Pussel 2000 bitar, en liten utmaning...

Hoppas ni har haft en härlig jul, med skratt, god mat & kärlek!?

Det har jag haft, det har varit hektiska dagar, men väl värda att minnas!

Idag är första dagen vi bara varit hemma, tagit en sovmorgon & inte gjort för stora ansträngningar.

Vi har påbörjat en utmaning, fick detta pussel för några år sedan, men tillfället eller suget har inte funnits. Nu lägger jag varje ledig liten stund :-D



Vi hjälps åt, vilket jag tycker är en kul sysselsättning att få göra tillsammans! Det tog närmare 3 timmar för oss att sortera bitarna någorlunda, så att vi hittar bland dom. Har nu kommit en bit påväg, köksbordet är belamrat. Min ena syster köpte en bra grej i julklapp åt någon annan som vi skulle ha nytta av nu. En pusselmatta, vi ska också köpa en sådan, tänk så praktiskt att kunna rulla ihop pusslet när man inte ska lägga & att (i vårat fall) inte våra katter tar bitarna.


Julafton & mini-jul

Vill önska dig/er en riktigt god fortsättning på julen..

Nu har vi firat i två dagar, igår hemma hos min mamma tillsammans med resten av syskonskaran, respektive & barn. Det är alltid som vanligt lika mysigt, allt i sin enkelhet med en varm känsla av omtanke. Ett dukat bord med julmat att frossa i, allt som kan tänkas finnas på ett julbord.

Då var det dax att bänka sig i soffan & tittade på alla julhälsningar från den tecknade världen, Kalle Anka, Musse pigg osv. Så småningom var vi redo för julklappsöppning, tanken var att det INTE skulle ta 3 timmar som året innan. Vi hade t.ex inga rim, de borde spara in tid. Traditionen är är den som får paket öppnar medans vi andra får se vad som är i innan nästa får paket. Då blir de mysigt & ingen kaos & alla hinner se vad som är i paketet. Men inte gick det fortare än förra året, vi var tvungna att ta en paus, fylla på med gröt & skinkmacka innan vi kunde fortsätta. 3 1/2 timme tog det!!

De sista delades bara ut & öppnades för att alla började bli trötta å inte minst de små barnen...

Tack för en underbar julafton!!

Idag har vi varit hemma, firat med Jonnes son A, en "minijulafton". Vilket var jättemysigt! Öppnade några julklappar, åt lunch, pratade om livet... När det var dax & skjutsa tillbaks honom till tjejen passade vi på att hälsa god jul till Laila.

Överraskade henne med ett besök & en liten julklapp! Hon bjöd in oss, fikade till en början & pratade om våra olika jul-upplevelser. Efter ett tag när tiden gick började dom prata om sill, i nästan stund stod potatisen på spisen & kokade! 3 timmar efter vår ankomst hade vi hunnit fika, dricka nubbe, äta sill, pratat mer jul, släktforskning, gamla jobb tider på Sveriges radio innan vi åkte hem...

Nu ska jag hämta ny kraft tills imorgon på min nya värmemadrass som jag fick av mitt hjärta i julklapp! <3


En helig helg...

Snart är dagen här, då dom flesta samlas runt granen, äter god mat
& öppnar paket..
 
Julen är en helig helg för mig, att umgås, njuta, trivas, må bra, glädje, sprida värme & kärlek till varandra!
 
Imorgon finns också att göra; snart är julklapparna klara, har några kvar. Tycker det är roligt att köpa/göra presenter, men också att slå in alla klapparna & att kunna glädja någon annan. Senare till kvällen ska vi pynta med tomtar, koka risgrynsgröt, koka lite mer godis, julatämmningen får vi här hemma med många levande ljus, en vacker gran & med sällskap av varandra.
 
Hur hittar du den rätta julkänslan?
 
Bäst att sova nu så vi orkar med att få rätta julstämningen imorgon...

Wärdshus Ulla Winbladh

Var på julbord idag med Jonne & hans fina dotter T.

Jag & Jonne har pratat om att gå på julbord flera gånger men det blir inte av. T föreslog att vi skulle äta julbord nu medans hon var hemma i Sverige & hälsa på. Vilket vi självklart ville bjuda henne på.

Finaste julbordet jag varit på någon gång! Lugnt, fint, gott & trevlig miljö.
Vi satt länge & njöt av det goda som bjöds. Nästan så att dom sa till oss att gå.

Jag frossade i små söta efterrätter..


Efter tog vi en liten promenad in till Östermalm & fick några julklappar köpta... ;-)

Jul & nyårsnaglar fixade!

Det blir inga tomtar eller röda naglar i år. Ville ha något helt annat! Letade inspiration på nätet & hittade en perfekt bild på naglar att utgå från. Guld, glitter, vinter, glamourösa, exklusiva!Inspirationsbilden.. Resultatet...Hon som fixar mina naglar är superduktig! Är jättenöjd, dom blir perfekta inför jul & nyårsafton.

Allt som ska hinnas med inför julen!

Samlar mig inför allt på min "göra" lista inför julen. Ska försöka att inte vara för hård på mig själv, ta det lite lugnt & vila mig nu så jag orkar fira jul sen med nära & kära...

En sista grej kvar att ordna innan jag kan göra julkorten. Vet inte när vi ska köpa julklappar, men är det 9 dagar kvar ;-)




Nedsatt ork!

Önskar att jag hade en massa ork & skriva ett inlägg till er, men då det inte finns är det svårt.
 
Jag vet inte vad som händer, men är orkeslös, ont, trött & matt i kroppen. Har blåsor i munnen, munsår, svullen tunga, har därför svårt att äta & prata. Försöker vila mig genom detta, djuren gör mig sällskap... Dom älskar att ligga på soffan & mysa, helst på mig!
 
 
Hoppas ni får en toppen fin helg, med lite lucia firanden, julbak, julpyssel & mys med nära & kära..
 
 

Musikhjälpen insamlingsbössa Angelgifts

Hjälp till att ge ett bidrag till musikhjälpen! 25 kr är inte mycket, men om vi går ihop så gör vi skillnad! Du skickar ett sms till 72 999 skriv okSUMMA (Välj mellan 25 50 100 200 300 500 kr) mellanslag Angelgifts. Tex ok200 Angelgifts skicka till 72999Hjälp mig att skramla ihop pengar som vi tillsammans skänker till ALLA kvinnors rätt att överleva sin graviditet!!kram å tack för ditt bidrag!!!

Ny tejpning & fortsättningen på ansökan av rullstolen..

Intejpad & fin igen ;-)Den här gången vågade vi tejpa båda sidorna i nacken. Vid varje tillfälle & varje ny muskel jag tejpar blir konsekvensen en direkt molande värk & huvudvärk, pga att musklerna slappnar av. Därför måste jag åka direkt hem & inte ha något inplanerat resten av dagen. Men det är det värt, det går över, följden sen blir mindre spänningar & mindre smärta. Skulle därför kunna tänka mig att tejpa varenda led i kroppen! Skämtåsido ;-)Idag har AT varit här hemma igen, hon mätte mig inför utprövningen av rullstol. Hon hade talat med min sjukgymnast, hört sig för om mina symptom, mitt syndrom. Och då C bekräftade mitt behov av en rullstol, vad vi bör tänka på under utprövningen. Nu ska AT skriva ett intyg, jag har fyllt i blanketter som ska skickas vidare för att förhoppningsvis få ett bifall. Först då vet jag om det blir godkänt?..Ett steg i taget...

Lussebullar med hemgjord mandelmassa!

Mysigt att ha flera dagar ledigt tillsammans! J fick möjligheten att ta ledigt 4 dagar förra veckan, då passade vi på att bara vara, göra lite nytta & nöjen. Bland annat bakade vi, lussebrullar med egengjord mandelmassa, limpa, kola, tomtefudge, maränger..
 
Lussebullar tycker jag är mycket godare när man kan fylla dom med något gott, ville pröva att göra egen mandelmassa. Vilket visade sig inte vara så svårt, 200 gram mandlar, 200 gram socker. Skålla mandlarna, mixa sen mandlarna till ett fint spån, häll i sockret, mixa ihop det 5-7 min. Den behöver bli lite varm massan för att det ska bli bra. Vips så har du hemgjord mandelmassa! Gjorde även ett störssel av mandlar att stö på bullarna.  
Jag hade en bild hur jag ville att bullarna skulle se ut & J en annan. Vi gjorde båda varianterna, efter att ha smakat på dom olika kom vi fram till att mina var godast ;-)
 
Är mycket nöjd även med det andra vi/jag gjorde. Vi hade jättemysigt, har varit min önskan att göra det tillsammans. Hoppas du får tillfälle att baka med någon...

Önskar er en mysig 2:a advent 2013

Själv startade ja min 2:a advent hos hästarna i morse. Myser nu i soffan nu med katterna Sture & Jane...

Vilar medans snöyran pågår utanför fönstret!

Vintern har kommit med besked!

Vi tog en lååång, behövlig sovmorgon. Passade på när det var busväder ute. Kan inte minnas när vi gjorde det senast, att kunna tillåta sig somna om flera gånger om.

Dagen har fortsatt i samma anda, J har jobbat mycket & har varit ledig färre dagar. Det har varit mycket för mig också. Därför behövde vi båda bara vara, ta det lugnt & göra så lite som möjligt!!!

Djuren har inte heller varit sugna på att gå ut i snöyran. Dom har hellre legat inne i värmen med oss. Vilket vi gjorde nästan hela dagen.

Igår var vi båda på massage, jag somnade nästan. Vilket inte brukar hända, i vanliga fall är massagen ganska smärtsam, men inte igår. Hon masserade inte speciellt hårt, hon tryckte heller i specifika punkter. Och vi lyckades ta oss hem innan stormen kom.

Min syster fixade håret på mig i torsdags, är mycket nöjd med resultatet!! Det är betydligt kortare än innan, mörkare & jag har en frisyr igen. Har tyvärr ingen bra bild än, ska försöka ordna det...
Tack finaste syster, för ett fantastiskt bra jobb du gjort! <3

Snart, om några timmar ska hästarna ut, ska försöka sova nu lite till innan det är dax att stiga upp igen ;-)

Myst mig genom dagen...

Idag var det en sådan dag & då är det mysigt att ha djuren omkring sig som sprider värme...





Kärlek till er alla <3

Kinesiotejpning

Är inte riktigt mig själv, kroppen skriker av värk & jag vill göra saker... Det finns alltid att göra som ibland helt enkelt får vänta. Vanligtvis brukar jag ta det ganska lugnt på måndagar, men igår var Jonne ledig & då blir det annat. Han fick följa med mig till sjukgymnasten, äntligen skulle hon tejpa min axel på nytt. Förra veckan var hon sjuk, vilket innebär att jag varit utan länge nu! Det märks, det är stor skillnad hur stel & ont jag får utan! Det kunde jag inte tro till en början... Den nya vi pröva sist för känslig hud satt bara ett par dagar, vi vill helst att den sitter upp till 1 vecka. Därför tog vi en annan den här gången. Vi gjorde några ärenden, avslutade eftermiddagen med ett restaurangbesök. Trevligt, mysigt & mycket gott

RSS 2.0