Bazze har träffat veterinären igen för uppföljning...

Fick en återbudtid när jag ringde veterinärkliniken, var där idag en vecka senare. När jag ringde & berättade om hur Bazze mår tyckte hon det var dax för en uppföljning. Det har hunnit gå 4 månader sen sist, han har stått på rimadyl 2/dag först i 2 månader, 1 månad utan, men i jan började vi igen. Anledningen att vi sluta ge honom under 1 mån, var att när jag ringde till vet & ja sa att jag inte var säker på om det hjälpte skulle vi pröva utan en tid för att se, (vilket inte är något farligt). Han blev mycket sämre igen, fick mer ont & det fanns inget alt än att börja ge honom morgon & kväll igen.Men nu tycker jag att han har vissa beteenden som tyder på värk trots medicin. Vi ska börja med sjukgymnastik igen, han får inte leka med Nellie osv, vi ska byta till annan sort värktablett för att se om det gör någon skillnad. Under tiden väntar vi på besked nu från försäkringsbolaget om dom ersätter oss för en magnetröntgen? Veterinären tycker att det kan vara bra att få en diagnos, för att säkert sen veta hur man ska behandla. Utan en magnetröntgen kan man inte med säkerhet säga att det är ett diskbråck. I dagsläget har han ett misstänkt diskbråck. Även om det sen skulle bli diagnosen diskbråck är det inte säkert att han ska opereras. Men då vet man & kan gå vidare därifrån. Vi tar ett steg i taget & gör det bästa möjliga för Bazze & att ska må så bra som möjligt. Ska säga det också att han är glad, har en positiv inställning, men ibland blir det för mycket av det goda som ger honom värk.

Hundens chackran

Hur våra chackran ser ut har vi sett många gånger.. Hundarnas ser lite annorlunda ut & dom sitter på fler ställen än oss. Dom är väldigt mottagliga, mer än vad vi människor någonsin kommer bli. Eftersom dom inte kan lägga till tankar, riskbedömning, erfarenheter. Hundarna har också förmågan att skaka av sig det jobbiga/obehagliga/tunga energier. Kan önska att jag hade mer av den förmågan. Vi har mycket att lära av djuren!

Vila i frid Jane...

Vi begravde våran finaste, sötaste prinsessa idag. Nu är hon hos änglarna, dom ser efter henne, tar hand om henne så att inte ska känna sig ensam! Är jätteglad att det var jag/vi som fick ta del utav hennes 4 år & 4 månader. Men hon togs ifrån oss alldeles för tidigt! Ibland kan jag känna att det finns en mening med att vissa saker sker, men att Jane skulle lämna jordelivet ser jag ingen mening med alls!!? Det gör mig enormt ledsen, det gör ont i hjärtat & tomheten som hon lämnat efter sig känns varje dag! Älskar sig av hela mitt hjärta! Jag hoppas vi ses igen...

Det lilla extra...

Fredagkväll, snart lördag..

Riktigt nöjd med min prestation idag! Jag bestämde mig igår att spendera dagen inne, plocka undan julen & städa. Det blev som jag tänkt, granen är ute, stjärnorna i fönstren är borta, dammsugit överallt, bäddat rent, vädrat plädar, täcken, mattor & tvättat hundarnas plädar. Super stolt! Inte ofta jag får så mycket gjort av egen kraft på en dag.

Innan Jonne kom hem tände jag levande ljus i huset & ute på trappen, lite extra för honom när han jobbat en vecka, kommer hem & är trött.

Precis duschat, finns inget mysigare än att lägga sig i en renbäddad säng då...

Önskar er en helg utan stress...

Kramar

Vinterlandskap

Härlig vinterdag med träning från marken, fördelen nu är att få något gratis i den lite djupare snön. Han får jobba på lite extra & lyfta på benen. Gick fint i alla gångarterna, med liten protest när han tycker det är nog. Han var extra gosig dagen till ära... Det tar jag vara på, vet inte när det inträffar nästa gång?? ;-)

Trodde inte det skulle hända så lätt!!

Så händer det igen!!

Fredag morgon när jag vaknade vände jag mig & lag mig på mage. Tänkte hela tiden på hur jag hade armen, kramade Jonne hejdå & då när jag slappnar händer det! Känner hur axeln glider ur led, känslan är att det går i slowmotion. Lägger mig på rygg med hjälp av Jonne, ser att axeln ligger fel, lägger handen på den & trycker försiktigt den glider tillbaka i position igen. Smärta, obehag, rädsla!! Axeln subluxerade igen!

Fick en återbudstid hos C min sjukgymnast samma dag. Tejpade axel, nacke & hals. Hon rekommenderade mig att få en remiss till ortopeden igen, för att höra hur vi ska göra. Det verkar inte bättre än att axeln hittat ett spår då den glider ur så lätt! Väntar nu på en kallelse till min läkare för att gå vidare med hur vi ska göra.

Vill inte behöva opereras!! Hoppas det finns något vi kan göra!

Prövar att tejpa halsen, får små bidvävsknölar på musklerna...


Tejpar nu med bredare tejp, får ett bättre stöd.


Dålig bild, ber om ursäkt för det. Tejpar även nacken med full bredd på tejpen den här gången. Har haft mycket problem med den senaste tiden... Tejpar också längre ner, hela muskeln.Ett tungt beslut!!!

Kan inte med ord beskriva hur det känns, har alltid känt hur jobbigt det skulle bli. Men när inget blir bättre, när hon inte svarar på behandlingen finns det inte mycket mer man kan göra. Hon fick en ärlig chans att bli frisk, men hon var för sjuk, njurarna hade lagt av! Klockan 20.02 fick våran bebis, prinsessa, Jane somna in 4 år & 4 mån gammal Det är ett så stort tomrum utan henne som inte går att föreställa sig! Hon var en kisse inte lik någon annan, alltid kärvänlig, fick aldrig nog av att kela & mysa. Nu sover våran ängel.. Hoppas jag får träffa dig igen i ditt nästa liv <3* 20090915 Älskar dig Jane

Ett litet hopp finns för Jane!!

Det ser inte jättebra ut för Jane. Fick åka akut vidare till djursjukhuset igår. Hon var helt uttorkad!! Blodproverna visade att värdena på lever, njurar & bukspotkörteln var skyhöga! Vi bestämde att ge henne en chans. Hon får dropp, smärtstillande. Första steget var att hon skulle vätskan upp sig & kissa. Om hon visade livstecken efter natten skulle hon få dagen på sig.

Hon har nu kissat, hon lyfter på huvudet när personalen klappar henne. Nu vill man se hon visar något intresse för mat, hon får därför antikräktabletter, för att slippa må illa. Men det är fortfarande väldigt kritiskt!

Det känns så orättvist, Jane som mest är inomhus särskilt den här årstiden, hon är väldigt försiktig. Det känns helt ofattbart att detta händer henne! Frisk som en nötkärna, knappt haft några fästingar, haft mask en gång i sitt liv & hon är bara 5 år! Hade hon varit gammal hade dom här symptomen varit naturliga, men inte nu!!

Håller hoppet uppe även om chansen är liten....

Akut besök hos veterinären!

Jane är dålig :'(

Hon har sovit mycket senaste dagarna, vilket inte är konstigt den här årstiden då hon knappt går ut. Men idag när ja skulle åka till sjukgymnasten & ska släppa ut henne är hon helt lelös...

Tar upp henne igen, sätter henne vid maten men hon bara hänger med huvudet. Känner att hon är jättesmal, vilket har hänt bara på ett par dagar! Nu väntar vi på hon ska undersökas. Kanske få dropp, ev läggas in??

Lider med henne!!

Är stolt & somnar med ett leende!

Red igår (söndag) i snöyran! Kände mig levande, kylan bet tag i kinderna & i låren. Snön föll, det var mörkt ute, såg bara så långt lamporna på ridbanan lyste. Tempus var pigg & fråmåt, vilket helt klart underlättade! Vi hörde något konstigt ljud från skogen, kan inte säga vad det var, men det lät som ett varningsrop. En räv kom fram i ljuset utanför ridbanan, den sprang vidare över ängen, ut i skogen. Det var andra gången under veckan jag red, känner mig glad & stolt! Har inte ridit någonting under jul & nyår. Därför var det extra kul att sätta mig i sadeln. Det känns som en seger varje gång jag rider! Ett perfekt avslut på veckan.Och ännu bättre start när jag sadlade igen & red en stund på ridbanan. Två dagar på rad, det har hänt en gång sen jag flyttade Tempus hit! En stor seger!!! Jag somnar med ett leende på läpparna...

Snön lyser upp, gör livet roligare & lättare.

Tänker att jag skriva sen har det inte blivit av.. Blev helt sänkt i kroppen efter utprövningen av rullstolen. Min nacke, axlar är svullna & värker. Men återhämtar mig.

Idag tog vi tillfället att bara slappa, ta det lugnt, läsa, lägga pussel & titta på film.

Snön kom natten som var, den lyser upp i vårt gråa land. Det gör livet en aning lättare med alla husdjur, dom blir inte smutsiga, vi slipper all sand inne & solvärme inte blöta24/7. Lite lättare att hitta inspiration. Hundarna blir som tokiga när det är snö ute.

Dom har lovat mer snö, får se om det kommit imorgon när vi vaknat?

Rullstolen är utprövad

Stora dagen! I förmiddags träffade vi min AT på Sodexo för att pröva ut en rullstol. Vi pratade om e-motionstolen, men den är inte aktuell längre. Den blir dryga 10 kilo tyngre stolen, den är svårare för någon annan att köra mig i, vilket gör att det inte fungerar för mig. Därför prövade jag 2 st andra modeller. Fick testa att köra, titta på olika inställningar osv.. Riktigt imponerad vilka grejer som finns! M som jag träffade var riktig duktig att förstå mig & kunna hitta dom rätta lösningarna. Jag tror att den vi valt kommer bli mycket bra. Den är lätt, sportig modell, högre ryggstöd som går att ställa in efter ryggen, en dyna som passar min kropp, körhantag som går att fälla ner, dubbla bromsar etc. Nu väntar vi på att den ska beställas, komma hem & jag får då en återbesökstid för att ställa in stolen. Ett steg närmare...

Slut på ledigheten...

Har svårt att hänga med vilken dag det är, nu när det varit många helgdagar & Jonne har varit ledig. Imorgon blir det ordning igen när vardagen & verkligheten börjar... Har varit riktigt skönt, mysigt & roligt att ha Jonne hemma! Vi har i stort sätt umgåtts hela tiden sen den 19 dec. Vilket inte har hänt tidigare, då han inte haft möjlighet att vara ledig så många dagar i sträck. Men som sagt i morgon bryter vi de..

Vi kanske får tillbaka lite av våra rutiner igen, eller så blir det helt nya?.. Fast riktigt vad det skulle vara vet jag inte? En sak är säker i alla fall, jag mår helt klart bättre när han är hemma & vi hjälps åt. Även om jag inte alltid tycker jag gjort saker så gör man dom utan tänka på det. Vilket har märkts en tydlig skillnad.

Imorgon är det våran tur att ta ut hästarna, gäller att komma upp i tid! Vilket alltid är en utmaning för 2 st morgontrötta...


Ett underbart nytt möte...

Idag har jag gjort något jag tänkt, sagt & lovat LÄNGE! Vi hade ett underbart möte min älskade äldre farmor eller gammelfarmor som de tråkigt heter. Föreslog för Jonne igår kväll att vi skulle ringa för att höra om hon är hemma & kan ta emot besök. Vid lunch var vi där, jag tog med mig en nybakad kladdkaka!

För första gången fick Jonne & hon mötas ordentligt & sitta ner vid samma bord för att samtala. Vi hade ett mycket trevligt samtal om nu & dåtid, människor som funnits i våra liv & resor min farmor gjort. Tyvärr fick jag avbryta precis när vi var som mest ingrottade i hennes fotoalbum. Hon har alltid gillat att fotografera & gör det fortfarande. De är ett av våra flera gemensamma intressen. Det finns mycket att se & få uppleva hennes minnen. Hon önskade att jag skulle komma dit för att hjälpa henne att sortera in fler tagna fotografier i nya album. Vilket jag tänker hjälpa henne!

Ska därför se till att det inte dröjer lika lång tid tills nästa gång!

Gott nytt år!!!!

2014 har precis börjat.

Jag & min sambo firade in det nya året med godavänner. En 30 års fest kombinerat med nyårsfest. En av mina bröder med sambo & dotter var även med på festen. Vi hade riktigt trevligt & kul under kvällen.

Nu har vi nya möjligheter att förändra det vi vill förändra. Möjlighet att göra skillnad. Ta kontakt med dom vi länge tänkt höra av oss till men det inte blivit av. Besöka vännen som bor långt bort. Göra det vi drömt om. Ta tag i saker. Möjlighet att göra saker annorlunda den här gången. Ett nytt år, ny vecka, ny dag, med nya möjligheter & en ny chans.

Det går alltid att starta/göra annorlunda i morgon!

RSS 2.0