Vila passar bra en dag dom denna!

Vila, vila å vila lite till... Tar på krafterna att vara på äventyr! Den nytta jag gjort idag är att betala räkningar, resten av dagen har jag tillbringat på soffan. Passade bra idag att ha en sådan dag, när regnet har öst ner. Vilket jag är glad för, annars hade allt häromkring blivit gult & brunt. Men nu får växterna & naturen ny kraft att leva vidare igen!

Det blir en bättre dag imorgon, hoppas min edskropp är i bättre form då! Kanske får jag också ny kraft av regnet!?






Dagen efter helgen

Trött nu, men så roligt jag haft i helgen, ganska spontan rakt igenom, med många fina intryck. Har en bilder att visa ifrån gårdagen, hoppas jag får till dom imorgon!?

Idag har jag försökt ta igen mig lite.. Har varit till Tempus, han mådde toppen. Vilket känns skönt & bra. Nästa vecka kommer en ny häst, känner ägaren sen barndomen, lite speciellt att ha hästarna i samma stall!

Meningen var att alla valackarna skulle gå ihop from idag, dom släpptes ihop, men ponnyn slutar inte fösa Tempus & Catch Up. Vi hade svårt att ta ut hästar när han. hela.tiden ska vara på dom & efter hack i häl. Båda har sen tidigare dåliga erfarenheter av ponnyn, då dom blivit jagade, det var då Tempus rymmde. Nu är dom tillbaka i sina gamla hagar igen, så får dom gå så fram tills i helgen. Sen flyttar vi om igen.

Stiftelsen sommaren 2013

Gjorde en spontan tur till Furuvik igår för att se Stiftelsen live. Blev en lyckad kväll med bra livemusik, god mat & skratt! Några vänner var där på campingen, vi blev inbjudna på middag & räkor efter. Ofta blir det spontana de bästa tillfällena & roliga! Man har inga förväntningar & tar det som det kommer..
 
 
 

En sommarkväll med havsutsikt & grillbuffé

Vilken sommar dag!
 
Har njutit hela dagen, lyckades ta mig upp tidigt idag också, vilket var länge sen sist. Det gjorde att jag njuta av solen längre. Tog en lugn förmiddag framför nyhetsmorgon, några nya tips & idéer om vad jag skulle kunna gjuta i betong. Har prövat det vid ett tillfälle & tyckte det var roligt, har en massa idéer om vad jag vill göra. Någon gång ska det bli av.
 
När solen värmde så gott passade jag på att sola lite också innan det blev för varmt på altanen. Har börjat på en ny tavla idag, fick ett ryck & en önskan om att måla har jag haft sedan länge. Har också prövat det tidigare, önskade mig ett stafli, vilket jag fick i påskpresent. Men har inte haft någon inspiration att måla, men ni när jag har lite mer ordning på mina pyssel saker så kom den, & penseln glöder... Det är så roligt, försvinner bort & kan släppa allt annat & bara fokusera på att måla. Det blir som en slags meditaition.
 
Kanske vågar jag visa resultatet senare ;-)
 
Har pratat om att äta grillbuffé med Jennifer & hennes sambo i sommar, som finns här i närheten av där vi bor, ikväll fick vi ihop det. En varm & vacker kväll också för att kunna sitta ute. Det är en gammal grosshandlargård som dom har rustat & gjort om till restaurang, där dom under sommaren har olika temakvällar, i en vacker skärgårdsmiljö där man har utsikt över viken. Vi kunde äta oss mätta på vad som erbjöds i buffén, med trevlig musik ifrån en trubadur som spelade under kvällen. Rundade av kvällen, middagen med en promenad längs vattnet. En lyckad kväll, trevlig på alla sätt! Är glad att det blev av, vilket det inte alltid blir när man har pratat om det & ska lyckas få ihop det!
 
En av byggnaderna på grosshandlargården
 
Gästbryggan
 
Vigseludden
 

Njut av det du har!

Ölands norra udde, intill fyren Långe Erik
 
 
Se dig omkring, se på det du har, det fina framför dig & njut av sommaren!
 

Med våra vänner på en tripp över havet!

Kom i en svacka nu efter båtresan jag gjorde i tisdags. Helt slut i kroppen, nacken värker som den inte gjort på länge nu, har svårt att sova, vaknar med en hemsk värk. Tar en timme i taget & tar dagaen som den kommer & försöker att inte ha för stora krav på mig själv... Men såklart lättare sagt än gjort!
 
Men hur som, hade vi en mycket rolig & trevlig tripp med vänner tur & retur över till Mariehamn. Storm var lovat, vi väntade in i det sista, skulle resan bli av. Men vi gjorde det, vilket var tur för vi hade mycket trevlig tur!
 
Åt den goda buffén tillsammans, frossa i alla läckerheter, som räkor, lax, fläskkarré, flankstek, ostar, jordgubbar, glass & kolasås..
 
 
 
 
Alkoholfritt är gott! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Ett gott skratt förlänger livet :-)
 
Tack vänner för en trevlig dag tillsammans på Ålanshav!
 
 

Va mycket saker jag har!!

Är slut i kroppen nu efter 2 dagar bärande på prylar! Inte riktigt klara, men snart... ;-)




Göra om/iordning hemma

Burit & flyttat omkring saker utifrån & runt i blivande hobbyrummet. Som nu har varit ett utrymme av förvaring av saker som vi inte vetat vart vi ska göra av för tillfället, staplat på hög... Det är en del kvar, men det börjar närma sig slutet. Sen kommer jag kunna använda rummet igen & så småningom tapetsera om för att bli ett trivsamt hobbyrum kompinerat med ett kontor. Det som vi börja på för 1 år sedan men av flera anledningar blev lagt på is. Men nu fick jag ett ryck!!
 
 

Stolt över våra framsteg!

Planen var att ta nya bilder idag med min Pentax K-5 på Tempus. Men när jag kom till stallet, var ute i hagen & skulle knäppa på kameran, fanns det inget batteri kvar. Ett mysterium, då det fanns mer än hälften kvar sist jag använde den.

Men det blev ett par bilder med mobilen, efter ridturen. Fick ett roligt & lyckat ridpass på ridbanan. Är mycket nöjd & stolt av det vi åstadkommit, på den korta tiden!



Glada blev dom att se varandra igen efter att ha varit ifrån varandra ååå länge ;-)



Åland, Mariehamn

Idag ska jag försöka ta det lite lugnt, varit ganska trött nu den senaste veckan & sovit länge..
 
Igår blev det en spontan tripp över med båten till Mariehamn fram & tillbaka. Det var länge sedan vi gjorde det nu tillsammans jag & Laila. Men hon tog isiativet & frågade mig om jag inte ville hänga med. Sagt & gjort så åkte vi eftermiddagsbåten.
 
Ute i Östersjön
 
När vi anländer till Mariehamn är det en tävlig med optemistjollar som pågår, vackert att se på!
 
 
 
 
 
 
Kobba klintar har blivit en nytt utfärdsmål sen dom låtit renovera upp den gamla lotsstationen, läste om det tidiagre i sommar, nu fick jag chansen att se det på håll. Den nya Kobbabåken är 13 m hög & vit så den syns på långt håll över havet när man kommer. Lotsstationen anlades 1862 & lades ner 1972. Sen efter det har det bara fått förfalla. Den nya båken har byggts enligt en gammal förlaga. Sommaren 2012 inveigdes den igen, hit kan man ta sig med en båt ifrån Mariehamn.
 
 
 
En vacker tur över till Åland, med många goa skratt... Tack vännen för att jag fick följa med!

Smultron till efterrätt



Smultron med vaniljglass & hackad choklad, till efterrätt en sommarkväll! Inte helt fel att kunna gå ut på tomten för att plocka lite smultron till efterrätten, riktigt lyxigt! Fick ihop nästan 2 dl!!

Det börjar bli dax att ge sig ut i blåbärsriset. Såg några idag när jag var ute på promenad med Tempus i eftermiddagssolen. Tycker synd om hästarna för dom stora hästbromsarna. Fick döda några stycken idag under den lilla stunden jag var där. Men Tempus är lite skyddad mot med sitt flugtäcke han bär.

Nya äventyr imorgon!!

Sommarbilder i Juli

Några av mina avtryck ifrån helgen som varit
 
Överraskningspicknick för Jonne i fredagkväll
 
Min finaste skatt <3
 
 
 
 
 
Avslutade kvällen med ett dopp i sjön
 
En dag i på stränder, i sol, bad i havet med lek å bus...
.
Smultron på strå
 
 
Besökte min vän Ewa i hennes ateljébutik
 
Henning
 
 
En underbart rolig kväll hemma hos Mackan & Ewa
 
 
ÄNTLIGEN,
fick jag se & höra min darling spela bas, senast han spela var 13 år sedan!!
En avslutning på söndagskvällen & helgen med sång, dans & spel på diverse instrument tillsammans! =D
 
En helg jag kommer minnas! Är lycklig & stolt över att leva det liv jag gör tillsammans med min bästa vän & kärlek Jonne!
 

Sol & bad!

Kan inte klaga efter denna dag!! Haft en lugn & skön dag tillsammans med min kärlek. Badat, solat, slappat, njutit, skrattat, pratat... Vi hann med två stränder, äta lunch, fika å läsa några rader innan det var dax att åka hem.

Första stoppet blev till en strand som ligger på en camping, där är det fullt av badsugna, vi hittade en plats på kanten, i gräset, där vi hade utsikt över hela stranden & havet.


Nästa strand är något helt annat! Den är lugn, högst några familjer samtidigt, betydligt mindre strand, mysigare, båda stränderna är det långrundt på, klart å fint vatten, fin sandbotten. Här åt vi lunchen å fikade..




Känner att jag suger i mig all sol jag kan få! Värmen gör att jag mår bra & inte alls får/har lika ont. Att ta ett dopp emellanåt är bara uppfriskande å skönt! Har tagit en del fina bilder idag med min Pentax K-5, men är alldeles för trött nu, tar det imorgon...

Före & efterbild

Så här såg jag ut innan klippning & toningen, det mesta hade försvunnit av den gamla toningen & håret blev mycket slitet av blekningen vi gjorde på längderna för ett par gånger sedan :-(



Färdiga resultatet! :-D







Mycket nöjd med färgen & klippningen. Tyvärr fick vi ta bort lite mer igen pga av de slitna topparna... Vilket gjorde att jag har ganska kort hår, om jag jämför med för 8 månader sedan. Men nu är det fräscht, vilket är det viktigaste för mig!

Snygg färg & klippning!!

Äntligen fick vi till det!! Var tvungen att ändra min klipp & färgtid hos min syster för 5 v sedan. Vi har inte lyckats få till det förens idag! Hon har gjort ett toppenjobb!! Supernöjd med färgen, vi valde en varm brun toning från botten & ca 1 dm ut på längderna, på topparna (resten av längden) valde vi en ljusare kopparton. Ska fråga om jag kan få en bild ifrån henne, så ni får se när hon stylat håret.




Söndag-Tisdag

Idag tog jag igen mig på förmiddagen efter helgen & gårdagen. Det tog på krafterna efter årets varmaste dag. Våran termometer gav upp, det visade bara ett streck, vilket betyder att det passerat 50 grader! Vi fick inte något gjort av det vi planerat, jag tog en ridtur på Tempus under förmiddagen. Resten av dagen spenderade vi vid havet, med bad, korsord, fika.. Hundarna fick också ta sig ett svalkande dopp, men först under kvällen när vi vågade ta en promenad utan att dom skulle tuppa av!

Igår var vi på middag hos vänner till Jonne, jag träffade dom för 2 år sedan som hastigast. Nu fick jag chansen att lära känna dom lite bättre, vi blev bjudna på grillat & jordgubbar till efterrätt :-) Vi pratade länge, det blev en sen kväll & vi var hemma efter midnatt.. Sammanfattningsvis hade vi mycket trevligt!

Solen sken likaså idag, jag har passat på att njuta av den här hemma. Fixat lite i trädgården, gosat med hundarna & solat..

Nu värker mina ögon, tackar för mig, behöver några (många) timmars sömn nu!... ;-)

Årets varmaste dag

det är vad dom lovat idag, sitter ute på altanen nu & det är 32 grader redan kl 9.07 i solen!

Igår tyckte hundarna det var varmt när vi tog en promenad mitt på dagen, idag får vi nog ta dom till ett ställe där dom kan bada.





Får se vad termometern visar idag, igår vid lunch stod den på 36,8 grader i solen. vilket den nästan redan är uppe i. Dom flesta kommer att dra sig mot vattnet eller skuggan idag. Jag njuter till fullo. i den här värmen mår jag som bäst i kroppen!


Skärgården är livet




Bilden är tagen med min mobil, har inte redigerat den!

Snart fräscha naglar igen!

Idag bar inte min bästa dag, känns som om att jag aldrig kom igång. Vissa dagar är så, min sjukgymnast sa till mig idag att jag måste ta mina pauser, jag får inte fuska med dom. Vilket är lättare sagt än att få det att bli av. Men pauserna är förutsättningen för att jag ska orka & en chans för kroppen att vila..

Imorgon kan jag inte vara trött, då är det dax att göra om mina "godisnaglar"



Dom har vuxit alldeles för mycket nu för att hålla, har gått 1 vecka längre än jag brukar, vilket märks!!




Få njuta lite mer av dom söta, vackra, fina...

Tycker det lite synd att blommorna har så kort livslängd, försöker hinna njuta av dom så mycket jag kan.. Ett sätt är att plocka små buketter & ta in, placera ut dom lite varstans i huset/lägenheten, då finns det större möjlighet att få njuta av dom & det blir samtidigt fint å trivsamt inomhus.

Har glömt vad dessa små rosa söta blommor heter? Men dom fick stå på vardagsrumsbordet.



Prästkragarna som skymtas i bakgrunden har hållt sig fina nu i snart 2 veckor :-D

Hoppas du fick en skön, solig & trivsam helg!!?

RSS 2.0