruedde & hämtade mig, jag har ju fortfarande ingen bil så kommer ingenstanns. Men hon skulle jobba idag & behövde någon som såg efter hennes barn.

Så det är klart att ma ställer upp är man kan, dom barnen är så stora oxå så det är mest att man finnas & kan fixa maten. Vilket gör det lättare för mig. Nästa gång är det jag som behöver hjälp med hundarna. så det är skönt att man kan ge tillbaka oxå när hon har hjälpt mig.

Vi var ute en sväng på promenad, gick hem igen & hämtade pulkorna, så nu har vi åkt i påulka backen & hundarna har fått springa av sig.

Ska snart äta en sen lunch, måste kolla potatisen nu så den inte kokar över. Men återkommer när jag kommit hem med bilder ifårån pulka backen :P

Hoppas ni har haft en bra lördag oxå? Kankse oxå åkt lite pulka?

KRAMIS ♥


En soft dag, lite lek i snön...

Har tagit det lugnt idag...

När man inte kan sova på natten bli man som en zombie dagen efter & man går som i en dvala... Men tog mig ut i alla fall med hudarna i snön på eftermiddagen..

Senare sen på kvällen kom Elin över & vi tittade på TV, åt popcorn & drack saft... Mitt fredags mys! Sen gick vi ut med Nellie & Bazze i snön & lekte med dom. Alla tycker det är lika roligt, men det skulle inte se klokt ut om jag & Elin gick ut & lekte, då är hundarna bra att kunna leka med.. Dom älskar det! Dom har lärt sig nu att fånga snöbollarna i luften. SÅ KUL! Men det var inte helt lätt att krama som när det är så kallt ute...

Nu har jag legat på soffan, borde gå å lägga mig eftersom jag ska upp i morgon.. Men har svårt att komma till ro, det värker i kroppen men kan inte slappna av..

Men ska göra ett försök nu. Vi hörs i morgon.


Sömnlös natt!

Däckade igår!

Igår var Ruedee med sina barn här.. Vi åt en sen lunch & barnen mellis & lussekatter, pepparkakor &julmust till efterrätt.. Utom jag som inte dricker julmust...

Passade på att ta hjälp utav henne att få upp mina gardiner i vardagsrummet. För det går bara inte när jag är själv. Den är för lång & tung! Men nu sitter den upp :) Äntligen!! Tack för hjälpen Ruedee ♥

Fick en kvällsmacka & en kopp te hos Laila, MYS!

Sen när jag lag på mig soffan tog inte lång stund förns jag somnade.. Var HELT SLUT, tom & matt! Men vaknade 2 timmar senare av att jag frös, sen när jag lagt mig i sängen kunde inte jag somna om! SKIT!

Efter 2 timmar gick jag upp, tog en macka & ett glas mjölk. Lag mig på soffan igen men denna gång under duntäcket. Slog på TV, som tur är det nu det radioprogram Musikhjälpen på P3. 3 st bor i en galsbur under en vecka utan mat & sänder radio dygnet runt. Dom samlar in pengar för att bekämpa malarian i Afrika, folk får önska låtar, det kommer gäst artister, olika insamlingprojekt, man kan buda på olka akutioner på hemsidan etc... Så det fick bli underhållningen, jag kunde slö titta. Somnade till lite någon gång vid 6 på morgonen. Så nu går man i en dvala idag, man är inte på hugget om jag säger så....

Nu ska jag få mig något att äta...


Nu bilder ifrån pysselkvällen hos moster...

Nu har jag några bilder i alla fall ifrån pysselkvällen. Jag hade ju inte någon kamera med mig så dessa är ifrån min kusin. Ska få flera sen....


Detta är mosters fina arrangemang, tror att rosetten togs bort sen...


några utav julgrupperna...


några till....


vi försökte få med alla 17 st grupper på ett kort...


Här är vi som gjort grupperna... Karin är inte med hon står bakom kameran, hon var servetris för kvällen.VECKANS CITAT

ALLA DRÖMMAR KAN UPPFYLLAS
BARA MAN VÅGAR HA HOPPET ATT DOM SKA UPPFYLLASFullt ös medvetslös...

När jag vaknade idag, hade jag ingen alls lust att kliva upp.. När det värkte överallt!

Men Jennifer & L skulle komma mitt på dan så var tvungen. Inte för att jag inte vill träffa dom, mer för att jag var så slut! Förstod inte hur jag skulle orka med allt denna dag... Men det kommer efter sen. Typiskt att det är så hektiskt nu innan jul & allt.. Jag vet inte när jag ska ha orken att julstäda. Vill ju ha det rent & mysigt. Men man får kanske inse sina begränsningar... :S

Dom kom hit & L busade med katterna & hundarna.. Vi fikade lite oxå. Trevligt, trevligt..

Sen när dom hade gått så gjorde jag mig i ordning för att åka till vet & vacc Jane. Äntligen kunde vi genomföra det. Hon har ju varit förkyld så det gick inte sist vi var där.. Nu ska hon tillbaka om 3-4 veckor för andra sprutan.

Direkt efter jag var klar så åkte jag bara förbi hemma & lämnade av henne, sen fortsatte jag hem till Anna. Hennes lilla Hugo har blivit 1 år idag! Helt otroligt, man kan inte fatta att det är sant! Har var ju nyfödd nyss... Dom bjöd på pizza & tårta. Mycket gott!

Han förstod inte så mycket utav vad som hände men däremot han äldre syskon Felicia & Loke. Dom nästan slogs om vem som skulle öppna paketen. Sen när de hade öppnat dom så trodde dom att det var deras... Inte så lätt att förstå när man är liten.

Men Hugo var glad, kröp omkring & pratade..

TACK för goda maten & tårtan! ♥

Nu ska jag lägga mig på soffan & slappa! För känner i kroppen att den börjar säga upp sig nu...Julkort

Nu har jag pysslat i flera timmar....

Sjukt ont i hela kroppen, men fint blir det! Tänkte visa lite bilder, så ni kan få lite tips & idéer..

Materiel:


*Papper i olika färger
*Bokmärken
*Löst glitter
*Glitter gelé
*Sax
*Guld penna
*Pappers lim
*Glitterlim

Gör så här: Klipp lagom stora ark till korten, riv för hand ut ex hjärta el fyrkant, Limma dit papperhjärtat på kortet, limma sen fast bokmärket, sätt på glitterlim, välj glitter som passar, skriv sedan med guld pennan (mary christmas and a happy new year).

Resultat:
Närbilder på ett par....
Det var svårt att ta bilder på en & en.. Men ni har sett på ett ungefär i alla fall. Så nu är årets julkorts gjorda.. Sista dagen i morgon med julfrimärken... Glöm inte det. & ett kort kan betyda mycket mer än vad man tror. Det visar på att man tänker på den människan.

Det blir en mycket lång dag i morgon så måste lägga mig nu bums!

Lycka till! ♥


Seg dag, men kom iväg till stallet..

Har sovit söttre delen utav dagen. Helt slut efter gårdagen!

Jag vaknade av telefonen i morse! Hatar att vakna av den när man har bestämt sig för att sova... Hade satt den på ljudlös men vaknade i alla fall. Bara för att farmor är morgonpigg jämt. Mina kompisar vet att jag har svårt med att komma upp på morgonen så dom ringer inte så tidigt :)

Jaja.. Jag somnade om igen... Vaknade sen av att hundarna ville ut. Upptäckte att det snöat ännu mer under natten :D SÅÅÅ fint! Men jag åt bara lite yogurt, sen lag jag mig under täcket igen på soffan & somnade om. Så vaknade inte igen förns efter 15 på e.m. Det var precis vad jag behövde...

När jag hade tagit en kopp kaffe & vaknat till liv igen så tog jag mig i kragen, klädde på mig, sopade fram bilen & styrde upp mot stallet..

Där var min pappa & 2 st till.. Så pysslade lite, matade kaninerna etc.. & hundarna fick springa & leka i snön. Var med oxå när dom släppte in hästarna & hjälpte till att få dom i rätt boxar.. Det är ju några stycken, närmare  18 st i stora stallet & 4 st i lilla, men då har jag räknat med dom inackoderade. Så det är lite pyssel, men skulle inte vilja leva utan djuren! Är uppväxt med det så det är en del utav livet.

Nu ska jag göra lite julpyssel...

Vi hörs senare, lägger ut lite bilder då på pyssel

Mötet med AF & FK hur min framtid ser ut...

I morse när jag vaknade hörde jag traktorn här utanför.. Tänkte ÄNTLIGEN SNÖ!!!

Som jag har längtat! Men det var inte bästa tajmingen, men man kan inte få allt... Så klagar inte! Idag hade jag ju mötet med AF & FK.. Kom precis i tid.. Det var ju så halt så man fick ta det väldigt lugnt Anna (kusin) var redan på plats när jag kom dit. Såå skönt att hon kom!

Nu vart det långt, även fast jag kortade ner det. Hoppas ni orkar läsa...

Ja hon från FK börjar med att säga att hon vet INGENTING om mig.. Jag ifrågasätter henne, varför, vad är poängen, hur ska jag kunna ställa mina frågor då etc... Men det ända svaret jag fick var att när det är "allmänna möten" så har det ett avtal om att dom som jobbar i min stad ska komma på mötet i från FK. Men det blir ju fel för hon kan ju endast svara på generella frågor då & inte specifikt vad det gäller mig! Det STÖR MIG!!

Sen när hon från AF kommer så inleder hon mötet med att hon kommer inte bli min handläggare sen utan hon bara informerar. Fattar ingenting?! Varför kan jag inte få träffa den jag ska ha sen så man slipper träffa så många hela tiden?! Åter igen vet hon inget om mig heller & kan inte svara för just mig utan generellt.

Blir tokig!! Då tappar jag hälften av intresset & energin att göra mig förstådd & lägga ner tid på detta möte.

Sen undrar hon på AF om jag läst ett brev från FK? Men det har jag inte ens sett! Jaha, men då hade du vetat vad vi skulle prata om idag! Precis som om jag skulle vara helt ointresserad.. Ja sa att jag sparar ALLT, för det är viktigt... Jaja.. Sen säger hon att jag gissar att det är något med nacken, eftersom du har den där på dig? Jag hade min nack krage på mig. Nej det är inte bara nacken. De är hela kroppen!

Det var något positivt i alla fall, jag kommer inte stå utan pengar. Eftersom jag gick med i Alfa-kassan innan den sista okt så kommer jag få 80% därifrån. Så blir det i 3 månader. Sen minskar ju ersättningen efter den tiden. Men skulle man behöva finns möjligheten att bli sjukskriven ingen då. Om man inte kan jobba..

Kommer få få hjälp efter speciella behov som jag har. Vi kommer lägga upp en plan för hur det ska se ut & vad jag ska pröva göra.. Jag kommer inte vara tvungen att söka massa arbeten för att vara berättigad ersättning som "friska" personer. Så reglerna skiljer sig från de normala. Vilket är A & O!!

Frågade hur länge man kan få ersättning? Det skulle inte vara något problem. Behöver man mer tid så får man det. Det gick oxå att söka andra bidrag då.

Åter igen mycket skönt att Anna var med & kunde ställa frågor som man har funderat över men inte kommer ihåg då. Så det vart bra, sen är man tryggare... Så STORT TACK TILL DIG ANNA ♥

Men droppen var när vi var klara, då frågor hon från AF, vad heter du?

Hon har haft ett möte med mig i 40min & vet inte ens vad jag heter!!!! Det är ju helt sjukt! Hur kan man ha ett möte & inte veta vad jag heter?! Hon kunde åtminstone ha läst lite i alla fall. Det hör ju till ens intresse. Sån är jag. Så nu vet hon vad jag heter & när jag är född. Det skrev hon på ett visitkort. Det är allt.

Sen ville hon upplysa mig om att eftersom det är så många nu som blir ut försäkrade, så finns det en risk att jag inte får den höga ersättning nu första månaden. Den kommer i så fall retroaktivt då.

Men vad F*N!!! Ska jag (vi) som är sjukskriven behöva lida för att dom gör om reglerna & inte få våra pengar i tid?! Det är ju inte vårat PROBLEM!! Då säger hon ja men du kan ju knyta en kontakt med soc... Men det tar ju minst 1 månad oxå innan jag får dom pengarna! Sen går jag dit så tittar dom på Dec & då är jag inte berättigad ersättning för att jag fick för "bra" under Dec månad. Sen att jag inte får pengar i Jan spelar ingen roll!

Då sa jag att det är SKIT att jag får veta allt så sent, det är mitten på Dec nu & jag har ingen möjlighet att göra något nu! Hade dom haft mer framförhållning så hade jag kanske kunnat hinna kolla upp detta innan det var försent. Som vanligt! Man kommer i 2:a hand!


SOLSTORM

Jag har sett den idag för första gången idag.

Den var super! Men hemsk, man är riktigt rädd & spändemellan åt. Skulle vara grym att se på bio. Man måste se ända till slutet för att få veta allt! Det är allt annat än vad man kan tänka sig.

En Thriller/Drama

Skådespelarna som Izabella Scorupco, Mikael Persbrandt, Jakob Eklund, Krister Henriksson, Suzanne Reuter


lånad bild klicka på bilden..

 sätter betyg: ♥♥♥♥


Luciatåg i kyrkan..

Har varit i kyrkan idag & sett på Luciatåget, sjöng ett par psalmer. När man är i kyrkan blir det som på riktigt.. Det går inte riktigt att förklara, det känslan när man kommer dit i mörkret, ljusen är tända, platsen.. Det var Ruedee´s dotter som var med.. Dom sjöng lite sånger som man inte har hört tidigare, det är roligt. Sen tycker jag dom var mycket modiga! De var flera som sjöng solo & läste verser. Barnen var mellan 9-11 år så dom var inte så stora...

Tror inte jag har varit just på Lucia i kyrkan tidigare..? Men det kommer bli flera gånger...

Efter vart vi bjuda på fika, lussebullar & pepparkakor som barnen bakat, glögg & kaffe. Det var precis vad man behövde eftersom det var så tidigt på morgonen & man inte ätit frukost...

Bilderna tog Ruedee, det funkar inte att ta med mobilen i kyrkan... Så får väl bilder därifrån sen.


Vad är poängen?!

Sitter här hemma nu, har varit en sväng till stallet..

Men det var en väldigt kort stund eftersom jag inte är bra än. Det var för hundarnas skull jag gjorde det. Sen klappade jag på hästarna & lyssnade till när dom knaprade på höt... MYS!

Har väl inte direkt någon feber längre, men är OFF.

I morgon är det dax för ett möte med FK & AF. Som jag inte ser fram emot speciellt... Vet inte riktigt hur det ska gå till eller vad det går ut på? Det ska vara något slags INFO möte. Men det kommer inte vara MIN handläggare från FK så det förstår jag inte riktigt?! Deras ursäkt var att hon hade en bit att åka & detta var ju bara ett INFO möte.

Men det spelar ju ingen roll!! För hur det än är, HUR I HEL*ETE SKA HON SOM KOMMER KUNNA SVARA PÅ MINA FRÅGOR?!?!?!

Det fattar inte jag, eftersom hon är inte insatt i mitt ärende & vet absolut ingenting OM MIG! Så vad är då poängen?

Jag har i alla fall turen att han med mig min kusin, så det känns mycket skönt. Då är vi 2, lättare att få med allt, grilla dom, & man är 2 att minnas framförallt!

Ska försöka få ner några frågor på papper, så jag är lite förberedd & kommer ihåg dom i morgon.. Men det är ju alltid så att man har en massa frågor men när man väl kommer till dagen så kommer man inte ihåg vad man har funderat över..

Vi får helt enkelt se hur det går i morgon, meddelar sen hur det gick & om jag fick något ut av det.


Stressen över att...

Har tagit det lugnt idag, feber är kvar, men är något piggare...

Har tittat på en film som gick på 5:an nu...

Fattar inte ens varför jag tittade på den?! Den var inte bra överhuvudtaget! Vet inte vad den heter? Den handlade om 2 killar som jobba som säljare var av den ena fick inget sålt, hans fru började tappa intresset & var otrogen med hans kompanjon... Värdelös!

Nu är den slut i alla fall & jag kände hur det ryckte i bloggtarmen...

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om bara?

Idag har första snön kommit här, det är vitt på marken. Men det är slaskigt :( Dom har lovart att det ska bli kallare & komma snö :)

Känner stressen nu över hur jag ska orka med & hinna med julstöket..? Håller man på en dag så är man dålig en eller två.. Så hur ska man få ihop det? Alla vill ju ha fint hemma så det är svårt att få hjälp utav någon. Jag vill ju ha det rent överallt, tvätten ren & vikt, rent i sängen.

Sen ska man ha in julgranen & fram med sista pyntet.. Hmmm ja får fundera ut något...

Har du något förslag, hur gör du??

Man får ta en dag i taget, så får jag se hur långt jag hinner. Men det är sååå skönt om man får vakna på julafton när allt är rent, det doftar gott & det är mysigt..! Eller hur?

 


Sov mig genom dagen igår..

Sov mig igenom hela dagen igår!

Hade sjukt ont, grym huvudvärk, snorig & feber!! Så det var en dag man helst vill glöma, därför blev det inget bloggande heller :(

Var upp tidigt & släppte ut hundarna & mitt på dagen men förutom det sov jag till klockan var 17.30.. Så ja man säga att jag var trött. Sen ni vet när man har feber så svettas man & fryser om vart annat... Men nu idag känns det något bättre.. Är uppe på bena i alla fall & har kunnat tagit en dusch, vilket var mycket skönt!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe.. Vi hörs ♥

Nu hände det igen!, 2 Luciatåg, fika & julklappar....

Det vart i stort ingen sömn i natt då jag inte kunde komma till ro.

När jag som mest behövde det! Eftersom jag skulle vara tidigt på Sofia´s skola. Men det var bara att ta sig upp.. Tog en varm dusch så jag vaknade lite till liv. Sen när jag var i stort sätt var klar att åka så händer det som INTE får hända! Jag ska ta med mat till hundarna, när jag lyfter säcken som jag köpte för ett par dagar sen så.....


Denna gånga var det inte lite kattmat utan 7 kilo hundmat på golvet när klockan inte var 07.00!! Det är man inte på humör för så tidigt på morgonen! Hade köpt en ny säck, ställt den innanför därren hemma, när jag sen ska flytta den så har hela kortänden öppnat sig! Så ½ säcken rinner ut på golvet....

Men kom i tid till Luciatåget i alla fall som tur var....

Dom var jätteduktiga & Sofia var hur söt som helst som en lite tomteflicka med flätor... Jag kunde inte ta några bilder, det gjorde Malin så får vänta på dom :(

Sen efter följde jag med Ruedee, vi fördrev tiden på granngården för det var ingenting annat öppet! Vi skulle titta på Elin´s Lucia tåg klockan 11 på ICA. Men vi hann även med en fika innan... Så då hade man fått lite mera energi :) Dom var oxå duktiga! Så nu har man fått en rejäl dos av Lucia idag...


Fina Ruedee, väntar på att kl ska bli 11...


Första parkett så klart! Det var Anna, Elin´s kompis som satt först & ville att vi skulle sitta där... Vi var dom enda som satt :P Men jag orkar ändå inte stå så länge..!


Elin står till höger om Lucian...

Efter åkte vi ner på stan sen för att kolla presenter & julklappar. Ruedee var snäll att ta med hundarna hem till sig så jag hade bara mig själv att tänka på.. TACK ♥

Sen mötte jag upp Malin som jag fortsatte med för att titta på julklappar åt småsyskonen. Vi ska som tur är gå ihop, jag har ju inga pengar så det är perfekt för mig! Det var super mysigt att det var bara vi, för de senaste året har vi inte haft mycket tid att umgås bara vi...

Malin är dock inte lika van vid att jag inte kan gå så långt, fort & mycket... Så hon fick ta min påse till slut, hennes kommentar var, - den här väger ju ingenting! Men för mig gör den det... När jag inte orkade mer så fick jag henne att ta en fika & sen kunde Ruedee komma & hämta upp mig igen. För att jag hade inte orkat gå ett steg till! Jag hade inte min bil med mig eftersom jag inte har några vinterdäck... Så fick skjuts av henne. Fick ta en power nap hemma hos Ruedee, sen bjöd hon på middag innan jag åkte hem.

Nu är jag helt SLUT, ont, öm i kroppen & trött så klart... Så tänkte ta en tidig kväll ikväll... Har inga planer i morgon & så får det vara.. Tänker vakna när jag vaknar & slappa, för tror jag håller på att bli sjuk :(

Hoppas ni har haft en bra dag som jag har haft?

KramisMycket fika idag, känns som de blivit en vana nu :P

Idag var Ruedee & barnen här på fika.

Det var mysigt så här i det tråkiga vädret... Hon hade med sig sån där god längd wienerbröd med blåbärssylt i.. MUMS! Dom har inte träffat Jane heller, så idag vart det tillfälle att göra det. Dom lekte med henne & Ruedee vart sugen på djur igen.. Tänkte smuggla med Jane hem.. Men tyvärr är hennes son allergisk :(

Synd för dom gillar djur så mycket & är så goa med dom. Men dom får låna mina ibland, så dom får lite av den dosen i alla fall.. & det är gratis ;) Som med barn lånar man när dom är snälla & glada sen lämnar man tillbaka dom :)

Hahaha, nja inte riktigt så. Men man brukar ju säga så...

Sen var det dax att fira min bror Jonas igen, denna gång med pappa & släkten på den sidan. Vilket inte är normalt att vi delar upp det. För vi brukar fira oss på samma dag & mina föräldrar kan umgås utan problem. Det är MYCKET skönt tycker jag, för det underlättar & man kan ha kul tillsammans. Men som sagt denna gång föll det sig så att vi fira på olika håll.. Men mera tårta & fika bröd då ;)

Farmor hade gjort smörgåstårta!! MUMS!! Men tyvärr inte någon laktosfri denna gång. Och jag kunde ju inte låta bli så klart:(

Så nu har man ont, kramp & är uppsvälld i magen... Inge kul :( Så ska lägga mig nu för jag mår oxå illa... Det har väl gått över tills i morgon när jag vaknar. 

För i morgonbitti ska min syster Sofia lussa i skolan. Så det blir en tidig morgon. Sen är Elin med i stadens Luciatåg så ska se henne i morgon på ICA. För det är enda gången dom lussar "officiellt"... Blir fika då oxå 2 gånger... :D

God natt ♥

Det som jag har befarat i flera år hände idag!!!

Jag vet inte hur mycket jag har tjatat om detta toalock!

Eftersom Tarzan ligger på det, så måste man stänga det efter man varit där. När jag kom hem idag så var jag på toa, blev distraherad, så gick utan att stänga locket. Vet inte hur det gick till, för nu går det bara på rutin att jag gör det. Men som sagt, jag blev distraherad av något som jag inte ens kommer ihåg vad det var!

Så när jag titta på TV hör jag ett ljud som jag inte känner igen. Vilket händer många gånger om dagen. Är det inte Nellie så är det Bazze eller nu Jane. Så när jag närma mig ljudet så är det ifrån toan. Jane är i toaletten!!! Försöker komma upp, men bara halkar på kanten & vattnet stänker! Upp med henne, spola av henne & torka. Hon såg kort ut som en dränkt katt!

Stackars min lilla prinsessa ♥


Tur i oturen att det var jag som glömt & att jag VAR HEMMA! Men det är väl första gången det händer att jag inte stänger locket på alla 4 år jag bott här & haft katt. Ja jag är en sån person som gjort det innan oxå för jag tycker helt enkelt att man gör det bara.

Ja det hände inget allvarligt denna gången & det är jag glad för, skulle inte förlåta mig själv annars! Hon mår bra & det är ingen fara med henne. Hon är inte rädd för toaletten heller, vilket är skönt.


Jul i köket

Så här blev köket med julgardiner etc... Tyvärr fungerar inte julstjärnan :( Måste byta lampor eller nått... Kommer julduk så småningom på bordet...
Underbar kväll med kusiner, mostar & massa julpyssel!

Mitt mål för dagen var att handla lite mat & en present till min bror..

Men kom inte iväg förns sent på  eftermiddagen.. Det är då jag fungerar som bäst! När jag har handlat hundmat & är på väg att köpa presenten ska jag bara.... Hälsa på Linn som jobbar i butiken brevid.. När jag kommer in där så träffar jag på min moster & kusin. Vilket inte är helt självklart då dom bor i en annan kommun. Men nu skulle hon hem till min andra moster Lotta på pysselkväll.

Så vi pratar lite, då säger hon till mig att häng på oss hem till Lotta.. Ja varför inte?.. Skulle ju inte göra något speciellt, mer än att handla. Så jag skyndade mig för att hinna, men vi bestämde att inte säga något till Lotta eller de andra utan det blir en överraskning. Så när jag kliver in hemma hos henne & ropar så undrar ju dom vem det är så klart! Det är inte så ofta vi ses nu för tiden mer än när man springer på varandra... Tråkigt!!

Hon vart jätteglad & de andra oxå!

Så först åt vi en gröt middag, med skink smörgås & julmust. Kaffe & pepparkaka på det sen innan vi körde igång. Vi var totalt 8 pers, 7 st som pysslade & min ena kusin var snäll & servade oss. Vi hade MYCKET roligt tillsammans, massa tjatter & skratt!

Jag hade köpt med mig en kruka, 2 st blommor & lite att ha i gruppen. Men moster Lotta är som jag & gillar sådant & hade därför HUR MCYKET SOM HELST med pyssel saker till arrangemang som helst. Så jag fick 3 blommor som de andra fick över, en kruka av Lotta, ett fat att pynta etc... Så jag kom hem med 2 julgrupper & ett fat med arrangemang.
Hur fint som helst! Totalt vart det 17 st julgrupper & bordsarrangemang tillsammans!!

Vi kunde ha sålt dom & fått hur mycket pengar som helst! Men det var ingen som ville det eftersom vi tyckte dom var så fina & ville ha kvar dom själva... :P

Arrangemang nr: 1

Denna står nu på köksbordet.. Detta var saker jag fick utav min snälla kusin & mostrar...

Materiel jag använt:

*Röd kruka
*Lekar kulor i botten
*Jord
*Mossa
*Hyacint, murgröna & en annan blomma som jag inte vet vad den heter.
*2 st stjärnor (julgranspynt)
*Värme ljushållare
*Löst glitter

Arrangemang nr: 2
Materiel:

*Lerfat
*Grönmossa
*Toppmossa
*Enris
*Nejlikor
*Blockljus
*3 st dekorationskulor

Arrangemang nr: 3Matriel

*Kruka
*Lekarkulor
*Jord
*Grönmossa
*Färgadestenar
*Hyasint & murgröna
*2 st dekorationskulor
*2 st stjärnor på nål
*1 st nål
* 1 st glitterstjärna (julgranspynt)

ResultatetSå nu har jag fått det mycket fint hemma med alla fräscha blommor! Så stolt över mig själv, sen har jag fått möjligheten att göra det jag älskar. Det är ju något x-tra när man har gjort det själv så klart....

Jag hoppas verkligen att jag får bilder de andra tog under kvällen så jag kan visa hur maffigt det var nrä alla 17 grupper stod tillsammans & hur fina dom var!

Tack alla för en super mysig kväll ♥

Fråga gärna om ni vill veta mer hur jag har gjort...

Kramis


Avslutade kvällen med hästdoft, glögg & skinksmörgås...

På kvällen sen när jag kom hem från stallet så vart jag bjuden på glögg, te & skinksmörgås hos Laila.

Det var första skinkmackan för i år/jul...
Äter inte skinka vanligtvis, men julskinkan lärde jag mig äta för några år sen. Så det var trevligt att få sällskap till kvällsmackan än bara sitta själv. Sen nu när det är så mörkt så behöver man umgås! Man får ta vara på julen, för den är fort över...

Sen kände jag hur tröttheten kröp på, ögongluggen vart bara smalare & smalare!! Det har varit en MCYKET LÅNG dag!!

Tack så mycket för trevligt sällskap & gott ♥

Det var länge sen jag var i stallet nu så kände att jag behövde en dos häst & doften ifrån stallet... Det är så mysigt nu när alla hästar går in på kvällen, man hör hur dom mumsar på höt!

Sen när våren är här så är det lika skönt att släppa ut dom. & slippa alla sysslor som ska göras under vintern! Som med allt annat... Nu är jag påfylld med positiv energi för själen, men HELT SLUT i kroppen!

Nej nu vet jag inte vart jag ska ta vägen längre, sitter i sängen & skriver.. Men nu tänker jag sjunka ner & somna in för inatt..

Hörs i morgon..


För första gången! :)

Natten till tisdag:
Hade en tråkig kväll igår, så kom i säng vid 12.30 tiden... Men precis när jag ska lägga mig upptäckte jag att katterna hade ingen mat. & det brukar dom vilja ha fast att det är natt...
När jag hade fyllt burkarna med kattmat & var på väg in i badrummet så av någon anledning som jag inte kan förklara tappar jag båda burkarna & det är kattmat överallt!!!


Det händer nästan varje dag att jag tappar något utan en förklaring & vissa dagar är värre än de andra. men oftast beror det på att jag är väldigt trött! Så det vara bara att sätta sig ner & plocka! det sista fick hundarna städa upp, men det var inte några problem för dom, eller tveksamheter ;)Idag hade jag tänkt att jag skulle ta det lugnt & vara hemma...

Men så blev de inte, jag väcktes av hundarna först men sen när jag rastat dom & somnat om igen vakande jag av telefonen.. Vilket inte är helt ovanligt heller... Det var Jennifer & när jag frågade var klockan var så svarade hon 10.40. Men när man öppnade ögonen kändes det som om den var 15 på e.m!! Det var så mulet & trist ute så det var mörkt inne...

Kändes just då som om man skulle kunna tillbringa resten av dagen i sängen & inte kliva upp! Men det går ju inte i praktiken med 2 hundar & 2 katter... Ja man kan rasta dom sen lägga sig igen.. Men så vart det inte idag i alla fall... Vi bestämde att jag skulle äta frukost sen gå förbi henne & hämta selena till hundarna, som vart kvar hos henne igår.

Men när jag kom dit vart jag inbjuden på en fika :) TREVLIGT, TREVLIGT!

För ett tag sedan köpte dom spelet wii, jag har aldrig testat det utan bara hört om det & sett  på TV. Men idag fick jag pröva hos Jennifer :) Det är inte så lätt som man tror, & ska man lycka få bra poäng måste man koncentrera sig.. Vilket inte är det lättaste när L springer framför,  men inte bara han utan 2 hundar oxå. Så är det inte barnen, så är det hundarna.. Men så är det med  barn & hundar...

Det känns i handen/handleden & armen när man spelar. Men idag spelade vi inte å länge att jag fick jätteont efter. Men den väger ju lite grann kontrollen, och det låter kanske löjligt men det är inte mer som behövs för mig... Men ibland får det göra det helt enkelt, för man kan ju inte avstå allt bara för det. Gör jag det så har jag ingen liv kvar alls!Skulle kunna tänka mig att önska mig det efter jag har fått ett Play Station.

L underhöll hundarna & vise versa..


Dom är så söta båda 2!!!

Tack för en trevlig eftermiddag! ♥

GOD NATT TACK FÖR IDAG VI SES I MORGON...


På upptäcksfärd...

Jag & Elin skrattade åt Jane igår som hade konstiga saker för sig, utforskade nya ställen & underhöll oss...

Hon klättrade upp under handduken till "hundkroken". Sen satte hon sig på den som är dryga metern över golvet & balanserade.

Jane på upptäckningsfärd...


Ja som ni ser här är hon på G... ser full i fan ut...

 
Här ser det ut som hon har en säkerhetssele :)


Ska jag våga hoppa upp?... Klarar jag det?


Nej jag hoppar ner i stället, eller?...


Kanske om jag ställer mig på tå :)

Men det vart inte så, jag fick hjälpa henne ner...

När jag sen ska lägga mig & kommer in i sovrummet så får jag se något jag blir glad över... :)Där ligger Tarzan & Jane.. Så skönt att dom kommer överens! När dom är glada är jag glad!
FRIENDS ♥♥♥


Vi kom iväg idag & har fått mycket frisk luft

Vi kom iväg...

L var något bättre & ingen feber så jag & Jennifer tog oss iväg förs till julmarknaden. Det var trevligt! MYCKET folk & hundar... Tråkigt bara att alla hundägare inte tar sitt ansvar för sina hundar. Dom släpper fram dom till mina, som är främmande, de har ingen aning hur mina reagerar! Så det gör saken lite jobbigt, men det är bra träning för dom.

Vi gick runt & tittade på alla hantverk saker köpte lotter utav vårat bandylag, vann inget. det gjorde Jennifer, 2 st vinster! Jag fick bara med mig GODIS hem :D Men hade inga planer på att köpa något speciellt mer än mina remmar :PNär vi hade gått där i 2 timmar var det dax för bandy match. Min första för i år! Så det var roligt, nu känns det som om man har fått mer vinter & jul känsla idag.

Dom ledde efter 1:a halvlek med 2-0, men i andra så reducerade bortalaget till 3-2 & matchen slutade 3-3. Så dom fick i alla fall 1 poäng. Men dom hade behövt en vinst... Jonas gjorde 3 poäng, 1 mål & en ass. GRATTIS! Sista 15 min började det hagla & det var inte så roligt väder längre, men allt är bättre än regn!

Skönt att vara hemma i värmen igen efter alla timmar... Ska lägga mig på soffan nu & få några timmars vila. Ska kolla om det är någon som har mockat idag eller om jag måste åka å göra det sen. Men måste vila först!

Hörs senare...


Stora nyheter under kvällens...

När jag satte mig vid TV funderade jag på vad jag skulle titta på ikväll?!

Det enda jag kunde hitta var Robinson, men var inte speciellt sugen, intresserad att se det.. men slö tittade på det i alla fall. Man har ju hört en hel del att dom ska ha tillgångar som inte vi får se. men jag vette f** om det stämmer...? Eftersom det är 2 st som redan har lämnat tävlingen.. Tror det är mycket spekulationer oxå. Det brukar ju spekuleras en hel del runt allt...

Ikväll åkte sötnosen Simon ut..

Simon Stålros. Foto: Daniel Ohlsson/TV4Men efter 45 min & det var paus så zappade jag runt & insåg att det var ju dansbandskampen :D Varför hade jag inte sett det? Tycker allt som har med sång, dans & musik att göra är kul & det är något som tilltalar mig. & något jag har hållit på med... Skulle så gärna vilja vara där på dansgolvet bland alla andra dansare. Det rycker i hela kroppen när jag tittar på programmet.

Det är ju sjukt spännande & hård konkurens!

STOR ÖVERRASKNING & NYHET

Ett av banden som varit med & tävlat i dansbandskampen fick vi veta idag att de ska vara med i melodifestivalen! Det är inte illa!!

HighlightsTycker att det är roligt att nya får vara med & inte bara gamla kända artister. Det blir roligare då!

Det är vad jag tycker, vad tycker du?

 


Vart tog dena lördag i vägen?

Vet inte vart denna dag har tagit i vägen?!

Men kom i väg efter lunch upp till gården för att hämta granris. Så tog med mig hundarna ut i skogen, behövde inte gå långt som tur var. Utan hittade granar som min bror hade tagit ner so jag kunde klippa ris ifrån. Det skulle jag lägga framför min trapp & lite skulle jag ge till Laila.

Hundarna älskar att springa i skogen & var överlyckliga, Lika lyckliga somdom var, var dom skitiga... Så när jag fikade hos farmor fick dom ligga kvar i bilen & torka. Annars hade jag fått städa hemma hos dom.

Har tagit det lugnt sen jag kom hem, huvudvärken är tillbaka... JIPPI! NOT!!!

När jag satt i soffan & Jane lag sig på mitt bröst som hon brukar så hörde jag ett konstigt läte..? Jag har flera gånger skyllt på hundarna, men nu hörde jag klart & tydligt att det kom ifrån Jane! Hon satt & fes hos mig! & det luktade F**!!! Så iväg med henne, men hon kom tillbaka... Att den lilla kan lukta så illa?!

Tänkte lägga mig nu, för det är ingen idé att sitta uppe bara för att sitta uppe. Tänkte få några fler timmars sömn istället. Då i morgon när det är både julmarknad & bandy match hemma. Så hoppas L är piggare tills i morgon så jag kan åka med Jennifer in. Jag har nämligen inte haft råd att köpa några vinterdäck :S Så det är lite jobbigt just nu när man inte tar sig någonstans..

God Natt ♥

 


Helrenovering!

Idag vaknade jag med samma huvudvärk som jag somnade med...

Mådde riktigt illa på förmiddagen, ingen aning om varför? Somande om efter jag fått lite yoghurt i mig. Så sov jag till efter lunch. Men har inte orkat gjort någonting idag, har legat på soffan.

Men på eftermiddagen tog jag en mycket skön varm dusch! Helrenovering av kroppen, rakade benen, gjorde peeling på hela kroppen. Hade balsamet i under tiden så det vart som en in-packning. Sen tog jag även hand om mitt ansikte. Det är viktigt att man gör masker & peeling i ansiktet så här års. Eller egentligen jämt. Men lag på en mask idag i alla fall efter duschen. När den verkade så smorde jag in kroppen.

Så nu är jag len som en barnrumpa :D

Jag har en tendens till att bli torr den här tiden på året & då får man bort alla döda hudceller när man gör en peeling. Det som är viktigt att tänka på när man gör en peeling, vilken sort man än använder så ska den innehålla socker & INTE salt. För saltet repar huden!! Inge bra alls!

Viktigt att återfukta huden jämt, då minskar man riseken att bli rynkig. För allt man utsätter huden för, luft, smuts, svett etc... Torkar ut den så då behöver man tillföra fukt.

Även om man INTE sminkar sig behöver man rengöra ansiktet med 3 steg.
1
cleanser (rengöring)
2 refreshing toner (ansiktsvatten)
3 lotion (ansiktskräm)

Unna dig själv lite lyx ♥

Lycka till!


En vecka bara till finalen!

GRATTIS CALLE & ERIK!

Calle och Erik Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Det vart som jag hade tänkt mig! Har länge velat att det skulle stå mellan Erik & Calle. Så klart vill jag att Calle ska vinna även om Erik är grym!

Det hade varit häftigt att var där på plats... Min lillasyster har varit det, förra året.. Det blir ju en helt annan sak än att sitta hemma vid sin egen tv. Men får nöja mig med den... Nu får man ladda inför finalen!
VILKA GÅR TILL FINAL?!

Nu sitter man här & väntar spännt på att IDOL ska börja igen...

VILKA GÅR TILL FINAL?!?!

Trion som gör upp om finalplatserna.  Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Ja det är en bra fråga. Men fårgar ni mig så vill jag att det är Erik & Calle. Tycker att det är dax för Tove att åka hem nu. Hon har gjort sitt i idol.

Jag har röstat 3 gånger på Calle ikväll! Håller alla tummar som går! Vart alldeles rörd när han sjöng sin första låt, Memphis!Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Bytte till jultema

Bytte ut innehållet i min "galsvas" så nu är det jultema.

MATRIELGlasvas

Färgad sand

3 st Torkade apelsiner

Blockljus

3 st Dekorationskulor

 

RESULTATET


Han närmar sig mer & mer....

Lite bilder på söta katterna från gårdagen.


Det här var natten till tisdag, då var det för första gången Tarzan sov i samma säng med Jane. Igår natt mot onsdag låg dom på samma sida av mig. Stora framsteg!


Här är Tarzan väldigt nyfiken på Jane, när hon var vänd åt andra hållet nosade han på hennes svans. Här sträcker hon sig mot honom, men han sitter kvar nöjt. Men så fort jag tittar låtsas han som ingenting. Han är lurig ;)


Ja här tittar dom på varandra. Lägg märke till hur avslappnad han är!


Alla mina djur är nyfikna... Kanske beror på att jag är det oxå :P Sådan matte sådan.... Ja så här tittar dom på vad jag håller på med.


Orkat lite mer idag..

Har haft en bättre dag idag än på länge!

Eftersom farmor har legat sjuk & inte kunnat hjälpa mig med gardinerna & fönstren än så gjorde jag det själv idag. Fast det får vara smutsiga fönster i år... Men nu sitter det julgardiner i köket åtminstånde. Satte på Jill Johnssons julskiva så det vart lite julstämning.. Man vill ju ha lite mysigt när man håller på & få den rätta känslan. 

Gardinerna i vardagsrummet blir en annan dag.
Av någon anledning så har julstjärnan sagt upp sig?! Vet inte vad som har hänt, har inga extra lampor hemma. Så får titta på det till helgen kanske...

Annars har jag bara tagit en slappdag, eftersom jag har varit ute å farit så mycket nu. Så var jag väldigt trött i kroppen, så efter jag klivit upp somnade jag om igen på soffan.. Vaknade igen efter lunch, men då desto piggare...

Var ut i förrådet för att leta fram ljusslingan, men den jag hittade fungerar inte! Och vet inte vart den andra har gömt sig?! Så vet inte vart jag ska leta nu efter den.. Den kanske dyker upp rätt var det är.


Utanför köksfönstret, så vackert med frosten..Hur går det för er med julpysslet?


Julpyssel, istället för en krans

Har äntligen kunnat göra färdigt mitt hjärta idag.

Har tidigare år gjort en krans av granris att hänga på dörren. Men har velat haft ett hjärta & i år köpte jag ett. Så mina apelsiner som jag har torkat tänkte jag använda till att dekorera med... & idag var dom äntligen klara att använda :D

MATRIELHjärta av mossa

Torkade apelsin skivor

Prydnadsnålar

Dekorations lingon

Färgad & torkad "kvist"

Synålar

Kanelstång

Sy-tråd

Jag har lindat "kvisten" runt om, fäst den med synålarna. Satt ditt apelsinerna med dekorationsnålarna & lingon. Gjort en rosett utan "kvisten" håller ihop den av sy-tråd, fäster kanelstången med en dekorationsnål.

(Stjärnorna på nål använde jag inte sen)

RESULTATETFlyttade om nålarna efter denna bild, men fick ingen bild på det tyvärr....Mycket nöjd! Om jag får säga det själv...

Lycka till!

 

Gör egna dekorations matriel

Dekorerar med apelsiner...

Skiva upp dom i tunna skivor lägg upp dom för att torka...
Det tog 3 dagar...
Jag vände på dom flera gånger om dagen för att det skulle bli så platta som möjligt.ResultatetDet blir mycket fint att använda frukt att dekorera med!
VECKANS CITAT

JAG KAN INTE FÖRHINDRA ALLA OLYCKOR I MITT LIV

VAD JAG KAN PÅVERKA ÄR HUR JAG UPPLEVER OLYCKORNA!


Min adventsljusstake

Idag när jag var på väg hem så kunde jag plocka toppmossa.

Så nu har jag äntligen fått min adventsljusstake klar :D Bättre sent än aldrig. Den blev mycket fin & jag är nöjd. Så nu kan jag tända den på morgonen när jag äter frukost.

MATRIELLjusstake

Toppmossa

4 st Ljus

Små "julgranskulor"

2 st filthjärtan

2st prydnadsnålar

1 st Stjärna i ståltråd med glitter

Så här ser den ut när det var klart

Lycka till!


Sol, frost, promenad, kaffe med ananaspaj

Underbart väder när jag vaknade idag!

Det var sol ute & frosten låg kvar... När jag hade ätit frukost & tittade på tv ringde Jennifer & föreslog att vi skulle passa på att ta en promenad i det fina vädret. Lät som en mycket bra idé! Så det gjorde vi, ja hundarna, Jennifer & hennes son. Han somande på vägen i vagnen. Vi var väl ute i 1 ½ timme... Så när vi var på väg hem så passerade vi hennes hem, så skulle jag fortsätta hem till mig. Men då bjöd hon in mig på en fika. Så jag fick den goda ananaspajen idag igen :D Gjorde mig inget alls!

Sen innan det var kolsvart ute så gick vi hem igen. Men stannade på ett berg & letade toppmossa. När jag var på väg att ge upp så hittade jag tillräckligt med mossa till min ljusstake.

Nu är jag bjuden på middag hos Laila så ska kila över till henne.... Vi hörs senare!


STORA FRAMSTEG!

Framsteg...

Nu så har jag hållit Tarzan inne igår & idag för att han ska socalicera sig med Jane. Det blir bättre & bättre... Visst fräser han när hon närmar sig ibland. Men det är inte så fort han ser henne nu. Nu är dom i samma rum utan att han ska fräsa hela tiden. Sen idag när jag kom hem å satte mig i soffan så lag sig Tarzan på vänster sida av mig Lite senare kommer även Jane upp i mitt knä, då tycker han det blir för nära sen när hon sträcker ut tassen mot honom & han fräser...

Men han hoppade inte ner & satte sig vid dörren som tidigare utan låg kvar i soffan vis mig när jag lyfte ner henne ifrån mitt knä till brevid mig. Så sen låg dom & sov på varsin sida av mig. Men de låg även kvar efter jag hade gått därifrån. STORT!


Här får ni se det med egna ögon ;)

Sen skulle ja & Jane åka till vet för att hon skulle få vacc. Men då när vi kom dit & jag berättade att hon har nyst igår & idag, så tyckte hon det var risk för att vacc inte skulle ta. Men hon skulle försöka lyssna på hjärtat men det gick inte. Det var omöjligt för att son spann så mycket! Vet tyckte att hon var jättefin, att det syntes att hon var nöjd med livet & att hon var söt så klart. Så det var bättre att vänta ett tag.... Så vi åkte hem igen.

Men då i alla fall så hamna dom i badrummet samtidigt. Dom sätter sig på diskbänken för att äta båda. Tarzan fräser, hon trycker sig mot väggen men sitter kvar. Även Tarzan sitter kvar & hon börjar äta.

KAN ITE TRO ATT DET ÄR SANT!


Ja här ser ni själva.... Hon är en cool tjej! Har respekt men är inte rädd. Stor skillnad!

Hon följer mig som om hon var en liten hund, hon kom ut i köket till mig, sätter sig vid fötterna med tassarna på mina fötter jamar & vill upp. När man sen lyfter upp henne är hon mycket nöjd med tillvaron & bara spinner så hela kroppen vibrerar.. Då är min dag gjord.

Blev bjuden på en mycket god paj!

Tog en promenad idag med hundarna hem till Jennifer.

Vi hade bestämt förra veckan att vi skulle ses idag tisdag När jag kom dit så hade hon en ananaspaj som stod i ugnen. Den var hur god som helst!! Så det vart lite fika medans L sov middag. Pratade om allt mellan himmel & jord... Sen när L vakande fick han oxå lite fika & vi tog en på-tår men tog denna gång lite kladdkaka..

Jennifer har inte sett Jane mer än på kort så hon ville gärna träffa henne. Då kanske ni undrar varför sågs ni inte hemma hos mig? Jo för att hon hade målat om hemma & satt upp lite tavlor etc.. Så jag var nyfiken å se hur det blev. Så därför sågs vi hos henne först, sen gick vi ut med hundarna & L så dom fick leka av sig på deras tomt. För att sen ta promenaden hem till mig & titta på Jane. Men L har lite svårt att förstå det där att hon är liten. Som brukar vara vanligt hos småbarn att dom leker lite för häftigt med dom.. Men han tycker att det är roligt med djuren, han har 3 egna katter hemma oxå.. Så det är inte främmande för honom.

Tack för en mycket god paj!!!Hemsk migrän!!

Blev jätte dålig på kvällen!!

Huvudvärken eller migränen började komma. Så tog en macka & kopp te för jag hade ingen som helst möjlighet att tilllaga något! Efter jag hade ätit upp det så klarade jag inte att hålla ögonen öppna längre pga av ljuset. Så somnade redan klockan 19.00, men blev väckt av telefonen vid 20.30 men somande om direkt igen efter det samtalet. Sen vaknade jag på soffan klockan 3 på natten!

Gick då å lag mig i sängen, sov sammanlagt i 14 ½ timmar i sträck men hade kunnat sova lika länge till! Vaknade & var något bättre i alla fall. Men värken var inte borta & är fruktansvärt öm i musklerna! Så det blir att använda nack kragen & försöka vila så mycket som möjligt.


RSS 2.0