Överraskad 2 gånger på samma dag...

Precis kommit hem efter en middag hos pappa..

Dagen började segt även idag, men inte alls samma värk som igår. Som tur var!! Satt i morgonrock & pyjamas när det ringde på dörren, mitt uppe i brons matchen mellan Sverige & Spanien (handboll). Men som tur var det min vän Ruedee som våldgästade mig för andra gången denna vecka ;)

Vi tittade på sista 10 minuterna i matchen, sen ringde telefonen & nästa var på väg att våldgästa mig.. Hade fortfarande inte klätt på mig då jag tänkt ta en dusch.. Så Ruedde gick & Kocken kom. Tog en snabb dusch sen åkte vi hem till pappa & Lisa. Såg Finalen där mellan Frankrike & Danmark.. Vart bjuden på en god middag :)

Slappat på soffan, nu hemma igen. Slut, men mycket skönt att komma iväg & få se något annat!

Fick nattgäst här hemma så det blir nog en sväng upp till gården imorgon också...Det krävdes en hel del!

Nu har jag genomlidit denna lördag..

Värken bara blev värre & värre. Så värmde vetekuddanra, ingen effekt, tog en stecolid, ingen effekt, 1 timme senare tog jag 1 ketogan, ingen effekt, tog min tradolan retard, ingen effekt. Så tills sist så tog jag en doklofinak så då fick jag äntligen effekt av medicinerna jag tagit & lyckades bryta smärtspiralen som var påväg neråt...

Har låtit hundarna ligga med mig en stund i soffan för att få lite närhet, kärlek & energi... ♥ 

Så känner mig betydligt bättre nu, men minsta lilla jag anstränger kroppen kommer det bryta ut igen, så tänker avlsuta detta, lägga mig & hoppas att jag mår som nu imorgon :)


Spänd som en fiolsträng!

Denna dag tillbringar jag på soffan & större delen av dagen har jag sovit.

Orkar inte vara vaken, värken är för påtaglig.. Så kan inte göra så mycket annat. Försöker hålla mig varm & strecha lite för att få syre i musklerna. Kanske får ta stecolid? Blir jag sämre så måste jag så det inte eskalerar...

Hoppas ni har haft en trevlig lördag! & önskar er en fortsatt trevlig lördagskväll ♥


Lite tom just nu...

Nu är denna fredag slut, skönt på sitt sätt. Jag har inte haft någon energi idag pga all värk..

HTJ var här på dan, vart faktiskt väckt av E när hon kom. Visste inte att hon skulle komma redan vid 11 tiden. Då jag har eftermiddagar. Men hon slutade tidigare denna fredag så därför kom hon tidigare till mig. Så nu är det fint här hemma, mycket skönt!

Vet inte ens vad det var jag tänkt att skriva om just nu, huvudet är bara tomt.

Har lyckats bränna mig på handleden av kokande vatten.. Skit ont gjorde/gör det! Så är det när man är slut i kroppen & inte kan hålla koll på sina lemmar...

Om jag känner mig bättre så ska jag försöka ta mig upp till gården i helgen, var alldeles för länge sen nu! Behöver energi!

Tackar för mig, nu går jag å lägger mig & hoppas på en bra morgondag..


Varför ska det flyta nu!!??????

Vet inte vad jag ska säga längre?!?!?!?
Jag har varit med om det så många gånger!! Känns som om att jag har gjort hundra inlägg om detta! Det är inte en enda månad det senate året då jag varit utförsäkrad som det  har varit smärtfritt vid mina utbetalningar, det är alltid något!!! & det har strulat med dom enda sen jag blev sjukskriven 2006 & varför bryta denna trend?!

Det spelar ingen roll hur jag gör, hur noga jag kolla upp saker, hur jag ska göra, vad det är som gäller så blir det fel!

Har pratat med min handläggare för ett par veckor sen, speciellt för att fråga hur jag ska göra med min närvarorapprot? Som jag lämnar in 1 gång i månaden för att FK ska kunna betala ut pengar åt mig. Ville veta vad det är som gäller nu när jag är sjukskriven? Enligt henne så behövde jag inte lämna in denna NR. Kunde göra det i efterhand vid nästa tillfälle vi sågs. Men den skulle inte behövas nu när jag var sjukskriven!

Så jag har inte lämnat in någon. & kan ni gissa vad som hänt & vad det är som gäller?... 
Jo såklart så måste jag lämna in denna NR för att dom ska kunna betala ut mina pengar. FK har ett sjukintyg & en sjukförsäkran, trots det så måste dom ha denna NR. SÅ NU SITTER JAG VERKLIGEN I SKITEN!! Det är snart den sista & räkningarna ska vara betalda. Jag äger 40 kr...

Så som sagt hur jag än gör, hur mycket jag än kollar upp, vad jag har för skylldigheter så blir det FEL!

Tröstlöst!!
Det är fullt tillräckligt att leva med EDS & den smärtan & värken som den medför. Sen att behöva ha allt detta runt sig är inte rättvist! Jag har inte ork till att orka med det jag vill, men detta gör att man får ännu mindre lust & kraft.
Men vad kan jag göra.. Det är bara att försöka att lämna in NR så forrt jag kan. Hoppas på att AF hjälper mig & talar om vad som hänt & att det är deras fel så man kan skynda på en utbetalning ifrån FK.

Ge mig styrka!!!...Ja vad ska man säga, göra?

Har inte gjort många knop idag. Vilket kanske förståligt. Har haft besök av min kära vän Ruedee på förmiddagen. Vi satt i soffan & mös under varsin filt, hon hade med sig gott fikabröd som vi smaskade på.. ;) Tack!! ♥

Har inte fått mina pengar idag, så hoppas dom kommer imorgon! Men varför skulle jag ha något flyt nu när jag inte haft det tidigare.. 
 
Är ganska mör i kroppen.. Huvudvärken börjar så sakta smyga sig på..
Så tänker tacka för mig & kramar kudden nu.
Vad är det som händer mig!?

Nu har jag nog stukat övreleden i lillfingret på höger hand!!?

Det är RÖTT, HETT, SVULLET & kan INTE böja den mycket... Oroväckande..

Det ena efter det andra... Nellie var orsaken igen. Hon tänkte sno mina kakor på bordet när jag gick på toa. Sprang ut i vardagsrummet, skulle få tag i henne & körde lillfingret rakt ner i golvet med full kraft så det vek sig!

Som att jag inte var invalid sen innan! Nu med en ond vänsteraxel & v.handled, svullen & sönder riven högerarm & ett stukat h.lillfinger!.. Ja vad ska jag säga..?

Hur ska jag bete mig för att inget ska hända mig, är inte säker i sängen heller ju....!!!


Ont som fan gör det!

Somnade med molande värk i en axel & vakande med detta på andra armen..Det gör jävligt ont!!
Börjar bli riktigt less på hundarna som inte bara tar sig in i sovrummet utan dom hoppar upp i sängen också. Nellie är värst! Har inget emot att dom skulle va där inne, men det är inte roligt när dom hårar ner & skitar ner i min säng! Så när hon myglade sig upp på huvudkuddarna så fick jag nog! Lyfte henne över mig & skulle släppa ner henne på golvet, då börjar hon sprattla!.. Där av att jag ser ut så här. Det är värst i armhålan... Där har jag plåster nu för att det inte ska skava. Om någon dag så är det nog ännu blåare..


Jag tog mig ut...

Så sjukt ont i min axel!!

Känns som en blandning mellan växtvärk, molande & brännande värk.. Så har svårt att röra den & har heller ingen kraft i den. Kan vara en blandning av fallet ifrån stolen & promenaden idag med hundarna.

Gick en liten sväng med Bazze & Nellie, Elin gjorde oss också sällskap. Bazze drog idag en del i kopplet då han var så ivrig... Så fick rätta honom. Så de kan också vara en bidragande orsak till värken som jag har nu. Men det var mycket skönt att komma ut i friska luften! Jag släppte hundarna på ett ställe där de kunde springa fritt å leka & nosa.. Medans jag kunde sitta & vila. Så var ute 1½ timme :)

Bjuder på dagens bilder...Jag hade kunnat gjort mig riktigt illa!!!

Men jag hade tur i oturen!! :S

Min TV håller på att balla ur, eller bilden. Den fösvinner & ändrar färg! Så de tär svårt att se vad det är & det blir en väldigt konstig färg! Mycket irreterande! Har en TV som står som jag bytte till mig. Men då jag inte visste om jag ville ha den i vardagsrummet eller i sovrummet satte jag inte upp den. Men nu när den jag har har börjat krångla så har jag inte så många alternativ.

Får hjälp att sätta upp den nästa vecka. Men tänkte om jag kunde ställa den på något så länge så jag har en fungerande TV. Men den var på tok för tung för att jag ens skulle kunna lyfta den!

Då tog jag stället tag i andra saker som ligger & väntar.. Bla annat en bäddmadrass under sängen. Vill inte ha den där, men vet inte vart jag ska lägga den? Det ligger en extramadrass redan uppe på garderoberna, tänkte att denna också skulle få plats. Ställer mig på en stol, jag får dit den men upptäcker att denna var 20 cm bredare, så den stack ut för mcyket.

När jag då ska ta ner den igen så får jag bakvikt, får den över huvudet, stolen vickar till & jag tappar balansen! Faller ner efter stolen, landade på fötter. Men när stolen hamnade mellan benen, så tappar balansen igen. På vägen ner slår jag i ryggen & tar emot mig med handleden.

Där ligger jag helt plöslitgt på golvet!

Först kändes det som om det inte gjorde så ont, att jag klarade mig. Men jag har nog sträckt en muskel i ryggen, slog i den på ett annat & handleden värker... ILLA, ILLA!!! Men som sagt hade det kunnat varit värre, jag bröt ju inget ;)

Så nu ska jag nog ta det lugnt resten av kvällen... ;)


Måste få frisk luft!

Ny dag, med nya möjligheter...

Har bestämt mig för att gå ut med hundarna, det ska gå helt enkelt! För jag vill UT!!! Så jag tar med mig bästis (min rollator) & går ut i lekparken. Där kan dom springa fritt & jag kan vara med.. Kan inte bli bättre ;)

Jag får göra det bästa utav det helt enkelt! Bara jag får var ute med hundarna i friska luften...


Så spännande...

Nu ska jag snart tacka för mig..

En lång dag har det varit.. Så imorgon blir det att ta det lungt. Jag ska läsa lite innan jag somnar, det är inte många sidor kvar. Men tror inte jag läser ut den ikväll då jag känner mig rätt trött. Men snart får jag veta vem mördaren är :) Det är Tyskungen av Camilla Läckberg som jag läser för stunden. Så har snart läst alla hennes böcker då jag har 2 kvar efter denna.

 

Så suveränt med ledsagning

idag när jag skulle handla!!

Så glad att jag anöskte om det! För det underlättar så mycket! Det går fortare att handla, jag får inte lika ont & blir då inte lika trött.. Så det är bara plus! Sen har man ju någon att prata med också. Så nu har jag mat så att jag klarar mig ett tag.

Tyvärr så är det för lite tid som jag sagt tidigare, för det är meningen att jag ska få hjälp med disken också idag, sen om det är något annat som behövs. Vi hinner inte handla, åka hem med varorna, packa upp dom på 1½ timme & sen resten. Men E hann att dra av med dammsugaren en snabbis åt mig, så får jag ta disken själv. För om jag får välja är dammsuga värst för mig.

Jag har pratat med enhetsledaren om att få med tid, hon ska prata med biståndshandläggaren som sen ringer mig. Så hoppas jag blir beviljad dubbla tiden = 6 timmar. Så jag får en hel eftermiddag, det blir 3 timmar 2 ggr i veckan. Då slipper dom stressa & dom hinner hjälpa med det som är aktuellt. & jag hinner också att handla 1 gång i veckan.

Hoppas det tas ett beslut NU & inte om 3 veckor!!

Nu blir det ligga på soffan resten av em, kvällen. Sverige spelar mot Danmark klockan 20. Så då blir det handboll för hela slanten! ;)


Ska få ledsagning idag...

Nu ska jag snart åka & handla. Jag mår som tur är bättre idag :)

Eftersom jag får hjälp idag att handla så blir det inte lika tufft. E från HTJ möter upp mig vid butiken. Så det ska bli intressant att få pröva. Det är ju jobbigt att handla överhuvudtaget, men nu när jag dessutom går på kryckor så är det nästan omöjligt. Allt går med det gör allt mycket mer komplicerat! Så att få hjälp underlättar något oerhört!

Vi hörs!


VILKEN SKIT DAG JAG FICK

ONT, ÖM, VÄRK, STEL, FEBER, HUVUDVÄRK, TRÖTT!!

Fick 3 timmars sömn i morse mellan 06.30 & 08.30.. Sen var det dax att göra sig i ordning för att få besök av E som ordnar med bostadsanpassningen. Hon skulle titta på det som ska återgärdas här. Hon godkännde det :) Så en hantverkare kommer kontakta mig inom 1-2 veckor som kommer hem & gör detta. Jag behöver inte göra någonting, vilket är skönt!

Efter det var jag vaken 1 timme innan jag somande på soffan igen, fick 2 ½ timme sömn.. Så det är vad jag har sovit på hela dygnet.. Jag blir inte bättre, så ska strax lägga mig för natten. Imorgon måste jag ta mig upp då jag ska in & handla.. Så hoppas att sömnen ska göra mig gott. Men det är inte konstigt att jag är sämre med tanke på hur mycket det har varit nu...

Hoppas ni haft en bättre dag!?
Jaha, undrar hur jag ska orka kliva upp imorgon?!

Inte fått en minut blund än.. Klockan är nu 04.12!!...
Är slut i kroppen & ont i huvudet på något konstigt vis.. Ligger framför nu, på soffan under täcket i ett försök att somna.. 


Får se om jag får det beviljat att göra bostadsanpassningen?

Dax att nanna...

Bazze ligger & snarkar som en karl nedanför mig..

Tidigt för att var jag, men har lagt mig mycket sent nu flera nätter, det har varit mycket under hela veckan som varit & kommer vara det veckan som kommer. Så behöver verkligen den sömn & vila som jag kan få. Imorgon måste jag upp tidigt för hon från bostadsanpassningen kommer. Hon ska titta på det som behöver återgärdas, godkänna det & uppskatta hur mycket det kan kosta. Sen ansöker hon om att få göra dessa ändringar hos min hyresvärd, sen kommer en hantverkare & gör jobbet.

Har legat på soffan hela dagen, sport för hela slanten blev det.. Men nu ikväll har jag sett en film på 3:an. The wedding date, kände igen den.. & jag hade sett slutet på den tidigare..

Nu ska jag ligga en stund på spikmattan, hoppas jag orkar läsa några sidor ur Tyskungen av Camilla Läckberg. Det är i upplösningen nu, såååå spännande! Men har under en tid nu inte orkat läsa i boken.. Så har nu tagit vid där jag slutade & vill veta slutet.. Sen är det bara 2 böcker kvar så har jag läst alla hennes.

Nu hoppasde Tarzan upp på fönsterbläcket på utsidan & vill in... Natti natti..

Nellie lags sig bakom gardinen så den hamnade som ett täcke över henne... :)

Trött efter veckan..

Vilodag idag...

Känner mig trött i kroppen idag, så ligger på soffan & tror jag kommer göra det resten av eftermiddagn & kvällen. Nästa vecka blir det en hel del som det ser ut nu så behöver samla kraft inför det så jag orkar...

Vad gör ni en söndag som denna?


HTJ var här extra idag...

HTJ har varit här ikväll. Hon kom extra idag då hon inte hann med allt igår (fre). Så nu är golvet skurat också. Men tiden räcker inte till, jag har nu 3 timmar i veckan delat på 2 & när dom ska hinna med att dammsuga, skura golvet, diska, bädda rent, hänga tvätt, städa badrum & damma. Så det räcker inte med 1½ timme på långa vägar. Nu har hon varit här vid 2 tillfällen det blev sammanlagt 2½ tim. Då är inte badrummet städat & det är inte dammat någonstanns...

Så vi konstaterade idag att tiden räcker inte till. Samma sak när jag ska göra ett inköp, då har jag 1½ tim. Vi ska ta oss igenom hela butiken, in med varorna i bilen, hem packa ur, sen ska hon hinna med att diska & dammsuga också ev hänga en maskin tvätt. Så jag får ringa enhetsledaren på måndag & tala om hur det ligger till. Så hon får ansöka om mer timmar till mig.

Men man måste ju börja någonstans innan man vet. Jag frågade om just detta med städningen som är varannan vecka, för jag tyckte det lät lite med 1½ tim. Då jag delar upp mina 3 timmar på 2 tillfällen under veckan. Men hon trodde det skulle räcka. Men hon sa också om det inte gör det så får hon ansöka om fler timmar....

Nu ska jag nanna kudden!!Fick fikagäster idag...

Snart är det mat...

Ruedee & hennes barn har varit här idag. Dom kom hit med fikabröd, blåbärsmazariner. Mums.. Sen var det också chokladbollar & dammsugare. Inget dåligt fika vart det.. Mycket trevligt med oplanerade saker!

Roligt hade vi! Med mina ortoser... ;)


 K har min handledsortos, tummortos & knutit sin sjal som en mitella.. Säger att hon brutit armen.. :)


 S har nog allt man kan ha på sig tror jag.. Han kunde inte röra sig ;)


Många goa skratt blev det! Barnen är nyfikna på mina ortoser & detta är ett bra sätt att göra något kul av det.. Dom får pröva & vet hur man använder det & hur det känns... Det började med att dom undrade över min nya nackortos som sen utvecklades till detta...

Dom åkte hem för 1 timme sen, jag är nu vrålhungrig! Så har kyckling i ugnen, ris på spisen & egen currysås till.

Nu handbollen, mellan Sverige & Serbien..

Om ca 1 timme kommer HTJ, hon ska hänga en maskin tvätt, skura golvet. Kankse hinner hon sätda badrummet också eller damma? Hon hann inte med det igår....


Första dagen för HTJ...

Vilken dag det har varit..

Vilken lättnad det var att ha HTJ här!! ÄNTLIGEN!! Efter alla dessa år.. Hoppas att det ska fungera nu. Är jättenöjd, har träffat en av dom tre som ska vara mina assistenter. Hon är yngre än jag, men vet vem hon  är sen innan. & då vi har mycket gemensamt så gör det de hela lättare. Hon gjorde ett jättebra jobb här hemma hos mig. Så gullig tjej!!

Det gick bättre än vad jag trodde & då menar jag för min egen del.. Att någon annan kommer hit & städar mitt hem. Man är ju lite larvig & vill ha på sitt sätt. Men hon frågade om allt & bad mig säga hur jag ville ha det. Så tror ändå att dom är vana. Så det känns bra, för jag tycker det är bättre att man ska kunna tala om hur man vill ha det än att jag ska gå & "peta" efter..

Var helt slut idag när jag vaknade, men inte konstigt efter det jag gjorde igår... Så har försökt vila så gott det gick... Men första gången HTJ är här så är det en del man måste gå igenom, visa vart grejerna finns & tala om hur jag vill ha det. För alla har ju olika rutiner.

Efter hon varit här var det endast 2½ tim kvar till jag skulle iväg på 10 års klas :)
Försökte hinna vila lite, men det vart inte så mycket, då jag skulle hinna göra ett kort, slå in paket, byta om & äta.. Men det är ju min lillasyster som fyller år & då är det klart man ställer upp!Sofia 10 år!!!

Min lillasyster Sofia fyllde 10 år idag!! Grattis tjejen! :)
Så fort åren går...

Hon älskar att pyssla som jag, tycker om dans & sång. Så vi har en hel del gemensamt & därför gav jag henne också pysselsaker i present :)

Ett av paketen hon fick & kortet jag gjorde till henne...
Det är ett ljuslila kort...


Dessa figurer fick hon av mig i julklapp & hade nu gjort. Här väntar dom på att strykas..


En stolt 10 åring med ny kamera & massa pysselsaker..
Det är hon i full gång med på hela vardagsrumsbordet! ;)


Full koncentration provar hon nu dom nya figurerna hon fick av mig. Men av dessa kan man göra en mobil. Så  det fanns pärlor till & materiel som behövs för att kunna göra en mobil.


Tårtan hon ska ha imorgon på sitt kalas.. Finaste tårtan jag sett någon gång!!
Lite avundsjuk.. ;)


Till sist bjuder jag er på denna spexbild! ;)


Det är jag & Sofia som leker.. Hon har som stavar med magneter i, med dom bygger man olika figurer med hjälp av dank kulor (tror jag) & olika former på plast. Så man kan tex bygga en kub, vad detta är som jag gjort. Hmm.. ja det vet jag inte..? Men låtsas att det är ett par glasögon ;)

Nu är jag helt slut, ont... Så måste lägga mig! Vi hörs om några timmar...


Skönt att få lite annat gjort...

Det blev att jag trimmade Bazze, öronen & halsen.. Så en bit i taget tar jag :)

Har plockat undan lite ren tvätt också som legat ett bra tag nu. Tvättade hundarnas plädar idag, så hoppas på att få hjälp i morgon av HTJ att trä på madrassöverdraget till hundarnas ena bädd. För de är skit tungt! Ska ladda en maskin till nu som jag sätter igång imorgon & som sen HTJ får hänga. Känns väldigt befriande att HTJ kommer imorgon, för den energi jar har nu kan jag lägga på annat. För det finns ALLTID saker att göra. Som inte blir gjort pga brist på ork... Sen vissa sysslor kan jag inte genomföra nu utan att bli jättedålig... (sämre än vanligt).

Sverige skötte sig riktigt bra i dagens match mot Polen. Som dom vann med 24-21! :)
Så dom går vidare till nästa gruppspel...

Nu ska jag se till att maskinen är klar innan jag nattar...Vad hittar man på?

Snön faller utanför fönstret, sitter här i soffan.
Fick ett samtal av en vän precis, som ska opereras idag. Det är en enkel. Men vet inte resultat, vad proverna kommer visa som dom ska ta. Men så länge hoppas jag på det bästa!

Funderar vad jag ska göra av min dag? Vad är viktigast? Skulle vilja ta en promenad eller åka till stallet. Men kan inte göra något av det, kan inte gå längre stärckor. Sen med 2 hundar & gå på kryckor samtidigt går inte! Kan inte ta mig till stallet då jag inte har bil. Så nu sitter jag här....

Kanske ska trimma öronen på Bazze?
Något jag måste göra idag är att ta en dusch & nu måste jag springa på toa innan det sker en olycka ;)

See ya!


Ordning & reda underlättar!

Har gjort lite praktiska saker idag..

Som innehålls förteckningar i ett par pärmar. Dom jag gjorde om i för ett par månader sen. Så nu är dom lätta att hitta i igen :)
Passade på att sätta in lite papper på en gång. Men behöver köpa några nya, för jag har inte tillräckligt med pärmar. Sen har Tarzan strimlat en av ryggen på ena pärmen. Han använde den som mindre som klösbräda... Bättre det än väggen i alla fall!

Rensade på ena hyllan i badrummet, där det står hårprodukter, produkter till kroppen.. Hittade en hel del slattar som man säger om drinkar :) Det var ganska många flaskor som inte var avslutade. Har nog använt dom när jag åkt iväg för att slippa släpa på tunga flaskor. Men nu ska dom bort, så nu får jag ta slut på dom innan jag öppnar någon ny!

Men det så skönt att rensa!

Nu blir det sängen nästa!


Hur lyckas man?!..

Jag gjorde det i alla fall klockan 03.20 på natten!.. Kul.. NOT!!!

Jag skulle tycka in kanterna, så att inte ljuset brinner rakt ner. Men trött som jag var & klumpig, så lyckades jag välta ljuset...

Det stänkte ända bort till fotöljen som man ser skymtas till vänster...


Brändes som fan gjorde det!


Har fått bort det mesta, men det är några små röa fläckar. Det finns måga knep att få bort det. Som att läggamelitta filter under & på & sen stryka på det. Har ni några andra knep?Riktigt stolt över min prestation!

Shit vad klockan drog iväg, den är nu 02.37..

Men fastnade i en mycket bra film, Livvakterna med polisen Johan Falk. Såg innan den en film som också var  Johan Falk, ja i alla fall halva filmen... Så när nästa kom & jag inte sett den kunde jag inte låta bli. Det var skit bra! Precis som dom andra Falk filmerna...

Matchen mellan Sverige & Argentina i handbolls VM var en flopp!! Sverige gjorde bort sig totalt!! Så det lämnar vi.

Jag lyckades med något igår som jag själv blev stolt över!

Jag har pratat om att jag syr ett kuddöverdrag eller vad man nu kallar det? Det går att ta av för att kunna tvätta & ev byta.

Så här ser kudden ut. Köpte den på ikea förra 2009 i okt.
Använder den mellan knäna när jag sover.


Det är skapat ur mitt huvud, jag hade inget mönster att gå efter & har inte tidigare sytt någon som är runt. Men ingenting är omjligt! ;) Den består av 3 st delar, dom ser ni här. Jag har börjat sy ihop den större delen av dom.


Det färdiga resultatet :)


Resultatet vart över min förväntan! :)


För flera år sen köpte jag tyget på ett 10 m klipp, som jag eller mamma var det som sydde ett par panel gardiner åt mig. Som hänger i mitt sovrum, detta är samma tyg. Så dom få gångerna jag bäddar sängen så matchar kudden ;)

Nu blir det sängen...


Får vänta tills på fredag...

Somnade visst igår...

Tittade på handbollen som spelades mellan Sverige & Korea. Sen somnade jag på soffan, klockan var väl runt 22. Ovanligt för att var mig, men inte konstigt efter att bara ha sovit 3 tim natten innan... Så jag behövde det! 2 timmar senare vaknade jag & flyttade mig till sängen, somnade om ganska omgånende.

Väcktes av telefonen kl 8.45 i morse, det var G från HTJ. Tyvärr kunde ingen komma idag, det var personal som var sjuka. Men jag hade inte föväntat mig det heller, utan jag såg det som en bonus om dom hade kommit idag. Det känns ok, för jag vet att dom kommer på fredag.. Bara några dagar kvar! :)

Kan knappt förstå att det är sant!.. Smatidigt som jag håller försöka att vänja mig vid tanken att någon annan ska komma hem till mig som jag inte känner & städa. Mitt privata! Men jag vet att det kommer göra mig så gott! Så ser fram emot det.


Möte med enhetsledaren för HTJ

Ja 3 timmar fick jag nog sova på morgonen..

Jag somnade vi 7 tiden på morgonen, klockan ringde 08.30.. Sen lyckas jag på någe sätt somna om! I panik vakande jag klockan 10!!.. Upp, göra ordning mat åt hundarna, duscha, äta frukost & klä mig.. Väntade & väntade.. Vart hade G tagit ivägen?..

Sitter i köket, tittar ut & ingen kommer.. Då tittar jag i kalendern, kl 12 skulle hon komma. Ja tur i oturen kan man väl säga :)

Så fick en stund i soffan, hann dricka upp mitt kaffe. Tänkte det var bäst att ta en kopp så jag skulle orka hålla mig vaken under mötet. Klcokan 12 ringde det på dörren i alla fall.
Vi pratade igenom det som jag behöver hjälp med & hur jag ville lägga upp det. Jag har 3 timmar i veckan som jag får disponera som jag vill. Så vid 2 tillfällen i veckan 1½ timme åt gången börjar vi med. Tisdag & fredag tror jag blir bra. & beslutet sträcker sig 1 år fram.

Så får vi se hur det går & om jag vill ändra något så går det bra. Det som däremot är svårt att bestämma något om hur vi gör med inköp. Eftersom jag inte har någon FT än så måste jag ha skjuts. Det vet jag inte vilka dagar jag kan få, så vi får hålla det lite öppet så länge... Var 14 dag så blir det en städning & den andra veckan en uppsnyggning. Sen dom andra 2 dagarna blir till inköp & det jag har behov av hjälp med just för den dagen. Som tex tvätt, damssugning & diskning...

Så det känns bra & hon var mycket trevlig G som var här. Vi hade en hel del gemensamt & nu vet jag vad det heter, hon är en enhetsledare. Så hon kommer välja 3 personer som ska hjälpa mig.

Så det finns en chans att jag redan i morgon får hjälp. Det är snabbt inpå, men hon skulle göra ett försök, annars blir det på fredag. Så hon hör sig imorgon fm & talar om hur det blir. Dom skulle ha ett möte så det kunde vara svårt att hitta någon..

Dom har blivit uppköpta av ett annat bolag & det ska bli en hel del förändringar. Så hade jag valt det andra bolaget som jag fick som alt, hade jag fått bytt till detta i vilket fall i mars. För dom andra kommer inte ha hand om detta område! Tur att jag valde "rätt"!!

Håll tummarna att någon kommer imogon!!Känner någon igen detta symtom

SOM HAR EDS?

Jag har haft det tidigare nu har jag det igen.. Det börjar som en finne, i alla fall vad det ser ut som. Men sen svullnar den, gör förbannat ont, spänner.. Det känns som en inflamation?! Det gör att jag har svårt att öpnna munnen för att äta... Sist hade jagen vid örat.

Försökte få det på bild.. Det är som en knöl på hakan.
Den är 4 x 2,5 cm, så stor med andra ord! 
Som sagt det är svårt att fånga på bild.. Men jag gjorde så gott jag kunde, kanske blir bättre bild i daxljus..? Men om någon känner igen det, eller haft något liknande så är jag tacksam för tips vad jag ska göra åt det.


Fortfarande inte fått en uns sömn!!

Klockan är nu 05.26... Jag ligger på soffan under mitt duntäcke & hoppas på att jag ska somna.. Men jag känner mig inte ens trött :(

Vetekuddarna tog bort spänningarna  & värken. Jag läste 1 timme kanske innan jag släckte lampan, men när det hade gått 1½ tim utan att jag somnat så klev jag upp igen. & här ligger jag....

Jag som ska ha möte imorgon med HTJ!!.. Hur ska det gå?


Tillverkning av egna kuddfodral...

Har inte lyckats att hitta mitt hyreskontrakt än.. Vet att jag lagt det i en mapp, men nu har jag förlagt mappen... Men blanketten är ifylld, så den läggaer jag på lådan imorgon.

Har också lagat 3 st örngott, som hade spuckit i sömmen. Så det var inge fel på dom & då tycker jag det är synd att kasta dom. & nu äntligen är dom hela igen :)

Sen för 1 år & 3 månader sen köpte jag en kudde på ikea. Den är rund & avlång för att vara exakt 81 cm lång & 81 cm i diametern. Nej jag är inte galen, jag håller nu på att sy ett kuddfodral till den & då var jag tvungen att mäta den.. Så det är påbörjat... Det kommer bli riktigt fint! Samma tyg som gardinerna i sovrummet. Så den matchar perfekt :)
Med många pauser ikväll har jag gjort ett mönster för de runda delarna, klippt ut de 3 delarna, sick sackat det största stycket & börjat sy ihop det.. Men nu är huvudvärken ett faktum & musklerna spännade... Så nu blir det sängen med vetekuddar & spikmatta...

Tanken är det att jag ska använda kudden mellan knäna för att kunna slappna av & avlsata kroppen. Ni får se bilder sen när den är klar.

Sen måste jag ställa klockan, för jag har möte här hemma i morgon med HTJ samordnare (eller vad det kallas)? Vet kanske efter i morgon vad det heter.. Men hon ansvarar för personal & är min kontaktperson vad det gäller HTJ...


Ska förbereda för nästa steg..

Jaha jag som såg en film igår istället för att se på fångarna på fortet..
Tänkte se reprisen idag, men missade den såklart! Ja, ja man kan inte se allt...
Nu börjar det mörkt ute igen, jag hade hoppats på att ha lite energi att sy idag. Den har inte kommit än, men det är inte försent än... ;) Så vi f år se om det blir av lite senare? Har några örngott som spruckit i sömmen som jag tänkte laga...

Ska leta fram mitt hyreskontrakt som jag ska lämna en kopia på till biståndshandläggaren för HTJ.
Hon vill ha det för att kunna ta ett beslut om snöskottningen.. Så ska skicka den till henne. Sen är det en blankett som ska fyllas i & skickas in för ansökan om bidrag till bostadsanpassning... Sen kommer dom ut kollar det som ska göras, godkänner det & kollar hur mycket kan kosta innan en hantverkare kommer.


Utklassning!!

Klockan är MYCKET!!
Jag har sett 2 filmer ikväll.. En romatisk komedi kl 20 på 4:an & sen såg jag en action på 3:an. Båda var bra, men inte dom bästa jag sett kanske.. Men nu ömmar kroppen & höften värker så ska lägga mig i sängen nu.. Bortsa tädnera först bara & ricka lite vatten, är alldeles torr i munnen... Kanske för att jag åt popcorn tidigare..? :) Ja

Sverige utklassade Slovakien med 38-23 för er som inte såg matchen!! 2 vinster av 2 spelade matcher :)


Går som halta Lotta idag...

Nu har jag lyckats få kuddfodralern på soffkuddarna igen.

Har mycket ont i höften idag efter gårdagen i matbutiken. Så har svårt att gå, sitta & kan inte ligga på höger sida. Var tvungen att fixa den vita soffan då jag ligger bättre i den pga att den har en bättre placering... Så den har jag legat på hela dagen iförd morgonrocken fortfarande...

Men jag har ingen huvudvärk :)
Alltid något ;)
Nej men så mycket huvudvärk jag har haft de sensate 2 månaderna pga av smärta så är det en frihet att slippa den!

Tittade igår på Let´s dance såklart, fortfarande är Alexander, Tina & Figge mina favoriter. Sen tyckte jag Hanna Graaf var mycket duktig igår & jag gillar Andreas charm...

Vilken är din favorit?

Snart börjar handbolls matchen där Sverige spelar mot Slovakien. Ska bli riktigt spännande att följa, sen är det ju fångarna på fortet kl 20, efter det vet jag inte vilken film jag ska välja titta på? Det går en komedi på 3:an & en romantisk komedi på både 4:an & 5:an... Det får jag se sen vad det blir...
Nu har det äntligen hänt lite...

Jag har fått flera viktiga samtal idag! :)

ÄNTLIGEN!! Om jag får säga så... Det började med att biståndshandläggaren ringde mig, var tveksam om hon skulle ringa, då hon lovat att höra av sig denna vecka.. Men hon höll det hon lovat & dessutom så hade dom tagit ett beslut. Dom har beviljat mig HTJ & ledsagning för inköp i 1 år framöver. Dom har inte tagit något beslut än om fönsterputtsningen & snöskottningen. Men det kommer ta längre tid att överlägga, så därför tyckte jag att dom skulle ta ett beslut om det andra nu som är viktigast för mig.

Så som jag har förstått det så är det städning varannan vecka & det innefattar; dammsugning, skura golvet, städa badrum, bädda rent sängen, tvätta, torka av ytor. Sen den andra veckan så är det uppsnyggnig, det vill säga; dra av golven, kanske tvätta en maskin, ja det som jag tycker är mest behövligt. Sen diskning 2 ggr/v.

Sen 1 gång i månaden så möter dom upp mig vid butiken, hjälper mig runt & sen hjälper mig med kassarna in hemma.

Det har hon ansökt om lite mer inviduell hjälp kommer inte ihåg vad hon kallade det. Men mer som att ha en personlig assistent & dom kan då vara lite mer flexibla. Det gör det även lättare för dom att hålla ner antalet personer. Så det låter bra tycker jag!

Nästa samtal fick jag ifrån AT, som bekräftade att hon beställt min arbets stol till köket & att det preliminära datumet för leverans. Så vi bokade in en tid dagen efter, då hon kommer med toasittsen, installerar den samtidigt som hon då kan packa upp stolen & visa mig hur den fungerar :)

Knappt en timme efter jag fått besked om att jag blivit beviljad HTJ så ringer G som ansvarar för hemtjänstens personal.. Så nu är ett möte inbokat här hemma på måndag.

Så ja det har hänt saker.. Vilket jag är mycket glad & tacksam för! Det betyder att jag snart har den hjäp som jag inte vågat hoppats för mycket på. Stor lättand! Sen vad det kommer ge mig kommer kännas mer verkligt när det dragit igång..

En mycket bra avslutning på denna vecka!


Sjukt vad tiden går....

Nu sitter jag i min bekanta soffa igen..

Men har varit en sväng in till staden idag. Började med en fika tillsammans med Ruedee hennes son & Laila :)

Sen var det dax för dagens mål, som var att handla! det var 2 månader sen jag handlade själv! Ja, jo jag köpte 2 st yoghurt förra veckan. Sen är det andra som har handlat åt mig. Tog mig runt :)

& nu har jag fyllt upp igen & klarar mig för ett tag.. Det var kul att få komma ut! Ut ifrån mitt hem, se lite folk, se något annat... Men det räckte, mer karar jag inte nu. Så en sak i taget får det bli. Nu ska jag ligga på soffan resten av denna fredag, mitt program brjar ju snart ;) Som jag har fått vänta på en HEL vecka.. Let´s dance :)


Skönt att få se lite annat...

Kom nyss hem..

Har varit hemma hos pappa, åt middag där & bjöd dom sen på min kladdkaka. Gott det var!! Inte dumt alls :)

Sen har vi slappat framför TV & på vägen hem så tog vi en sväng till stallet för att släppa in hästar. Men också för att titta på dom små, små bebisarna. SÅ SÖTA! Det är ett av marsvinen som fått 3 st, dom ser ut som hamstrar just nu :)

Skönt att komma hemifrån lite. Har inte varit borta sen förra torsdagen! Så det var på tiden... Men ändå så att jag inte blir helt slut, utan där kan jag vila som jag behöver & det är avslappnat att vara där.

Nu blir det sängen bums, för imorgon om det blir som tänkt så ska jag storhandla för första gången sen jag innan jag lags i på sjukhuset. Så det behövs!Att ha en sjukdom består av evigt väntande!...

Ja nu har jag tvättat kuddöverdagen till soffan. Dessvärre fick jag inte bort tefläckarna helt :(

Så nu ligger dom i klorin & jag hoppas, hoppas på att det ska ta bort den bruna färgen! Har hängt dom andra & ska strax hänga upp resten som jag fyllde upp maskinen med. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på idag? Känner för att baka.. Vi får se om det blir en kladdkaka? Någon som är sugen? :)

Väntar annars på att telefonen ska ringa, på samtalet som jag väntat på nu ett tag. Ett beslut ifrån biståndshandläggaren om HTJ. För så här kan jag inte ha det! Det har inte blivit städat här sen innan jul! Jag har försökt sopa av lite, men det räcker inte. Det är ju inte bara golven som behövs städas.. Förstår inte hur dom tänkte sig detta. Även om det är helgdagar & dom inte jobbar lika mycket så rullar ju ändå min vardag på som vanligt. Det är väl tur att det är snö ute så det inte dras in så mycket skit!! Men det är inte roligt... & jag kan inte göra något åt det!

Nu ska jag baka en kladdkaka :)


Ibland ska man ha TUR!!!

Strax ska jag lägga mig, tittar på Den där Mary på TV 4 film. Den är alldeles strax slut...

Har haft en bra dag annars, så har lyckats trimma Nellie´s baktassar, klippt deras klor & borstat Bazze. Sen tränade vi lite dressyr :) Så känner mig riktigt nöjd med det & utan att få migrän anfall.. Gjorde inte mer än vad jag orkade heller..

Men det höll på gå illa för ett par timmar sen!! Gjorde mig en kopp te & en macka. Sitter med en mindre bricka i knät med te koppen på. Bazze ska springa efter Tarzan, av reflex ska jag stoppa Bazze med foten som jag brukar. Men han drar i mitt ben på någe sätt så brickan med tekoppen välter ut.. Hade sån tur!! För den föll framåt, ja det hettade till på benet, men byxorna skyddade en del.. Sen kom det såklart i soffan, på 2 av dynorna & sen på framkanten nertill... Så det var inget annat än att slita av dom & jag får tvätta dom under morgondagen.

Tur att jag hade en bra dag så kraften fanns.. Det positiva är att dom blir tvättade! Gjorde det för 2 månader sen, men eftersom den är vit så blir den skitig direkt... Hoppas bara att jag får bort det, annars kanske det går med klorin..

Men svor gjorde jag & arg blev jag! Hade hade tur som inte fick hela koppen över sig även Bazze hade tur som klara sig!..


Hoppas på resultat!

Ny dag..

Hade mycket svårt att somna igår!! Lag mig före tolv, men värken gjorde att jag inte kunde koppla av.. Så det tog mer än 2 timmar innan jag somande.. Mycket trött sen när jag vakande som vanligt!

Tror det var Bazze? Men vakande till av att det var någon som hulkade, men var alldeles för trött för att komma upp, så tänkte att jag får ta hend om det sen när jag väl sen kliver upp.. Ingen aning om vad kl var vid tillfället..?

Nu har jag ringt V.C igen, dom hade inte glömt mig :)
Men inte hunnit tala med min läkare än. Bad henne lämna ett meddelande till henne. Som var att jag behöver ett läkarintyg till ansökan om färdtjänst till kommunen. Så hoppas & håller tummarna för att det blir av nu! Sen är det någon som ska komma hem hit, träffa mig, göra någon bedömmning. Så vi får se när det blir & om jag blir beviljad tillståndet?..

Nu måste jag vila igen, för nu kommer värken igen :(


Hembesök av AT idag

Mår inte särskilt bra nu så ska lägga mig. Men ville titta in här innan..

Har mycket ont & värken stålar upp i huvudet & orsakar en hemsk huvudvärk!

Har haft möte i dag här hemma med AT. Hon var lite sen, så var orolig att hon inte skulle dyka upp. Vi gick igenom det som kan återgärdas & underlätta i min vardag. Tröskeln in till sovrummet är låg, men kommer att tas bort ändå & ersättas med en list för dom gånger jag behöver gåbordet så kommer jag inte fram. Sen tröskeln till badrummet kan man inte ta bort, så för att underlätta för mig sätta en gummilist över törskeln. Så kan jag ta mig in med rullator & gårbord.

På framsidan kommer det byggas en ramp & fixa till vid tröskeln där med ungefär samma sak som gummilisten men denna bygger man på plats. Vet inte hur jag ska beskriva det annars?..

Det kommer bli en mer permanet lösning vid toaletten, där sätts en annan sittring in som är förhöjd med ca 6 cm & fällbara handtag på båda sidor av toaletten. Som på en handikappstoalett.

Hon ha beställt en arbets stol till köket, som har elhiss. Den kommer inom 3 veckor.
Så det känns bra att det är på gång. En början. Vad det gäller en permobil så väntar vi med det till våren, för det är inte underlag att köra med en nu ute. Men hon är lite orolig, vi är födda lata & hon vill inte såklart att jag ska bli bekväm.. Men sa till henne att jag är inte orolig & hon behöver heller inte vara det. För det är inte därför jag vill ha den utan den ska göra mig mer aktiv. Att orka dagar jag normalt inte orkar & stannar inne istället.

Igår var jag i kontakt med HTJ (hemtjänsten), för har intehört något! Det har inte blivit städat här hemma sen innan jul. Så det är HÖG tid nu!! Men det kommer ett beslut denna vecka.

Ansökan om färdtjänst verkar det som om informationen har gått om varandra & inte kommit fram dit den ska. När jag pratade med kuratorn som skulle hjälpa mig med en ansökan på sjukhuset så fattas fortfarnade ett läkarintyg. Men det blev fel på systemet på V.C när jag ringde idag så hon skulle ringa upp, men gjorde inte det... Så får väl ringa igen imorgon.. Ringa hit & dit hela tiden! Aldrig kan man slappna av!!

Nu ska jag lägga mig & hoppas jag får sova! Har gjort någon timme eller 2 på soffan efter maten, var helt slut!..

Blev inte riktigt som jag hoppades...

Inte haft någon riktigt bra avslut på denna dag eller egentligen har det gått utför ju längre dagen gått.

Hade hoppats på att det skulle gå att vända, men jag har inte lyckats. Det blir bättre för någon minut, men sen kommer det tillbaka igen... Så det ända är att lägga sig i sängen & försöka somna & sen hoppas på att kroppen får vila under natten så jag är bättre imorgon när jag vaknar...

Då jag också ska ha möte med AT, hon kommer hem till mig. Så då bör jag vara så pigg att jag orkar hålla ögonen öppna & kunna höra vad hon säger utan att värken tar över.. Men samtidigt är det "bra" om jag inte är i bästa form, för då förstår dom inte hur jag har det annars & att jag har behov av hjälpmedel.... Men det löser sig.

Hoppas ni mår bra!?

Kramis


Det finns trevligare sätt att vakna på...

Vakande av telefonen imorse & såklart hade jag glömt den ute i vardagsrummet & innan jag hunnit fatta att det ringer, att den inte fanns på sängbordet, tagit mig ut & precis när jag lyfter luren la dom på.. En kalssiker & skyddat nummer såklart!

Sitter nu i soffan, hundarna är ute på tomten. Men Nelle sitter fast i lina då hon frestas för mycket av att ta sig över till fel sida av staketet. Så då blir det lina, men då kanske det inte blir lika frestande att smita sen.. Eller kanske inte, eftersom mina hundar älskar sina koppel, för dom är förknippade med något roligt! Vilket är psotitivt såklart.

Jag ska dricka lite kaffe nu & en eller 2 pepparkakor till :P

Så får vi se vad resten av dagen har att erbjuda?..


Fått haft en bättre dag än på länge

Nu har 1:a veckan på 2011 tagit slut.

Har avslutat den bra, mått bättre idag än på väldigt länge! :) Så skönt!! För det är inte lätt att ha sådan värk som jag haft under en lång tid. Så dessa ljusglimtar är så viktiga & betydelsefulla!

Har dock tagit det lungt idag, för fortfarande ligger värken inte långt borta ifrån att bryta ut. Men under kvällen har jag kunnat plocka lite, saker som av någon anledning inte ligger på sin rätta plats. Förstår inte..? ;) Sen trimmade jag insidan av Nellie´s öron & hennes framtassarna. Det var de jag kände att jag klarade av. Så som jag lovat mig själv & ett par st andra att jag ska lyssna på min kropp. Det gjorde jag idag :)

Nu ska jag strax lägga mig, klockan börjar bli mycket & när jag blir väckt imorgon av hundarna så då måste jag kunna ta mig upp.


Hon vet precis hur ska göra för att fånga mammas uppmärksamhet

       & för att påminna mamma att hon inte ska glömma ge mig maten...

               

så sätter jag mig här, blänger på henne då vet jag att hon ser mig & jag får uppmärksamheten... Minsta lilla rörelse mamma gör så flyger vi iväg mot köket i förhoppning om att få maten.

Men Nellie vet också att jag inte gillar att hon sitter mitt framför TV! Så varje gång/dag så får jag säga till henne.
Men blir också full i skratt, dom vet precis hur dom ska göra. Hur dom kan lista ut allt själva & små ögontjänare som dom är... Som Bazze´s sätt att säga till att vattnet är slut, då sätter han tassen i skålen, drar den efter golvet & sen slår till den så det skramlar.. Ja dom har sina små saker dom gör..

Dom vet också när det är matdax, dom har som en inbyggd klocka, så när det börjar närma sig & jag inte har gjort i ordning någon mat så säger dom till! :) Tex så drar Bazze matskålen efter golvet eller så blänger dom på mig & trampar runt på stället..
 


Kämpar på....

Jag har nu tagit mig igenom denna dag också.

Det enda som jag försöker med är att hålla värken i schack så jag orkar med dagen. Som ni kanske förstått i mina tidigare inlägg närmaste tiden, men i & för sig är det min vardag men helt klart extra mycket nu. För att inte ha allt för ont & få migrän.

Det är första dagen på länge nu som jag inte behöver lägga mig med migrän, men musklerna i ryggen värker. Denna dag har varit mycket upp & ner.
Men det har varit en lugn kväll, efter jag hade ätit så lag jag mig på rygg för att försöka minska smärtan. Hade försökt med vetekatten, vilket inte gav något resultat så tog en diklofinak & somande visst. Var helt slut! Inte konstigt att kroppen blir trött av att kämpa hela tiden för att återhämta sig & läka.

Men nu ser jag fram emot en ny dag.. Kanske kan få komma ut lite & få frisk luft, vem vet.. Det jag vet nu är att jag ska släcka ljusen & lägga mig på fårfällen i sängen & hoppas på att jag får en skön sömn i natt!


Hur jag än gör så lyckas dom!!

Mina hundar var ute som dom brukar.. Lekte & hade kul! Kollade dom mellan varven att dom var kvar & allt var ok. Sen ringer Elin, jag såg Bazze springa förbi fönstret! Jaha, då var det dax igen...

Nellie var heller inte kvar, men henne var det ingen som såg. Bazze fick jag in ganska fort, sen när jag stod ute & ropade på henne så kommer en av mina grannar som har en liten hund. Tur att Bazze var inne då, för den gillar inte honom. Eller egentligen inga större hundar än han. Då dök Nellie upp, sprang fram till dom & kom sen hem igen hur glad som helst!

Det har ju kommit över 2 dm snö till efter det vart skottat vid staketet. Så nu har dom fått smak på det & det blir jobbigt för mig! Eftersom jag inte kan skotta... Så ja nu får jag ha falkögonen på dom!! Inte släppa dom ur sikte!

Min värk är på väg tillbaka :(
Det behövs ingeting nu för att det ska bryta ut!..


Lördag, känner mig helt ok

Har fått svoa lite längre i natt.. Det gjorde mig gott!

Så just för tillfället känner jag mig helt ok i kroppen :) Fått i mig lite frukost, en sen sådan. Tänkte skona min kropp nu, ska lägga mig under täcker nu på soffan & titta på lite skidor.. Hålla mig så varm som det går. Så hoppas jag att jag slipper huvudvärken idag!

Vad ska ni hitta på en dag som denna?

Kramis


En dag i taget!

Nu har det hunnit bli lördag, men ska sova några timmar innan klockan är morgon (för mig kl 10-11)...

Jag har sett premiären av Let´s dance 2011 :)
Det var inte många som jag visste skulle vara med. Tyckte dom var mycket duktiga, kanske bästa hitintills om man ser till poängen juryn delade ut. Mina favoriter var Alexander, Jessica Andersson, Tina Turner & Waise.. Men vi får se efter nästa program, tror jag har bättre koll då.

Men var helt slut efter ha sett det, musklerna värkte & migränen höll på att bryta ut som har ligger på lur hela tiden. Har "köpt" mig lite tid nu genom att använda vetekatten & ta en diklofinak. Så har kunnat se Miami vice, mycket bra film! Men orkar inte sitta speciellt länge här vid datorn så ska ta mig till sängen innan värken hinner i kapp mig igen! Har fullt upp med att kunna uppdatera min egen blogg just nu så har svårt att följa er andra som jag brukar.. Men tids nog är jag ikapp igen.. Men jag har inte glömt er!

Nu ska jag släcka ljusen, borsta tänderna & ligga en stund på spikmattan innan jag somnar. Hoppas på en "bra" dag imorgon :)

Återhämtning..

Tar det lugnt på soffan framför TV...

AT ringde upp mig idag, försökte nå henne sist i onsdags. Nu har vi äntligen en bokad tid då hon ska komma hem till mig. Då ska vi bla titta på en arbetstol till köket & prata vidare om en permobil som påbörjades när jag låg inne.

Migränen ligger på lur så det gäller att ta det piano nu! Hade en underbar dag igår med hundarna på gården!! Det har snöatlite mer från & till under dagen... Laddar inför kvällen då ett av mina favorit progam drar igång igen :) Let´s dance.. Spännande ska det bli, har inte riktigt koll på alla som ska vara med så det blir en liten överrasking :)

Nu måste jag vila mina muskler igen!

Vi hörs!


Snöstorm när man planerat en dag på gården...

Nu sitter jag hemma i soffan igen efter en dag uppe på gården :)

Det var Kocken som kom på besök, så han hämtade upp mig på vägen & sen styrde vi i snökaoset upp mot stallet. För snökaos var precis vad det var!!
Men innan vi åkte var Kocken så snäll & skottade bort snön hos mig, jag hade inte tagit mig ut annars! Insåg även att hundarna varit utanför staketet igen i morse.. Så han hjälpte mig även att skotta bort all snö runt efter staketet! Så nu blir det svårt för dom att ta sig ut... Oops!! ;)

Inte det roligaste vädret när man har planerat en dag ute i friska luften, men det var bara att klä sig därefter....
Bazze & Nellie var lika lyckliga som en varm solig sommardag.. För dom är det inga väder som hindrar dom eller gör att dom stannar inne..

Det var en bekant till pappa med familj som också var på besök.. Dom tog en rundvandring på gården, saloonen såg väldigt kall ut just idag!!

Det hade blåst in en hel del snö...


Detta var lite coolt! :)


Vi värmde oss runt elden i trapperhusest med lite kaffe & cocosbollar till...
Riktigt mysigt hade vi.. Så skönt att få sitta vid en eld igen, har saknat det!! 
Efter fikat & en pratstund var det dax att bege sig hemåt igen, få i sig lite mat..
När jag kom hem så var det dax att skotta igen. Det hade blåst & snöat igen sen vi åkte.

Men nu är det fint igen!

Bjöd Kocken på middag & lite kaffe innan han åkte hem.. Trots detta äventyr idag mår jag ganska bra :) Det är viktigt att göra saker man tycker om & fylla på med positiv energi så man orkar leva med denna smärta. & det är vad jag har gjort idag. Umgåtts med människor jag tycker om, suttit runt elden, sett mina hundar leka runt i snön etc...

Hoppats ni har haft en lika bra dag som jag!
Nu ska jag lägga mig ner igen & slötitta lite på TV innan jag kryper ner i sängen...


Det är inte alltid lätt att vila när man har djur...

Har tagit det så lugnt jag kunnat idag. Det vill säga att vissa saker kan man inte hoppa över. Men att sitta vid datorn nästan 1 tim tidigare var inget bra! Så jag ska bara skriva ett kort inlägg.

Bazze & Nellie har varit ute på tomten 1 tim & lekt. När jag sen släpper in dom så är Bazze full av kocker!! Nellie är skonad som inte har fått lika mycket & lång päls än. Så dom få kocker hon hade smälte fort..

                               

Så det var min vilodag... Det var bara att ställa honom i duschen. För det är det lättaste sättet att få bort dom & det gör inte ont på Bazze. Sen att det var mitt i natten är inte mycket att göra något åt. & dom hade ju haft väldigt roligt!! :) Jag fick däremot ont efter!! När jag satte mig i soffan kunde jag knappt andas när jag skulle försöka slappna av i musklerna. Som tur var vara det inte allt för länge. Men värken som jag hade innan var kvar & lite till värre vart det. Tror att jag har lite feber? Har tagit en diklofinak & tänkte nu lägga mig & hoppas på att jag mår bättre imorgon!! Men det enda sättet att bli bra är att ta det lugt!


Bäst att behålla pyjamasen på!

Orkar i stort sätt ingenting.

Har fortfarande pyjamas på mig & morgonrocken & lär inte ta av mig det idag. Säkrast så, så att jag håller mig i "skinnet" ;) Vart jättedålig igår! Har ont & är öm i musklerna.. Så ska inte bli långvarig här heller.

Men har gjort ett nytt försök idag att bränna mina bilder till en CD, men det går inte?!... Den säger att det blev någe fel & att skivan kanske inte går att använda igen! Så får be någon som kan titta på den.

Nu ska jag lägga sig ner igen & titta på Jönssonligan får guldfeber :)


Jag har lyckats igen! Men vill börja med att be om ursäkt...

Nu har jag lyckats igen!

Men först vill jag be om ursäkt! Det visade sig idag att vissa kommentarer jag fått av er läsare inte har godkänts :(

Det beror inte på att jag har valt det, utan jag hittade dom av en händelse idag när jag skulle gå in för att svara på några kommentarer. Jag hade fått dom under den tiden jag varit inlagd & under julhelgen. Har helt enkelt inte fått något meddelande om det av blogg.se! Men nu syns dom & jag har svarat.

Jag lyckades bli av med min värk & migrän under natten, när jag vakande idag var den borta. Men har känt att det ligger å lurar, minsta lilla ansträngning av musklerna så skulle det bli värre. & det kan ju vara tex att jag sitter en längre stund & musklerna får jobba för mycket eller att jag gör något fysiskt.

Idag kände mig ganska bra & då kan jag inte låta bli. Det är massor som behövs göras här hemma & dessutom dax att trimma hundar, Bazze var mest akut så tänkte jag tar hans tassar & sen sprider jag ut jobbet på båda hundarna under en tid & till slut är dom trimmade helt. Men det räckte att trimma hans tassar så var det kört!

Så nu är det bara att lägga sig. Har försökt lindra med vetekudde. Men det blir inte bättre, utan trappas bara upp! Jag som måste & SKA lyssna på min kropp...!!

Ja, ja... Sova igen, sen ta det lugnt!

Natti natti


Datorer & teknik, gör mig galen ibland!!

Gjorde ett försök till att bränna bilderna på kameran till cd idag.
Men den ville inte & nu får jag inte ens ut skivan! Så ja, vad gör man nu!?
När jag går in på "min dator" då syns det inte att en cd sitter i! Blir tokig på allt tekninskt!!

Har titta på Jönssonligan nyss, dom filmerna går nu på 3:an i några dagar. Man blir ju tokig på dom, att dom alltid misslyckas...

Nu tänkte jag ta en kopp kaffe & en pepparkaka så kanske jag kommer på någon lösning på hur jag ska lyckas med denna bränning...?


Dagens läkarbesök

Har legat på spikamattan nu i ett försök att häva min migrän. Det kändes bättre, men nu 10 min efter är det påväg tillbaka!

Så det blir nog till att ta diklofinak, lägga sig för natten & hoppas på att det är borta imorgon när jag vaknar.

Har träffat min läkare idag i alla fall. Som vanligt för lite tid, så vi hinner inte riktigt med. Men berättade kortfattat om min tid på sjukhuset, vad som är på gång. Som hemtjänst & färdtjänst. HOPPAS HOPPAS på att det beviljas!!!
& snarast!

Hon tycker såklart att det är tråkigt att jag är inne i ett skov igen & hoppas på att jag blir bättre ifrån det & det dröjer innan nästa kommer. Men det vet man ju inte.... När det kommer nästa gång. Men något som skulle underlätta ät lugn & ro. Ett beslut, så jag vet för lite längre tid framöver vad som gäller.
Är nu sjukskrvien Jan ut, om FK godkäner det?

Vi disskuterade UAS plötsliga avslut, vad händer nu!? Hon har tydligen fortfarande INTE fått något remissvar ifrån A. Vahlqvist. & så MÅNGA gånger jag har ringt om det nu så lär vi inte få se något heller.. :(
Så ja nu vet vi inte, vad händer, hur ska vi gå vidare, hur ska jag kunna få hjälp.

Vi behöver ett underlag till FK, där det står mer om min prognos. För det kan inte min läkare skriva, eftersom hon inte är specialist på området EDS. Men det kommer bli avstämmningsmöte inom kort med min läkare, FK & AF så det tas något beslut!

Hon tog upp idag att det kanske inte finns något annat än att ansöka om sjukersättning eller vad det heter? Förut hette det förtidspension. Men det är ju inte vad hon hoppats på, hon menar på att jag är en människa som vill & är inte den typen som sitter hemma.
Men jag kan inte ha det som jag har det nu! Så det känns som att det inte finns några andra alternativ, jag kan ju inte arbetsträna :(
Det går ju att avbryta en sjukersättning om det skulle bli andra förutsättningar.

Så nu hopppas jag på att det blir någon mer långvarig plan, lösning så jag slipper detta hattande!!


Inför läkarbesöket...

Nu är jag nästan klar med all info från min sjuhusvistele i loggboken.

Men det tar sin lilla tid, jag kan inte skriva så mycket åt gången. Sen har jag skrivit små anteckningar lite här & var på bla post-it lappar. Men ville ha så mycket jag orkade & kunde klart tills imorgon. Då jag har en tid hos min läkare. Det blir lättare då, jag har all info på ett ställe & det är lätt att hitta.

Som vanligt är det alldeles för kort tid, jag har en tid bokad på 30 min & det är på tok för lite. Så som vanligt så är det mest akuta som vi får ta. Som min sjukskrivning, den har nu gått ut, sen om färdtjänsten. Men hoppas att vi hinner lite till. Får var effektiva ;)

Alltid pyssel hur jag ska kunna ta mig till mina möten, som imorgon. Vet inte riktigt än vem jag åker med.. Men det löser sig alltid :)

Men nu vet jag att jag ska lägga mig på spikmattan & hoppas på att jag blir bättre än vad jag har varit idag. Så jag får sova i natt så jag orkar upp imorgon!

Natti natti..


Dom är inte dumma

men vet vad som fel! Det har hänt igen!

Det kom så mycket snö under natten till lör & under gårdagen så den snö jag hade lyckats tagit bort vid staketet var tillbaka. Hann bara säga det & så var Nellie över igen & Bazze togs sig över idag precis innan jag var påväg ut för att ta bort den. Det är på samma ställe som tidigare, så nu har jag tagit bort snön just där det är dom hoppar över igen. Där snön är som mest nertrampad, det är minusgrader men det är tung & blöt snö.

Men nu ska dom väl hålla sig på insidan så länge det inte kommer mer snö. Det är ju en förutsättning för mig just nu att dom kan gå ut på tomten när jag inte är i form.

Igår när Nellie & Bazze var ute på kvällen & jag släppte in dom var dom fulla av snökocker i pälsen. Då tyckte Nellie att hon skulle få ligga i sängen! Mmm elle hur!! NOT! För 3 dagar sen lyckades hon öppna dörren. Jag anade att det var något lurt & mycket riktigt, såg jag henne åla ner ifrån sängen.
Varför blöta ner sin egen sovplats för när man kan torka & mysa i mammas säng...


Nytt år & första dygnet har gått..

Nya årets första dag är slut.

Har tagit mig igenom den :)
Mått förhållandevis bra också. Det var en lugn kväll igår, men var helt slut när jag kom hem & hade mycket ont. Men det är så, jag är inte i form ännu! Min mage har inte vairt någe bra idag, så gissar att det var något jag åt som jag inte tålde igår? Men det verkar ha lugnat ner sig nu, så det blev inte långvarit...

Hade en mycket trivsam kväll igår tillsammans med mina älskade änglar (Bazze & Nellie) hos Laila & hennes väninna var också där för att fira in det nya året. Vi åt gott, pratade om året som gått & gamla minnen...

Vid tolvslaget behövde vi bara gå ut på trappen & det sköts raketer överallt. Några som var lite extra! Men vet inte vad jag tycker, jo jag tycker inte att alkohol & rakter hör ihop. Vad ger det för intryck hos barnen/ungdomar!? Man ska ha bälte när man åker bil, cykelhjälm när man cyklar etc... Men smällare som det är 18 års gräns på skadar inte om dom får skjuta lite med. Sen när det är dax för papporna att leka, dom druckit på tok för mycket så dom inte har något omdömmde kvar!! Inte riggat för raketerna, utan dom sticker man ner i snövallen lite hur som mellan husen & sen fyrar man av. & 10-15 meter bort står publiken & tittar.

Ja, nej inte min melodi. Vi körde med tomtebloss :)

Och jag "festade" till med lite bubbel för att fira in det nya året!


Snöa i massor gjorde det!
Vi önsakde våra grannar gott nytt år också...


Tack Laila & Måd för en mycket trevlig kväll & för att vi fick dela den mer er!!


RSS 2.0