Mio döptes idag

En gammal tradition tillbaka att barn döps under påsk. Vilket jag inte visste..

Idag var det dax för mitt andra brorsbarn att döpas. Han är drygt 4 mån gammal nu & har inte bara humnit växa till sig utan blivit en riktig liten charmör! Han är så söt å go, en liten kille som nöjer sig med det lilla ;-)Ska lägga ut en bild på tårtan sen, då jag fört över bilderna från kameran till datorn. Den va riktigt cool!! 5 generationer var där idag på pappas sida, häftigt!

Nu är det dax att stänga ögonen för imorgon kommer en ny härlig dag!


Glad påsk!Jag å djuren önskar er alla en härlig helg!

Kanske tittar en påskhare förbi hos er också & lämnar ett påskägg? ;-)

Jag fick ett staffli med tillbehör, som canvasduk, paletter... :-) Ska bli kul att få ta fram dom "talangerna" igen & få vara kreativ i mitt skapande! ;-)

Gör ditt egna påskägg att ge bort

Tänkte kanske kunde inspirera er andra att göra ett påskägg att ge bort.. Det är roligt att komma med ett påskägg som man skapat själv.
 
Ägget kan du köpa i en hobbybutik, det finns liggande, stående modell
& dom är från början i naturfärg
 
Jag valde att spraya dom med guld eller silver färg. Med det går att måla dom eller använda sig av tekniken decoupage. Ett tips om man vill ha en ljus färg så blir den bäst om man målar ägget vitt först.
 
Sen är det bara att gå loss & börja dekorera!
Jag satte ett satinband på den övredelen.
 
Valde sen på detta ägg att använda bokmärken & stenar i olika färger
 
På motsatt sida sitter ett mindre bokmärke & några stenar. Men har använt ett virkatband & fäst på den undredelen. Så var detta ägg färdigt! :-)
 
Ett annat jag gjorde till Jonne´s son som spelar golf.
Klippte ut bilden på golfklubban i en tidning, har använt ett papper som är som skummgummi med glitter på & på baksidan klister, klippte ut en "golfboll" i det.
 
Tvärsöver limmade jag fast ett paket snöre, & på kanten är det ett svart papper med glitter på som föreställer gräset i detta fall :-) Så kan det se ut till en kille..
 
En annan variant i guldfärg, där jag återigen har använt ett satinband.
Sen är det färdiga blommor som matchat ihop & limmat fast med limpistol.
I mitten fäste jag stenar & även runt om. 
 
En påskfjäder..
 
 
Jonne gjorde också ett till sin dotter
 
 
Det är bara att sätta igång, låta fantasin flöda!! LYCKA TILL!!
 

En vecka som jag helst vill glömma!

Tror att det är tredje dagen nu jag startar datorn för att skriva ett inlägg. Dom andra två gångerna kom jag inte till skott.
 
Pga att jag har haft en jobbig vecka med mycket värk & trötthet. Har inte kommit igång riktigt, trots att jag på något konstigt vis har kännt mig full av energi. Men kroppen har levt ett eget liv som jag inte var med på! Tror att detta utlöstes då jag varit på en födelsedagsmiddag förrförra lördagen hos Jonne´s dotter. Det är ett antal trappor upp till lägenheten (ingen hiss finns), som jag visste skulle bli en utmaning för mig & har därför undviket dom. Men nu fanns det ingen åtrevändo, så tog ett steg i taget i min egen takt.
 
Dagen efter (söndag 17 mars 2013) kom krämporna. Jag låg hela dagen & gjorde ingenting. Dagen därpå var det värre då jag knappt kunde gå, molandevärk i båda låren/vaderna & afruktansvärt öm i benen! Så jag kunde inte nudda någonting & Jonne fick absolut inte vidröra dom då jag skrek rakt ut! Smorde med aloe vera heatlotion, vilket hade effekt i ca 20 min, tog extra smärtis, ett varmt bad etc... Men inget gjorde så att det blev bättre. Detta satt i hela förra veckan!! Trodde att det blev bättre av vila, men inte, blev inte heller av att hålla igång. Så jag fick helt enkelt stå ut med värken & hade större svårigheter att gå än i vanliga fall.
 
Utöver det har mina koter helt börjat leva sitt egna liv i rygg & nacke. Vilket utsöndrar mer värk & trötthet. Dom poppar ut kors & tvärs. Så den lilla ork jag har haft har gått till mig, djuren & sen har jag deckat!!
 
Hoppas denna vecka blir bättre & att jag ska få fira lite påsk till helgen.
 
Det blir inte så mycket pyssel i år, men ett påskägg till yngsta systern & jag har dekorerat en krans. Men har lite som jag gjort sen tidigare som jag tänkte publicera & kanske inspirera er andra att göra lite påskpyssel :-)

Min snygging

Blir glad & varm inombords när jag kommer till stallet & möts av en gnäggning! Vi hade en riktigt mysig stund tillsammans, han var på gos-humör.. Tror han tycker det är extra skönt att bli ompysslad nu då han byter päls. Passade på att ta några extra pussar när han är på det humöret ;-)

Lek Å bus

i snön med hundarna. Perfekt när det blåst ner lite pinnar som är lagom att kasta åt hundarna, som dom sen kan bita söder... Pinnarna är inte stora, vilket mina hundar blir extra glada över! Krävs inga dyra leksaker som har något speciellt märke, dom är glada för vad som.
Fandango i stallet

en fin lusitano med sin matte...Trött kissekatt

hjärtat smälter när man vaknar å hör Tarzan snarka & ser hur han myser å njuter... Lägger man handen på honom börjar han direkt att spinna högt som en tröska :-)


Ansökan om förlängningen är inlämnad

Det har gått 3 år sen nu ja fick mitt färdtjänstkort & parkeringstillstånd! Känns som förra veckan.. När jag fick det så var det med blandade känslor jag hämtade ut dom. Vilket det är även denna gång, kanske lite mer då jag tagit steget att ansöka om specialfordon. Vilket innebär att jag kan ta med min princessride (mini crosser). Vilket jag inte gjort hitintills, då jag inte varit där mentalt. Men det finns många tillfällen jag skulle behöva el-moppen, så någon gång ska jag ta steget. Det jobbiga att inse är behovet av tjänsterna & det inte är accepterat av alla. & om det är för att jag inte "ser" ut att behöva det eller det handlar om man inte vill acceptera mitt behov, det vet jag inte? Men det är ingen hemlighet att detta är en absolut nödvändighet för mig!

Nu tar det 3 veckor innan beslutet är klart om jag får dessa tjänster förlängda. Dessvärre glappar det på 1v, då både ftj & p-tillståndet går ut sista mars... Men det får gå, ja är ju mestadels hemma ändå ;)

Om jag släpper taget nu ramlar jag!!!

Min EDS lever sitt eget liv i min kropp just nu. Koterna i ryggraden poppar ut lite här & var, på korsan å tvärsan! Vilket ställer till det med värk, huvudvärk, det molar & gör ont!

Prövade med massage, vila & spikmattan. Men inget av de hjälpte...

När jag ska resa mig upp bär inte benen!!! Det var mycket länge sedan! Knäna vek sig & höfterna var helt slut, va som helt kraftlös. Man blir gråtfärdig, vill kasta in handduken & inte vara med! Svårt att med ord beskriva känslan. Att om jag släpper taget nu ramlar jag ihop! Mina ben kändes som spagetti. Fick hänga på Jonne för att ta mig till badkaret. För att lägga mig i ett varmt bad å hoppas på det bästa!
men när inte de häller hjälpte så fick ja till slut ta en extra smärtor :(

Nu ska ja få min skönhetssömn & ladda för en ny dag, vecka, med ett viktigt möte imorgon...

Natti natti...


Flowers, citat om livet

 
Att leva är inte tillräckligt. Solsken, frihet & en liten blomma måste man också ha!
 
                                                                     Hans Christian Andersen 1805-1875

Hade en trevlig lunch

med min vän Laila igår.Skulle få min axelortos igår, då passade vi på att ses & göra något trevligt utav det. Vi fick ett par ärenden uträttade också. Nu när hon opererat foten kan hon inte köra bil, å jag kan inte bära. Tillsammans kompletterar vi varandra mycket bra! Har inte hunnit träffa mina vänner i år, då jag varit skadad & sjuk. Att få komma ut & göra något roligt betyder mycket! Man behöver det för att orka & bli bra!

Återbesök till ortopeden

Äntligen kunde jag komma iväg på återbesöket till ortopeden, efter jag varit tvungen att lämna återbud 2 ggr... Pga att jag varit sjuk. Han frågade hur det gått, om jag går till sjukgymnasten, om jag trivs med henne? o.s.v Men när det kommer till punkten då det är dax att undersöka axeln, klämma, dra, vrida & känna är det inte kul längre. Det är en hemsk smärta att stå ut med, när man dessutom har ont redan innan. Hade ingen bra dag idag heller pga min EDS. Men man får stå ut & säga till om det gör för ont. Summa å summarum, ser bra ut, det tar tid, lite längre med hänsyn av EDS:en. Kämpar vidare min sjukgymnastiken, men får backa lite. Då jag blir sämre av nya programmet & för att kunna genomföra alla övningarna drar jag ner på repetitionerna. Så ska det bli bra till slut.Med en hemsk huvudvärk, molande värk i ryggen gick jag å la mig på kvällen för å vila bort den. Med hjälp av spikmattan, då inget annat jag prövat hjälpte! Fortsättning följer.....

Våra fina husdjur

alla med olika personligheter, vilket gör var & en speciell!Jane Prinsessan Nellie Gunnar Bazze Sture Puma Tarzan Tayla

Det är något magiskt när solen går ner..

Så vackert, romantiskt, fridfullt, glatt, varmt, lugnt & magiskt!

Vackra Nässelfjäril

Vacker att studera, som en konstverk, lätt som en fjäder lyfter den för att landa på nästa blomma. Känner mig fri, ger mig hopp om en ny sommar, varma dagar, mycket sol... Vilken av dom vackra blommorna väljer den här näst?...

Waterdrops, vatten är magiskt på många vis

Att lyssna till när det pårlar fram i bäcken, havets vågor klucka mot bryggan, dripp dropp från taknocken, eller att se det glittra när det träffas av solens strålar, se på dom små, stora vackra pärldropparna som blir efter regn, kunna spegla sig i den stilla sjön, när det ändras i regnbågens vackra färger...

Axel lux 3, uppdaterat 20130228

Har fått min sjukgymnastiks program uppdaterat igen. Några "uppvärmningsökningar" fick jag behålla, sen fick jag 6 nya rörelse övningar.Var hos min sjukgymnast förra veckan, torsdag. Vi gick igenom & tog mått på min rörelseförmåga, hur den hade förändrats sen sist. Vissa rörelser har ja kommit en bit i rätt riktning, å andra står jag kvar på samma som sist. Har inte kunnat genomföra någon träning under tiden jag varit sjuk. Men försöker tänka på hela tiden att använda armen & utmana mig själv. Så även om det är små framsteg så är det stor skillnad från dag 1. & har heller inte kunnat börja på det nya (axel lux 3) då jag fick fruktansvärt ont efter besöket & feber 2 dagar senare.. Det är en lång väg att gå, frågade hur lång tid på ett ungefär? Fick till svar ca 1 år. Sen spelar min EDS in, som vi behöver ta hänsyn till, & anpassa övningarna där efter. Att säga exakt tid är därför svårt.Har bestämt att ta ett lux-program i taget, ett besök hos sjukgymnasten, vilket är 2 veckors etapper. Där emellan tar jag en dag i taget, för att kunna ta mig igenom detta. För denna typ av sjukgymnastik är allt annat än rolig, vilket jag & min sjg C är rörande överens om!

Sjuk igen

eller jag blev aldrig frisk som jag trodde! Har dragit med en jobbig influensa/förkylning i 2 v tid. I slutet av förra veckan börja jag känna mig smått bättre, men efter besök hos sjg, fika på stan så gick jag ner för räkning igen i lördags. Har sen dess haft feber & ont i magen. Så tar mig mellan sängen, soffan, köket & sängen... Har avbokat ytterligare ett återbesök till OT pga av detta.. Så nu hoppas jag på att bli frisk tills i mitten på veckan. Det måste ju vända någon gång!? ;)

Blomman är som vackrast inuti


Bjuden på god frukost & fika!

Idag har vi haft en heldag tillsammans. Njuter alltid lika mycket av tiden vi har ihop! I morse blev jag bjuden på frukost... & inte nog med det blev jag utbjuden på fika :)Nu har vi haft en lugn avslutning på dagen med fredagsmys. Önskar er en underbar helg allihopa!

RSS 2.0