Utan feber, alltid något!

Något bättre idag!

Har varit utan feber för första dagen på länge nu. Så det har varit riktigt skönt! Men tog det lugnt på f m tills jag kommer igång i kroppen. Sen kunde jag diska undan lite det jag har samlat på mig de senaste dagarna. Har fått en maskin tvätt ren idag oxå. Så känner mig mycket nöjd!

Sjukt egentligen, en frisk person skulle nog tycka att en sådan dag var "misslyckad". Att inte hunnit något mer på hela den dagen. Medans jag är super nöjd!

Men i alla fall. Min kusin är hjälten för dagen som med sin kompis skottade på min framsida. Nu är det en jättefin gång & även runt bilen också. Super!! Nu kan jag ta mig ut ;)

Min syster Felicia kom förbi efter skolan & åt lite mellis. Trevligt att få en liten pratstund innan även hon flyger iväg till Thailand med sin mamma. (Där min bror kom hem ifrån för 1 v sen).

Blev ordentligt påmind igen fram mot kvällen om mitt ljumskbråck, när jag tänkte ta mig lite frisk luft. Efter ha varit "instängd" sen i torsdags. Tog hjälp & fick sällskap av Elin. Kände att det var för riskfyllt att gå ut själv. Men envis som man är, så ville jag också ut. Men det var tur att jag var klok & tog med mig Elin, för jag hade mer ont efter bara en kort bit. Så tog en mycket lugn promenad, men den blev långt ifrån tråkig!

När vi hade vänt hemåt igen & skulle gå igenom den berömda lekparken då upptäckte jag färska älgspår. Vet att det är 3 st som rör sig här i området & har passerat över min tomt tidigare. Efter en stund upptäckte jag även älgskitar som jag dock var osäker på vad det var till en början. Då det var så mörkt att det inte gick att urskilja vems spill det var. Men efter en bit till in i parken får jag se något mörkt som försvinner bakom en liten liten dunge. Det är mörkt ute så det är svårt att se. Säger att jag tror att det är älgen till Elin & hon blir rädd medans jag tycker att det är spännande.

Sa till Elin att vi tar det lugnt, vi gick lite framåt så vi skulle få se vad det var för något som jag hade sett en skymt utav. Elin ville ta en annan väg, men jag tyckte det var lugnt. Hundarna är helt exalterade vid detta laget. Men det var svårt att gå tyst då min jacka prasslar i kylan som en presenning. När vi passerat förbi lilla dungen så ser jag älgen står i lilla slänten & tittar på oss. Kul att se älgen på så nära håll. Ca 12-15 m.

Vi får möjligheten att titta på den en stund innan den bestämmer sig för att ge sig av. Efter Nellie gett ifrån sig ett skall. Då vart Elin lättad & tackade Nellie för det så hon inte skulle bli uppäten utav älgen ;)

Den galopperande ut på vägen där det kom en bil, men som tur var så han den se älgen & stannade. Vi pratade kort om våran upplevelse tillsammans på måndagskvällen. Klockan var över 21.30, vi gick hemåt sista biten. Men tror ändå att vi upplevde det på olika sett fast vi såg samma sak. För mig var det en spännande upplevelse & häftigt, mendans jag tror Elin tyckte det var mer en skräckblandad förtjusning.

Vi upptäckte när vi skulle gå in att vi var vita i det håret som stack ut utanför mössan, ögonfransarna var vita & halsduken var täckt av vit frost. Vi skrattade åt varandra hur vi såg ut. Det var ordentligt kallt så ögonfransarna hade med säkerhet kunnat gå av! Det såg ut som vi hade använt vit mascara :)

                                      Bilden är tagen för ca 2 v sen..




Kommentarer
Postat av: Renée

Har du oxå en massa feber? Jag har ju typ en halv, en grad så där och det vill inte ge med sig.. Blir tokig eftersom jag redan är så dålig så det räcker nu tycker jag...



Kul med älgarna! Roligt att se vilda djur i dess riktiga natur. Har själv stött på ett antal genom åren då jag kunde gå. Mötte en sur älgko en gång mitt i älgjakten som bara var några meter ifrån och hon frustade åt mig! Då vart jag rädd kan jag lova!



Ha det bäst och många kramar!

2010-02-23 @ 09:15:32
URL: http://www.vimsigamamman.blogspot.com
Postat av: Elin

Älgar är häftiga men läskiga på närä håll, så det så ;)!!

2010-02-25 @ 15:52:52
URL: http://eelinslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0