En weekend i Stockholm med besök på Aifur & bio..

Nu har jag lyckats föra över biderna ifrån helgen :)
 
Vi tog oss iväg till huvudstaden på en weekend. Bestämde bara några dagar innan att vi skulle bo kvar på hotell. För att få mer tid till varandra & för att spara på mina krafter så jag orkar mer... Hotellet vi bodde på var inget vidare, 3 stjärningt, men servicen hade dom tappat helt!
 
Det var flera mässor under helgen & invigning av friends arena, så det var svårt att hitta ett ledigt rum..
 
De vi bodde på var ett hotell som var inriktat på träning, fritid & sport. Något för mig ; ) Hahaha.. Eller inte!!
Det fanns en träningsmatta på rummet & balansplatta. Mängder av böcker om träning, upptäcksfärder etc. Ett stort gym på översta våningen med en PT. Möjlighet att låna kajak, rullskidor, rollerblades, gångstavar etc.. Så för den som vill hålla igång träningen under tiden man är borta är det säkert super bra. Men som sagt sercice visste dom inte vad det var!!
 
Synd när man betalar en hel del pegar!
 
Men det var inte allt. Vi gjorde små utflykter..
Lördag eftermiddag spenderade vi i Gamla Stan. Det var fullt med folk, från många olika nationaliteter, alltid kul att titta på människor. Sovenir butiker avlöser varandra med vikinga tema, choklad, praliner & nymalt kaffe kunde du hitta varstans. Vi gick in den 2:a Indiska butikernen som startades vilken var väldigt speciell. Flera olika våningar, med bl.a en källare som var av ett tegelvalv.
 
Vi gick inte i Stor Kyrkan där Kronprinsessan Viktoria & Prins Daniel gifte sig. Slog oss ner i en bänk andades in atmosfären & kände lugnet. Det är en mäktig kyrka att vara i! Den är mycket fin med alla valven som är kantade av tegel, vackra föremål på väggarna. Så om man är i Gamla Stan så är det ett måste att besöka den kyrkan.
 
Vi hittade en ännu större kandellaber i denna kyrka som påminner om den i Lunds Domkyrka.
 
Solen gick ner så vackert över tornet på den Tyska kyrkan.
 
När butikerna stängde så öpnnade krogarna. Hade hört talas om E-type´s restaurang Aifur som han startat, så när den öppnade för kvällen gick vi in där. Trodde att vi skulle bara ta en titt eller möjligtvis en öl. Vi vart kvar i 3 timmar! Så trevligt & familjärt var det där! Den är helt autentisk från 900 talet. Det är en upplevelse att bara sitta i baren & ta något att dricka. Du kommer in i en helt annan tidsepok, allt är genomtänkt i minsta detalj, maten, bord, bestick, klädsel etc är tidsenlig. Så vill/kan man inte äta så är det helt klart värt att bara kika in!
 
Tog ett glas vin, som dricks ur ett gals som dom hittat på Birka & tagit fram därefter.
 
Söndagen vart en soft dag, med Bio. Vi sågs En Oväntad Vänskap. Den var riktigt bra! Mer skratt än vad jag trodde, men samtidigt en bra balans av djup & allvar.. Så den kan jag rekommendera..

Mitt årliga besök hos S

Hade mitt årliga besök hos S idag på OT-Center.
 
Mina fotdynor var klara att hämta, dom får jag 2 par nya av varje år. Skulle inte klara mig utan dom, mycket STOR skilland för fötterna/kroppen! Väljer en av varje sort, en som är lite tunnare som jag får ner i nättare skor. På samma gång fick jag min nya bäckenortos, fotledsortoser & ett par nya knäortoser. Har fått mer problem med knäna, dom gör ont & svullnar. Så dessa ska förhoppningvis minska svullnaden.
 
Har problem med att ta bilder, då min kamera är trasig & min mobil är på lagning.. Så hoppas kunna ordna det på annat sätt snart!
 
Annars har jag haft en bättre dag än igår : )
 
Besökte min syster S på vägen hem, tog en kaffe & småpratade lite.. Hon har höstlov nu, så får besök av henne sen senare i veckan : ) LÄNGTAR!!!
 
 
Nu ska jag dricka upp mitt the, läsa den nya boken jag börjat på. Asyl av Liza Marklund. Så spännande.... Hur ska det gå för familjen??..
 

Är det bara skit så kan man alltid göra det lite mysigt för då blir känslan bättre..

Nu är jag på benen igen, si sådär lagom tills man ska sova.. Men vad gör det, de visar att jag får en bättre dag imorgon! : )

Bilderna ifrån helgen går inte att överföra nu av någon anledning, så får göra ett nytt försök imorgon & får förhoppningsvis ihop ett inlägg om helgen..

Så, denna dag blev till något i alla fall, med ett varmt skönt skumbad! Köpte nytt badskum i helgen, som en del av pengarna gick till rosa bandet. Så ville ju pröva det ; )

Brukar göra något mysigt när jag har så ont som haft idag. För att om den ändå är skit, så kan man göra något posetivt! Så tog in en CD-spelare i badrummet, satte i en avslppningsskvia, med havetsbrus & instrumental musik. Tände ljusen & kröp ner i det varma vattet.

Mycket skönt! Mediterade till musiken, i ett försök att bli av med värken, andades lååånga djupa andetag för att få syre i mysklerna & få lättare att slappna av.

Gav mig själv en skön ansiktsmassage, för att slappan av i käkarna. Sen av bara farten så filade jag fötterna, använde sockerskrubben på kroppen, det blir som en lättare skön massage. & när jag klivit upp & skulle rengöra ansiktet så satte jag på en pore cleansing mask. Så skönt! Så fast jag fortfarnade hade ont, så var jag mer avslappnad & varm i kroppen..

Men lite extra smärtis & vila i sovrummet med släkta lampor så lättade det sen..

Så kommer gå å lägga mig nu utan en molande & bultande värk : )

Natti natti...

Baksidan av att ha roligt...

Hemma igen efter en weekend i Stockholm..

Vi kände att vi behövde göra någonting tillsammans, komma bort & bara tänka på oss själva. Kom hem igår kväll, men har vairt utslagen sen dess, så därför har jag inte uppdaterat här.

Har fortfarnade inte fått tillbaka min androida telefon, så har inte internet på den tillfälliga mobilen. Vilket gjorde att det var svårt att blogga i helgen, men å andra sidan skönt å bara släppa allt & bara vara i stunden med varandra. Vilket vi borde göra oftare.

Vet inte hur länge telefonen blir borta!? Fick ett sms idag att jag behöver komplettera med uppgifter till försäkringsbolaget. Dom vill ha uppgifter vilket bolag jag har min hemförsäkring i bl.a. Vad det nu har med saken att göra?? Då jag betalar en enskilld avgift till detta försäkringsbolag för telefonen. Vi får se vad dom säger. Men det tar jag imorgon.

För nu måste jag lägga mig igen, då det dunkar & molar i huvudet. Baksidan av att vara borta å ha trevligt. Då är man helt utslagen & orkeslös när man kommer hem!


Första snön ligger på marken...

Även om jag inte hann ut innan solen gick ner så hann jag innan första snön föll!
 
Nu ligger ett vitt täcke över tomten & altanen. Hade hört att den skulle komma men märkte det inte, så det vart som en liten chock när jag tittade ut. Men vi är förberedda, Jonne satte på vinterdäcken i söndags, så jag åker säkert.
 
Det är som sagt kallare ute, det biter i kinderna.. Så är ganksa skönt att sitta i soffan, med ljusen tända & koppla av! Ska nog göra mig en kopp te också ; )
 
Tittade på bilderna nu på mitt kort & arrangemang. Tog dom inte själv & dom vart inte så bra som jag trodde. Så blommorna får jag hoppas på att min kusin tagit en bild på! Men kortet har jag en OK bild på. Så lägger upp den i alla falll..
 
 
Gunnar mår bättre nu : )
Har har lånat Puma´s korg, som hon ligger i jämt. Men hon är så snäll & låter honom ligga kvar.. Dom är ju för söta!!

En vacker höst dag!

Kalaset  var mycket trevligt igår!
 
Arrangemanget & kortet uppskattades : ) Vilket blir min betalning för arbetet. Det är ju så kul! Skulle jag orka så ksulle jag starta min egen butik eller ha ett företag & syssla med det dagligen. Men nöjer mig med att få göra det till nära & kära när orken finns.  ( Tyvärr så är bilderna på det i min sambos mobil, så får vänta till att blogga dom ikväll : / )
 
Man vet aldrig vad som sker i framtiden, kanske kommer dom med en dunder medecin som tar bort allt det onda & jag kan leva ett "vanligt" liv! : )
 
Höstlöven lyser upp vackert i solen som skiner idag, det är något kallare än vad man är van vid. Så det är vantar & pannband på när man går ut. Vilket jag tänker göra under eftermiddagen med hundarna en sväng. Så jag får njuta av den friska luften också..
 
Men först lite annat att göra inne...
 
 
Vi höres : )
 

Kalas igen!

Så var blomarrangemanget klart & kortet skrivet..

Det är många födelsedagar i oktober & under hösten för oss.. Vilket blir extra kul för mig då jag får chansen att göra fina arrangemang & kort. Detta kort hade jag gjort sen tidigare, tycker det passar bra till blommorna & födelsedagsbarnet.

Så ska byta om & göra mig iordning nu för snart är det dax..

Sätta lite lökar, läsa en bok & äta raggisar är väl höst!?

Så var lökarna nere i jorden : )
 
Dom sitter i en fin liten grupp på framsidan, så i februari-mars kommer snödropparna titta upp & i maj-juni kommer kirgislöken. Tror att det blir super fint!
 
Satte ner vitlökarna också, men för att få ner dom var jag tvungen att ta bort 2 clematiser & blommlökar i "lådan". Jonne får hjälpa mig att gräva en grop till clematisen & lökarna ska jag sätta på framsidan istället. Men det blir en annan dag!
 
Tror jag kommer köpa en till omgång med snödroppar & kirgislök. Sätter på andra sidan av uppfarten så det blir en bra balans..
 
Efter jag kom in, tog av mig knäortoserna fick jag klåda på låret. Det blev ilrött, svullnade upp, fick prickar & det hettade!? Får så där emellanåt, vet inte om det är matriellet jag är känslig emot? Det vart också som små blödningar under huden. Förmodligen av att jag kliade eller att huden klämts? Den är ju så känslig & tunn så det behövs inte mycket. Hittade inte aloe vera gelen att lindra klådan med. Men deras propolis creme funkade också! & nu har det gått tillbaka.
 
I övrigt har jag fortdatt läsa boken Gömda av Liza Marklund. Jag är kanske en av dom få svenskar som inte läst dom ännu. Har varit på väg, men har då haft andra böcker på gång. Men nu var det rätt läge, har kommit  2/3 av boken, men fy så hemsk den är!! Men ändå vill man läsa vidare?.. Konstigt men sant.. 
 
Kvällens meny bestod utav raggmunkar, som jag självklart har gjort från grunden.
 
Öppnade skafferiet, tog ut paketet, klippte upp påsen med en sax, hällde 3 ½ dl vatten i en bunke, rörde ner innehållet från påsen.
 
Fick sedan vänta LÅNGA 3 minuter på att smeten skulle tjockna! Så för att slippa bli trött drog ut stolen & satte mig. När margarinet smält i pannan så hällde jag ner kanske 1-1½ dl smet & gräddade. Serverade raggmunkarna med hackad rödlök & creme fraishe (Jonne hade stekt sitt fläsk, som han hade till sina raggisar). ; )
 
Vad åt du/ni för delikat till middag idag??

Hög tid att sätta lökar i jorden!

Fick denna dag också att gå..
 
Fick åka till apoteket & köpa avmaskning till Gunnar. Han är sårig i rumpan & har mask. Så hoppas tabletten hjälper & han är bättre om några dagar. För i morse var det en katt som gjort på sig, vi tror att det var han? Men inte så lätt att veta då dom är 5 st...
 
Passade på att köpa lite lökar, som reas ut för ½ priset nu : ) Ska sätta ner dom i jorden på framsidan, dock inte i någon rabatt, utan direkt i gräsmattan. Tänker att det blir fint när dom tittar upp i vår sen... Dessa ska rådjuren låta bli!
 
Det är också sätt-vitlökar. Förra året prövade jag på kul att sätta vanliga vitlökar, en & en klyfta. Det blev solovitlökar. Dessa ska blir lite fler, tycker att det är så kul att experimentera & odla mitt egna.. Så det blir gott till nästa år!

Farfar 70 år!!

Gårdagen bara försvann, laddade inför kvällen!
 
Sen var jag ganska sliten efter veckan som gått också, så för att orka med att fira farfar så vilade jag ganska mycket!
 
Igår hade en av mina bröder ordnat så att vi skulle äta på restaurang hela familjen (25 pers), tre rätters. För att fira farfar som fyllt 70 år. Alla var där av dom närmaste, barn, barn barn & barn barns barn. Sen alla respektive också, så fullt hus! 
 
Kvällen vart låg, jag höll ett litet tack tal till min farfar som ställt upp så mycket under de år som gått. Han finns alltid tillgänglig, inte mer än ett telefonsamtal bort. Så ville tacka honom extra för det & hoppas att jag får ge tillbaks till honom någon gång!
 
Vi kom hem in på småtimmarna, då det bara vara att tvätta av sig & sen krypa ner i en renbäddad säng... Mys!!
 
Idag har jag inte varit riktigt hundra, det har varit lite segt... Kom precis in ifrån en långpromenad med sällskap av Jonne. Ja, jag orkade inte gå, så tog min princess ride, medans han & hundarna gick.. Skönt att få frisk luft.
 
Nu ska vi krypa ner i soffan, har tänt ljusen & J plockar fram lite ost & kex ♥
 
Hoppas ni har haft en bra helg!?
 

Sötaste syster ♥

Även om dagen inte har varit toppen så har jag fått umgåtts med min syster Felicia..
 
Riktigt länge sen vi spenderade tid tillsammans, senast hon var hemma hos oss var när jag fyllde år i maj. Sen har vi setts, men inte några längre stunder. Så att hon hade tid att komma förbi idag, var riktigt kul! Det är alltid lika lättsamt att umgås med henne, tiden rinner iväg. Önskar såklart att hon hade möjlighet att vara här oftare.
 
Men är jätteglad för de gånger hon är här! ♥
 
Har köpt snittblommor idag, min farfar har fyllt 70 år & vi firar honom imorgon. Jag har tagit på mig att göra blomsterarrangemanget & kortet! Vilket ska blir superkul!! Så vi får se vad jag hittar på när jag börjar skapa & låter inspirationen & kreativiteten flöda.
 
Så nu MÅSTE jag sova så jag orkar...
 

Drar täcket över huvudet!

Idag har det varit en sådan dag.. : (

Värk i kroppen & knoppen. Trodde det skulle bli bättre med liten power nap, men det hjälpte inte & heller inte spikmattan, så jag tog en extra smärtis. Försöker undvika det, men går det inte med något annat & man mår illa av värken, huvudet dunkar & det snurrar så väljer man det till slut.

Den hjälpte så får några timmar idag uppe på benen innan det är dax att lägga sig igen!

Dax att besöka veterinären igen!

Inom en vecka har jag varit hos veterinären 2 gånger.. Idag var det Tarzan´s & Jane´s tur att vacc..
 
Dom är inte som alla andra katter, spinner när dom sitter i sin bur i väntrummet. Vill kela när dom träffar vet, fattar inte vad som hände när dom får sprutan, tyckte det var mysigt med lite närhet. Tittar sig nyfiket runt, känner dom nya dofterna, nöjda med att få komma in i buren igen & åka hemåt. Skönt med så okomplicerade djur!
 
Matte är riktigt stolt!! ♥
 
 
Elin har varit på besök ikväll, det var riktigt läge sen vi umgicks & hon var hemma hos mig.. Så det var mysigt att sitta å prata över en eller kanske två koppar te ; )
 
Det är ju inte samma sak längre när vi inte bor grannar, men vi springer på varandra ibland så lite koll har vi..

Så nöjd!!

Blev inte så mycket gjort idag med böckerna, då gårdagen tog ganska hårt på min kropp. Det fick jag bekräftat idag när jag började igen..
 
Men lyckades tömma 2 st bokhyllor av 5 st på böcker (det var inte så mycket kvar i dom från gårdagen som tur va!). Det vart 3 kartonger med böcker som jag rensat ur, dom åker vidare till ägaren. Så nu har J burit ut dom tomma hyllorna, vi torkade av på golvet där dom stått. Han flyttade över en bokhylla till andra sidan väggen.
 
Vilket betyder att den ena väggen är nu helt fri från bokhyllor! Vilken rymd det blev & så mycket ljusare!! Det är värt det onda!! :)
 
Så nöjd med mig själv, nu är det ingen brådska med resten, jag tar det när orken finns.
 
Fick en stund ute i det fina höstvädret & den sköna solen med hundarna på eftermiddagen. Behövde verkligen få frisk luft! Vilket gav mig lite extra energi... Det är så mycket dofter ute nu, Nellie kände någon eller såg ett spöke. För helt plötsligt reser hon ragg, skäller så där doft som hon gör när hon blir lite osäker.. Men varken jag eller de andra 2 hundarna ser något!?.. Tur att det inte var mörkt ute, då hade jag blivit en aning mörkrädd! : /
 
Sötaste lilla Tayla
 
Fotograf Mira Nyberg
 
Nu är det dax för att ladda batterierna, ny dag imorgon med nya "äventyr"...
 
 

Rensa, oraganisera & strukturera

Har startat ett nytt projekt här hemma.. Passade bra i dag när regnet öste ner!
 
I gången som leder från hallen till sovrummen, ett av badrummen & tvättstugan står nu 5 st Billybokhyllor på varsin sida. Det gör att det blir ganska trångt & mörkt. Dom är också förstörda, så tanken är att dom ska kastas & placera böckerna någon annanstans. Vart vi vill ha bövkerna är ganska klart, men då måste det rensas & flyttas om. Så för att kunna genomföra de har jag nu börjat sortera ALLA böcker. Det är blandat pocket, inbundna, historia, kokböcker etc.. (mina böcker är inte upppackade än!) 
 
Så nu idag har jag sorterat & organiserat dom efter författare, historie böcker & kokböcker för sig. Så man får en överblick av vad som finns.& en del av dom är inte våra, så dom ska packas ner. Så hoppas nu på att kunna få ner det till 2 bokhyllor i gången, kasta dom andra fram tills vi hittat dom nya bokhyllorna vi tänkt oss.. & palcera böckerna på den nya platsen : ) 
 
På så sätt blir det färre bokhyllor i gången tills vidare, mer plats & jag får mer den ordningen jag strävar efter. Det tar tid, man får ta en sak i taget & detta känns som om att det var dax i att ta tag i nu! Har gått igenom dom andra rummen nu, så det är inte mycket kvar att rensa..
 
Det är också så när man flyttar in till någon annan, så vill man göra om det till vårat. & har lite andra tankar om hur det ska se ut. Så närmar mig målet. Men sen finns det andra saker man vill ändra på, färg, tapeter, möbler osv. Så man blir nog aldrig färdig ;)

Inflyttningsfest, fullt ös!!!

Vilken kväll vi fick igår!
 
Vi var bjudna på en inflyttningsfest hos en barndomsvän till mig. Vi har inte umgåtts senaste åren, men hon var & hälsade på en snabbis i somras. & nu var vi bjudna till henne. Kände att det var dax att Jonne också fick träffa henne...
 
Vi tog FTJ dit & hem, så att jag skulle spara på mina krafter & orka med. Vi hade superkul! Det vart av lite nostalgi under kvällen då några av hennes vänner jag träffat tidiagre också var där, men det var ca 10 år sen sist vi sågs! & sen dess har det ju hunnit hända en hel del!
 
Det bjöds på snittar, ost & bubbel..
 
Har inte varit på en fest på många år nu & när jag var ute på krogen i stockholm, var evigheter (4-5 år) sen! Men igår körde vi all in, när vi ändå var i gasen ; )
 
Spy bar! Låter flashigare än var det var. Hade en bild av hur det skulle vara & på ett ungefär hur människorna såg ut. Men det var helt tvärt om! Så inget jag gör om, men någon gång i livet ska man göra det & jag har nu gjort det :)
 
Hemma si så där på morgonkvisten, helt slut, trötta & med massa roliga intryck från kvällen/natten..
 
Sov några timmar, sen har vi legat på soffan HELA DAGEN & haft TV maraton. Det fanns inga krafter till att göra någonting! Men nu på kvällen så kände jag att det var läge för att få lite frisk luft. Så vi tog med oss hundarna på en promenad. Så kände mig något piggare när man kom in igen.
 
Ska snart lägga mig igen, sova "ikapp" några förlorade timmar ifrån gårdagen..
 
Men det var värt allt! Vi fick våran utekväll ihop & umgås med massa härliga människor!!
 
Tack AK!!! ♥

Blommorna i jorden & kaka av egna äpplen...

Fick lite gjort till slut.. : )
 
Blommorna sitter nu i jorden, men höll på att stuka en hendled & bryta några naglar på kuppen! Då jag föll på det hala berget.
 
Äpplen har jag plockat en korg & gjort 2 st äppelkakor, som vi åt av till efterrätt ikväll med vaniljsås. Mycket gott, lite extra gott också när äpplena kommer ifrån min egna trädgård! ; )
 
 
Jordkällaren får bli en annan dag, men snart då det blir kallare...
 
Upptäckte idag en enorm svullnad i låren igen, särskilt på vänster. Det är stenhårt, svullet & värker. Var INTE ens i närheten av att kunna få på min knärortos. Så har nu haft den lindad ikväll & hoppas att det är bättre imorgon!! Fattar inte att det kan svullna så mycket!? Om det är från massagen vet jag inte, men har inte gjort något annat särskilt?..
 
Nu ska jag ladda om betterierna med lite sömn..
Natti natti...

Mycket att stå i!...

Försöker komma igång med dagen! Det är fradag, uppehåll, solen kikar fram mellan molnen & det har varit första natten med - 2 grader.

Så jag borde ta tag i jordkällaren & göra ordning den inför vintern. Så jag kan ställa in mina blommor i den. Sen har jag några blommor som ska ner i jorden. Borde också plocka äpplena från äppelträdet..

Apropå äpplen, blir jag sugen på att baka.. Så hela Sverige bakar igår & då får jag inspiration. Så vad ska jag börja med?!

Allt kan jag inte göra & det är bara ljust ett par timmar till så det blir att sätta fart..

Tror jag klär på mig & tar en sväng på tomten med sällskap av hundarna så får vi se vad det blir : )

Bättre att förutse än att förekommas!

Har varit en lite märklig dag, känns som om jag aldrig kom igång..
 
Men tanken var att ta det lugnt & göra så lite som möjligt! Har varit inne hela dag & tittat på inspelade, hem till gården avsnitt. För att inte kunna göra något annat. Min kropp behövde hämta sig efter gårdagen. Har haft träningverk i hela kroppen efter massagen igår. Men det var väntat, då den var så djupgående.
 
Har bröjat med Nellies ögondroppar idag. Som jag ska droppa morgon & kväll ett par dagar. Hon har haft lite rinniga ögonen ett tag, så när jag ändå vacc hundarna så passade jag på att fråga vet. Så hon rekommenderade receptfria, som jag kunde köpa där. Det är engång pipetter, vilket är bra då jag kan änvända dom vid behov. För dom är inte så billiga...
 
Det var ingen infektion, ena ögat var något mer rött än det andra men inte märkbart & det hade runnit lite ur båda. Deesa droppar blir som ett litet skydd/hinna på ögat & återfuktar lite. Hoppas dom ska bli hjälpa!
 
Min Prinsessa
Fotograf Mira Nyberg

Mobilen på lagning & ja på rep hos massören

Har varit en lång dag..

Har nu lämnat in min telefon. Den började leva sitt egna liv & skärmen var krossad. Så det var dax! Men inte helt enkelt, butikens internet låg nere & det tog lång tid att vänta!! Så först efter ett par timmar var vi klara. Nu ska bilder & telefonboken vara sparat på ett minneskort i alla fall så inget går förlorat.

Med allt detta så behövdes en massage! Så jonne bjöd mig på en thai (olje) massage :) Hon tyckte ja väntat för länge med att gå då det var MYCKET stelt i ryggen. Inte helt lätt att färklara om min EDS & hur den funkar för någon som inte pratar så mycket svenska. Fick en thaisalva på, liknande våran tigerbalsam. Men denna var 100 gånger så STARK!! Så trodde huden skulle brännas bort.. Men den gör nog underverk! Nu efteråt känns de bra, men hon tog i bra hårt!! Så hoppas ja kan röra mig imorgon...

Natti natti


Dax för vaccination & nya ortoser..

Har fått lite uträttat idag..
 
Idag hade hundarna tid hos veterinären. Det var dax för vacc. Så in med dom i bilen & iväg. Dom tyckte det var mycket intressant med alla dofter & uppmärksamheten som dom fick : )Skötte sig exemplariskt, reagerade inte ens för sprutan! : )
 
När dom var klara mötte jag upp Laila för att äta lunch, det vart china mat. Fick en enorm portion! Men det visade sig att det var inga problem att få i sig! : P
 
Efter var det dax för ett besök på OT Center. Det var ett år sen nu jag fick nya fotbäddar (skoinlägg). Behövde även nya fotledsortoser, då resåren är slut. Min bäckenortos skaver, så ska få pröva en i bara resår. Fick en ny korsett då min är flera år gammal & resåren är slut!
 
Den nya sitter så bra & ger ett skönt stöd!
 
De andra ortoserna får jag samtidigt jag hämtar mina fotbäddar.

Nya hårprodukter!

Slog till på lite nytt! Har haft samma samma många år nu.. Så det känns lite tråkigt + att det känns som håret är lite mättat av det märket nu..
 
Så när vi var hos en grossist jag & min syster igår så passade jag på att köpa nytt! Loreál har lanserat en ny serie nu som heter Mythic Oil. Tänkte att mitt hår ska bli som nytt, glansigt & få fin lyster. Det har en tendens att se frissigt ut när det är lockigt.
 
Har inte hunnit testa dessa produkter ännu, så det bklir spännande & se skillnaden!
 
Tänkte när jag ändå är igång kör jag på med en olja också :)
Den känns super härlig när man applicerar den i håret, den ger en fin glans & mjuk känsla i håret. Utan att det ser eller känns fettt! Fungerar bra att ha i när man fönar eller platttångar..

Som en ny människa!

Har spenderat dagen med min syster Malin, hennes sambo & Jonne.. Hon har gjort en make over på mig! Väldigt nice.. Är supernöjd! Vi åt muddag ihop & fikade på kvällen innan vi åkte hem : ) Inte ofta vi får dessa tillfällen tillsammans. Så dom är väldigt värdefulla!! Nu går ögonen i kors, har varit låååånga dagar nu! Men så mycket kvalitets tid jag fått med nära å kära...Bilder kommer på min make over ; )kramis

Timmarna försvann!!

Hade en mysig start på dagen tillsammans med syster.. Låg kvar en stund i sängen & mornade.. När vi ätit lunch & jag skjutsat henne så laddade jag om inför kvällen.. Jonne kom hem så vi hann äta middag tillsammans innan det var dax att åka igen. Vi var bjudna hem till min kusin & hans sambo. Vi satt länge & pratade & skrattade.. Nu ligger jag i sängen, dax för länge sen att sova.. Men vad gör det när man hade så trevligt!!

En heldag med min underbaraste

yngsta lillasyster.. Hämtade henne på f.m hos mamma. Vi stannade till på vägen hem på det lokala bageriet & köpte med oss frukostbröd & en varsin sockerkringla till fikat.. Känns såå lyxigt att kunna handla färskt bröd till frukosten ute på landet!
 
Vi har haft en super mysig dag tillsammans, med skratt, bus, pyssel & avslutade med mys i soffan framför körslaget.. Nu har dagen slut & vi behöver sova för att orka en ny dag.. Innan hon åker hem igen..
 
Lite bilder ifrån dagen
 
Vad vi använde ekollonen till får ni se senare ; )
 
Vårat äppelträd bär en hel del frukt & dom är supergoda! Vi plockade en korg..
 
Tjejmys ♥
 
Natti natti ♥

Inte alltid lika självklart!

Idag var det fjärde besöket hos kuratorn.. Vi skulle sammanfatta lite av det som varit.. Jag har sen början känt att det inte kanske var riktigt rätt typ av hjälp för mig, vilket jag höll fast vi än. Så det blev mitt sista besök där idag & min läkare kommer remitera mig vidare. Så hoppas jag på att jag inom snar framtid hittar rätt person som kan hjälpa mig vidare & igenom min sorg..
 
Men fick en uppfattning om att hon tyckte att jag skulle ringa själv & få en tid. Men försökte förklara att det är inte så lätt att lyfta telefonen när man inte mår bra. & att det blev fel ända från början, så nu vill jag att det görs utav min läkare eller henne (kuratorn) själv! Så att det blir gjort. Men det var inte lika självklart för henne... Men fick min vilja & önskan igenom.. Så håller tummarna för att det inte ska ta för lång tid.
 
Har haft en skön eftermiddag, träffade min kusin & hans tjej en sväng. Det är alltid lika kul att ses & tiden bara försvinner!
 
Nu är det helg & den kommer bli super, då min yngsta syster kommer på besök!!

Blommarrangemang till ett dop

Har hjälpt en vän till mig att göra blommarrangemang till ett dop i helgen..
 
Tyvärr suger mobilen att ta bilder med inomhus, så dom är inte så skarpa. Men tänkte att jag visar det jag har nu & så hoppas jag på att få lite bättre bilder sen på dom efter dopet..
 
Gjorde 2 stolekar på arragemangen. Små som ska stå på borden & lite större som ska stå på present & buffé bordet.
 
Stommen är av oasis, som jag täckt med löv & som jag fäst med nålar. Min tanke var från bröjan att använda gröna blad runt om, men önskan var att ha lite blandat. & så fick det bli : ) Har sen använt snittblommor av 3 olika sorter. Snittat dom i olika längder & sen skapat ett arrangemang av dom. Har också fyllt ut med lite murgröna & olika blad. Ett lila filthjärta & en rosaglittrig stjärna får också fylla ut lite.  Temat är som ni ser, lila på dopet. Det är svårt att hitta blommor i den färgen, men vi lyckades : ) 
 
 
 
Lägtar tills jag har en RIKTIGT kamera & kan ta skarpa bilder! Har inte alla pengar än till den kameran jag vill ha, men snart så. Då ska ni få se på bra bilder ; )
 
Nej men skämto sido, det är tråkigt dessa gånger, när jag gör något fint & lägger ner mycket jobb. Sen kommer det inte fram pga att det är dålig kamera... Så min önska är att kunna köpa en bra kamera. VIlket jag snart kan då jag fått pengar i födelsedagspresent & lite som jag har sprarat.
 
 
Blev bjuden på en bulle på kanelbullen idag också. Vilket jag inte kom ihåg... Oooopps..
 
 

Nya naglar, utflykt med farfar & farmor igen

Idag var det dax igen att fixa naglarna, tiden går så fort! 
 
Visste inte vad det var jag ville ha när jag åkte dit, men var inne på lite mer höst tema, orange, guld.. Åkte i vanlig ordning med min farfar & famor (farmor fixar också sina samtidigt). Så det blir som en liten utflykt tillsammans.. Idag skulle vi till ett annat ställe, men samma nagelteknolog. Hon har slutat på det gamla stället & letar nu ett nytt. Vi hittade rätt på en gång med hjälp av karta & GPS : )
 
Jag var kartläsare & farfar körde.
 
Men till skillnad från andra gånger, så åkte dom hem efter farmor var klar & Jonne hämtade upp mig : ) Mycket trevligt! Det uppskattar jag & blir glad!
 
Så här ser resultatet ut! Dom är skiftar i guld, vilket inte framgår på denna bild. Svårt att fånga det på bild, dåligt ljus & med mobilen.. Kanske kan få en bättre bild i daxljus?
 
Hittade en kruka, som är gjord av däck & fälg. Coolt!
 
Gillar idén av att återanvända saker til något annat & se det kreativa! Så när jag ser saker som detta blir jag inspirerad & tankarna snurra i huvudet...
 
 

En trevlig lunch, fick träffa hennes söta lilla dotter för första gången!

Mellanåt suger det verkligen när kroppen lever sitt egna liv! Man orkar att hantera dagar med mer eller mindre värk, men sen finns det vissa dagar som man blir så less. Som idag, att "bara"  ha träffat en vän, ätit lunch, strosat en stund på stan & sen efter vara helt slut! Ont överallt, kroppen lägger ner, det ömmar så hemskt på vissa delar av kroppen & huvudvärk! Som om jag skulle dunka mitt huvud i väggen!
 
Har haft en trevlig stund med J idag på stan. Vi möttes upp på ett av mina favorit caféer. Åt en tidig lunch där ihop medans hennes dotter på 4 månader låg i vagnen & jollrade..
 
Vi har inte setts sen innan hon föddes. Träffades bara dagarna innan hon kom till världen & nu är det dax för dop i helgen. Så som sagt, det var mycket kul & trevligt att ses igen! Efter tog vi en liten sväng på stan, jag hade en klocka jag behövde byta ett batteri i & sen var jag ute efter gråa blockljus. Dom jag hittade var riktigt snygga! Kuddarna vi köpt till vardagsummet går i grått, så ville ha matchande ljus till...
 
 
Har också bokat tid hos veterinären för vaccenationer på hundarna & katterna! Äntligen!! Passade på att gå in till dom när jag ändå var i närheten, då det inte blir av att jag ringer.
 
Skilldes åt efter ett par timmar, åkte förbi min "arbetsplats". Det ar dax att köpa hundmat igen & tog en kaffe innan jag fortsatte hemåt.
 
Där jag deckade på soffan, åt lite & slö tittade på TV. Men insåg att det bara eskalerade. Så för att få hejd på det tappade jag upp ett varmt (HETT) bad, tände lite ljus & kröp ner. Som sagt det var hett, men när det heta vattnet sluter sig om min kropp, leder så kommer ett lugn & kroppen får möjlighet att slappna av.
 
 
När min darling kom hem så filade han mina fötter, så nu är dom mjuka som bebishud! Dock försvann inte värken & hudvärken helt, även om den lindrades. Men med lite handpåläggning, så är det lite bättre nu.. Så har fåt lite hjälp på traven att låta kroppen återhämta sig..
 
 
Så nu hoppas jag på att få en god natt sömn...

Handelsträdgården i höstens tecken, njuter till fullo!

Då gör jag ett nytt försök med detta inlägg som jag gjorde igår kväll. Men då mitt internet inte fungerade så kunde jag inte publicera det sen!?..
 
Kan börja med att säga att igår när jag skulle sätta på mina knäortoser trodde jag det inte var sant. Berättade om när vi gjorde dessa rabatter med hjälp av pallkragar. Dagen efter det alltså, igår så hade jag en del träningsverk. Vilket inte är konstigt alls, när man använder muskelgrupper som man inte är van vid. Men att låren var så svullna ovanför knät att jag inte kunde knäppa mina ortoser va sjukt!!! Dom var jämntjocka rakt över! Det gjorde jätteont bara när man nudda dom.Normalt får man träningsverk, men jag svullnar också i dom delar av kroppen jag ansträngt & det är mycket!
 
Lindade låren med lindor (som är bruna), vet inte vad dom heter? Men det varkar hag hjälpt lite & att jag inte gjorde för mycket igår.  

Men vi hade en mysig dag igår!
 
Har pratat om en ny rabatt vi gjort på framsidan. Till den fattades det dekorationsflis & 2 olika sorters blommor. Så igår när jag hade en privatchaufför & bärhjälp passade jag på att åka till handelsträdgården ; )
 
Det var en perfekt dag att strosa i lugn & ro runt å titta på blommorna. Solen värmde skönt på våra axlar, vi var ute i god tid för en gång skull, behövde inte trängas med folk. Så vi kunde i lugn & ro ta oss igenom alla vackra blommor & träd. Tycker det är kul att hitta nya sorter man aldrig sett tidigare. Hittade rosor som knoppade & dom som fortfarnade stod i blom, även så jordgubbsplantor. Det fanns växter & blommor i alla tänkbara färger & i olika färgskalor.
 
Man tycker att när sommarn är över att allt tar slut, men tycker hösten är lika vacker med alla vackra träd i olika färger, alla höstblommor med vackra baldverk.. Njuter till fullo när jag går bland dom, låter tankarna flöda fritt, dagdrömmer & låter mig själv försvinna bort. Det ger ett lung i kropp & själ, man glömmer tid & rum.
 
HIttade ett vackert vitt rönnbärsträd
 
Ett annat träd som jag inte sett tidigare, men som hade otroligt vackra klasar med bär! Det heter Euonymus planipes
 
Det var ett hav av ljung i olika färger
 
Hittade en inneblomma som va riktigt cool & som jag inte har sett tidigare..
 
Så även om dagen bestod av mycket värk så hade jag det bra ändå! Avslutade dagen med att ta en sväng på E.M i sällskap av Jonne på cykel & tillsammans med hundarna ner till havet.. Satt där en stund på bryggans kant & dinglade med benen, blickade ut över den lunga viken. Det var alldeles tyst & vindstilla, solen gick ner på andra sidan av viken. Kan inte bli bättre avslut på helgen & dagen...
 
Hoppas ni haft en bra & skön helg!?
 

RSS 2.0