Nära sommarbetet nu för hästarna

Blev inte gjort det jag tänkt i trädgården idag, då det har regnat hela dagen. Istället fick jag röja lite inne, tvättat ca 6 maskiner, plockat in det som jag tvättat tidigare i garderoben och klädkammaren. Började hänga upp sommarkläderna på galgar. Blir som nytt när dom legat nerpackade i en låda och sätter en annan färgskala på klädstången.
 
Gjorde ett avbrott mellan maskinerna med tvätt, åkte till stallet. Fixa med dom sista detaljerna på staketet till slussen som leder till den nya sommarhagen. Vi satte dit lite handtag, nya isolatorer och fick dra lite mer tråd. Nu ska vi gå runt nya hagen, kolla att resten är ok och inget ligger på trådarna. Det får bli i helgen, i morgon kanske?
 
Vi hoppas kunna släppa ut hästarna på söndag. Tempus ska få gå på bete med Pandora och Zoho. Pandora har han gått med tidigare. Ska bli intressant och se hur dom gör alla tre tillsammans. Pandora och Tempus gillar varandra, men det gör även Zoho och Pandora. Kan bli så att Tempus får gå lite på sidan av, då Zoho tycker ponnyn är hennes? Eller så går dom jättebra alla tre tillsammans. En sak som är säker och som jag upptäckt sen han flyttade att han är väldigt försiktig och dra hellre sig undan än att hamna i något gruff.
 
Tjejerna var i alla fall väldigt nöjda få lite mer att beta idag! Efter att vi stängslat klart och öppnat upp till den nya slussen, kunde dom gå där och beta grönt gräs.
 
Zoho nyfiken på killarna andra sidan av staketet...
 
 
Sen kommer dom gå 3 månader på bete.
 
 

Fix i stallet inför sommaren, bete och en mysig tur som avslutning.

Dagarna springer iväg, jag behöver några extra. Dom räknas snabbt ner inför OP, det är fortfarande en lång "göra" lista kvar. Hur jag ska hinna med vet jag inte, tiden räcker inte till! Gör mitt bästa, kämpar på, bockar av, samtidigt som det kommer nya saker och dessutom allt det vanliga som ska göras.
 
Jag och Ida (Tempus medryttare) har gått igenom alla träns, sadeln och dyl. Haft lädervård, tvättat och puttsatt. Mycket behövligt!! Nu är det fint, blankt och mjukt inför sommaren, lätt att bara underhålla. Skönt när det är gjort och trevligare att göra det tillsammans med någon.
 
Passar också på att ha roligt, göra saker jag kommer ha svårt med sen närmaste tiden. Idag  tillexempel red jag ut med Jenny och Hanna, på en lite längre tur än jag brukar rida. Tänkte jag kommer ändå ha ont sen, så kan lika gärna gör det lilla extra nu för få njuta mer! Vi red en mysig tur i skog blandat med stigar i skogsgläntan och småvägar. Hanna har hästen i ett annat stall, möttes upp efter vägen och red tillsammans. Mysigt, roligt och hästarna trivdes. Nu är det så skönt innan alla bromsar, massa mygg kommer och det är ljust längre på kvällarna. Den bästa tiden!
 
 
I morgon behöver vi tillsammans gå runt sommarhagen, ta bort lite sly, gräs som ligger mot trådarna och kolla att allt är OK. På söndag hoppas vi kunna släppa ut dom på bete.
 
 

30 ÅR!

Jag fyllde 30 år igår den 27 maj. En dag som jag länge väntat på och inte riktigt vetat hur jag den skulle kännas. När dagen väl infann sig kändes det mest spännande och roligt.
 
Jonne gjorde min dag extra speciell, han började med väcka mig på sängen med sång, mousserande, jordgubbar och paket. Visste inte vad jag skulle förvänta mig, var noga med påminna honom för vara säker på han skulle komma ihåg mig. Glömde, det gjorde han då inte. Han överraskade mig flera gånger under dagen, detaljer han tänkt på, fina handgjorda kortet, noga utvalda presenter för dom skulle passa mig, otroligt vackra blommor (kommer bild i ett senare inlägg). Kände mig överväldigad och tårarna kom flera gånger om. Alldeles för mycket, han säger jag var värd allt!
 
 
En bakmaskin har länge stått på önskelistan, nu har jag min alldeles egna, toppmoderna maskin! Den kommer underlätta massor och göra bakningen ännu roligare.
 
Klockan jag fick har likaså funnits på min önskelista, men att jag skulle få den samtidigt som en bakmaskin fanns inte i min vildaste fantasi! Otroligt vacker, snygg och har klass. Den har han valt helt på egen hand efter noga utprovning. Den har en alldeles särskild betydelse. 3 år tillsammans och 30 år gammal.
 
Kände mig väldigt uppvaktad, älskad och uppskattad.
 
Har också fått massor av hälsningar på FB, sms och samtal. Det var mer än jag någonsin väntat mig, blev ordentligt uppassad!
 
Festen för familj, släkt och vänner kommer jag ha senare i sommar.
 
Vi avslutade kvällen med en fyra rätters på Eriks Bakficka. Mycket god mat, gemytlig miljö, maten föll oss på läppen. Dit kommer det bli fler besök.
 
Tack mitt hjärta, du gjorde min dag speciell <3
 
Tack alla som har grattat mig!

Sommar = bad

Fantastiskt väder, sommarvärme, solen hela dagarna, badat igen i sjön.
Vad mer kan man önska sig!
 
 
Jag har försökt njuta så mycket jag bara kan! Badade i sjön idag (söndag), var mycket skönt och varmare än sist. Det var nödvändigt för att vi skulle orka fortsätta här hemma med det som behövs göras. Några saker har jag kunnat stryka från min göra lista. Dagarna närmar sig med stormsteg till operation, men först ska jag fylla år. Och inte vilken år som helst, det är jämt! Lite ångest men ändå inte. Kommer inte fira stort nu, det får bli senare i sommar. Men någonting blir det med Jonne, vad vet jag inget om?
 
 

Byggt bo i holken på altanen

Sitter på altanen under taket i skuggan, det är sommarvärme ute, solen skiner, vinden är varm och fåglarna kvittrar.
 
Har upptäckt till min förvåning och glädje en blåmes som har byggt bo i en holk som sitter under taket på altanen. Tanken var inte från början att en fågel skulle bo där, mest som en kul grej. Nu gör den det och har ägg där inne. Den kommer ibland, kikar ut genom hålet. Konstigt den inte tycker det är en för farlig plats bo på, då vi har fyra katter som lätt kan sitta på räcket under och dessutom hundarna som går här fram och tillbaks. Ska se till att den är så säker som möjligt och ser jag katterna jagar jag givetvis iväg dom.
 
Spännande är det tycker både den och jag :)
 
Själv är jag inte allt för pigg ännu, tar igen mig, gör så lite som möjligt. Huvudvärk, trots en extra panodil forte och känns som jag har feber också. Får bli lite lugnare idag, kanske är jag piggare senare i eftermiddag och till kvällen? Försöker göra något bra ändå, njuta av fina vädret även om det är i skuggan och dom varma vindarna. Kanske orkar jag ta en sväng med moppen och hundarna till vattnet?
 
Önskar dig en skön och härlig helg!!
Madeleine

Rensning i rabatten, terapi för själen

Går dagen tog knäcken på mig. Började på det här inlägget redan i förmiddags, men somnade.
 
Har varit iväg till sjukgymnasten fått ny tape på axeln, hon gjorde ultraljud i nacke och mellan skuldrorna, avslutade med heat lotion. På vägen hem lämnade jag blodprov inför OP. Köpte också hund och hästfoder. Någon fortsättning på igrå blev det inte!
 
Gjorde jag en jätte insatts igår i rabatten den mitt ute på tomten, där alla vårlökar tidigare har blommat. Det tog betydlig längre tid än jag tänkt mig. Ville spara frökapslarna som blivit på vårlökarna för kunna så på andra platser i trädgården. Såklart tog det ännu längre tid då, men värt mödan. Jag höll på i rabatten under hela dagen! Förutom när jag och Nellie var iväg på en promenad med moppen i skogen, då himlen öppnade sig. Blöta  blev vi minst sagt, men tack vare varma luften gjorde det inget. Hemma igen fortsatte jag. Hämtade blommor på andra plaster i trädgården för kunna sätta i rabatten på dom tomma ytorna. Det är fortfarande mycket plats kvar för fler blommor. Vet inte riktigt än vad jag vill ha, så det får helt enkelt vänta.
 
Före
 
Efter rensning
 
Blommorna jag hittade; Ormbunke, Vallmo, Lupin, Gullviva röd och gul, Prästkrage, Förgätmigej, Midsommarblomster, Smultron, några små lila blommor och rosa som jag inte vet namnet på.
 
 
 
 
 

Lång dag ute i fina vädret

Vilken dag det varit, har tagit många bilder fina på blommor i rabatten. Nu är klockan så mycket och varje del i kroppen värker, därför får det bli i morgon. Vi har varit ute hela dagen! Från förmiddag till kväll. Hundarna är också trötta, inte ett ljud ikväll, dom sover sött!
 
 
 
 

Potatisland

Vi har förenat nytta med nöje, pratat om att sätta egen potatis. Nu är vi ett steg närmare när vi grävt och gjort ett land. Hittade en mycket bra plats, visade sig efter ett antal spadtag att jorden var mycket lucker och fin. Mask var det också gott om. Nu ska potatisen inhandlas och sen sättas i jorden.
 
Upptäckte ett problem idag när jag skulle så sallad, ruccola och morötterna. Där jag tänkt så i min odlingslåda är brädorna uppätna av myrorna, håller på att falla i sär. Då vi har planer på göra ny altan och den här lådan är ihop byggd med den, gör det därför lite extra knepigt. Min reserv plan nu är att bygga en ny låda på annan plats och göra en ny sen när altanen bytts ut. Lådan var dessutom invärderad med myror som lagt ägg, mindre kul! Jonne ska hjälpa mig bygga en ny har han lovat. Behöver få ner fröna i jorden om det ska bli något.
 
Känns som jag har en hel del kvar på min lista innan OP. Betar av en eller flera saker varje dag, men än är den lång. Får se hur mycket jag hinner klart med? Målet är hinna med det mesta så det blir så enkelt efter som möjligt.
 
Hade visst inte skördat all vitlök förra året, den har självsått sig. Drog upp fler idag när jag vände om i odlingslådan, har inte plats just nu för dom, får göra plats någonstans. Nu kommer jag ha massa vitlök i höst :D
 
Tomatplantorna som jag sått är väldigt många, vet inte riktigt vart ja ska göra av dom. Drömmen om växthuset lever kvar, vi har pratat om det. När de blir vet jag inte? Bästa vore om 2 veckor! ;) Haha... I min drömvärld i alla fall.. Drömma får man :)
 
Nu ska jag vila kroppen, måste ha ork till fortsättningen i morgon.
 
 

Års dagen!

Idag är det 3 år sedan Jonne kom hem till mig för att stanna. Efter många försök att nå mig utan resultat, till slut åkte han hem till mig, knackade på och sen dess har det varit vi. Några veckor senare sov jag hos honom, efter det sov jag inte hemma en enda natt och ett halvår senare lämnade jag bort nycklarna till mitt radhus.
 
Det har varit fantastiska år, ser fram emot många år till!! Vi har firat med ta premiär doppet i sjön. Jonne har varit ledig idag, därför har vi kunnat spenderat hela dagen tillsammans.
 
Underbart att njuta, ett svalkande dopp, sol, avkoppling och kärlek <3
 
Älskar dig finaste Jonne /din Madeleine
 
 

Tempus fick syn på en älg

Fick en skön stund i stallet, den blev lite längre än jag tänkt mig. Gillar när jag inte behöver stressa och njuter också. Det har regnat större delen av dagen, ganska mycket. Passade därför bra få lite gjort inne. När det blev uppehåll på eftermiddagen tog jag chansen och åkte till Tempus.
 
Han stod i hagen med lång sträckt hals och tittade ut åt ängarna, funderade på vad han såg? Gick för se efter, där en bit bort stod älgen och betade (se pricken på fotot). I bakgrunden på bilden kan du också se ridhuset som växer fram med stormsteg!

Idag longerade jag honom då han blivit riden nu av mig och Ida flera dagar i sträck. Bra då när han får lösgöras, få bort alla spänningar han eventuellet hade. Använde en hjord och gummisnodd som jag spände på utsidan där man spänner sadelgjorden. Han jobbade på fint i arbetstraven och galoppen. Slappnade av fint och sänkte huvudet i skritten. Nu är han redo för en ny vecka, nya utmaningar.
 
Snart släppt hästarna ut på bete, blir skönt för dom!

 
 
 

Många tider att passa

Massagen gjorde sin verkan, nackspärren kunde inte fästa sig i min kropp.
 
När det regnar idag passar jag på få undan tvätt, ringa några samtal. Ska gå ut en sväng, så lite gräs på några fläckar där det dött och hundarna grävt. Passar på att utnyttja naturen när det är fuktigt och gror som bäst.
 
Dom ringde från vårdcentralen idag, ringde själv dit för någon vecka sen då jag upptäckte min sjukskrivning gått ut igen utan att min läkare skickat in ansökan om sjukersättning. Nu har jag fått en tid på måndag nästa vecka. Får se vad hon har att säga, det har dragit ut på tiden ordentligt. Var på möte i november 2013 när beslutet togs att skicka in en ansökan. Då var både min läkare, handläggare från FK och AF med. Först var det ett dokument som dröjde från AF, nu ligger det i min läkaren händer att få det skrivet. Varför det inte är gjort vet jag inte? Det ska jag ta reda på.
 
Måste nu i  veckan måste jag lämna blodprover inför OP, onsdag ska jag till sjukgymnasten, på fredag kommer min AT, jag ska få pröva en madrass. Onsdag nästa vecka ska jag träffa narkosläkaren, tisdagen veckan efter opereras jag. Fullt upp nu!
 
Innan dess har jag en del som behövs göras. En sak i taget.
 
Tar en paus senare hos Tempus, få lite friskluft och fyller på med energi.
 
 

Kvalitetstid med djuren

Åter igen en fantastisk dag, strålande sol, klarblå himmel, gemenskap, kvalitetstid med djuren.
 
Jonne jobbade idag, därför passade det bra att kliva upp tidigt och åka till Tempus på förmiddagen. Jenny ville ha rid sällskap, jag tvekade inte! 9.30 möttes vi vid stallet, solen värmde redan, valde stå inne i stallet där det var lite svalare. Flugorna har vaknat till liv, satt fullt i ansiktet på Tempus.
 
Vi gjorde ordning våra hästar för en ridtur, såg fram emot en uteritt istället för att rida på banan i värmen. Valde en tur som leder genom skog, på ängar och skogsvägar. Mest skritt, emellanåt gick det trava i skogen, på skogsvägen tog vi en galopp, Tempus låg efter River blev som vanligt extra pigg och bockade i stareten av glädje. Jag var inte allt för långt från att ramla av, i alla fall kändes det så. Den bästa tiden nu innan bromsarna kommer, myggen, solen är inte jättevarm. Bäst njuta lite extra av den tiden med hästarna. Mysig tur, som jag gärna gör om! River är hur cool som helt, han och Tempus verkar funka bra ihop.
 
Hemma igen i stallet släppte vi ut hästarna, som gladeligen rullade sig i jorden. Fina och dammiga reste dom sig upp och skakade av sig. Dom blev såklart lite svettiga i värmen, tycker då det är skönt att rulla sig efter ridningen.
 
 
Dom andra i stallet skulle mocka skit i det resterande hagarna idag, jag fixade då Tempus box, packade hö och njöt av värmen i solen. Efter bjöd Lena på en god rabarberpaj, plockade i sin egen trädgård.
Drygt fem timmar senare kom jag hem igen, gick då ut direkt i min egen trädgård med hundarna, dom strosade runt på tomten medans jag vilade lite i solstolen.
 
Fortsatte efter hockeyn med min pallkrage, la markduk i botten, häftade fast den, fyllde med ekologisk jord, satte rödlöken, gula löken och vitlöken som inte fick plats i dom andra. Sådde också lite salladslök.
 

Färgglatt och lite mer ombonat ute

Jonne bjöd mig på en massage idag, välbehövligt! Nackspärren var på väg komma tillbaks, hoppas den är bortmotad nu! Det var en mjuk, lugn och skön massage. Precis vad jag behövde!
 
Vi passade på vara ute i det fina vädret, Jonne klippte gräset, jag planterade blommor. Sommar, bar endast en tunn klänning! Mina penséer hade kommit upp så pass nu att jag kunde plantera dom i krukorna ute. Extra kul när jag odlat dom själv. Blev genast mer färgglatt och ombonat.
 
 
 
Har några kvar, men har inte bestämt vart jag ska ha dom ännu. Vi köpte hem mer jord idag, både till blommor ute, inne, toppdress till några hål i gräsmattan och eko jord till en ny pallkrage jag ska sätta mer vitlök och salladslök i. Köpte också myrdosor som jag ska lägga i en av min lådor som jag odlar i. Där har jag fått röda små myror som bygger bo, eftersom jag ska odla där kan jag inte använda myrr. Därför vattnar jag nu och lägger dit dosor, hoppas på så sätt bli av med dom.
 
Ska försöka hinna med allt innan min OP,  är bestämt den 3 juni. Då läggs jag in på morgonen och förhoppningsvis kommer jag hem samma dag. Hitintills har jag fått stanna kvar pga. mycket smärta efter mina OP! Hoppas det är annorlunda den här gången.
 
Vet inte hur mycket jag kan göra närmaste tiden efter och med en arm, därför försöker jag få så mycket som möjligt klart innan nu! Bockar av på min lista ;)

Sommaren kom tillbaks idag!

Termometern visade 21 grader i bilen! Red med kortärmat och sommarridbyxorna idag. Helt fantastiskt, från att ha varit kallt igen ett par veckor vände det och small till med sommarvärme. Har njutit i stallet, bjöd Camilla på fika, satt i solen tittade på hästarna som betade i hagarna runt omkring oss.
 
Den nya kompisen anlände tidigt i fredags morse. En fin skimmel, 8 år och som heter River. Jag red ut tillsammans med Lena och Jenny på sin nya häst, gick super bra, han var hur cool som helst. Tempus var lite spänd, det byggs ett ridhus nu vid stallet precis intill hans hage. Han påverkas negativt och är något stressad av det. Efter halva turen fick jag ordning på honom, han lyssnade jättefint och bjöd fint neråt och framåt! I det hela är jag nöjd med dagens ridpass, viktigt kunna avsluta bra.
 
Fandango och River bekantar sig med varandra
 
Zoho är nyfiken på den nya hästen och vad som händer i andra hagen?
 
Helt färdig när jag kom tillbaks, hann inte med någon lunch idag vilket märktes då. Kände att energin rann ur mig och då hade jag mockningen kvar! Fick till slut allting klart, men kändes som en lång evighet. Sprang fram och tillbaka emellanåt utan att veta vad jag var på väg. Hemma igen lag jag mig bums i säng, var inte ens någon mening att prata med mig då min energi var helt slut. 1 timmes vila, insmord rygg med counterpain och en tablett panodil forte 1g var jag så gott som ny människa igen. Kunde njuta lite av fredags kvällen också.
 
Nu ser jag fram emot helgen!
 
Önskar dig en fin och trevlig helg!
Madeleine
 
 
 

Kärleksmums

Har länge varit sugen på baka, idag gjorde jag slag i saken!
 
Har bakat kärleksmums med bitar av mörk choklad i. Mycket länge sen jag gjorde dom senast, kan inte minnas. Istället för kokos tog jag blandat strössel, som gör dom lite festligare. Tyckte dom blev lite för kladdiga, ändå gräddade jag längre tid än vad receptet angav. Hade ett bläck som jag inte använt tidigare, då jag inte hittade det jag brukar ha, vet inte om det kan bero på de? Fikade ikväll och drack en kopp te till efter kvällspromenaden, godis. Dom smakar i alla fall gott!
 
 

 
Var iväg en sväng till stallet, hade mitt 15 pass idag. Det innebär ge Tempus ett nytt nät med enselage och stänga för foderhäcken hos dom andra. När jag ändå var på plats fick Tempus beta lite utanför hagen av det gröna saftiga gräset. Vi bukar säga att gräset är grönare på andra sidan, vilket det bokstavligen är nu! Han åt som om det var sista gången och tuggade i sig så mycket han kunde.
 
 
Senare under eftermiddagen skulle Ida komma för att ta hand om honom och rida.
 
 

Koltrasten fast i Tempus box!

Sitter här i soffan igen, hade lagt mig i sängen för att sova. Nu en timme senare hade jag inte somnat ännu, därför sitter jag här.
 
Känner mig mör i kroppen idag, tror all avkoppling igår på spat satte fart. Har besökt min sjukgymnast idag igen, hon har gjort ultraljud på mig några gånger på de ställen där jag är mest spänd. Det känns mycket skönt och släpper en del. Hon smörjer också in på det aktuella stället efter med aloe heat lotion och tejpar axeln som vanligt.
 
Kände efter för umgås med någon, ringde en av min 2 vänner som heter Laila, visade sig att vi var på samma ställe där hon planerade äta lunch. Gjorde henne sällskap, mycket trevligt! En spontan god lunch i gott sällskap! Innan det var dags att fortsätta hemåt. Tanken var jag bara skulle vända in princip till stallet, men var för trött fick därför lägg mig en stund.
 
Tempus gnäggade när han fick syn på mig, blev alldeles varm i hjärtat!
En koltrast hade fastnad mellan gallret och fönstret i hans box och fick givetvis panik när jag dök upp. Skulle försöka rädda henne undan för inte bryta sina vingar. När jag väl hade henne släppte hon varenda fjäder i stjärten! Blev snopen och kände då hennes mycket höga puls, släppte och hon flög.
 

Det blev lite längre tid i stallet än tänkt, men det var mycket trevligt, träffade den nya som ska flytta in hennes häst hon köpt i morgon. Hon är bekant sedan tidigare, och det ska bli roligt att hon flyttar dit. Ser fram emot att träffa den nya stjärnan hon köpt.
 
Tar ett glas mjölk, en skorpa och tittar en sund på TV. Får jag se om det hjälper? Har sovit dåligt den senaste tiden, kanske beror det på fullmånen?

Vill göra det fint och färgglatt!

Är jätte sugen på att plantera blommor i krukorna ute. Det kliar i fingrarna, vill göra fint och färgglatt igen! Fick inspiration när jag tittade genom gamla bilder.
 
 
 
 
 
 
Det finns en stor handelsträdgård inte allt för långt härifrån (blommorna på bilderna är därifrån), det går inte att komma ifrån det stället utan blommor. Det finns så mycket fint! Mycket driver dom upp själva, vilket gör det lite extra speciellt. Har ett nytt ställe i trädgården som jag har planer för. Där det har vuxit igen och kirskålen har tagit över. Rensar där nu för att kunna göra i ordning där med blommor. Vill ha det lite mer vilt, så olika blommor, men inte i rader. Först måste all kirskål bort, annars tar den över.

Dom sprider positiv energi

Nöjd att jag tog mig iväg idag, pratade om det efter jag var där sist. Visste sen inte om, hur eller när jag skulle ta mig iväg. När det kostar mindre än 1tim massage verkar det dumt att inte åka. Känner ett annat lugn i kroppen nu, hoppas det stannar ett tag.
 
Hundarna var såklart glada när jag var hemma igen, som alltid. Finns det något bättre än någon som alltid väntar på dig och alltid är jätteglad när du kliver innanför dörren! Inte för att man ska göra någon stor uppståndelse eller sak av det, men ändå värmer det. Vi gick ut på tomten tillsammans, solen hade kommit fram sen jag åkt hemifrån. Kastade lite boll till Nellie som hon hämtade. Hon blir alltid alldeles tills sig, hon inte vet vart hon ska ta vägen. Får se till att hon kommer ner i varv innan det går leka. Tayla skäller istället som en galning, ont i öronen gör det. Vad gör det, finns inget bättre och mer positivt än en lycklig hund! Det smittar.
 
När Jonne kom hem gick vi en långpromenad tillsammans i skogen, på körvägen där dom brukar rida. Vi såg fasantuppen som brukar vara här runt våran tomt, tror vi överrumplade honom lite. Såg ut så i alla fall.

Nu värmer värmemadrassen mig, vilket gör kroppen och musklerna är skönt avslappande till jag ska sova.
 
Säger god natt till er och önskar er en fin dag i morgon onsdag!

Dag-spa

Har njutit under förmiddagen och efter lunch på spa. Det blev att jag åkte själv och inte bara de, jag var helt själv på spat! Tydligen är det väldigt lugnt på måndagar och tisdagar, vilket man kan säga om den här dagen. Kändes lite märkligt att ha ett helt spa för mig själv, men också lyxigt. Det kan säkert vara en utmaning för många, det är bara du och dina tankar. För mig var det behövlig tystnad, att bara vara helt själv, inte ha några yttre påverkningar.
 
Njöt av frukt, bär, gott te på ryskt vis, det vill säga man häller upp starkt te för att sen späda ut det med hett vatten till den styrkan som önskas. Avnjöt en god sallad med handskalade räkor till lunch. Badade i varma polen med undervattenmassage för benen, satt en stund i bastun för att njuta av den fantastiska utsikten över viken. Prövade gå in i ångbastun, det var väldigt avkopplande med den stjärnhimmel, mörka väggar och dova belysningen dom gjort. Klarade ca 3-5 min innan det blev jobbigt att andas.
 
 
Utsikten i spat där jag satt för att koppla av
 
 
Svårt att vara still, fota samtidigt i dom kraftiga strålarna, med skönt är det!
 
Utsikten från bastun

Nu känner jag mig avkopplad, rensad på dåliga energier, påfylld med nya och fräsch i kroppen!

Njöt av naturen, vädret, med hundarna i nuet

Tog en riktigt skön promenad idag med hundarna, befriande!
 
Det finns inget bättre efter regn än att få andas den friska luften. Det var varmt igen, solen sken, himmelen var blå. Fåglarna sjöng i skogens trädtoppar, hörde hackspetten, såg fiskgjusen segla mellan träden. Det doftade underbart från skogens växter och blommor. Gullvivorna hade slagit ut, även mandelblom, liljekonvaljerna är på gång. Hundarna njöt också av promenaden, doftade överallt, Nellie äter sitt gräs som en ko, allt hon kan få tag på. Myrorna var det full fart på!
 
Det är så vackert i skogen nu när allt slår ut, båda jag och hundarna gillar att tillbringa tid där. Det får mig att må bra, släppa stress och vara i nuet, bara njuta!
 
 

Återvinning av toarullar till mina plantor

Sitter fortfarande i soffan och samlar mig för att börja dagen, nya veckan. Vad ska jag lägga min energi på idag förutom Tempus?
 
Har funderat på att ta en massage, är så stel överallt i kroppen, men överväger samtidigt vad jag får ut av den när det kostar mindre att gå på dag-spa. Massagen i tillståndet min kropp är nu kan göra att jag får feber och mycket ont. Den är också mer kortvarig, medans några timmar på spa gör mycket gott för kroppen och själen en längre tid framöver! Då är frågan om jag ska åka själv eller försöka få med mig någon vän som vill och kan göra mig sällskap. Stora frågor! ;) Kanske inte tycker du, men det är viktigt att ta hand om sig själv och kroppen vare sig man har ett syndrom eller inte. Den ska hålla länge och behöver smörjas och omhändertas för att göra det!
 
Solen tittar äntligen fram, har varit många dagar nu med mulet väder, dimma och regn. Som man brukar säga efter regn kommer solsken :)
 
Har skolat om dom flesta av mina plantor, har några kvar. Idag kanske är en bra dag att fortsätta, skulle dock behöva lite mer så-jord och toarullar. Toarullarna använder jag som "krukor", som gör det lättare när dom ska planteras, bara sätta ner i jorden. Återvinning, istället för att köpa torvkrukor för massa pengar, kan man använda det som man redan betalt för och har hemma :)
 
 
 
 
Hundarana ligger på den nya bädden bredvid soffan och snarkar, kanske sätta fart på dom genom att gå ut en stund på tomten. Skulle kännas fint med frisk luft, var inne igår när det regna hela dagen. Så får det bli!

Storstädning

Dags att storstäda inne, vi har börjat med köket. Rensat kökssoffan på gardiner och dukar, vad ska vi behålla och vad ska säljas eventuellt skänkas bort. Flera av skåpluckor hade skruvarna lossnat på, nu är dom på plats igen och luckorna hänger inte på trekvart.
 
Påsken städas bort, ja jag vet att det är sent, men vem har sagt att det måste göras en viss dag. Jag tar bort den idag, har inte haft ork eller lust innan. Det har inte varit överdrivet mycket saker heller, någon duk, påskris med fjädrar och fjärliar i. Det blir lätt så för oss när jag inte orkar och Jonne kommer hem sent i veckorna så görs bara det mest akuta som dammsugning, bädda rent sängen, badrum och skura golven, resten kommer efter. Önskan är att hitta någon städfirma som kan hjälpa oss varannan vecka med storstädning och vi underhåller emellan, eftersom jag blev nekad hemtjänst nu när jag är sambo.
 
Vi hann med mycket mer än vad jag trott idag, köket är så gott som klart, lite plock kvar. Vardagsrummet är klart, dynornas överdrag i soffan ska tvättas nu bara. Skön känsla när det blivit gjort! Sätta sig i soffan ikväll och titta på hockey VM känns lättare. Hundarna sover, dom har fått en ny bädd i vardagsrummet, som jag gjort utav en bäddmadrass. Vek  den på mitten, vaxduk runt om och överst ett påslakan. Enkelt, mjukt och skönt för hundarna, lite större så dom får plats  och dom verkar gilla den!
 
Tror att dom har godkänt den, eller!? ;)
 
 
 

Ruggigt väder stoppar inte mig

Har tillbringat dagen ute i det ruggiga vädret och tittat på hopptävling. Där jag har Tempus nu skulle en av dom i stallet tävla idag. Tävling hölls alldeles i närheten där vi bor, passade därför på att titta när inget annat fanns inplanerat. Alltid kul att komma ut se fina hästar och träffa människor. Samtidigt få lite inspiration och energi att fortsätta med ridningen, men också bli sugen på ny (en till) häst. Träffade massa kända ansikten, kul att prata lite om vad som hänt sen sist.
 
 
Bilden är från en tävling förra året, men på samma ställe som idag.
Nu blir det hockey VM för hela slanten! Heja fram Sverige till en seger mot Danmark. Senare ikväll ska vi som många andra titta på ESC.
 
Trevlig helg!
Madeleine

Långhårig Tayla!

Dags att bli av med vinterkappan!
Vårat lilla troll, söt är hon men hade lite väl lång päls...
 
En glad, lycklig och något lättare hund som kom ut från trimmrummet!
 
Har en söt film på henne där hon "pratar", men vet inte hur man laddar upp den. Ska försöka ta reda på det.
 
Idag regnar det här, får se  ad det blir av dagen? Djuren ligger och sover dom har ingen vidare lust att gå ut. Plantorna i mina drivhus behöver skolas om, får se om jag tar tag i det? Det är en hel del att göra som vanligt, ska försöka ta tag i mig själv och komma igång.
 
 
 
 

Syskonkärlek

Finns det något som är mysigare än dessa två som ligger i en hög & sover!? Det finns hur mycket plats som helst, men dom vill helst ligga så nära varandra det går! Typiskt för Springer Spaniel. Tayla har fått lära sig av dom, hon tyckte det var mycket jobbigt till en början. Numera kan hon själv lägga sig tillsammans med någon.

Min trotjänare fyllde 18 år!

Efter en vecka med nackspärr och inte kunnat vara så aktiv satt jag upp på Tempus idag. Varje gång känns som en seger när jag sätter mig i sadeln! Det är en obeskrivlig härlig känsla, njuter av varje steg, och minut av friheten. Rygg och nacke kändes, men den fick göra ont bara jag fick njuta av ridturen! Fick sällskap av en tjej i stallet. Vi tog en lugnare tur genom lummiga skogen, blad löv och barrträden, på stigarna som slingrar sig fram. Solen sken på oss, fåglarna kvittrade, björkarna har börjat slagit ut, vitsipporna prydde marken i skogsgläntan, vackert och magiskt. Släppte ut Tempus i hagen igen han rullade sig och kom sen fram till mig för att mysa! Vi stod en stund tillsammans, myste, innan det var dax att åka hem igen, han ville följa med ut igen.
 
I 17 år & 1 månad har han varit min häst, idag (måndag) blev han 18 år!!
Helt otroligt! Han är min bästa vän, min trotjänare. Jag älskar honom!

Inget stoppar mig, njuter av tiden.

Tyvärr försvann inte värken, spänningarna, visade sig vara nackspärr. Idag är det något bättre, men inte helt ok. Det är bara att kämpa på ändå!
 
Vi gick en skön promenad igår kväll med hundarna, solen sken men det var kallt i luften, det var full fart på fåglarna, njuter av deras kvitter. Skönt att få frisk luft och röra på sig. Jonne var ledig igår också, känns lite konstigt att det bara är lördag idag, fortsätter och njuta.
 
Idag ska vi avnjuta en god födelsedagslunch med min vän.
Grattis på födelsedagen Laila!!
Vi ses snart...
 
Önskar dig en trevlig lördag!

Valborg 2014

Blev en märklig dag idag.
 
Vaknade med jätteont i nacken och neråt i ryggen. Jonne gav mig healing och massage, kändes då bättre. Som sedan tog en helt annan vändning, jag har haft så ont i nacken som jag inte kan minnas när jag senast hade. Det har varit på gränsen till nackspärr, om det inte har varit det. Det har gjort hemskt ont, jag har knappt kunnat röra mig & humöret har inte varit på topp.
 
Har nu tagit mig igenom dagen, försökt med meditation, använt min Back On Track krage, stretchat, använt vetekudden, vilat osv. Inget har hjälpt helt, men det har gjort att jag orkat.
 
Tur nog har Jonne varit ledig och det var bestämt sedan innan att Ida skulle ta hand om Tempus idag. Vilket har gjort att jag kunnat var hemma och tagit det lugnt.
 
Förhoppningsvis är detta borta i morgon som om det inget hänt!
 
Från det ena till det andra, hur var eran valborg?
 
Min var lugn och skön. Vi åt middag här hemma innan vi åkte till byn där jag växt upp, men vi kom aldrig till brasan. Gammelfarmor ringde, hon visste att vi eventuellt skulle dit och ville bjuda oss på kaffe, tackade nej först då det skulle bli så sent efter vi varit till firandet. Efter en överläggning ändrade vi oss och åkte hem till henne. Jag ångrar det inte en sekund, leendet på hennes läpparna och i ögonen var obetalbart. Hon var så glad över att vi kom till henne och hon slapp sitta själv och dricka sitt kaffe. Timmarna gick och när vi lämnade henne var kl. 22.30. Alldeles lagom firande, pratade om livet goda stunder, planer för vår och sommar, vi såg en brasa från fönstret och åkte förbi den på vägen hem.
 
Ser till det som betyder något, vad som är viktigt. Igår var det min g. farmor som var viktig! Umgås med henne gör mig glad, men samtidigt kan jag inte låta mig påverkas av att hon är gammal och ingen vet hur länge till hon lever (det vet såklart ingen människa). Är själv rädd för att dö, rädd att jag inte ska hinna med. Det får mig också att tänka på hur viktigt det är att ta vara på tillfällena som ges. Vilket också får mig och tänka på att inte hålla inne med något man vill säga till någon annan. Som farmor Karin brukar säga, man ska inte skiljas eller somna osams. Det är viktigt vara rädd om varandra, ta vara på den tiden vi har nu, i detta liv och fokusera på det positiva.
 
Om jag skulle bli över 93 år, få bo hemma, klara av det mesta själv och
njuta av livet skulle jag vara mer än glad!
Det är min gammelfarmor.
 
 

RSS 2.0