Koifiskar grymt häftiga fiskar!!

Lördagen så var vi iväg till 2 ställen & tittade på dammar, där det fanns Koi fiskar. Eftersom C ska göra en egen & ville veta mer om hur man gör & lite runt omkring. Så gjorde vi besök hos 2 st som hade egna dammar hemma. Fick veta hur dom hade gjort, tips på vad som var bra att tänka på innan. Vad man behöver etc. Mycket intressant!! Sen dom vi besökte var så himla välkommnade & givmilda. Det märktes att dom brann för det dom höll på med.

Detta är något som jag inte kan någonting om, men nu vet jag lite mera i alla fall =0) Koi fiskarna är ju så grymt häftiga!! Finns otroligt många ollika färger på dom & alla är speciella. Sen dessutom är dom tama & man kan klappa dom. Dock får man inte klappa andra än sina egna pga smittorisker....

Det är ju sååå rogivande att bara titta på dom & man blir mycket inspererad! Man kan göra på många olika sätt & få det väldigt personligt. Fiskarna kan bli upp till 50 år gamla & stora blir dom! Dom kan bo ute på vintern om man gör en damm där efter. Det finns klubbar med Koi fiskar som träffades, tipsade varandra etc. Som vilken klubb som helst. Det finns ju dom som har dom för att dom är vackra sen andra som vill tjäna pengar & ha dom dyraste. Lånad bild... http://www.koifishnponds.se/Lånad bild... http://www.pixbox.se/pic_show_id15649864.html
Lånad bild... http://www.123minsida.se/lundquist/14374234Också en lånad bild, samma som föregående.


Så det vart en heldag, var inte hemma förns sent. Det är ju så mycket man villl veta när man börjar, sen hade dom så mycket erfarenhet & kunde dela med sig. Det var så att man ville sätta igång på en gång, jag skulle ju kunna få plats med en liten på baksidan :P I framtiden när jag har egen tomt & ett hus så ska jag ha en damm med fiskar.

På vägen tog vi med oss kina mat hem, blev bjuden. Mycket gott! Vi åt det till sagan om konungens återkomst.

Kunde inte somna förns vid 6 tiden på morgonen! =0(


29/8-09 Kan inte minnas mitt senaste krog besöket senast i sthlm...!?

Nu har helgen gått & jag har inte haft möjligheten till att blogga. Så nu har jag abstinens! :P

Jag har varit hemma hos mig nu sen i lördag & C har varit på besök. Mycket kärt återseende, vi hade mycket att prata om!

Lördag kväll var jag bjuden in till sthlm, som jag inte har varit ut i på år & dagar. Dessutom var det över ett år sedan jag var på krogen överhuvudtaget! Så man kan ju säga att det var dax!

Tyvärr vart jag dålig innan jag skulle åka, så typiskt!! Men kunde inte ställa in då.. Utan tog mig iväg i alla fall, fyllde på med tabletter & masserade de jag kunde. Så sen var jag helt slut när jag skulle ta mig hem sen!

I sthlm mötte jag upp C & en annan kompis, sen gick vi till en pub i närheten. Jag var nykter eftersom jag skulle köra hem senare.. Det börjar bli min grej att vara det :P Men väldigt skönt! Var inte ett dugg avundsjuk på alla fulla ungdomar ute..! Tvärtom, tror dessutom att andra runt omkring tycker det är mer besvärligt än vad jag tycker. Men då kan jag ta mina tabletter som ja vill & ha kul samtidigt =0) Vi vart inte så långvariga innan bussen gick hem. Men var inte hemma förns 03.45 på morgonen. Sen kunde man ju inte somna på en gång heller...

Men trevligt hade vi, det är huvudsaken. Sova kan man göra senare ;0)


Nu har jag gjort mitt för dagen & lite till...!

Efter ha tagit en power nap så fick jag ett ryck & städade blien. Som var mer än väl behövligt!! Såg för bedrövligt ut!!! Hatar att ha det så. Så nu är det fint =0)

Fcik hjälp utav W oxå, det gör saken lite roligare. För kul är det då inte. Men det är resultatet man vill ha. Hundarnas täcken stank!!! Så dom måste ha en ordentlig tvätt!! Innan dom får komma in i bilen igen! Älskar mina hundar på alla sätt, men finns inget värre när det är hår överallt & grejer stinker blöt/smutsig hund. Eller vad det nu luktar?!

Tänk att man kan samla på sig så mycket skräp oxå, fast jag inte slänger saker på golvet i bilen?! Märkligt det där...!

Så nu har jag gjort mer än mycket för denna dag! Så nu blir det den där filmen som vi nte såg igår. Tänkte vi.....

Hörs i morgon igen... Sov gott & dröm sött!


En liten sväng vart lång!

Idag när jag skulle gå promenad fick jag sällskap av L, W & lillen + deras hund. Trevligt! Hade frågat M om en våg man kunde gå för att ta sig runt, eftersom jag inte hittar här... Så tänkte att vi skulle kolla upp den vägen idag. Den skulle inte vara så lång sas det.. Vi började gå, men vi gick & gick & kom längre bort & längre bort... Försent att vända hem, så det var bara att knata!

En mycket fin promenad väg var det, skog & skogsväg... Vi tog det lugnt...

Men var inte hemma förns 1 tim & 10 min senare, så trodde mitt bäckene skulle gå sönder! Så det var väl en runda på ca 4-5 km....! Inte det bästa kanske, men men vad gör man när man har börjat?! Jo fortsätter tills man är hemma, sen deckar på soffan =0)

Hundarna var mycket nöjda, så det är tillräckligt för mig!


Kall vinter?...

Tänker det bli en kall vinter?! Dom säger ju så om det är mycket rönnbär. Vilket det är, har inte sett så mycket så långt tillbaka jag kan minnas...! Så vi får väl se om det stämmer. Dom är vackra i alla fall.
Seg dag....

Nu sitter jag här efter en låååång dag! Klev upp vid 7 tiden, för att få upp W. Sen vidare till dagis. Hann sedan hem till min lilla bebis (Tarzan).. =0) Han var överlycklig att se mig, det värmer i hjärtat när man blir så välkommande när man kommer hem. Han ville inte släppa mig under den stunden jag var hemma. Underbart att se honom igen, frisk var han & välmående. Så nu är det som vanligt igen. Hann också dammsuga av, bädda rent i sängen innan jag åkte igen. För hatar att komma hem & det ser ut som skit!! Orkade inte göra allt innan jag åkte i söndags. Men nu är det fint =0) Så då blir det inte jobbigt när man kommer hem.

Har senare under dagen varit i lägenheten en stund..

Har varit mycket trött idag!! Sov en stund mitt på dagen & en stund på eftermiddagen, men har ont i huvudet i alla fall. =0( Tänkte försöka komma i säng i tid så man får lite mer timmars sömn. Men det är inte lätt när man är en natt människa & dessutom kräver MÅNGA timmars sömn! Men på något sätt går det väl ihop sig.... Annras få man sova i kapp som jag brukar säga :P

Får se om det blir någon film innan? Slumdog millionaire. Den ska tydligen var mycket bra, men hemsk. Så vi får väl se vad jag tycker...


Läskig promenad...!

Kommer precis hem ifrån en kvällspromenad med hundarna. Mycket skönt ute, det är sommarvärme. Alldeles klibbig... Kommer i mörkret till ett parti där det är bara skog, då börjar Bazze titta sig om som om det är någon som förföljer oss! Inte kul när man är mitt i skogen själv & det är mörkt överallt!!! Då man sen ska hålla masken för att inte skrämma upp honom mer så jag blir ännu räddare. Det tog ett bra tag innan han slutade titta om sig...! Är inte speciellt mörkrädd annars, men detta var inte så kul, när hunden ökar takten & titta om sig!

Men det hände ingenting, nu är vi inne igen i tryggheten.


Tarzan hemma igen =0)

Ikväll ringde min granne till mig & talade om att Tarzan har kommit hem igen =0) Så skönt att han lever fortfarande!!! Fattar inte varför han ger sig iväg?!?!? Eftersom jag kastrerade honom precis när han blev könsmogen, innan han visste var det var. Men ändå så drar han?! Sen kommer han hem smal, halsband kvar etc.... Mycket skumt, vi har disskuterat det ett antal gånger vad det kan bero på.. Men huvudsaken är att han är hemma igen & lever!

Ska åka & titta till honom i morgon, så jag får pussa på honom lite... Saknar honom massor!!! Han har nu hunnit bli hela 4 år, medans han var borta! Stor kille, shit vad fort det går!!

Han har nu varit borta i 6 v & 3 dagar!! Förra svängen var han borta i 7 v... Hemma i 2 v innan han drog igen! Men nu hoppas jag han håller sig hemma, när det nu blir höst snart....!Min lilla bebis ♥


Premiär för mig! =0)

Igår hade jag min premiär! Gick på koppelpromenad med mina hundar för första gången på mycket länge. Det är ju andra som har gjort det år mig, men nu igår fick jag den stora äran att kunna göra det själv =0) Det var mycket mysigt att få den tiden med dom, har saknat det otroligt mycket! Har ju inte kunnat gå över huvudtaget i sort sätt! Det är en mycket stor befielse, svårt att beskriva med ord hur det känns. Men som om man föds på nytt!

Nu idag var jag på min 2:a promenad... Dom är sååå duktiga! Går brevid varandra jämsides strax bakom mig. Inget dragande & slitande. Nellie har blivit SÅ STOR! Klart lite valpig är hon fortfarande men det är bara gulligt =0)

Nu ligger dom med en varsit ben & tuggar på. Hittade det idag, något som ska vara bra för tänderna. Mycket nöjda är dom i alla fall. Vilket var huvudsaken.
Mycket pusslande för att få ihop det!

Har inte kunnat komma ut på internet, har heller ingen mottagning på telefonen. Så det är svårt med de sociala nu.. Men nu har jag lyckats ändra på inställningarna på internet & fått det att fungera =0)

Igår var en lugnare dag, var uppe tidigt, skjutsade W till dagis sen kunde jag vila med lillen på soffan. Ni ska få se bilder senare på underverket.. Han är ju bedårande söt! Man vill aldrig släppa honom.

Igår hade jag en fruktansväd huvudvärk hela dagen, så det vart en tidig kväll! Lag mig radan vid 22 tiden, för att försöka sova. Dock tyckte inte mina hundar att det var natt än då. Men efter ett tag så lag dom sig ner. Så jag fick sova lite fler timmar. Vaknade utan huvudvärk dagen efter som tur var. Så denna dag har varit lättare.

Även om jag klev upp lika tidigt är det lättare när man inte har en huvudvärk som håller på att ta kål på en. Skjutsade in W till dagis, men åkte sen ut igen till huset för att vila med lillen på soffan. Som annars är lätt att slarva med, men som jag måste om jag ska kunna ta mig upp på morgonen. Så det är tur att han finns för då har jag en anledning att vila. Sen är det ju såå svårt att tacka nej till att få ha en bebis ligga intill än & snusa.. Hur mysigt som helst! Dom luktar ju så gott också!

Nu ikväll har vi varit & firat min bonus syster som fyllt hela 15 år! Stor tjej nu!! Så fick en god tårta & massa fikabröd =0) Men det är svårt att få ihop allt med alla, så det inte blir försent på kvällen & så alla är nöjda. Men allt går, om man vill...

Nu är vi hemma igen nästan alla sover.. Jag ska snart också lägga mig, som ska upp tidigt i morgon...


24/8-09

Nu har alla gått & lagt sig, men inte jag. Eller hade men nu sitter jag här...

Har haft en mycket lång dag! Började dagen klockan 06.16 som sagt sen har det gått i ett kör! Så man kan ju minst sagt säga att jag är slut. Tog en vilo paus med lillen på dan, i 3 timmar låg vi & mös på soffan. Men kunde inte riktigt sova..

Vi lämnade dottern på dagis, sen var det passa på lillen innan de hade tid på BVC. Han hade gått upp 300g vuxit 1 ½ cm runt huvudet. Så allt såg bra ut =0) När vi var färdiga var vi tvugna att handla innan vi kunde åka hem. Det tog lååång tid! Så både jag, mamman, & W var helt slut!! Men vad gör man, biter ihop tills man kommer hem, har fått mat etc... Så nu först kan man koppla av. Men morgondagen blir lugnare..

Om inte så kommer jag & min kropp inte orka! Så det får vi se till helt enkelt!

Mina hundar trivs mycket bra! Så det är skönt, dom är med överallt som vanligt =0)


Endast 06.16 & alldeles tyst...

Glömde tala om vad det vart för film... Vi tittade på en film igår kväll, eller det var väl bara jag som såg hela.. Men hade ju sällskap i famnen =0) Det vart en Wallander film, tjuven. Bra var den, gillar sådana filmer.... Sen kröp vi ner i sängen lika slut allihopa.

Nu sitter jag & ska strax ge hundarna mat, väcka barn & en trött mamma. Klockan är 06.16 på morgonen! Så det är lldeles tyst, bara jag & hundarna... Men jag har blivit av med huvudvärken, trotts dom få timmarna sömn! Men jag klagar inte, mycket skönt!

Sen blir det skjutsa den lite större till dagis & lite ärenden.. Senare ska vi till BVC oxå. Så denna dag lär nog oxå gå ;0)

Nej nu måste jag sätta fart för annars hinner vi inte!14 timmar!!

Jag räknade ut att jag & hundarna var ute 14 timmar igår så vi alla 3 var mycket trötta när vi kom hem! Men ändå på ett skönt sätt... Var tvungen att bädda sängen som jag hade lyckats att riva ur, sen ta en dusch med tanke på all röklukt! Men jag tog en vilo paus under dagen för att annars hade jag inte orkat med kvällen & kunnat vairt trevlig....

Vet faktiskt inte hur månag timmar det blir tillsammans för det har jag inte orkat räknat ut. Men var upp igen idag igen så det vart inte så många timmars sömn. Men vad gör man inte när Jacken & Bobo ska åka hem... Men det var ju  oxå såå fint väder idag, det vill man ju heller inte missa. För så lång tid är det ju inte kvar utav våran sommar... Så efter ha fått lite hjälp med min dator & pratat så åkte dom hem. Så nu går det lite snabbare att blogga =0) Detta har jag väntat på länge!

Kvar vart jag, tog in 2 hästar. Pysslade lite, njöt av tillvaron. För första gången på ett ½ år så kunde jag stå i corallen (det är en "rund" paddock). Så nu är jag mycket nöjd, påfylld med energi, men helt slut! Fruktansvärd huvudvärk!!! Det är faktiskt värst just nu, nacken!! Så lite omväxling i alla fall... ;0) Skämtosido!...

Nu måste jag ta & lägga mig om jag ska orka upp i morgon.

Så vi hörs då...


En mycket trevlig helg!

Lite dåligt med uppdatering denna helg, men det har hänt saker hela tiden!! Nu sitter jag hemma hos en kompis som precis har fått barn. Han är endast 15 dagar gammal, sååå söt!! Har äran att denna vecka få bo här & vara "nanny" =0) I helgen har jag tillbringat den mesta tiden på gården. Jacken var ju här igen, med en kompis denna gång. Så då får man ju passa på! Så det har grillats, badat tunna & suttit vid elden å mysit, som vanligt då :P

Nu ska jag titta på film men försöker återkomma senare...


Liten resumé ifrån gårdagen...

Ledsen att jag inte skrev något igår men det ena avlöste det andra...

Jag J & L var uppe på gården & tittade på alla djuren & fikade med alla på gården hade en mycket trevlig stund.  Tänkte vänta in Jacken & hans vän som skulle komma igår, men var tvungen att att åka hem en sväng mellan.

Tog en tupplur på en timme för var helt slut, kankse hade lite för brottom igår & för ivrig av att jag kunde gå utan kryckor. Så när jag kom hem så somnade jag bums! Skyll mig själv...! Så är det när man inte tänker efter innan. Som ni alla har varnat mig för.

Tog mig tillbaka till stallet sen igen till kvällen, för att träffa Jacke & hans kompis. Vi skulle grilla på kvällen då även Magnar, Bella & Freja oxå var med. Så vi vart ett gäng till sist. Alltid lika kul! Sen precis när jag är påväg att ta mig hem så får jag se att L & B tänker ta ett bad i tunnan. Så då vart det ingen hemgång för är det någonting som min kropp mår bra utav så är det att bada i badtunna i 40 grander! Så för första gången så var det bara vi tjejer som badade, vilket aldrig har hänt tidigare. Där satt vi i mörkret med en lykta & sen stjärnorna att titta på =0) Kan det bli mera rogivade & avkopplande. Det är livskvalité!!

Så 1½ timme satt vi där & njöt av tillvaron...
Kan det blir bättre avslutning på dagen?! Inte om ni frågar mig i alla fall...

Kommer blider sedan....Ytterligare ett steg i rätt riktning =0)

På ett sätt var det ju bra att jag inte hade tagit medicinen kvällen innan, om man nu ska se det positivt. Vilket man ska! För att min Nobligan Retard var slut, men hade ju kvar då eftesom jag inte tagit någon kvällen innan.. =0)

Men fick släpa mig in till apoteket idag, vilket det känndes som att jag fick, släpa alltså. Men när jag väl hade varit där så skulle jag köpa smör, inte för att det är så intressant att veta men poängen var att jag gick i affären utan kryckor =0) TJOHO!!!! Vet inte om n i kan förstå min lycka men den är STOR!!!

Sen passade jag på att åka förbi stallet, då hade jag sådan tur att jag kom precis i maddagstid =0) Så när jag åt middag, kunde hundarna springa & leka. 2 flugor i en smäll som man ´brukar säga =0)

Vart kvar i 2 timmar, men sen åkte jag hem igan, för att orka med morgondagen... Tror att jag, J & L ska upp till stallet då. Det beror på vädret... Men tror att det ska bli som det har varit idag. Vi säger så i alla fall :P

Nu  är det kudden som väntar... Sov gott, dröm sött...
Ropade jag hej för tidigt?!

Har lyckats lagt mig  nu 2 kvällar i rad i hyffsad tid.. Har ju svårt med det med tanke på att jag är en nattuggla! :P Men ska göra ett försök i alla fall. Vaknade vid 6 tiden på morgonen & hade en fruktansvärd feberfrosss! SÅ visste inte hur jag skulle bära mig åt för att få upp värmen?! Fick det till lsut, men då vart det åt andra hållet att jag höll på rinna bort, precia som man gör när man har feber. Lyckades somna om sen i alla fall.

När jag sen vaknade var ja inte ett dugg hungrig, hade fruktansvärt ont igen! FAN tänkte jag, så längre vara det, man ska inte ropa hej för tidigt! Men sen visade det sig att jag hade glömt att ta sista dosen tabletter på kvällen. Inte så konstigt att jag mådde dåligt!! Så efter ha tagit tabletter, lag jag mig på soffan somnade till igen. Så när jag vaknade några timmar senare var jag piggare =0)

Mycket skönt! För vill kunns njuta av detta ett tag nu. 
Så nöjd & glad =0)

Idag har jag en känsla jag inte har haft så länge jag minns. & det är att jag har fått tilbaka lite energi! =0) Vilket är mycket skönt!! Det är ju inte så att jag är helt fri ifrån värken, men att känna att man har energi när man har kroniskvärk, vilket många kan känna igen som har någon typ av kroniskt. Så nu känns det som om jag har fått tillbaka glädjen, till att se fram emot saker på ett annat sätt & ta det för var det blir etc... Så ser fram emot att kunna ta promenader om nu inte är några lång promenader men det spelar ingen roll! Utan man ska se det positiva i det hela! Så som sagt så är jag mycket nöjd & glad! Hoppas att detta betyder att jag ska komma i en bättre skov nu ett tag!

För nu har jag varit í detta skov länge! De é så att man glömmer hur det känndes att vara i de bättre perioderna. Det är ju sjukt egentligen hur det kan vara så men så är det för man glömmer så lätt..!
Eller?

Nu idag har jag ju som sagt tagit mina första steg ute utan kryckor som jag berättade i förra inlägget. Sen har jag tagit en del utav diskberget som blivit tack vare nackspärren, & fått en maskin tvätt tvättad & hängd =0)
Så känner mig riktigt nöjd med denna dag, vilket hundarna är också. Så det är dubbelt upp =0)Vilken befrielse & underbar känsla!

Ja vet inte med ord hur jag ska kunna beskriva känslan av att kunna ta sig en bit utan kryckor?

Men det är en fruktansvärd befrielse!!! Så nu ser jag fram emot att kunna ta egna promenader med hundarna igen! =0) Tänker ta lite i taget så jag inte hamnar på ruta ett igen. Men den lilla rundan kan jag nog ta mig runt i min egen takt. Saknar det så otroligt mycket! När man gör det flera gånger om dagen normalt så tänker man inte på det, men de blir som ett beroende! :P Så nu när jag inte har kunnat göra det själv, fått hjälp & hittat andra lösningar, så märker jag hur mycket jag saknar det att ta mig ut på vägarna & skogen med mina änglar...

Så idag är det en vändning, även om inte nackspärren är borta helt, så har tabletterna verkat & nack kragen har gjort sin verkan! Vilket är en underbar känsla!

Så nu behöver jag kanske bara använda kryckorna när jag ska gå längre sträckor eller stå en längre stund.. =0)


I feeling free like a bird


Förasta gången på 5 mån utan....

Har haft besök idag av Jennifer & Lucaz, mycket trevligt. Var ett tag sen vi sågs nu... Vi fikade, sen lekte lucaz medans vi pratade.. Men hundarna & L vart rastlösa, dom gjorde hyss så vi tog oss till lekparken. Det var första gången på 5 månader jag gick utan kryckor!! Så nöjd!!! =0) Det är inte så långt dit & när jag har har nackspärr nu så är dom svåra att gå på... Så tänkte att jag passar på när det är nära & har någon som kan hjälpa mig. Det var som en befrielse =0)

Där kunde Nellie, Bazze & L springa av sig & leka... Vi var där i ca 1 ½ timme... 

Han så söttt!!
 


Ringer på dörren klockan 04.40 på morgonen!

Har glömt att berätta om min natt från lör till sön...!

Förutom att jag inte somnade förns på morgonen, så var det fest hos en granne. Vilket inte jag led av så, för det är så bra isolerat här. & det var inte den brevid heller, utan ett hus tvärs över gatan. Var hemma vid 23.30 tiden hörde då att dom hade fest. Somnade inte så vid 03 tiden var jag ut & ropade på katten. Då hade ljudnivån höjts & musiken var mycket hög! Men som tur var hördes det inte in hit.... Sen så ska man ju såklart få ha fest!

Men vid 04 tiden på morgonen vart det ett jävla liv hos grannen som bor intill min vägg, eftersom jag bor i radhus i mitten..! Funderade om det var någe bråk eftersom jag hörde höga ljud & smällar i dörrar. Strax där efter så ringer det på min dörr, då var klockan ca 04.40!!! Först vart jag orolig att något hade hänt! Men kollade vem/vilka det var innan jag öppnade. Det var en granne & dom som hade festen, hennes lillebror. När jag öppnar dörren vill dom ingenting. Frågar om dom vet vad klockan är?!

Men dom var så¨fulla minst sagt så dom fattade inte, den ena killen ska ta stöd för att inte ramla mot mitt räcke, då välter han ut min blomlåda!!! Fullt med jord på hela trappen. Då vart Madeleine GALEN!! Sa något i stil med att är du dum i huvudet?! Fattar ni vad klockan är?! Nu har du att göra!!! Idioter!! Stänger dörren, låser & lägger mig.

Du ska ju inte tro att dom ger sig..!! Nej då ringer det på dörren igen, Bazze for upp igen & skäller! Går upp igen, då är det den ena killen kvar. Han vill ingenting, sa att det var inte jag som välte ut det. Men det visste ju jag eftersom jag såg ju vem det var! Frågar igen om han vet vad klockan är?!

Var inte speciellt glad!! Vem skulle vara det om någon ringde på dörren den tiden?! En sak om det hade hänt något & det var viktigt. Men dom var bara jä*ligt fulla!! Så somnade runt 7 tiden på morgonen...!

Grannen som bor brevid mig var över & frågade om lördagen. Sa som det var, så det lär inte bli flera gånger! Hoppas jag i alla fall!!Men det var han för full för att fatta!! Meningslöst!

Har nu en nack krage..

Fick sova ett par timmar på morgonkvisten, så hoppas att jag ka somna ikväll!!

Sen var jag ju tvungen att gå upp idag för att jag hade tid på OT-center, för att hämta ut en krage. Nu har jag fått en mjuk krage så länge. Men väntar på en krage som är förstärkt med plast, men eftersom läget var som det är nu så fick det bli så... Så skönt att S kunde hjälpa mig!

Passade på att göra andra saker när jag ändå var inne, så nu har jag frikort igen på vården, skönt! Sen fick jag hämta mitt "info" kort på akuten som dom glömde att skicka med mig hem! Men tyckte det var snålt att dom inte kunde skicka det hem, utan att jag var tvungen att gå tillbaka. Det är ett info kort som Lisa har dragit ut från en EDS sida, som sammanfattar sjukdomen EDS. Så när man kommer till sjukvården lämnar man det & dom får en övergripande information om EDS, suveränt!!

Sen har jag köpt Omperazol mot halsbränna. Som jag fick rekommenderat, så hoppas att det ska hjälpa nu. Dom håller i sig i ett dygn, vilket är mycket bra! Om det inte hjälper får jag ta upp det med min läkare. För ni har jag haft ganska mycket ett tag...

Sa ju att ni skulle hålla tummarna om mina förnyelser på recept. Nu när jag var till vårdcentralen så fick jag veta att min läkare hade inte varit där idag! & det var just idag hon skulle förnya dom. Så hoppas på morgon, ringer då för att kolla. För mina Nobligan Retard tar slut ons kväll. Dom måste jag ha bara!!

Sen när jag ändå var på väg tog jag svängen förbi stallet så hundarna fick komma ut & springa av sig.
Solen går upp nu & ingen sömn än!!

Solen är på väg upp....

Nu närmar sig klockan 05.30 & jag har fortfarande inte fått någon sömn! Det är åtminstånde 3:dje natten i rad nu! så börjar bli frustrerade... Vet inte hur jag ska bära mig åt?! Tar theralen till natten, men det har inte hjälpt. Normalt så deckar man folk med det, men inte mig..! Så får se om det blir någon sömn i natt eller om det blir en ytterligare sömnlös natt..?
Fan vad man kan känna sig hjälplös!!!

Idag har jag varit som en sombi, det sliter att ha så mycket värk! Sen har halsbrännan kommit tillbaka, så i morgon blir det apoteket för att leta upp det Renée tipsade om för halsbränna. Jag har testat det mesta... Sen hoppas jag på att min läkare hunnit förnyat mina recept, håll tummarna!! För det har ju inte gått direkt smidigt eller som på räls, för er som har följt min blogg vet....

Det har öst ner hela eftermiddagen, hade dörren öppen så hundarna gick ut & in som dom ville. Sen hör jag hur Nellie for in & vidare in i sovrummet upp i sägen när jag tittade upp så inser jag att hon var MYCKET LERIG om tassarna!!!!! Så ni kan ju föreställa er hur det såg ut här inne..... Leriga tassar överallt i hela huset & i sängen!!!! Kul, NOT!! Speciellt när man inte har orken att ta bort det! Det är mycket jobbigt kan jag tala om när man inte kan göra sådana enkla saker som att dammsuga, torka golven eller bädda rent!! Fan vad man känner sig hjälplös!! Men det är som det är...

Lakanet är inte så vitt längre kan man ju säga! Vad gör man när man inte kan bädda rent?!
Så nu får jag sova på den sidan som inte är skitig, så får vi se om jag kan få hjälp i morgon...


TACK!!

L är bara för go!! Idag ringer hon, talar om att hon kommer med en kasse till mig & att jag kan hämta den på trappen när det passar mig. När jag sen öppnar dörren står en pappkasse full med saker & när ja ser vad som det är i så blir jag mycket glad & tacksam!!

Det var tomater, bröd, mjölk, 2 olika pålägg, frukt, cola, chips & godis. Så snällt!! Vad gör man utan goa vänner?! Hon räddade min dag, då jag egentligen hade varit tvungen att åka å handla. Men nu slapp jag det, klarar mig några dagar till. =0)

TACK!!! ♥


7 timmar på akuten!!

Aldrig vart med om detta tidigare!!

Nu har det gått över en vecka med nackspärren, igår fick jag nog när jag hade yrsel, mådde illa & kunde knappt gå eller röra mig överhuvudtaget pga smärta. Så då tog jag mig till akuten. Var där vid 18 kom inte hem förns vid 01.30 tiden!! Det var packat med folk på akuten såklart, så fick vänta till sist! Så det vart en mycket lång väntan, 7 timmar närmare bestämt!  Min kära vän L var med mig hela tiden på akuten & väntade med mig. Så tacksam för det!! ♥ Fick med mig stecolid hem, sen ökade vi till max dos på alvedon & diclofenac.

Jag har ringt idag till OT-center (ortoped teknik), i morgon får jag komma dit & hämta en krage. Men den jag ska ha så småningom finns inte inne. Men S är så snäll så jag får en annan så länge. Så hoppas med den & lite stecolid att jag kan bli bättre. För då får jag avslappnade medicin för musklerna, antiinflammatoriskt & en krage som avlastar.

SÅ hoppas vara av med detta SNARAST, för detta är inte roligt på någe sätt!!


En dag med cowboy/cowgirl & indian tema

Har haft en mycket trevlig dag! Min vän hade anordnat en dag på våran gård för sina vänner med fam.  Med femkamp, ridning, mat, tårta & sång. Dom var ca 30 pers, alla åldrar vilket är så kul när det blandas!  & alla hade verkligen gått in för detta & inte bara barnen, med indian & cowboy/cowgirl tema. Jag hjälpte till runt om med femkamp & dyl. 

Men jag började dagen med att  försova mig såklart :S hade ställt min klocka eftersom jag inte somnade förns klockan var ca 04.00 på morgonen. Gick upp, åt frukost, la mig på soffan, sen somnade jag om & vaknade igen vid 14 .20 tiden!! Mycket illa, eftersom jag hade räknat med att vara där vid 14 tiden. Då alla skulle komma vid 15 tiden. Men det är så typiskt att man inte ska kunna sova natten innan! Åkte upp dit vid 14.30 tiden & var inte hemma förns vid 23.30 tiden så en låång dag kan man säga!

Hade inte trott att jag skulle palla så länge men det är ju svårt att dra sig tillbaka när man väl är där. Dom som har varit där vet! Tiden bara går, sen när man väl kommer hem så märker man hur slut man är. Så får se hur det är i morgon, eftersom jag inte har blivit bättre, idag var jag sämre igen =0( så om det är likadant på måndag så blir det att uppsöka en läkare! Om inte förr....

Men hundarna har haft så mycket uppassning i dag & varit lösa, lekt & sprungit runt... Så dom ligger & sover nu, helt slut! Vilket jag också ska göra, om jag ska kunna komma upp i morgon...

Det lät som den var mycket uppskattat, ifrån dom som medverkade denna dag. Det är så långt ifrån allas vardag man kan komma, men en upplevelse som man minns för resten av livet. & att det passar för ALLA, vilket är ett plus. I alla fall vad jag tror?! Det är kul när människor uppskattar något som vi lever för! Det gör att man vill fortsätta utveckla det vi brinner för.  Vet inte vad mitt liv skulle vara utan detta?!


Trevligt med besök!

Idag var R här på besök & hennes barn. Det är alltid trevligt när man  får lite sällskap, en som jag som inte helst är ensam.  Vi åt en lätt lunch ihop sen fika på det såklart =0)

Efter det hamnade vi i förrådet av någon anledning.. tror från början att det var för att barnen skulle hitta på något att göra. Men det slutade med att vi gick igenom alla sakerna jag hade sen jag var liten, kastade det som inte skulle vara kvar. R tog med sig det som skulle till återvinningen. Vilket var mycket skönt för det orkar inte jag de tunga kassarna! Så nu kommer man in igen i förrådet =0) För det har inte man gjort nu på ett tag, konstigt, man får hjälp med något som ska ut dit, det hamnar innanför dörren sen är det stop! Men nu är det sååå fint =0)
 
Sen efter det tog i oss bort till parken där hundarna fick springa av sig, leka & så passade jag på att träna lydnad =0) Jag blir såå imponerad!! För att dom är så duktiga, låter säkert jätteklychigt..! Men så är det =0)


Man vill inte vara eller känna sig som en "pain in the as"!

Prata igår med en vän hur det är att ha ont mer eller mindre jämt!
Man är rätt otrolig som människa...
För vi som har värk ständigt vill inte vara någon så kallad pain in the as!
Så då säger man inget för att inte folk ska tycka att man är i vägen eller liknande.
Men varför egentligen?!

Ja tror att det är så här om jag pratar för mig själv.
Att man vill inte vara den som klagar hela tiden & inte vara till besvär för någon.
Sen lever man ju i det hela tiden så det är en vardag för en annan...
Men som jag nu går på kryckor så frågar ju i stort sätt alla även folk som man inte känner.
-Vad har du gjort?

Då man försöker inte bli långrandig, utan svarar något i stil med att jag har ont i ryggen & svårt att gå.
Men ofta får man följdfrågor då, det är så svårt att förklara..
Det är en bindvävssjukdom, jaha & vad är bindväv? bla bla bla... Så fortsätter det.

Men fast man kanske har förklarat så är det svårt att sätta sig in i det. Så är det ju med allt, har man inte upplevt det så kan man alltid försöka men det är svårt. Det finns ju alltid liknelser. Men det är ju inte bara värken man har utan är det så ex att en bryter benet så högst troligt så blir det bra efter 2 månader. Men en person som jag med kroniskvärk, så går det inte över efter 2 månader. Utan det går i skov vissa perioder är man sämre  & vissa bättre. Gör man någonting så blir man sämre efter det & måste återhämta sig. Hur det länge/mycket sig beror ju på såklart om man är i den bättre eller sämre perioden.

De är det svårt för mig när någon kanske klagar över huvudvärk.
Välkommen till min värld! Det har jag varje dag mer eller mindre. Men  som sagt åter igen är det svårt att sätta sig in i det ( min värld).
Sen är det ju så att jag tycker ju inte mer synd om mig, absolut INTE!! Hoppas att ni inte tolkar det så! För då är det ett missförstånd. Men dessa tankar har man & vill bara få ur mig detta det är allt. Sen kan vissa säkert känna igen sig i vissa delar på olika sätt.

Det var som nu när jag var borta så var det en som påpekade det att jag inte säger till. Som ex när de andra går för fort så jag inte hinner med. Me jag känner så här då att alla ser att jag går på kryckor de flesta har frågat varför etc. Då på någe sätt tycker jag att man drar slutsattsen själv att vi kan inte gå lika fort nu för att Madeleine ska hänga med. Men så är det inte då glömmer folk, vad vet jag. Men då kommer det där som jag sa i början pain in the as. För det vill jag inte vara!! Så då går jag i min takt, hamnar efter i så fall & kanske att någon går i min takt i alla fall. För jag vill inte tjata hela tiden! Då blir jag en pain in the as!

Men denna person som påpekade det led själv utav migrän sen många år tillbaka. Då är det lättare att stätta sig in i "min värld". För det är också osynligt, jävligt jobbigt etc...

Nu vart det långt, hoppas att jag inte tråkar ut er!
Kramis


Så lite kan göra mycket!

Det är så kul när man ska låta hundarna söka..
Dom hoppar på stället & är så spända på att få springa iväg & söka..!
Sen är det så kul att titta på när dom söker, se & höra hur deras nosar söker efter godiset.
Så lite kan göra en så gott!

I morgon kommer R med barnen, men hon skulle bara komma om det inte regna.
Men då sa jag till henne att jag har ju tak över huvudet ;0)
Skämtosido...! Hon skrattade gott i alla fall vilket jag också gjorde!

L har handlat åt mig idag, så det var skönt att få lite mjölk & frukost.
Det är så skönt att få hjälp, jag behöver itne ens be om det utan får det ändå. Vilket gör det ännu lättare & jag slipper känna mig som ett bihang eller någon som alltid bara behöver hjälp.
Det är sådana saker som är så självklara för många som man inte ens tänker på att det kan vara jobbigt.
Men det är det för mig, vilket inte alltid är så kul! Eller man vill ju så gärna kunna själv. Men det är bara att inse att vissa saker kan man inte göra, sen framförallt planera! Så man får dess viktiga vilopauser!
Som jag alltid tjatar om..!
Vissa saker skiter man i ibland för att få göra sådana saker man tycker om, som att vara med mina hundar, vara uppe på gården, vara med vänner etc....

Nu ska jag lägga mig, hoppas på att jag vaknar i mórgon utan denna halsbränna...!
God natt, sov gott!
Kramis


Morr!!!

Nu har jag haft den här nackspärren sen i måndags, ledsen att jag tjatar om den..
Men nu är det inte roligt längre!!!
Höger sida kan jag i stort sett inte använda, orkar inte lyfta saker. Kan inte vrida huvudet ALLS åt höger! Så fort jag sitter en stund eller vad jag nu ska göra blir det värre igen.
Hur länge kan detta hålla i sig?
Börjar allvarligt bli less på det här & vad kan man göra åt det?!
Ingenting mer än tabletter, heat lotion & strecha..
Eller har någon tips?! Öppen för ALLA förslag!
Men håller det i sig får jag såklart söka för det i alla fall...
Sen kan jag ju knappt gå nu pga att jag inte kan använda kryckorna..
Så livet känns lite surt nu. Hade räknat med att bli dålig, men inte att det skulle hålla i sig såå länge!

Jaja, vi får väl se vad som händer...


Tack för omtanken!

Tack alla kära goa vänner som bryr er om mig, & tänker på mig. Hjälper till med dagliga behov & den fina omtanken.
Hur skulle jag ha klarat mig annars, som idag har flera stycken ringt för att jag inte har setts till eller hört av mig.
Då visar det på att jag saknas, vilket är skönt att veta när man är dålig!
Blir så glad när jag får läsa era kommentarer där ni ger mig varma ord & hälsningar!
TACK!! ♥

Mår lite bättre idag, men har inte blivit av med min hemska nackspärr!! =0(
Febern har gått ner, så har orkat med en dusch idag vilket var MYCKET skönt!!
Så hoppas på att jag är bättre tills i morgon...!

Jobbigt nu när min läkare har semester & hon inte finns på plats!
Sen väntar jag ju fortfarande på min remiss...
Vet inte hur länge jag behöver vänta på den?!
Men hoppas på att det inte blir alltför länge!


Trodde det inte var sant..!

Somnade sön natt/morgon klockan 04.00, vaknade inte förns håll i er nu!!
Måndag kväll klockan 17.25, trodde inte det var sant förns jag hade tittat på 3 olika klockor! Somnade då om igen vaknade  en ½ timme efter. Men orkade bara hålla mig vaken mer än i en ½ timme innan jag somnade om igen! Så sammanlagt sov jag i 25 timmar!!

Sen bytte jag från soffan till sängen, vara tvungen att stiga upp i morse eftersom jag skulle till OT-center.
Helt slut packade jag mig iväg men det var på håret för trodde aldrig att det skulle gå.
För när jag vaknade hade jag en fruktansvärd nackspärr som inte är att leka med. Så nu kan jag inte använda mina kryckor så ni kan ju försöka föreställa er hur det ser ut när jag överhuvudtaget ska försöka röra på mig!
Nu har jag även feber, men det hade jag väntat mig efter denna helg...

Jobbigt detta när man bor själv...

Hoppas att jag kan sova något i natt pga av min värk..
Det blir theralen i massor.. :P
Kommer tyvärr inte orka lägg ut bilderna idag heller =0( Men lovar så fort jag är bättre!
Hemma igen efter....

Vill börja med att be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat på några dagar, det beror på att jag har varit borta på Countryfestival, vilket var mycket kul & skönt att komma bort ett par dagar.
Eftersom jag inte har varit borta någonting nu i sommar...

Det är 5:e året i rad nu jag är där, de är kul varje år man kommer iväg, träffar både gamla vänner & nya.
Det är en del utav det hela, sen såklart musiken & stämningen
I år var jag inne i parken oxå å lyssnade på banden, vilket jag inte gjorde någonting förra året.
Såg bla Lasse Stefanz & Jill Johnson =0)

Har sett L. Stefanz en gång tidigare, men inte Jill henne missade jag sist hon var där.
Så i år såg jag helt enkelt till att inte göra det.
För varje år sker det ju förändringar, ibland bra & ibland sämre...
I år var man tvungen att lösa ett 3 dagars band till parken om man ville bo på campingen som hör dit.
Vilket gjorde att det vart fler människor som gick in i parken, men då blev det desto tystare på campingen.
Så både positivt & negativt.
Det som var lite tråkigt var att det inte alls var samma drag på campingen i år som tidigare, det var inte lika många som spelade & sjöng där...
Positiva var att det var fullt ös på konserterna istället...

Ja hade förmånen att farmor skulle åka upp, så jag slapp köra....
Sen bodde jag inte med dom, men umgicks en del med dom.
Den övriga tiden var jag hemma hos en kompis, där förfestade vi innan vi gick ner till campingen på kvällen...
Sen fick jag sova i en riktig säng i stället för i en husvagn.
Men vet inte i efterhand om det gjorde så stor skillnad, för har så fruktansvärt ont överallt i kroppen!!
Eftersom det vart lång väg att ta sig, sen var det väl inte så många sovtimmar, som jag har behov utav...
Känns som jag har blivit överkörd utav tåget!
Så nu blir det lugnt ett par dagar, men det var det absolut värt!!
För man måste göra roliga saker, för att orka med, det ju kostar att ligga på topp ;0´)
Eller hur? =0)

Vet inte hur det blir inför nästa år, med tanke på att en ny regel var att alla som INTE bodde på campingen fick heller inte vara där på kvällen!
Vilket inte drabbade oss tor eller fre, men på lör när vi kommer dit för att spela & sjunga så är ett gäng med vakter & någon polis också tror jag..
Som går runt bland alla lyser med en ficklampa & kollar om man har ett band runt armen. Vilket jag hade, men inte mina vänner jag var med. Så det innebar att dom inte skulle få vara kvar där. Då dog allt, alla tappade suget & det blev inget spelande eller sång mer =0(
Vilket är en mycket stor del utav hela festivalen.
Jag kan förstå om det är massa fulla människor som driver omkring & ställer till med oreda. Men inte att dom som sköter sig & livar upp stämningen inte ska få vara kvar.
Det är så tråkigt när det händer saker & så sätter dom upp regler & det drabbar ALLA. För att det är någon/några som inte har skött sig....
Så det vart ett lite surt avslut på det hela...
Men hade mycket trevligt i det stora hela i alla fall!

Ska lägga upp bilder, men inte just nu för jag orkar inte....Många besök idag =0) & dessutom lite nytta gjord...

Idag har jag varit hemma hela dagen!
Mycket skönt,, det behövde jag....

Har fått lite nytta gjort hemma, disken, tvättat & dammsugit... Så det är mycket skönt!
Man får ta det i sin egen takt med massa vila mellan så går det...
Men det är så skönt när det är gjort. Nu är jag helst slut igen så ska ta & krama kudden snart....

Men fick ett oväntat besök idag av R & barnen, vi har inte setts på 2 veckor, känns som en evighet. Vi har gått om varandra hela tiden...
Men så dök dom upp idag på en fika =0)
Sen vart jag spontant bjuden på middag hos min granne, mycket gott & trevligt med sällskap när man äter...
Vi har också gått om varandra ett tag nu så hade en hel att prata & skvallra om ;0)

Nu är min lillasyster hos mig & ska sova kvar..
Det var också eviheter sen!
Oj vad många jag har hunnit med att umgås med idag, nu när jag tänker efter.. =0)
Alltid lika roligt!

Men nu blir det kudden nästa, vi hörs i morgon...
Ska ta å ringa till vård centralen & tala om att jag har fått fel mängd..

Sov så gott


Varför tro att det ska bli rätt?!

Ja jsut det var till apoteket för att hämta mina mediciner...
Då visar det sig att ingen stecolid har dom skrivit ut!!
Sen Nobligan/Tradolan har dom skrivit ut endast 20 tab!!
Blir sååå JÄVLA less!!!!
Förra gången fick jag 20 tab, men för att kunna testa hur jag reagera mot dom, nu när jag skulle fortsätta med dom så skulle det vara i större förpackning!
Men nej då inte da....!!!
Varför skulle det bli rätt...?!
Så nu måste jag ha nytt recept igen om 10 dagar, dessutom kostade det 80 kr eftersom mitt frikort har gått ut att hämta medicinen. Så då får jag väl betala det igen.... För pengar som jag inte har.....

Har haft sådan fruktansvärd värk idag!!
Sen nu kan jag inte sitta upp utan ligger i sänge för att skriva dessa blogginlägg...
För nu har jag inte tillräckligt med smärtis..
När ska det bli ett slut på detta?!?!?!?!?!

Orkar FAN inte!!


En utflykt till vikingabyn...

Idag har varit en underbra dag, vi ( jag, Lisa  å hennes 3 barn,  deras morfar & en av min småsystrar & ) till vikingabyn.
Kunde inte ha varit bättre väder!
Vi hade mycket trevligt, man lär sig något mytt varje gång man är där...
Sen är det både för vuxna & barn & det händer saker hela tiden...

Vi tittade på när dom gjorde glaspärlor, tovade ( som man fick göra om man ville själv ), baka bröd. Sen visar dom lekar ifrån den tiden, sång & dans. Berättar sagor sen självklart om vikingatiden...

Jag fick några bilder ifrån dagen...


Här gör dom glaspärlor, han som ska göra en pärla nu är det första gången för & håller på att lära sig..

Det är svårarde än vad man tror...
Nu är det dax att ta ut den ifrån ugnen... Där inne är det 1000 grader! Så man får passa fingrarna...
Hon som gör pärlor heter Britta & hon sjunger även. Henne har vi träffat ute på trapperträffar..Glas klumparna som ligger här slår man i smulor, som sen smälts ner föratt bli pärlor...Här bakar vi "vikingabröd"... Närmast i bild är det Fille sen Frida i vita leggins & svart topp...Här syns även Lisa & Freja i bild... Väntandes på att det ska bli klart. Man kanske inte kan tro det men med smör, slat & örter så blir det väldigt gott!

Sen vart det hemfärd efter ca 4 timmar, då var jag totalt slut!!! Mit huvud värkte värre än någonsin, så visste helt ärligt inte hur jag skulle klara av att köra 2 ½ mil hem!!!
Det var riktigt läskigt!!!
Hade sällskap av Felicia i bilen som tur va & så gjorde vi ett stop efter halva vägen.

Då tog vi en glas, det känndes lite bättre, men gjorde en anhalt till i stallet. Där jag lag mig på soffan med en gång!
& somnade givetvis....
Så efter en power nap så kom maten =0)
Så åt med pappa, Lisa & Felicia sen skulle jag hem, men det tog en stund som vanligt att komma därifrån...
En hundvalp kom på besök, sååå söt!!

Sen tittade jag på kattungarna för första gången denna sommar, har liksom inte blivit av. Men det är nu som dom är som sötast!


Så bedårande söta!!

Sen var det hem bums...
 


Lite nytta gjord..

Lyckades få ett par timmar sömn på förmiddagen....
Sen har jag fått 2 maskiner tvättade =0) Bara 6 st kvar...
Hatar att tvätta!! Kanske inte hade gjort det lika mycket om jag inte hade fått så ont utav det...
Så därför får man ta lite i taget..... Som med allt annat..

Ringde till Ortoped teknik idag fick en tid nästa vecka, för att prova ut en nack krage.
& få ett par till inlägg i skorna, fast dessa ska vara något tunnare....
Men nack kragen ska bli intressant om det kan lindra att jag får sådan fruktansvärd värk när jag åker bil & sitter länge utan att kunna vila.
Så äntligen har jag gjort slag i saken...
Det känns skönt, för det har jag tänkt länge att göra...

Nu måste jag försöka få lite sömn om jag ska orka följa med till vikingabyn i morgon.
Med pappas sambo hennes 3 barn & en av mina lillasystrar..
Ser fram emot det, så bäst att lägga sig så man kommer upp. För vi ska åka vid 11 tiden,,,,


God natt på er...Fan va trött jag blir!!!

Som jag tidigare har berättat så har jag börjat med en ny medicin, Nobligan/Tradolan.
Fick till att börja med 20 tab för att se om jag skulle få några bivärkningar.
Då sa min läkare till mig att ring mig innan dom är slut  jag går på semaster.
Du behöver inte prata med mig, utan tala om för sköterskan, tala om hur det har funkat.
Jag ringde den 24 juli, talade då om att jag ej har fått några biverkningar....
Då skulle de meddelas till min läkare så hon skulle skriva ut nya.

Tog sista i morse, så var tvungen att åka in idag till apoteket, men upptäcker att sist så skrev min läkare bara ut en omgång med stecolid. & dom tar slut ikväll, jag brukar normalt få 2 uttag åt gången, men inte nu, varför vet jag inte?!
Så därför ringde jag vårdcentralen för att få ett nytt recept, vilket visar sig då att dom inte kan ordna förns i morgon eftermiddag. Jag ska ha dom i morgonbitti....

Passar då också på att fråga om min läkare har skrivit ut Nobligan, då säger hon ja den 11/7. Ok, men dom har jag redan hämtat ut. svarade jag henne då.
Då säger hon att igen att ja men hon skrev ut dom då, då säger ja men dom är nu slut & talar om att min läkare skulle ha förnyat dom.
Då säger kärringen, men lilla gumman varför ringer du så sent?!
För det första hatar jag när någon kallar mig lilla gumman & "klappar mig på huvudet"!!!!!
Sen inte nog med det att det finns inget recept på dom. Då säger jag att jag ringde vårdcentarlen som jag blivit tillsagd den 24 juli. Det är väl inte mitt fel sen att det inte har blivit gjort!

Då säger hon att det inte finns några anteckningar om det...
Vad fan tror hon?!?!? Att jag är dum i huvudet eller?!
Jag blir så less, trött, matt & förbannad. Man gör som man blir tillsagd & inget flyter!!
Nu är min läkare på semester också, så kan inte prata med henne heller...
Nu får jag inte dom förns i morgon eftermiddag, vilket är katastrof!!
För jag behöver dom ikväll, dessa tabletter är sådnana som man INTE  får göra uppehåll i!!
Nu sitter man här & inget kan man göra!

Utan stecolid & nobligan!!!

Detta är inte första gången, har tappat räkningen på hur många gånger det är nu!
Varför?! Hur j*vla svårt kan det vara?!!!!

Ja så får se vad som händer, förr har jag fått hemska biverkningar pga av att jag inte tar medicinen som jag ska...!
Hoppas att det går bra...


Klockan slog nyss 05.31! Sömlös natt...

Ja som var så trött här ligger jag & inte kan jag sova... Ha försökt med att läsa men bara vrider mig & det blir för jobbigt att hålla boken...
Nyss slog klocka 05.31, solen är på väg upp, jag hörde någon som startade bilen för att åka till jobbet.
Ja vad gör man denna tid på dygnet, trodde inte det skulle vara några problem att sova efter denna helg som varit...!
Men tydligt det, tyckte det var försent att ta theralen, men funderar starkt på att göra det nu!

FAN MÅSTE JU FÅ SOVA NÅGONTING!!!!

Sen är det ju en ny dag nu som man ska orka med...
Hur nu det ska gå till?!?!
Tar jag theralen nu så sover jag ju resten av morgon dagen, frågan vad som är bäst...?
Det vet jag inte?
Men kroppen måste ju få sömn, så vad fan ska man göra?!
Nu svor jag igen, men blir så trött på att ha sömnlösa nätter, när kroppen värker så men inte vet vart man ska ta vägen & det enda man vill är att sova. & när man ska göra det så går det inte!!!!

Det är ingen mening att ligga å vrida sig, så hämtade datorn för att fördriva lite tid & förhoppning om att jag skulle bli trött & sova.
Hundarna ligger nedanför mig & snarkar & snart tycker dom att jag ska kliva upp... Hur nu det ska gå till??!
Får väl flytta mig till soffan & öppna dörren så dom kan gå in & ut....

Nu är klockan 05.39!
Shit det är ju mycket ju, morgon.

Återkommer, får se hur det blir med sömnen, nu har jag ju hunnit bli hungrig utav att vara vaken också. Då kan jag ABSOLUT INTE SOVA!!!

Så det blir att trycka i sig något så man inte är hungrig i alla fall...
Hoppas ni har kunnat sova i alla fall... För detta är allt annat än roligt, men blir som bakfull dagen efter fast man inte har haft nöjet utav att dricka något =0(Hett tips, skaffa en adressbok!

För några år sedan så införskaffade jag en riktig adresspärm.
Vilket jag är mycket glad för!
För tappar man mobilen så står man där som en fågelholk...
Vilket har hänt!
Så med jämna mellanrum så uppdaterar jag denna, vilket jag började med ikväll.
Vet inte varför ja kom in på det, men väl behövligt var det.
För jag vet inte hur många det var som hade bytt nummer & nya som har tillkommit.

Inte som jag som har haft samma sen jag skaffade en mobil för 11 år sedan..

Så har hunnit så långt som till bokstaven N nu.
Så får fortsätta i morogn så jag går igenom hela telefonboken..
Är en del adresser som inte stämmer heller som jag måste leta reda på efter att folk har flyttat, men det får bli en annan dag!

Om ni inte har en adressbok så ett hett tips är att skaffa en nu på en gång!!
För det är inte kul när man står där sen & telefonen har blivit stulen, tappad eller är trasig.
För tro mig förr eller senare så händer det!


3 kalas & ett dop på 2 dagar slå det om ni kan ;0)

Detta har varit en MYCKET lång & händelserik helg!
Med 3 födelsedagar & ett dop, slå de om ni kan ;0)
Har haft mycket kul & trevligt, träffat mycket folk....
Många som man inte ser allt för ofta, tyvärr... =0(

Idag var vi först på dop.
Det var Mia´s son Leon som döptes idag, hennes första barn =0)
Har tyvärr inga bilder, för dom jag tog vart inge bra. Men hoppas hon skickar över några så ska ni få se en mycket söt bebis!
Han skötte sig jättebra i kyrkan, inte ett enda skrik ( trotts att han lider utav kloik =0( ).
Efter det var det massa hembakat & tårta vilket även den var hembakad, igen :P
Duktig Mia hon som har orkat med det..

Vi hann inte stanna så länge eftersom kusin vitamin fyllde hela 20 år idag!
Tyckte det var nyss man gjorde det själv & att han alltid har vairt liten.
Men han har kommit ikapp om ni förstår vad jag menar.

Där vart vi bjudna på rostbiff, kalkon, potatissallad, sallad & fika igen...
Fikat sen dopet hade inte hunnit sjuka ner innan, så det var lite kämpigt att få i sig.
Men gott var det =0)
Paserade stallet på vägen hem för att släppa av tjejerna som åkte med mig, men passade på att låta hundarna få leka av sig innan jag åkte hem.

Så nu är dom lika trötta som jag!
Så nu kan man säga att man både är slut fysiskt & mentalt. Så morgondagen har jag inget på schemat föruotom vilodag!!! I MASSOR!!!!
Vilket min kropp kommer behöva efter denna helg.

Åter igen har haft en underbar helg!

Nu blir det natta kudden...
Tarzan har jag inte sett sen igår =0(
Så försöker en gång till men sen lägger jag mig i alla fall, fast jag inte gillar att han är ute på natten.
Vill ju ha någon att gosa med då...
Hoppas att han kommer till i morgon om inte annat...!

Hoppas ni har haft en lika trevlig helg som jag!


GRATTIS Robin 20 år!! 020809

GRATTIS kusin vitamin :P20 år!! Fan nu börjar jag bli gammal!! :S
& nu går man inte säker någonstanns längre ;0)
Nej skämtosido....
Hoppas att du hade en trevlig födelsedag!
& att du var nöjd med presenterna...

Tack för god mat!!


Vad gör man åt detta kl 22 på en lördag?!

Upptäckte idag när jag kom hem & behövde mina tabletter som mest, att jag tagit den sista tradolenen i morse!!
Vad gör man då?!!!
Klockan är 22, det är lördag...
Då ringer man L som är sjuksyster... =0)
Talar om vad som finns i skåpet hemma & stoppar i sig..
För jag hade så j*vla ont i ryggen nu efter gårdagen & dagen så visste inte vad jag skulle göra...?
Men det löste sig som tur var!

I morgon blir det en ännu längre dag då jag ska iväg först på dop.
Sen på 20 års kalas...
Så nu MÅSTE ja i säng, så dom inte ska behöva lift i morgon för att jag ska komma upp....

Hoppas jag hinner blogga i morgon, det kommer bli senare på kvällen när jag kommit hem igen..
Sov så gott, dröm sött....


Pyssel av Madeleine... Tips!

Här har jag lite av mina senaste värk...
Har pysslat lite kort..
Kan kanske var något använtbart för dig/er också...?Ett grattis kort som ni säkert ser...

Matriel:

-Vinrött papper
-Guldmatt papper
-Guldpenna
-Sax
-Dubbelhäftande kuddar
Ett dop kort.

Matriel:

-Ljusblått papper
-Grönt papper
-Blankt guld papper
-Vitt papper
-Blå tuchpenna
-Glitter gelpenna
-Glitter grön"tub"
-Blå gelpenna
-Blåa glasstenar
-Dubbelhäftande tejp
-Dubbelhäftande kuddar
-Sax
-Guldpenna

Vill du veta mer hur jag har gjort så får du lägga in en kommentar så berättar jag gärna.
När jag ska iväg på något så gör jag personliga kort, dom ser aldrig likadana.
Vilket tycker jag är roligt, sen kan man passa presenten om jag har en.
Sen är man alltid säker på att ingen har likadant ;0)

GRATTIS!!!

Idag får jag säga GRATTIS 2 gånger...
Till min faster Åsa & Farmor som fyller på samma dag!Grattis på födelsedagen till dig Åsa ifrån mig & djuren =0)
Gattis på födelsedagen farmor ifrån mig & djuren till dig!

Tack för den goda maten & jordgubbarna!
Jag hade i alla fall en jättretrevlig dag!


Sommar för mig är...

Bloggade inte igår, men det var för att när jag vaknade så hade jag ont i huvudet som var på väg att övergå till migrän!
Så åt frukost, sen somnade jag om på soffan...

När jag sen vaknade igen, var jag för trött för att blogga... =0(
Så är det tyvärr ibland, ledsen för det!

Men fram mot kvällen trots att huvudvärken inte gått över bestämde jag mig för att åka upp till gården.
För hundarnas skull...
Så vart jag bjuden på grillat... =0)
Vi grillade vid elden som vanligt, sen flyttade vi in i Trapperkojan för att det började bli kallt.
Där satt vi & snackade skit fram till klockan var 01.20 på natten...
Dp var både jag & hundarna helt slut så då var det dax för refrängen.
Som ni kanske förstår var jag för trött då oxå att sätta mig vid datorn & blogga...

Men dagen som inte började bra slutade bra i alla fall =0)
Är sååå rogivande att vara där & sitta framför elden, man bara stirrar in i den & tröttnar aldrig!
Hundarna trivs även...
Dert är sommar för mig!
RSS 2.0