Hundar behöver oxå kvalitetstid!

2 dagar i rad har Bazze & Nellie varit med husse på jobbet. Skönt med lite avlastning ibland, när jag inte har orken. Samtidigt får jag & Tayla egen tid tillsammans :)Dom behöver den tiden lika mycket som vi! Så är glad att jag kan ge henne lite mer kvalitetstid!

Solarium är det bästa medicinen för mig!

Har varit på OT center idag å måttat min arm för att kunna beställa hem en axelortos. Som jagska använda vid aktiviteter när min axel är i ytterväggen, för att undvika en ny luxation. Men fortfarande kunna vara aktiv, om ni förstår... Efteråt jag var klar & var påväg hem passerar jag badhuset. Passade då på att ta en paus, lägga mig i ett varmt solarium. Skulle det inte vara farligt att sola för ofta skulle jag göra det var & varannan dag för att det gör min kropp så gott. Under den tiden kan min kropp slappna av som den inte gör annars, jag blir varm i alla muskler vilket är det optimala för mig. Så om man hade ett solarium för värmen skull, å inget som skadar skulle det underlätta mycket för mig!! Den bästa medicinen. Lite trixit att ligga på den hårda plasten för min axel, men allt går att lösa ;)

Första tecken på att våren snart är här!

 
 
 
VACKRA TULPANER
 
 
 
 

Ett hjärta av ståltråd, dekorerad med pärlor!

Denna ros med ett hjärta i, (som jag skapat själv vid ett tidigare tillfälle), gav jag till min darling vid alla hjärtansdag. Böjde till en bit ståltråd format som ett hjärta. Hittade pärlor som matchade, tog en ny bit ståltråd, som jag trär pärlorna på, för att sen vira runt hjärtats stomme. Denna är inte täckt med pärlor hela vägen, tyckte det blev snyggare så här. Fäste hjärtat på en blompinne, då jag kan sätta ner den i jorden. Det går å göra varianter, det är bara fantasin som sätter gränser.

Druckit den godaste latten idag!

På kafé Esaias, gjord med kärlek! En mysig & spontan fika med min darling.. Det var en upplevelse att få fika hos Joel på kafé Esaias. Det är hans passion i livet, han trivs & är stolt för det han gör. Vilket är kul att komma till en sådan typ av person & bli serverad av. Det finns en tanke bakom allt & en känsla för produkterna. Han ger en lektion i hur man brygger det godaste kaffet, man får en historia vart kaffet kommer ifrån & man känner sig varmt välkommen! Absolut ett ställe som man måste besöka!

Önskar er en skön fredag & en härlig helg!


Vår, turkost, vitt, inrednings detaljer.

Jag ser alltid fram emot de olika årstiderna, att få göra om hemma. Byta färger, mönster, flytta om inrednings detaljer. 
 
Innan jul (2012) var jag på en lokal julmarknad med lokala hantverkare & konstnärer. Vilket alltid är extra kul tycker jag när det kommer ifrån trakten, en hobby som någon håller på med i sin lilla verkstad. Det finns en annan känsla i dom sakerna, kärlek & engagemang. När man blir intresserad av något, kanske vill köpa föremålet så kan man få prata med "tillverkaren" direkt & dom delar gärna med sig hur dom gått till väga eller hur dom tänkte.
 
Jag har en förkärlek för formen HJÄRTAT. Det är något som jag märker att det återkommer ofta när jag skapar något själv eller inhandlar något till hemmet. Hjärtat är en vacker form, det har en betydelse som passar in i många sammanhang. Så som sagt, det är något jag dras till & lika så i detta fallet.
 
Till julen hade jag röda ljus på detta keramikfatet. Nu när det närmar sig vår gillar jag att ta in pastell färger, som turkos i detta fall.
 
Om ni frågar mig är det ett mycket användbart keramikfat. Som kan användas till många tillfällen, plaster & ändamål.
 
 
Om ni tittar närmare så kan ni urskilja små hjärtat på fatets kant.
 
 
Hjärtan som har ett fint mönster. Tänker mig att dessa hjärtan kan jag använda till lite av varje..
 
 
 
Med få saker kan du förändra mycket, få en annan känsla i ett rum, genom att välja en färg som du vill ska framhävas. Som i detta fall turkos. Då blir det den röda tråden, som får helhets känslan i rummet. T.ex kan du ta några ljus, en prynadsdetalj, kudde & en filt, så har du ett "nytt" rum.
 
Har du några roligt tips på hur man kan förändra? Skriv gärna en kommentar! ;)
 
PUSS

Cute teddy


Nostalgitripp med bumbibjörnarna

Något som tog mig tillbaks 20 år i tiden.. Zappade mellan kanalerna å hittade ett avsnitt med bumbibjörnarna. Det får mig att minnas när jag var lite å såg filmen, en favorit! När jag sjöng med i signaturmelodin; "hipp hurra här kommer bumbibjörnarna, studsa fram igenom sagorna, om du vill följa med? Bumbibärssaften, den magiska kraften, dricker du utav den..." Dom är ju för söta dom små björnarna

Förkylning & VM I skidor, bra kombo!

Förkylningen håller i sig, ont i leder, kanske lite feber också? Hur som helst blev de lite för mycket för min kropp att hantera. Min EDS, en luxerad axel som ska läka & förkylning på de. Passar bra att titta på VM i skidor då, hade en bra tajming helt enkelt! Nu ska ja försöka få lite sömn, vila ordentligt imorgon. Så är jag snart på benen igen :)

När jag var förkyld sist?

Det minns inte jag!? Det är många år sen, men nu åkte jag dit.. Huvudvärk, värk i bihålorna, ligger jag under duntäcket på soffan. Tittar på VM i skidor, sett F Hansdotter ta brons, å nu hoppas vi på herrarna, staffet i skidskytte. Blir omhändertagen/bortskämd av min darling...

KÄRLEK TILL ER PÅ ALLA ♥ DAG

 
            En vacker rosa ros till er alla fina människor som finns för varandra, en vän, en partner, familjen, medmänniskan.
 
Det viktiga är inte att ge något dyrt eller känna press från andra att köpa presenter. Bara att ge en extra kram, ge en komplemang eller skicka ett gulligt sms, rita ett hjärta på en post it lapp värmer. Tro inte att det lilla är för lite & att det alltid behövs mer. Det är bättre att säga det, skicka sms:et, ge den extra kramen, rita hjärtat, för annars kan du ångra dig imorgon att du inte gjorde det! Oavsett om det är alla hjärtans dag!
 
Glöm inte hur viktiga vi är för varandra
 
 

Gräsänka i natt

Riktigt seg dag, låg långt in på eftermiddagen kvar på soffan i min morgonrock! 
Men kände på att det skulle göra gott med frisk luft, fåglarna hade slut på mat & Bazze å Tayla behövde komma ut en stund. Så klädde på mig temobyxor, vi 3 gick ut tillsammans i snöyran...
 
Nu är det påfyllt igen, dom måste ha mat nu när det är så mycket snö...
 
 Har igår bytt ut god jul till välkommen, praktiskt när man kan använda samma krans.
 
 
Lite dålig sikt, men det är vackert ute!
 
Trotts att min finaste darling å prinsessa inte sover hemma i natt, såg Sture å Jane till att jag inte behövde känna mig ensam. Mys & kärlek ♥

BIRTHDAYCARD

Till min darling på hans födelsedag.

LOVE HEART LIFE


AXEL LUX STEG 2

Nya övningar från sjukgymnasten. För att träna upp rörligheten igen efter min axelluxation. 2:a dagen jag gör programmet nu, å får mycket ont efter dessa 7 övningar! Det är som om någon skulle köra in en kniv & vrida om! Klarar någon/några fler cm sen 2 veckor tillbaka :) & som C min sjg sa - Bättre med 1 cm, & för att kunna klara 2 cm måste du först klara 1 cm. Låter löjligt, som om att det inte skulle märkas om ja slarvar, men det är tvärtom! Så gör mitt bästa, kämpar på en dag i taget, mot nästa cm!

GRATTIS MIN DARLING

Hipp hipp hurra på din födelsedag!Vi väckte honom på sängen i morse ja å hans dotter med en chokladtårta dekorerad med jordgubbar å hallon som vi skapade tillsammans :)

My January nails

Nu är det "redan" dax att förnya, å göra något roligt med designen! Får se vad vi hittar på? ;)

Gör din egna kylpåse för svullnanader!

Fick tips av min vän som är sjukgymnast, istället för att använda en hård kylklamp & kyla ner svullnaden med. Kan du enkelt göra din egna kylpåse! Du tar ett par dl mjöl i en fryspåse, lägger den sen i frysen i ca 15 min, klar att lägga på svullnaden/skadan!Nu har jag gjort 3 st till mig själv & hunnit testa. Funkar super! Dessutom är bonusen att den är mjuk å formar sig efter t.ex axeln :) PRÖVA!! ;)

Godmorgon <3

Kunde inte sova pga smärtan! Istället sitter ja under mysfilten, dricker en kopp te, å zappar mellan nyhetsmorgon & vakna med NRJ :)

BERGODALBANA

Min helg har verkligen varit som en bergodalbana!
 
Blir tokig på att sitta hemma & inte ens kunna gå utanför dörren då det är alldeles för halt. Så sitter här inne mellan dessa väggar & kikar ut.
 
Så ett besök kändes mer än nödvändigt, (om jag får säga så) att få fika besök av min närmaste vän Jennifer & hennes dotter på 8 månader i fredags eftermiddag. Sen ska man såklart orka umågs också. Men jag tänker som så, även om jag är tröttare efter än innan så ger det mig så pass mycket energi så min kropp orkar fortsätta läka.
 
Vi hade några timmar tillsammans här hemma & kunde sitta i lugn å ro vid köksbordet & prata gammalt å nytt. Det var ju några månader sen sist vi sågs så har en del att ta igen. Roligt att få se hur hennes dotter växer & utvecklas också!
 
Men det tog kanske lite mer kraft än jag räknat med, när Jonne klev innan för dörren så rann tårarna ner för kinderna. Då gick luften ur mig! Resten av kvällen låg jag på soffan & blev servad med dricka, mat, kärlek... Det jag upptäckte då var en "bula" (svullnad) på min skadade axel & den var inte så liten heller. Om ni tänker er en större apelsin & delar den på mitten. Så STOR var "bulan"!! Kanske överansträngt axeln mer än jag trott!?
 
jag & min bula/värk/svullnad har sen under helgen åkt upp & ner. SKA vara utan slingan/metellan/ortosen (vilket ni vill kalla den) nu enligt ordination från OTP (ortoped). Men sen hur mycket jag kan/ska belasta fick jag inga klara diriktiv om?.. Har inte gjort mer än vad jag kännar att jag klarar av. Gjort rörelser som gör lite ont, men inte för ont. För tanken är att jag ska använda armen & att få tillbaka min rörelseförmåga. Har ett sjukgymnastikprogram som jag fick när jag lämnade sjukhuset, men tror det behöver uppdateras? Vilket det kommer göra när jag träffar min SJG C nu på torsdag.
 
Så om jag ska sammanfatta det hela så har jag ena stunden haft lite bättre rörelseförmåga. Sen den andra stunden är svullnaden mycker större & jag är tillbaka där jag var i början. Med en hemsk värk & kan inte röra eller nudda armen. Vilket är mycket frustrerande!!
 
Detta medför dålig sömn på natten & orken i armen varierar mycket!!
 
& hur mycket smärtis ska man ta? Är det bra att känna värken, så jag inte överanstränger mig? Eller ska jag ta smärtis för att kunna lindra den väsrta svullnaden & värken??
 
Nu har jag kylt axeln vid ökad svullnad & någon gång tagit en smärtis då värken blir allt för påtaglig!
 
 
Hua!! Va långt inlägget blev, det var inte riktigt meningen.. Men så kan det bli ;)
 
Fortsättning följer...
 

GODMORGON

Hoppas ni får en skön söndag, njuta av solen som jag!Är seg idag & axeln molar, så hoppas med lite sol som värmer i nacken genom fönstret, en varm å mjuk filt å lite kaffe ska få mig på benen... ;)

ÖNSKAR DEJ EN HELG MED MASSA KÄRLEK!


RSS 2.0