Odinsborg

Istället för att äta snabbmat letade Jonne reda på Odinsborg Restautang och café. Säsongen var inte riktigt igång, men caféet hade öppet för lunch servering. Vi stannade till och åt en matbit.



När vi ändå var på plats passade vi på titta runt, bla Uppsala högar, Uppsala Gamla kyrka. Det pågick en begravning vilket gjorde att vi fick nöja oss med att titta ute. En mycket vacker kyrka med tillhörande klocktorn. Läste om en ev kung eller vem det tros vara begravd i den Östra högen? Spår av ben från djur och människa har hittats, men dom har inte kunnat fastställa om det är en man eller kvinna. Muséet hade vi inte tid för att besöka idag, kanske nästa gång.

Sällan man tar sig tid att stanna till när vi passar något, men är absolut värt att göra emellanåt. Finns alltid något intressant, eller kunna lära sig, något nytt om våran historia.





Nellie's premiär bad för säsongen!

Hon njöt och tyckte det var roligt att få bada, äntligen. Hittade en ny väg, jättemysig skogsväg som ledde os ner till vattnet. Tidigare har vi tagit vägen dit, men tycker det blir tråkigt i längden. Var alldeles tyst, stilla, vilsamt och fridfullt. Precis vad jag behövde!

Blommor gör gott för själen!

HELGENS BUDSKAP
 
Blommor gör människor glada, får oss att le, må bra, gör gott för själen och dom uppskattas. Därför uppmanar jag dig att gå ut i trädgården/parken/naturen plocka en bukett blommor att ställa på köksbordet, i badrummet, vardagsrummet eller sovrummet. Jag brukar ta några mindre buketter till varje rum, det gör mig glad, det känns fräscht och lyxigt. Det behöver inte kosta pengar, vi har massa som växer i naturen som går att ta in. Samtidigt får du frisk luft, njuta av naturen och får ny inspiration.
 
 
 
 
 

Svårt att vara glad när man har ont!

Vakna och känna att nacken värker är inte roligt! Det höll i sig nu till eftermiddagen innan jag lyckades besegra smärttrollet.
 
Just då när smärtan känns mest är det svårt känna glädje och minnas allt kul, bra, roligt jag gjort. Känner mig mest värdelös. Tar mig upp ser till at hundarna får komma ut på tomten (igen efter Jonne åkt), ger dom mat, äter något själv. Sen somnar jag bara om på soffan, tills jag orkar sätta mig upp. Prövade med att kyla nackmusklerna, det hjälpte inte. Tog en tablett och på med Back On Track kragen och nu har det släppt!
 
Sitter nu ute, det är lite kallt, med jag har klätt på mig, den friska luften, solen, vinden får mig att må bra. Då kan jag släppa allt annat, inte tänka för mycket utan bara njuta! Hundarna gör mig sällskap, Tayla ligger nere på gräsmattan och tittar på mig där jag sitter på altanen. Bazze ligger i skuggan och Nellie ligger utslagen i solen.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av den finna dagen, vackert väder och göra något roligt!
 
 
 
 
Önskar dig en fortsatt fin fredag och en trevlig helg!
 
 
 
 

Fått tid (energi) över till mig själv!

Vill försöka lägga tid på mina vänner nu när jag har en medryttare till Tempus. När jag inte orkar allt måste jag prioritera, energin räcker ofta inte till att umgås med vännerna. Nu när Ida rider Tempus ca 3 gånger i veckan får jag helt plötsligt energi över till mig själv.
 
Den här veckan har jag träffat min vän Jennifer, vet inte hur länge sen det var? Hon kom hit med barnen i tisdags, vi åt lunch, fikade och njöt av fina vädret. Hennes son gillar att arbeta med jord, spade och allt där till, han hade arbetskläderna på, vilket passade bra när Jonne var hemma. Dom kunde hjälpas åt i trädgården, fylla igen gropar. Medans jag och Jennifer samtala om annat.
 
Igår när jag var på väg hem från min sjukgymnast stannade jag till hos några vänner till oss. Var tänkt att ta en fika och småprata lite. Jag blev kvar där i 4 timmar! Vi hade mycket trevligt och tiden rann iväg.
 
Känns mycket skönt att få lägga lite tid på mig själv!
 
Idag känner jag bara för ta det lugnt, ha det tyst runt omkring mig och göra saker som jag mår bra av på annat sätt.. I morse hade vi utsläppet av hästarna, jag var alldeles för trött för att kliva upp! När jag väl är på plats i stallet finns det inget mysigare än när solen skiner, hästarna är glada av att få gå ut, få sin frukost. Myser några minuter innan vi åker hem igen och Jonne lämnar av mig.
 
 
 
 

Planering, rensa och plantera

 
 
Sitter ute på altanen i vårsolen och mår gott.
Finns det något bättre än att sitta i solen, njuta av vackert väder, färgglada blommor, hundarna som strosar runt på tomten och fåglarna kvittrar. Det är livet för mig.
 
Planerar vad nästa steg är att göra i trädgården. Igår rensade vi framför ena jordkällaren, klippte ner hallonsnåret som inte ger några hallon, rensade bort sly som vuxit upp, kratta det som gick och nu ser det mycket trevligare ut. Inte som den bortglömda delen av våran trädgård.
 
Har tänkt så sommarblomster i år, som blir som en vildvuxen äng. Jag har rensat bort ogräset och brännässlorna, nu är det bara jorden och fröna som saknas. Har köpt en fröpåse med mixade sorter, blåklint, aster, zinna, romersk riddarsporre, och många fler, som jag tänkte så där. Har lyckats få tag i en stor pallkrage till som ska fyllas med jord och som jag ska så mer lökar och salladslök i.
 
Men ännu kan jag njuta ett tag till av dom fina, små, söta blommorna som blomstrar just nu!
 
 
Ha fortsatt toppenfin dag!

Påskhelgen 2014

Hoppas du/ni har haft en trevlig påskhelg, med god mat, godis, värme och kärlek.
 
Jag har haft en härlig påsk med skratt, god mat, fest, middagar, spontana besök och överraskningar.
 
Långfredagen
Började helgen med att hjälpa till på en hästtävling. Blev hämtad tidigt fredagmorgon. Satt jag till eftermiddagen, tog emot alla som skulle tävla, kontrollerade pass & anmälde att dom var på plats. Kul kunna hjälpa till när det behövs och jag kan.
 
Jonne hämtade mig på eftermiddagen, åkte vidare till mina tvillingkusiner som fyllde 18 år. Öppet hus, bjöd på mat och efterrätt. Vi hade inte tänkt bli kvar länge, eftersom jag varit borta hela dagen redan. Dom släppte inte iväg oss, ville umgås längre och vi blev kvar till midnatt. Som alltid var det mycket trevlig, med många goda skratt!
 
Tack Oscar och Gustaf för vi fick vara med på eran stora dag!
 
Påskafton
Vi hade inget planerat under dagen, tog därför det lugnt, behövdes efter lång(a)fredagen ;)
Efter njutit av fina vädret, gjort lite nytta i trädgården, busat med hundarna packade vi korgen med påskägg och gav oss iväg på en liten tur. Påskkärring fick Tayla vara. Första stoppet blev hemma hos en av mina vänner Laila, där bjöds vi in på påskmiddag med hennes barn och familjer. Helt spontant! Vi hade mycket trevlig och fick skratta gott tillsammans. Vidare sen åkte vi till en gemensam vän Mia. Hon var tyvärr inte hemma, men ett påskägg lämnade vi. På vägen hem stannade vi till hos min andra vän Laila. Hon fick också ett påskägg från hundarna. Som tack för att hon ställer upp när det behövs och för hon är en fin vän.
Tror att våra överraskningsbesök uppskattades! Alltid roligt få göra andra människor glada och kunna överraska!
 
Påskdagen
Vi var bjudna till min farmor och farfar på middag. Först släppte vi ut hästarna på morgonen, trötta som vi var efter allt gick vi och lag oss igen efter vi kommit hem. Sov någon timme till. Vi hann även denna dag njuta av det underbart fina vädret i trädgården. Tog lite glass på verandan, innan det var dags ge oss av igen. Vi hann med en titt på grisarna, kalven och marsvinen också på gården. Allt smått är gulligt, då känns det att våren är här. Hade mysigt ute på verandan där vi åt påskmiddagen, alldeles lagom med mat. 
 
På vägen hem stannade vi till hos min gammelfarmor. Vi var där innan middagen med då var hon inte hemma, därför tog vi det på vägen hem istället. Hon blev mycket glatt överraskad och rörd av blomgruppen jag gjort till henne. Trodde hon tyckte vi kom försent, men inte hon, blev inbjudna på fika. Hon var mycket glad övar få sällskap på kvällen, hade hunnit vila efter hon kommit hem, därför var hon pigg och orkade med vårt besök. Två timmar senare fortsatte vi hemåt.
 
Idag jobbar Jonne, jag passar på att ta det lugnt och njuta ännu mer av det fina vädret ute i solen. Har fixat lite i trädgården, ätit lunch på altanen och bara varit. Är jätteglad över alla vi hunnit träffa, umgåtts med, roliga möten och gemenskapen som vi haft.
 
Utsikten från altenen
 
 
Har du gjort något roligt i påsk?
 
Dags ta hand om Tempus.

Red ut idag

För första gången på flera månader red jag ut idag! Vilken härlig & skön känsla. Som ett barn på julafton. Inte nog med det, av en slump lyckades vi alla i stallet rida tillsammans, det har inte hänt sen jag flyttade dit för drygt 1 år sedan! Bästa tiden nu, inte för varmt för hästarna, inga mygg eller bromsar. Bara njuta! Har tyvärr igen bild från dagen.

Decoupage på blockljus och påskägg

Nu till påsk när man ska gå bort, kanske vill ge något personligt, annat än blommor och choklad. Ett blockljus som man gjort decoupage på kan vara en sak. En annan, ett eget ägg som man dekorerat själv, tex med decoupage teknik. Underdelen är decoupage av en servett, överdelen sprayade jag. Dekorerade också med ett band jag klippte till, lite dun från en fjäder, pärla, och en blomma. Mycket roligt och uppskattade att ge bort något man gjort själv!

Planering, post-it, prioritera

Försöker planera min dag, vecka. Hur ska jag lägga upp den för att hinna, orka och utnyttja tiden på bästa sätt.
 
Hur gör du när du ska planera?
Jag gillar listor, lappar, post-it. Det bästa som finns är att få stryka något på listan!
 
Min lista för dagen;
*Blogga
*Ringa ett samtal åt Jonne
*Mocka till Tempus
*Köpa hundmat
*Handla grönsaker och frukt
*Skruva ihop lagerhylla
*Promenad med hundarna
*Meditera
*Ringa gammelfarmor
 
Listor gör det lättare för mig att planera, få en överblick på vad som ska göras, kunna prioritera. Förhoppningsvis hinner jag med det som står på listan, om inte får det stå kvar till vidare. Har jag inte listan är det lätt att glömma något viktigt eller svårare planera min dag. Det bästa är om man kan ha en rimlig lista, så det finns en chans att hinna med.
 
Blev överlycklig när vi bytte till Windows 7, då det finns en app. som heter fästisar, post-it som man har på skärmen. Dom använder jag såklart flitigt. Sen har jag en Office OneNote där jag kan skriva anteckningar, den har jag inte hunnit börja använda ännu. På mobilen har jag också en app. med post-it lappar som jag skriver ner det jag behöver minnas, ser jag det på skärmen. Men gillar även den fysiska post-it lappen. Det som också händer när jag skriver ner det på en lapp, då kan jag släppa det. Behöver inte hålla det kvar i närminnet, vilket gör att jag kan komma på nya saker skriva ner. För ska jag hålla allt i huvudet kan det bli lite rörigt. Har upptäckt hos många som försöker hålla saker i huvudet, dom glömmer oftare och har svårt att minnas om det är gjort eller inte.
 
Almanackor, dagböcker är såklart en favorit också. Nu på senaste åren har det inte blivit så mycket dagbok, men jag skriver här på bloggen, i min filofax, väggalmanackan, Tempus träningsdagbok. Tycker att det är roligt att kunna gå tillbaka senare och se vad jag hade för mig. Nu är det jättekul om jag ramlar över någon gammal anteckning från när jag var i tonåren!
 

Ett varmt skönt kvällsbad

efter arbete i trädgården hela dagen.
Rätt mör i kroppen, men det jag önskade skulle bli gjort har jag genomfört idag.
Tomaterna, tagetesen, småbladig och sallads basilika har jag sått. Köpt ekologisk jord som jag ska så  och odla grönsaker i mina pallkragar. 
 
 
 
 
Sättlöken är i jorden (nästan alla, fick inte riktigt plats), fler pallkragar önskas, om vi ska kunna odla det vi vill. Jonne ska försöka ordna några till åt mig. Brukar odla något nytt för varje år, i år blir det lök, ruccola, slanggurka och bladpersilja. Får se om jag lyckas?
 
 
Ska så morötter, blandad sallad, ruccola, slanggurka, krus och bladpersilja. Köpt en lagerhylla där jag kan ställa upp mina minidrivhus, i vardagsrummet.
Den får jag montera i morgon.
 
Precis kommit upp från ett skönt varmt bad, skön avkoppling och mysig avslutning på kvällen och helgen.
 

 
Hoppas eran helg varit behaglig? Önskar er en fin vecka! /Madeleine

Drömmen om ett växthus

Våren är här, det är underbart att vistas i trädgården och naturen nu, se allt väckas till liv igen.
 
Har påbörjat rensning i rabatter idag. Ta bort spåren av hösten och vintern. Det får mig att må bra i själen, ett hopp väcks till liv igen och viljan att skapa. Jag har köpt sättlök som rödlök, gul lök och vitlök. Fröer som ska sås, plockade fram drivhusen, hoppas på ork till att så i morgon.
 
Gräslöken tittar upp redan, tror även jag inte skördat all vitlök från förra året, det har tittat upp nytt i landet. Persiljan växer, någon morot verkar också ha övervintrat? Min dröm och önskan är att ha ett eget växthus, kunna odla sina egna grönskaer och förlänga säsongen något. Jag har nu odlat, vitlök, tomater, morot, sallad, örter och bär tidigare år. Det har gått jättebra! Har jag ett växthus utökas utbudet något att kunna odla lite känsligare grönsaker. Vi får se om den går i uppfyllelse i sommar?
 
Hur har du det, odlar du något eget hemma, på balkongen eller i trädgården?
 
Jag tycker det är fantastisk att få göra det från början, se det växa, pyssla om, skörda, äta det de goda som jag odlat alldeles själv. Sen smaken går inte att jämföra med något annat! Känslan när jag öppnar dörren går ut i trädgården, plockar det jag vill ha till min sallad, matlagningen eller efterrätten. Mer ekologiskt och närproducerat kan det inte bli.
 
Kruspersilja och citronmeliss från tidigare år som jag odlat själv.
 
 
 
 
 
 

Cellprovtagning, vaccin mot livmoderhalscancer.

Den här dagen har varit likadan som gårdagen.
 
Men har hunnit med mycket, viktiga ärenden som cellprovtagning. Viktigt att göra, fick veta idag du kan vaccinera dig mot viruset  HPV, humant papillomvirus, som orsakar cancer i livmoderhalsen, tror hon sa upp till 48 år. Tidigare har dom gjort på tjejer i tidig tonår, då det är säkrast vaccinera sig innan sexdebut, för att inte vara smittad av HPV. Men nu har dom släppt på gränsen. Detta hade jag ingen aning om, kan tänka mig vaccinera mig. Det är ingen garanti att inte få cancern, men HPV 16 och 18 skyddar mot livmoderhalscancer som orsakar 70 % av all cancer i livmodern. Men du behöver fortsätta göra dina cellprovtagningar, för se om det skett några förändringar.
 
Det är lätt att se lappen man får hem i brevlådan, tänka jag tar det sen. Talar av egen erfarenhet. Jag hade cellförändringar, som sen försvann. Men det hade kunnat varit annorlunda. Nu går jag och tar mitt cellprov vart tredje år. Första kallelsen fick jag vid 23 års ålder, sen kommer den med 3 års mellanrum. Det är inte obligatoriskt, bara en rekommendation. Du gör det på drop-in och det tar några minuter.
 
Har du gjort dina cellprov?
Hur tänker du inför vaccinet?

Hektiskt!

Är trött nu, inte hunnit vila som jag borde gjort. Den här dagen som jag trodde inte var hektisk, blev ganska tuff. Den började lugnt, kanske lite för lugnt. Hade full koll på vad klockan var, men tiden rann iväg ändå, lunchen fick jag äta på stående fot. Precis när jag ska åka har Nellie tagit sig utanför staketet. Hon hör inte mig fast hon står bara precis utanför, hon är så inne i det hon gör. 10 min sen vart jag till sjukgymnasten. Hon tejpade mig, men satt samtidigt i telefon med datorsupporten. När jag var på väg hem stannade jag till hos några vänner, lämnade en DVD där om horsemanship, som dom skulle få låna av mig. Blev kvar där i 2 timmar, drack kaffe och pratade om livet.
 
Hem, släppte ut hundarna på tomten medans jag bytte om till stallkläder. Iväg igen till Tempus, tiden rann iväg när jag pratade med henne jag hyr utav. Men jag gjorde det jag tänkt, Tempus fick hoppa igen i longeringen. Mycket duktigt är han, gjorde ett bra jobb! Hemåt igen, bytte om igen, åt middag, på med stallkläder igen, iväg och släppte in hästarna. Hem, klädde på mig mer, ut med hundarna på en kortare promenad, jag tog moppen och Jonne gick. Väl inne igen, satte mig i soffan, värkte mina knän. Efter lite massage, avkoppling ska jag nu sova min Beauty sleep. För göra mig redo inför nästa utmaning i morgon.
 
 
 
 
 

Lyssna på vad din kropp säger!

DAGENS BUDSKAP
 
Lyssna på vad kroppen säger!
 
Var rädd om din egen kropp! Ofta tänker vi inte på ta hand om oss själva, vi kör på som vi brukar uttrycka oss. Men den kroppen vi har i detta liv måste vi vara rädd om. Det är lätt att säga, tänka eller säga jag behöver inte. Men för den ska orka, hålla och vilja, måste vi ta hand om den.
 
På flera sätt kan vi värna om kroppens mående, träning som får dig och kroppen att må bra. Äta balanserad kost, kanske byta ut till ekologiskt, närproducerat i den mån det går. Fyller vi kroppen med massa socker och sånt som den inte kan ta vara på kommer inte vi få den näring kroppen behöver. Får då svårt med ork, koncentration och hälsa.
 
Jag har börjat byta ut allt vi äter eftersom till ekologiskt. Det går lätt att tycka att det blir kostsamt och därför undvika. Jag tänker det blir kostsamt i längden för min kropp och hälsa. Det jag stoppar i mig vill jag ska smaka gott och vara nyttigt. Vem vet vad som händer med kroppen i framtiden med alla gifter dom besprutar med för att öka hållbarhet? Jag vågar inte chansa, vill inte heller.
 
Måste också låta kroppen återhämta sig mellan varven. Ofta är det stress som på olika sätt gör sig i uttryck, värk, huvudvärk, magsår, dålig sömn, glömska osv. Kroppen är duktig på att säga till, men vi är lika duktiga på att inte lyssna! Låt dig själv ta en vila, paus, stäcka på dig, lägga dig på rygg i fem minuter. Bara det lilla gör kroppen får en chans att läka sig.
 
Livskvalité, njutning, vård av kropp och själ.
Lyssna på din kropp, vad säger den, gör det den säger!
 
 

Tempus fick nya utmaningar

Hoppas du hade en bra helg!?
 
Jag hade en händelserikhelg. Tempus fick hoppa två gånger. Lördagen var meningen Ida skulle ha ridit, då hon inte kunde longerade jag honom, för att göra det lite roligare och jobbigare lag jag ut 3 galoppbommar, som jag sedan ökade svårigheten med lägga upp mittenbommen på en sockerbit och sen båda ändar på sockerbitar. Då låg en bom på marken före och efter hindret. Han jobba på bra, i jämn och fin galopp, fina språng. Har aldrig gjort övningen tidigare.
 
Dagen efter möttes jag och de andra som har hästar i stallet på förmiddagen för att rida en lektion, working equitation, olika statoner man bygger där du ska göra övningar med hästen som kräver koncentration, kommunikation, lydnad och en modig häst. Jag har gjort likanande övningar och en del var samma, Tempus glänste därför och skötte sig alldeles utmärkt. Mycket roligt att göra något tillsammans! Efteråt hoppade Sara (som hållit lektionen för oss) Tempus. Han var mycket trött sen dagen innan, han ville därför inte riktigt gå framåt, men några srpång blev det och han tog sig över.
 
Förbereder mig och Tempus inför uppgiften att öppna "grinden".
 
Extra poäng om man sätter fast hästen? ;)
 
Eftermiddagen var vi först på kalas, min bror och sambo har fyllt år båda två. Vi firade, åt goda tårtor, kakor och småbarnen underhöll oss vuxna.
 
Avslutade kvällen med en god middag på restaurang. Jonne ville bjuda ut mig, ,mycket god mat, jag  åt en risotto med sparris, Carl Johan svamp och tryffel. Skönt bara för en stund koppla av, njuta, äta gott och slippa ta reda på allt efter.
 
Efter allt som hände i  helgen behövde både jag och Tempus vila idag. Passade bra när det regnat hela dagen, fick lite gjort inne istället. Hundarna ville knappt gå ut, de var snabbt ut och in igen. Nu till kvällen då Jonne kommit hem tog vi en promenad när det var uppehåll ute. Skön, frisk luft ute.
 
Nu tänkte jag ladda upp batterierna igen inför i morgon.
 
God natt!
 
 
 

Önskar er alla en trevlig söndag!

 
Livskvalité är att njuta i stunden, höra vågorna, ta vara på ögonblicket,
inte göra någonting.

Kommunicera

DAGENS BUDSKAP
 
Prata med varandra, stanna inte i tystnad. VIKTIGT!
Det är så lätt att sluta kommunicera med varandra, om man tycker något är svårt att ta upp med den andra partnern. Men sluta inte prata med varandra, det kan bli så fel. Av något litet från början blir till något stort, tiden går och desto svårare blir det ta upp. Tills slut vet du inte vart man har den andra, får känslan av att man inte känner varnadra, vet inte längre vad hon/han tycker, känner eller vill. Istället för att prata om det från början, även om det är jobbigt. Men det blir inte lättare! Tala ut, säg vad du känner, då känner du dig lättare sen. Annars kan det göra du stannar upp, inte kommer vidare i ditt eget liv eller erat tillsammans.
 
Jonne kommunicerar med Nellie
 

Kännt mig stressad i kroppen

Har kommit i otakt igen med mitt bloggande, ska försöka komma till rätta i morgon igen.
 
Var lite trött efter gårdagen, sov därför extra länge idag, mycket skönt! Kunde vakna utvilad, dricka min smoothie i förmiddagssolen. Efter jag var klar med mina morgonbestyr passade jag på att njuta av det fina vädret med hundarna. Vi tog en skön promenad  efter vägen & in i skogen. Kände att jag behövde få andas frisk luft, komma ner i varv, av någon anledning kände jag mig stressad i kroppen? Gjorde det även igår kväll, var tvungen att lyssna på en avslappningscd. Kände det tog lång tid innan kroppen kunde slappna av, komma ner i en lugnare och djupare andning. Vilket märktes på Bazze, han var också speedad, hade svårt att lägga sig ner för att koppla av. Vi har upptäckt att han speglar mitt mående. Vilket betyder när han piper, springer runt och jag går till mig själv för att känna efter, är jag stressad eller har ont av någon anledning. Ser jag då till att slappna av kommer han ner i varv. Kan låta märkligt, men det är sant! Det finns ett talesätt; hunden (katten/hästen) speglar sin matte (/husse). 
 
 
 

En dag som betyder mycket!

Dagen blev lite annorlunda än jag planerat. Satte mig vid datorn i god tid innan jag skulle ge mig iväg idag, men inget ville fungera, därför blev det inget inlägg då.
 
Åkte iväg som planerat till en av min yngre bröder för en fika och umgås några timmar tillsammans med hans son. När vi fikat, lekt ute på tomten, klara för att gå in igen, tänkte jag åka hemåt. Istället blev jag kvar till kvällen och vi åt middag tillsammans. Vi har haft en jättemysig dag tillsammans, pratat, lekt, gungat, tittat på vattnet och bara varit. Är mycket glad att jag äntligen kom iväg, när han gick på pappaledigt för drygt 5 månader sen pratade vi om fika, nästa vecka börjar han jobba igen. Den här dagen kommer jag leva på ett tag, min brorsson är underbar, det händer massor i hans utveckling. När jag ska gå, säger hej då till honom, säger sonen hej då för första gången. Längtar tills vi ses nästa gång!!
 
Tack fina för en fantastisk fin dag tillsammans! <3
 
 
 
 

RSS 2.0