Mötet med AF & FK hur min framtid ser ut...

I morse när jag vaknade hörde jag traktorn här utanför.. Tänkte ÄNTLIGEN SNÖ!!!

Som jag har längtat! Men det var inte bästa tajmingen, men man kan inte få allt... Så klagar inte! Idag hade jag ju mötet med AF & FK.. Kom precis i tid.. Det var ju så halt så man fick ta det väldigt lugnt Anna (kusin) var redan på plats när jag kom dit. Såå skönt att hon kom!

Nu vart det långt, även fast jag kortade ner det. Hoppas ni orkar läsa...

Ja hon från FK börjar med att säga att hon vet INGENTING om mig.. Jag ifrågasätter henne, varför, vad är poängen, hur ska jag kunna ställa mina frågor då etc... Men det ända svaret jag fick var att när det är "allmänna möten" så har det ett avtal om att dom som jobbar i min stad ska komma på mötet i från FK. Men det blir ju fel för hon kan ju endast svara på generella frågor då & inte specifikt vad det gäller mig! Det STÖR MIG!!

Sen när hon från AF kommer så inleder hon mötet med att hon kommer inte bli min handläggare sen utan hon bara informerar. Fattar ingenting?! Varför kan jag inte få träffa den jag ska ha sen så man slipper träffa så många hela tiden?! Åter igen vet hon inget om mig heller & kan inte svara för just mig utan generellt.

Blir tokig!! Då tappar jag hälften av intresset & energin att göra mig förstådd & lägga ner tid på detta möte.

Sen undrar hon på AF om jag läst ett brev från FK? Men det har jag inte ens sett! Jaha, men då hade du vetat vad vi skulle prata om idag! Precis som om jag skulle vara helt ointresserad.. Ja sa att jag sparar ALLT, för det är viktigt... Jaja.. Sen säger hon att jag gissar att det är något med nacken, eftersom du har den där på dig? Jag hade min nack krage på mig. Nej det är inte bara nacken. De är hela kroppen!

Det var något positivt i alla fall, jag kommer inte stå utan pengar. Eftersom jag gick med i Alfa-kassan innan den sista okt så kommer jag få 80% därifrån. Så blir det i 3 månader. Sen minskar ju ersättningen efter den tiden. Men skulle man behöva finns möjligheten att bli sjukskriven ingen då. Om man inte kan jobba..

Kommer få få hjälp efter speciella behov som jag har. Vi kommer lägga upp en plan för hur det ska se ut & vad jag ska pröva göra.. Jag kommer inte vara tvungen att söka massa arbeten för att vara berättigad ersättning som "friska" personer. Så reglerna skiljer sig från de normala. Vilket är A & O!!

Frågade hur länge man kan få ersättning? Det skulle inte vara något problem. Behöver man mer tid så får man det. Det gick oxå att söka andra bidrag då.

Åter igen mycket skönt att Anna var med & kunde ställa frågor som man har funderat över men inte kommer ihåg då. Så det vart bra, sen är man tryggare... Så STORT TACK TILL DIG ANNA ♥

Men droppen var när vi var klara, då frågor hon från AF, vad heter du?

Hon har haft ett möte med mig i 40min & vet inte ens vad jag heter!!!! Det är ju helt sjukt! Hur kan man ha ett möte & inte veta vad jag heter?! Hon kunde åtminstone ha läst lite i alla fall. Det hör ju till ens intresse. Sån är jag. Så nu vet hon vad jag heter & när jag är född. Det skrev hon på ett visitkort. Det är allt.

Sen ville hon upplysa mig om att eftersom det är så många nu som blir ut försäkrade, så finns det en risk att jag inte får den höga ersättning nu första månaden. Den kommer i så fall retroaktivt då.

Men vad F*N!!! Ska jag (vi) som är sjukskriven behöva lida för att dom gör om reglerna & inte få våra pengar i tid?! Det är ju inte vårat PROBLEM!! Då säger hon ja men du kan ju knyta en kontakt med soc... Men det tar ju minst 1 månad oxå innan jag får dom pengarna! Sen går jag dit så tittar dom på Dec & då är jag inte berättigad ersättning för att jag fick för "bra" under Dec månad. Sen att jag inte får pengar i Jan spelar ingen roll!

Då sa jag att det är SKIT att jag får veta allt så sent, det är mitten på Dec nu & jag har ingen möjlighet att göra något nu! Hade dom haft mer framförhållning så hade jag kanske kunnat hinna kolla upp detta innan det var försent. Som vanligt! Man kommer i 2:a hand!


Kommentarer
Postat av: Katta & Doriz

Skrämmande!

2009-12-14 @ 21:58:53
URL: http://www.kattarina.se
Postat av: EDSmamman

ojojoj.... förstår att du blir less på allt det här.... jag har mitt möte den 21 dec samt i januari då jag ska träffa företagshälsovården, då lär dom väl göra en nu arbetsförmågebedömning på mig.



Skickar alla styrkekramar som jag har till dig! Kram kram

2009-12-15 @ 06:23:41
URL: http://edsmamman.blogspot.com
Postat av: Renée

Tack och lov att jag aldrig behövde gå på ett enda möte med FK. Jag måste haft en jäkla tur alltså (Dom tyckte att jag var alldeles för sjuk för detta...). Hoppas att det löser sig för dig. Trist när man ska behöva kämpa i motvind hella tiden. Jga gjorde ju det i 17 år innan jag helt plötsligt fick hjälp från precis alla man kan tänka sig, very skumt måste jag säga men så var det...

Jag skickar dig många kramar å hoppas att du trots detta kan ha det mysigt nu innan jul...

2009-12-15 @ 10:58:09
URL: http://www.rej74.spaces.live.com
Postat av: Lillsnörpa

Vad det ska krångla jämt! MEN roligt att höra att det är snö hemma hos dig med! :) /Lillsnörpa

2009-12-15 @ 16:03:30
URL: http://lillsnorpa.blogg.se/
Postat av: litentanta

Va fan?!?! Sista kommentaren ska du banne mig ta väck, sånt skit ska man väl inte behöva ta på sin egen blogg??? kokar av ilska



Jag har varit alldeles för väck i skallen på sistone märker jag, har inte hängt med "hemma" hos någon känns det som och nu när jag gör det blir jag alldeles sorgsen... Det kommer att bli en jävla röra, alldeles för mycket röra för att man ska orka med känns det nästan som... :-(



(supernegativ just nu men ska skärpa till mig när jag väl landat i läkarens idiotiska ideér) Åsså fastnar jag hela tiden på kommentaren... :-(



Vad är det här med akassan före oktober? Det enda jag fick höra, har ju inte haft mitt "riktiga" möte än utan jagar ju bara info överallt o hos alla just nu, är att vi "kanske" kan få behålla akassan om man anmäler sig innan det gått 10 år.. inte hört nåt om oktober alls :-(



O sen det där tråkiga med soc, vi ska liksom veta innan vi drabbas av försämringar ekonomiskt, man ska veta innan NÅN ens informerat en... helt vanvettigt, o spara pengar, precis som att vi får nån miljon i sjukersättning????



Sen kram men banne mig, samtidigt som det var lite lugnande så förstår jag verkligen vanmakten, vi får bygga upp världens sociala nätverk online o hålla varandra om axlarna när det börjar blåsa här efter nyår, jag är fortfarande livrädd för hur det kommer att bli för mig och med medicinändringarna vet man aldrig var jag hamnar... :-(

2009-12-17 @ 20:17:02
URL: http://litentanta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0