Ny synundersökning

Hade idag en bokad tid hos optikern.

Tycker att min syn blivit sämre sedan jag fick mina nya glasögon i somras. Vilket jag fick bekräftat idag.. Det börjar närma sig gränsen till att få köra bil utan dom. Vilket jag inte gör idag i alla fall, då jag ser sämre utan.Tycker det är mest jobbigt att se på längre håll, det blir ansträngde & jag blir trött... Jag har en skelning & nedsatt syn. tror jag det heter?

Men vi gör inte nya glas nu, hon vill remittera mig till en ögonläkare som tittar på mitt synfel också. Vi vet inte om det är min EDS som också försämrar min syn?

Hon kan inte avgöra det & vet heller inte exakt hur man ska hjälpa mig för att få optimal hjälp med galsögon.

När jag träffade E.B som ställde min diagnos så nämnade han det med synen. Att flera med EDS kan uppleva sig ha sämre syn, men sen att det inte syns när man går till optikern. Det verkar vara så i mitt fall också & som med det mesta när det gäller EDS.

Så nu får jag vänta några veckor på att få en tid hos ögonläkaren & sen kan jag få ett par nya glas i mina glasögon.

Tog med mig lunch hem sen & åt den ute i solen...


Nu är det dax för spikmattan igen.. Hoppas jag inte somnar för natten.. ;)


En super härlig helg med mitt ♥

Fredagen spenderade jag inne hela dagen, då det regnade.
Jag & Jonne firade 11 månader! ♥ Han kom hem lite tidigare ifrån jobbet, vi åt ute, på ett ställe i närheten. Där en vän till oss jobbar. När vi kom hem tog vi en sväng med hundarna i regnet.

På lördagen var tanken att fika hos vänner till Jonne, men det blev ändrade planer. Så vi tog oss in till staden, tittade lite i butiker, lämnade in hyrfilmerna & tog med oss 5 nya :)

Fikade istället på cafe, mys pys...

Åt en mycket god skagenbaguette, med deras egna surdegsbröd.


Söndagen regnade det igen, jag var riktigt seg & hade svårt att komma igång.

Men efter lunch åkte vi iväg till ett centrum..
För att kolla in vårmodet. Jag var i akut behov utav en b-h, hade bara en som passade mig. Så det var målet för dagen & fick med mig en hem med tillhörande trosa som går i ljusrosa. Super fint!

Så nu har jag i alla fall 2 att byta emellan ;)

Gårdagen var inte rolig!

Betalningen efter lördag & söndag kom. Så med värk i hela kroppen & huvudvärk så låg jag på soffan, i sängen största delen av dagen! Var ute en stund på tomten under eftermddagen ihop om att bli lite piggare. Men så blev det inte, när jag kom in var det bara att lägga sig på spikmattan & vila...

Idag är det lite bättre, något piggare. Så ska ta mig ut på tomten & njuta av vårsolen tillsammans med djuren...

Shopping

Haft en härlig & rolig dag tillsammans med Laila H.

Vi skulle båda in till staden, så varför inte slå följe? ;)

Åt en lunch ihop, riktigt gott & super mätt blev jag...


Sen fortsatte vi eftermiddagen med att strosa på stan, kika in i butiker som vi inte varit i tidigre. Hittar massa snyggt som man vill ha! Bla en skinnjacka, som ja många år har letat efter & nu hängde den där till mig!! :)

Ska nog kika på den igen... ;)

Sen hittade jag blusen jag varit ute efter i en butik som jag just aldrig varit i tidigare.. Som jag slog till på!


Köpte metallic pennor som jag kan skriva på foton & vanligt papper, blir riktigt snyggt!


Avslutade med att inhandla hundmat & där efter skilldes vi åt. Ja åkte hem till just hundrna :)

Tack Laila för en super härlig dag!!


Tråk dag...

Väntar på att Jonne ska komma hem..

Får se om det blir en motionsrunda ikväll, planen var det. Men det ser ut att komma regn & då är det inte så kul att sitta på elmoppen i blåsten... Kanske tar en lugnare sväng med hundarna?

Har varit seg idag. Vaknade på morgonen, men låg kvar i sängen & drog mig å somnade då om igen.. Sen när jag var uppe strax före 10, så trodde ja skulle få energi av solen som stod högt på himlen. Men inte.. Huvudvärken kom & jag lag mig på soffan..

Har i alla fall dammsugit, det var ganska grusit här på golvet. Efter regnskurarna som varit & hundar, katter & vi som springer ut & in.. Men nu kan man gå barfota igen utan att det känns som om man går i en sandlåda ;)

Var iväg en sväng igår & uträttade några ärenden. Införskaffade bla blodmjöl, som jag hoppas ska hålla rådjuren borta från mina planterade blommor!?

Dom säger att det ska hjälpa..

Nu ska vi se om jag kan få ihop någon middag, har dålig inspiration idag... :(

Allt föds på nytt igen

Idag har vi fått njuta av fint väder...

Kunde sitta ute mitt på dagen å dricka mitt kaffe :)

Tog en rundtur på tomten, de är många blommor påväg i blomm snart. Ser fram emot att få njuta av dom. Däremot har rådjuren ätit på mina planterade blommor i krukor vid entren!! Då blir ja ledsen. Så ska hitta något att täcka med eller införskaffa blodmjöl kanske?

Tog en liten promis med hundarna innan de vart kallare.


Super mysigt, nu när alla har kommit ut ur sitt ide:)

Första vitsippan på tomten


Blåsippor kan vi njuta av också i trädgården & ut efter vägarna nu...


Fotbad & film-mys

Ikväll blev fotbadet av efter en skön kvällspromenad med hundarna..

Hade länge pratat om de, men tyvärr skjuter man lätt upp de. Så samtidigt som vi såg en av hyrfilmerna, Happy end, blev våra fötter som nya igen! Så skönt när man gjort de, pysslat om sig själv lite...

Resten av dagen har vi inte gjort mycket, bara varit... Så nu är ja redo för en ny vecka!


Filmkväll

Har haft en slapp dag hemma tillsammans med Jonne.

Till kvällen hyrde vi några filmer, såg Stockholm östra & Kyss mig på rad nu ikväll. Riktigt bra båda två! & imponerad av mig själv att ja lyckades hålla mig vaken ;)

Rekommenderar dom!

Kyss mig hade tänkt se på bio, men nu fick vi möjlihet att se den hemma...

Nu sover alla, vilket ja också tänker göra... Natti natti!


En vecka till...

Fredag igen!

Vart tar veckorna vägen??
För mig är det som vilken dag som helst..

Fortfarande grått, mulet & det duggar ute. Men det är inte så kallt som det var tidigare i veckan.
Igår var det uppehåll största delen av tiden när vi var ute. De andra tillfällen vi varit ute i veckan så har jag blivit kall & frusit!

Men inte igår, fleesunderställ, termos, tjocktröja, jacka som går över rumpan, nackkrage, stickad halsduk, tjockaste tummvantarna & mössa på det. Sen satt jag på fårskinn & hade en filt över mig. Så måste klä på mig dubblet så mycket när jag sitter stilla. Men frös gjorde jag inte :)

Hundarna hade super kul! Dom kutade runt, upp & ner i skogen & på ängarna.
Men dom var inte lika gulliga i pälsen när vi kom hem....  

Men inget stoppar mig, så tänker ta en sväng sen med hundarna när Jonne kommer hem.

Nu ska jag så lite persilja, fröna har legat i blöt nu i 3 dagar & är nu redo att komma ner i jorden.

Han springer & jag hejar på...

Hade svårt att sova i natt, lika som igår. Varför vet jag inte??. Vaknar av att jag har ont & har jättesvårt att somna om!? Så om det tar tid att komma igång annars, tar det ännu längre tid dessa dagar. Så dagarna blir inte särkilt långa :(

Har haft en tvätt dag i dag, nu går 3:dje maskinen & den innan är i torktummlaren!

Har rivit ur sängkläderna & täckena häger ute på vädring. Så hoppas få lite hjälp med att sätta på det rena sen när Jonne kommer hem.

Har ännu inte varit ute idag, det har regnat från & till.. Hundarna har i omgångar varit ute mellan skurarna på tomten. Medans jag har hållit på inne..

Snart kommer Jonne hem, då ska vi ta en sväng ihop, han springer, jag åker brevid/bakom på min elrulle & hejar på! ;)Hundarna får hänga med brevid :) Så dom fyra får motion & jar får frisk luft!

Fotona tog jag aldrig tag i.. Det sköts fram ytterligare ;) Typiskt...
Men har gjort annat i stället.

Nu sk ajag ta en liten stöd vila innan det är dax!

Trevlig kväll...

Hoppas få njuta av lite tulpaner, utan att rådjuren äter upp alla!!


Snart nytt årsmöte med EDS Riksförbund & träff!

Sitter inne i värmen & tittar på blåsten som härjar runt på utsidan...

Har varit ute en stund i den på eftermiddagen. Behövde få komma ut lite, så tog ett varv på tomten, kollade till blommorna, vattnade dom som var nyplanterade i krukorna.

3 av fem katter ligger & sover i sängen bakom mig. Inte heller dom vill vara ute idag i blåsten! Skönt att ta det lite lungt efter påsken, behöver landa lite & vila kroppen å knoppen.. Så tog en ordentlig sovmorgon, kom inte upp ehlt enkelt förens mitt på dagen.

Tänkte gå igenom lite foton, minnet på min mobil börjar bli fullt, så behöver nog spara några på cd & radera! Men det är något jag drar mig för, har också tänkt att framkalla en del. Så man kan bläddra i ett album, vilket jag gillar.

Idag har EDS rikförbunds årsmöteshandligar kommit, alltid lika kul att bläddra i!
Ser fram emot att träffas snart igen, nya bekantskaper & vänner!  


Påsken 2012

Hoppas ni har haft en härlig påsk!

Det har jag med min familj, släkt & vänner. Har varit lungt men intensivt. Så då har jag inte orkat blogga när jag varit hemma.

Fredagen åkte Jonne iväg till sina barn, så från morgonen tills igår kväll var det bara jag & djuren. Lugnt & skönt!! Orkade dock inte göra det som jag planerat den dagen. Var helt slut!! Så låg största delen av dagen på soffan.

Nog om det!

Lördagen skulle vi ta en daxutflykt med färjan, det tar några timmar fram & tillbaka. Det var med släkten på pappas sida, vi samlades dom som kunde, & åt en påskbuffé ihop. Sen umgicks vi & lite shopping i taxfreen ;)

Jag hängde mesta delen av tiden med Freja, hon hade ju inte ro att sitta still & prata... Vi var till bollhavet, hon fick en (barn) tatuering på armen, spelade på automater & vi dansade en liten svängom..

Vi hade toppen väder & kunde gå ut på däck en stund & njuta av em solen.

(Freja 7 år har tagit bilden)

På kvällen var det jag & djuren. Förberdde för nästa dag med lite blommor & presenter.

Söndag:
Först var jag bjuden hem till ett par som vi har haft tradition att äta påskbrunch hos i några år tillbaka. Jag åkte dit en snabbis, åt lite med dom, hann prata med några stycken innan jag skulle vidare hem till mamma.

Där firade vi min bror & hans sambo som fyllt år & sen påsken ihop. Vi åt en härlig middag tillsammans. Sen bjöds det på påskäggs jakt utav N & Sofia. Det var galet kul!

Jag fick vara ekorre, Sofia hade gjort utstyrsel till alla. Jag fick ha en patyhatt med påsydda ekorretänder på. Istället för att ha bandet under hakan satte jag det runt bakom öronen & över munnen så tänderna kom på plats. Skrattade så tårarna sprutade. Hon hade gjort en mycket bra jobb! Vi var 9 galna som sprang runt i trädgården i jakt efter ett påskägg. Det var ca 6 ledtrådar innan man fann sitt ägg.

Tack för en super kul jakt & ett bra jobb!

Väl hemma igen möttes jag av Jonne. Idag har vi varit hemma, fixat med lite uteblommor.

Ska visa fler bilder. Men det får bli imorgon eller nått... För nu ska jag krama kudden..

Det vart en lite resumé om vad jag gjort i påsk i alla fall ;)

Natti natti

Påsk-kort scraping


Lunch, möte & tid med hundarna

Idag har jag haft en trevlig dag tillsammans min farfar & farmor. Ätit lunch ihop, pratat om vad som händer i världen. Intressant & alltid lika givande tycker ja att prata med dom som tillhör en annan generation!

Igår var ja på ett nytt möte på AF. Vi skulle stämma av sen sist, gå igenom mer konkret vad ja kan tänka mig pröva på & vart. Så vi har några förslag, ska höra oss för om dom tar emot mig, för att sen hälsa på. & kolla upp vilka anpassningar jag behöver.

Så vätar nu på att min handläggare ska höra av sig.

Det jag vill arb. träna med är med blommor/trädgård, djur/hundar eller fotografering.

Vi får se vad det blir?

Jag, Jonne & hundarna har varit ute på en långtur tillsammans ikväll. Han fick draghjälp av hundarna att springa & ja åkte på min princess ride ;)

Nu halvligger ja i sängen, skriver ett inlägg på J iphone. Börjar få kramp i fingrarna, så avrundar här....

Sov så gott!...





Våran krokus är täckt med snö :(


Kors & tvärs


Premiär doppet 20120329


RSS 2.0