Haft en sömnlös natt!

Ingen bra natt!

Kunde inte sova, det spelade ingen roll hur jag gjorde! Jag läste ett par timmar för att bli tröttare, men det hjälpte inte mycket heller. På morgonen vid 7 tiden kundejag slumra till i någon timme, men inte mer! Så man känner sig minst sagt mör i kroppen idag!

Men måste ändå handla mat, för äta böra man annars dör man ;0)
Så väntar nu på skjuts in till staden, det blir nog lite andra ärenden också...

Hoppas ni har haft en bättre natt sömn!?
Ha det så bra idag, så hörs vi senare ikväll!


Bygget av vårat Trapper House!

Denna dag sa kroppen ifrån mer..

Jag hade sååå svårt att komma upp, men klockan blev åter igen mycket innan jag låg i sängen igår. Så den hade helt enkelt inte fått tillräckligt med vila & sömn. Efter jag klivit upp, lagt mig på soffan, tittade lite frididrotten så hade jag somnat om igen. Så vid 15.30 vakande jag till liv igen.

Men då ville jag komma ut så tog mig upp till gården igen. Sär byggs de för fullt! Pappa & Bobo bygger om Trapperkojan, så nu är det längre ingen koja utan ett Trapper House =0)

Här repareras taken & färdig ställs. "Tipi duken" ska bort & det ska bli vägg, veranda & tak...



Alla bidrar med det man kan, här oljar Frida in taket.



Här börjar den nya väggen ta form...



Lisa barkar dom blivande stolparna... Bazze är mitt i som vanligt..



Baksidan, taket har färdigställts..



Belönade oss med mjukglass igår kväll. En super nöjd Freja för sin glass!



Det vart lite jobb till sen när vi kom hem, början till verandan & dörren.



Det börjar bli riktigt fint!



Pappa nöjd, provsitter  först på verandan!



Felicia tror att hon är en hund, har snott Beylis anka...



Beylis försök att ta tillbaka den... ;0)



Nu är även dörren på sin plats, det saknas ett handtag..
Sen är det i stort sätt klart, lite styling sen...



Det ska bli en insida på dörren oxå..



Ja nu vet ni vad jag pratar om hela tiden.. Jag har som igår städat upp efter byggarbetarna, eldat upp det som ska bort etc...

Men nu sprängs mitt huvud snart av huvudvärken & spänningarna jag har i nacken. Så spikmattan nästa innan jag somnar in.. För tabletterna jag tagit x-tra hjälper inte nu =0(





Ny operation tid!?

Har fått en ny operationstid!!...

I slutet på förra veckan kom ett brev på posten med en op tid nu i sep. Men problemet är att jag har redan gjort den op, men på ett annat sjukhus! Vet inte om ni minns och för er som inte läste det inlägget så var det en hel del strul innan jag fick en op tid. För att dom ville ha en specialist pga min EDS. När första remissen skickades iväg så kunde dom inte ta emot mig på så kort varsel & det var lång väntetid, för lång väntetid.

För att jag hade så ont & skulle slippa vänta för länge, så fick jag en ny remiss skickad till ett annat sjukhus för samma op. Där fick jag tid rätt så omgående. Jag gjorde op den 24 maj. Så sen har jag inte tänkt mer på det.

Inte tänkte jag att, hmm nu måste jag nog ringa det första sjukhuset & tala om att jag inte behöver en tid hos dom. Det tycker jag ska skötas av den som skickar remissen. Men tydligen har inte det nått fram. Så nu har jag en ny tid för en op so jag gjorde för 2 månader sen!

Ja man slutar aldrig att förvånas!!

Så gissar att jag får ringa dom & meddela att jag är redan opererad.


Finbesök fick jag idag!

Nu är jag så där trött igen & kroppen skriker efter att få sova!

Det är svårt så här på sommaren att komma i säng, vilket jag  har i vanliga fall oxå. Men det är värre på sommaren, man gör mer saker & dagarna blir längre.

Fick sista städningen gjord idag, när mormor & morfar skulle komma på besök. Dom har inte varit hem till mig sen jag var nyinflyttad där jag bor, vilket är 5 år sen nu. Men då ska man veta att dom bor i Spanien & är här hemma i Svedala bara under sommarmånaderna.. Så då har dom många att hälsa på, så samlingspunkten brukar vara hemma hos mamma. Men idag som sagt så tittade dom inte hos mig & mina djur.

Vi kunde sitta i lugn & ro utan att bli avbrutna av andra som vill prata. Pratade om div saker, allt mellan himmel & jord. Sen lite vad som hänt & hur nära & kära runt omkring mår.
Fick visa lite bilder så dom förstår bättre vad jag håller på med på fritiden & får lättare att förstå vad jag pratar om...

Så om jag inte hade fått nog & redan var trött så åkte jag upp till gården.. Där var det full vart som vanligt. Nu bygger pappa & Bobo om Trapperkojan. Det blir sååå mycket bättre! Man kan alltid förbättra saker & ting. Jag samlade ihop ris, bark efter kvistningen & de barkade stockarna, sen alla bitar som vart över när det sågade brädor. Men kunde inte elda som jag ville, då det var dels risk för att elda upp störarna som står över elden för att hänga grytor i & sen risken att man sätter eld på torra gräset.. Så hann inte elda upp allt ris ikväll, så det får bli imorgon.

Ny dag i morgon med nya äventyr!


Stor dag!!!


Nu sitter jag här igen innan jag ska somna..

Har varit en fullspäckad dag... Som vanligt känns det som, men idag har jag fått en hel del nyttigt gjort. Som att packa upp allt efter mina äventyr. Det är inte roligt att se när man kommer hem sent & är för trött för att orka ta tag i. Så på förmiddagen fick jag ett ryck & då är det bara att köra!

I och med det så fick jag en hel del annat gjort på vägen... Det vart upp rensat i min klädkammare, satt upp ett förvarings nät med fack som legat nu överallt & skräpat. Ställde ut det som ska vara i förrådet som har blivit stående i klädkamaren.

Trimmade Nellies öron som höll på att växa igen, klippte klor.

Sen fick jag ett samtal från Bobo, så vi tog en sväng till staden, åt varsin mjukglass. Har inte hunnit med många i år, det var min andra närmare bestämt. Men vågar inte riktig heller när jag är laktosintolerant. Får så fruktansvärt ont & blir dålig! Men det var riktigt gott!!

Men det stora idag var egentligen att jag red! :D
Vilket jag inte har gjort sen jag vet när..? Har inte gått sen jag fick ljumsbråcket. :( Men nu har jag suktat länge & idag fick det bära eller brista!
Upp & iväg, tänkte ta bara en sväng fram & tillbaka på vägen, men det blev för tråkigt. Så red en slinga i skogen tillsammans med Bazze & Nellie. Dom var överlyckliga att få vara ute å springa med oss igen.... Det vart ca 30-40 min på hästen :D
Njöt till MAX!




Avslutade kvällen vid brasan, grillade hamburgare & tog en fika uppe hos farmor..

Så tänkte får några timmars sömn nu så jag orkar med en ny dag imrogon..


Oplanerat, men blev väldigt lyckat!

Det vart åter igen en fullspäckad dag...

Planen för dagen var att komma till ett apotek & handla lite mat... Efter det var gjort så åkte jag upp till stallet, men där var jag bara. Drack lite kaffe, snacka skit.. Ja det vanliga, var mycket sugen på att ta en ridtur.

Men det var bara att lägga åt sidan, för med kort varsel så ringde mamma & sa att mormor & morfar hade kommit till dom. Vilket är så roligt, dom bor i Spanien & vi ses ett par gånger under sommaren när dom är här & hälsar på. Så när tillfällena ges så gäller det att ta dom. Trotts den korta varsel så lyckades alla att ansluta i familjen.

Vi åt en god middag tillsammans, spelade kubb, vårat lag vann! :D Sen vart det hemmagjord blåbärspaj med vaniljglass till efterrätt.. Inte fel ;)

                  

Så mätt & trött åkte jag tillbaka till gården för att hämta upp mina hundar, sen vidare hem igen. Så nu är man färdig igen.. Kroppen säger ifrån & behöver vila, men det är inte alltid så lätt.

Nu blir det kudden, förhoppningsvis så orkar jag läsa lite i boken som är svår att hinna med nu på sommaren när det är så mycket annat. När man väl sen ligger i sängen är jag för trött för att läsa.. Läser nu olycksfågeln av Camilla Läckberg.


Mys framför brasan...

Hemma igen efter några timmar på kvällen uppe vid gården...

Har sovit nästan hela dagen. Med tanke på ur jag mått de senaste dagarna & natten till fredag sov jag 2-3 tim så behöver min kropp sömn i allra högsta grad. Så när jag väl vakande till liv ordentligt på eftermiddagen så kände jag för att få lite frisk luft.

Åt mat med dom & efter det har jag legat framför brasan, myst med hundarna & småpratat. Nu är jag hemma igen..

Det ska komma 50 mm regn har dom sagt, så det lär ta ett tag innan det slutar. Men det är mer än behövligt, det är underbar luft ute & det går att sova på natten nu... Inte för att jag klagar på värmen, för det är då jag mår som bäst & har minst värk!

Får se om jag orkar packa upp mina grejer som står i hallen.. Det har blivit en del & jag har inte orkat när jag väl varit hemma att ta tag i det. Sen tvätta upp kläder & sängkläder. Det är inge kul att se det när man går in i badrummet..

Nu blir det kudden igen & en tur i till staden imorgon..


Time to sleep..

Nu är det dax att natta...

Har inte kunnat gjort annat än att sova & vila idag heller.. Men det behövs imorgon blir det en tuff dag på många sätt & lång.. En av mina närmaste ska begravas... Så sak försöka få lite sömn innan det är dax att åka imorgon bitti.



Rendezvous 30/6 - 9/7 2010

Det är svårt när man har varit borta ett tag ifrån bloggen, det finns så mycket att skriva om. Men jag vet inte vart jag ska börja..? :S

Har massa bilder jag vill visa också...

Jag har ju bla varit på semester i norrland på ett rendezvous. Det var helt underbart på många sätt. Fint väder, vacker natur, roligt sällskap, god mat, massa skratt, fyllt av äventyr etc etc...

Det finns så mycket att berätta om den resan & stället vi var på, men då skulle det bli för långt inlägg så ingen skulle ha orken att läsa till slutet.

Men tänkte dela med mig av några bilder där ifrån. Tipin vi bodde i..



Detta skulle föreställa mitt & Lisa´s begravningståg, det vart inte lätt när Lisa säger att vi måste se allvarliga ut..

 

Hårtvättning, som tur var det första & sista gången. Resten av tiden kunde vi doppa oss i sjön.
Pappa njuter av att plåga mig, när han häller kallvatten i håret...


Fruktstund på fredagskvällen med hela trappers gänget inne på Saloonen Grizzly


Max alltid med såklart våran lägerhund, tar alla chanser han får att fånga pinnar.
Husse hade inte lätt att göra mål på honom..


Mr Tiff (dögrävar´n) & Gus River (prästen) in action..
På dagarna var det öppet för turister & då kunde man träffa på dessa 2 figurer.






Hela gänget samlat runt läger elden på kvällen


På tisdagen var vi på bäversafari.. Helt otroligt vad dom kan göra & vilket jobb!






Det var såå vackert i denna skog! Jag & Martin syns på bilden




"Bill & Bull", bad dom gå ur bild.. Syns vi? nej jag ser inte dig. Nej då kan vi inte synas nu...




En trött Max




Vi gjorde en utflykt till häxberget där man brände häxor på bål..
Mycket speciell upplevelse!




På torsdagen besökte vi en djurpark för att få se dom vita lejonen... Så coola!


Den vita tigern var såå häftig!


Jag fick en kontakt med den vita..
Vilket det finns ett video klipp på som jag hoppas på att få tag i..


Här höll Mr Tiff  till...


Utsikten var inte så dålig därifrån heller..


Här kan ni se saloonen Cimmaron i bakgrunden & det andra är Gus Rivers bostad


Saloon Grizzly




På vägen hem så passade vi på att hälsa på ett par vänner & hans husdjur...
Det är en pyton orm på 25 kg jag har runt halsen..




Sen hans albino kompis.. Något mindre, men sas vara bitsk


Nu har jag gjort ett försök i att ge er en känsla & inblick om vad jag har gjort, det är svårt... Fråga gärna om ni undrar.. Detta är ett axplock ur allt som finns. En helt fantastisk resa, bortom allt vad som heter bekvämligheter, klocka hade jag inte på mig under hela tiden heller. Så levde fullt ut i nuet!


Lite nytta gjord

Inte haft det så mycket bättre idag...

Men har tagit mig igenom dagen. Jag har i alla fall lyckats vattna blommor, gräs & dammusgit inne. Så är nöjd ändå. Recepten är ordnade också.

Blev bjuden på smörgåstårta hos min granne till middag, mycket gott! Vi hade en trevlig pratstund i trädgården.. Alla djuren var med såklart!

Skulle sätta mig nu & blogga om min semsester & lägga upp bilder, men då vill det inte sig. Så får göra ett nytt försök imorgon.

Nu ligger alla djuren utslagna, så funderar på att göra samma sak, det är ju en dag imorgon också..

Hoppas ni har haft en bra dag?!


Nu kommer bakslaget...

Det har varit en tung dag igen..

Det var gårdagen också men hade då ingen möjlighet att vila. Det har jag däremot gjort idag, hela dagen! Sovit från & till.. Hel slut! Har så ont i kroppen nu & i huvudet så ska lägga mig en stund på spikmattan & hoppas på några timmars sömn.

Imorgon måste jag få tag i ett nytt recept på Nobligan R som är slut! :S & lite andra små saker... Men viktiga. Hoppas också då på en bättre dag & lite mera ork.


Hemma igen...

För första natten på ett tag.

Har inte haft en rolig dag idag, med min värk! Det kändes redan när jag vaknade att det borde varit en dag jag skulle legat kvar i sängen. Men det gick inte när vi skulle åka till vikingabyn.. Så tog mig upp även om jag "inte" var vaken. Efter mycket om & men så kom vi iväg.

Det har varit lika trevlig som vanlig. Tänker göra ett inlägg endast om detta imorgon med bilder också. Nu har jag tagit en varm, skön dusch, ska lägga mig en stund på spikmattan en stund innan jag somnar. Så att jag ska kunna sova över huvudtaget!

För musklerna är spända som en fiolsträng i ryggen!

Katterna var mycket glada av att jag var hemma igen & hundarna somnade på direkten av trötthet. Borta  bra men hemma bäst som man brukar säga.

Hoppas på att få sova lite längre imorgon så att jag får bli ordentligt utvilad. Det behöver min kropp nu!




Nu har jag en dator igen!!

Nu så kommer jag äntligen kunna blogga igen & ha kontakt med alla ute i cybervärlden =0)

Tack vare min vän som är så snäll & lånar ut en dator till mig så jag ska kunna blogga! Inte många människor som är så snälla... Men jag har tur!

Har tillbringat min tid de senaste veckan uppe på gården, varit hem för att vattna blommor & mata katten. Så det är ingen ordning på någonting just nu.. Eller i alla fall inte så mycket rutiner.. Men det är väl så det ska vara, för att man ska må bra & orka med.

Nu sitter jag i saloonen, ska snart gå å lägga mig i Trapperkojan för att sova några timmar innan det är dax att kliva upp igen. För imorgon blir det ett besök till vikingabyn med barnen. Så då måste man vara någe så när pigg...



Sommar!!

Haft en bra dag trots hettan som är nu.

Jag klagar inte för när det är så här varmt så mår min kropp som bäst! Så man får anpassa sig helt enkelt efter värmen... Men det är lättare att vara på gården än hemma..

Har tillbringat natten som var i trapper kojan & hela dagen idag i stort sett på gården utom dom 2-3 timmarna vi var på stranden. Det var vi medans Lisa var till apoteket, så passade jag & barnen på att bada, åt en glass & njöt av sommaren.

Nu ikväll har jag borstat på hästen & mest varit tror jag. Man orkar inte så mycket mera än så när det är varmt. När det sen blir svalt på kvällen är man för trött för att börja med något. Vi tog in stona & fölen idag så dom slapp undan bromsen ett tag. Det är hemskt nu för dom! Bromsarna äter på dom så de är blodigt på djuvret.

Bazze & Nellie flåsar mest hela tiden var dom än är någonstanns. Sen är dom inte så smarta att gå å lägga sig där det är svalare, utan händger mig hack i häl hela tiden...

Får se om jag får låna en dator från & med i morgon...? Det visar sig... Vill ju blogga mina bilder!

Hoppas ni över lever värmen där ute...!




Tillbaka i verkligheten...

Hemma igen efter en underbar tid på Redezvouet i norrland.

Det var 10 dagar som var väl behövliga bortom allt vad bekvämligheter heter! Saknade det inte ett dugg heller för den delen. Vi tvättade oss i bäversjön på morgonen, en skön uppfriskning. Vi njöt av tillvaron & tog dagarna som dom kom. Gjorde en hel del spännande utflykter tillsammans. 

Dom dagar jag mådde lite sämre så kunde jag få hjälp med värken så kännde inte att det var till något hinder. Det var stek hett hela tiden där som hemma.
Har massa bilder som jag vill visa er, men tyvärr glömde jag kabeln hemma idag till kameran. För datorn är ännu inte fixad. 

Så ska försöka ladda upp bilderna senare ikväll eller i morgon.



RSS 2.0