GOD JUL ÖNSKAR VI ER ALLA!

Vi har haft en lugn och skön dag, bara njutit av varandras sällskap! 


Efter lång och mysig julafton som snart är slut är vi alla nöjda. Hundarna tror jag önskade sig fler paket, men blev också mycket glada för det dom fick. 

Vi firar vidare i morgon med nära och kära 💑 

Kramar 

Dörrkrans till jul

Riktigt nöjd med mitt hantverk! 
Snodde ihop en dörrkrans med lite julkänsla.


Snart är det jul, den går nästan att ta på. Idag har Jonne kunnat vara ledig. Vi köpte lite julklappar och tog en mysig fika som avslutning. Har inte sett honom mycket de senaste veckorna,  det är mycket på jobbet det det blir extra sena kvällar. Hoppas på lite julledigt. 

Hur går det för dig i julstöket? Bakat något godis kanske? 

Handgjorda julkort

Julpysslar och vilar där emellan.

Idag blev jag färdig med alla julkorten 😀
Ska bli roligt att få lägga dom på lådan. 

Så här såg förra årets ut.


Skulle ha varit till sjukgymnasten idag, men min kropp ville inte, stanna därför hemma istället och tog det lugnt. Svårt i juletider att bara vila och inte stöka med något. Snyggaste hitintills!

Nu är jul och nyårs naglarna fixade! Jätteskönt. Dom snyggaste hitintills, är supernöjd 😀


Känner mig lugn, än så länge känns det som om jag har koll 😊

Hur ligger du till inför julhelgen?


Julklappar

Har varit i ett stort köpcentrum där allt finns, lite stort kan jag tycka, men idag lyckades vi bra. Utan stress och med bra planering tog vi oss runt i lugn och ro. Min assistent och min danspartner (läs rullstol), min assistents uttryck tycker det låter roligare. Det är lika skönt varje gång att få vara pigg under tiden och på vägen hem. Istället för att göra slut på alla krafterna. 

Har köpt några julklappar idag, vad säger jag inte 😉

Det känns skönt att ha några klara och jag är igång nu i alla fall. Det är lättare i år då inte så många julklappar ska köpas. Vi i familjen har sagt i många år, inga julklappar till oss vuxna. Jag kan inte låta bli! Tycker det är så roligt att ge bort presenter. Ska ge bort några i alla fall. Kanske kan tyckas att jag är sent ute, men jag känner att jag har koll på läget. 😀

Hur gör du och din familj med julklappar? 

Smög ner till stranden med Bazze och Nellie

Det är en privat badstrand, men tänkte att så här års är den inte så välbesökt & vi skulle bara titta på vattnet. 

Älskar känslan, luften, doften och friheten jag känner varje gång jag är nära havet! Det ger mig ro i kroppen och själ. 

Nellie ville så gärna hoppas i, hon försökte med sina snällaste, sötaste ögon be mig om lov. 

Bazze satt och spana ut över viken som jag. 

Bästa stunden att fylla på alla depåer i kroppens celler 💜

Följa John

Tempus ville gå hem till hagen igen, men det gick han inte. Lina och Pandora tog honombpå släptåg runt i ridhuset, han tyckte det var sådär men hängde ändå på 😃

Jag hade ridit en stund, när jag började bli trött klev jag av och mockade, då tyckte Tempus det också va nog, gick till den då öppnade porten och försökte leta sig ut... Ett gott skratt fick vi. 

Nu ska jag tagga för lussebak i morgon! 😀 

En snabbvisit i Lindvallen

Det blev en mycket snabb visit mellan söndag och måndag i Lindvallen. Det var dags för lämna André inför sin säsong i Lindvallen där han ska jobba som kock. Vi körde nonstop upp på söndag morgon, anlände till lunch. Lämnade av André i sin stuga där han ska bo ihop med 5st andra. Vi åkte till värdshuset och åt buffé till lunch, super hungriga efter en lång resa upp.
 
Mysigt att få se lite snö! Vi checkade senare in på hotell Bügelhof där vi skulle sova. Jättemysigt litet hotell med mycket värme och ett fint välkomnande fick vi. Tyckte vi blev mycket bra bemötta vart vi än var och vilka än pratade med. Till våran glada överraskning upptäckte vi ett spa som fanns på hotellanläggningen. Det var vi bara tvungna att testa en jacuzzin som fanns för 4 personer med diverse funktioner. Det var det bästa som jag kunde få den stunden för min ömma kropp. Lagom massage som mjukade upp, gjorde mig pigg och avslappnad. Efter mådde jag som en prinsessa.
Vi åt senare en "avslutningsmiddag" med André på restaurang Harry som var hotellets. Mysig avslutning på tiden han bott hos oss! Tog en liten promenad i byn efter alla god mat vi ätit.
 
Efter det var jag helt färdig och somnade bums när jag lade huvudet på kudden.
 
Vi gjorde en viktig sak på vägen hem, halvvägs svängde vi av och hälsade på Jonnes kusin och moster som han inte sett på 31 år! Det var ett jättekul möte, vad släktband kan göra att man påminner om varandra, skämtar om samma saker fast man inte ses eller bara har sporadisk kontakt. Första gången jag träffar hans släkt, mycket viktigt! Nu har mer förståelse och såg hur lik han är sina nära och kära. Vi ska se till att det inte dröjer lika länge tills nästa gång!
 
 

ÄNTLIGEN GJORDE JAG DET!

Vilken seger för mig själv! 6 månader och 6 dagar sedan jag satt på Tempus. Idag finns tog jag möjligheten och satte upp, vilken känsla. Så lycklig 😀

Jag har väntat, längtat och önskat. Stolt att jag gjorde det. Fick för första gången rida i ridhuset också. 

Egen tid med Tempus

Länge sedan jag hade orkat att göra något aktivt med honom. Nu fick jag chansen och tog den! Det var en känsla av frihet och lycka!

För första gången gick vi in tillsammans i ridhuset. Han var jättefin, är så glad för allt jobb Ida lagt ner 💜

Han gör att jag orkar fortsätta kämpa framåt och vilja komma tillbaka i form 😘Sweden international horse show 2014

I sista stund bestämde jag mig för att gå. Hade hört att biljetterna var slut, men fick nys om att det fanns kvar, kanske inte bästa platserna, men ändå. Bokade söndagens avslutningsshow. För första gången skulle den hållas i Friendsarena. 

Det visade sig att dom platserna vi fick inte alls var tokiga, riktigt bra sikt hade vi. 

Det bjöds på riktiga shownummer! Kändishoppning, akrobatik, hoppning av världsstjärnor, spänning i form av fyrspann, kadrilj och julavslutning. 
 
Thomas Ravelli var en av dom stjärnorna som hoppade.

Fyrspann 
Akrobatik 

Kadrilj 

Julavslutning 

Varje gång jag varit på detta evenemang har dom överträffat mina förväntningar och det har bjudits på faktiskt show!Snart nya glasögon, som en lagom julklapp

Nu är stygnen på Bazze bortplockade, han märkte inte ens att dom togs bort. Satt sen fint och väntade på att få godis utav veterinär assistenten Tussi.
 
Passade ändå på är jag var i stan att åka till optikern, beställde par nummer 2 av glasögon. Nu är det gjort och bestämt vilka det blir, inte riktigt till Jonnes förtjusning som önskade få ha mer inflytande. Jag har tagit hem alla par jag varit intresserad av, han har fått sett dom och sagt sitt men vi har inte varit helt överrens. Jag vill ha något helt nytt mot dom tidigare jag har haft. Det blir såklart en omställning, precis som min nya frisyr, det blir kul med en förändring! Ni får se inom några veckor på resultatet.
 
Mysigt hemma när jag får adventspynta, gör lite varje dag. Snart är alla stjärnor och stakarna uppe i fönsterna. Julgardinerna sitter på plats i köket, hade André till hjälp att hänga upp dom och Jonne putsade insidan av fönsterna. Det är så mysigt att få lite julkänsla och mysigt ombonat hemma nu när mörkret är här så tidigt på dagarna. Ska försöka få upp ljusslingorna ute också i buskarna under veckan, men en sak i taget.
 
Hur får du bästa julstämningen hemma?
 
 

RSS 2.0