Torsdag 20111229

Försöker hitta någon inspiration till vad jag ska skriva...

Kanske är så när man är lite krasslig?...
Hade tänkt blogga några bilder. Men kan fortfarnade inte föra över bilderna från mobilen till datorn. Har sökt på
google efter en manual, till min mobil. Men hittar inget. Så får ringa till en support & hoppas på att dom kan hjälpa mig.

Har inte hänt speciellt mycket idag, har även denna dag legat på soffan större av dagen. Febern har gått ner, men blir trött & varm när jag gör något. Förkyld, så låter som en kraxade kråka... Men det kan säkert vara en reaktion efter allt jag har stått i innan & under julen också.

Så får ta en dag i taget helt enkelt.

Tarzan kom hem sent igår, så nu är hela familjen samlad igen :)
(han var borta i 2 nätter). Tror han blir lite sur när jag inte är hemma & försvinner iväg då?



En dag på soffan

Nu sitter jag här en liten stund innan jag ska lägga mig..

Har legat större delen av dagen på soffan, täppt i näsan & lite febrig. Men började dagen med att träffa min lillasyster Felicia som kommit hem från Thailand efter ha varit borta i 4 månader! Hon kom hem ett par veckor tidigare än beräknat. Mycket kul att se henne, få krama om henne igen.

Hon behövde skjuts, då jag såg chansen att få träffa henne :)
Så vi hann umgås en stund i bilen & sen stannade jag en liten stund där jag lämnade av henne. Så nu när hon är hemma är allt som vanligt igen!

Hoppas på att vara lite piggare imorgon, så åtminstånde orkar vara uppe på benen. Så jag kan packa upp kläderna efter resan.

Men det visar sig vilket tillstånd jag är i imorgon när jag vaknat..

Natti natti....

Önskar er en god fortsättning!

Mycket ledsen att jag inte uppdaterat här.

Har varit i fjällen & firat jul tillsammans med Jonne & hans familj. Trodde att jag skulle kunna blogga ifrån telefonen, men blogg.se har ännu inte någon app till androida telefoner. Så därav blev det ingen uppdatering :(

Vi åkte i torsdags morse & kom hem igår kväll. Vi har varit strax utanför Åre i Tegefjäll. Hundarna var med såklart! Dom har haft det hur bra som helst.

Jag har varit i fjällen för första gången i mitt liv. Valde att åka snowboard. SÅ KUL!!

Ja till en början var det riktigt svårt, men greppade ganska snart hur man skulle bära sig åt. Första dagen fick jag en lektion av J dotter. Första gånen jag skulle åka knappliften ramlade jag på rumpan 2 gånger. Inna jag ens kommit iväg! Trodde det skulle vara med motstånd & att jag kunde halvsitta.. Men det var inte riktigt så, ja bara skrattade åt mig själv.

Då började vi med första grunderna, att komma upp, stå stilla, ta sig ner & sen åka frånm sida till sida. Så när jag kunde åka från ena sidan till den andra hela barnbacken ner så gav vi oss för den dagen. Riktigt nöjd!!


Dag 2 fick jag en 2 tim lektion av en instruktör. Efter den lektionen hade jag kommit så långt att jag kunde, styra hastigheten & lärt mig svänga.

William (min snowboard instruktör) & jag


Så 3dje dagen kunde jag åka själv i backen & praktisera det jag lärt mig. Flera bla J trodde jag skulle ge upp efter 2 timmar första dagen. Men jag kämpade på, trots vurpor, blåmärken & en grym träningsvärk i kroppen!!

Är riktigt stolt & nöjd med mig själv. Kom längre än vad jag vågat hoppas på. Men det krävs ett jävlaranamma & ett stort tålamod!

Längtar tills nästa gång redan!



Igår kväll hälsade vi på hos moster, där hela tjocka släkten på mammas sida var! Riktigt kul, att få träffa alla!! Vi var något sena, så vi äta ikapp dom andra. Men nu har jag nästan presenterat Jonne för alla mina kära släktingar. Så nyfikna dom varit! ;)

Nu sitter jag här inlindad i ett duntäcke, uppvärmt i torktummlaren. Har feber & är förkyld. Så det blir att släpa sig till soffan nu & kurera mig.


Hoppas ni har haft en lika bar helg som jag!?

Kram till er alla!


Snart har jag fixat allt inför julen

Nu är det natt & borde ligga i sängen.

Men både jag & Jonne var riktigt trötta tidigare ikväll & somna ett par timmar i sängen. Jag hade varit en sväng till gummiverkstaden på fm, för att få dubbdäck på bilen. Sen in till staden, uträttat några äreenden & hälsat på min vän. Hon fick barn för 5 veckor sen, så fick se det lilla underverket :)

Igår glömde jag bort att bloggga. Hela dagen höll jag på här hemma, ute på tomten, etc.. Men det vart inte av att jag satte på datorn.

Kan bli så ibland när man har mycket att göa...

Nu ska jag lägga mig, samla kraft tills imorgon. Då det sista ska flyttas ifrån radhuset.

Vad krävs för att kunna överföra bilder!?


Har inte lyckats få mobilen att synka med datorn idag heller, så kan inte ladda upp några bilder ännu!? :( Vet inte vad det är som krävs? Men det är någon inställning på telefonen som inte är gjord.

Om det är någon som läser här & har en samsung galaxy S 2, eller som vet vad jag behöver göra?

Är jag tacksam för den hjälpen i så fall! Så jag kan dela med mig av bilderna här till er.


Stretade emot kroppen idag igen!

Trodde inte jag skulle komma iväg idag.

Gick upp lagom till julkalendern började, när Jonne åkte till jobbet. Men somnade ganska snart om itgen.. Sov fram tills 11.30, hundarna hade försökt få upp mig ett tag.. Men det bara gick inte!
 
Kroppen skrek vila!
Men tog ett beslut om att åka i alla fall, det kanske gick över om jag kom igång lite? Men kom aldrig igång i kroppen, huvudet bultade hela tiden & det värkte ifrån ryggen. Gjorde dom äreenden som jag tänkt mig. Köpte ett par julklappar, köpte sista presenten till Elin & solade solarium. Men inte ens det gjorde att jag kände mig bättre i kroppen :(

Väl hemma igen, när jag fått lite mar i magen så vilade jag på spikmattan. Det släppte någopt, men var tillbaka lika fort igen.

Då Elin fyller år & jag planerat att åka dit, så genomförde jag det. Det bjöds på glögg, kaffe & fikabröd.. GRATTIS IGEN ELIN PÅ FÖDELSEDAGEN♥

Men nu är min kropp slut!

Nu är det sängen som gäller & tänker sova tills jag vaknar & inte somnar om igen! Måste kroppen låta vila om jag ska orka fira jul.
Natti natti..

En dag på stan med syster & Marika

Var & julshppade med min syster Malin & min brors sambo Marika.

Det var riktigt mysigt att strosa runt & kika på julklappar..
Det var en HEL dag! Mötte upp dom vid 11 tiden, vi lunchade på ett cafe tillsammans. (Skulle lägga upp bilder här, men får inte min nya telefon att synka med datorn. Så det får vänta).

Efter det så började vi köpa julklappar, då vi innan  bara spanat in olika alt. Men det är inte lätt att köpa till syskon, respektive.. Men jag lyckades få mig med några hem. Så dom flesta är klara. Det är någon klapp som jag ska komplitera med.

Var inte hemma förens vid 18.30 tiden, utsvulten & slut! Så när jag ätit en sen middag, så stupade jag i sängen. Trots gårdagen gick jag upp i ottan. Ja i alla fall nästan, klockan var 6 när jag vaknade & klev upp 6.30. Har varit uppe sen dess, men tog det lungt ända in på eftermiddagen. Innan jag vaknade till liv. Tanken var att ta en tur till radhuset & sen vidare till staden & göra äreenden. Men då jag inte kände mig ok, så stanna jag hemma. Har pysslat, fixat, tvättat, plockat!

Nu sitter jag här, Jonne kommer snart hem igen. Äta lite middag tillsammans, sen tänkte jag tillverka julkort.

Hoppas jag snart ska få ordning på inställningen, så jag kan ladda upp bilder från min telefon.

Kram så länge...

Tandläkarbesök & en hel del annat!

Har inte besökt tandläkaren på 7 år!

Men fick ändå beröm idag för att jag hade fina tänder & lite tandsten för att de var så länge sen.

Så har inte misskött mig helt. Det var lite läskigt till en början, men han var så snäll tandläkaren så det gick bra. Har väldigt trångt mellan tänderna. Så har svårt att komma åt emellan. Jag kan göra det med tandtråd om jag tvingar ner den mellan tänderna. Så nu ska jag börja med munskölj så jag är säker på att det blir rent.

Har fått en återbesöks tid, då jag har ett litet hål i ena visdomstanden. Men det var ingen brådska, så det blir nästa år först.

Nu är det gjort, jätteskönt! Tack vare Jonne, som bokade tiden åt mig.
Har prioterat bort tandläkaren de senaste åren då jag inte haft råd. Men nu hoppas jag att jag ska kunna göra regelbunda återbesök. Jag ska ju trots allt leva med dessa tänder ett tag till ;)

Efter det åkte vi till Jonnes jobb, jag kunde vila lite. Innan det var dax att ta en tur igen. Tillbaka till centrumet där kläderna är köpta, som jag fick för någon dag sen. Ville se om jag kunde byta ut den bruna toppen mot något annat? 

Hittade massor!!

Men kom där ifrån med en ljusrosa topp & ett linne istället. Hittade en skitsnygg klänning också. Men den lämna jag kvar i butiken (så länge).

Har sen en tid tillbaka beställt en limpistol, som hade kommit. Den hämtade vi upp sen, men fick såklart med mig en hel del annat också. & någon julklapp som slank ner... Så nu jä**lar ska  det tillverkas julkort!

Bilder får jag blogga imorgon, för nu måste jag lägga mig. Om jag ska orka med att umgås med min syster Malin imorgon!

Natti natti

Julshopping

I söndag åkte jag & Jonne iväg till huvudstaden för att julhandla..

Fick en hel del fina saker, utöver min nya telefonen jag köpte.

Har länge letat ett par finare vinter kängor att gå bort i, nu har jag hittat dom.
Ett par Timberland kängor.


Hittade även ett par snygga, varmare, finskor av märket FACE på 50% REA.
Så slog till på dom också.


Hitta en super snygg kofta på MQ av märket Bondelid, den var 30% REA


Tycker även baksidan är riktigt snygg!


En topp som passar till av samma märke.


En till topp, passar även den till koftan.


Sen äntligen hittade jag en tvålkopp, som jag har letat efter.


Så detta fick jag av mitt hjärta & underkläder. Så nu har jag kläder till julen, när man vill vara fin.
Jonne hittade en skitsnygg skjorta till sig själv. Resten var presenter & julklappar så de kan jag inte säga vad det är ;)

Är super nöjd med mina nya kläder & skor!! Tack snälla älskling för dom ♥

Lucia med kören 2011


Igår var det stora dagen då vi hade ett luciatåg, så mysigt. Har inte varit med i ett tåg sen jag gick i högstadiet.

Jag syns i bild längst fram till vänster som tärna,
Jonne är också med i bakgrunden.

Fotograf: Anders Norrby

Så detta var det sista i kören för terminen. Så nu blir det ett uppehåll tills i januari 2012.

Hjälp va trött jag var igår då vi kom hem efter våran konsert. Somnade på soffan efter maten som en klubbad säl! Är riktigt mör i kroppen idag, huvudvärk.. Så vi får se vad det blir av denna dag?
 

Min nya telefon



Den vita har jag valt. Är super nöjd!
Nu ska jag bara få hjälp med ett program så jag kan överföra alla mina kontakter. Sen få rätt inställning så jag kan ta emot mms & koppla upp mig.

Men detta betyder också att man nu kan nå mig igen på mitt vanliga nummer igen! Efter 6 veckor, sjukt många & långa samtal med min operatör, trix & fix, hit & dit... Fick för mig igår att pröva mitt sim kort igen, efter att det inte har fungerat. Då det helt plötsligt gjorde det, utan att hört något om att det är i bruk igen??

Men men, summan av kardemumman är att jag har lyckats få tillbaka mitt nummer & har en ny skit snygg telefon!!! Som jag köpte igår när vi julhandlade.


En riktigt mysig dag tillsammans

Nu ska jag lägga mig i i sängen efter en fantastik dag tillsammans med min kära!

Vi har varit till ett centrum & shoppat. Ingen julhysteri som jag väntat mig. Vi kunde i lugn & ro titta på det vi ville.. Fick med oss en del hem, men det får ni se imorgon ;)

Då jag är lite för trött för att blogga det nu...

Helgen har varit riktigt bra i sin helhet & har gjort det skóm jag önskade. Så nu väntar en ny fart fylld vecka med julklappar, födelsedagstårtor, pyssel, julkort tillverkning etc..

Puss på er så länge...

Råttor kan dom!!!

Denna dag var tillängnad till att städa ur allt i förrådet till radhuset.

Vilket vi lyckades genomföra!
Vi slängde de som skulle slägas, på återvinningsstationen, skänkte kläder & dyl till röda korset. Känns skönt att kunna ge något tillbaka till samhället. Jag vet hur mycket den lilla hjälp man kan få är värd!! Resten av sakerna som jag vill spara står nu i det andra huset här hemma. Så nu är det verkligen inte mycket grejer kvar. Några möbler, sen en del av städningen. Som jag ska försöka få klar denna vecka som kommer.

Men det var en stor chock hur mycket råttorna hade hunnit med på den tiden jag inte bott där! Har sen i våras förvarat fågelmat i förrådet. Så länge vi (djuren & jag) bodde där rörde dom den inte. Men sen har dom haft fest & boat precis överalllt! Under skaer, i dockvagn, kartonger, glaskupa, min bokföring. Gnagt på mina diplom, mitt gamla pass, bokföringen, spintat sönder tidningspapper, rivit ur filmen på kasettbanden, etc....

Så äckligt!!!

Tidigare år har jag förvarat fågelmaten inne, vilket jag kommer göra i fortsättningen också!
Det konstiga är att dom inte ätit speciellt mycket. Vilket jag trodde då jag såg de nästan tomma 2x4 kg påsarna, av solrosfrön. Utan dom har boat med fröna & tidningspapper.

Här var ett ställe dom hade gnagt sönder på & boat!


När vi kom hem slappade vi en stund, samlade kraft. Sen tog vi en skön träningspromenad med hundarna. Kul när man kan vara 2 & ta en varsin hund, & på så sätt kan hundarna hjälpa varandra i träningen på olika sätt. (Om ni förstår vad jag menar?) 

Värsta showen!

Ikväll har Sofia visat upp sina färdigheter på scen, i dans & gymnastik.

Hon var super duktig. Så stolt storasyster! ♥


Det var värsta showen! Detta var 10 föreställningen i ordningen & den sista.
Vilket även var namnet på föreställningen denna kväll!

Grattis kort & Blommgrupp till bror

Har skurit ut en rektagulär bit, där jag fäster ett papper i silver.


Fäster sedan 2 olika papper till ovanpå, fäster små kuddar på baksidan. För att få en tredimensionell effekt.


Resultatet


Blommgruppen/arrangemanget blev så här


Har använt lekarkulor i botten, lite enris, dekorationskulor & en stjräna som dekoration, brunsand. 3 olika blommor i samma färg men olika höjder & nyanser. Allt går ton i ton & har inte använt mer än 3 olika färger. Så det blir en harmoni.


Slappar dag

Har fått återhämta mig idag.

Hade planer för dagen, men kroppen sa ifrån. Så har bara tagit det lugnt. Sov en stund på eftermiddagen igen, var något piggare sen mot kvällen. Men har haft ett ställe i nacken som molar & strålar upp i nacken.

Ny dag imorgon, får bli nya tag då...
Natti natti

Fixar, påtar & donar, snart klar...

Shit vad dagarna bara försvinner!

Förra veckan vet jag inte helt ärligt vart den tog vägen??
Men nu är det en ny vecka & en massa saker jag vill hinna med.

Tog adjö av bilen i söndags, ja i alla fall nästan. Den är flyttad från radhuset nu. Har den inte påställd & den är heller inte körbar. Men eftersom jag flyttat måste även den flytta. Så skönt, det har hängt över mig bra länge nu!

I söndags var det julmarknad, som jag & Jonne gick på. Så då fick jag ny inspiration. Har tagit tag i saker här hemma som hängt över mig ett tag. Gick igenom linneskåpet i lördags, för att hitta en julduk. Hittade några att välja mellan. 

Har letat julgardiner ett tag som ni vet. Men nu slipper jag då jag hittade längst upp, längst bak, 3 st kappor som var till köksfönstrena. Diskreta & inte allt för juliga. Så nu har jag fått upp dom, där kan dom hänga tills jag hittat vår & sommargardinerna.

Hittade även en längd i spets som passade till master bathroom.  

Bland det jag hade sen innan hittade jag 2 st längder som fick bli dom nya gardinerna i lilla badrummet. Fixade så man kan dra för dom om man så vill. Då fönstret är ut mot altanen & brevid ytterdörren. Det var det sista som kom på plats i lilla badrummet.

Nu är det så fint! & jag är super nöjd!



Idag har jag varit en sväng till radhuset, snart är hela köket städat & klart.
Nu till kvällen var jag till en av mina kusiner, firade hennes 12 års dag!
Åt massa gott...

Nu tackar jag för mig, är helt slut! Så tänker gå & krama kudden...
Natti natti

♥ ♥ ♥

Jonne & lilla Amie 1 månad gammal



♥ ♥ ♥


Dörrdekoration som en gåva

jag gav till min vän Laila



Min första äkta lackstämpel, "GOD JUL". Den gjorde jag på en bit näver.


Den andra personliga detaljen på hjärtat, (förutom att jag plockat allt & gjort den) är ett rött hjärta i filttyg, som jag klippt ut. Fäste den med en dekorationsnål, på en bit näver & grankvist.

Bakdag tillsammnas med Sofia julen 2011

Sofia var här redan vid 9 tiden. Jag hade långt ifrån sovit klart. Då det har blivit för lite sömn 2 dagar tidigare. Men har man bestämt så har man & det är bara att kliva upp!

Det vart en lite mjukstart, vid 10.30 tiden körde vi igång. Sen var det fullt ös!

Kristyr på pepparkakorna var poppis! & mycket fina blev dom!




Nu kokas det knäck


Vi fick riktigt fina pepparkakor, knäck & kola. Så vi var supernöjda ändå!





Jag & Sofia har haft riktigt roligt tillsammans, bakat, skrattat,
misslyckats & lyckats!

Lussekatterna blev det inget av, då jag var för snabb i med jästen. Så degen gäste aldrig upp. Men, men, man lär sig av misstagen ;)

Får se om jag gör lussekatter nästa vecka?

Glögg, pepparkakor & lussekatter

Nyss hemkommen min lillebror (den äldre av dom), har firat honom då han fyllt år..

Första gången jag var där hos dom, riktigt fint bor dom. I en lägenhet ovanpå ett stall.
Det bjöds på hembakade lussekatter, snickerskakor, glögg av olika sorter m.m..

Kortet & arrangemanget/gruupen jag gav bort får ni se bilder på imorgon. Orkar inte redigera bilderna nu. Luften gick ur mig nu, så tänker gå raka vägen till sängen! 

Imorgon blir en lång & rolig dag tillsammans med Sofia!

Det vill jag vara pigg till! 
  

Irrar omkring!

Försöker få ihop allt!

Kom iväg på kören igår & det gick jättebra att sjunga.. :)

Nu har jag farit runt här hemma, ska på födelsedagsfika ikväll. Presenten & kortet är fixat!

Förbereder inför imorgon, då Sofia kommer hit & vi ska julbaka.

Nu ska jag springa vidare, vi hörs lite senare ikväll!

Svårt att sjunga med en låsning

Vart lite piggare igår på kvällen, si så där vid 20 snåret..

Så då "började" min dag.
Den vart inte så lång. Lag mig vid 23 tiden. Men fick lite gjort igår. Idag är det bättre, men har någon låsning i bröstryggen? Svårt att ta djupa andtetag..

Kanske Jonne kan hjälpa mig med det när han kommer hem?
Vore bra, då det ska övas lucia sånger ikväll!


RSS 2.0