Saknar våra vänner från västkusten redan & kul att återförenas igen!

I helgen fick vi träffa våra vänner igen, vi har inte setts på 1 år! Vilket gjorde att det blev ett extra kärt återseende. I helgen var det den Nordiska EDS konferensen som vi skulle delta i båda jag, Jonne & våra vänner C & E ifrån västkusten. Då vi bor ganska nära där konferensen hölls & dom långt bort, sov dom över hos oss i helgen. Jättekul tyckte vi, då vi fick lite extra tid att umgås, för där på konferensen fanns det tyvärr inte mycket tid över att prata mellan föreläsningarna.
 
Jättekul att också se några välbekanta ansikten & några nya ifrån EDS riksförbund. Det blir alltid speciellt på dessa träffar & möten när vi delar samma diagnos. För då känner jag mig inte annorlunda vilket jag annars gör. Vi förstår varandra, ger tips, kan stötta när någon har en jobbig period & glädjs, ser hopp när någon mår bra. Det är också skönt att ha med sig Jonne, då det inte alltid är så lätt, han får också leva med sjukdomen fast han inte har den. Nu har han chansen att träffa andra i samma situation, prata med andra som är i samma situation som jag,
 
Vart 5 år träffas alla Nordiska länder. På plats fanns föreläsare ifrån Chicago Dr Brad Tinkle, Holland Dr Philiphe De Wilde & Sverige, Maritta Hellström Pigg, (som jag haft som läkare), Sjukgymnast & AT Elke Schubert Hjalmarsson. Det var mycket bra & givande föreläsningar! Jag tyckte den som gav mig mest var psykologen Dr Piliphe De Wilde, otroligt bra!!! Han talade mycket om hur du kunde se saker ifrån en annan synvinkel, lära dig leva med en svår sjukdom & hur du ska hantera olika situationer du stöter på i din vardag. Han talade utifrån erfarenthet, refereade vad patienter har sagt till honom. Allt detta är inte lätt, men det finns vägar att gå som gör livet mer värdefullt, & värdefulla är vi allihopa, vare sig med eller utan diagnos. Alla är vi olika, & vad är normalt!?
 
Vad tyckte ni andra var mest givande som var där?
Skulle vara intressant att höra lite ifrån er också..
 
Åter igen vill jag säga attt det var kul att se alla igen! Träffade några bloggläsare som jag inte sett tidigare IRL, spännande & roligt.
 
Tack alla!!
 
Kramisar
 

Vilken späckad dag!

Vilken dag, helt färdig!

Gick upp före 07.00, släppte ut hästarna, hem, fixa å dona hemma, kl 10,00 kom hundcoachen, 2 timmar med henne, äta lunch, till stallet igen, hovslagaren, rida, hem, äta mellis, sen dog jag på soffan.

Shit har inte bäddat klart sängarna till gästerna som kommer imorgon, ut till stugan i mörkret, efter ett par vänder upp
till huset blev jag klar,
huset sen var jag klar, dog för 2:a gången på soffan


Nu ska jag hämta andan, ladda batterierna tills imorgon, ser fram emot helgen!! :-D

Ser sakta ljuset i tunneln, djuren ger mig energi & kraft!

Fortsatte att sortera saker idag, kom lite längre, det en bit kvar till mål. Men för att orka & hinna med annat också blir det en bit i taget. Börjar se ett ljus i slutet av tunneln :-)

Lovade att hjälpa en av tjejerna att mocka åt hennes häst idag, jag åkte dit efter jag slutat jobba. Det var även min tur att luncha hästarna idag, passade då på att mysa lite med Tempus. Borstade av honom, han fick äta lite gott & efter några pussar släppte jag ut honom igen. Det gjorde att jag orkade kvällen också.

Nu är jag trött, längtar efter massagen jag bokat på fredag, känns som det var evigheter sen men i själva verket 2 veckor tillbaks. Plus den massage Jonne givit mig....

Imorgon blir en intressant & intensiv dag!!!
Kaos, sorterar, skönt med en paus hos Tempus då!

Fick en del gjort inne idag, köpte en byrå av min bror för någon vecka sen, den har jag flyttat in i skaparrummet idag. Den sväljer en hel del av mina saker. Har sorterat, tömt en garderob & flyttat dom till byrån istället. Men va prylar jag har! Det tar evigheter att sortera! Behöver plats att ställa pärmar på, men har ingen bra hylla för dom. Funderar på att flytta om lite, kanske att jag får rum med dom i en av bokhyllorna!? Sen allt plock, jag blir tokig, ser inte ut som om jag gjort mycket, men det tar aldrig slut.

Fick en paus när jag åkte till Tempus, hade missförstått henne jag skulle rida med på eftermiddagen, som tur va var en annan tjej där & Vi kunde rida ut tillsammans :-D


Nu börjar höstrutinerna i stallet

Ny vecka, ny dag på jobbet. Idag var jag riktigt pigg, såg fram emot att jobba några timmar. Men började dagen framför Malou i efter tio, med Jane i knät & med solen som värmde skönt genom fönstret.Berättade att jag köpt blommor för drygt en vecka sen, det tog ca 3 dagar innan rådjuren varit där & ätit på dom! Inte speciellt kul när vi köpt blommor för över 3000 kr sammanlagt, för att dom ska äta upp dom sen!Nu har jag satt ihop kompostgaller som får stå över krukorna på nätterna, kanske jag får behålla dom!

Ikväll var det mitt första pass att släppa in hästarna, det märks att jag blivit bortskämd med att dom gått ute nu i flera månader. Tempus & några till gör det någon vecka till innan dom stallas in för höst/vinter. Skönt att slippa mocka några färre dagar när vintern är så lång, sen nu när det varit fint väder finns det ingen anledning att han ska gå in...

Vad skulle livet vara ytan djuren!?

Börja helgen med ett roligt ridpass på ridbanan, Tempus va framåt idag, vi hade ett bra samarbete! Solen sken, himmeln
var blå..


Finns inte ett bättre sätt att starta dagen på! Har fortsatt varit ute, planterat lite som var kvar sen förra helgen, konstaterade att rådjuren ätit på mina planteringar! Inte roligt när man lägger
ner tid & pengar för att ska äta upp dom sen!

Hundarna har varit med oss hela dagen ute & medans husse klippte gräs passade vi på att gå en promenad i eftermiddagssolen.

Avslutade den på bästa sätt, "hur många lingon finns det i världen??"


Varför går jag emot mig själv!?

Borde inte ha åkt till jobbet idag, kände redan när jag vaknade att värken inte skulle släppa, försökte med det mesta innan jag skulle åka, den försvann inte. Kämpade ett par timmar på jobbet, men kände då att det blev för mycket. Jag har lovat mig själv inkl andra att inte ta ut mig fullständigt, att inte dra ner på det som är viktigt. Vad händer, jo jag går emot min kropp, drar ner på umgänget med hästen, vänner, träning etc. Jag har inte ridit på 2 veckor! Kan inte göra så emot mig själv! Måste prioritera mig själv & ingen annan, för om jag inte gör det blir de missvisande i utvärdering senare som FK & AF ska göra (hur mycket jag orkar arbeta?!).

Vill inte ha det så här, trött, ont, orkar inte umgås på kvällarna, lägger mig tidigt!


Ligger på rygg i sängen, ska sova om några minuter, imorgon blir det sol, tänker inte låta den här jobbiga dagen/veckan förstöra min helg.

Djuren & jag ikväll

passar på att hämta lite kraft i form av mys med Sture när inte husse är hemma.. Vi ligger sked på soffan <3Det har varit en mycket lång dag, krafterna är slut, men är mycket nöjd med min dag :-D

Kan vara svar på en del frågetecken

Har varit med Bazze till veterinären idag, då han visar symptom på smärta.

Hon sa att det inte är normalt att ha dom symtomen i hans ålder, & undersökningen visade att han har ont i bakre delen av ryggen, han visar att det gör ont, han kan inte sträcka ut bakbenen som han borde kunna. Att röntga rygg & höfter kan bli aktuellt, men vi börjar med antiinflammatorisk & smärtstillande medicin nu under 10 dagar. Allt detta kan vara en förklaring till varför han har utvecklat visa beteenden & piper när han har/fått allt, som mat, blivit rastad etc..

Jag hoppas nu att detta hjälper honom & att han blir av med sin värk!! <3


En ny vecka, en ny chans!

Dom flesta av växterna har jag planterat nu. Det är en rosbuske, en mini "granboll" & en klematis kvar. Till dom behöver jag hjälp att gräva gropar, sen är jag inte helt säker på om dom ska planteras där jag tänkt från början? Behöver inhandla ett passade fat till krukan där minigranen i form av en boll ska växa.

Köpte pelargoner på rean också, men det visa sig att jag har dåligt med krukor, behöver inhandla några som matchar.

Idag är det en ny vecka, en ny dag på jobbet, en ny chans att göra saker annorlunda. Förra veckan blev inte som jag tänkt mig med Tempus, orken räckte inte & det var första gången på länge jag inte red under hela veckan. Hoppas det bara var för den gången, för jag behöver rida för att hålla igång min träning, det får inte bli åsidosatt nu när jag börjat arbetspröva. Viktigt! Det säger även min sjukgymnast & AF säger att det är viktigt att inte allt annat blir försummat.


Första dagen är avklarad, ligger i sängen nu & ska försöka återhämta mig inför morgondagens utmaningar :-)Lyckan, medicinen, åkte till handelsträdgården!

Nu är det länge sen jag skrev, de senaste dagarna som gått har varit riktigt jobbiga, med värk, smärta, huvudvärk, extremt trött. Har kämpat mig igenom dagarna!!

Igår hade jag fått nog, Jonne bjöd mig på en massage, nu känner jag mig lättare, har mindre ont & kan andas!

Idag kunde jag göra det jag väntat på länge, åka till handelsträdgården, köpa massa höstblommor :-D Underbart, 2 timmar gick jag omkring bland alla fantastiska växter, fynda en del på rean också :-)

Nu har jag att göra!! :-)

Nellie 5 år <3

Vi började dagen med en promenad i en solen, jag, Bazze & Nellie. Nellie min prinsessa blir 5 år idag, vart tar åren vägen??

Hipp hipp hurra på din födelsedag!!


Du skänker mig glädje, jag ler, skrattar med dig, du är full av liv & bus <3

Fortsatte min 2:a arbetsdag idag, vi gick igenom mina arbetsuppgifter, lite nytt & lite "gammalt". Jag sprutar ut idéer, har visioner, hoppas min kropp orkar denna gång!

Avslutade min dag hos Tempus, vi gick också en promenad, stannade en stund, titta ut över viken som va alldeles spegelblank..Lätt att vara efterklok, jag som planerat så bra!!

En annorlunda dag!

Fick ett oväntat besök i morse, Jennifer titta förbi på en kopp te. Trevligt med lite sällskap på morgonen..

Allt gick enligt min plan, jag kom iväg i tid, mycket god tid.

Jag frågade min syster igår om vi skulle äta lunch ihop då jag hade vägarna förbi. Men nu ville hon absolut att jag skulle komma innan! Ok, jag hade ju så gott om tid, de hinner jag. Hade tid för att fixa naglarna kl 12 & kl var nu 11.30, det är inte långt mellan ställena. Jag svänger av, där börjar mina problem. Jag vet inte exakt vart jag ska, inga problem, med en GPS på telefonen. Men varför får jag inte in min position!? Innan jag löser det har det gått 15 min!! Gärnet mot syster, är där 11.57, bråttom!! Stressad, hatar att vara sen & jag kan inte tänka klart, utan jag bara kör. Ringer & talar om att jag blir max 5 min sen! Snurrar runt & inser att jag tappat bort mig, vart är jag!? PANIK!!

Kommer inte ihåg vad gatan heter, vilket håll ska jag åt!? Ringer igen & försöker hitta en adress, inget resultat, bestämmer mig för att åka tillbaka, tillbaka ut på E4, för då vet jag vart jag ska. 40 min senare är jag framme, 40 min sen, genomsvettig, ont i huvudet & skämms för att jag var så sen!

Hon tog emot mig ändå, fixade mina naglar, supernöjd, jag kunde åka tillbaka till syster & äta den tänkta (sena) lunchen, vila lite för att sen vända hemåt igen!

Vad jag har lärt mig är att allt blir dubbelt så mycket värre när man är stressad, så det hjälper inte, stanna upp istället & samla sig är bättre & göra saker & ting metodiskt. Lätt att vara efterklok, som man brukar säga...
Får en andra chans på hundpensionatet!

Första dagen på jobbet, idag har jag börjat om på nytt igen med min arbetsprövning. Det är 1 år sen senast, vilket är en lång tid, mycket har hänt sen dess!

Ser fram emot att vara på hundpensionatet igen, några nya ansikten sen sist & några jag känner. Vi ska hitta lite nya uppgifter som jag ska ta hand om i en förhoppning om att det blir mer långvarigt denna gång. Kunna ha flera olika uppgifter som gör att jag orkar bättre, att jag ska kunna välja att vara inomhus, vara fysiskt aktiv eller ha mer stillsamma uppgifter.

Jag är redo att ge det en ny chans, har blivit varmt mottagen igen av Anette som har pensionatet, vilket gör mig glad.

Tog en promenad med hundarna när kom hem & efter det var det att trycka på en knapp. Jag åt lite & sen somnade jag i 2 timmar!! Helt färdig i kropp å knopp.

Imorgon är jag ledig ifrån hundpensionatet, men har annat att göra, bara att ladda om för nästa dagsäventyr.
Varm sommardag i september!

Började dagen med att smyga iväg medans Jonne sov till Tempus. Red en tur med sällskap ut på vägarna i sommarvärmen. Går knappt att förstå när det är som en av de varmaste dagarna mitt i juli!

Jag var nog kika svettig som Tempus när vi åter var hemma på stallplanen igen. Frukost åt vi sen ute i solen & bestämde att vi packar picknickkorgen & åker till stranden, där låg vi i 3 timmar! Så skönt!!

Där stannade vi i 3 timmar, löste korsord, badade 4 gånger, fika, innan vi återvände till verkligheten!

en trollslända mellanlandade på min panna...

När vi tog kvällspromenaden stod 2 älgar. & tittade undrande vilka vi var som störde i deras kvällsmat!?Avslutade våran underbara dag med bio, Snabba Cash Livet Deluxe..

Hoppas du haft en fin helg!?Träning i olika former

Igår var jag & Bazze en sväng på stan, tränade på att följa, inte bli fixerad av andra hundar. Han skötte sig exemplariskt!Idag har jag tränat hästen, red en stund på banan, han gör små framsteg varje gång, även jag, är nöjd med vårt pass.

Den här veckan har kännts som en evighet, kanske pga av min trötthet & värk? En del omställningar här hemma har gjort det mer krävande just nu, men på sikt är tanken att det ska underlätta.

Jag håller modet uppe, på måndag börjar jag min arbetsprövning igen, hoppas det blir den sista & vi kommer till ett slut sen.

Min bilder ifrån veckan

Åskoväder är vackert!

Vacker, mystisk åskhimmel ikväll när jag var hos Tempus!När ja tog första bilden syntes ingen regnbåge, såh den efter jag tagit bild på trädet & den mörka himmelen & sen kom en till!!

Idag var det en dag jag väntat på mycket länge! Den har har varit givande & fått klarhet i mycket, sett saker ur en annan synvinkel. Lovar att berätta mer, men nu är jag ganska mosig efter denna psykiskt krävande dag, lite (läs mycket) sömn sen är jag fit for fight igen ;-)

Släktträff

Vi fick en superhärlig dag igår med hela tjocka släkten, alla var på plats, ca 50 st!
Femkamp, som mitt lag självklart vann(!), vi skrattade, åt varandra, kämpade, hejade & såklart försökte vi distrahera motståndarlagen! ;-)

Tack alla släktingar för att vi gjorde en fantastisk dag tillsammans att minnas! Har ännu inte hunnit kika på bilderna ifrån dagen, det ska bli riktigt skoj ;-)

RSS 2.0