Mina alldeles egen odlade örter...

Gör ett nytt försök.. Igår när inlägget var färdigt så la mitt internet av i vanlig ordning..
 
Gårdagen var kämpig på flera sätt, men tog mig igenom den genom att pyssla lite hemma, ta mig förbi stallet en stund.
 
Har under våren drivit upp en hel del örter, basilika, dill, rosmarin, persilja, citronmeliss, timjan. Även cocktailtomater & paprika planta. Tanken var att skaffa oss ett växthus, men dom planerna har sjuktits fram. Så nu planterade jag ut dom i krukor & i rabatten.. Känns extra roligt när man har gjort allt själv från början.. & vilken skillnad det är i smaken, när den vår växa i en näringsrik jord!
 
Blev riktigt bra!
Citronmelissen & en del av persiljan...
 
 I rabatten hittade jag en självsådd persilja planta.. Måste ha blåst i väg frön när jag sådde dom i krukorna?
 
Idag har jag förskingrat tankarna genom att rensa lite ogräs på uppfarten.. Men det är en hel del, så delar upp det på flera dagar.
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, sätta på mig lite varmare kläder, för det svängde om & blev något kyligare..

En dag med Bazze

Åter igen haft en sån där härlig sommar dag som man längtar efter!
 
Sov ut i morse (igen!), helt slut i kroppen.. Så denna värme som varit idag, passade mig perfekt.. Jag & Bazze har njutit av dagen tillsammans då Nellie & Tayla var med husse. Åt en sen frukost ute i solen, låg en stund på dynorna sen för att få kroppen att vakna till liv..
 
Har tagit hand om några av blommorna i kruka på framsidan, plockat frön från penséerna, tagit bort dom utblommade & satt dit ett par nya sorter. Men glömde ta en bild! Ooops... Får bli senare..
 
Var förbi mamma på en fika, där min syster M med sambo var på beösk.. Inte ofta vi får tillfälle att ses, så tar tillfällena som jag får! ; )
 
Nu mullrar åskan, så vågar inte vara här längre! See ya!!
 
 

Lite upp & ner

Dagen har gått lite upp & ner med värken.. Vi fick nästan 2 timmar på strandn & med massage, extra smärtis & vila kunde vi gå ut & äta på kvällen på restaurang. Mycket mysigt & trevligt! Nu ska ja sussa... Hörs imorgon..

Inte ett moln så långt ögat kan nå!

Vi fick en fin dag på stranden..
 
Jonne tog ledigt idag, för att vi skulle hitta på något. Med en fullpackad picknik korg där det fanns, tonfisk sallad, melon, chips, degestive kex, kaffe, vatten & korsdord så åkte vi iväg.. Vi valde en plats vid havet, litet mindre strand & inte så mycket folk.
 
Jonne tog ett svalkade dopp i havet, jag badade benen, då jag inte får bada just nu.. Men lika glad för jag var det, vi hade mysig stund där. Då vi bara kunde vara & njuta av den sköna å vackra sommardagen.
 
Nu till kvällen har vi ätit grillad laxfjäril, grillade räkor, egen hollandaisesås, med tillbehör.. Till efterrätt vart det glass i stora lass! Skön kväll & vi har kunnat sitta ute..
 
Vad det gäller Sture, så är han nu avmaskad & har börjat äta antibiotika som om ett par dagar så hoppas vi se någon skillnad.. (Han får en kur på 20 dagar). Så hoppas, hoppas att han ska bli bra nu!!
 
Nu  blir det kvällen, natti natti & dröm sött...
 
 

Sture hos veterinären

Det har varit en tuff dag för både mig & Sture..
 
När jag kommit hem igen efter mitt läkarbesök, vilat & ätit så tog jag med mig Sture till veterinären. Han har åkt bil kanske 2 gånger under sina 3 år. Så det var helt främmande & han skrek som en galning. Kände att det började stika väldigt illa i bilen! Stannade efter bara 5 km hemifrån. Då visar det sig att han skitit & kissat, lyckats kleta ner hela sidan i buren, filt & sig själv! Så ut med bur & katt som aldrig tidigare gått i sele.
 
Vilket på att han vart tokig!!
Lyckades smita ur selet, ner i diket i meter höga gräset ut i skogen. Jag efter med högst olämpliga skor & klänning. (ni kan ju föreställa er synen för de förbi paserande!)
 
Fick tag i katten, in med honom i bilen (lös) så jag kunde sanera buren. (Mycket glad för mina våtservetter som alltid finns tillgängliga!!)
 
Buren sanerad, ren filt, en avtorkad katt & genomsvettig satte jag mig bakom ratten för att fortsatta färden. Överlade en gång till, ska jag vända hem? Men inget kan ju bli värre än detta! Så jag fortsatte...
 
Han tystnade som tur var & det vart en lugn bilfärd fram. Husse mötte upp oss på plats, för att ja skulle få lite hjälp. Vi fick vänta ett tag innan det vart våran tur.
 
Där vart han undersökt & vi fick berätta hur hans hälsotillsånd är.
Han började tappa lite vikt för 2 veckor sen, dryga veckan tillbaks så började pälsen se tussig ut. Sen vart han varm om nos & öron, låg mest & sov (annars är det bara snabbt in & sen ut igen). Jag misstänkte någon fästingsjukdom.
 
Vi tog beslut då inte undersökningen gav något att ta blodprover. VIlket han på skötte sig galant! Trygg med sin matte vid sin sida.. 
 
I väntan på provsvaren, lag han sig & sov på stolen brevid mig.
 
Proverna visade inte mer än något mindre av vita blodkroppar & lite högre socker (det kunde bero på stressen). Men med tanke på hur han tillstånd är, så kan det vara parasiter eller en fästing sjukdom.
 
Så nu prövar vi med att avmaska & köra en antibiotikakur. Hjälper det så blir det inget mer, så håller tummarna för det nu! För Stures skull.
 
Husse jobbar i närheten, så vi stannade till där & han fick gå en sväng i sitt sele, vilket denna gång gick bättre & han fick inga utbrott. Utan gick mycket nyfiken runt & ville undersöka ALLT! På vägen hem var han tyst, matt tror jag efter äventyret. Det var åtminstånde jag.
 
Sture tvättar resterna efter provtagningen
Nu ligger han bakom mig & sover.. 
Tänker göra honom sällskap, för nu orkar jag inte sitta upp längre... Natti natti
 
 
 
 

Nytt läkarbesök & jakten efter nya glasögon

Har besökt min läkare idag.
 
Remissen är skickad till Dr H, vi hoppas på att dom ska svara snart. Men man vet inte nu i semester tider?.. Har tagit nytt blodprov, för att kolla min levaxin nivå, får se om jag får ändra den?
 
Åkte där efter förbi optikern, lämnade tillbaka de glasögn jag lånat & hämtade 4 nya par. Hoppas jag det är något av dessa par som jag gillar? :)
 
Det andra 3 som jag lånade tidigare kändes inge vidare. Tanken är att jag ska hitta ett par som jag kan sätta brun/svart färg i & använda som solglasögon med styrka.
 
Det är toppen fin dag! Solen står högt på himlen, (tror det är) varmaste dagen på året. Just nu håller jag mig inne, det går inte att vara på våran altan nu, det står helt stilla där. Så njuter av solen innefrån.
 
Hoppas du har en lika fin dag & kan njuta!?

Måndag 23 juli

Har varit inne hela dagen fram tills på kvällen.
 
Tagit igen mig, fixat lite inne, men tagit det mycket lugnt.. När Jonne kom hem tog vi en sväng med hundarna, trots mulet väder så var det riktigt skönt ute. Vi fick med oss lite smultron hem, som vi ska ha i pajen.. Hundarna tycker det alltid är lika kul, vad man än gör & vart man är.
 
Kollade efter svamp igår, men det vart inte så många. Idag däremot hittade vi på tomtgränsen, dubbelt upp mot igår! Lustigt, det finns ofta precis framför näsan, närmare än vad man tror det man letar efter ; )
 
Nu ska jag dricka upp det sista av mitt teet, sen är det bums i säng!...
 

En fin dag ute i naturen

Har haft en fin & skön dag tillsammans.. Tog & packade picknik korgen & åkte till stranden.. Där lag vi oss på en filt, löste korsord & åt godis..

När vi var nöjda bytte vi om & gick ut i skogen med Bazze, Nellie, Tayla & Tarzan. Tarzan följde mig som en svans.. Tyckte det var riktigt spännande & kul att gå på upptäcksfärd! Hittade lite kantareller, blåbär, smultron & plockade en bukett blommor : ) Så jag är nöjd!
 
Nellie & Tarzan spanar efter svamp...
 
Årets första blåbär & smultron
 
Kantarellerna använde vi till middagen, med egen odlad basilka, mycket gott!
 


 

Sture är inte sig lik..

Igår kunde ja få njuta av solen igen, genom att ligga på altanen. Hundarna låg runt om mig, så mysigt... Hade köpt en korsordsridning som jag fick tillfälle att anbända : )

För övrigt vart det inte mycket gjort.

Våran lilla Sture vekar vara sjuk, har har tappat i vikt, varm om nosen & sover. Så blir han inte bättre får vi besöka veterinären. Stackarn...

Utkast: Jul. 19, 2012

Igår kunde ja få njuta av solen igen, genom att ligga på altanen. Hundarna låg runt om mig, så mysigt... Hade köpt en korsordsridning som jag fick tillfälle att anbända : )

För övrigt vart det inte mycket gjort.

Våran lilla Sture värkar vara dl

Inte ofta på besök..

Det vill inte som jag vill, påbörjade ett inlägg under e.m. De försvann & sen kommer jag inte ut på bloggen via datorn. Så det får bli ett inlägg via mobilen, så bilderna får ja göra ett nytt försök med imorgon..

Har inte hänt mycket under dagen, sov fram till 13.30 idag!! Lite trött efter helgen..

Så tänkte bara vila idag, fram tills min yngsta lilliasyster ringde. Vi vart spontant inbjudna på middag till mamma, då min morbror kom på besök. Vilket man inte kan missa, då vi inte ses så många gånger per år : ( Så nästan alla vi i familjen samlades & åt middag ihop! : D Jättetrevligt var det...

Nu är vi hemma igen, nattar djuren å ska lägga mig själv. Är helt slut i kroppen, den värker trots lite extra väktab. Så nu ska ja få lite massage & hoppss på en god natt sömn...

Borta bra, men hemma bäst! ;)

Hemma igen efter en mini semester :)

Ligger i sängen nu, så skönt! Bil resan hem kändes lååånng!.. Det var en seg väg, men vi har haft en super härlig helg! Skönt att komma bort lite.

Lägger upp lite bilder imorgon(om ett x antal timmar), när ja vaknat & sitter vid en dator.

Natti natti

Kärt återseende!

Nu börjar även onsagen lida mot sitt slut..
 
Har jobbat idag på etftermiddagen, men innan det så fick jag ett minst sagt oväntat besök!! En barndomsvän som jag inte träffat på flera år var i närheten & kom förbi.. Super roligt att ses igen! & det känns alltid som om det var igår. Vissa vänner gör det bara de med, man hörs inte så ofta eller har möjlighet att ses, men när man väl får tillfälle så är det som om man sågs igår...
 
Så vi hade en hel del att prata om, visade henne runt hur vi bor. Hennes hund & Bazze fick leka tillsammans, då Nellie & Tayla var med husse på jobbet.
 
Blev bjuden på pzza till lunch, som vi åkte iväg & köpte.. Tiden bara rusade iväg innan jag var tvungen att åka :(
 
 Men hoppas vi ses snart igen & att det inte dröjer allt för länge!
 
Tack vännen för att du tittade förbi!!

Shoppade lite av varje...

Till slut kom jag igång, eller jag tog mig iväg.
 
Hade köpt en handduk för hundar som jag skulle lämna tillbaka, & göra några andra äreneden på stan. Lämnade tillbaka pluto handduken, men fick med mig en ny apporterings leksak till hundarna för vatten  :) Dom hade den nu för ett riktigt bra pris, 39 kr & ord 119 kr. Så jag slog till! ;)
 
 
Sen var det lite cernit lera till mig själv också.. Tänkte göra egna pärlor vid något tillfälle :)
 
 
& äntligen har jag köpt gardiner till vardagsrummet! Har letat länge nu, ville ha enkla creme vita, men det var inte så lätt att hitta som jag trodde. Nu ska dom follas upp, sen kan jag hänga upp dom.
 
Nu helt slut i kroppen skag jag få lite massage.

Segt både efter & dan där på..

Igår var jag på jobbet igen.
 
Kändes som om det var evigheter sen sist, men var där senast i fredags så så länge var det inte... Det är en så söt liten valp där nu på 5 månader, som jag gullade med i knät.. Man kan ju inte motstå! ;)
 
Vart inte bättre i kroppen där, värken blev värre & fick också huvudvärk. Så resten av kvällen hemma gjorde jag ingenting. Känns tråkigt att det ska vara så, vill ju orka vara sambo & matte också när jag kommer hem. Men det räcker inte energin till :(
 
Idag har det också varit segt att komma igång, energin finns liksom inte där. Ska ta en dusch nu & se om jag piggnar till lite?.. Så jag kan komma igång & göra något sen...
 
Vad ska du göra en tisdag som denna??

Besökte goda vänner

Ja då gör ja ett nytt försök igen, de tidigare inlägget idag råkade jag radera.

Hade en jättetrevlig kväll igår hos några vänner. Vi hade vägarna förbi & kollade om dom var hemma, så det vart ett spontat besök. Vi satt ute i trädgården i deras mysiga paveljong. Vi åt lite tilltugg & timmarna rann iväg när vi pratade. Vi tog också en titt i trädgården på alla söta, fina & roliga detaljer. Nu har jag fått massa inspiration att fixa i min egen trädgård.

Idag har vi haft en städ dag inne. Vilket passade bra då det har regnat från & till hela dan. Det var välbehövligt! Så nu har vi så fint..

Pssst...

Nu har jag äntligen kunnat ladda upp de bilder jag lovat & velat. Så nu finns dom i de tidigare inläggen, bl.a i glad midsommar.

Scrolla ner å kika ;)

Alla dagar är inte lika roliga

En ny dag på jobbet.
 
Inte lika rolig som andra dagar.. När jag vaknade så kändes det okej, men eftersom tiden gick så blev jag sämre. Kroppen började värka & huvudvärken smög sig på. Men jag tog mig iväg, gjorde ltie småsaker innan jag tog mig hem igen. Inte roligt när kroppen inte vill samarbeta!..
 
Men det är så mitt liv ser ut & något jag måste leva med. Att alla dagar inte är lika roliga att vakna till. Jag måste hela tiden göra ett val, jag måste välja 1 av 2 alternativ, för att båda blir en sak för mycket. Vilket är lättare sagt än gjort, man vill oftast mer än kroppen tillåter. Lyssnar inte på den när skriker efter vila & det får jag sota av senare.
 
Så denna dag har inte hänt så mycket mer..
 
Sture tycker att det är roligt & mysigt att krypa ner & gömma sig,
denna gång i picknick-korgen :)
 
TITT UT!
 

Fika med farfar & farmor & nya naglar!

Har haft en härlig dag tillsammans med min farfar & farmor.
 
Det blir inte så ofta, men det är alltid lika roligt dom gånger vi ses. Bjöd dom på fika, vi satt å pratade om allt som hänt sen sist vi sågs. Vilket är en månad sen.
 
ÄNTLIGEN kan jag ladda upp mina bilder!! :)
 
Har nya sommarfina naglar!
Diskreta, stil rena & fina tycker jag :)
 
Nu är det dax för sängen, har nattat hundarna & tror att alla katterna är inne. Ska försöka ladda upp lite fler bilder imorgon :)
 
God natt..

Sommar!!!

Vilken sommardag det har varit!!

Tog mig till stranden på eftermiddagen för första gången i år. Det var riktigt skönt i havet, hade med mig en bok, kakor & vatten.. Avkopplande!

Det vart en spontan picknick till middag idag nere vid vattnet. Super mysigt! Vi åt en sallad med räkor, avocado & vitlöksbröd & min egna dressing till...
 

Pälsvård

Idag har vi badat våra fyrbenta (hundar).
De var välbehövligt!! Så en efter en vart dom som nya. borstade, tvättade med shampo 2 gånger & balsam. Borsta igenom dom igen efteråt & klippte klor. Dom torkade riktigt fort då de var varmare & fläktade... Perfekt väder för detta ändamål idag.

Så nu blänker dom & doftar som rosor ;)

Nu har ja fått en helkroppsmassage på 1 1/2 timme, de behövdes också efter idag! Så nu kommer ja sova gott!!

Natti natti



RSS 2.0