Sov, sova, sovit...

Det har varit en konstig dag idag.

När jag låg på spikmattan igår så somande jag som vanligt, minns knappt att jag hade tagit bort den visste inte sen när jag vaknat om jag hade drömt..  Sov mycket & länge, hade fortsatt om jag inte blivit väckt av telefonen. Var helt slut, minst sagt!! Det blev 16 timmar & det gör man inte om inte kroppen behöver det. Det har blivit lite för mycket för den senaste tiden.

Vart chockad av att se hur mycket klockan var! Men nu orkar jag med morgondagen istället. Så har inte gjort någonting idag, utan dagen har fortsatt med mera vila.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, mitt huvud är tomt.. Ska lägga mig nu igen, imorgon väntar valborgsmässoafton. Ruedee & hennes barn kommer hit...

Vad ska du hitta på imorgon?


Hur ska man veta att man gjort rätt val?

Nu är måttet rågat igen..

Har varit i farten för mycket nu igen & har ont i varenda muskel som finns i kroppen. Hade svårt att vila idag pga av värken i ljumskarna. Så får se nu hur det går att sova, men funderar på att ta lite Theralen, så jag får sova ordentligt & vaknar piggare imorgon.

Har varit en sväng in till staden & inhandlat dammsugarpåsar som var helt slut! & sen lite mat så man överlever.. För äta bör man annars dör man ;)

Tarzan har varit inne hela dagen, sovit & ätit, får se om jag släpper ut honom imorgon?.. Håller med Renée (som kommenterade ett av mina inlägg), varför ska dom ge sig iväg när dom har det så bra hemma?!
Han har mat, husrum & massa kärlek. Vad mer kan man begära?!..
Hoppas han håller sig hemma nu ett litet tag i alla fall. Har satt på honom frontline så han ska slippa dom där äckliga djuren som inte är till någon som helst nytta!

Nu blir det kudden, eller tror att jag ska försöka ligga lite på spikmattan först. Men borde kanske inte det när jag har en inflammation i musklerna, men å andra sidan har jag för ont för att sova... Inte lätt när det är svårt!

God natt på er!
Kramis


Man vet aldrig vad som kan dyka upp längs vägen....

Igår var en speciell dag på flera sätt..

Det började med att jag skulle åka å handla, men kunde inte göra det då inte pengarna hade kommit som dom skulle, utan dom skulle inte göra förns idag. Men var tvungen att åka ändå, då ett papper skulle in till AF & FK. Så det vart en tripp in till staden.

När vi åkte hemåt så åkte vi förbi veterinären för att se om hon var på kliniken. När hon inte var det så vände vi hemåt, Laila trodde då att det var Tarzan som sprang över vägen. Men inte den här gången :(
Vi hann mer eller mindre bara hem, få lite lunch/middag i oss så ringde veterinären mig & sa att det gick bra att komma mellan 18-19. Så sagt & gjort så satt vi i bilen igen. Ca km hemifrån så springer en katt över vägen, men denna gången var det Tarzan!! :)

Så in med honom i bilen & fortsatte mot vet. Medans ha klättrade runt i bilen & jamade, så var Bazze cool lugn där han satt i baksätet. Framme vid veterinären så var det fullt sjå att behålla Tarzan kvar i bilen.

Ja så full pott åkte vi hem därifrån med, mat till hundarna, katterna & en Tarzan med mig :)
31 st fästingar plockade jag på honom igår!!! Helt galet mycket! Men det sitter säkert några till som jag inte har upptäckt.. Så nu blir det frontline på honom, den saken är klar.

Så nu är vi samlade igen hela familjen. Ingett gör mig lyckligare än dom ♥


Måndagens läkarbesök inför OP

Det har blivit väldigt konstigt dom senaste dagarna, har inte bloggat någonting.

När jag väl har varit hemma har jag varit för trött. Men tänkte återberätta lite om mitt läkarbesök i måndags. Det vart en väldigt tidig morgon, när man bara får åka här ifrån 1 gång i timmen när man åker sjukresa. Så när det diffar på 10 min så får man åka en hel timme tidigare.

Så 7.00 startade jag & Fille här hemifrån. Hon följde med mig som sällskap, mycket skönt. Mådde pyton under taxi resan! Inte alls kul, men det var nog en kombination av att jag var så länge vid stallet dagen innan, inte någon sömn på natten & en tidig morgon. Men det hann gå över innan vi kom fram, som tur var!
Men eftersom vi fick åka så tidigt så var vi framme väldigt tidigt. Jag hade tid hos läkaren klockan 9.30 & vi var där redan 8.10. Så gott om tid hade vi, för att få i oss en frukost.

Men det var inte helt lätt att hitta ett öppet café den tiden på dagen. Det 5:e eller 6:e cafét var öppet & där kunde vi ta en macka & en latte.



Sen hann vi i god tid tillbaka till sjukhuset. Där sjukhuset låg så kunde man se över hela Stockholm, en fantastiskt utsikt!

Läkaren jag träffade tog god tid på sig & var trevlig. Först lät det på henne som om det inte var säkert att en OP skulle göras. Men det hon var ute efter var om smärtan kom ifrån ljumskbråcken eller ifrån min EDS. När vi kom fram till att det kommer ifrån bråcken så sa hon att det finns dom som har smärtan kvar efter OP & kan vara så i flera år. Hon ville att jag skulle veta det innan, i fall tt det händer mig. Inte det roligaste att höra kanske, men det är ju inte säkert att det är så för mig. Så tänker inte måla fan på väggen innan.

Men det känns ändå bra att man kan ha ont utav bråcket. För enligt läkaren när jag låg inne så kunde man inte ha så ont av ett ljumskbråck! Så nu fick jag svaret & inte behöver känna mig dum.

Så nu väntar jag en kallelse för OP dagen. Det skulle inte ta så lång tid enligt henne, det var inte så långa väntetider så det tolkade jag att det blir inom 2 veckor.

Så fortsätter som förut, en dag i taget...


På språng..

Var helt SLUT igår & somnade på soffan innan jag hann blogga...

& nu ska jag åka om 40 min för att inhandla mat för denna månad/vecka. Så det får bli att jag bloggar om mitt läkarbesök när jag kommer hem helt enkelt. För det blir för tajt att hinna med det nu innan.

Så återkommer om några timmar..

Ha en fortsatt underbar dag!

Kramis

Har kunnat njuta av en underbar dag i vårsolen!!

Uppe på gården med hundar, barn, vuxna, ja det som förgyller livet & sätter en guldkant på vardagen.

Åkte upp någon gång mitt på dagen, lagom till att Lisa köpt med sig glass till kaffet. Inte fy skam ;)

Har bara varit, njutit & umgåtts, så som det ska vara. Tjejerna byggde en koja tillsammans i halmen som är kvar sen vintern. Hästen som smiter hela tiden fångade småtjejerna in & tog en sväng på i var runt stallbacken. Kul hade dom!

Vi avslutade dagen med första grillningen vid brasan, det bjöds på hemmagjorda hamburgare med tillbehör. MYCKET GOTT! Så klart extra gott när man sitter ute vid en brasa. Det är så bra, man kan kladda, spilla & det man inte vill ha eller tappar tar något djur upp & skräpet eldar man upp i brasan. Inget som går till spillo där inte.

Nu sitter jag i soffan, nyduschad & redo för sängen. Behöver nog inte förklara hur jag känner mig, tror att ni kan gissa själva. Hade jag lyssnat på kroppen idag så skulle jag ha legat på soffan. Men orkar inte hela tiden tänka på allt, som jag får göra så mycket nu för tiden så allt blir så bra som möjligt. Jag har haft en underbar dag & det räcker för mig!

Nu måste jag hoppa ner i säng, taxin kommer 7.00 imorgon bitti!! Så då gäller det att vara klar.


Blev inte som jag tänkt mig, men bra ändå.

Idag har det varit segt, så inget besök på gården blev det..

Jag kunde inte somna igår, tittade på klockan sista gången vid 5 på morgonen. Lyckades somna, men har inte sovit någe vidare.. Vaknade sen på eftermiddagen & legat på soffan sen dess.

Men efter hockey matchen så kände jag paniken & en STOR längtan efter frisk luft. Att få njuta av den tillsammans med min lilla Prinsessa. Så sagt & gjort klädde jag mig, gick ut utan att veta vad eller vart jag skulle gå. Men det vart en sväng genom lekparken i solen, tränade inkallning & fot. På vägen tillbaka så mötte vi Elin & hennes kompisar, Nellie överlycklig att se sin lekkompis.

Tittade in hos faster innan vi var hemma igen, så vi var nog ute 1 timme i alla fall (dock så gick jag inte en så lång promenad som 1 tim, för det kan jag inte. Men är SÅ glad att jag tog mig ut & kunde gå en liten sväng det räcker för mig). Mycket skönt! Men nu är jag åter installerad framför tv & tittar på körslaget...

Har pratat med Ruedee. Bazze mår som en prins & har full uppmärksamhet, men trodde inget annat heller. Barnen är glada att få ta hand om honom också, vilket jag tycker är kul.

Nu faller mörkret utanför fönstret & ljusen är tända. Så nu tänker jag njuta vidare av denna lördagskväll, trots huvudvärken.

Hoppas ni får en fortsatt mysig & trevlig lördagskväll!


Vad kan vara bättre än massa kärlek?!

Tror att jag har landat igen nu efter några timmar i soffan..

Mycket trött när ja kom hem så klart, inte helt oväntat.. Bazze hade varit ledsen att behöva vara själv utan Nellie, men vart glad igen när flocken var samlad. Men hann inte träffa honom länge innan han åkte hem till Ruedee. Har lånat ut min ena ögonsten över helgen.

Nämnde igår att Nellie löper & vill inte riskera någon olycka. Nu passade det att han var hos dom över helgen. Så jag, min Prinsessa & Jane har legat på soffan. Det började med att jag & Nellie låg sked, såå mysigt! Konstigt nog så känns det väldigt tomt fast jag har en hund kvar hemma. Men det är ju så, en fattas ju. Så nu har vi tjejer myst extra när vi varit själva utan killarna.

Jane kom å gjorde oss sällskap, vi låg i en hög alla tre, synd att jag inte kunde ta ett kort.
Det slutar med att Jane börjar tvätta Nellie. Och när jag ska se efter vad hon gör genom att lyfta lite på henne, för det är lite mörkt här så svårt att se något, men hon stretar emot & släpper inte taget om Nellie. Det tycker jag var gulligt, envis & bestämd liten dam som vet vad hon vill. Nellie däremot låg å tok sov, medans Jane tvättade henne & spann samtidigt.

Så nu är min kväll gjord. Kan inte ha det bättre! Massor med kärlek♥

Och jag vet att Bazze inte har det något sämre! Tvärtom... Han mår som en prins & får massa uppmärksamhet.

En ny dag imorgon tänkte jag säga, men det är ny dag nu redan.. Dom har lovat fint väder, så det hoppas jag på nästa gång jag kliver upp. Kanske kan vara ute lite, tillochmed komma upp till stallet. Vi får se?..


Handfläkt kan användas till mycket

Håller på att förbereda mig nu..

Har målat naglarna nu & dricker en kaffe för att vakna till liv ordentligt ;)

Jag har upptäckt en pryl som jag har haft i flera år men den har legat i städskåpet. Det är en handfläkt som går på vanliga AA batterier. Den går heller inte att göra sig illa på, vingarna som snurrar är gjorda av skumgummi & den stannar även om man tar på den för hårt. Man kan hänga den runt halsen eller sätta fast den i bältet om man vill ha den med sig ;)
Tror att jag betalade 10 kr för den, absolut värd sina pengar.



Den torkar jag naglarna med så det går fortare. För jag  har aldrig tålamod att sitta så länge. I regel får jag alltid måla om 1 el 2 naglar som jag stöter i för att jag måste ju bara göra...
Kan även anvädas till flera saker så klart..
Som när jag en gång i tiden åkte buss så vet jag att flera gånger på sommaren när AC inte fungerade hade jag velat haft denna fläkt, i bilen på sommaren om man inte har AC eller på stranden..

Eller har du något bra tips till vad man kan ha den till?


Något går åt rätt håll

i alla fall..

Nu har jag tillbringat dag nr 2 på soffan..

Har fortfarande feber, lite högre idag, ont, men "bara" huvudvärk. Men det är stor skillnad på migrän & huvudvärk! Men vet inte riktigt hur jag ska orka imorgon, men det får jag ta då. Dessutom är det inte så tidigt så behöver inte stressa, vilket är mycket bra!

Har lyckats tömma ut en burk med hundgodis & iochmed detta så välte någon av hundarna en blomkruka, så nu ligger det jord bakom ena högtalaren. Men kan & orkar inte ta bort det... Skulle ta ut tvätt ifrån torktumlaren, då står skurhinken nedanför, det är som gjort för att tappa något i den. Vilket jag gör, en ren strumpa åker ner i den. Tur i oturen var att moppen stod i blöt, så har i alltså inte skurat golvet med vattnet...

Disken breder sig ut över diskbänken & sängen skulle jag har bäddat rent för lääänge sen! Men har inte haft ork & kraft till det tyvärr.. Det känns jobbigt när man tänker på det, att en så enkel sak som att bädda rent är så krävande. Men på någe sätt får & lär man sig acceptera detta, det är vissa dagar som är jobbiga. Men det har väl alla, jobbiga dagar.

Har fått besked idag, att jag får beviljad sjukresa tills på måndag. Då jag sak träffa läkaren som ska OP mig för ljumskbråck. Så nu kan jag koppla av & slippa oroa mig att jag inte kommer dit.

Min vän Laila var å tittade till mig idag, hon kom med en kasse post! Det var fullt i min låda... Sen hade hon med sig en fruktsallad, som jag ätit förut & vet att den är mycket god. När jag öppnade burken kunde man känna en söt, härlig doft av färsk frukt! Önskar att man kunde lägga ut doften på bloggen.. Sen var det några avocado, som jag älskar. Åt först fruktsalladen som efterrätt & har avnjutit en avocado till hockeyn idag :)


Tack Laila ♥


VECKNS CITAT





Igår var det illa, idag är det något bättre...

Något ljusare idag...

Orkade inte ens flytta mig till sängen igår, tv stod på hela natten & även så datorn. Som tur är har jag timer på dom lampor som brukar vara tända kvällstid. Men det var till slut att jag bara låg å vred mig på soffan, svettades & migränen var hemsk!

Nu har jag satt mig upp i soffan, tar det lugnt idag också, för värken är inte bättre & febern ligger å lurar i bakgrunden. Migränen är huvudvärk idag, men vet att om jag inte tar hand om mig själv så är den runt hörnet!

Hoppas att jag är bra imorgon då jag ska bort, för det är inget jag kan flytta på. En begravning gör man inte det med. Det slog mig för någon timme sen att jag inte vet vad jag ska ha på mig eller om det finns något rent. Men det får lösa sig på det ena sättet eller det andra. Men nu är jag där igen, jag har svårt att använda mina finstövlar med klack. Har inget mellanting mellan högre klack eller gympasko. Så det är återkommande problem.

Men problem är till för att lösas, hinner inte göra det tills imorgon. Men det får jag göra framöver när tillfället kommer.


Stryka, radera, glömma!

Det känns som om jag vill göra så med den här dagen.

Ont, trött, huvudvärk, öm, feber... Tror inte jag behöver säga så mycket mer..
Vädret är det samma utanför fönstret, det har snöat! Den ligger även kvar på sina ställen. Aprilväder säger dom som vet att det är. Hoppas det är bra aprilväder imorgon.


Allt är inte bra som man trodde att det skulle vara.

Nu några timmar senare sen sist så har jag ätit upp den sista thaimaten som var kvar.

Efter så fyllde jag skurhinken (har inget fotbad så man tager vad man haver) & fyllde den med vatten & medel för fotbad. Men inte fotsalt som jag har trot att man ska ha, för det var vad mamma använde & alla andra som jag känner. 

Har fått lära mig att man ska inte använda salt på kroppen, för det torkar ut den! Så istället för salt använder man produkter som innehåller socker som fortfarande har samma funktion, men inte förstör & torkar ut. 

Fyllde hinken så att halva vaden var där i också. Mycket skönt!!
När det kändes bra så filade jag det lilla som är att fila på mina fötter...
Använde samma massageolja som igår fast idag på vader & fötter, masserade lite, det jag orkade. Alltid bättre med lite än ingenting! Sen torkade jag av överflödig olja & smorde in fötterna med en härlig svalkande fotsalva som doftar mynta, mycket fräscht! Så nu är mina fötter som bäbishud... 

Tog kanske 20-30 min allt medans jag ändå satt framför tv.

Nu sitter jag här & försöker fokusera, men det går inte särskilt bra... Tankarna flyger åt olika håll & kroppen värker & molar.. Så funderar på att tänka på refrängen. Nu skulle det var mycket skönt att få krypa ner i en varm bubbelpool som masserar lite & ger värme så hela kroppen slappnar av!

Hoppas på en bättre dag i morgon & att jag ska kunna så lite penséer då :)

Kramis


Hur ska man veta vad som är lagom?!

Idag var det jobbigt att vakna!

Hade velat somna om & inte behöva gå upp. Men det går inte när man har djur. Vid 6 i morse väckte Nellie mig för att hon var kissnödig. Då höll solen på gå upp bakom träden alldeles eldröd & frosten låg på marken som ett vitt täcke. 

Men gick så klart å lag mig igen efter det & somande om... Det var sen när jag vaknade för andra gången & skulle gå upp så hela kroppen skrek NEJ!
Det värkte i varenda muskel & kroppen som ett stort blåmärke. Det var resultatet efter gårdagens trädgårdsarbete. Känns tråkigt, har alltså fyllt på med jord i 3 rabatter, krattade löv ett par kvadratmeter & planterade 2 st örter i krukor. Så, så mycket är det inte, men för mycket för min kropp helt klart! Trots att jag tog vilopauser hela tiden!
Så idag har jag tagit det mer lugnt. Tog mig upp från soffan & ut i solen vid 13.30 tiden. Men det blev inget gjort i trädgården idag. Torkade visserligen av bordet på baksidan som har stått ute hela vintern :S

Men när jag kom in så hade jag inget annat val än att dra av golven först med dammsugaren & sen med moppen. För det släpas in en hel del skräp nu när dörren är öppen på dagen. Sen har Nellie börjat löpa så det var fläckar på golvet lite varstans..

Men nu när det är fint så kan jag vila mig igen på soffan. Funderar på att fortsätta på gårdagens tema att ta hand om kroppen, med ett fotbad idag. Det var inte igår! Eftersom jag inte har ett badkar längre så får man försöka göra alternativa saker.

Men allra först måste jag få i mig middag framför förkväll har lite thaimat kvar som jag ska äta upp...


Man glömmer bort det viktigaste!

Har tittat på hockey finalen mellan Djurgården & HV71 hur det gick tar vi en annan gång!..

Gjorde ett avbrott när Arn började & såg det, har sett alla avsnitt, tycker det är mycket bra filmer! Men det är så jobbigt med reklam som förstör stämningen Känslorna man har under filmen avbryts av reklamen, samma sak är det i hockeyn nu! Dom verkar ha reklam hur som, var som, när som! Enda gången raklam inte visas är när det är en barnfilm. Men där går gränsen, jag tycker är helt rätt!

Spänningen av filmen, hockeyn & trädgårdsarbetet har gjort att mina muskler är mycket ansträngda & spända. Fick inspiration i tv  programet förkväll tidigare ikväll när dom tipsade om olika hälsotips hur man kan ta hand om sin kropp av det man har hemma.
Som att göra en ansiktsmask av papaya, handinpackning av banan & smör. Peeling av kaffesump, fotbad med pelargon & apelsinskivor, massageolja av solrosolja, citron & vaniljstång. Man ska alltså in princip kunna använda vad som helst... Som får kroppen att bli fin & må bra. Lisen Sundgren heter hon som tipsar om dessa behandlingar & har också skrivit 2 böcker om detta.
Lyxigt hemmaspa med Lisen och Victoria
Lånat klipp ifrån tv4.se där Lisen visar hur man kan göra.

Så tog fram min massageolja som är av naturliga materiel & har masserat händerna & ansiktet. Mycket skönt!
Nu känns det mycket bättre & huvudvärken som var på G släppte. Blir 2 flugor i en smäll, då ansiktet & händerna som är torra får en riktig återfuktning.

Man borde få in detta i sina vardagsrutiner, för det är ju så skönt & tar inte lång tid. Avkopplande är det också, plus skulle vara om någon gjorde det på än ;)
Gjorde det samtidigt som jag tittade på tv, så för dom som "inte har tid" så tar det ingen tid ifrån än om man gör så.

Nu börjar klockan dra iväg & tror att jag ska lägga mig medans jag fortfarande är i den här sköna avslappnade stämningen i kroppen..

Vad har ni för avslappnings rutiner?
Hur tar ni hand om eran kropp för att må bra?



Mellan vilopauserna så...

Har njutit av denna dag ute.

Tog en lugn start på dagen eftersom det har varit mycket för mig nu i några dagar. Med en frukost framför tv (vilket jag gör i och för sig varje morgon). Men gick ut vid 13 tiden, har njutit av solen med en kaffe & pyssalt mellan vilopauserna i trädgården. Fyllt på med jord i rabatterna & några av groparna som Nellie bidragit med. Sådde atlasblommor i en av rabatterna, som blommar i juli-augusti, ett årig, blommar länge & mycket bra som snitt blomma. Krattade några kvadrat meter, framför den ena rabatten. Kan inte ta mer än lite i taget...

                 Ja så här ser Atlasblomman ut sen när den blommar. Spännande!


När solen försvann på baksidan till framsidan gjorde även jag det. Fyllde också på där med ny jord i rabatterna. Planterade timjan & basilikan i krukor, men har tagit in dom tills det blir varmare ute på nätterna. Sen har jag planterat min andra grupp som nu står på bordet i vardagsrummet. Är sååå nöjd! Det blir sakta men säkert fint.

En dag i taget & en sak i taget.

Nu vilar vi alla 4 inne, Tarzan har inte synts till idag. Han kommer väl hem när han är hungrig.

På återseende...


Någon gång ska vara den första..

Ovädret som dom lovat kom igår kväll vid 22 tiden, då vräkte regnet ner! Men det hade slutat innan morgonen kom & det var strålande sol när jag vaknade i morse.

Gick över till faster för att hämta korsetten som blev kvar där igår & drack en kopp kaffe på trappen i solen innan jag gick hem. Men lämnade kvar hundarna som Ruedee lånade för att gå en lång promenad med medans jag var på årsmöte med våran förening.

Har bott här sen 2005 så tyckte att det var dax att medverka på ett. Det har kommit något emellan de andra åren eller så har jag inte varit bra. Det var mycket trivsamt & ett bra möte. Vi fick mycket utrett, jag hade ett par synpunkter så tyckte att det var ett bra tillfälle att ta upp dom på för att kunna se om andra tyckte som jag.. Sen får man träffa grannar som man kanske inte har så mycket kontakt med annars. Sen är det intressant att höra vad som diskuteras vad det gäller mitt område där jag bor & kunna vara med & påverka.

Nu känns det som om jag har tömt mig på all kraft & energi som jag hade! Så nu tänker jag ligga på soffan resten som är kvar av denna söndag.

Det är inget vidare väder ute heller, nyss så vräkte det hagel ner utanför! Så känns inte jobbigt att ligga på soffan nu efter denna vecka.

Vad har ni gjort för kul i helgen?



Premiär grillningen 2010!

Avslutade min lördags kväll hos faster & min kusin tillsammans med Ruedee & hennes barn.

Vi grillade tillsammans, mycket härligt att känna doften ifrån kolgrillen = doften av sommar. Det var inte speciellt varmt under dagen igår, men när köttet skulle grillas så kunde vi stå ute utan att frysa med ett glas vin & umgås. Mycket länge sen jag drack just alkohol. Som jag sagt tidigare så väljer jag bort det mot värktabletter. Men igår unnade jag mig lite vin till maten & en baylis till efterrätt.





Visst ser det gott ut ;)



Kunde inte låta bli när det var jag som skulle hälla upp att retas med Ruedee..
Det var en yt spänning på baylisen ;P



Dom är ju sååå söta!



Här ligger dom på hög & myser.


En trevlig kväll & med god mat. När klockan var 22 så fick jag kasta in handduken. Helt slut & ont. Men inte så konstigt, med tanke på allt jag gjort under helgen. Har väl levt mer som en "normal" person.. Det blir så ibland, man kan inte alltid anpassa allt efter mina behov, då får man avstå saker i så fall. Men har inget bokat i veckan så vet att jag kan återhämta mig då. Man vill ju kunna vara med & ha roligt oxå som alla andra!



Mina loppisfynd!

Efter 2 dagar med fullt ös så var jag alldeles för trött igår när jag kom hem för att sätta på datorn.

Somande istället på soffan med TV på.
Hade bestämt med Laila att kanske göra något fynd på en loppis som är varje lördag mellan 10-14. Och för att göra dom bästa fynden som många andra ville så var vi där vid öppningsdax. Vilket är tidigt för min del att komma igång på förmiddagen. Det är en mycket trevlig loppis på så sätt att det är organiserat allt i färg, sorterat, uppställt fint på hyllor & prismärkt. Finns ALLT! Det fylls på med nya saker 1 gång i veckan.

Men ska man fynda ordentligt så ska man... Hann inte mer än att komma in där så hittade jag mitt första fynd som var ett brickbord. Som jag länge velat ha, men inte tagit mig råd till. Detta var i gott skick & framförallt väldigt billigt så slog till på en gång...



Sen fortsatte fyndandet men en memo tavla. Ni kommer kanske ihåg att jag glömde ett läkarbesök för ett tag sen. Jag har tittat på en whiteboard tavla som har datum på , där jag kan skriva upp dom viktigaste sakerna. Men den jag tittade på då kostade 150 kr, vilket jag inte hade pengar till. Men nu på loppis kostade den 5 kr, då tvekade jag inte ens! Så nu i framtiden så räknar jag med att jag inte missar några läkarbesök ;)



Har även eftersökt brödkorgar av en mindre modell, som jag hittade 3 st i olika sorlekar & helt nya dessutom.
30 Kr för alla tre!


Har eftersökt ljuslyktor i lila till mitt badrum, det stod 2 st & väntade på mig, priset gjorde inte saken sämre nu då jag betalade 5 kr st.



Tycker om att läsa böcker av svenska författare. Hittade 3 st pocketböcker av 3 olika författare som jag har dom andra böckerna utav, oxå dom 5 kr st! Mycket bra priser för min plånbok!!



Har eftersökt ett glöggset, nu hittade jag ett komplett i koppar & mycket fint skick!



Så med dom fynden gick jag hem därifrån mycket nöjd!!! Även Laila var nöjd med sina fynd hon gjorde. & men den dagens bra affärer så tog vi med oss thaimat hem till lunch som Laila bjöd mig på! Tack så mycket för trevliga utflykten & goda lunchen!

Sen var det hem en snabbis & ta en kort powernap innan jag skulle iväg igen.


Nytta förenat med nöje!

När jag hade klivit upp i morse för andra gången så ringde telefonen..

Det var farmor som ville höra om jag skulle följa med å handla?
Var förbi där igår, vet att dom brukar handla på fredagar så tänkte passa på att lifta med dom dit. Man får ta dom chanserna som erbjuds nu när jag inte kan köra själv. Sen på köpet får man umgås med dom :)

Det tar alltid tid att handla, det är en stor matbutik som har allt. Vilket är bra, för det är sällan man behöver åka någon annanstans. Det händer att jag säger till Laila att, nu vill jag se något annat än mitt hus & matbutiken... Så då gör vi någon tripp på stan eller åker till blomsterlandet. För att få lite miljöombyte ;)

Men idag var det mat som skulle fyllas på & inköp av planteringsjord. Passade jag på att köpa det när farfar var med & kunde bära. Man måste ju vara smart ;)
Fick med mig timjan & basilika hem som jag tänkte sätta i krukor ute. Så jag har färska örter hela sommaren. Tänkte utöka det med gräslök & citronmeliss sen. Hade funderingar på att göra en ny rabatt, men det är enklare med krukor & mindre att rensa.

När jag hämtade mina hundar så bjöd faster på en kopp kaffe... Jag sen var bara hem & åt middag, sen vidare hem till Laila. Så allt har gått i ett idag. Har varit borta sen klockan 13 utan en enda vila. Så är minst sagt helt slut nu! Ont överallt!

Haft en trevlig kväll i alla fall med Laila & hundarna... Vi har fått lite nytta gjort ihop med lite nöje. Sådant gillar jag!

Nu blir det sängen nästa, så jag kommer upp imorgon när klockan ringer för att gå upp & sen åka iväg på en loppis... Ser fram emot det! Laila har varit på den tidigare men inte jag.

För övrigt har det inte kommit något oväder än & det verkar inte komma heller utan går förbi. Det tackar vi för!

Kramis

Kladdkaka á la Madeleine special

Jag gjorde ett experiment med att hota till kladdkakan, resultatet blev mycket bra!

Så tänkte dela med mig av det receptet nu...



Ingredienser till kladdkakan:

3 dl socker
1½ dl mjöl
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
½ krm salt
50 g mörk block choklad
150 g smält smör

Smörj först en pajform med margarin & ha i ströbröd. Hacka block chokladen i mindre bitar, häll i alla ingredienser i en skål & tillsätt det smälta smöret, rör sen ihop ingredienserna till en jämn smet. Sätt den i mitten av ugnen på 175 grader i 18 min.

Medans kakan står i ugnen kan du börja med toppingen.

Topping:

75 g smält smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl florsocker
ca 6 rutor block choklad
(efter smak)

Häll i alla ingredienser i en skål, sist smöret låt det vara lite varmt, rör sen ihop det till en jämn smet. När du tagit ut kakan från ugnen låt den svalna lite innan du har på toppingen. Sen bred på den, låt stå för att svalna..
Du kan dekorera med något fint strössel tex. Servera med bär & grädde till.

Lycka till!


Om det är någon "fördel" med att....

Fast det blåste mera idag än tidigare dagar var vi ute på tomten..

Det var skönt, sol, frisk luft & flera vårtecken..
Satt i godan ro & njöt av min fika.. Då kommer en humla förbi flygande som sätter sig senare 7 cm ifrån mitt öra på planket bakom mig.

                              

Man blir så glad för allt man ser nu ute som är ett vårtecken. Sen får man höra på nyheterna att vi väntar ett oväder & det kan komma 1 dm snö. Men så länge det inte har hänt så hoppas man på det bästa. & tror inte på det förns man ser det som jag brukar säga.

Om det är någon "fördel" med att vara sjukskriven (eller vad man ska kalla att jag är, men går inte in på det närmare nu), så får man njuta av dom soliga dagarna & man är inte beroende av att man skulle vara ledig. Sen vet jag inte om jag kan säga att det finns några fördelar! För jag skulle mer än gärna jobba & kunna styra mitt liv på ett annat sätt. & inte som jag gör nu, styra dagarna efter att må så bra som det går att må. & göra det bästa utav dagen.

Efter ha varit ute ett par timmar pratade jag med Laila om att jag ville åka till stallet. Det ville hon hänga med på, så ca en timme senare satt vi i bilen mot stallet.. Det hade börjat blåsa upp mer, men det hindrade inte oss för att sitta ute & ta en fika. Det var inga andra som gjorde oss sällskap ja om man inte räknar med hundarna. Som gjorde allt för att få tag i en bit kaka!

Fick se ladusvalor där, som det finns gott om. Det var en väldans fart på fåglarna, dom kvittrade i kör & flög kors & tvärs mellan träden. När vi varit där 1 timme så kände vi oss nöjda & även hundarna som lagt sig vid mina fötter...

              

Så då styrde vi hemåt igen, vrålhungrig var jag när jag kom hem.. Fixade mat & satte mig i soffan där har jag suttit sen dess. Har halsbränna nu som jag inte blir av med & feber. Så det blir att ta det lugnt nu ett par dagar. Vila lite mer, då kanske ni tänker att du har ju inte gjort mycket.. Men det är ju så att mina muskler & kroppen vilar inte annat än när jag ligger ner. Övrig tid så går muskler på högvarv!

när jag såg mig i spegeln nu på kvällen sysn det att jag har varit ute, färgen har fastnat i ansiktet :) Då kankse man kan se lite mer levande ut & inte halvt döende ;)




Man får passa på

att njuta av vädret som erbjuds, imorgon lovar dom regn & tillochmed kankse 1 dm snö!!!
Nu tänker jag gå ut på tomten med djuren, en kopp kaffe & min kladdkaka á la Madeleine special ;)
Få lite friks luft & energi till denna dag...



VECKANS CITAT

"Se möjligheterna som finns,
i stället för att se det omöjliga!"




Onsdagskvällar gillar jag

då är det många program jag vill se, men jag får välja då flera går samtidigt.

Dom jag väljer är; Halv åtta hos mig, Drömmen om Italien, Fuskbyggarna & Sandhamn.
Det jag väljer bort är; Arga snickaren, Grey's anatomy & Efterlyst. Men ibland händer det att jag lyckas se någon repris.. ;)

Vad tittar du på?

Tycker att det är sjukt att det finns sådana fuskare som dom visar i programmet fuskbyggarna!!! Det är sjukt vad dom ställer till det för alla stackars familjer. Sätter dom i skiten! Familjerna tror att dom gjort allt rätt, tills dom märker för sent att saker inte står rätt till. Sen står dom med hus som är farliga att bo i & som orsakar sjukdomar!

Sen när Ekdal konfronterar den som äger firman som gjorde det & har byggt huset så har dom inte gjort några fel.
Dom ansvarar inte för bygget.
Dom fick inte rätta till felen.
Kunderna har strulat etc etc etc.....

I själva verket är det inte en siffra rätt på bygget som dom har gjort, mycket allvarliga fel.

Tycker det är hemskt & mycket synd om dom människorna!

Har du sett det?
Vad tycker du i så fall om det?



Ännu en underbar dag i solen med nya vårtecken!

När jag skulle titta på Efter Tio så somande jag 1 timme in i programmet.

Då hade jag varit vaken i 3 timmar & behövde en powernap, den blev 1 ½ timme lång. Sen tittade jag på hem till gården, 2 avsnitt innan min kropp var i from för att börja dagen. Dock var inte huvudet riktigt det, men optimistisk som man är så tror man det bli bättre. Klädde mig, öppnade sovrumsfönstret & altandörren för få frisk luft inne. Sen gick jag ut med djuren, en kopp kaffe & två mackor.

Det var mycket varmt!
Jag satt direkt i solen, men i le. Så var tvungen att ta av mig dunvästen. Där kunde jag njuta av våren med en tidning & lunchen.. Medans lyssnade jag till måsarna som passerade, gulsparvarna som satt i träden & kvittrade. En citronfjäril flög förbi som Jane fick syn på & hoppade efter. När jag vände mig om satt en nyckelpiga i vinbärs busken. Det är så roligt att se alla dessa vår tecken!

                     Lilla nyckelpigan, lite suddigt men det går att tyda :)

Sen vart det helt enkelt för varmt där i solen & var tvungen att resa på mig & göra något. Men var tvungen att ta en diklofenak innan det skulle bli migrän istället för en vanlig huvudvärk. Tog även på mig solglasögon & en keps hade jag redan på mig. Sen kasta jag lite boll till hundarna, rensa lite löv i den sista rabatten jag hade kvar. Fick se allt som är på väg upp ur jorden, som gullvivor, liljekonvaljer, förgätmigej, rödbladig alunrot, & löjtnantshjärta , fyllde på med frön åt fåglarna. Sen var det dax att vila igen & en påtår med kaffe...

Nellie, Bazze strosade runt & låg även dom & njöt av våren. Mendans Tarzan & Jane röjde omkring. Jane klättrade som en galning upp & ner i träden...

Hon ser ut att trivas där uppe, bra sikt har hon också :)
Man är lite orolig, men tror inte jag behöver vara det, hon tar sig lika bra ner som upp!


Vi var nog ute 3 ½ timme, det var ju så skönt att man inte ville gå in. Men när kroppen säger ifrån så gör den.. Hoppas jag hinner med det viktigaste innan min OP! Ska till läkaren om 2 veckor där jag ska OP. 

Jennifer ringde på e m, vi har inte setts på länge nu när hon börjat jobba igen. Så en fika passade bra :)
Slängde ihop en kladdkaka á Madeleine special ;)
Lägger ut mitt recept imorgon..

Vad har ni gjort idag?
Vad har du sett för vårtecken?


 


God morgon

Sitter å väntar på att efter tio med Malou Von Sivers ska börja..

Har vaknat till vakna med the voice, med Paul Haukka, Josefin Crafoord & Jakob Öqvist. Jonas var där bla annat idag från skansen men jättespindlar! Läskiga var dom!

Sen var Olle Waller där & svarade på lyssnarnas  & tittarnas frågor om sex. Man undrar ibland vad folk har för funderingar. Det var en kille som ringde in & undrade om kunde förstora sin penis & om han rekommenderade det. Helt galet! Killar har fått det där om bakfoten att vi tjejer är tillsammans med en kille för storleken. Men det har inte med det att göra överhuvudtaget!!

Men det fick han som svar också av Olle & att många av dom metoder som finns ger inte dom resultat som lovas..

En underbar dag idag! Solen strålar ute... Vakande utan huvudvärk idag också, men det höll på att bli ett migrän anfall. Så det var tur att jag lag mig när jag gjorde & då är det mycket svårare att bli av med den!

Efter Malous program blir det att ta sig ut på tomten & njuta av solen & våren, men en kaffe...

Vad ska du göra idag?



Mycket som behövs göras...

Det blev bättre av att få lite frisk luft.

Tog en tablett diklofenak så huvudvärken skulle försvinna. Vi var väl ute 1 timme kanske & njöt av den friska våren. Sopade av plattorna på baksidan, dels för att få fint & sen för att hundarna inte ska släpa med sig allt in. Det var ju både grenar, hundhår, löv, jord osv... Men nu ser det mycket bättre ut.

Sen är det gräsmattan som behövs göras något åt. Behöver få hjälp med att kratta den, inte för att den är gigantisk men orkar helt enkelt inte. Sen skulle jag behöva så nytt gräs på en större del.. Där det är mer jord idag än gräs. Men vet inte hur jag ska lösa det när inte hundarna kan vara där.. Vet inte om den delen går att stänga av på någe sätt?
Ja, jag får ta tag i det en annan gång ;)

Nu har jag suttit i soffan för att försöka koppla av. Men det går inge vidare då värken härjar! Då är det svårt att njuta.. Så det blir en tidig kväll & spikmatta. Men hoppas jag inte somnar på den i kväll som igår. Det gör SÅ ont sen när man vaknar!

Det är nog allt som kommer efter den sömnlösa natten, om jag får gissa...

Har ingen plan för imorgon, men hoppas på sol så man kan njuta i solen med en kaffe & lite lek med hundarna!



Svårt när inte läkemedlena räcker till..

Jobbigt var det när jag vakande i morse!

Ja, jag var upp först på morgonen & kissade hundarna.. Men gick å lag mig igen då jag inte var i from för att starta dagen. Hoppades på att var i bättre form när jag vakanade nästa gång. Men så blev inte fallet :(

Det var en lång dag igår med en sömlös natt innan. Vilade inget under dagen så var helt slut när igår kväll. Vilket inte är så konstigt egentligen..
Har legat på soffan nu, men huvudvärken vill inte ge sig, tabletterna har verkat men räcker inte till. Så nu har jag tagit en skön & varm dusch, gjort en inpackning, klätt mig varmt, druckit en kopp kaffe & tänkte ta lite frisk luft tillsammans med djuren på baksidan.

Har ju höjt min Nobligan Retard nu från 100 mg morgon & kväll till 150 mg morgon & kväll. Så hoppas att det ska hjälpa mig mer & hålla smärtan i schack! ( självklart med läkarens ordnationer)

Men det tar ett tag innan medicin ger sin fulla effekt. Har inte fått min kallelse än till smärtrehab, så det lär nog ta ett tag till..

Det blåser idag, men solen är framme. Men det är bra så det torkar upp ute :)

Vad ska ni hitta på idag?




Man vet aldrig vad som händer en vanlig dag i solen?...

Sitter nu inne, mörkret har fallit utanför fönstret som en mörk rullgardin. Men ljusen på fönsterbrädan väger upp det hela när lågan fladdrar..

Idag har jag njutit av vädret, tillvaron med djuren & vännerna. Så har inget att klaga på!
Det går inte att beskriva hur skönt det varit i solen. Med tanke på att jag inte har sovit något inatt så kunde jag inte ha fått bättre förutsättningar idag.

När jag gick ut på baksidan så var jag inte ensam om att njuta av solen. Min granne gjorde det samma så då vart småprat på varsin sida av staketet ;)

Sen när jag suttit där ca en timme ringer Ruedee & säger att hon, hennes son & faster är i lekparken. Så packade ihop här hemma, in med Jane & fick hjälp med hundarna av Ruedee dit bort.
Vi satt på gungorna, småpratade & kryddade vardagen med att testa hur högt vi vågade gunga i äldre dagar ;)



Ruedee hittade en söt liten liten luden larv som nu S har gjort gångar till..





Kan man ha det bättre än så här?!
Ja kanske att gungan skulle vara lite bredare så min rumpa inte kläms mellan kedjorna ;)
Så fick sitta lite längre bak på däcket..



Även idag så såg vi tranor.. Vilken frihet dom lever i & dom gör som man ska, flyger dit solen är!



Nellie sprang runt, grävde lite & bökade, Tarzan gjorde även oss sällskap..

En annan katt kom stolt med en liten mus i munnen & ville visa upp den för oss.. Men som tur var är den rädd för hundarna så kom inte ända fram ;)

Timmen senare så var Ruedee tvungen att åka så jag fortsatte att njuta av vädret & tillvaron på baksidan igen med några grannar & djuren. För lika väl sitta/ligga på soffan så sitter jag i solen, får ny energi & får uppleva det som händer ute.  Jane träffa för första gången grannarnas katter, ja i alla fall 2 av dom. Var av den ena är min fasters & kusin´s katt Tusse, är några månader äldre än Jane.

Här är Jane & Tusse. Det var mycket intressant & se hur katter gör när dom utforskar varandra & lär känna varandra. Har en film på det, men har inte knäckt hur man laddar upp klipp på bloggen :(



Ja för att vara en helt vanlig dag i solen på baksidan har det hänt en hel del roliga & trevliga saker! Var ute ända fram till 17 så det vart 4 timmar frisk luft. Nu har alla vaknat till liv igen & naturen.


Efter en sömnlös natt

så sitter jag ute i solen med en kopp kaffe & datorn i knät.

Jane & Tarzan är ute & utforskar, Bazze nosar omkring & Nellie har hittat en kotte att tugga på...
Helt underbart! Finns ingenting klaga på..

Småpratar lite med grannen & nu ringde Ruedee. Ska göra dom sällskap i lekparken nu tänkte jag med hundarna.
Hörs senare...


Tårta, gemenskap, vår & sömnlöshet!

Klockan har nu passerat 04.02!

Kan inte sova! Jobbigt värre är det.. Man vill sova men det går inte :(

Har haft en trevlig dag, hade svårt att komma igång. Men skulle iväg så var tvungen att få igång kroppen. Tog hjälp av en varm dusch! Då brukar den börja fungera bättre...

Tidig eftermiddag skulle vi fira min bror Erik i efterskott. Han fyllde 22 år förra fredagen, men det passade inte då så det vart nu istället. Hans sambo & han hade bakat mycket goda tårtor! Träffade större delen av familjen, vi hade trevligt som vanligt, mycket skratt & prat. Prata har vi nog ingen svårt med i släkten ;)

Jag vart proppmätt!
Tack så mycket för goda fikat & sällskapet!

När jag kom hem kände jag för att stanna ute. Behövde friskluft!
Min faster var hundvakt medans jag var på kalas, men när jag kom hem så var Ruedee & hon på promenad med dom. Så började pyssla med rabatterna. Rensade bort allt det döda. Så det nya som kommer nu syns.

När jag höll på där med Jane & Tarzan som sällskap så kom Bazze & Nellie hem. Dom var glada & jag var glad att se dom igen!

När jag sen kom in så var jag alldeles skakis i händerna!
Vet inte om dom tyckte att det var för mycket?? Mina rabatter är inte så stora, men ofta behövs det inte så mycket.. :(
Så kunde inte greppa något & hade svårt att styra dom. Så inget att göra mer än att sätta på min handledsortoser.
Nu känns det något bättre i dom, men det är svårt att skriva... Så får försöka hålla fingrarna i styr!

N u ska jag vila lite, hoppas på lite sömn...


Vår lilla spontana utflykt..

Jag tog helt rätt beslut!

Att ta mig ut med hundarna & Laila som sällskap. Det var kallt & rått, men klädde mig varmt, jag allt förutom händerna.. Dom värkte till tusen när vi satte oss i bilen för att åka hem. Men det är som vanligt, händer & fötter har jag alltid frusit om.

Vi hade med oss varm choklad, tog en liten promenad & hittade en bänk att sitta på med utsikt ut över havet. Mendans vi satt med en varm kopp choklad & insöp utsikten, fick se några fåglar som passerade så kunde hundarna springa lösa & leka. Isen låg fortfarande kvar, men det är en vik som går in & då tar det lite längre tid för den att försvinna. Men snön är i stort sätt helt borta nu. Det är på ett fåtal ställen där det ligger en liten hög med snö & vallarna i kanten av vägen.

Bazze undrar om jag har något gott till honom också ;)
Eller om man sitter tillräckligt fint så kanske man får en liten korvbit som jag vet att du har matte...


Här är det bäst att se upp så man inte står ivägen.. Dom leker kull :)


Dom ser ut som 2 hingstar som ska se vem som är starkast ;)


Nellie hade svårt att vara stilla, men skam den som ger sig ;)


Så fint hus som låg där vi var!


Så våren är här på riktigt! Vi kunde höra & se några tärnor & måsar som cirkulerade över oss.


Vi var nog ute i 1½ timme, vi satt & pratade gamla minnen & skratta åt hundarna som röjde runt innan vi tog oss tillbaka till bilen för att åka hemåt Men det var mycket skönt att komma ut! Massa energi, man känner sig fräsch & har mer ork.

Var helt slut sen på kvällen, men det var det värt.
Somande till en stund under körslaget & då är det illa. När jag sen skulle skriva detta inlägg så somnade jag. När jag vaknade nästa gång var klockan 4 på morgonen & kände att det inte var någon mening att fortsätta med inlägget...


Nu trotsar jag värk & det dåliga vädret!

Har börjat denna dagen på soffan..

För att jag är mycket trött efter gårdagen & har ont. Men det finns inte ett skit att se på tv! Så är less på detta nu. Sen har det hänt så mycket den här veckan, jag är trött efter den & behöver hämta energi ifrån någonstans. Så nu har jag pratat med Laila, vi ska ta med en termos med o´boy  & klä oss varmt för att åka med hundarna ner till vattnet & titta på havet, se om isen har börjat ge sig av...

I naturen & med djuren är ett ställe som jag får energi utav. Samla mina tankar & bara njuta!

Bilder kommer sen ;)




HURRA! Ett steg närmare en OP!

Har fredagsmys i soffan med djuren..

Efter en lång & händelserik dag.
*Som sagt har jag besökt min läkare idag. Fick berätta om mitt möte med Anders Vahlquist. Hon tyckte att det var skönt att det hade gått bra & att jag framförallt var nöjd.

*Sen talade jag om alla  turer som har gått fram & tillbaka i hoppet om en OP! Det är ju några st vid detta laget...
Hon var förtvivlad att jag ska råka ut för detta gång på gång! Nu är jag ju kallad till 2 sjukhus & visste tidigare idag inte vilket jag skulle OP på?! Återkommer till det.

*Eftersom jag har stora problem med min smärta & fortfarande väntar på en kallelse till smärtrehab på UAS. Så  ökade hon min dos på Nobligan R från 100 mg morgon/kväll till 150 mg morgon/kväll. Så ska prova det ett tag & se om det ger några resultat? Så jag har något så länge tills jag får komma till smärtrehab.

*Fortsätter med omeparazol mot min halsbränna, eftersom den har fungerat.

Ja så det var en hel del saker som skulle stämmas av denna gång & inte så mycket nytt. Men det behövs stämmas av ibland när det händer så mycket hela tiden. Hon är ju spindeln i nätet som hon säger själv ;)

*Hon har förlängt min sjukskrivning nu i 2 månader även om jag inte får sjukersättning nu. Men som jag har berättat tidigare så ska jag ha det i grunden i alla fall, så det ska vara lättare att bli åter sjukskriven igen. Sen hade hon inte fått läkarutlåtande ifrån Vahlquist än så inväntar det & ska bli ett avstämningsmöte med AF & FK snart.

Jag åkte denna dag med Laila då hon också hade ärenden att uträtta. Efter läkarbesök, blodprov, hade lämnar papper till AF & hämtat ut mediciner på apoteket, fyllde vi på med lite energi i form av kaffe & fralla. Eller det var vad jag tog. Fick sällskap vi bordet av ett annat par. Mycket trevliga, vi pratade om allt mellan himmel & jord. Roligt med öppna människor, man kan knyta kontakter & få lära sig något nytt. Sen kunde vi avsluta med att handla lite mat bla.

När vi hade lite tid över innan jag skulle hämta mina hundar så hann vi med en fika hos en go vän till Laila. ( som jag också fått lära känna genom henne). Mycket trevligt!
Så jag träffade mycket trevligt folk under dagen & fick se 2 tranor som gick på åkern & letade mat. Fick många ärenden uträttade.. Så mycket nöjd med dagen!

Faster kunde ha hundarna medans jag var på äventyr & dom fick sitt äventyr genom en långpromenad.



Fick även ett samtal under dagen av kirurg mottagningen. Dit jag ringde igår för att; ta reda på vad som gäller ang min ljumsk OP?
Vilket sjukhus som är aktuellt att genomföra min OP?
Och att dom måste försöka göra något åt den långa väntetiden!

Första tiden fick jag för ett par dagar sen med det var inte förnens om 2 månader. Då var det inte en OP tid utan skulle då få träffa läkaren. Har redan väntat nu i 7 veckor! & jag har som sagt ingen lust att bli OP i sommar eller gå på kryckor en sommar till!!!

Så nu har jag en ny tid till sjuhuset där jag planeras att OP!! (sjukhus nr 2) Hipp Hipp HURRA!! Så nu finns det hopp igen! Så nu ska jag dit om 2 veckor & få träffa läkaren.

Så det HB provet jag lämnade idag var onödigt. För det var till det första sjukhuset jag remitterades till. Ont har jag efter det också. Kan inte minnas att man fick så ont av ett stick i fingret?!?

Nu får ni hålla tummarna att det blir en OP SNARAST!!!

Känns som en mycket lyckad dag, fick det gjort & lite till som jag planerat.
Nu blir det soffan resten av kvällen & bara ta det lugnt.

För efter detta äventyr så har min kropp & knopp sagt stop!

 


Vakna med the voice

har jag vaknat till idag..

Tyckte inte var någon idé att lägga sig igen efter ha kissat hundarna. Nu är vakna med the voice slut & klockan har passerat 9, så det är dax att sätta fart. Måste hinna ta en dusch så jag vaknar till liv på riktigt, får lite värme i musklerna. Sen lite frukost så man orkar & kan ta mediciner.

Sen styr vi mot staden, husläkaren första anhalt. Sen blir det nog lite andra ärenden uträttade.

Det har regnat under natten eller morgonen. Så mulet är väderprognosen här.. Hoppas ni har bättre väder ute i landet?

Vad ska du göra idag?


Mycket sömn, men fått lite nytta gjort..

Tog mig upp som vanligt idag, men somande om igen på soffan.

Kunde helt enkelt inte hålla ögonen öppna. Var helt slut! Så sov från & till fram till klockan 15.30 då det ringde på dörren.

Då var det min faster, kusin & en kompis till dom, som ville låna hundarna till en promenad. Kunde inte passa bättre! Så dom fick en långpromenad...

Jag kunde då vakna till liv med hjälp av en kopp kaffe & melon till. Men har inte orkat mer än att dra av golven med dammsugaren idag & göra rent kattlådan. Lyckades oxå ringa ett samtal innan telefontiden var ute till kirurgmottagningen. För att få tala med läkaren som skickat remisser för en OP. Det är papper & samtal mellan läkare & sjukhus som går om varandra. Så nu ska han ringa upp mig..

Men är mycket nöjd ändå med det jag lyckats prestera under min dag. Nu känner jag värken börjar bli värre & huvudvärken smyger sig på.

Så tänkte ta mig till sängen, ligga en stund på spikmattan & läsa dom 10 sidor som är kvar i boken. För imorgon väntar ett läkarbesök. Så måste ställa klockan för att komma upp i tid. Så då vill jag klara att komma upp ur sängen & kunna ta mig iväg...

Hör av mig efter jag kommit hem & talar om hur det gått.. Men det är till husläkaren jag ska & inget allvarligt.


Våren är här på riktigt!

Nu är det inte bara snön som försvinner, nästan helt borta & tranor som kommit...

Idag onsdag på e m fick jag se krokusar i min rabatt! Helt överlycklig... Tänk att så lite kan gör än så glad! När jag sen pratade med grannen var jag tvungen be henne titta också på blommorna som tittar upp ur marken.



Snödropparna som jag satt på baksidan verkar inte komma igen efter Nellie´s framfart! Men så är det, det ingår i att vara hundägare.. Men jag är glad ändå för mina krokusar :)

Idag torsdag så hittade jag tulpaner som är på väg upp ur jorden, gullvivor så nu känns det verkligen på riktigt.

Hur ser det ut hos dig? 


Hur länge ska dom låta mig vänta?!

Efter jag legat på spikmattan blev jag av med den akuta huvudvärken & värken i ryggen.

När jag sen lag mig på soffan för att vila så kom en hemsk värk & kramp i benen. Det var svårt att slappna av. När jag lyckades med så kom värken i ljumskarna... Inte bra tänkte jag! Så nu blir det till att ta det lugnt! Det har jag gjort resten av denna dagen i alla fall. Och kommer hålla mig hemma imorgon.

Det är några samtal att uträtta till läkaren ang min ljumskoperation. Nu har jag fått en ny kallelse till ett annat sjukhus, men det verkar inte vara mindre väntetid där!

Dagen innan det fick jag en hälsodeklaration som ska fyllas i & blodprover som ska lämnas från första sjukhuset där OP planerats. Så nu vet jag inte om papprena går om varandra? Eller vad som gäller?

Ska jag ta det nya sjukhuset, som var meningen att det skulle gå fortare kommer det bli sommar innan jag ens får chansen att träffa läkaren där. Så just nu förstår jag ingenting!?

Jag sa att jag inte vill gå på kryckor en hel sommar till! Vill heller inte vara ny OP mitt i sommaren!!

Vad är det som är så svårt att förstå?!

Varför går det inte att fixa en akut tid när jag har sådana besvär?!
Inget utav det jag sagt verkar gå ända fram! Jag vet inte vart det brister någonstans heller? Så det är väl bara att ringa kirurg avd imorgon igen & försöka få någon som helst klarhet i detta!


En utsökt lunch!

Har jag blivit bjuden på idag av Laila.

Vi var på ett ställe där ingen av oss har varit tidigare som är ganska nytt, det ligger precis vid en å som går genom staden. Det var fräscht & högklass. Mycket vänlig personal, som gav ett bra intryck.

Vi åt dagens, jag tog en kyckling med vitlöksås (laktosfri), stekta grönsaker & stek potatis till. Det var den godaste stekta potatis jag ätit någon gång! Den var saftig, smälte i munnen & perfekt kryddad. Laila tog inkokt torsk med äggsås & färskpotatis till. Hon var också mycket nöjd.

Tog en varsin café latte & en passion/ananas tryffel till efterrätt. Mycket utsökt.

Så dit kommer jag gå tillbaka, helt klart. Tänk vad underbart att sitta på ute serveringen på sommaren, vattnet pårlar i ån, änderna simmar där, det är turister att titta på & en vacker miljö. Jag det blir något att uppleva då.

Mycket trevligt, tack så mycket Laila!

Nu har jag legat på spikmattan för att få lite cirkulation på blodet igen. Ska lägga mig ner på soffan & vila på det. Är bättre än för för ett par dagar sen. Men det behövs inte mycket nu för att gå tillbaka. Så man får hålla sig på mattan & inte göra mer än nödvändigt. För att inte hamna på sjukhus igen...

 

 


Det var en kyckling





som hette Gullefjun å skulle gå på promenad.
Solen lyste & allting var så skönt, tills han mötte en tornad.
Det var Nellie som skulle leka bus, & var lite glupsk idag.
När hon lekt med kyckling Gullefjun
 var bara smulor kvar!



Så här såg Gullefjun efter Nellie´s framfart...
Det var intemycket kvar av honom :(

Hittade honom på golvet hos Laila i vardagsrummet, trodde det fört var en tulpan, när det inte var det så trodde jag det var en påskfjäder men inte det heller, så inte förns jag lyfte upp spintet & undersökte det kunde jag konstatera att det varit en söt liten kyckling..


Tarzan är hemma!!!

Nu efter 1 vecka & 4 dagar...


Bilden är gammal, men nyare än datumet på bilden...

Har saknat honom i massor! Ropat flera gånger varje dag, men inte förns idag när jag var på väg hem ifrån Laila så väntade han på mig..

Mycket glad att se honom igen! 
Han kommer till mig & vill bli klappad & spinner då. Men så fort någon annan kommer i närheten så morrar han! Så helt klart att han vill vara ifred ifrån dom andra djuren i familjen.

Han ser fin ut, lite tovor & något kilo lättare. Han var mycket hungrig när han kom in, mat det var det första han tittade efter. Så verkar inte som om han har ätit sig mätt någon annanstans. Han luktar skog, så han har väl hållit till i dom trakterna...

Nu ligger han här vid mig i soffan, verkar vara nöjd eftersom han spinner...

Så känns tryggt att veta att han ligger brevid mig i sängen i natt...


Första äventyret ute!

För Jane...

Jag & hundarna var ute på baksidan & städa upp lite av det som kommit upp under snön. Då får jag se efter en stund att Jane sitter på bordet ute. Första intuitionen var att jag skulle fösa in henne. Men eftersom jag var ute så tänkte jag att hon kunde få vara det en liten stund & nosa lite.





Hon jamade precis som att kolla om jag visste vart hon var. Hon gick över på grannens tomt, men var inte mer än några meter hemifrån. Sen gjorde hon Tarzan brukar göra, hoppade upp på fönsterbläcket. Där lyfte jag ner henne ifrån & tog med henne in.


Kroppen skriker av smärta!

Inge bättre idag...

Febern är lite högre, svettas & fryser om vart annat. Huvudvärken gör sig påmind & musklerna är som en fiolsträng fortfarande. Översatt mycket överansträngda. Så har åter igen tillbringat en dag på soffan. Tittat på tv & sovit om vart annat.

Det har kommit 1 dm snö här idag. Jag som trodde våren var här på riktigt nu! Men inte då.. Det verkar inte komma mera i alla fall som tur är!

Nu skriker kroppen av trötthet & huvudvärken blir inte bättre. Så nästa sängen!

Hörs i morgon.




En dag på soffan...

har det varit idag.

Det känns som om jag skulle ha blivit överkörd!
Har ont i varenda muskel, är så öm i kroppen & har feber.. Det strålar upp i huvudet & ut i käkarna. Musklerna är spända som en fiolsträng. Så nu när värken börjar ta över & huvudvärken börjar bli för påtaglig tänkte jag lägga mig i sängen i stället & hoppas på en bättre dag imorgon när jag vaknar..

Hundarna har varit trötta idag också efter gårdagen.. Så dom har sovit med mig också större delen av dagen.

Hoppas ni har haft en lika bra påskhelg som jag!?


GLAD PÅSK


Påskafton 2010

Helt underbart väder!!!!

Det verkar som om vi har haft tur med det i många år nu.. Idag var vi bjudna till ett par vänner till familjen. Det var jag, pappa & Lisa som skulle gå. Vi brukar kunna sitta ute & gjorde även det idag på altanen. Det är rätt fantastiskt, snön ligger som ett tjock täckte runt om oss, vi sitter 1 ½ meter upp på altanen, där är de torrt & varmt i solen.

Vi hade knytis, gjorde en buffé utav det, massor av god mat igen. Det blir så roligt när alla har med någonting i var. Det roliga var att ingen pratat med någon om hur vi skulle dela upp det. Men ingen hade med sig samma... Helt otroligt! Hundarna kunde vara med  springa runt oss, leka med Matilda, få lite godsaker av snälla djurälskare & det fanns alltid någon som kelade med dom. Så dom kunde heller inte ha det bättre!

Kan det bättre tajming på vädret?! Inte enligt min mening... :) 
Man ser den underbart blåa himmelen.

Monika & Walle


Marie & Göran


Jag & Arne


Lisa & Pappsen


Sötisen Matilda, hon & hundarna hade mycket kul tillsammans...


Pappa & Patrich, dagens värd.


Systrarna.. Karin till höger var dagens värdinna.


Kan man ha det bättre än så här som hund!? :)


Monika på väg mot blåkulla ;)


6½ timme satt vi ute & klockan var då 18.30 då vi gav upp & flyttade in. Där vi satt å pratade in på småtimmarna. Några valde att bada i badtunnan, men jag som förra året glömde ta med mig badkläder.. Så hoppade över det denna gång. Även om det sved lite när jag vet hur bra jag mår i min kropp av det varma vattnet.

Till slut anlände påsk kärringen! ;) Årets första för min del...
Visst är han söt Lasselina ;P


Elin hjälper till med korvgrillningen till alla hungriga..


Sen fram mot vikingen grillades det korv för den som ville ha... Kom hem nu för 50 min sen ( 24.25 ) & har varit där hos Patrich & Karin sen 13.00. Så många timmar blev det.. Alla hann uppdatera sig sen sist ;)

Tack alla för en underbar dag tillsammans!! Mycket trevligt! & ett stort tack till Karin & Patrich som ordnar detta varje år!

Kramis


Långfredan

Om ni undrar varför jag inte bloggade igår så var det för min dator hängde sig när jag äntligen orkade & hade tiden... Så då gav jag upp!!

Men tänkte sammanfatta gårdagen nu..
Vi hade påskmiddag igår hos min farmor & farfar med delar av familjen. Alla kunde tyvärr inte komma, men så är det ibland. Lite konstigt att vara så några som 9 pers när man är van med det dubbla antalet.

Men vi hade mycket trevligt & åt massa god mat. Ungefär för 3 dagar framöver... Jag var där lite innan för att hjälpa till med att duka, göra en romsås m.m.

När jag sen skulle åka hem så bjöd jag med min brors sambo eftersom vi båda skulle ändå sitta själva på varsitt håll. Det blev 3 timmar, vi pratade non stop & tittade på gamla kort. Mycket trevlig stund! Hoppas att det kan bli fler gånger!?

Sen när Marika hade åkt hem fick jag besök av en vän som kom på en kopp te. Klockan var väl 01.30! Helt galet! Men jag gillar att vara lite galen.. ;)

Hade sjukt ont i kroppen sen när jag skulle sova & en hemsk hicka som jag inte blev av med.. Så somnade efter mycket om & men trots att hickan var kvar..


Så fint med blommor & färg!

Har efter mycket om & men blivit av med in huvudvärk..

Som Kirsti (medverkade i idol juryn tidigare) brukar säga, "halleluja moment!" Känner som en ny människa.

Har därför kunnat plantera mina blommor på trappen. Blev så färgglatt & fint!  Nu är det vår där med. Så nu kan jag bara njuta av helgen...

Påskliljor är vår & hopp om liv!


Den är så söt campanulan! Blommar sen hela sommaren, är oxå flerårig.


Ska smörja in nacken, skuldran & axeln nu med voltaren gel en gång till & göra det 2-3 ggr/dag ett tag så hoppas jag på att denna spänning släpper som ställer till det för mig!

Elin & Jouline har varit ute med mina hundar på en långpromenad, så snälla! TACK ♥

Nu blir det sängen så man orkar umgås under helgen & äta massor...


Vet inte om jag ska

skratta eller gråta?...

Nu på eftermiddagen kom jag på att jag har glömt läkartiden i morse på medicin mottagningen. SKIT! Jaha, det är som det är.. Lämnade blod förra veckan till jag skulle på detta besök, men det föll bort ur minnet. Hade inte en tanke på det idag eller igår. Hade skrivit upp det i almanackan på väggen & den lilla, men inte kollat i någon av dom. Brukar även normalt lägga in en påminnelse i telefonen som larmar. Men inte denna gången..

Sen när jag är ute på trappen hör jag att något åker i golvet & går sönder..
För några månader hade Jane sönder en lampa som var limmad sen Tarzan´s framfart. Hittade en ny, som jag var SÅ nöjd med! Den finns numera inte :(
Den åkte nämligen i golvet & gick i tusen bitar!!!

Så nu har jag ingen lampa, där jag köpt den finns den inte längre samma som fallet med den förra lampan!

Vad ska man säga, det kostar att ligga på topp...
Tråkiga pengar, sådana som jag behöver till annat & inte lägga på ett uteblivet läkarbesök. Vet inte ens om det har hänt mig tidigare? Kanske en gång? Men det brukar vara saker jag inte glömmer normalt!

Jaja, nu sitter jag å väntar på att farmor ska dyka upp..




Blir inte alltid som man har tänkt sig.

Dagen blev inte som jag hade hoppats på..

Men kan inte göra något åt saken, man får gilla läget & göra det bästa utav det. Ingen idé att stressa upp sig över det även om man helst av allt skulle vilja må bra.
Läste en stund igår innan jag lag mig på spikmattan, lyckades somna på den, vaknade en timme senare av att jag hade mycket ont & var öm i hela ryggen!
När jag vakande på morgonen var den berömda huvudvärken tillbaka, har även feber. Så nu blir det en till dag på soffan.

Hade hoppats på att få plantera min grupp med påskliljor & campanula (dom som ser ut som små blåklockor) ute. Får se om jag orkar det senare mot kvällen.. Vill ha bort ljungen nu & få lite vår även där.

Man måste väl kunna spara ljungen tills nästa år? Är det någon som har koll på det? Tänkte så man slipper kasta den när den lever fortfarande. Känns lite onödigt. 

Nej nu måste jag lägga mig ner en stund igen.
Hör av mig senare...


RSS 2.0