Manglad är ordet!



Vi hörs imorgon...

Ha en superskön helg allihopa!!!

Jag lever ett liv & min kropp ett annat!?

Blir knäpp på det här, jag lver ett liv, min kropp ett annat & vi kan inte komma överrens!
 
I tisdags hade jag bokat fika med min goa vän, vaknade & min kropp mådde katastrof. Men bestämde mig för att inte lyssna, klämde in mig i en korsett & åkte. Vi hade en jättretrevlig stund på stan, go fika & strålande sol, Bazze & hennes dotter var också med.
 
 

 
 
När jag ändå var på plats hade jag tänkt attt uträtta några ärenden, men det var bara att glömma. Åkte hem & låg resten av den dagen. Det blev en tidig kväll i säng! Men jag fick min fika med min vän & Bazze fick en promenad på stan & sin stadsträning :-)
 
Igår tänkte jag att ok, jag lyssnar på vad min kropp vill, vilket var att göra så lite som möjligt, vila & vara inomhus. Fick helt enkelt njuta av det fantastiksa vädret innefrån. Men fram mot kvällen kunde jag inte hålla mig, tog bilen till Tempus. Umgicks en stund med honom för att försöka samla kraft, vilket jag gjorde i själen & det behövs massor när jag har så mycket värk att hantera!
 
Imorgon ska jag på 2 timmars massage, jag hoppas hon kan hjälpa mig med alla spänningar, utan att jag får allt för ont & för mycket feber efter. För att ha det som jag har det nu när det påverkar min andning, extremt trött, den här värken går inte att hantera i längden & det trots att jag tar min smärtisar. Men vill man göra saker som jag, se saker, uppleva & njuta blir det här jag får.
 

Nöjd med mitt val av dekorationen på naglarna

Det är ett par veckor sen jag fixade naglarna nu, men är långt ifrån less på målningen, gillar dom skarpt! Mycket nöjd med valet Jonne hjälpte mig med :-D

Fredag, lördag & söndag, fullspäckat

Blir tokig när inläggen försvinner som jag hunnit skriva genom ett tryck på fel knapp på telefonen. Nu gör jag ett nytt försök!Jonne har varit ledig i 3 dagar, vilket är bra på många sätt, vi hinner umgås, det blir saker gjort här hemma osv. I fredags hade vi en dag på stan som innehöll en del shopping & med vårat vanliga flyt där gjorde vi bra köp på rea. Riktigt snygga kläder till oss båda!Av slutade med ett glas (alkoholfritt) vin & en öl på stora torget i eftermiddagssolen, något vi inte gjort på hela sommaren. Igår var vi bortbjudna till vänner på garden party, långt bort & för att det skulle fungera finns det en del som måste göras innan. & i farten fick vi med Jonnes bil fullastad med skräp sorterat på återvinningen. Påvägen hem inhandlades present till värdarna på festen, bestående av lokalt gjorda sylter, marmelad & saft. Lämna av Jonne hemma, vidare till Tempus. Kollade till honom pyssla om & smorde in småsåren, en kort promenad innan jag åkte hem Rasta hundar, duscha, klä på sig nya kläderna & sätta sig i bilen mot partyt! (1 timmes bilresa) Där bjöds det på tilltugg, alla hade med sig det man ville äta, efter lite mingel var det dax att grilla, Jonne som alltid levererar god mat! Senare in på kvällen blev det stämsång kompade av gitarr, spontant & roligt. Vi blev erbjudna att stanna men valde att åka hem sent eller tidigt beroende på hur man ser på det ;-)Sov som söta grisar gjorde vi! Idag blev det en dag i kultur. Vi har gjort utflykter i sommar i våran egna kommun på det dom bjuds häromkring, vilket är ett stort utbud. Vi valde en marknad vikingatidens, medeltidens anda som hölls vid ett slott mycket trevligt, med mitt intresse så träffar man ofta någon som varit på samma träff, har gemensamma bekanta & såvidare. Vilket gör att jag kan prata i oändlighet ;-) Puh... mycket har det varit i helgen, helt slut i kroppen, den värker & ömmar, men så trevligt & mysigt vi haft det. Avslutade med ett bad i sjön & en kvällspromenad med hundarna.

Torsdag 22 augusti

Gårdagen tok knäcken på mig, helt slut! Vakande 11.45 idag! När jag äntligen tyckte att de vände till det bättre, fick jag betala flera gånger om idag istället.. Min vän Caroline ringde ca 1 tim efter jag klivit upp , hörde själv hur svårt jag hade att föra ett samtal pga tröttheten & värken, hon undrade just om jag var trött också!Hälsade på Tempus mot kvällen för att få lite energi.. I love he's eyes!!

Tempus min ögonsten <3

Blir stolt över min häst! Han bjuder på sig själv, gör oftast som säger, & är en bussig häst <3

Bild ifrån träningen idag



Han har ofta ögon som rinner lite, flugorna är där hela tiden, men det är svårt att få något som hjälper att sitta kvar utan att han tar av sig det! Gör ett nytt försök igen, får se om det sitter kvar imorgon?



Stads & lydnadsträning

Fick in lite stadsträning idag med Bazze, skulle köpa kattmat & lite annat, två flugor på smällen ;-)

Bra att byta miljö emellanåt, mitt mål är att komma iväg 1 gång i veckan. Det här var 2:a gången på 3 veckor, det är jag nöjd med. Bra också för att få in lite lydnadsträning, annat än den i vardagen & få egentid med hundarna. Träna på möten med andra hundar, vilket vi tyvärr inte får så ofta där vi bor, trots att varannat hushåll har en hund. Men vi måste ha helt olika tider?





Lyx med färska bär!

Började dagen med en god frukost, färska hallon plockade i trädgården, framför nyhetsmorgon.




Dagen blev sen inte riktigt som jag tänkt mig, efter ha försökt med det mesta så fanns det inget annat än att lägga mig & sova bort huvudvärken.

Vaknade ett par timmar senare piggare till kvällen, när Jonne kommit hem kunde vi ta en skön kvällspromenad med hundarna.



Vacker solnedgång..





Johan Glans på Norra Brunn!

Hade en jättemysig & kul kväll igår med min Jonne. Han bokade bord på Norra Brunn Comedy, ingen har varit på något liknande tidigare, vilket gjorde att jag/vi var lite extra spända på vad det skulle bjudas på. Det var trotts den trånga bordsplaceringen trevligt, mycket god mat under kvällen. Komikerna som uppträdde var det Johan Glans, Niklas Andersson (som fick priset som årets nykomling) & Ola Aurell.

Många skratt blev det, fler än vad jag trott, det var galet kul! Ett stort tack till dig darling!


Fick ladda hela gårdagen för att kunna gå på Norra Brunn. Idag har jag gjort så lite som möjligt, helt slut i kroppen å knoppen, seg, lite feber. Det har gått ganska bra.

Tog en bok, satte mig under filten i solstolen & läste :-)

Dax att ladda om inför en ny vecka med nya utmaningar.

Mörbultad

Blir arg på min kropp som inte gör som jag vill! Den har gett mig hemska smärt, värk & trötthet den här veckan, lite mer än vanligt! Jag tar försökt med allt, men när jag i torsdags var i staden för att hämta ut lite av mina mediciner tog det stop! Mötte Jonne på ICA, där vi bara skulle handla lite, innan vi var klara kändes det som om jag skulle svimma av smärtan. Han kollade med min massör om hon hade tid, hon avbokade en kund för min skull, raka vägen dit.

Det hade inte gått längre tid än 2 v sen sist, men den massagen var som bortblåst. Jag var stenhård i kroppen precis överallt! Hon var tvungen att ta hjälp av en tjej till, i 1 1/2 yim masserades jag & dom fick inte bort allt. Men jag kunde andas normalt igen & var betydligt rörligare i kroppen än innan. Väl hemma igen kände jag mig ganska mörbultad efter den tuffa massagen, svullnade på vissa ställen i kroppen som nacken, blev varm & fick feber. Det här var i torsdags, igår var jag inte heller pigg, febern kom tillbaka på eftermiddagen.

Har sovit hyffsat i natt, men bör ta det lugnt även idag.




Älvorna

Jag tar mig till en plats där jag trivs
en plats där jag hämtar kraft
känner mig fri
att tänka fritt

jag ser en segelbåt långt borta
hör ett flygplan i fjärran
vågorna rullar in mot strandkanten

jag sluter ögonen
sluter ögonen för att höra bättre
känna

jag hör syrsorna bakom mig
en fluga far förbi
vågorna, vatten

det ger mig ro
ro själen
i kroppen
ett lugn infinner sig

jag tänker klart
tänker ingenting
det jag hör

jag upplever ljudet tydligt
känner dofterna
känner vinden mot min kind

det är lite kallt
solen tittar fram
fram bakom molnen
den värmer en stund

jag ser saker
ser allt med klara ögon
ett öppet sinne

budskap
budskap till mig

älvor







Longeringen med en ny övning!

Tanken var att longera Tempus idag över några bommar, vilket jag också gjorde, men när det fanns ett sockerbitshinder uppställt sedan innan kunde jag inte låta bli. Kan inte minnas hur många år sedan vi hoppade eller jag löshoppade honom, därför var det roligt att testa igen. Han tyckte att det såg läskigt ut till en början, men efter några skutt gjorde han det av egen maskin :-)



Det blev ett lyckat & roligt träningspass!

Har plockat rödavinbär idag, det var dax. Nellie & Bazze gjorde mig sällskap, lät Nellie smaka ett vinbär, vilket gjorde att hon ville "hjälpa" mig att plocka! Lätt att vara efterklok, men det gör inte så mycket, hellre att hon äter lite av mina vinbär än annat äckligt!



Har haft en underbar helg, många nya intryck & glada skratt! Ska visa lite bilder ifrån den imorgon...

Skogspromenad

Hade min vilodag igår, tog en promenad med hundarna ut i skogen, då är man. poppisapoppis ;)

Nu ska jag njuta av heldag tillsammans med Jonne, mormor & morfar, dom har jag inte träffat på 2 år & Jonne har aldrig träffat dom. Då dom bor i Spanien, men är här i Sverige nu över sommaren.



Uttömd på ork!

Efter att ha varit i stallet på förmiddagen när hovslagaren har verkat Tempus hovar, & på eftermiddagen fixat naglarna är jag helt utslagen av trötthet. Tog mig hem, men mer blev det inte. Promenad med hundarna eller kvällsdopp var bara att glömma, nu ligger jag på rygg i sängen & orkar inte resa mig upp igen! Tur att jag inte planerat in något imorgon & att det blir en för att vila!



Over and out!

Vid havet mår jag bra!

Idag för första gången i sommar kom jag iväg till stranden själv. Mycket skönt att sitta i solstolen, blicka ut över havet, bort till horisonten, ta sig tid att läsa en bok, bara njuta & filosofera. Då mår jag bra, känner mig levande.



Gick en sväng med hundarna när jag kom hem, plockade blåbär så att
det räckte till en hel paj!






Vissa söker sig till skuggan, men inte jag!

Djuren drar sig undan till skuggan i den här sommarvärmen medans jag sätter mig i solen & suger i mig all jag kan få!!

Tempus å Catchup stod inne bland träden där det var skugga..


Bazze låg utslagen på altanen, också i skuggan...


Jag har varit sliten i kroppen idag, inte orkat ta mig för något. Vi passade på att göra så lite som möjligt, njuta av sommaren, sol, ledighet & bad...

Hoppas du har haft en skön helg!?


Torsdag 1/8

Hela inlägget ifrån igår har försvunnit!?
Men det var inte så viktigt, hade en av mina sämre dagar då. Men med lite kylpåsar, heat lotion, naproxen & umgänge med Tempus blev jag som en ny människa! Orkade därför med en dagsutflykt med mamma, syskon, respektive & barn idag! Vilket jag inte hade kunnat missa!... ;-)




Nu ska ja vila mina ömma fötter, måste orka med morgondagen också!

RSS 2.0