Börjar bli dags för julpyssel och julkort.

Blev jättenöjd med julkorten jag gjorde förra året. Hur jag ska toppa det i år vet jag inte, men har en idé 😊

Tips på hur du kan göra 
Så här gjorde jag , kopierade noter på ett färgat papper (går att köpa i hobbyaffär), rev kanten så det blir lite slarvigt, klippte ut hjärtan i filttyg, ett natursnöre som jag linda runt första sidan och en stämpel med texten god jul. Det röda pappret fixa en vän till mig som hon ska till i en skärmaskin för få den storleken jag önskade.  

Brukar du skicka julkort?

Jag tycker det är mysigt med pysslet krig jul, få överraska en vän med något handgjort. Sprida kärlek och värme. Hon är helt enkelt bäst!

Min finaste syster har hjälpt mig med håret idag. Ny färg i botten, glans på längderna och klippt topparna! Jag är super nöjd!! 😀

Trivs super bra i min nya look! 

Malin är bäst! Tack 💜

Blir till en överraskning på våren

Nu sitter vintehjulen på bilen, nu kan de vara minus, halt, komma snö och jag är förberedd. 

Vet inte om det har hänt tidigare att vintehjulen satts på så sent någon gång tidigare!? André har varit mycket snäll och hjälpt mig. 

Lökarna, tulpaner, alium och några andra har jag satt idag, äntligen!!  Det har hängt över mig länge nu, jag har haft ångest över att det inte blivit gjort! Tror det blev drygt 50 st jag satte i den större rabatten under eken. Den ser vi från vardagsrummet och köket, där det är ett blått hav av blåstrjänor på våren. Strax efter kommer tulpanerna vara ovanför dom i en vacker färgpalett med rosa, plommonlila, orange, svart/ mörklila, limegrön, lila, blå. Spännande är det tills vi får se resultatet. Det är roligt att få sätta ner dom på hösten och sedan få överraskningen till våren när dom tittar upp och slår ut. 

I morgon ska jag ta hand om mitt hår, det ska få ny färg i botten och fräschas upp i topparna.

Nu fick vi till det!

Har haft en bra dag, var uppe med tuppen för att släppa ut hästarna. Några dom sov när jag klev in i stallet och tände upp lampan. Alltid lika jobbigt när klockan ringer, men också alltid lika mysigt att kliva in hos dom på morgonen och få gosa lite. Då är det värt allt! 

Jag ska erkänna att jag gick raka vägen till sängen och kröp ner under täcket igen när jag kom hem. Somnade om och vaknade 2 timmar senare. 

Tarzan var då lagom sur på mig för att han inte fått gå ut. Nu för första gången på 9 år var han borta då han skulle vaccineras, 3dje gången gillt lyckades jag få med mig honom. 

Skulle sedan förbi optikern och låna hem nya glasögon för utprovning. Då hann Tarzan bli riktigt irriterad på vägen hem, vi hade en lång diskussion om hans beteende under färden och åter igen vann jag över honom och hans ilska. Han gav upp!!

Det gäller att visa vem som bestämmer 😉
Eller hur? 😀Välbehövlig paus från vardagen på Yasuragi

Mycket välbehövlig paus fick jag/vi idag. Jonne kan och vet hur han ska ta hand om mig och sig själv. 

Han har köpt klippkort där, så idag besökte vi spa-anläggningen under dagen tillsammans. Det var både mysigt och skönt att kliva in där och glömma allt annat för ett tag.

Bilden tog jag förra gången, hade ingen telefon med mig gav idag.

Tack mitt finaste hjärta!

Medvind eller motvind!?

Ibland är det medvind och ibland motvind. 

Nu ett tag känns som det blåst motvind. Kroppen vill och orkar inte som jag önskar. Den gör ont och är orkeslös. Gör jag något får jag betala extra, med ränta (mer än vanligt) just nu. 

Önskan om att sitta upp på Tempus lever ännu, tänker att nästa vecka då. Då händer något och den dagen flyttas fram. Nu har det gått över 5 månader, snart 6, sedan jag satt på honom och red, jag kämpar vidare. 

Den här veckan fick jag tillbaka känslan jag hade 2 veckor tillbaka, då jag fick en blödning i buken, om det är en ny vet jag inte? 

Jag försöker hålla humöret uppe, göra roliga saker, tänka positivt. Det är lättare vissa dagar än andra. Jag märker på mitt humör när jag snäser ifrån till Jonne utan att veta varför eller utan anledning. De är tråkigt det ska gå ut över andra, det är inte med meningen. 

I morgon ska jag få möjligheten att tanka energi, koppla av och bara vara för en stund. Det kommer göra mig gott! 

Kram på er!


Puma gör stora framsteg!

Blev chockad när jag såg vem som låg bakom mig i soffan! I vanliga fall är det Tarzan som ligger där, Puma har aldrig gjort det tidigare, hon trivs bäst lite avsides. Största delen under tiden sen jag flyttade hit har hon sovit i det stora badrummet. För drygt ett halvår sedan började hon sova på kökssoffan, dit in har hon bara vågat gå när hon vill ut eller in om hon inte haft något annat val. Så att hon skulle ligga i lugn och ro bakom mig i soffan var inte speciellt troligt. Nu gjorde hon det och jag blev mycket glatt överraskad! Har varit jobbigt när hon inte känts sig trygg med att röra sig i huset. Hon är en hittekatt som valde själv att flytta hit för 7år sedan, först strök hon stallet, sen flyttade hon in i foderkamarn och flyttade först in i huset december 2009.


Med tiden har hon fått bättre självförtroende och jag blir varm i hjärtat när hon gör små framsteg hela tiden. Hon är en mycket snäll och go katt, älskar att bli klappad och pratar mycket, hon är glad för det livet hon fått här.

Min hjälte, Bazze!

Min lilla prins har opererats idag, lite jobbigt är det när han ska sövas ner. Bazze var super duktig! Han fick ta bort en vårta som satt på höger bog, den var inte jättestor, men den har vuxit lite för varje år. Innan det händer något tyckte jag var det lika bra att ta bort den. Han fick sy tre stygn och dom tas bort om 10 dagar. 

Är en stolt matte till min hjälte idag <3 

Äntligen blev det av och det känns skönt att det är gjort. Veterinären tyckte inte vårtan/knölen behövdes skickas på analys, hon fick lätt bort allting. Han har varit sömnig sen vi kom hem, fick ligga på soffan och sov nonstop i 3 timmar. Nu har fått mat ikväll och allt verkar ok. 

Ser mycket smart ut i dessa bågar!?

Var tillbaka till ortoptisten idag. 

Jag var där förra torsdagen, fick då droppa ögonen och träffa ögonläkaren för att undersöka om operation var aktuellt? 

När jag har EDS vill dom vänta med op, med tanke på dom extra risker som finns. Hon kunde få upp synen bättre när dom var droppade och därför ska jag nu få ny styrka i glasögonen. Min syn har försämrats kraftigt de sen sist (2år sedan), skelningen har ökat! När hon fått upp min syn så mycket det gick, med en kompromiss för jag ska kunna se på långt och nära håll med samma glasögon, fick jag en ny tid idag. Då ville dom att jag skulle sitta ett tag med den tänkta styrkan på glasen för att se om mina ögon accepterade dom? 

I dessa vackra bågar fick jag sätta mig i väntrummet :-P 

Ortoptisten var nöjd med hur mycket dom fick upp synen, så nu med ett nytt recept kan jag leta nya bågar! Dom har ökat prismorna från 5 till 8, det ska hjälpa ögonen att d lite as pina as v mer och skelningen s kalender bli bättre. Mina ögon ska behöva kompensera mindre. 

Nu återstår att se vad det blir för nya bågar?

Eldens sprakade ljud ger mig ro i själen

Så mysigt att få lyssna till den sprakade brasan som lyser upp en grå novemberdag. Lite märkligt är det att marken fortfarande är bar. Bra på så sätt att vi får lite extra tid att hinna med höstens arbete i trädgården innan snötäcket pryder marken. 


Snart är det perfekt glöd att grilla lite korv :-D 

Stures lite egna sidor

Sture har lagt sig till rätta i sängen, dags att sova!?

Undrar när han ska väcka mig, hinner jag somna är frågan? Oftast vill han inte stanna inne hela natten, trots att han gosar ner sig skönt, myser och ser ut att trivas. Rätt var det är vaknar han, då vill han ut och det är NU, inte senare! För att få fart på mig vet han precis vilka knappar han ska trycka på, riva sönder tapeten, gnaga på dörrkarmen eller välta ner mina saker! Råkar en annan katt eller Tayla gå förbi får den sig en hurring. 

Än så länge ligger han sött i sängen och myser. 

Jag är jättetrött efter lång dag! Vi har hämtat ut våra pass, så nu kan jag köra bil, legitimera mig och hämta ut körkortet när det är klart. Naglarna är ny fixade. Gjorde ett riktigt kap på nya underkläder,  Twilfit hade rea. Skulle byta en b-h jag köpte för länge sedan nu, kom ut därifrån med ytterligare 2 st till, 6 par trosor, 6 par strumpbyxor, 2 par resårlösa strumpor. BH'arna var för 50%, trosorna nedsatta till 49kr/st eller ta 3 betala för två, strumpbyxorna 69 kr/st eller 3 för 99kr. Dumt att låta bli och handla, jag behövde dessutom fler trosor. Ena b-h'ån var utan bygel, tänkte det kan vara skönt hemma, får annars lätt ont av byglarna. 

Är inne i en period då jag helst vill ha klänning/tunika och nu när det börjar bli kallt behövs strumpbyxorna som värmer lite. Ska nog klara mig ett tag på dessa. Brukar passa på när det är rea, det brukar vara bra pris då på lite udda färger som andra inte vågar bära 😀
En överlycklig Tayla!!

Hon tycker det är jobbigt att stå på trimbordet, men det finns ingen lyckligare än hon när det är klart! Hon rusar runt, studsar upp och ner, skäller, hela hunden ler! 

Det hade gått alldeles för lång tid sen förra klippningen, men tyvärr är det så när matte inte är ok. 

Före bild; vår lilla trollunge 

Efter; vår lilla prinsessa 

En välförtjänt vila efter nedanför mina fötter på soffan..

Det värmer i mitt hjärta och jag känner glädjen i kroppen när jag ser hennes glädje! Det var full fart på henne idag när vi skulle ta promenaden. Galopperade från start utan protester, hon som annars alltid har en lång startsträcka. Det var full fart hela vägen bortåt och hemåt bredvid el-moppen 😀

Lycka!!

Skönt ute i naturen även ruggiga dagar

En lite ruggig novemberdag med höstväder. Det hindrade inte mig, Bazze och Nellie för att ge oss ut en sväng. Har inte gått någon promenad sedan jag åkte in till sjukhuset vilket är 10 dagar sen. Behovet och saknaden av frisk luft, få komma ut i det fria och bara var med hundarna var stort! Jag längtade, då finns det inget väder som sätter stop för mig.
 
Körde moppen dit där jag vet hundarna älskar att springa lösa och nosa. Det är ängar på båda sidor av körvägen och det finns inget som stör, precis som vi gillar det! Körde en bit in på vägen innan jag släppte lös dom, ställde moppen i kanten och tog några kliv in i det våta gräset. Hundarna dök ner i gräset, Nellie letade efter sork, Bazze kände många intressanta dofter. Där fick dom ströva fritt medans jag tittade på, då njuter jag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kul hade vi och trötta blev vi, tror dom var ganska nöjda, lade sig och sov och sa ingenting på ett par timmar. Bästa sättet att läka själen på och få rensa tankarna för att kunna börja om. Ett sätt att meditera, höra tystnaden, naturen, känna dofterna och bara vara i stunden.
 

Ett litet mysigt och familjärt dop

Fick vara med och bevittna när min brorsson döptes i kyrkan där jag själv är döpt och konfirmerad i. Det är deras andra barn och jag var en mycket stolt storasyster idag när hans familj stod längst fram i kyrkan, blev varm i mitt hjärta av kärlek.
 
En av dopgåvorna vi gav honom var en tavla som jag gjort.
 
Det var fantastik solosång som framfördes av min mammas sambos kusin, ackompanjerad av en kille på akustiskgitarr. En låt som inledde dopet och en som avslutade det, den sista berörde djupt och mycket känslor kom till mig.
 
Efter bjöds det på traditionellt dopkaffe, smörgåstårta i församlingshemmet. Där också alla barnen fick chansen att springa av sig och stoja så mycket dom kunde.
 

Tiden går, jag drar ut på det, varför!?

Dags att förnya körkortet, då insåg jag att det gått några år! 
 
Fick lappen i lådan för en tid sedan, ca 2 månader innan tiden gick ut. Tänkte hela tiden att det måste jag ta tag i. Veckorna går dom blir till månad. Insåg i torsdags för en dryg vecka sedan att tiden rinner ut. Hann inte det under ledsagningstiden den veckan på fredagen, inte fredagen efter heller, då var det helt plötsligt bara 4 dagar innan det var för sent!
 
Varför vänta, dra ut på det, istället för att bara göra det. Sa till Jonne i morgon (lördag) MÅSTE jag ta fotot så det hinner komma in och tillbaka innan tiden är ute. Då hamnar jag på sjukhus och det blev försent.
 
Onsdagen dagen det gått ut ringde jag transportstyrelsen, talade om läget och frågade hur jag skulle göra? Alternativtet jag fick var att visa upp ett annat legitimation när jag skulle hämta ut körkortet.  Kollade mitt pass, det gick ut 30 september 2014! Helt plötsligt vara jag utan legitimation helt! 
 
För att kunna hämta ut mitt körkort måste jag kunna legitimera mig, för att göra ett nytt pass måste någon kunna bevisa att jag är jag. Jonne tog ledigt från jobbet för att följa med mig och kunna intyga min identitet. Numera behöver en tid bokas hos polisen, det skulle inte vara några problem, tider finns hela tiden! 1tim 40 min väntetid, passar då på att ta ett fotografi till körkortet. Tillbaka på polisstationen ordnar vi mitt nya pass. 
 
Har nu skickat in mitt nya fotografi och namnteckning till körkortet. Först måste jag hämta passet så jag kan få ut mitt körkort. Det positiva är att passet blev gjort och jag kunde inte dra ut på det! Snart har jag mina nya legitimationer.

Nötskrikorna på besök, vi är inte så olika ändå!

Nu har vi nötskrikorna på besök varje dag i trädgården, dom dyker ner på gräsmattan för att plocka med sig ekollonen som fallit ner på marken. Dom är intressanta att titta på och fina med sina turkosblå fjärdrar. Vi har MYCKET stor ek och liten mindre ek på tomten, så det finns gott om ekollonen. Jag ser dom från vardagsrummet och i köket när dom flyger mellan träden på tomten och promenerar på gräsmattan.
 
 
 

Vad jag har upptäckt är, dom vilda djuren har rutiner precis som vi människor. Dom äter på bestämda tider, har samma områden dom rör sig i, kommer och ger sig av samma tid varje dag morgon/kväll/natt. Hittar dom ett ställe där det finns mat kommer dom tillbaka. Olika fåglar har sina rutiner, vi hade en ekorre tidigare med sina rutiner, rådjur, fasanarena har sitt lilla stråk/promenad varje dag, samma rutin, samma tider, så jag kan titta på klockan och veta att det stämmer. Vi är inte så olika ändå.
 
 

Min nya frisyr 2014!

För en tid sedan ( den 2 oktober) klippte jag av mig håret, lovade att visa en bild på hur det blev. Har inte hunnit med att ta så många bilder sen dess, men hittade en i kameran från vi var på besök i Stockholm. Lite lätt rufsig efter havsluften ute på Skeppsholmen och Kastellholmen.
 
 
När jag gick ut gymnasiet började jag spara ut håret efter att haft kort hår hela mitt liv med alla möjliga olika konstellationer. Hade prövat det mesta i färg och form och var lite mätt på det, ville jag se hur långt jag kunde få och hur det skulle se ut. Nu har jag ledsnat på det och ville göra något nytt, en förändring, kunna färga håret igen. Min syster var lite frågade när jag lade fram förslaget, men var snabbt på idén om att klippa av det och vi bestämde en frisyr. Jag har inte ångrat mig, det är skönt, jag tycker det är snyggt och det passar mig.
 
 

Positivt besked!

Fortfarande ryggläge, men har bytt till min egna säng.

Efter lunch idag blev jag utskriven, då ytterligare blodprover och ny undersökning gjorts där man konstaterar att det inte fortsätter blöda. Mängden har inte ökat, därför bestämde läkaren att jag kunde gå hem idag och kurera mig i min egen säng. 

Det känns skönt att slippa operation och kroppen är faktiskt när den kan läka sig själv. I övrigt är det läget oförändrat, det kan ta upp till två veckor innan jag är helt ok igen. Tills dess kan jag inte göra så mycket. 

Kallas till återbesök om ca 3 veckor. Då görs en ny undersökning för se om det är borta.

En inre blödning!

Ligger i ryggläge fortfarande på sjukhuset. Ny undersökning gjordes av läkare i morse, ytterligare ett ultraljud, fler nya blodprover togs. Troligen en systa som brustit och orsakat blödningen? Fick fasta natten som var utifall operation behövdes, efter dom fått provsvar bestämde dom för att inte operera. Nu hoppas vi kroppen tar hand om detta och att jag kan åka hem i morgon?

Dom smärtor jag haft kvarstår,  svårt att äta, och gå. Får alvedon som grund och ketogan när det eskalerar. Äter annars mina vanliga
mediciner. Mitt HB såg bra ut tidigare idag. 

Jonne har varit här på besök under eftermiddagen,  hade med sig lite nödvändiga prylar till mig. Skönt att få se honom igen, få kramas och prata lite.. 

Nu hoppas jag få sova efter två sömnlösa nätter!

Hur gick det till, inlagd på sjukhus !?

Hemska smärtor natten som var, kunde inte sova, vred mig, trodde det skulle gå över. Det gick inte över! Ringde sjukvårdsrådgivningen, deras rekommendation var att söka till gynakuten. Många timmar senare, undersökning av två läkare, som hittade vätska och en blödning i buken och jag har högt HB. Inlagd på avd14, kvinnokliniken, där ligger jag för observation under natten i väntan på ny undersökning i morgon, kanske får jag besked. Operation eller inte? Hur mycket vet dom inte, varför vet dom inte heller och diagnos har jag inte fått mer än en blödning. Beror det på min EDS? Det är en obeskrivlig smärta! 

Vad hände!?
Återkommer.

Mina två hjärtan visade sin naturbegåvning

I torsdags gav vi oss iväg dit jag arbetsprövat tidigare, på hundpensionatet. Jag har sen poolen byggdes velat låta hundarna få pröva simmai poolen som byggdes i rehabiliterings syfte. Bazze har jag varit osäker om det skulle gå genomföra, eftersom hans problem med sin rygg. Nu har det så pass lång tid, därför vågade vi ge det ett försök. 

Dom var jätteduktiga,  hade bra teknik och tyckte det var roligt.  För Bazzes del vill jag se om blir bättre i ryggen. Nellie tänkte jag det kunde vara roligt för henne att pröva. 

Bazze visade inga signaler på smärta från ryggen. Han hade god teknik, tog ut simtagen precis som man önskar. Dom hade båda roligt och även jag. Bazze har under flera år varit tveksam till att simma,  han har mest stått i strandkanten. Därför var det extra kul att se honom simma med glädje. Dom fick simma i 3 min och vila 1 min X3. Sen ökar man på minutrarna efter dom blir mer vana, vid kommande tillfällen. 

Dom båda var trötta när vi kom hem, sov gott. Kul se dagen efter att Bazze inte då heller visa några symptom på smärta! 

Bazze på övre bilden och Nellie på bild 2

RSS 2.0