Nytt avstämmningsmöte

Med min läkare, AF, FK & Jonne.

Vi gick igenom hur de har gått för mig på jobbet. Trivs super bra & tycker de är roligt. Men kroppen har börjat säga ifrån.. Orken räcker inte till.

Så min önskan var att minska i tid, vilket dom inte dom ville. Dom ville att ja slulle öka timmarna. & säher att min handledare säger att de funkat bra på arbetsplatsen. Vilket stämmer på så vis att hon är nöjd med mig. Men de betyder inte att ja mår bra!

Efter diskussion så får ja minska mina timmar från 10 till 6. Kommer pröva med 2 dagar i veckan istället för 3 dagar. Så jag hinner återhämta mig & ha ett liv utanför.

Frågade om sjukersättning, vilket inte kommer godkänna nu då det inte finns något läkarutlåtande som styrker att ja aldrig mer kan jobba. Tycker ja har gjort allt som krävs, rehab, arbetsprövning, fått mina skov.. Men de räcker inte heller! Vet inte hur mycket ja måste pressa kroppen?!

Vi kommer skicka en remiss nu till en läkare, hoppas då på att få ett läkarutlåtande!! Om inte de går vet ja inte hur de går!?

Gjort ärenden på stan

Har haft en hyffsad dag..

Fick lite massage på morgonen av Jonne. Så jag kunde komma upp & börja min dag. Var en sväng in till staden på em & uträtta lite ärenden. Vet inte är jag var ner på stan senast?! Känns som en evighet! Men lyckades uträtta det som stod på listan. Så det känns bra :)

Var in till optikern & hörde mig för hur mycket det kommer att kosta med dom nya glasen. Får se hur jag gör, om jag ska byta utt till nya bågar eller byta i dom jag har? Vilket som är mest ekonomiskt?

Nu på kvällen har det varit lugnt, har förberett mig inför avstämningsmötet imorgon. Då ska jag träffa min läkare, FK & AF.

Det blir bättre imorgon

Fick åka hem tidigare ifrån jobbet igår, då foten blev sämre.

Väl hemma igen gjorde ja inte många knop. Och idag var det ingen rolig dag!! Skit ont i nacken redan när ja vaknade & det eskalerade sen under dagen vart efter den gick. Mådde så illa till slut av värken att ja höll på att kräkas.
Efter några extra smärtisar & vila så känns det lite bättre...

Hoppas på en bättre dag imorgon med solsken :)

Trassel med hälsenan

Sov länge idag!
Gick upp vid 11.30 först.

Känns något bättre idag, men den värker & ömmar.. Har lindat fotleden, får då lite bättre stöd & det håller området varmt. Men det är lite knepigt att gå, kan inte börja fotleden, så jag haltar fram. Jag ska försöka åka iväg en sväng till jobbet.. Så får vi se hur det går?


Svullen hälsena & underarm

Ja nu börjas de...

Har inflamation i både underarm/handled & hälsenan. Armen var svullen när ja vaknade & alldeles öm.. Inte mycket att göra, mer än att låt den vila & använda ortos.

Hälsenan hände de något med nu på kvällen, vet inte hur? Men helt plötsligt värkte den. Så nu har ja kylt den, ska försöka ha den i högläge under natten. Så får vi se hur de känns imorgon, om ja kan ta mig till jobbet?... Det visar sig.

Kan kanske bero på att ja anstränger kroppen för mycket nu? Då brukar den bete sig så här & säger att nu är det nog! Jag går ju betydligt mer nu & det påfrestar ju såklart fötter & benen mer, men också resten kroppen.

Midsommardagen

Har haft en skön slapp dag hemma...

Sov ut ordentligt! Vi behövde det båda två. Åt sen en sen frukost framför tv, där blev jag sittande, tittade på film. Passade perfekt, då det är grått & regnar ute från och till.

Katterna & hundarna har inte heller velat vara ute idag.

Tar nya tag till imorgon, väntar nu på att få en helkroppsmassage av min kära sambo.

Kan fortfarnade inte ladda upp några bilder!? :(
Får kontakta support & se vad som är felet?
GLAD MIDSOMMAR!!!

Jordgubbar till frukost, MUMS!
 
Matriel till kransen som jag gjorde. Björklöv,blåklint,skogsstjärna & serisa rosor.
 
Färdiga resultatet :)
 
Nere vid majstången & firar midsommar.. Med en picknick..
 
 
Hoppas ni haft en lika härlig midsommar som jag, med vackert väder, trevligt sällskap, god mat & jordgubbar!?
 

Recept till rätt styrka på glasögonen

Hade en trevlig dag tillsammans med Jonne igår.
 
Han var hemma för att kunna köra mig till ögondoktorn &
vi fick en utflyktsdag tillsammans :)
 
Vi var lite tidiga, så stannade till på vägen dit för att titta på lite bilar. Hittade inget intressant då.. Jo en Land Rover Discovery, där jag skulle få plats med allt! ;)
 
Sen när det var dax fick jag droppar i ögonen, vilket sved som tusan! Sen fick jag vänta 30 min på att dom skulle verka. Jag såg vid det tillfället ganska illa & det bländade ordentligt!
 
Hon var mycket nöjd med "gummi lappen" jag haft på höger glas i en månad. Den har gjort verkan till det positiva. Att jag har haft den "lappen" var att hon skulle få fram rätt synfel. Den skulle hjälpa mina ögon att balansera upp mina skelning, eftersom jag inte har rätt glas i mina nuvarnade glasögon.
 
Anledningen att jag fick droppar i ögonen var för att jag inte ska kunna
"fuska" med undersökningen. 
 
Nu har jag fått rätt recept på styrkan & typ av glas, så nu får jag byta ut dom jag har. Träffade även ögonläkaren där, som kollade mina ögonbottnar. Dom såg bra ut, så nu i fortsättningen när jag ev behöver nya glas, kommer jag inte behöva söka via remiss. Vilket går lite fortare.
 
Doktorn tyckte det var synd att jag inte blivit skickad direkt till dom, då jag hade fått rätt glas med en gång & sluppit kostnaden av detta byte. Men huvudsaken är att jag får rätt denna gång, så jag slipper blir så trött & se lite bättre ;)
 
Efter besöket åt vi en sen lunch på Ulirksdals värdshus,
mycket vackert, trevligt & gott!
 
När jag kom hem på kvällen deckade jag, då var jag helt slut! Kroppen sa upp sig! Pupillerna var jättestora fortfarnade, så fick gå med solglasögon inne. Det gjorde också att jag blev helt färdig!
 
Så det var inte en tanke på att senare åka iväg å midsommarhandla. Så det fick vi göra idag när jag slutat jobba, hunnit vara hemma emellen & vilat. Så nu är det gjort & vi kan har en picknick imorgon...
 
(Försökt att ladda upp bilder till inlägget, men det går inte. Varför vet jag inte? Gör ett nytt försök imorgon..) 

En stor flicka nu!!

Tar igen mig efter gårdagen..

Igår var jag på jobbet, timmarna gick fort! Jobbade eftermiddag igår, vilket passade mig utmärkt, då jag får tid på mig att komma igång i kroppen. Efter var jag bara hem & vände, rastade mina egna hundar. Innan jag skulle fira min lilla syster 16 års dag! Det bjöds på räkbomber (en slags räktårta & hennes egen jordgubbstårta).

Ingen liten flicka längre, börjar gymnasiet till hösten..


Vad jag ska hitta på idag har jag inte bestämt, det får jag se när jag kommer igång ;)
Det är svårt att hitta något som har allt man söker..

Nu är helgen också slut & en ny vecka börjar.. Och inte många dagar kvar till midsommar :)

Inte mycket har hänt i helgen, för utom att jag var till jobbet en sväng igår. Regnet har öst ner så det har inte gått att vara ute så mycket för göra något i trädgården..

Så idag har vi tittat på bilar. Vi skulle behöva ha en bil som jag har lätt att kliva i & ur. Där det finns bra med lastutrymme för hundar, lätt att stänga bakluckan, sitta skönt/bra, lagom i pris etc.. Men det är lättare sagt en gjort, faller det inte på bagageutrymmet så faller det på att jag har svårt att komma i & ur. Så kompremissa behöver man, men får vi inte med oss hundarna går det inte. Så sökandet fortsätter...

Vi har tittat på golfresan ikväll med Stig Helmer, riktig kullt film! Hade inte sett den på år, den är lika rolig varje gång :)

Nu blir det sängen, imorgon är det arbetsdag igen..

Viktigt att umgås med vännerna

Har haft en super härlig dag tillsammans med min vän Laila!!

Vågade inte lova något idag då jag varit så slut, fick gå tidigare från jobbet i onsdags. Helt slut i kroppen med värk & huvudvärk. (trots 12 timmars sömn var jag inte utvilad!) Men det kändes något bättre idag när jag vaknade så då passade jag på att umgås..

Vi har njutit av vackert väder, ätit räksmörgås & haft lika trevligt som alltid.. Jonne hade med sig hundarna idag, så slapp tänka på att stressa hem till dom. Vilket kan var skönt emellanåt.Till middag åt vi grillad flintastek med färskpotatis & en yoghurt sås på örter, mums!

Nu ska jag få lite massage, så jag tar mig upp tills imorgon. Får sovmorgon då jag jobbar på e.m, så kan för hoppningsvis orka med lite här hemma imorgon. Vilket ligger efter! Har ju blivit nekad HTJ & Jonne kan inte hinna med allt, så då blir hemmet lidande numera då jag arbet(stränar)ar! Vilket känns tråkigt, för allt kan ju inte hänga på honom, att han ska täcka upp för mig.

& något liv vill jag ha & få umgås med mina vänner utan att ha dåligt samvete!
För det är självklart för andra som inte har ett handikapp.

Sovmorgon...

Skönt att jobba e.m idag!

Det var väl behövligt med en lång sovmorgon & lugn start på dagen.. Gjorde inte många knop innan, planen var att jag skulle orkat med lite innan. Men då orken inte finns är det inte mycket att göra.

Solade en stund istället, mycket skönt idag när det fläktade så där lagom varma víndar.

Helgen tar jag som den kommer, hoppas såklart på vackert väder ;)

Vad har du planerat att göra i helgen?


SOMMARLOV

Nu har småsyskonen fått sommarlov..

Gårdagen tillbringade jag med den yngsta av mina syskon. Vi firade in lovet med att äta (min) första & största kulglass! Riktigt god, egen lokal glass..


Sen köpte vi oss lite picknik & avnjöt den i parken.. Riktigt mysigt hade vi, men när vi blivit tillräckligt stekta i solen där så bar det av mot stranden..


Sofia badade massor, men jag nöjde mig med att doppa fötterna...

Vi hade en super härlig dag tillsammans!!

När jag sen kom hem på kvällen somnade jag... Gick sen upp ca 2 timmar till & men vid 21 tiden lag jag mig för natten.. Är inte riktigt människa idag, så har bett om att få komma lite senare till jobbet. Så får vi se hur länge jag orkar stanna där idag?..Tar nya tag..

Idag är det ny vecka vilket betyder en ny vecka på jobbet.

Trodde inte jag skulle ta mig dit idag, för när jag kom hem i torsdags så deckade jag fullständigt. Sov först en timme på soffan, tog mig upp, men låg där igen några timmar senare helt deckad. Sen var det precis att jag kunde sitta upp & äta middagen. Sen sov jag för kvällen, vet inte hur många timmar det blev sammanlagt? Men mågaa var det!

Sen har jag varit slut i kroppen under helgen, har gjort det jag måste men inte mer.

Idag gick det hyffsat bra på jobbet, turen är att jag trivs så bra. Men tar ut mig så jag inte orkar mycket mer sen :(

Så ska prata med AF nu, om att få gå ner i tid. Så får vi se vad dom säger?

Efter en stöd vila när jag kommit hem idag tog jag en sväng med våra egna hundar i sommarvärmen.
Så mysigt att var i skogen & naturen nu när allt doftar & blommar!

Ikväll gick min lilla syster Felicia ut 9:an. Kan inte förstå att hon är så STOR!! Men det är hon & börjar gymnasiumet till hösten..

Imorgon är det min andra systers tur att få sommarlov, hon går ut 4:an.. Hon har också blivit stor! :)

Frukost i solen....


Midsommar-naglarna fixade


Film dag..

Har vilat stor del av dagen, kändes inte lika jobbigt när regnet öste ner.. Tittade på en film, på andra sidan häcken. Så söta dom små djuren...

Var ute på tomten under e.m, vi gick en sväng i hagarna, hundarna tyckte det var kul att få springa, nosa & leka... Nellie letar sork, hon vill gärna gräva & Tayla hänger på!

Kroppen behövde vila idag & jag skulle kunna sovit lite till. Innan det är dax att sova för natten ska jag lägga mig en stund på spikmattan. Så det blir lite cirkulation i musklerna, sen kommer jag kunna sova gott.

Imorgon är det en ny dag på jobbet.

Natti natti

Hipp hipp hurra på Sveriges dag!


Lång promenad...

Fortfarande mör i kroppen.. Men tog mig igenom dagen på jobbet. Solen värmde lite idag, vilket den inte har gjort på några dagar nu.. Så det var riktigt skönt!

När jag kom hem tog jag en långpromenad med hundarna på e.moppen. Dom älskar att få springa brevid den. Så dom var riktigt nöjda när vi kom hem.

Imorgon får ja sova ut, vilket jag kommer behöva! Ingen tid att passa, tar dagen som den kommer & ska låta kroppen återhämta sig..

Kanske fira med en bakelse imorgon på självaste nationaldagen?! :)

Haft en mysdag med Jonne

Jag är ledsen att det blir glapp i mitt bloggande...

Men när det inte går att blogga från mobilen, då blogg.se saknar en app till android telefonerna & jag inte orkar sitta vid datorn. Så blir det så här emellanåt :(

Men lovar att göra mitt bästa & målet är som ja nämt tidiagre ett inlägg/dag. Men hoppas ni har överseende för detta...

Har haft en dag tillsammans med Jonne, då han var ledig idag istället, då han jobbade i helgen. Vi har lunchat tillsammans, han åt suchi & jag kycklingspett. Mycket gott!!

Sen har vi njutit av varandras sällskap resten av dagen. Jag har varit ganska sliten med värk, ömmande kropp & muskler. Men det har varit mysigt!

Regnet har öst ner på oss ett tag, men när man jobbar på ett hundpensionat så har det ingen betydelse. Så med några extra pauser för mig i fredags tog jag mig igenom mina timmar. Blir lätt nerkyld dessa dagar & får mer ont. Tycker det är lika roligt fortfarnade, dom är så snälla emot mig! Det som är svårt som jag nämt tidigare är att få ihop resten av vardagen. Min energi går åt där, så det finns inte mycket över sen. Hoppas & håller tummarna för att det ska gå över med tiden så att jag kan fortsätta!!

Nu blir det lite te & skorpa innan läggdax, då jag ska kliva upp till en ny dag på hundpensionatet :)

Grattis kort & paket

RSS 2.0