Andra dagen på jobbet

Nu har ja gjort min andra dag denna vecka på jobbet. Lika kul som alltid.

Synd bara att ja får så ont & måste lägga mig när ja kommer hem. Jonne gav mig massage också innan för att ja skulle orka jobba.

Imorgon blir de min vilodag.. Kroppen behöver VILA nu!!

God natt, sov gott!

 


Njuter av dom vackra blommorna min darling gav mig


Fick lite färg på köpet

Imorgon är det dax igen för en ny dag på jobbet..

Idag har jag tagit igen mig så gott det gått efter gårdagen. Har legat ute i solen på altanen & värmt mig i solen & på köpet får man lite färg ;)

Hundarna har gjort mig sällskap, dom tycker det stundtals är skönt att ligga i solen också.
Nu på eftermiddagen var jag en sväng till apoteket, har fått höja min levaxin dos en aning. Ska ta nya prover om en månad & se om det är bra.

Har precis taget en varm & skön dusch, dax att göra sig i ordning för sängen. Lite massage på det så ska jag nog kunna somna.


Dagen efter...

Hade en underbar födelsedag igår på alla sätt! Kunde inte ha blivit bättre.

Vart väckt på sängen med frukost, blommor, sång & presenter. Tack älskling för att du gjorde min dag ♥

Familjen var här & några vänner var här & firade. Vi satt ute under tak & kunde njuta av sommarvärmen som var. Vi bjöd på smörgåstårtor, korvar, ost & kex, massa olika frukter. Så man kunde plocka det man ville.

Smörgåstårtorna vi gjorde vart riktigt goda!! En var med tonfiskröra & räkröra.


å den andra med tonfiskröra & kallröktlax-röra.


Det var en låååång dag! Så var helt färdig på kvällen.

Idag skulle jag jobba, så det var bara att kliva upp, även om det tog tid. Var helt slut, öm & det värkte i kroppen. Men gjorde mina timmar & sen åkte jag hem å lag mig, sov ett par timmar innan jag orkade sitta upp igen. Har haft feber under kvällen, så nu måste kroppen få återhämta sig!

Det tänker jag börja med en massage ifrån Jonne ;)

Natti natti...

Hipp hipp hurra

på min födelsedag!

& sen GRATTIS Sverige & Loreen!!!

Har precis tittat klart på ECS, ska nu bar göra det här inlägget innan det är dax att sova. Har förberett hela dagen för att ta emot gäster imorgon. Smörgåstårtor har vi gjort tillsammans, som är färdiga att ganera imorgon. Har fixat ute på tomten, jag planterade blommorna jag köpte i fredags & Jonne fick klippa gräset. Ska försöka lägga upp bilder på blommorna sen, men dom är finare om ett tag då dom fått växa till sig ;)

Det har varit en lång dag, fick lite massage i soffan av Jonne, ska snart få en mer genomgående så jag orkar fira imorgon.

Jobbade i fredags, vem kan klaga när solen står högt på himlen & man får vara utomhus i naturen med djuren. Synd bara att jag är så trött sen när jag kommer hem & inte orkade promenera med mina egna. Så vi var på tomten tillsammans istället :) Men dom var lika glada ändå!

Så får återhämta gen mig en annan dag.. Imorgon ska jag bara njuta, umgås & äta gott! ;)

Natti natti

I LIKE MY PINK NAILS


Dom är gigantiska & så vackra tulpanerna nu!


Tuff start första veckan på abetspraktiken!

Äntligen har jag tagit mig lite ork att sitta här..

Dagarna rusar iväg! Skrev ett inlägg igår på mobilen, men när jag råkade radera allt så fanns inte orken att börja om. Så gör ett nytt försök nu.

Det är svårt just nu att ha orken att sitta här när jag har min arbetspraktik. Men ska försöka uppdatera så gott jag kan & målet är ett inlägg om dagen, men sen blir det som det blir. Förra veckan gick allt i ett & sen har det varit små saker hela tiden. Men åndå tycker jag inte att jag får något gjort. Har varit slut på kvällarna när jag kommer hem, så somnar tidigt!

Idag har jag varit på pensionatet igen, underbart väder som jag fick njuta av tillsammans med hundarna! Det är lite nytt jag lär mig varje gång, så är lite mosig huvudet sen när jag åker hem. Men tycker det är kul att lära mig...

I söndags firade jag & Jonne 1 år ihop. Tiden rusar iväg, mycket har skett under det senaste året & nu har vi ett nytt år framför oss med nya utmaningar & äventyr :)

Vi firade med att spendera dagen tillsammans, gick ut på en Italiensk restaurang på kvällen. Åt god mat & bara var med varnadra. MYS!! Älskar dej mitt ♥

I tisdags fick jag äntligen chansen att återhämta mig litegranna, väl behävlig efter en tuff start på första veckan på jobbet. Med allt annat runt omkring som ska funka & gå ihop. & när det blir någon extra grej blir det genast mycket. Svårt att få ihop det, men hoppas på att hitta en balans.

Imorgon är det lite lugnare, så då ska jag bara vara, ta dagen som den kommer & umgås med hundarna...

 

Soffmys med världens sötaste Jane!


Natten till idag var sömnlös så hoppas nu på god nattsömn...


Min första dag på AP

Har varit en rolig dag, men det har sitt pris..

Idag var det första dagen på min arbetsprövning, som jag ska har nu 10 timmar i veckan uppdelad på 3 dagar. Jag är på ett hundpensinat, som har både dagishundar & inackoderingar. Sen kan man även lämna in sin hund för klippning & trimmning. Det ska bli riktigt kul att få lära sig nya saekr & träffa nya hundraser.

Var helt slut efter mina 3 timmar idag! Mosig i huvudet & värk i kroppen. Men det är mycket att ta in i början när allt är nytt. Men får ta en dag i taget.

Jonne hade med sig hundarna idag, så kunde vila när jag kom hem.

Har haft en hyffsad helg, fredagen var jag på fotvård. Så skönt! Har fina fötter normalt, men nu är dom som nya igen :)

Fick sällskap till lunchen av Laila, vi kunde sitta ute & njuta av sommarvärmen. Och på kvällen åkte jag & Jonne & tittade på min lilla systers show, som var inspirerad av high school musical. Riktigt duktiga är dom.  

Lördagen var seg, det kändes att jag varit iväg på fredagen så kom inte igång för ens på e.m. Men tog mig igenom dagen. 

Nu är det dax att sova, vila kroppen inför imorgon...

Njuter av alla blommor som blomstrar i våran trädgård nu!


Nyfikna katter!!....

Har haft en bättre dag, så har kunnat njuta av det sköna vädret.

Riktig sommar värme idag ute som jag hann njuta av innan regnet kom. Tog en sväng tillsammans med hundarna. Njuter av alla blommer som kommit nu & träden som slår ut, nu är det bästa årstiden. Synd bara att den inte vara så länge. Men ser fram emot värmen som kommer sen också, såklart!

Idag såg jag en kungsängslilja efter vägen. Det är inte ofta man får se dom nu..
Tycker dom är mycket ståtliga & vackra!Undarade igår varför jag inte såg till Sture under dagen, ropade på honom men fick inget svar. Han har varit borta tidigare någon natt, men tyckte det var lite konstigt. Idag kollade jag till nere i sadelkammaren om det hade torkat upp sen det hade läckt vatten där inne. Då när jag öppnar dörren så tittar Sture fram.

Så fick lagom dåligt samvete idag då jag inser att han varit instängd där.. När vi höll på där nere så sprang Sture ut & in, nyfiken som alltid. & innnan jag stängde dörren kollade jag att det inte var någon katt där. Så han måste ha gömt sig då bland sakerna där inne så jag inte kunde se honom. Sen tänkte inte jag mer på det.

Men han är som vanligt & springer nu ut & in titt som tätt igen ;)


Snart dax att lägga sig, men ska ta en kopp te innan.. Natti natti

Ett steg tillbaka

Idag har jag inte haft min bästa dag...

Har inte gått utanför dörren alls. Har lite feber, kroppen har ingen orka alls! Så tar mig inte för någonting.
Så tar nya tag tills imorgon. Nu vill ja bara lägga mig för natten & vakna till en ny dag...


Besökte platsen där jag ville arbetspröva

Idag hade AF bokat ett möte på det hundpensionat som jag var intresserad att arbetspröva på.

Så jag & min handläggare möttes upp på plats för att se hur det såg ut, träffa henne som driver stället & se om det kunde var något för mig. Vi fick en rundvisning i dom olika hundstallen & tillhörande lokaler.

Sen gick vi igenom lite mer praktiskt, vad jag har för särskilda behov & hur min EDS fungerar lite kort. Innan handläggaren gick därifrån bestämnde vi att jag kommer börja där & se om det kan vara något jag klarar av?

Tanken är att jag ska börja med 10 timmar i veckan. Vilket jag kan tycka är lite mycket, med tanke på att jag varit borta så länge & att det blir en tuff start. Men vi får se om jag tar några kortare dagar första veckan? Det beror också helt på hur jag mår. Tanken är att detta ska ge mig en kick av energi & inte ta den. Förblir det så har det förlorat sin mening. Jag ska ju trots allt ha ett liv vid sidan av.

Vilket jag kan ha lite svårt att se just nu hur det ska gå ihop, då jag också fick avslag på hemtjänsten jag sökte på nytt. Det är ju saker som ska göras här hemma & Jonne kan inte göra allt. Så det blir en balansgång för att få ihop det.

Men jag tycker det ska bli super kul & intressant. Det är något jag har funderat på tidigare, nu får jag chansen att pröva & framförallt är det något som jag är mycket intresserad av!

Så på måndag nästa vecka har jag ett möte med arbetsgivaren om hur vi ska lägga upp min dagar & timmar.


EDS träff & 20 års jubileum!

Nu har det gått flera dagar sen jag uppdaterade sist igen...

Ingen ordning på någonting. Men nu sitter jag upp en liten stund & tänkte skriva lite hur jag har det.

Magen är något bättre, har inte samma kramper längre, vilket är skönt. Har varit i kontakt med en läkare på medicin avdelningen som gått igenom de prover som tagits på mig. Dom ser bra ut & han tycker att det räckte med att följa upp detta om någon vecka per telefon. Vilket underlättar för mig, jag slipper en resa på 2 timmar & kan säga det jag skulle sagt där på telefon.

Jag tror att det är min EDS som stökar. Den påverkar ju även magen, så är känsligare än normalt & vilket nu har blivit värre. Men det jag kan göra är att fortsätta med min verum yoghurt, proviva, blåbärssoppa & vita bröd.. Så funkar det ganska ok.

I helgen har jag varit på den årliga EDS träffen, då vi även firade 20 års jubileum. Det var årsmöte, workshops i form av föreläsningar & socialsamvaro.

Det var mycket givande både för mig & Jonne, han som aldrig träffat andra med EDS. Det är en speciell känsla att vara med andra som har EDS, man kan vara sig själv på ett annat sätt, inte behöver man förklara för någon eller kanske känna att man behöver be om ursäkt. Man får chansen att byta erfarenheter, tipsa varandra & hitta nya vänner.

Det var lättare för mig i år när Jonne var med & kunde hjälpa mig med mycket så jag orkade bättre. & det behöver inte vara stora saker, men som att slippa gå den lilla extra svängen att hämta något, att slippa bära & ha någon som fixar & donar. Påminner mig om att nu är det dax att du vilar ;)

Fick chansen att pröva en arm-bike & en annan cyckel på 3 hjul.
Den som syns här på bilden är en arm-bike, kombinerad med en rullstol. Så när man inte använder cyckeln är det en vanlig rullstol, som är lätt att ta med sig. Du får fart genomn att "pumpa" styret upp & ned. Det går att sätta på andra hjul på rullstolen så du får hjälp med el om du har en sämre dag.
image description

Idag är det en vilo dag, tar en timme i taget & tar igen mig.


Fram & tillbaka till akuten!

Förlåt!!

Jag lever, men har inte mått något vidare... Så därför dom uteblivande inläggen.

Har åkt i & ut på akuten. Då mina magproblem blev värre. Har under en längre tid inte varit bra i magen & natten till fredag så fick jag feber & frossa. Sen höll det i sig under dagen, så när Jonne kom hem på fredag kväll åkte vi in till akuten efter rådfrågning med sjuksköterska. Där fick jag lämna blodprover, men när dom inte var säkra på vad det var & att det kunde vara något med äggstocken då smärtan satt där, remitterades jag vidare på natten till ett annat sjukhus.

Där gjordes nya undersökningar, dom kunde inte heller se felet, men ville behålla mig under observation. Jag ville hem & åka tillbaka morgonen därpå för att lämna fler blodprover. Vilket dom tillät mig göra. 

Så hem i några timmar för att sen åka tillbaka.

Där blev vi kvar fram tills på em. Men inget kunde dom hitta, så vart åter igen hemskickade, för att komma åter igen på måndag morgon. Då fick jag lämna ytterligare 3 rör blod. Så är uppe i 9 rör blod vid det här laget.

Jag har någon bakterie eller inflammation. Men hur dom ska hjälpa mig eller exakt vad det är vet man inte.

Så är nu remitterad till medicin & väntar på kallalse.

Är trött & slut. Har kramper & molande värk i magen som kommer & går hela tiden, har svårt att äta. Så hoppas dom kan hjälpa mig på ett eller annat sätt!

 

RSS 2.0