Med min darling

Igår gjorde vi en liten tripp ja å min sambo.. Var mysigt att göra något spontant & bara för oss själva..
 
Kopplade av med en latte innan vi åkte hem igen. På en lugnt å stilla café där vi satt å småpratade...Idag har vi båda varit trötta å stannat hemma. Vi behövde bara vara, inte göra något speciellt. Skulle ta en liten vila på soffan, sov 2 tim! Det är lätt att låta å lyssna på kroppen & bara köra på. Men de är viktigt att stanna upp å känna vad man själv behöver & vill också.Snart är det nytt år, dax att sammanfatta det som varit & sätta upp nya mål för nästa!

Läkarbesök, nya medeciner avslutades med en god lunch!

Idag var det dax igen för att träffa min läkare, då min sjukskrivning går ut.
 
Jonne var ledig & kunde skjutsa mig & på så sätt fick vi en bonus dag tillsammans :)
 
Det var en hel del att gå igenom sen sist vi sågs ja å min läkare. Mina recept behövde förnyas, jag ville gå igenom dom för något ev byte? Trappade ner för en tid sedan på min tradolan retard. Men var osäker på om den hjälper eller inte? Jag har fått mer ont & undrade om det är så att kroppen kan bli resestent mot den typen av tablett. Men det tror inte min läkare, utan hon tycker jag ska pröva med att höja dosen.
 
Ska nu pröva att ta 150 mg till natten & 100 mg på dagen. För att på så sätt få en bättre vila under natten & vara förhoppningsvis mer smärtfri på morgonen. Sen ska diklofinak försvinna, då det har visat sig att den kan ge allvarliga biverkningar, bl.a på hjärtat. Den bytte vi ut till pronaxen & den kan jag ta vid behov 2 ggr/dag.
 
När allt var klart med det & vi bestämt att förlänga sjukskrivningen fram till ett avstämmningsmöte, var vi färdiga.
 
Vi tog en sväng ner på stan, passade på att äta en lunch ute.. Jag valde en surdegsmacka med tonfiskröra på, smarrigt!
 
 
 
När vi kommit hem, packat in grejerna, släppt ut hundarna & jag satt mig i fåtöljen för att slappa, läsa en tidning. Insåg jag att bokstäverna flöt ihop till en enda röra! Lag mig för att vila en stund på sängen, 2 tim & 20 min senare väckte Jonne mig!! Lite lätt trött... Då var middagen klar & det var bara att sätta sig till bords.
 
Nu går ögonen i kors igen.. Så dax att sova för natten!

Tar hand om mig själv

Tar igen mig...Passar på att lacka naglarna1:a lagret klart, tittar på repriser under torktiden... Klädd i min nya morgonrock som ja fick av mammsen & bonuspappa i julklapp :)

MIN JUL 2012

Nu är firandet för denna jul över.
 
Var så slut idag när jag vaknade att jag knappt inte visste vad jag hette! Och att jag sen skulle kunna åka iväg å fira med släkten fanns inte på kartan! Men en snäll sambo som jag har, gjorde frukost åt mig å jag kunde ligga å dra mig lite extra i sängen. Sen satt jag i min morgonrock fram tills dess att det var dax att klä sig för att åka bort.
 
Stod i badrummet med mascaran i ena handen & förstoringspegel i andra, tittade på mig själv & undrade på allvar hur jag skulle kunna stå på mina egna ben. mina ögong var svullna & glansiga av all värk. Med extra smärtis, lite godis, kaffe, vatten, & sen med smink & snygga kläder på det tog jag mig iväg tillsammans med Jonne.
 
Vi har sen ätit gott, skrattat, pratat, träffat nya bebisar som kommit till livet sen förra året vi sågs etc.. Så nu är jag uppdaterad på nytt igen & har lite bättre koll på mina mostrar, morbror, kusiner & respektive vad som händer framöver & har hänt sen sist.
 
Vi har gjort detta i ett ex antal år nu, minns inte exakt hur många? Men lika kul är det, om det inte blir roligare för varje år. Nu kan man följa kusinbarnen också som växer upp, vilket är extra kul!
 
Igår firade jag med mamma, mina syskon m respektive & sykonbarn, första julen min mamma firar som farmor & jag som faster :)
 
Det vart en lika härlig & stämmningsfull jul som alltid, med massa kärlek & skratt!! Det tog oss 3 TIMMAR att ta oss igenom juklappshögen. Min mamma har dragit ner på julklapparna, men vi är dessto fler, å det är ju så roligt att få ge bort saker! ; )
 
Nu finns det inte mer ork, får ta bilderna imorgon.
Nu behöver jag massa sömn & vila!!!!

GOD JUL

Vackra, fina rosor från min darlingNu är självaste julafton slut, men julhelgen är lång... Önskar er en skön fortsättning & massa kärlek <3

Det närmar sig, hämtat granen...

Har hämtat mig något efter gårdagens mangling!... Shit va slut jag blev!Men de går inte att låta sig knäckas av innan jul!... De blev en seg start, ja kom igång efter lunchtid någon gång. En lååång startsträcka!... Har mest varit inne, men en tur i skogen blev det för att hämta hem en gran. Hundarna tyckte det var ett mycket roligt äventyr! ;) Dom skuttade genom snön som 3 gaseller på flykt... hihi... Vi behövde inte gå så långt förens vi hittade en under snön... Den kommer bli mycket fin sen när jag har gått lös på den ;) Jonne har kokat skinkan ikväll å imorgon griljeras den. Och ja ska koka lite tomtegröt, så vi får en mysig frukost på julafton. Har gjort klart några presenter ikväll, men mer säger jag inte ;) Ser fram emot att slå in allt i fina paket! :) Hur går det för er?

Thaimassage

Fick thaimassage nu till kvällen. Min darling hade bokat tid åt oss samtidigt. Du är så gullig!Det var välbehövligt! Ont & stel överallt, men var lite orolig för hur min kropp skulle reagera...Det finns inte många ord, jag är fullständigt utslagen!! Så tackar för mig & tar en välbehövlig sömn på det här....

Hinner ja klart till jul?

Äntligen är dom postade, julkorten!!I kanske sista sekunden?... Men de tog såndan tid att göra dom!!!Men får vänta ett par dagar innan ja lägger upp bilderna, så dom som jag skickat till hinner få dom... ;)Fick blommor av min älskling idag! 10 röda rosor :D Lycklig, var ordet! (bild kommer)Vet inte om ja kommer hinna/orka allt innan jul. Men vad kan de hjälpas, det som blir det blir. Det blir jul i vilket fall. Ska försöka hitta en gran till helgen, under all snö! Jag hoppas på att min farfar vet vart ja ska börja leta?... :/ Det kan ta ett tag....Om inte annat tycker hundarna det blir kul & jag kanske kan få någon bra bild ;)Har nästan alla julklappar kvar, så det finns lite att göra ännu....Hur ligger du till i julstöket??kram kram

Testat decoupage

Har jättelänge velat testa decoupage tekniken.. Köpte limmet förra veckan, å nu har ja gjort ett prov :)Coolt att man kan göra tekniken på textil!

ljuslykta gjord av en glasburk

Knåpade ihop en ljuslykta..
 
Många frågar mig varför jag spar på saker som är skräp eller som dem tycker är överflödiga. Jag har ett lite annorlunda sätt att se på saker, som att ja ser dom med andra ögon. Om ni förstår vad jag menar?
 
Hur som helst har jag några glasburkar som ja tycker är fina och har sparat. När ja går i butiker brukar ja tänka, en sådan lykta t.ex kan jag göra själv. Nu när jag har fått tag i den rätta ståltråden, så knåpade ihop en lykta på prov..
 
Har tänkt mig flera sätt den kan se ut på och hur ja kan dekorera den. Det här alt blev till på vägen. Letade efter ett fint mönster, för att sen ha det som mall och spraya på. Men gillade idén, så den fick sitta kvar!! ;)
 
 
Har lagt lite sand i botten så ljuset kan stå ordentligt. Det som är bra är att när jag tröttar på mönstret kan jag bara byta ut det ;)

Dörrkrans till julen

Försöker göra lite eget nytt julpyssel, kanske även något att ge bort? Vi får se..
 
Men nu hänger äntligen julkransen på dörren!! Riktigt nöjd själv med resultatet. I år ville jag pröva nytt materiel, så klippte kvistar av tujan som står på tomten & lite fina grenar ifårn träden. För första gågen har jag köpt mig en färdig halmstomme, den större varianten. Har hittat lite smått & gott att dekorera den med i butikerna jag kikat i..
 
Mitt materiel
 
Gjorde små knippen med ca 3 kvistar i varje från tujan, band ihop dom med lite bindtråd. Då är det enklare sen att klä kransen. Så fäster man knippena med mälor som man gör av ståltråd.
 
När tujan på plats så jag kan dekorera min krans
 
Färdiga resutlatet & hänger på plats!
 
Dom små detaljerna, rosorna är gjorda av kottar (har inte gjort dom själv), tog jag några knoppar ifrån grenarna & stack i. Skylten hittade jag på en liten presentaffär.
 
Stjärnan har jag gjort av små grenar & orgazoband.

peparkakasbak

Nu är ja igång med mitt bak.. Det doftar ljuvligt i köket! Ett tips! Kavla ut degen på bakplåtspapper. Då kan du lätt flytta över dom till plåten utan att riskera att dom går sönder :)Har en trevlig 3:dje advent! <3

Pepparkaksdeg klar & lite julgodis

Planen var att vi skulle ha gått på skansens julmarknad idag.Men då SMHI hade lämnat ut 64 varningar, så tänkte vi att de är nog bäst att stanna hemma. Vilket visade sig vara helt rätt beslut! Då det har varit stormvindar, kommit uppåt 1dm snö, blivit plusgrader & är nu mycket halt!!Istället blev det en mycket lugn start på dagen, med frukost framför nyhetsmorgon.. Bazze fick krypa upp i mitt knä & ja gav honom massage.. Det visade sig att han hade en del knutar! Men dom är borta nu :) Han sov som en klubbad säl sen i mitt knä.. ;)Nu under kvällen mellan de korta strömmavbrotten har vi gjort en pepparkaksdeg. Den får gotta till sig under natten. Det är första gången vi gör egen deg, så det blir spännande å se hur det smakar... :) Kokat chokladkola, love it!Det blev riktigt spännande när strömmavbrotten kom å gick, det blev riktigt svart inne! & kunde inte se vad det stod på termometern..

julfixar

nu är snart julen här å det känns!! Fixar å donar så att det blir fint här hemma till jul, å mysigt! I år blir vi hemma, så då blir det mer pynt...Min adventsljusstake 2012 Har gjort siffror i ståltråd i år, format dom med hjälp av en plattång. Fäste dom i tjärsnöre runt ljuset, vilket ger en lite rustik & gamaldax känsla. Enkelt å stilrent som resten av vårat vardagsrum. Men ändå mysigt...Pimpade detta ljus med samma tema, så det blir en röd tråd...

Jul å nyårsfin!

Så då var naglarna fixade! Vad är det man brukar säga, check!? ; )


Är supernöjd!! Det blir nog första gången dom inte är röda till jul.. Men det är ett tag kvar, så ännu har ja tid att ändra mig! ; )

Julstök

Finns en hel del att göra här hemma & fixa med..

Har idag slutfört uppläggning av mina nya gardiner! Stolt över mig själv att ja gjort det ordentligt. Det tog tid, men de var det värt. Kan nu städa bort symaskinen från köksbordet & göra julfint även på de..

Det det blev riktigt mysigt & snyggt med dom nya gardinerna! Lägger upp en bild när sista fixet är klart.

Mer snö ska det bli imorgon, vi får se om djuren kan ta sig ut på tomten sen!?



Alldeles magiskt ute!

& så vackert landskapet är!! Blir alldeles tagen..
 
Det var vindstilla, tyst runt omkring. Kunde höra några fåglar kvittra, en båt långt borta,
mina egna tankar & hundarnas flås av glädje!
 
Å allt detta har ja utanför min dörr! Helt fantastiskt!!
 
Hundarna var överlyckliga!

Allt i sin ordning & julgardinerna är på plats!

Nu är allt i sin ordning igen, Jonne är hemma igen!
 
Har fortsatt mitt pyssel inomhus, för saker att göra finns det alltid & gör fortfarande. Köpte nya gardiner till kök & vardagsrum förra veckan. & när man inte bor i ett slott så behövs dom alltid läggas upp. Så det har jag pysslat med senaste dagarna & har lite kvar... Det blir nya julgardiner i köket.
 
 
Fint blir det! Ni får se färdiga resultatet sen ;)
 
Tomten kom tidigt i år!! Såg att grannen var ute med baklastaren, stoppade honom & frågade snällt om jag inte kunde få hjälp att ta bort lite snö. Vilket han gjorde, det var massor!! Fanns inte ens chans att jag hade orkat & det kändes bra att Jonne slapp när han kom hem. Så nu kommer jag ut igen! Har kunnat det sen i måndags, så har kännt mig rätt så insnöad! & det har ju hunnit komma lite snö sen dess!!
 
Tack snälla granne!

Svårt på många sätt just nu!!

Vet inte vad jag ska skriva, hittar inte orden just nu!...

Är glad att min sambo är klok & stannar där han är & inväntar bra väder att köra i!

Vi (jag & djuren) är fortfarande insnöade. Haft en sömnlös natt, snökaos & storm hela dagen! Så vi var ute endast en liten stund på eftermiddagen, Bazze ville in! Dom ville inte gå ut på tomten, eller snarare var det mer eller mindre omöjligt! Det är en 1/2 m djup snö!! Så har gjort några mindre gångar, så djuren kan ta sig ut åtminstone!

Ska försöka få lite fler timmar sömn i natt!

Snökaos & tips på hur du får bort snön lättare i hundens päls!!

Vi är insnöade här hemma! Det måste ha kommit en 1/2 m snö nu & mer ska det bli!
 
Jonne bedömde att det var för riskabelt att köra hem idag & att de skulle vara omöjligt att köra imorgonbitti. Då för första gången stannar han kvar på sitt jobb.. Lite tråkigt för mig men klokt av honom!! Vi har varit ute på tomten i snöyran idag också! Dom tycker inte det är så kul att vara ute själva & går knappt ner från altanen! Men när vi var ute tillsammans var det fullt ös!!
 
Dock lite svårt att ta sig fram & såklart svårast för lilla Taylis.... Hon är ju bara för söt! Helst så går hon hack i häl efter mig i mina spår, annars i Bazzes elr Nellies spår. Men ibland tar hon jätteskutt fram i snön...
 
Nellie är mer under snön än ovanför...
 
Ett hett tips när man varit ute i snön & hundarna ser ut som snögubbar! Det bildas kocker i mina hundars päls & jag har prövat mig fram efter olika lösningar. En är att spola av dom i duschen. Men vill man inte att dom ska bli ändå blötare än dom redan är så finns det andra bra lösningar.
 
Man kan använda balsamsspray, ja brukar använda samma som till häst. Då fastnar inte snön lika lätt. Spraya den i pälsen innan du går ut & se till att den hinner torka. Dock kan det ev bli halt på golvet inne, så man får inte ta för mycket & kan va bra att ha en handduk under när man sprayar.
 
Vill man inte använda balsamsspray så kan man borsta bort kockarna. Då har ja kommit fram till att en stålkam funkar bäst! Det finns lite olika varianter. Den kommer man lättare igenom snö & päls. Man kan också knacka lite lätt på kockarna så dom går sönder..
 
Bazze är glad att få hjälp & vet vad som väntar...
 
Så här ser mina hundar ut efter några timamr ute i snön...

Röj i snön!!!

Ficka en rolig & mysig stund ute igår med hundarna i snön! Dom fick härja omkring fritt... Vilket dom älskar  
 
Tayla blev något snöig ;)

1:a advent 2012

Nu har vi tänt första ljuset i adventsljusstaken.. Mysigt med julstämningen som infinner sig!




Pepparkaka med brieost!

Kopplat av i soffan efter ha stökat runt här hemma med allt som det innebär inför 1:a advent.. Glögg & pepparkaka med brieost på. Supergott, min nya grej! ;)




Nu har jag krupit ner i sängen med doften av nytvättade lakan, kan det bli mysigare.... Ser fram emot att vakna i morgon med känslan av juletider...

Ska det bli 3:dje gången gillt med ytterligare en ny mobil!!??

Nu börjar jag sakta komma tillbaka ígen!
 
Jag har idag kunnat vara uppe på benen & varit utanför dörren som jag inte varit de två senaste dagarna! Skönt att få frisk luft & kunna röra på sig. Men har myst större delav av dagen med djuren inomhus. Då snövädret & blåsten har fått härja fritt på utsidan..
 
Nellie är överlycklig att snön äntligen har kommit, hon kör ner huvdet under snön & gruffar runt.. Jag tycker också att det är skönt, då det blir så mycket finare, ljusare & lättare med djuren...

STRULAR GÖR DET ÄNNU MED MIN MOBILTELEFON!!
 
Har idag äntligen fått kontakt igen med butiken där min mobil är köpt. Efter 3 samtal till kundtjänst & dom har i sin tur skickat ut 3 st mail till butiken, om att jag vill ha kontakt med dom.  & att dom sen inte ringt upp som dom lovar inom 24 tim är ännu mer frustrerande. Jag är maktlös, då jag inte kan ringa direkt till butiken!
 
Mobilen jag hämtade ut för ett par veckor sen är det samma fel på som den förra. Högtalaren fungerar inte, så ingen kan höra vad jag säger! Är riktigt less på det här nu! Då jag har 12 mil till butiken så är det inte så att man tar vägen förbi!
 
Med allt strul som varit/är så har jag ställt lite krav på dom. För att slippa åka IGEN alla mil, får skicka en betald fraktsedel till mig, tänker inte betala den själv! Dom skickar mig en lånetelefon & skickar även min nya telefon per post när dom fått i den jag har nu. Jag har köpt skyddsplast som sitter på skärmen, vilket jag inte tänker köpa nytt! Så det skickar dom med ett gratis.
 
När jag köpte en ny telefon för 1 år sen & bytte abonnemang, efter det gick mina räkningar i taket! Dom har mer än dubblats. Så har frågat & klagat om detta. Men tidigare har dom sagt att jag inte kan göra något, det har gått för lånmg tid. Jag måste vänta ut min avtalstid. Nu ska jag få byta till en bättre avtal, så jag kan ringa på min telefon igen! För nu är det så dyrt att jag undviker att ringa & då i vanliga fall ringer jag inte alls mycket! Så det borde inte bli dyrt!
 
Så hoppas att detta en gång för alla löser sig, att jag får en ny telefon som fungerar. Att dom ger mig någon typ av ersättning, för all tid & penagr som gått åt hitintills! Vilket dom också har lovat!
 
 

RSS 2.0