Blir lika glad varje vår!


Nya regler, en ansökan måste göras för fortsatt sjukpenning!

Tiden går, vilket jag fick bekräftat vid denna månads utbetalning!

Reglerna har ändrats igen!

Trodde det skulle räcka med ett sjukintyg. Men inte då, det vart en överraskning då pengar fattades på kontot... 

Så tänkte att jag kan tipsa er som är i samma situation som mig. När du varit sjukskriven i 364 dagar & inte kan söka ett jobb utan du ska fortsätta få din sjukpenning. MÅSTE du ansöka om detta, för att fortsäta få den!

Så då beställer du en blankett eller skriver ut från FK´s hemsida som heter Ansökan, Sjukpenning på fortsättningnivå. Då kan du ansöka om en fortsatt sjukpenning, men max 550 dagar. Din ersättning kommer minska från 80% till 75%. Gör du inte detta, så får du inte dina pengar. Vilket hände mig, då står man med skägget i brevlådan!

Du kan läsa dig till i vilka fall du behöver göra detta & vad som krävs för att få ansöka om fortsatt sjukpenning.

Det kommer ut information till dig som behöver göra detta ca 1 mån i förväg. Men lätt att missa, vilket jag måste har gjort! Så kan jag hjälpa någon med detta inlägg är jag mer än glad!

Så nu ska jag klä mig, koppla hundarna, ta elmoppen mot en brevlåda där jag kan posta min blankett. Så hoppas jag har mina pengar snarast!

För detta ställer till det en hel del kan man säga! Räkningarna betalar sig inte av sig självt! Struligt värre!


Tack min vän för en strålande dag tillsammans!


Kramkalas


Undrar om dom får ngt napp?!


Sått lite örter idag, i mitt 1:a egna drivhus


En mini orkidée

Dendrobium heter denStällde den i badrummet framför spegel. Tycker själv att det blev riktigt bra! ;)

tisdag, onsdag & torsdag, våren är här!

Vilket väder det blev idag!

Varma vindar, solen har lyst, fåglarna kvittrar & såg krokus som kommit upp ur marken idag.

I tisdags var jag på möte, på AF. Det vart mycket repetition från tidigare gånger jag varit där. Lite om vad jag gillar att göra så vi kan hitta ett ställe jag kan arbetsträna på. Med anpassning, så jag inte blir sämre. Vet inte mycket mer just nu. Vi har ett nytt möte om ett par veckor.

Hade så ont när jag kom hem, det brände av smärta i nacken & ner i ryggen! Svullen i en muskel. Det har sen hållt i sig sen dess... Så har inte kunnat lindra med spikmatta eller massage :(

Igår träffade jag Laila H. Vi tog en fika tillsammans, hade ärrenden till apoteket. När man ändå ska iväg är det kul att få sällskap. Det har nästan gått en månad sen sist vi sågs, fattar inte vart tiden tar ivägen!?

Var helt slut igen när jag kom hem. Borde inte åkt om jag lyssnade på kroppen. Men var tvungen att komma till apoteket. Så när jag kom hem deckade jag på soffan!

Så låg lite längre än vanligt i sängen idag. Kom ut på em, det var ju helt underbart väder. Man blir knäpp av att inte orka så mycket & kunna ta sig iväg. Elmoppen har jag inte kunnat använda så mycket nu när det varit isgata ute! Så jag blir helt klart begränsad! Men idag kundejag ta min elmoppe ut i naturen, åkte efter grusvägarna, passerade förbi havet. Tittade efter vad som hänt sen sist. Hundarna fick sig en rejäl runda! :)

Tog sen efter jag kommit hem en macka & kopp kaffe i solen, innan den gick ner. Super mysigt!

Vårens första snödroppe i trädgården


GRATTIS BAZZE 6 ÅR!!!


Det snöar

Hoppades på att den sista snön kommit innan idag. Men mitt förnuft sa att det inte hade snöat för sista gången denna vinter.

Gör inte så mycket, spenderar min dag inne ändå. Nacken & kroppen värker, trött efter helgen. Det började redan igår, vaknade med en mycket stel nacke, med lite massage så tog jag mig genom dagen. Nu blir det att låta kroppen ta igen sig.

Har legat under täcket på soffan fram tills nu, tittat på efter tio med Malou. Går strax tillbaka dit, kryper ner under täcket igen, där det är varmt & skönt. Bazze ligger utanför sovrumsdörren & snarkar.. Han är också trött idag.

Har massa jag vill göra, scrapa, fixa i hemmet, börja läsa min nya bok. Men det får vänta till en annan dag...

Vi hörs...

Ta hand om er!

Var på kalas igår, då behövs ett kort..

Så knopade ihop ett kort till födelsedagsbarnet ;)

Försöker alltid göra ett personligt kort, så denna gång blev det tema på häst.


Mycket nöjd med resultatet!

Men gjorde en tabbe som inte får hända, men som hände. Skrev fel årtal.
Hann rädda det innan jag gav bort det...


Kvällsrutinerna, Sture tvättar lilla Gunnar...


Inte så ofta som jag vill...

Igår fick jag nog av all smärta, när inget hjälpte!

Men med tillräckligt av extra smärtisar lyckades jag vända trenden, så fick sova hyffsat i natt.

Så idag vaknade jag första gången på jag vet inte när, i år tror jag, utan värk i nacke & huvudet. Så jag slapp ta extra smärtisar på morgonen :)

Min önskan var att hälsa på djuren på gården. Kollade tillbaka i tiden & jag har bara varit där 3 gånger i år! & det är nästan 2 månader sen sist! Trodde inte det var sant! Shit vad tiden går. Riktigt tråkigt att jag inte har mer ork att vara där... Men det är så mitt liv ser ut, jag vet inte från dag till dag hur jag mår? & den tiden som gått i år har inte varit den bästa.

Men idag när det var fint väder & min kropp tillät mig så tog jag mig dit. Så tillsammans med hundarna, har jag suttit ute i solen, njutit, pratat lite med dom som också var där.

Hälsade & klappade på hästarna, dom fäller nu all vinterpäls, så jag vart alldeles hårig av dom! :)

Hundarna skuttade av glädje för att få vara där igen... Kunna springa omkring, nosa & leka! Det värmer i mitt hjärta...

Nu har jag vilat en stund & ska ta en varm & skön dusch...

Vi hörs!

En liten stund fick jag njuta av våren....

Precis satt mig upp igen, efter ha vilat i sängen på spikmattan i 45 min.

Värken i kroppen & huvudet eskalerade, började må illa av den så det fanns inget annat att göra än att lägga sig. Idag är det 4 dagen på rad jag inte gjort något (då räknar jag bort mötet i måndags). Riktigt less på värken som inte blir mindre. Så tog i dag extra smärtisar, för att få sitta ute en stund i solen på eftermiddagen & njuta. Måste få frisk luft!

Man blir knäpp på att vara inne, se det vackra vädret på utsidan men ha för mycket ont för att ens orka sitta ute eller vara på tomten.

Men nu fick jag vara ute en stund. Tog en kopp kaffe & läste dom sista sidorna i Fyrvaktarn av Camilla Läckberg.

Den har jag kämpat med nu bra länge. Men har bara kunnat läsa några sidor i taget & då jag inte haft huvudvärk. Men nu är den färdigläst & jag kan börja på hennes senaste som kommit ut, Änglamakerskan.

När smärtisen börjat ge värka gick jag en sväng med hundarna på tomten, för att få röra på mig lite.

Men detta kostade mig! :( 
Som sagt värken eskalerade igen. Så mycket mer blir det inte idag... Hoppas på en bättre dag imorgon med mindre värk.

Nu ska jag äta lite middag strax..

Hoppas ni haft en bättre dag än jag!?

Kram kram

Kartläggning med Dr, FK, AF, anpassat arbete?

Nu äntligen sitter jag upp!

Har inte kommit igång med min dag... Kroppen värker & ja somnar bara om.. Har tagit en ipren också, för att få bukt med den jävulska mensvärken!

Har varit för trött & min värk har gjort att jag inte kunnat sitta framför datorn. Därför de korta inläggen med bilderna. Men tänker att det är bättre än inget.

I helgen hade vi besök av min syster. Mycket trevligt! Hon & J fick chansen att lära känna varandra lite bättre. Hon bor inte långt bort, så i sommar hoppas jag få besök ofta. När det blir säsong igen för att åka moppen. Då vi kanske kan få lite mer egen tid.

Igår hade jag ett möte med min Dr, FK, AF. Det gjordes en kartläggning på mig. Hur mitt liv ser ut, hur jag mår, vad som har gjort hitintills, etc...

Var helt slut igår när jag kom hem igen, ont i huvudet, sten hård i musklerna, ingen cirkulation & värk i kroppen. Lag mig tidigt! Men gårdagen pårverkar även denna dag. Så gör en summering om vad som hände på mötet igår.

Kommer fortsätta var sjukskriven som jag förstår, men ha en handläggare på AF som ja ska träffa nu några gånger. För att se om det går att hitta ett anpassat arbete som jag kan pröva på. FK vill se om jag kan utföra ett anpassat arbete.

Hur det ska gå ihop med min vardag vet jag inte?!
Då jag har så få timmar per dygn jag är aktiv. Har räknat ut att det är ca 4 timmar på ett dygn, som är uppdelade på flera tillfällen. Då inkluderar det allt vad en vardag handlar om. Det kommer inte bli någon ork över till fritid eller att umgås med min sambo :( 

Det är vad min vardag handlar om, dela upp den orken jag har, på sådant som måste göras & min sambo. Har jag tur har jag lite över till något annat.

Men detta måste göras för att se hur min EDS påverkar mig & mitt liv. Det måste finnas något konkret att ta på. Om det finns något som jag kan göra? För att sen kunna göra en bedömning på min framtid. Hur det går till vet jag inget om än? Om det går att hitta något som passar mig med min EDS, mina behov är jag mer en glad.

Jag träffar min handläggare på AF om ca 2 veckor.

Parallellt med detta har jag ansökt om HTJ igen. Mitt avtal gick ut vid årsskiftet. Nu när jag är smabo är det andra regler som gäller. Min ledsagning låter det som om jag får behålla.

Men då jag inte tyckte att samarbetet funkade så bra sist med HTJ, då jag inte fick mina timmar, mina kontaktpersoner kom inte, det passade inte mina behov etc.. Så kommer jag ansöka om LSS också. Så har varit i kontakt med biståndshandläggaren på LSS. Vi kommer ha ett möte, efter jag har skickat in lite papper som dom behöver. Bl a ett läkarintyg.

Solen skiner ute, det blåser härliga friska vindar.. Njuter av det idag från insidan...

Vi har haft besök av min söta syster i helgen :)


Mumsade nybakad äppelpaj med Felicia idag


Vår fräscha naglar...


Fick dessa vackra tulpaner av min kärlek igår


Tayla försöker frebrilt få igång sin matte!


Ny ansökning för HTJ

Fick njuta ett lite tag av eftermiddags solen idag.

Hade möte på förmiddagen med biståndshandläggaren för HTJ (hemtjänst). Sov dåligt natten som var. Frusen i kroppen & ont, så somnade aldrig riktigt. Så när X ringde mig på mrgonen vart jag påmind om dagens möte...

Vi pratade igenom vad som förändrats sen flytten & vad som inte blivit någon förändring. Mitt liv ser ut nästan som tidigare, men jag har bytt bostad & är sambo. Sen min EDS är den samma.. Så vi gick igenom vad jag vill ansöka om. Mina timmar med ledsagning trodde hon inte skulle vara något problem att få igen. Men de timmar jag haft för städ & dyl får vi se. Det är lite annorlunda när man är två.

Men rätt att söka har man alltid. Så det har jag nu gjort.

Efter mötet fick jag lägga mig å vila. Värken hade ökat & huvudvärken var ett faktum. Så med vila, diklofinak kunde jag ta mig ut på tomten i friska luften, innan solen gick ner. Mår bäst om jag får vara ute & få lite luft. Kunna samla kraft i solen...

Nu skriker min kropp att det är dax att lägga sig. Kroppen värker, trots att jag fått massage är jag stel igen :(
Så tackar för mig, god natt....

Dricker kaffe i e.m solen :)


Våren närmar sig...

Har njutit av helgen till max tillsammans med min kärlek!

Solen har skinit på oss & gör det forfarande. I fredags kom han hem tidigare till min förvåning. Vilket inte har hänt på evigheter, typ sen förra sommaren.

Jag var ute på tomten med hundarna & Sture (katten som ni såg på bilden i ett tidigare inlägg). Rensade upp det som kommit upp i tö. Vilket till största delen var hundarnas avföring. Mindre kul, men något som måste tas om hand. Så delade upp det på 2 dagar. Det har börjat komma upp lökar i rabatten som jag satte i höstas. Påskliljor, krokus & lite smått å gott...

Här kommer bli en påsklilja eller pingstlilja, lite osäker...


Solen låg så vackert på våran ena jordkällare . Där har jag förvarat mina ute blommor under vintern. Hoppas dom överlevt. Snart får jag ta fram dom igen :)


Kastade lite boll till hundarna. Det tycker dom är sååå kul! Jag kan glädjas med dom, men det krävs inte mer ansträgning än att jag kastar & dom hämtar :)På lördagen tog vi oss till en butik som öppnade igen för sesongen ute på landet. Dom har heminrednig & mycket tyger. Hittade gardiner till vardagsrummet, me dock bara ett par. Vi böhäver 2 par längder. Så det blir till att leta vidare.
Jag köpte min första hattlåda. Den kommer jag har i mitt blivande skaparrum, med prylar i..

Sååå fiiiin!!! Om ni frågar mig ;) Kommer byta ut bandet på den. (Det syns inte på bilden dock).
Igår söndag åkte vi in till stora huvudstaden. Det har vi pratat om att göra sen vi blev tillsammans, men det har inte blivit av. Nu åkte vi, parkerade bilen centralt på handikapp. Sen gick vi & stroasade runt bla på NK, sen indiska & accent.

På NK hittade jag några knappar i fina former & fäger. Till min scrapping. Ett fint band med änglar på, som vi tänkte sätta runt på en passade kudde i sovrummet.

På indiska hittade jag äntligen kuddarna jag letat efter. Tycker det är super svårt att hitta kuddar som man vill ha & som passar in. Men igår hittade jag en till sovrummet & en till vardagsrummet.

Sovrumskudden, i romatisk stil.


Kudden till soffan till våren, en färgklick.


Hittade också några ljuslyktor som det var 20% på. Till vardagsrummet.


Har länge letat en svart väska, men det hittade jag inte denna gång heller utan

en begie. Som Jonne köpte åt mig. Turen jag brukar ha med mig så var det 100 kr rabatt på märket :)


Riktigt nöjd med min jelg. även om jag får betala efter. Har tagit hela fm, in på eftermiddagen att vakna till liv. Men denna dag kommer inte bli mycket gjort. Hämtar igen mig. Kroppen vill inte.. Men det var de värt!

Sture vill vara med där de händer något!


RSS 2.0