Gick nästan enligt planen...

Nu sitter jag hemma hos Ruedee vid hennes dator, snart ska jag gå å lägga mig...

Har fått hjälp av henne idag så jag kunnat handla. Körde bilden in till staden sen så fick hon skjutsa runt mig dit jag ville. Ganska lyxigt tycker jag!
Största anledningen till att jag skulle åka in var för att hundmaten var slut. Får inte lyfta plus att jag har svårt att köra. Så då var det perfekt att få hjälp. Men vi gjorde 2 st andra ärenden innan vi åkte mot Granngården. Vilket vi inte skulle ha gjort!! När vi kom dit 14.30 låste dom grindarna, var helt säker på att det stängde 15, men inte...

Inte mycket att göra mer än att "gilla" läget.. Handlade mat på ica & kunde köpa en mindre påse mat där tills vidare. Men surt är det... Dyrt blir det också för den delen! Det mesta andra jag hade tänkt fick jag med mig så är nöjd i helhet.. Men det skulle var skönt att passa på nunär man behöver hjälp & får den. Är svårt att planera, men skulle det bli en OP nu så klrar jag mig ett tag, vilket är skönt att känna.

Efter så fikade vi hemma hos Ruedee, tänkte att jag skulle ta en power nap innan hemfärden & hundarna skulle få kissa. Power napen tog jag men tiden rann i väg, så det vart en sallad ifrån pizzerian ;)
GOTT!

Sen kom förslaget att jag skulle stanna över natten. Vi hade pratat om det tidigare i veckan, men inget bestämt.

Hade lite bekymmer hur jag skulle göra med varorna i bilen när jag kom hem eftersom jag som sagt inte får lyfta. Men smart som jag är så tog jag med mig Ruedde hem till mig, packade ur bilen, gav katterna mat & styrde hem mot henne igen ;)
Då fick jag samtidigt med det jag behövde för att övernatta oxå ;)

Så nu har vi tittat på en film, druckit ett glas vin med lite nötter till & ska krypa ner i sängen.
Tack Ruedee för hjälpen!

I morgon blir det bandy hoppas jag på & Ruedee ska passa Bazze & Nellie. Det är svårt att gå på bandy när man går på kryckor & dessutom ha 2 hundar med sig.
Det är sista för säsongen & vill gärna se den så gör ett försök.

Hoppas ni har haft en trevlig lördag?!


Jag höll andan!!!

Dom gjorde det igen!! Men en riktig rysare vart det!

Helt otroligt! Dom dominerade första halvan av matchen, men sen i i 7:de omgången så tog Canada över ledningen med 2 poäng. Sen behöll dom den ända in i 10 omgången då dom jämnar ut till 6-6! Det blev skiljeomgång, sista stenen ska slås av Canada, dom missar & Sveriges sten blir kvar i mitten!!!

GRATTIS ANETTE NORBERG´S LAG!!!


Lånad utav svt.se klicka på bilden för att se klippet..

VILKEN AVSLUTNING PÅ SIN KARRIÄR!
Avsluta den i Canada på OS mot Canada & med vinst!

Jag grät av lycka... Känslosamt var det, jag trodde Canada skulle ta hem det. Men pressen vart för stor! Hade nästan gett upp hoppet i 8:de omgången då Sverige inte hade samma självförtroende längre. Sverige hade tillräckligt med is i magen i skiljeomgången & gjorde det dom trodde på & lyckades trots Anette´s lilla miss på sista stenen. Canada hade inte tillräckligt med is i magen & missade till Sveriges fördel. SÅ SPÄNNANDE!!!

Vilket OS Sverige gör! 9 st OS medaljer så här långt!! Vårt lilla land presterar sååå bra!

Vi har chans på en brons medalj i morgon kväll klockan 18.00 i kunskapkanalen då herrarna, Edin´s lag i curling ska spela mot Schweiz. Hoppas dom kan ha samma is i magen som damerna!

Nu måste jag lägga mig, kroppen värker & pendlar mellan att fyra & svettas i febern... Hoppas ni fick & hade möjlighet att se den super spännande matchen!?


Ett oväntat besök!

Var för trött för att blogga igår..

Har feber igen, det känns som om den bara hinner försvinna innan den kommer tillbaka igen. Sen när jag har problem med båda ljumskarna så är det svårt att göra någonting. Nu känns det bara som jag väntar på perations dagen. I förrgår när jag skulle försöka sova så kunde jag inte somna, klockan hann bli 05.30!!! Det är svårt att hitta en ställning då det gör så lite ont som möjligt.

Det kan väl bli bättre när jag är OP, men det blir svårare med annat för en tid. Men har pratat med mina vänner så jag ska få hjälp med djuren. Men exakt hur det kommer se ut är svårt att bestämma, eftersom jag inte har ett datum än. Då får man ta det när det kommer sen, men gillar att ligga ett steg före, nu när det är bestämt att jag ska genomgå en OP.

Fick besök utav älgen som håller till här & som jag berättade om i ett tidigare inlägg. Men nu stod den på min baksida!
Elin har döpt honom till Tugge.Här står han i god an ro & äter på mitt rönnbärs träd..
Jag kan stå å titta på henne genom fönstret & hon tittar till på mig någon gång. Men fortsätter sen att äta.


Hon hade nog stått kvar om inte Nellie var tvungen att gå ut å kissa.

Har det på film, men vet inte än hur man går tillväga när man lägger upp ett klipp. Så hoppas jag kan få hjälp med det senare ikväll.

På e m igår så ringde farmor, hon skulle handla. Visste att jag hade dåligt med mat hemma & pengar. Så hon kom hem med en FULL papperskasse med mat! TACK!! ♥
Hon tänker på mig hon & tar hand om mig...

Undrar vad jag ska titta på när jag ligger sen & det inte är OS?..
Det får bli filmmaraton ;)
Någon som vill göra mig sällskap?


Nu är det bestämt, men hur går dom till väga?

Idag hade jag mycket jobbigt att komma upp med min värk i kroppen. Men det var mycket viktigt att komma iväg på mitt läkarbesök så då får man försöka göra det så bra som möjligt.

Samma sak var det med detta läkarbesök, man har ju gått igenom så jättemånga & inte blivit betrodd. Så det känns lite jobbigt inför alla besök, hur det ska gå, vad det är för läkare. Fick ju inte ett så bra möte med den läkare jag träffade på akuten i fredags. Men det gick lika bra med detta besök som det jag hade igår.

Idag träffade jag en kirurg som skulle undersöka mitt ljumskbråck. Han hade läst på det han kunde om EDS. Var något orolig för komplikationer, men berättade då om mina tidigare OP & vad Anders Vahlquist sagt. Han fick se mina tidigare OP ärr också.

Men det var ingen tvekan idag heller om att jag hade ont. Han undersökte mig också, även vänster sida som jag sa till min husläkare & Anders V att jag hade ont på & det kändes som om att det var på G även där med ett ljumskbråck. Utan att jag hade sagt något till honom om det så sa han att han misstänkte även ett ljumskbråck på vänster sida. Så nu är det väl mer än bara min känsla. Helt otroligt vad man känner & det sen stämmer som man trodde.

Vi pratade om min EDS, risker, återgärder man gör. Han vill nu diskutera med sin kollega hur dom ska genomföra OP för bästa resultat. Med tanke på att det är både höger & vänster sida. Sen med tanke på min EDS, han vill vara mer förberedd på hur det ser ut innan dom genomför OP.


*Så förslaget är att jag ska genomgå en magnetröntgen som är av den nyare typen, det blir mer som en film & då dom ser bättre hur det ser ut. Och kan göra en bedömning. 
*Ska man snitta på båda sidor eller kan man göra det via titthål?
*Göra en förstärkning på båda sidor?

Jag vill ju hellre göra titthål, för det blir mindre ärr, bättre & kortare läkningsprocess efter. Vilket jag sa till honom också.

Så nu får jag vänta 1 v till på att han ska höra av sig igen, vänta på röntgen, vänta på att träffa narkosläkare & på OP tid. Så vi får väl se hur länge jag får vänta totalt innan det blir av. Men sa att jag vill göra det så fort som möjligt!! För att jag har svårt att gå, (går nu på kryckor igen). Det blir värre när jag går, sitter, ligger på sidan. Ja man upptäcker helt enkelt hur mycket man använder musklerna i ljumskarna. Precis som när man får ett sår på tungan hur ofta man använder den.

Frågan är sen hur det blir närmaste tiden efter OP?! Men en dag i taget... Det är ju för en kortare tid. Det är bara det att nu vid detta laget vet jag hur svårt dom har att smärtlindra mig efter.

Men hur blir det med min sjukskrivning?!
Jag kan ju inte delta i något, alltså är jag "sjuk". Men dom godkänner inga läkarintyg pga mina 87 dagar som måste gå ut först. Så hur dom ställer sig till detta FK vet jag inte?..

Det är sjukt med dessa alla regler, som för mig nu så drabbas jag väldigt hårt!!

Men det är skönt att veta nu att dom kommer göra något åt det! För orkar inte med denna värk också!

Ja nu vet ni hur läget ser ut, vad som planeras. Har uppdaterat AF så hon vet också. Har feber igen nu efter 2 långa dagar. Stannade till vid min mamma på vägen hem, tog en kopp kaffe & pratade lite. Åt middag sen med farmor, farfar & min bror Erik. Har mer svårt än vanligt att stå upp nu så det var super!

Nu ska jag försöka sova lite... På återseende!Mötet med Anders Vahlquist

Nu har jag genomgått 2 st otroligt viktiga läkarbesök!!

Men tar ett i taget så vi inte blandar ihop saker & ting. Tänker ta det i rätt ordning också. Så börjar med mötet med Anders Vahlquist på UAS. Träffade i honom i tisdags. Spänd var jag inför mötet, det är mycket som rör sig huvudet. Men har bara hört gott om honom, vilket klart kändes bra! Men dock vet man inte förens man har träffat honom själv. Han ska ju göra sin bedömning på mig & min EDS, vilket känns något läskigt. Vad ska han tycka om mig, kommer han ta mig på allvar etc...

Vart positivt överraskad! Han var bra på många sätt som tex att, han tog mig på allvar, var påläst om mig & min EDS. Sen är man ju inte mycket bortskämd att träffa någon som har den kunskapen som han har om EDS. Vilket gör allt mycket mer avslappnat & lättare. Man kan känna sig lugn, behöver inte förklara allt i minsta detalj när han vet så mycket. Bara som när man kommer in & han frågar hur jag vill & klarar av att sitta. Bara det är ju stor skillnad mot andra. Som inte har den kunskapen & förståelsen.

Vi pratade mycket om mig & hur jag upplever min EDS. Han hade konstaterat genom att ha läst mina journaler att jag minst sagt har problem med smärta. Vilket är skönt att bli betrodd & att någon som kan förstå det & hjälpa mig med den biten också som är så avgörande. Han håller med om att jag ska få ordning på min vardag först innan något annat.

Vi pratade lite om sådana saker som man kan ha funderingar över inför framtiden med en diagnos som EDS kan medföra. För det kan ju skada en själv mycket om man oroar sig för saker som inte man inte har anledning till. Men när man inte helt säkert vet så är det ju lätt att man gör det.
Som graviditeten tex. Har pratat om det även med Erik Björck. Men den gången var det så mycket att det är bra att höra det flera gånger.

Dom flesta blir inte försämrade av en graviditet efter. Men däremot kan man bli försämrad under graviditeten pga att binväven blir så belastad. Man får då mer värk & tex foglossning, blir ofta sängliggande kanske sista månaden. Men att det går tillbaka efter att man har fött barnet. För min del ser han inte att jag skulle bli försämrad av en graviditet, vilket är mycket skönt att höra eftersom jag gärna vill ha barn. Men att jag kan få mera värk under graviditeten. Men sådant är inget som man kan säga innan hur det kommer att gå. Det kan gå mycket bra lika väl som man har en jobbig graviditet.

En annan sak som jag har funderat över är att många jag har kontakt med sitter mer eller mindre i rullstol. Vet nu att den största procenten gör det inte. Så han menade på att tar jag hand om min kropp, får behandlingar som bromsar upp & tänker mig för så finns det ingen anledning att oroa sig för det. Så hoppas att det jag har känt när jag går mer & längre får mycket ont & behöver avlastning ska bli bättre när jag får mer hjälp.

En annan viktig sak som jag fick svar på, jag som lider av mycket blåmärken. Det betyder inte att man har kärltypen & riskerar att få blödningar som är svåra att stoppa. Utan det beror på att bindväven som sitter runt & ska skydda blodkärlet som allt annat i kroppen är tunn & då kan det vid lätta stötar orsaka blåmärken. Jag har ju inte haft problem med att få stopp på blödningar. Nu kan man förklara det för andra läkare också, vid operations tillfällen tex så dom slipper vara oroliga.

Efter en stunds samtal & lite undersökning för att han skulle lära känna mig & mer om min kropp, så bestämde han att remittera mig till smärtrehab. Sådana har jag varit på vid flera olika tillfällen tidigare men inte som är specialiserade på EDS. Vilket dom är & som kan hjälpa mig med den medicinska biten.

*Kanske byta ut mediciner som ger bättre smärtlindring.
*Få hjälp med mina smärtor som jag får när jag gör något & inte Nobliganen Retard räcker till.
*Få hjälp med min migrän & ha mer kontroll över den.

Han vill även remittera mig till deras sjukgymnaster även dom specialiterade på EDS. Vilker är GULD!! Jag är stort behov utav det för att hitta något som passar mig i träningsväg. Men ska inte behöva åka långt varje vecka. Utan om jag får träffa någon ett par gånger som sen kan ta kontakt med den jag har haft här där jag bor så kan jag slippa långa resor. Men få en mer anpassad sjukgymnastik. Dessa 2 saker är oerhört avgörande för min vardag & min framtid.

Frågade vad han tyckte om att OP mitt ljumskbråck eller inte? Svaret blev som jag trodde eftersom jag inte har haft problem med läkning på dom andra OP så tyckte han det inte fanns någon anledning att inte OP. Så det var ju skönt att höra från någon som kan.

Mycket info blir det när man går på dessa läkarbesök, men så värdefullt! Men hade med mig Laila som kunde hjälpa mig att komma ihåg & tolka saker. Lätt att man blir över hettad i hjärnan... ;)

Som sagt mycket nöjd med detta läkarbesök ser fram emot fortsättningen. Det kommer ju så klart vara väntetid, men hoppas inte på lika lång som denna!

Undrar ni över något som jag har skrivit om så fråga gärna!Fick en efterlängtad samtal på f m.


Det var sjuksyster ifrån kirurg mottagningen. Hon bekräftade min remiss ifrån akuten. Hon hade den goda nyheten att det fanns en tid redan på tisdag. Men det skulle bli för tjat med tanke på min tid hos Anders Vahlquist på UAS. Så fick tacka nej till den tiden, kan inte av boka på UAS när jag har fått vänta så länge & det är ett så avgörande läge för mig.

Men hon lovade att titta en gång till & återkomma. Men när det gick 1, 2, 3 tim så trodde jag hoppet var ute. Men efter 4 timmar ringer hon igen & talar om att hon har en tid åt mig på onsdag kl 13. TAGEN!!

Så nu på onsdag alltså ska jag träffa någon på kirurg avd där dom ska göra en bedömning om det blir en OP eller inte??

Eftersom jag fortfarande har ont så hoppas jag på en OP ändå. Även om jag helst inte vill operera mig, då det alltid finns risker. Men kan inte ha det så här heller. Som det är nu oxå så blir man lite rädd & osäker. För man vill inte att det ska bli värre eller skada sig mer.

Tänkte passa på att fråga vad Anders Vahlquist tycker om mitt ljumskbråck? Vad han anser är bäst? När jag har chansen.. Ja är inte orolig för länkningen, för har gjort 2 OP som har läkt fint & sytt ett ex antal gånger utöver det.
Så nu är det en STOR DAG i morgon & har mycket förväntningar på besöket. Så håll tummar & tår för mig nu!!
Lovar att höra av mig så fort som möjligt sen i morgon kväll...


Utan feber, alltid något!

Något bättre idag!

Har varit utan feber för första dagen på länge nu. Så det har varit riktigt skönt! Men tog det lugnt på f m tills jag kommer igång i kroppen. Sen kunde jag diska undan lite det jag har samlat på mig de senaste dagarna. Har fått en maskin tvätt ren idag oxå. Så känner mig mycket nöjd!

Sjukt egentligen, en frisk person skulle nog tycka att en sådan dag var "misslyckad". Att inte hunnit något mer på hela den dagen. Medans jag är super nöjd!

Men i alla fall. Min kusin är hjälten för dagen som med sin kompis skottade på min framsida. Nu är det en jättefin gång & även runt bilen också. Super!! Nu kan jag ta mig ut ;)

Min syster Felicia kom förbi efter skolan & åt lite mellis. Trevligt att få en liten pratstund innan även hon flyger iväg till Thailand med sin mamma. (Där min bror kom hem ifrån för 1 v sen).

Blev ordentligt påmind igen fram mot kvällen om mitt ljumskbråck, när jag tänkte ta mig lite frisk luft. Efter ha varit "instängd" sen i torsdags. Tog hjälp & fick sällskap av Elin. Kände att det var för riskfyllt att gå ut själv. Men envis som man är, så ville jag också ut. Men det var tur att jag var klok & tog med mig Elin, för jag hade mer ont efter bara en kort bit. Så tog en mycket lugn promenad, men den blev långt ifrån tråkig!

När vi hade vänt hemåt igen & skulle gå igenom den berömda lekparken då upptäckte jag färska älgspår. Vet att det är 3 st som rör sig här i området & har passerat över min tomt tidigare. Efter en stund upptäckte jag även älgskitar som jag dock var osäker på vad det var till en början. Då det var så mörkt att det inte gick att urskilja vems spill det var. Men efter en bit till in i parken får jag se något mörkt som försvinner bakom en liten liten dunge. Det är mörkt ute så det är svårt att se. Säger att jag tror att det är älgen till Elin & hon blir rädd medans jag tycker att det är spännande.

Sa till Elin att vi tar det lugnt, vi gick lite framåt så vi skulle få se vad det var för något som jag hade sett en skymt utav. Elin ville ta en annan väg, men jag tyckte det var lugnt. Hundarna är helt exalterade vid detta laget. Men det var svårt att gå tyst då min jacka prasslar i kylan som en presenning. När vi passerat förbi lilla dungen så ser jag älgen står i lilla slänten & tittar på oss. Kul att se älgen på så nära håll. Ca 12-15 m.

Vi får möjligheten att titta på den en stund innan den bestämmer sig för att ge sig av. Efter Nellie gett ifrån sig ett skall. Då vart Elin lättad & tackade Nellie för det så hon inte skulle bli uppäten utav älgen ;)

Den galopperande ut på vägen där det kom en bil, men som tur var så han den se älgen & stannade. Vi pratade kort om våran upplevelse tillsammans på måndagskvällen. Klockan var över 21.30, vi gick hemåt sista biten. Men tror ändå att vi upplevde det på olika sett fast vi såg samma sak. För mig var det en spännande upplevelse & häftigt, mendans jag tror Elin tyckte det var mer en skräckblandad förtjusning.

Vi upptäckte när vi skulle gå in att vi var vita i det håret som stack ut utanför mössan, ögonfransarna var vita & halsduken var täckt av vit frost. Vi skrattade åt varandra hur vi såg ut. Det var ordentligt kallt så ögonfransarna hade med säkerhet kunnat gå av! Det såg ut som vi hade använt vit mascara :)

                                      Bilden är tagen för ca 2 v sen..
Kommer jag orka, kommer tiderna krocka?

Vill börja att tacka för alla fina kommentarer & erat fina stöd!

Det är väl behövligt just nu för att finna någon ork att kämpa. Jag har även legat hela dagen idag, med något mindre feber. Men har ont fortfarande & har haft en jobbig huvudvärk.

Känner inte att det är någon mening med att åka in akut då dom inte gör någonting åt det om inte tarmen har fastnat. Idag har jag inte kunnat tagit citodon heller för det är inte tillräckligt! Så det är lite knepigt... Som vanligt känns det som. Men hoppas på en OP för så här orkar jag inte ha det. Det är tillräckligt med värk ändå. En sak när jag inte hade ont av bråcket, men nu är läget förändrat.

Hoppas det ligger en kallelse i brevlådan i morgon. Men inte att det krockar med min tid på UAS på tisdag. För det är otroligt viktigt också. Så det känns helt klart osäkert allt nu, kommer jag orka ta mig till Uppsala?.. Men jag får göra som jag brukar, ta en dag i taget helt enkelt. Jag kan inte göra mycket mera.

Det är otroligt tur att jag har underbara djur som är förstående, när matte är sjuk. Dom stöttar mig & gör att jag orkar.

Just nu är jag insnöad. Måste be någon komma hit så jag får hjälp med att skotta snö. På baksidan är det bara tur att hundarna håller sig innanför staketet. Man är lite nervös att man ska hitta dom på andra sidan, snön är ändå  ordentligt trampad där efter dom, men det har ju kommit så mycket nu!

Ja ni ser ju själva hur det ser ut på baksidan... Ett under som sagt att dom inte går över staketet.
Ser ni grannen uppe på taket som kom med på bild? :) Han är väl kamouflerad bland träden.


Ingen OP än...

Tittar in en snabbis, tänkte jag måste tala om hur det har gått..

Var till akuten igår som sagt för att jag fick en bestående smärta i ljumskbråcket. Dom ville då undersöka det så att det inte var akut & behövdes OP. Tarmen hade inte fastnat, men det gör mycket ont.

Sjuksköterskan & undersköterskan var väldigt intresserade utav min EDS. Dom hade som många andra aldrig hört talas om den. Men jag tycker att det är bra att dom frågar & jag får berätta. Det ökar kunskapen om EDS:en, gynnar mig & även andra.

Läkaren fick jag inte lika bra intryck utav. Mycket osäker & oproffsig. När han försökte trycka tillbaka tarmen för att den skulle stanna så åkte den ut så fort han släppte. Efter 5:e försöket så gav han upp. Då hade jag ännu mer ont!! (Bad inte om ursäkt som husläkaren gjorde..) Klia sig i huvudet, frågade om jag var OP tidigare? Eftersom man ska undvika OP så länge som möjligt för oss med EDS. Han kunde inte ta ett beslut själv så fick gå ut å kolla med bakjouren.

När han sen kom tillbaka så tala han om att dom inte skulle OP mig akut igår utan han remitterar mig till kirurgen, fast med den remissen får jag träffa dom inom 7 dagar.
Frågade vad gör jag om det ökar smärtan?
Du får åka in.
Men han hade redan talat om för mig att dom OP inte akut om den inte är klämd. Så jag förstår inte riktigt vad han menade att dom skulle kunna hjälpa mig med? Men då sa jag att kommer jag in igen åker jag inte hem igen! Det hade han inget svar på .
Sa också att dom måste tänka på att jag är redan smärtlindrad, så har mer ont om jag inte skulle ha den i kroppen. Men det gjorde tydligen inte någon skillnad.
 
Frågade då hur vi gör med smärtan? För den orkar jag inte med, min Nobligan R tar inte den.
Jaha, vad vill du att jag ska göra svarade han.
Hallå!! Vem är det som är läkaren?!
Ja ge mig något mot smärtan.
Jaha, men du tål inte morfin.
I tablett form är det OK. Så jag föreslog citodon.
Så han skrev ut det åt mig. & jag fick gå hem.
Han frågade 3 gånger tror jag om jag undrade över något annat.. Men svaret var det samma alla gånger, NEJ.

Men var inte riktigt nöjd med detta. För smärtan var kvar & det är jobbigt & obehagligt. Men hade inget att välja på. Måste dock vara uppmärksam nu så att jag inte blir förstoppad av citodonen. För det kan gå illa med bråcket då.

Idag har jag legat hela dagen med feber & mycket ont. Det värker mer när jag ligger på sidan & sitter upp. Vet inte om det är att den blir klämd då? Äter citodon nu. Men det tar bara den värsta smärtan. Men tänker inte åka in igen på ett tag, för den sitter inte fast & då känns det meningslöst. Så just nu känns det lite jobbigt..

Nu måste jag lägga mig ner igen.. Vi höres!


Operation?!

Jaha, akuten nästa!
Har fått bestående smärtor i ljumsbråcket så har fått order nu om att åka in akut.

Så önska mig lycka till & att jag är hemma snart & slipper OP!!!


GRATTIS ANJA PÄRSON!!!!

SVERIGES 3:DJE MEDALJ!

Trots sin krasch under störtloppet igår så bestämde hon sig för att starta. Hon ligger 6 efter ledaren i störtloppet. När det sen är dax för start så höll jag andan under hela loppet & tror att det var flera som gjorde det. Lät som kommentatorerna även gjorde det. När det sen blir slalom i superkombinationen så går hon i mål som ledare med 6 st kvar att åka. 2 hamnar efter, 2 lägger sig före & när det är dax för Lindsay Vonn från USA så är den enda chansen att ta medalj för Anja att hon ska åka ur. Det har inte gått bra för henne under säsongen (von).
Hon gör det! Hon åker ur!!

Jag skrek, rös, fick gåshud & fick glädje tårar! Så stort av henne trots skadan & smärtan! Det är hon om någon som kan göra något sådant.
Som Pernilla Wiberg sa det föds en sådan vart 100de år som kan göra en sådan sak!

Och Anja tar sin bronsmedalj. Helt otroligt!!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!

Lånad bild av svt.sePris utdelningen är i natt eller väldigt tidigt i morgon bitti, beror på hur man ser på det.. ;)


Mycket händer under OS, för många skandaler?!

Vet inte vad som händer på OS?!

Innan det ens har börjat så är det ett dödsfall som inträffar. Tror inte en människa kan ha missat det. Det är herrarna i rodel ska göra ett träningsåk. Rent tekniskt sätt så skulle man kunna åka ur på det stället dödsfallet sker. Det är en järnstolpe som står ner i backen strax utanför. Hur kan man ha en stolpe där utan ett skydd när det tekniskt sett ska gå att åka ur!!!
Sådant får bara aldrig hända! Men det gjorde det.

Det har varit si så där för funktionärerna! Först så släpper man iväg tävlande för tidigt i damernas jakstart när AC ska starta så får hon komma iväg 13-14 sek för sent! Sen gör man om det när herrarna ska köra sin jaktstart. Då denna gång när Ferry ska iväg, samma sak. STOR SKANDAL!!

Man har pratat om att ena hoppet i störtloppet är för högt, man försöker åtgärda det. Men gör det inte tillräckligt Så när det blir ANJA`S start så gör hon en fruktansvärd krasch!!  Faller i över 100 km i tim & faller 60 m ner i backen. Den kunde ha gått mycket illa! Det är må marginaler & man får inte tumma på säkerheten!! Hon kommer som tur är undan med en lårkaka. På vaden. Så starten var osäker idag, men hon gjorde det. Det var damernas superkombination. Hon skulle ha missat men tog beslutet några minuter innan start.

Så inget bra för funktionärerna så här långt & jag tycker att det är för många & stora missar. Sådant som bara INTE får hända på OS!!!
Eller vad säger ni?


 

Sprinten för H/D gick det inget vidare. Inga herrar till final. Men Anna Olsson var det, kom in på 4:de plats efter en hård fajt om 3 platsen. Så det vart som förra OS en 4:de plats för henne. Men det ser bra ut inför stafetten. Hon är i topp from!

Damkronerna förlorade stort mot Kanada. 1-13 blev det, det var en väntad förlust. Så det blir nya tag tills nästa match.

Tre kroners vann sin match i natt mot Tyskland med 2-0. Skönt med en vinst i starten. Fördel med att vinna de första matcherna är att dom som gör det kommer gå direkt till semifinal. Så då sparar dom lagen på krafterna. Kul! Såg nästan hela matchen då jag hade en sömnlös natt... Se om dom kan försvara sitt OS guld? Dom säger att Kanada & USA är favoriterna.

Damerna i curling vann sin match mot Schweiz Skönt, bra match från Sverige.

Skidskytte
 gick det inte bra för Helena eller AC. Så gissar att de är tungt nu. AC hade en bättre placering, men Helena var inte sin fina form.. Tråkigt nog. Men det kan vara för att det är hennes första OS.

Herrarna i curling förlorade sin match mot Kanada. Det var inte deras dag idag. Men å andra sidan är Kanada favorit tippade oxå USA. Dom har ju vunnit dom andra 2 så det är ok. Dom spelade inte lika bra som dom tidigare matcherna idag. I curling spelar dom 9 omgångar så det känns lugnt.

Det är mycket att titta på ikväll oxå. Just nu pågår jaktstarten för herrar i skidskytte. Vi har hopp om Ferry idag också. Han har dock en bom hitintills...


Det var på håret!!!

Att jag kom iväg till läkaren!

Jag hade tid 8.15. Kunde inte somna i går kväll, så tror klockan var efter 3 eller något. Tur som sagt att det är OS så det finns något att titta på för min del. Vaknade till vid 6 tiden, då var TV fortfarande på & nu var det vädret. Men var för trött att stänga av den, konstaterade vad klockan var & somande om. Men missen var att ingen klocka var ställd, hur tänkte jag?!

Nästa gång när jag vakande så var klockan hela 8.38!!!! HJÄLP!!!

Som jag har berättat har jag fått vänta länge för denna tiden så tog beslutet att ta mig iväg. Men visste att det skulle bli på håret då jag inte hade något annat val än att kliva in i duschen. Sen låg det snö på bilen & is på rutan som behövdes skrapas. Så att äta frukost eller att ge djuren frukost var inte att tänka på!

När jag kom iväg var klockan strax över 8, det tar 10 min minst till läkaren med bil. Jag var där 8.14. På håret, men i tid ;)

Fick vänta något på läkaren sen också.. Vi hade en ½ tim på oss, som vanligt alldeles för lite tid. Men hitintills när jag sagt till om 1 tim så har dom inte velat boka så. Min läkare påpekar det varje gång, skriver även en notis om det i journalen så vet inte vad det är som går för fel..?

Tur att man har skrivit ner allt som ska tas upp, så man inte glömmer något viktigt i all hast.

Min lista

* Förnya recepten & få omeprazol på recept
* Har jobbiga toppar & inget att ta då
* Ha en sjukskrivning i botten trots att jag är ut försäkrad
* Nytt intyg till min P-tillstånd
* Bulan jag fått?
* Ortoser till tummen

Fick alla recepten förnyade, men fick också ut Omeprazol Arrow 20 mg denna gång. Hon tycker jag ska äta den som en kur i 1 mån, pga att jag har problem med halsbrännan. Hon var rädd av att jag kan fått ett magsår. Kanske pga min diklofenak jag tar mot migrän?.. Men vi får se hur det är efter denna kur.

Tog upp att inte Nobligan Retard 100 mg morgon/kväll inte räcker riktigt då jag har mina toppar. Men vi gör inget åt mina mediciner just nu. Får se vad dom tycker på UAS (Uppsala Akademiska sjukhuset).

Någon som äter Nobligan R, vad gör du när du får toppar?

När jag var på möte hos AF så berättade hon att vissa har ett sjukintyg trots att man är ut försäkrad & det är pga att läkaren inte tyckt att man är i form för att jobba. Så nu har jag även fått det, så har en sjukskrivning i botten nu från 2 Jan t.o.m sista mars. Så det känns skönt, det känns lättare då efter mina 87 dagar har gått & vi ska sjukskriva mig igen som det ser ut. Vi tror att det är svårare för FK att neka mig då. Nu har vi inte skickat in detta intyg till FK, utan det har jag hemma. För att sen kunna visa upp till FK på mötet. Jag orkar inte göra det jag borde & lägga min energi på rätt saker när jag får egna den åt allt skit runt om!


Sen har både jag läkaren & AF STORA förhoppningar på mitt besök hos UAS. Det känns som att mitt liv hänger på det nu. Det var också vad min läkare sa till mig. Som hon beskriver sig själv då hon är husläkare så är hon spindeln i nätet. Nu vill vi ha hjälp av dom som kan, förhoppningsvis ska dom kunna ge något i from av utlåtande. Så jag kan ge det till FK så det styrker min sjukskrivning framöver.
Så läkaren sa till mig, skriv ner ALLT, du får inte glömma något nu för det kan vara avgörande. Det är så som det känns för mig med.
Det är skönt att man känner att läkaren är på min sida.

Tala om att jag blivit sämre i händer, fingrar & knäna. Då sa hon att det är oerhört viktigt att detta kommer fram till den jag besöker på UAS!

När jag skickade in min del av ansökan till handikapps P, så säger dom att dom inte fått läkarens utlåtande. När dom sen får de för 2:a gången så står det i det att jag inte kör bil alls. Så dom kan inte bedöma det då när jag har fyllt i att jag kör bil men inte alltid. Så nu har jag ett nytt. Men enligt min läkare så är det alltid samma problem, dom säger att dom inte fått papprena även när det gäller färdtjänst. Så nu postar hon med egna frimärken för att veta att dom går iväg.
Jag fick det i handen så jag kommer skicka en ny ansökan nu.

"Bulan"? Vad var det? Jo det är ett ljumskbråck! Roligt, NEJ! Så nu är jag remitterad till kirurgen som ska avgöra om det blir OP eller inte?.. Vissa fall så låter man det vara & andra gånger OP man.

Jag visste inte vad det var, även om jag hört talas om det så nu förklarar jag för er också. Det är så att det har gått ett hål i huden (inne i magen), ett brock. Tarmen får inte plats & trycks ut genom hålet när jag står upp, därav "bulan". Att "bulan" fösvinner när jag ligger ner är för att då åker tarmen tillbaka.
Skulle det nu bli så att "bulan" är kvar när jag ligger ner blir det en akut OP. För då har tarmen klämts fast i hålet & får inget syre. Det man gör vid OP är att man opererar in ett nät som håller tarmen tillbaka.

Är det någon annan med EDS som känner till detta problem?
Är det ett EDS symptom?

Ortoser till tummen hans inte med idag. Men det har fungerat att lida den än så länge, så det får gå ett tag till...

Är mycket nöjd med mitt läkar besök, fick mycket uträttat.
Min läkare kommer kalla till ett avstämningsmöte också för att höra vad som händer med mig.  Hon frågade mig om jag träffat min handledare ifrån FK?
Svar: NEJ!
Men har dom ringt & frågat hur du mår?
Svar: NEJ!
Hon tycker detta är skandal! Dom har ingen koll! (hennes ord).
Talade om att det finns en chans att jag ska få byta handledare igen ifrån FK. Pga att dom sitter i en annan kommun & jag ska få en ifrån min egen. Vilket jag alltid har haft tidigare. Detta gillade hon inte heller, då det blir så om ständigt allt & jobbigt för mig & henne. Jag har träffat min handläggare 1 gång. Vet knappt vem hon är & tror inte hon är så insatt i EDS eller i mig...
Tycker att det är bra att min läkare reagerar.

Reflektering; Varför ska allt vara så om ständigt & varför kan man inte kan ta den "raka vägen". Det är omvägar hela tiden!

                              Kommer jag orka?

Inte någe vidare bättre idag, var feberfri i morse. Men den är tillbaka nu. Så har även legat idag på soffan. Sovit emellanåt & tittat på OS..

Jobbigt värre är det, mellan åt så känner jag mig bättre, men det går över efter några sekunder. Det värker i kroppen & musklerna känns mycket spända. Skulle behöva lägga mig på spikmattan för att få lite cirkulation i blodet. Men det går ju inte nu med febern. Så då låser sig käkarna & huvudvärken kommer på köpet.

Imorgon bittit ska jag till läkaren, så hoppas jag kommer upp & kan ta mig iväg. För ska vara där redan 8.15. Ingen hit för mig, nu när jag mår så här är det ännu värre. Men en sak i taget får det bli. Det är ju en sak som är positivt att hon får se mig i det sämre skicket. För normalt är det ju ingen som gör det, för man håller sig hemma då.

Håll tummarna!Fortsätter att gå bra för Sverige

Just pågår matchen i curling för damer mellan Sverig & Schweiz. Mycket spännande är det, gick inte så bra för Sverige till en början. Nu har det gått halvvägs & dom har fått ett bättre grepp om matchen nu.
Skönt..

Lyckades inte hålla mig vaken tills Adrian skulle göra sitt åk. Vaknade till efter & sen igen vid 6 tiden på soffan, tyvärr har jag inte lyckats få se det idag heller, mer än ett sammandrag. Han har gått vidare till finalen!
Och inte hur som helst, utan han gjorde det med att göra den första kvadrupeln (4st varv i luften) i historien för Sverige! HÄFTIGT är det!!
Som det ser ut nu så ligger han på 17:de plats efter sitt korta program.

Ikväll så är det Anjas tur att prmiera i detta OS. Hon gör det i damernas störtlopp.
Så ikväll hejar vi fram ANJA PÄRSON!!!
Senare ikväll är det också kval för damer & herrar i sprint. Så det finns mycket att titta på, tur för mig! ;)

Men nu måste jag koncentrera mig på matchen i curling. Vi hörs senare..2:a OS GULDET FÖR SVERIGE

HEJA SVERIGE!!!!!!

ETT STORT GRATTIS TILL BJÖRN FERRY!!
Idag fick han sin revansch i jaktstarten! Trots sin trassliga säsong han har haft med skada & sjukdomar. Han ut klassade sina konkurenter. Vann med över 16 sekunder över silvermedaljören.

Lånad bild ifrån svt.se


Trots att funktionärerna gjorde sin andra skadal med de startande & skickade iväg tävlande för tidigt, vilket dom även gjorde i jakstarten när AC skulle starta. Så gjorde dom även det i denna start, innan Ferry hann komma iväg så var det några som släpptes iväg för tidigt.
Men han kunde hålla emot pressen, hade inget att förlora & med en bom tog hem OS guldet!!

 


 

SKANDALEN SOM SKEDDE DÅ ANNA CARIN SKULLE STARTA!

Klippet är lånat ifrån svt.se

Klicka på bilden så får ni se klippet.

Sådant få bara INTE häda på ett OS, var detta det som gjorde att hon missade sin bronsplats?!
Tyvärr kommer vi aldrig få veta det.. Men det är klart att det har påverkat henne!


 

Före Ferrys vinst så vann Sveriges herrar i curling sin debut match mot Slovenien som är reagerande mästare. Dom slog dom med 6-4. Mycket skön start på sitt OS.

Nyss slutade matchen mellan Sveriges damer & Danmark även detta i curling, denna match debuterade Danmark. Sverige tog hem den matchen med 6-5.

Så GRATTIS TILL CURLING LAGEN FÖR SVERIGE!! Anette & Niklas! (som är lagkaptenerna).

Nu pågår tävlingen för herrar i konståkning där Adrian är med från Sverige. Ikväll är det deras kortprogram & dom 24 bästa går vidare till finalen! Så håller tummar & tår nu för Adrian!

Får se om jag håller mig vaken till medaljceremonin i natt kl 04, men det är ju "bara". 1 tim & 10 min dit. Har ju sovit en hel del idag, så känner mig inte så trött just nu. Skulle vara häftigt att se det live på TV. Men annars går ju allt i repris i morgon..


Vad är det för bula?

Förutom allt som händer under OS så värker kroppen..

Den flyttar sig under dagen, ryggen, ländryggen, tummen, knäna etc.. Febern har kommit tillbaka & jag har sovit större deln av dagen. Så det är bara att ligga kvar på soffan, försöker sitta upp emellanåt.

Jag har troligtvis fått en bristning i en muskel. Det är en svullnad som en golfboll i omkrets men inte så "utstående". Det syns & känns, sitter i höjd med äggstockarna på höger sida. Upptäckte det i fredags, har kollat med sjukvårdsupplysningen, men det är inte akut. Så får kolla upp det närmare när jag ska till min husläkare på torsdag.

Mest troligt som sagt att det är en muskelbristning, det sitter så pass ytligt. Har även haft känningar på vänster sida, så är rädd att det blir samma sak där. Vet inte hur det ha kommit upp, men det kan ha kommit av en överansträgning, eller att man har gjort något tungt lyft?.. Man kan nog spekulera i det hur mycket som helst. Det har väl med bindväven att göra då den inte är så stark?..

Men tänkte att det är kanske någon av er andra med EDS som upplevt något liknande?

Tummen är något bättre nu när jag smort den med voltaren gel & haft den lindad. Då jag inte har någon ortos för tummen. Blir väl att skaffa det. Men har lindat den då för att avlasta den. Det går bra så länge jag inte använder eller belastar den så mycet ;)
Så att sitta vid datorn är ingen hit.. :(


Damkronorna vidare till semifinal! Och Kalla tar emot sitt OS GULD!

GRATTIS DAMKRONORNA!

Har sett på reprisen idag när jag inte kunde hålla mig vaken inatt! Men visste inte hur det gick för dom. Det var en mer spännande match än väntat & inte så ut klassat som alla trodde. Men det viktigaste var att dom skulle vinna & det gjorde dom! Dom vann mot Slovenien med 6-2. Det fanns stunder dom spelade riktigt bra & snygga avslut!

Har lånat detta klipp ifrån svt.se

Klicka på bilden så får du se klippet. Från mötet Sverige & Slovakien.


Charlotte Kalla tar emot sitt OS GULD!

Lånad i från svt.se

Klicka på bilden så får du se klippet.


Kommer en spännande kväll, just nu curling match mellan Sverige & Storbritannien. Snart revanch för AC Olofsson & Helena Johnsson i jaktstarten för damer 10 km skidskytte, senare 23.00, damerna i curling Sverige möter Danmark. 01.20 så ska Adrian den enda representanten ifrån Sverige i konståkning göra debut, kortprogrammet inatt.

Så det blir fullspäckat ikväll oxå, kul! Tycker jag i alla fall. Så då vet ni vad jag har för mig den närmaste tiden framöver ;)


När jag skulle blogga igår så

gick det inte att logga in. Har hört & sett att det är flera som har haft problem den senaste tiden med det & att det inte går att kommentera alla inläggen. Detta beror nog på att dom håller på att göra om på blogg.se. Har mailat dom, men då vill dom veta vilka inlägg det är & det är ju inte alltid man vet det. Om inte mina bloggläsare talar om det. Vilket ni gör & det är jag tacksam för!

Jaja nog om det.. Var helt slut igår kväll efter ha varit upp till stallet & njutit av det underbara vädret. Skulle velat tagit en ridtur, men kunde inte det pga av tummen & några andra delar av kroppen som inte vill som jag just nu. Men vi fick en trevlig eftermiddag & kunde njuta av solen, naturen, djuren & framförallt det bästa FRIHETEN!

Började med en liten fick & en pratstund med pappa, Lisa & Freja. Sen släppte jag lös Bazze & Nellie, fullt ös! Dom älskar att vara där uppe, men vem gör inte det?! :)


Fotografen Freja 5 år är framme :) Först fick jag ta bild på henne, men då vill ju hon ta på mig så klart.
Duktig eller hur?! ;)


I hagen står hästarna å njuter i solen & mumsar på deras hö..


Jouline & vyn över hagen..


Ja så klart är ju mina fäns med Bazze & Prinsessan Nellie!


Vi gick en liten, liten promenad upp till småhästarna, dom är ju bara FÖR SÖTA!


Här hälar dom på varandra, dessa hästar har gått tillsammans för en längre tid sen.


Vyn utöver hagarna..


Ser något kallt ut att sitta på stubbarna runt lägerelden, men det kommer snart..När jag sen kom hem så var det soffan som hägrade. OS för hela slanten! Det passar mig nu när jag är sämre än vanligt att det går på TV. Sen gillar jag ju idrott, har ju hållit på med diverse sporter. Och Sverige kan man ju vara stolt över, duktiga i många olika kategorier.

Kände mig ganska "pigg" fram mot natten, så gjorde ett försök att hålla mig vaken till Charlotte Kalla skulle ta emot sin medalj. Men lyckades inte så länge, just den stunden på natten/morgonen somnade jag & vakande till när det var över.

Så en natt på soffan är inte det bästa för min kropp, men det kostar att ligga på topp! ;)


Första OS medaljen & GULD!!

CHARLOTTE KALLA VANN MED GOD MARGINAL!
GRATTIS! HEJA SVERIGE!

Har lånat alla  & bild ifrån svt.se

Klicka på bilderna så får ni klippen ifrån OS i Vancouver. Kalla är verkligen i topp from, debut i OS, press på sig själv & från andra & gör det. Hon tar Sveriges första OS medalj & dessutom GULD! Kan det bli bättre start för henne! Resten av OSs för henne blir bara bonus om hon ta fler medaljer, nu har hon gjort det värsta. OS är igång på riktigt! Skönt efter den tråkiga stafetten i skidskytte för damerna.Anna Haag kom på 4:de plats! Grattis!! Det bästa resultatet hon har gjort. Så klart snörplingt när man kommer precis utanför pallen, men det visar att hon har kapaciteten.I FREESTAYLE SÅ KOM BJÖRNELUND PÅ 8.DE PLATS!


Synd att han inte fick ta en medalj då han har varit topp 10 i alla tävlingar..Och för ett tag sen avgjordes det i freestyle, Sverige på 8:de plats.

Mycket mer kommer just nu är det för herrar i alpint, störtlopp. Vi har 3 st svenskar med i starten, får se vad det blir för placeringar där...


Bandy, god mat & alla hjärtans dag,

det vart inte att jag bloggade igår, tråkigt men var iväg på eftermiddagen & sen när jag hade möjlighet orkade jag inte sitt upp vid datorn.

Men tänkte sammanfatta min gårdag. Som jag sa så var det näst sista hemma matchen för vårat bandylag. Som tur var hade febern gått över när jag vaknade & det var inte allt för kallt ute heller vilket är fördel för mig. Så tog mig iväg tidig eftermiddag, vart lite sen men det gjorde inget, det är ju skönt att kunna ta det i sin egen takt & slippa stressa.

Vi hade mycket hopp om en vinst idag, även om det har känts långt borta. Det är ju så, ska dom hålla sig kvar i ettan så är det endast vinst som gäller. Det började bra, god stämning i laget & dom peppade varandra. Det var Djurgården som tog ledningen med 0-1, sen reducerade SIF till 1-1. Men det såg inte lika bra ut längre in i matchen då Djurgården var i ledningen med 1-3, 1-4, innan SIF reducerade & kom i kapp. Men det räckte inte till slutet med slarv i sista halvlek & trötta spelare. Flera ut visningar som ställde till det. Så förlorade dom tråkigt nog även denna match :(
Tungt för laget, trots detta är det ingen ut klassning & dom bjuder på bra motstånd, men det är det sista som inte fungerar. Så nu ser det inte så ljust ut, dom har 2 matcher kvar 1 borta & 1 hemma. Det är ett MÅSTE att dom vinner. Annars blir det 2:an nästa säsong.

Erik stor spelade som vanligt i målet & Jonas spelade bra, men lite för många missar:(
Han åkte oxå på en skada som inte alls såg trevlig ut!! Han fick bollen i ansiktet nära ögat, ett märke på kinden, svullet under ögat & honhinnan var som en bubbla. Men dom beskeden jag har fått så ska det vara ok trots allt. Han ska tillbaka för en ny undersökning. Det är tur i oturen att det ibland ser värre ut än det är.


Aj, aj!!..


Nästa bandy proffs en mycket trött sådan.
Kämpade in i det sista, men sen orkade han inte L.
Som ni ser ska han även hålla i klubban när han sover..


Här fick även mamma Jennifer vara med, vi sa det att vi har i stort sett
bara bilder på L & hundarna. Men det är väl så det brukar vara..Pappsen var med & tittade på matchen idag oxå,
min syster Malin står med ryggen emot.

När jag kom hem sen efter ha handlat mat till middagen så var jag helt slut! Var så slut att det kom tårar, vet egentligen inte varför? Men det kan väl bli så när man är övertrött & har värk 24-7..

Lagade en god middag, med  efterrätt till men tyvärr inga bilder på mina skapelser :(
Det var trevligt & mysigt i alla fall. Fick dock halsbränna av endast 1½ glas vin.. Men det var gott, hade fördragit rött vin men vad gör man om man inte har det.. ;)
Kände inte för att dricka saft till, gör det alltid annars i stort sätt.

Hoppas ni hade en trevlig alla hjärtans dag?!Del tävling 2 i Melodifestivalen 2010

Ikväll hade jag ingen favorit, men den första låten Man boy med Eric fastnade på en gång. Och det är ju så det ska vara, för när det är stora nationella finalen sen så får dom andra bara höra låten en gång och de måste vi gå på.

Sen var ju lilla Eric Saade söt oxå, kunde vara min lillebror ;)

Eric Saade & Andreas Johnsson vidare till globen!!

GRATTIS!!
Ett ljudklipp ifrån vinnarna vad dom tycker.

Lånad av svt.se klicka på bilden så kommer du dit.

Nya modet verkar vara att ha baddräkt i stället för en klänning. Ja, jag tycker att det är gräsligt fult! Vad tycker du? Detta är också en video på Hanna Lindblad.

Lånad ifrån svt.se

Såg du på denna deltävling?
Var det rätt som gick vidare?
Vad hade Eric & Molly Sandén för relation till varandra, någon som vet?


VECKANS CITAT

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.

 

                                                                                       Nalle Puh
Har inte varit en av mina bättre dagar,

men försökte göra något bra som att gå ut en sväng.

Det var tackvare Jennifer jag kom ut, för hade egentligen för ont i kroppen. Men tog det lugnt & med det menas i snigel fart. L var med också, han satt i pulkan. Men idag ville han inte sitta där hela tiden, utan även gå själv. Vilket passade mig bra idag, när jag har värk så går det inte att stressa och med ett charmtroll på 1½ år så går det inte så fort fram. Så vi var ute sammanlagt 2 timmar. Men vi fick frisk luft, hundarna fick vara ute & fick en promenad sist men inte minst så fick jag en pratstund med Jennifer och man kan tänka på något annat för en stund...

L och hans nya bandyklubba.


Då var dagens promenad slut & vi ska gå åt varsitt håll...


Nellie kan också spela ;)

Det är inte alltid kul att promenera själv. Så det är toppen att hon bor så nära så det är lätt att ta en sväng tillsammans. Ögonen värker nu och dom vill slockna för natten. Hoppas febern har gått tillbaka tills i morgon. det är bandy, vill gå, kunde inte gå sist och det är näst sista hemma matchen. Febern är ju inte hög, men tillräcklig för att inte orka...

God natt!


Bild från torsdagens promenad i det underbara vädret!EDS, vinter, djur & en bil!

Äntligen är det gjort!

Ringde pappa på f m men då var inte bilen klar. Han ringde mig vid 14.30 då var han på väg hem till mig med bilen, så jag fick skjutsa tillbaka till honom. Men det passade mig att det vart sent, för var helt slut när jag vakande. Höll mig vaken  ca 30-40 min innan jag somna om på soffan, sov till telefonen ringde vid 13.30.

Så då hann jag vakna till liv innan pappa kom. När jag ändå var uppe vid gården stannade jag ett tag, mest för hundarnas skull. För det var inget mysigt väder, det är svårt att klä sig när det är -10 & blåser snålt! Det ilar i ansiktet & är man utan vantar så är dom frusna efter bara någon minut.

Vi satt en stund å fikade, passade på att dricka en kopp kaffe för att få upp lite värme, vart en påtår eftersom jag precis druckit hemma innan jag åkte. Men den koppen var för att vakna. Sen gick jag in i stallet en stund, men Bazze & Nellie fick vara ute då 2 tikar löper, blir inte så bra då om dom följer med... Ja eller inte Bazze i alla fall.

Men hade så ont i dag så hade svårt att göra något, kunde inte röra min tumme. Så den var lindad & in-smord med Voltaren gel. Hade nack krage på grund av värk i nacken & huvudvärk. Men det var skönt att få lite luft & ett sätt för hundarna att vara ute. Tiden rann i väg som vanligt så var inte hemma igen förns 17.30.

Legat på soffan sen dess & tagit en skön & varm dusch. Nu tänkte jag lägga mig för klockan är mycket sent. Snart vaknar hundarna & ska ut å kissa, kanske får sova en liten stund om dom får gå ut en sista gång igen. Så jag slipper gå upp vid 8. Men visserligen går jag å lägger mig igen efter det.

I morgon har jag ingen plan mer än att ta dagen som den kommer & ta det lugnt. Bli bra i tummen.

Kram på er ♥


Det blir vad man gör det till

det har varit en händelserikdag, men fått mycket gjort som var viktigt.

Började morgonen klockan 07.30, då hade klockan redan ringt 2 gånger & 3dje gången ringde Ruedee för att jag skulle komma upp ur sängen. Man är ju inte på bästa humör på morgonen eller inte jag i alla fall. Men ibland när man är tvungen att kliva upp då får man gilla läget.

Det som stod på schemat för dagen var att samla ihop däcken på 3 olika ställen för att sen få på fälgarna från dom gamla till dom nya. Vi fick åka 5 mil för att få hjälp. Men man gör något bra utav det, så jag gjorde kaffe i 2 st termos muggar en till Ruedee & en till mig. Satte oss i bilen, som tur var hade jag chaufför idag, hon hjälpte även mig med att bära. Så jag mådde så bra som det gick, underbart! Sen gjorde det ju inget att killarna som hjälpte mig var i min ålder & såg bra ut också ;)

Vi hade en mycket rolig biltur, flams, skratt & humor tror man kan kalla det ganska låg humor. Men man kan inte vara så seriös jämt & definitivt inte den tiden på dygnet. Ja, inte jag i alla fall. Min nya kommentar till allt vi inte hade svar på, jag googlar det sen! :)
Ruedee sa, det är tur att det är glädje tårar :)

Det tog oss 1 timme dit, med 2 stopp på vägen. Så vart lite sena, jag hade ingen mobil eller nummer heller då den fortfarande låg kvar i stallet, men killarna var schyssta & hade väl inte överdrivet att göra. Så dom hjälpte mig båda två, alltså gick det dubbelt så fort.

På vägen tillbaka till staden från världens ände så var det väl samma humor, flams, skratt & tjejsnack. Ruedee bjöd mig på en god sallad med avocado & vitlöksdressing, mums! Vi kunde sitta i lugn & ro, inga som avbryter, avslappnat & vi njöt av maten. Innan vi styrde hemåt till mig igen så hann vi in en snabbis på mataffären. Toppen!
Vi hämtade hennes son på vägen också. Jag fick hjälp med att skotta fram bilden, tina upp den, tanka, & skrapa. Så nu är ser man att det är en bil åtminstånde. Men däcken ska på, det ska bytas bromsar & lite annat....
Men en sak i taget..

Så ringde pappa när jag väl var inne, fram mot kvällen. Han skulle fixa det ikväll lovade han, så styrde upp till stallet efter 1½ timmes väl behövlig sömn på soffan. Men det blev inte som tänkt. Pappa skulle bara äta när jag ringde honom vid 16.15. Jag sov 1 ½ timme var i stallet 17.40, fixade lite, väntade, ringde pappa igen, då har han inte ens ätit. Då var klockan 18.09! Blev irriterad men fördrev tiden i 20 min med att fylla ett badkar åt hästarna. Men det dröjde ytterligare 35 min, stod ute i kylan -10. Själv valt, ja, men trodde inte det skulle dröja så. Man väntar, det går 5, 10 min sen tror man snart kommer han & sen vips så har det gått så lång tid att man är genom frusen...
Det vart inte något däckbyte, han skjutsade hem mig istället & har lovat mig det i morgon. Så det återstår att se.. Lite irriterande när man stått å väntat så pass länge.

Helt slut, ligger på soffan & slöar, fullt påklädd & ett täcke över för att hålla värken i schack. Men det går hyfsat ok. Har någon ett tips på hur man gör när man inte kan röra tummen mer eller mindre & pulserande värk? Jag har under en längre tid haft problem med mina fingrar, nu är tummen värst. Men den är svår att lindra.. Har ju inte behövt gjort några större styrke grejer idag, mest varit med. Men oftast behövs det inte mer heller.

Men jag fick en trevlig utflykt, god lunch, massa skratt & nytta gjort.
Tack Ruedee för att du gjorde denna dag möjlig även ett tack till Laila som hjälpte mig med hundarna så vi kunde åka.


Kärt återseende

när jag träffade Carina efter en lång tid sen sist!

Räknade ut idag att vi har känt varandra i 8 år nu. Det känns inte så, men samtidigt gör det de, om ni förstår vad jag menar.
Vi lärde känna varandra under den tiden när jag utbildade mig till frisör & hon drev en frisörsalong tillsammans med en vän. Då hade jag min APU (arbetspraktik utbildning) hos dom sista året på gymnasiet. Sen vart det att jag startade eget företag & hyrde min stol på deras salong i 2 år.

Under tiden när jag utbildade mig så lärde vi känna varandra & jag å Carina fick en nära kompisrelation. Vi gjorde allt tillsammans, firade födelsedagar, festa, skratta, grät, ja ni förstår. Det var även en tid då jag bodde mer eller mindre hos henne. Då hade jag flyttat ifrån mitt ex & väntade på att hitta något nytt. För det var inte så roligt att flytta hem igen & få det att fungera med min familj som då hade fått helt andra rutiner än jag själv. Så då vart det naturligt  att jag spenderade tiden hos Carina, eftersom vi jobbade ihop också så passade det sig bra. Sen det viktigaset så trivdes vi tillsammans & hade mycket gemensamt.
Det höll på bli att jag flyttade in i lägenheten mitt emot henne, men dagen innan flyttlasset skulle gå så drog dom tillbaka kontraktet. Mycket snopet!! 

Sen när jag bytte jobb, efter en tid även hon & det hände mycket i våra liv. Då är det lätt att som många säkert känner igen, att man glider ifrån varandra. Sen när man springer på varandra eller hörs på telefon så säger man att nu får vi ta tag i detta & ses, men tiden går. Så denna gång när hon hörde av sig så sa jag att nu bokar vi en dag! Och så blev det. Idag 3 dagar senare så sågs vi efter att inte ha setts på över 1 ½ år... Varav dom senaste gångerna har varit då jag kommit förbi hennes jobb eller liknande.

Mycket kul att få tillbaka kontakten och när vi sågs idag kändes det som om det var igår. Hade så klart massor att prata om! Det har ju minst sagt hänt mycket bara i mitt liv, har tex 1 hund  till & 1 katt till. Hon har flyttat, bor nu med sambo & nu ett barn tillsammans. Bara där finns det hur mycket som helst att prata om.

Idag hann vi uppdatera i 4 timmar, av våra liv. En snabbrepris ;)

                                Bilden är tagen för 3½ år sen

Så var helt slut i kroppen efter den långa fikan. Men det väger upp det när man får träffa någon man tycker om. Så efter när hon åkt så lag jag mig på spikmattan, tog tablett, släkte lampan & ögonbindel på. Så efter en ½ timme där och sen med lite mat i magen så var jag hyfsat på banan igen. För det krävs mycket utav mig & min kropp att sitta så många timmar & hålla koncentrationen på topp hela tiden. Men då är det tur att man kan vila efteråt.
Gårdagen, tog den som den kom.

Slocknade!

Igår så försökte jag ha en återhämtnings dag. Tog det lugnt och gjorde det som kändes bäst för stunden. Var  fruktansvärt trött när jag vaknade på förmiddagen, som vanligt. Men sen istället för att ligga kvar i sängen så bestämde jag mig för att flytta till soffan. För annars står hundarna utanför dörren & ger ifrån sig ljud så jag inte kan sova. Så då är det bättre att ligga på soffan i den synpunkten.

Somnade om ganska omgående efter jag hade ätit min yogurt. Men kunde inte riktigt koppla av eftersom jag väntade ett samtal ifrån mig läkare. Sen var jag tvungen att ringa Alfa-kassan för femteelfte gången. Nu vet jag att dom har papprena som dom behöver, men det kommer dröja ytterligare dagar innan jag får veta vad jag får. Sen ska ju FK betala ut dom också!

Så det lär väl bli några samtal till innan detta är färdigt.

Tog mig upp till gården fram mot kvällen för att hundarna skulle få komma ut & leka. Tog in en häst för att borsta lite på. Det är en slags rehabilitering för mig, avkoppling och läkande. Medans kunde Bazze och Nellie springa som dom villa och leka i snön. Vi var väl där i ca 1½ timme. Och det hann bli mörkt ute.

Sen när jag hade kommit hem, var jag för trött för att laga mat, så det vart gröt, lingonsylt & mjölk till. När jag sen lag mig på soffan så somande jag ganska snart. Trött, matt & ont! Så när jag vakande var det bara att flytta sig till sängen, lag mig då på spikamattan en stund för att få en bra nattsömn. Men när jag skulle ligga på den från rumpan till halvvägs upp på ryggen så gick det inte längre än 5 min, för stod inte ut! Vet inte hur jag ska kunna förklara känslan, men det går ut som några slags strålar i hela kroppen och det är omöjligt att slappna av. Men resten av ryggen gick bra, och jag kunde somna skönt sen.


En gammal blid tagen för ca 4 år sen... 


Tänk att en liten fikastund kan bli så underhållande...

Dagen började med att jag hör ett krasch. Men är på tok för trött och har för ont att ens tänka taken på att kliva upp, sen är det ju redan trasigt så vad ska jag kunna göra åt saken tänkte jag.


Roligt! Nej inte mycket, så såg det ut efter Jane´s framfart...
Men det blev bättre, så hela dagen fortsatte inte så.

Det har varit en underhållande fikastund idag..

Med Jennifer & L, full fart hela tiden. Det händer saker varje sekund & man vet inte vad som händer här näst?! Nellie & L pockar på varandras uppmärksamhet hela tiden. Dom talar sitt egna språk som bara dom kan förstå. Han skiner upp i hela ansiktet när han får se sina kompisar Bazze & Nellie. Hon smiter ut genom dörren vidare ut genom grinden på trappen för att möta L som sitter i sin pulka & ge honom blöta pussar i ansiktet och han bara skrattar. Sen när hon ändå är lös så drar hon en repa ut på vägen, så Jennifer får springa efter henne. När alla är inne efter mycket om och men får han se Jane då skiner han upp för andra gången. Ka säger han & tittar på mig medans han pekar på katten.

Det första L gör sen när han kommer in är att leta reda på en boll & något att spela bandy med. Det brukar vara skohornet eller soppborsten. Vi föredrar skohornet, det kan han orsaka minst skada med. Han härjar omkring. Jag förbereder för fika och L pekar på skafferiet & säger ka ka = kaka. Han hittar och vet precis vart allt gott finns. Men han har inte tid att sitta med oss längre stunder, antingen hägrar bandyn eller så jagar han och Nellie varandra om vart annat, han skrattar & Nellie viftar på svansen.

Dom korta stunder han sitter ner på stolen gör han sina försök att bjuda Nellie på chokladkaka, sen blir det omvänt när hon försöker få tag på hans kaka. Hon får efter en stund husarrest ifrån köket. När hundarna ligger under bordet för att vara så nära mig som möjligt men vara lite ifred från L så kryper han under & lägger sig hos dom. Så enda chansen för dom att vila är när han sover...
Men dom älskar honom!

Försökte ta kort på charmtrollet L, kan säga att det är lättare sagt än gjort. För han sitter inte ens stilla när han fikar. Så det är en utmaning, men lyckades få några hyfsade bilder som jag tänkte dela med mig utav.


Han gick ut i hallen leta reda på samma mössa som han hade sist...
Sen full attack på bollen!


Han fick byta soppborste mot skohorn men lika glad för de är han...


Här kan man se det jag pratar om, titta under bordet...


Sista innan L somnar, han letar efter "pappa". 
Han tror att allt som bär hjälm på huvudet heter pappa.

När han sen somnat efter ha röjt klart, så kunde jag & Jennifer ha en lugnare fikastund & föra en diskussion utan att bli avbrutna hela tiden av ett barn eller djur... Men vi är vana så det är ingen fara. Dom är ju för goa de små liven & det händer ju saker hela tiden som sagt, vilket lättar upp stämningen

Vi följde med när det var dax för dom att gå hem, då jag fick sällskap på promenaden. För jag kände hur trött jag var egentligen, så hade inte tagit mig ut annars..

Har legat på soffan resten av kvällen, sen när jag skulle göra detta inlägg så ville inte det som jag ville. Så somnade 1 timme  & vaknade nu igen.. Så tror helt enkelt att det är dax för sängen! Helt slut! Men i morgon ska jag bara ta det lugnt, känner att det är nödvändigt. Man vill ju inte bli liggande 1 vecka.
Ett ögonblick sen är det borta..

Sitter nu i soffan under täcket efter ha tillbringat 2 ½ timme uppe vid stallet.

Vi tog med oss varm choklad och kakor. Laila frågade mig innan vad jag ville ha med att dricka. Men jag behövde inte ens tänka efter, för det var givet att jag ville ha en kopp varm choklad. Hur gott är inte de så här års! Men däremot vet man aldrig hur mycket fikabröd man behöver ta med sig eftersom ibland när man kommer dit så är det ingen annan där än en själv och nästa gång är det 6 eller 10 personer. Men det är de som är charmen också.

När man väl sätter sig ner så är det lätt att tiden rinner iväg och det man kom för att göra glömmer man. Tills man tittar till på klockan igen och inser det. Men det skulle fler göra oftare, för då mår man mycket bättre.

Vi hade en trevlig fikastund med min pappa och Lisa. Hundarna lekte i snön. Och vi hade en mycket intressant samtalsämne. Jag tycker det är väldigt intressant att lyssna på dom som har levt längre än vad jag själv har. Pappa berättade hur det har sett ut & vad som fanns här tidigare i byn. Som idag står tomt eller kanske inte finns kvar. Vi pratade  minnena om sådant som har funnits & att det är synd att det inte finns längre. För visst finns det potential att driva ett café här ute på sommaren nere vid vattnet, där båtar, bussar & människor passerar. Kan inte bli ett bättre ställe att ha ett café på!

Men vem vet det kanske kommer något i framtiden? Det har ju funnits en gång så visst är det möjligt att det kommer åter.  

Vi tog en sväng efter vi druckit upp chokladen och tittade runt på gården. Det finns mycket vackert att se på nu, när det är snö ute. Allting ser ju så annorlunda ut. Fick chansen se när solen gick ner bakom dungen, mycket vackert!

Glöm inte att stanna upp ibland!
Man får passa på att njuta av dom stunderna som erbjuds.

Tänkte att jag delar med mig några av dom ögonblicken som jag fick idag.
Jag skratta så jag tjöt när jag såg denna bild. Laila skulle fota gravarna som
knappt syns under snön, mer än att man ser att det är en kulle.
Då far hundarna förbi & Ronja fastnar på bilden. Men vad jag kan skåda så ser det mer ut som en räv.
Vad tycker du?

Nu har ni fått följa med på turen, det jag & Laila såg & upplevde.. Det var helt underbart & obeskrivligt fridfullt att vara på gården. Man vet aldrig vad som händer eller dyker upp, vilket alltid är lika spännande. Vi fick oss våra goda skratt & kunde njuta av djur & natur. . Vilket jag aldrig kan få för mycket utav!
Hoppas ni gillade bilderna & njöt lika mycket som vi.

Stallet

HERE WE COME!

Nu åker vi upp till stallet & njuter av det undebara & vackra vädret som är ute idag. Då kan man ju inte bara vara inne! Tar med mig Laila också. Får se vad vi hittar på för mys, kankse en liten brasa att mysa vid? :)

 
Total frihet!

Frihet, va det jag kände ikväll när jag 23.44 klev utanför dörren med Bazze & Nellie.

Vissa är vakna fortfarande, kanske har haft middag med några goa vänner. Medans andra har gått & lagt sig. När jag lyssnar så hör jag några barn en bit bort som verkar ha roligt. När jag sen kommer närmare så är det ett gäng grabbar som spelar fotboll på gatan, trots att klockan är så mycket. Inne kan man se dom vuxna sitta runt köksbordet & ha en konversation

När jag sen har passerat förbi, gått ut ifrån området där jag bor blir det tyst. Det enda jag kan höra är mina egna steg som knarrar i snön. Jag stannar för att lyssna ett ögonblick, det blir helt tyst, även Bazze & Nellie lyssnar intressant. Men inget hörs förutom våra andetag.

Då känner jag total frihet, som om jag äger ALLT runt omkring mig! Jag kan göra precis som jag vill, behöver inte tänka på någon annan än mig själv, inte anpassa mig heller. Jag har ingen plan på vart eller hur långt jag tänkt gå. Det bestämmer jag efter de som känns bäst för stunden.

Efter en stund hör jag en bil på håll. Man kan höra att det är en Volvo. Ni vet en 740, unga killar i 18 års åldern. Dom kommer i fart, avgassystemet låter illa. Men för dom är det häftigt, allt är som det ska. Dom sladdar förbi & efter några sekunder fösvinner dom.

Och de återgår det till den totala tystnaden! Jag är själv igen med mina hundar. Vi fortsätter promenaden, möter en annan hund som är på väg tillbaka hem igen. Mina hundar blir exalterade, jag stannar, beordrar dom att sitta. Ser inte vart den andra hunden vi mötte tar i vägen. Fokuserar bara på mitt, när jag är klar efter någon minut så fortsätter jag dit jag var på väg. Vart det nu var någonstans?

Jag går på en väg där det är belysning, det är asfalt & dom har saltat vägen. Vilket jag kan tycka är lite synd här ute på landet..

Jag vänder efter ett tag när det passar sig. Går hemåt igen, men jag har inte klart för mig vilken väg jag ska ta. Men det faller sig så att jag går tillbaka den vägen jag kom till en början, men sen bestämmer jag mig för att ta en utmaning, gina över ängen hem. Det är ca 100 m. Mycket djup snö! Det är inte andra än något rådjur & enstaka hare som gått där tidigare.

Rakt ut kliver jag, Bazze å Nellie hänger på efter överlyckliga. Nosen går rakt ner i snön i djurspåren. Vi tar oss fram, dom hoppar & jag pulsar genom snön.. Vissa ställen sjunker jag ända upp till knäna. Känner att snön kommer innanför skona då termobyxorna åker upp. Men vad gör det?!
Jag har inte långt kvar hem & där kan jag byta till torra strumpor.

Grabbarna spelar fortfarande boll.
Ena killen tar upp bollen när vi närmar oss.
Då säger en annan, vad gör du? Varför spelar du inte bollen?
Men hundarna kommer ju, vi får vänta tills dom har gått förbi.
Snällt tänkte jag.
När jag precis passerar så säger en annan att du ser väl att det är 2 hundar som kommer, det är ju inte får!
Så skrattar dom tillsammans.
Och jag ler inombords...


Melodifestivalen 2010 1:a deltävlingen

Jag sitter nu framför Melodifestivalen som nog många andra svenskar gör.
Fanns inte så många andra alternativ. Jag är inte en jättefantast utav den för jag tycker det har spårat ur med alla deltävlingar som hålls. Så själv är jag mest intresserad utav den stora tävlingen. Men nu tittade jag på den ikväll. Vissa gillar man, andra är likgiltiga & sen finns det dom som man bara är för mycket! Som inte hör dit & man undrar hur dom tog sig dit överhuvudtaget?!

OLA & SALEM VIDARE DIREKT TILL GLOBEN!


lånad bild ifrån http://expressen.se 

Jag själv röstade på Ola! ♥

GRATTIS OLA!!!!

Foto: Scanpix
lånad ifrån svt.se klicka på bilden får ni se ett klipp.

Men helt ärligt! Vad var bidrag nummer 2 för något??!!
En utspökad rymdvarelse! Är vad jag tyckte hon såg ut som. Man kunde inte höra vad hon sjöng för att jag titta bara på det konstiga hon hade på sig!? Klänning? Robothanden?! & hennes väldigt udda rörelser. Jag vet inte ens om det kan kallas för dans. För har aldrig sett något liknande. Blev bara irriterad av hennes uppträdande!

Jenny Silver är hon till vänster i bild som jag menar.

lånat även denna bild av http://expressen.se


Vad tyckte ni?


Min fredag, avslutade den med Let´s Dance

Bör tänka på refrängen nu..

Huvudvärken börjar bli ett faktum! Har inte hänt mycket idag, kom inte upp ur sängen förns klockan var 11.30, sen somnade jag om efter jag fått in mig min frukost. Kunde helt enkelt inte hålla ögonen öppna. Så vaknade upp igen vid 15.45.

Är spänd som en fiolsträng i ryggen, har ingen cirkulation eller syre i musklerna.. Så sammanfattningsvis ont!

Så vad ska jag säga, har spenderat större delen utav dagen på soffan.


Kollade på let´s dance, men kände mig ofokuserad.. Hade svårt att hålla koncentrationen helt enkelt. Vart ledsen när Rabih åkte ut! Tyckte det borde ha varit Marcus Birro istället. Carin (på förkväll) hade rätt när hon tippade på vilka som skulle stå på scenen ikväll, men även dom som skulle ligga i topp 3. Hon är där på genrepen & antecknar, sen säger hon vad hon tror på fredagens förkväll, vilka som ligger i toppen & botten.

Man njuter när Claudia & Mattias dansar, dom ser ut att vara proffs.  Hoppas på en bättre dag i morgon & att jag ska orka göra någonting då. Har tillbringat så mycket tid hemma nu på sista tiden & inte orkat pga av värk & trötthet. Ge mig lite energi tillbaka!

Mina guldkorn!

Jag har verkligen tur!

Hur många är det som har 4 st underbara djur?!
Dom är 4 olika personligheter, men de dom har gemensamt är sina stora hjärtan! Alla är mycket sociala ,vill vara med och se vad som händer.
Jag vet inte om jag har berättat det förut men jag har tidigare inte varit mycket för katter. Ändå är jag uppväxt med både katt & hund. Kanske har jag gillat hundar mer för man kan dressera dom, det finns mer utmaningar, vilket jag älskar. Men man brukar säga att man är antingen hund eller kattmänniska..

Men nu har jag 2 djur av varje som ni vet. Att jag skaffade mig en katt (Tarzan), är ett ex till mig som är orsaken till höll jag på att säga. Men jag ville ha hund & han ville ha katt. Det fungerade inte med hund pga brist på tid, då vart det en katt. För när min lillebror fick en hund så jag vart mycket avundsjuk. Det är Tarzan, som idag är min lilla bebis på 5 ½ kg.

Mina hundar har alltid sovit med mig i sovrummet, men sen en tid tillbaka så sover dom i hallen. Det är för att Prinsessan Nellie inte kan hålla sig på golvet och jag klarar inte av sanden & håret i sängen. Så nu sover Tarzan & Jane med mig. Men då när dörren varit stängd hela dagen tycker Jane det är mycket kul att få komma in där på kvällen. Så då är det racing där inne!!
Det flyger saker omkring henne och hon sätter även fart på Tarzan. Inte lika kul när man ligger & försöker koppla av med en bok.

*I förrgår när jag vaknade så låg ena panelgardinen på golvet på morgonen, hon lyckas med det mesta.
*Igår när jag lag mig då fick jag nog, sa till henne på skarpen tro det eller ej men hon lyssnade och lag sig på sängen.

Min älsklingars kännetecken

Janes kännetecken är att hon ofta väljer att ligga under täcket med mig


Tarzan hälsar på alla, man kommer helt enkelt inte undan. Men är mycket trogen sin matte. Han tar även hand om lilla Jane, här ser ni ett exempel när dom tvättar varandra.


Bazze är trogen sin matte viker inte från min sida och världens snällaste

Jag fixar i garderoben och han ska vara mitt i, alltid!

Nellie så söt hittar på det mesta bus! ;) Och vi får inte glömma en RIKTIG prinsessa!

Får man inte ligga i soffan så lägger man sig på puffen...

Men som tur är får man ligga i Laila´s ena soffa ;)Är dom inte underbara?!

Idag har katterna legat med mig i soffan och hundarna på golvet och sovit med mig. Helt underbart!


Det finns snälla människor

I morse vaknade jag först vi d 04.39, sen vid 04.15, nästa gång jag vaknade var när hundarna ville ut kl ca 8, somnade om igen vaknade igen av telefonen denna gång klockan 08.29!

Kändes som en hopplös morgon!
Men när telefonen ringde var det sjuksyster ifrån vårdcentralen som jag har pratat med nu 2 gånger för att få boka en tid hos min läkare. Vilket jag för övrigt har försökt göra sen i okt-nov!! Är på tiden nu att det blir min tur!

Men hon tyckte synd om mig för att det strulat så. För har inte min läkaren varit på semester, så håller dom på att lägga om bokningssystemet, eller så går det inte att boka för det är fullt eller så har det varit så nu att dom släpper tider för en vecka i taget på torsdagar. Men då måste man ringa mellan 8.15-8.30 sen är dom slut!

Så ni kan ju tänka er hur lätt det har varit.. NOT!

Men nu i alla fall så kom hon till jobbet (sjuksyster), det fanns en tid kvar & hon hade lovat att kolla åt mig. Så då var hon mycket snäll & tog den tiden till mig. Så nu har jag en tid om 2 veckor. Men de var bara det att det som fanns var första tiden på morgonen 8.15. Vilket innebär trubbel för mig, eftersom det tar sådan tid att komma igång. Men behöver mitt sjukintyg!

Som jag berättade tyckte hon på AF att jag skulle ha ett sjukintyg trots att jag ingår i arbetslivs introduktionsprogrammet. Eftersom det är bara reglerna som säger att jag inte får vara sjukriven inte vad min läkare tycker. Det är fler som har det & hon tror att det kan underlätta för mig senare om jag haft en sjukskrivning i botten hela tiden.

Så det ska jag be om, får se vad hon säger. Sen är det nya recept, mitt P-tillstånd har det blivit strul med. Ja det är en hel del, men vi brukar inte hinna med allt pga av korta tiden. Så det får bli det viktigaste.

Får skriva en lapp så man kommer ihåg, för minnet är ju som det är. Inte till att lite på alltså.


Nu blir det sängen nästa!


Madeleine tipsar!

Ni har säkert hört talas om Camilla Läckberg, kanske t.o.m har läst någon av dom?

Men måste tipsa om Isprinsessan!


Inte den bästa skärpan på bilden.. Men det syns vad det är.

Jag fastnade i den på en gång vilket är nummer 1 för mig. Nummer 2 att den ska vara lätt läst. 3 att den ska överraska. 4 att man vill bara ha mer.

Alla dom 4 saker har den. Utan att veta om det så råkade jag välja den första boken i serien av en tillfällighet. Från början trodde jag att det var en annan bok än vad det var. Sen vart det en överraskning när jag tog den ur bokhyllan något år senare efter inköpet & skulle läsa den. Då var det inte en romantiskroman utan en kriminalroman.
Vilket inte gör mig något alls!

Har ni inte läst den så är min rekommendation!


Massa snö, natur, vackert, frihet!

På eftermiddagen bestämde jag mig för att gå ut i skogen med hundarna..

Vi gick till "vårat" berg. För orkade inte gå, men ville ha frisk luft & hundarna behövde komma ut. Lyckades glömma broddarna, det var snorhalt ute & jag gled & hade fullt upp att hålla balansen. Sen sprejade jag Bazze & Nellie i pälsen innan för att underlätta för dom. Eftersom dom har längre päls på benen & under magen så fastar det massa snö där i plusgrader. Men tvättade inte händerna efter så hade fullt upp också med att inte kopplena skulle glida ur mina händer...

Men vi tog oss iväg, ramlade inte en enda gång & tappade inte hundarna ;)

Det var mycket djup, härlig, vacker snö uppe på berget eftersom det är ingen som trampar ner snön där. Bazze & Nellie hade mycket kul, lika kul hade jag när dom underhöll mig! Bara efter en kort stund när dom sprungit några vändor så flåsade dom. Dom försvann ju stort sätt i snön ;) Dom fick hoppa sig fram för att ta sig runt i snön.
Det räckte med att jag tog mig upp på berget, sen gick inte jag omkring som jag brukar göra, utan stod på ett ställe mer eller mindre. Sen sprang dom som dom ville. Kallade på dom emellanåt, sen håller sig mina hundar runt mig. Vilket är mycket skönt!

Filmade en snutt, men har inte lärt mig hur jag lägger upp den. Så har nu bett Elin så hon får hjälpa mig. Det är bra att fråga ungdomnarna om sånt ;)

Men bilderna jag tog ska jag så klart dela med mig utav idag.Ska jag eller inte?..


Brottningsmatch i snönHmm vad händer där borta?Njut av vacker natur, tänk vad snö kan skapa.Gärnet!Vackert ögonblickNellie -Jag älsakr snön, den är rolig.. :DMin mullvad ;)
Det ser ut somhuvud är bprtvänd. men så är det inte, för det är under snön!
Typiskt Prinsessan Nellie..Sätter mig här under en stund..


Tror att vi var ute 1 timme samanlagt! Jag var skit trött på vägen hem, men hundarna verkade ha hur mycket energi som helst kvar. Men dom var däremot fulla med snö, men det underlättade att jag hade sprejat dom för fdå kunde jag dra av kockorna. För dom fick svårt att gå, när det är fullt i benen på dom stackarna. Men som sagt roligt hade dom. Sen vart det duschen när vi väl var hemma, för att ta bort det sista & slippa få det på golvet.Lyckad dag!

Det har gått över förväntan idag!

Den handläggaren jag har fått på AF är så förstående att man undrar när kameran ska komma in. Nej kanske inte så, men man är ju inte bortskämd med personer från myndigheter & sjukvården som är så förstående Och tar in varenda ord man säger. Sen ser man på hela människan att hon lider med mig. Så är nöjd med mötet idag.

Vi pratade om min EDS, hur den påverkar mig, hur jag mår i dagsläget, hur min historia ser ut i stora drag. För jag gav henne en hel del info som jag hade med mig. Det kan ni tänka på om ni ska på ett möte, var förberedda, när det är en ovanlig sjukdom leta reda på fakta & låt dom ta del utav det. Hon blev otroligt glad & tacksam för det jag hade med mig.

Hon fick;
*Alla sjukintyg från 2006-2010
*Om EDS ifrån socialstyrelsens hemsida.
*Min EDS-historia ( som jag själv har skrivit)
*En EDS folder i från socialstyrelsen hemsida, ( kortare variation av den långa)

Sen var jag mycket tydlig på att tala om hur det verkligen ligger till, och det är utan att överdriva. Även om man känner sig så. Men det är nog för många gånger orkar man inte helt enkelt. Men sa att jag är MYCKET trött, har mycket värk & har det svårt att ta mig igenom vardagen. Får feber när jag har ansträngt mig etc..
Talade om att jag inte kommer upp före 10-11 på f m. Somnar ofta om på soffan igen & är inte igång på riktigt förns kl är runt 14 på e m. Att jag har svårt att gå. Vissa hjälpmedel jag har & mina ortoser.

Hon var mycket förstående & ville verkligen höra allt jag berättade. Hade många bra frågor. Har talat om att min spiral har gått neråt, även om jag har blivit av med mina kryckor för tillfället så är jag inte tillbaka där jag var innan. Allt jag har medverkat i har gjort mig sämre, vilket kan leda till att jag är tvungen att hämta ut rullstolen som AT har skrivit ut.

Vissa dagar kan jag känna att det skulle ha varit skönt att haft den, men det är lite för stort steg än att hämta den för mig.

Hon tyckte jag skulle ta kontakt med min läkare & prata om mitt sjukintyg. För även om jag nu ska ingå i detta program i 3 mån. Så betyder inte det att jag inte kan vara sjukskriven för det i botten. (Inte att jag lämnar in det till FK utan till AF, och sen kan jag visa upp det på mötet med FK). För det är i så fall min läkares bedömnig. Vilket kan underlätta för mig efter dessa 87 dagar har gått. Och jag har en chans att bli sjukskriven igen. Vi väntar även på det utlåtande från Uppsala som jag ska till snart.

Frågade henne hur det blir om nu FK skulle neka mig en sjukskrivning efter 87 dgr. För vi är både väldigt överens om att det INTE är läge för mig att gå tillbaka till ett jobb. För även hon tycker som jag att jag ska sjukskrivas för en längre tid, ta hand om mig själv, få ordning på mitt liv och min vardag. Vilket känns MYCKET skönt att ha henne i ryggen. Men hon kan inte svara på hur stor den chansen är att dom nekar mig. Därför ska hon ta upp detta på nästa stora möte, tynga på detta att jag blir sämre utav allt detta & min EDS. Så får hon se vad dom säger. För står det i mitt sjukintyg att jag riskeras att bli sämre så troligtvis är det svårare att icke godkänna då. (Hon sprider även detta om EDS till sina kollgor så dom ska veta att det finns en sjukdom som heter så).

Frågade gällade detta att jag är skylldig att anmäla till AF & FK när jag är "sjuk"?
Men hur definierar jag sjuk?!
Jag är sjuk varje dag!
Hon hade inge bra svar på det, för hon håller med mig. Men skulle även gräva djupare i den frågan. För ska jag då skriva S på varje dag som står för sjuk, förutom en dag på en månad tex. Det är mina "närvaro" papper jag pratar om som FK ska ha 1 gång i månaden. Som ska vara underskrivet av mig & AF. Så för att slippa åka in den 25 i månaden & köa i 2 timmar på att få en underskrift så erbjöd hon mig att posta det. Så slipper jag det.

Så på alla sätt är hon mycket bra, hon frågar hela tiden om det är ok, annars avbryter vi. För hon vill ABSOLUT inte att jag ska bli sämre. Så det känna inte som man behöver förklara varför hela tiden, utan mer informera henne så mycket som möjligt. Att hon lär sig mer om EDS, för det hade hon inte hört talas om innan hon träffade mig. Men nu har hon stött på en till tjej, som precis fått sin diagnos. Sen när det är möte med FK som hon vill kalla till för att hon fattar inte hur dom har gjort. Om dom ens har läst mina papper?!

Då ska vi tynga på min EDS, vilka problem jag har & vad som kan hända i framtiden. Så vill hon att mitt ärende ska undersökas igen & då har jag förhoppningsvis nytt underlag ifrån Uppsala. Känns som om jag tjatar om det. Men det kommer vara så ett tag framöver nu. Har mycket hopp om det som ni säkert förstår. För det känns som om det är min livlina nu!

Jag ja tror att jag har fått med de mesta nu. Tänkte att det kan vara flera som läser detta är i min situation och som inte haft möte än. Så kanske ni får svar på några frågor vad vet jag?

Tack åter igen för era stöd!

I morgon är det dax!

Har trott att mitt möte var idag men de är inte förens i morgon kl 14.15 på AF.

Så nu har jag förberett mig på det jag kan, gjort i ordning papper åt min handläggare som hon har bett att få ta del utav. Det känns bra att hon har gjort det för det betyder att hon har ett intresse i min utredning & för mitt bästa. Vi ska gå igenom allt igen om det verkligen är rätt att jag är hos AF.

Vilket det inte är, men det kan ju inte jag ta ett beslut på & inte hon heller. Men vi tillsammans kan diskutera & sen pratar hon vidare med FK. Ja ni förstår.

Så som jag sa (tror jag?) att jag & Laila har finslipat min EDS-historia. Den kan hon på AF läsa sen när hon har tid & där finns allt som har hänt under mitt liv som hör till min EDS. Sen har jag ett utdrag i från socialstyrelsens hemsida om Ehlers Danlos Syndrom. Där jag har understrukit vad som gäller mig. Sen är det lite andra papper oxå. Så känner mig lugn, har fått en bra första kontakt med henne som jag har sagt tidigare. Så tror att detta till slut kan bli riktigt bra.

Min förhoppning är att dom ska sjukriva mig igen & för en längre tid den här gången. Det är slut på att vara duktiga Madeleine, nu måste verkligheten fram! Så jag kanske kan komma tillbaka senare för att arbeta. Men idag finns inte den möjligheten. För jag orkar helt enkelt inte nu. Vilket jag måste få både AF, FK & min läkare att förstå.

För hitintills så har det varit så att dom vill så mycket för min skull. Vilket är bra på sitt sätt, med det gör inte mig bättre. Utan jag har blivit sämre & därför kan jag inte jobba som det ser ut nu. Jag behöver lugn & ro, ta hand om mig själv & få en human vardag som fungerar.

Nu har jag gått tillräckligt med rehabiliteringar & annat.

Meningen med detta möte & framöver på AF är att man ska kartlägga mig, se vad jag klarar & inte. Då kommer det automatiskt synas att jag inte kan genomföra detta.

Så håll tummarna för mig nu att det går bra.
I morgon går även pappret iväg till Alfa-kassan, så förhoppningsvis så löser sig min pengafråga inom kort!!! För är det något som är jobbigt är det när man inte har pengar till sina räkningar!!!

Har kollat med Afa idag, jag är inte berättigad ersättning där ifrån som det ser ut nu. Men tack för era tips! Bättre att kolla en gång för mycket än för lite ;)

Tack för ert fina stöd! Det behövs verkligen!
För att jag ska orka ta mig igenom detta.

                            


VECKANS CITAT

 

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

 

Nalle Puh & A. A Milne


Vad ska jag säga?

                                 Uppgiven, tårar & matt..

Så känner jag mig nu & idag, depp dag! Mina räkningar skulle ha varit betalda men tack vare FK & A-kassan dåliga info så har jag inte fått tillräckligt. Man ska ta reda på allt själv, men man vet inte ens vad man ska ta reda på.. Frågar man så får man olika svar, beroende på vem jag pratar med.

Just nu känns det som jag ger upp, vet inte ens varför jag kämpar längre?!

Detta tar knäcken på mig. Är helt beroende utav andra, vilket jag avskyr! Har kämpat hela mitt liv för att göra rätt för mig & nu ser andra till att jag inte kan det. Dom styr hela mitt liv & jag ska bara göra allt dom säger. Man har ingeting att säga till om. Dom skiter i att mina pengar inte kommer i tid. Det är inte deras bekymmer så klart.

Det har INTE varit en månad de senaste 3 ½ åren jag har kunnat slappna av! Eftersom jag endast har varit sjukskriven 1-2 månader i taget. Så när ska det vända?!...
Kunde skulle jag börja jobba ikväll. Vill inte leva så här längre. Inte nog att man har en ärftlig sjukdom som inte går att bota. Sen ska man inte få hjälp så att man klarar sig.

Hur ska jag orka ta tag i det dom vill & ha energi över till att tänka på att ens arbetsträna?! Som jag ändå inte kan då jag inte har den fysiken eller orken.

Det är ju bara en fråga tills den dagen då man ligger på psyket! Jag har alltid tagit hjälp, den jag behöver & när jag behöver. Vilket har räddat mig. Jag har alltid varit en person som ser det positiva i allt & försöker lära mig något utav det. Men idag vet jag inte...?

Tog mig ut på en promenad för att få tänka, men det är svårt. Tårarna bara fortsätter. Tror jag går & lägger mig & hoppas jag vaknar i morgon & det finns en lösning. Drömma kan man ju.
OKÄND DIAGNOS

går nu på TV & hela denna vecka hos Malou efter 10.

Hon har ett nytt tema varje vecka & denna vecka är det okänd diagnos.
Det är vanliga människor som har mailat in till henne om sin historia.
Så passa på att titta, ni som är intresserade. Idag har det handlat om epilepsi.

Efter tio
lånad bild av http://tv4.se klicka på bilden så kan ni se dagens programm. Ni kan se det på TV anytime oxå.

Mycket intressant program!

Går mellan klockan 10.05 & 11.50


Apropå ordning & reda...


så har jag äntligen kunnat lägga i mina underkläder etc.. i min nya byrå :)


P.S jag har målat tavlan till vänster & ja fotot är på mig som liten D.S


Äntligen får dom plats!!
Många brukar skratt åt min strumplåda. Kommentaren brukar vara, så länge du inte har barn så kommer du göra så. Men det tar inte längre tid att ha ordning, för har man ett system så går det super fort! Ingen skillnad. Jag gillar när det är ordning & reda ;) Men det är upp till var & en. Hur har du?


Samma sak här, jag slipper gräva efter saker. Har en överblick vad som finns...

 


RSS 2.0