TREVLIG HELG!!

 

Bilden tog jag på Öland i maj, till v. Bazze, mitten Tayla & till h. Prinsessan Nellie

Inte enligt planen, men blev lika bra ändå!

Planen var att åka till stranden, bada, äta lunch, fika, med Jennifer & barnen. Men sommarvärmen & solen dom lovat var borta. Istället öste regnet ner, åskade, senare mitt på dagen var det mulet. Vilket gjorde att vi sköt fram det istället, hoppas på bättre lycka imorgon..
 
Istället vilade jag länge, till någon gång efter lunch, hade svårt att
hålla ögonen öppna...
 
När ja väl kom igång åkte jag & besökte min tidigare granne & min vän Laila. Vi lyckades gå om varandra på midsommar, trotts att vi var på samma ställe! Men nu fick vi möjligheten att ses på en fika istället. Har hänt en del sedan jag bodde där, då märker man att tiden går... Hade det jättetrevligt, hoppas det inte dröjer ett 1/2 år tills nästa gång jag tar mig dit!!
 
På kvällen åkte jag en sväng till Tempus, blir alltid lika glad när jag ser honom. Han mådde bra, såg fin ut, & glad att se mig också ;-)

En sommardag i juni 2013

Vilken härlig, underbar sommardag!!
 
Idag har Tempus fått sina hovar puttsade av hovslagaren, dom ser riktigt fina ut igen & dom har kommit i balans igen efter ha varit snéverkade. Det känns riktigt skönt att det gick så fort att återgärda! Vi kommer fortsätta med korta intevaller så vi är säkra på att dom håller & är fina!
 
Tog en sväng till stranden på eftermiddagen med Jennifer & hennes barn. Riktigt skönt, var lite osäker på om det var badtempratur i havet? Men det är inte så öppet där, vilket gör att det blir några grader varmare i vattnet. Så jag har badat i havet idag :-) De tre tidigare gångerna i år har jag badat i en insjö, vilket känns lite fuskigt ;-)
 
Vad föredrar du att bada i, insjö eller havet?
 
Jag föredrar havet, det är vad jag är uppväxt med & det som känns mest narturligt. Sen gillar jag att kunna se i det klara vattnet, se ner till botten & mina egna fötter.
 
Bilden tog jag på Öland i Bödahamn där vi övernattade.

Skärgåden

Fantastisk avslutning på dagen/kvällen, vi tog ett dopp i sjön i närheten där vi bor.
 
Alldeles vindstilla, fåglarna kvittrade, göken gol, solen gick ner i horisonten, vattnet var spegelblankt, lungt, fridfullt & skönt. Ett lugn la sig över axlarna & jag sjönk ner på handukken, på berget, med en kopp te i handen, blickande ut över vattnet, insöp den fantastiska utsikten...
 
Kvarnudden
 
Njuter verkligen av att bo på landet nära havet, skulle gärna ha en sjötomt så jag bara behövde kika ut genom fönstret & kunna se vattnet, skärgården är fantastisk på många sätt & detta är det ena. Att bara ta en dopp på kvällen, simma några simtag, dricka en kopp te på bergsklippan innan man åker hem. Då lever jag!!

Vad får dig att njuta extra mycket av livet?

Midsommar 2013

Gör ett försök, precis när jag var klar igår, skulle publicera inlägget försvann allt.
 
Hoppas ni haft en trevlig midsommar!?
 
Min har varit lite upp&ner, vaknade med en fruktansvärd kramp i magen i torsdags morse, feber & hängig. Förmodligen för att jag har fuskat & ätit glass som innehåller laktos. Men det är ju så gott... Priset blev 3 dagar med diarré, feber & kramper... Så nu blir det inget fusk mera!
 
Lyckades ta mig iväg på midsommarafton, lite senare än tänkt, men ändå. Vi var bortbjudna till en av mina bardomsvänner med familj. Vi hade en lugn, trevlig dag tillsammans. Ganksa traditionell, silllunch, firande vid midsommarstången, grillat & jordgubbstårta. Vi var i samhället där jag är uppväxt en gång i tiden & även bodde innan jag flyttade nnu för 2 år sen. Vet inte när jag firade midsommar där senast, minst 15 år sedan! Var ungefär som tidigare, mer folk än väntat, trevlig stämmning, skillanden nu är att jag är vuxen & det är mina vänner som har barn. Kul att visa Jonne vart jag har firat under alla mina första 13 år, & få träffa lite folk från den tiden.
 
 
 
Är jätteglad att jag tog mig iväg & lyckades vara uppe på benen nästan hela dagen. Fick några tabletter, som gjorde att det stannade upp för dagen & jag kunde äta lite gott..
 
Igår var jag däremot helt sänkt!!
Men febern gav med sig senare på eftermiddagen & jag kunde sitta upp igen & börja äta försiktigt. Idag mår jag bra igen & njuter av solen, att Jonne är ledig.. Kanske blir det en sväng till stranden? :-)
 
Vad har du gjort under helgen?

Min vardag

En trög & sämre start på den här dagen. Med aloe heat lotion, lite massage (av mig själv), sträckt ut kroppen på golvet med benen i 90 grader, en extra smärtis & en liten vila på det så är jag som en ny människa & kan börja min onsdag! :-)
 
 
Hoppas ni hade en bättre star på dagen!?
Nu ska jag gå ut en stund med hundarna, njuta av solen som lyser idag, se om det finns några nya vackra, doftade blommor!
 
 
 

Idag brakade det loss ordentligt!

Det var med besked jag vaknade idag! Givakt i sängen, när åskan braka loss utanför, hundarna for in i hundrummet som var öppet, Tayla skällde & jag drog ur kontakter med en darrande hand... Länge sedan det åskade så ordentligt!

Fick istället lite målat madans jag väntade på att åskan skulle försvinna. Ville inte ta en dusch just då som jag tänkt. På gott & ont, blev lite sen istället till Jennifer, då det drog ut på tiden. Men vi hann ta en snabbfika :-) Innan hon skulle hämta sonen på dagis & jag skulle göra några ärenden... Ville göra de sista nu innan alla andra ska handla!!

Tyvärr kunde jag inte träffa min nästyngsta syster som fyller 17 år idag!! Men har ringt & grattat på telefon, pratat en stund..

GRATTIS på din stora dag! Hoppas vi ses snart... <3




Tänk att det ska vara så svårt ibland att få till...

Äntligen fick vi till en storhandling, det har helt enkelt inte blivit av, funnits tid eller ork. Det senaste månaderna har det blivit att vi handlat sporadiskt & mer eller mindre oplanerat.
 
Tycker personligen att det är skönt att storhandla en gång i månaden & där emellan fylla på med färskvaror som frukt, grönsaker & merjeriprodukter. Det vi handla idag klarar vi oss länge på! Samtidigt som vi inte behövde trängas med alla som ska fira midsommar & ska handla inför helgen, allt vårt är klart & vi kan koppla av.
 
Det blev lite gjort inne idag, vädret var mycket konstigt, ena stunden var det sol & nästa stund så öste regnet ner! Det är bra med sådana dagar också, för då slipper jag ha ångets för att det är fint väder när jag ska vara inomhus & pyssla. Nöjd med dagen, även om hälften av det jag planerat blev färdigt.
 
Bilden tog jag på Öland i maj vid Gråborg
 
Nu är det hög tid att lägga sig! Natti natti...

En vanlig måndag...

Ska försöka få igång min dag & få något vettigt gjort...
 
 Bilden tog jag på Öland i maj

Blommor i hela huset plockade i trädgården

Efter jag sovit bort halva lördagen, klivit upp, vaknat till liv i kroppen (så gott det gick) fick jag lite gjort... Har bytt ut alla vissna blommor till nya, utplacerade i huset, i badrummen, vardagsrum, kök, hall & i sovrummet.. Så nu kan jag njuta även inomhus av det vackra som finns på utsidan.. Det är alldeles för kort tid det blommar! Bäst att passa på ;-)




Ålandshav

Inte min bästa dag... Tar nya tag imorgon igen!




En bäver på gräsmattan!!

Firat i två dagar nu, igår var det Jonnes dotter T som tog studenten & idag fyllde Hanna år. Två roliga dagar & två helt olika dagar!

Stolt & glad för T's skull, att ta studenten är inte självklart eller lätt. Det är en milstolpe i livet & ett steg in i vuxenlivet.

Var helt förstörd i kroppen efter allt bilåkande. Som tur va fanns det massagetid för oss båda samtidigt. Det var ett måste för att orka sitta upp, kunna sova till natten. Det blev en massage som jag sent kommer att glömma. Känns som jag blivit överkörd av ett tåg, öm i musklerna, blåmärken, en hård men välbehövlig massage!!

Hon visste vad hon höll på med, lyckades komma igenom alla lager av knutar, släppte på spänningarna, domningar jag haft & blodet kunde strömma fritt i kroppen igen. Har inte känns så här på länge.

Kom precis hem ifrån Hanna, har ätit tårta å bullar. Vi fick syn på en bäver på mycket nära håll :-) Trodde inte va sant när den kom å gick över gräsmattan. Vi kunde nästan klappa den, med någon m kvar bara. Trodde inte det var omöjligt att få syn på en bäver, försökte få en hyffsad bild, men det var svårt i mörkret.





Pyssel, fix & saker att göra...

En ny vecka med nya utmaningar.. Tempus & Catch Up trivs riktigt bra ihop, följs åt i hagen, betar intill varandra. Tycker det är roligt för Tempus att dom trivs ihop & gillar varandra.

Har haft en dag med lite pappersfix. Det som alltid behövs göras, men en sådan sak som skjuts fram. Har lite kvar, men det får bli senare i veckan.

I övrigt hann jag inte med hälften av det jag tänkt göra idag. Sov längre än väntat, var riktigt trött efter igår, då vi fixade lite i trädgården. Då blir resultatet annorlunda, får tänka om & acceptera läget. Men något blir oftast gjort & jag är nöjd med min dag.

Huvudvärken har hängt med hela dagen, tänkte bli av med den nu i hjälp av sömn...

Natti natti

Sommarbete med en ny kompis

Ikväll släpptes Tempus in i en ny hage, ihop med en ny kompis :-D Dom nosade lite på varandra & sen hände inget mer, skönt nog. Istället var dom båda glada att komma ut på bete i en större hage, började därför beta direkt. Men tanken är att Tempus ska gå ner lite till i vikt & även Catch Up. Därför har några ston betat ner lite nu innan, då blir betet inte lika kraftigt till grabbarna. & dom kommer bli dessto snyggare!
 

Att vara med djur är en bra rehabilitering!

Igår var det dax för en ny uppdatering hos sjukgymnasten. Hon blev riktigt nöjd med resultatet ifrån förra gången. Hon kollade hur mycket rörlighet jag har fått i axeln & styrkan i armarna.

Det blir en fortsättning på min framgångsrika rehab, som består av umgänge med & runt hästen, för att ibland ta fram gummibandet. Vi hoppas att jag ska få en kontinuitet med hästen & ridningen. För det är ett bra sätt att träna min kropp i flera avseenden. Jag har inte haft någon typ av träning som jag har prövat under dessa 7 år jag varit sjukskriven som har fungerat en längre tid än 3 mån. Vi håller tummarna för att detta ska fungera nu!

Jag känner mig starkare & det är roligt, även om framstegen tar lite längre tid för mig.


Fick dra ut fyra tänder!

Idag var det Taylas tur att besöka veterinären. Upptäckte förra veckan att hennes tandsten kommit tillbaka, tandköttet var rött. Det var dax för en tandrensning!

Frågade igår om hon skulle sövas, det trodde dom inte behövdes, idag när vi kom så sa dom att hon skulle sövas. Fick lämna lilla Tayla alldeles ensam, hämtade upp henne några timmar senare när det var klart. Hon hade fått en spruta antibiotika pga det röda tandköttet. Dem tänkte först skicka hem oss igen med en antibiotikakur, för att komma tillbaka om 1 vecka. Men nu gav dom en spruta som bedövade smärtan, rensade alla tänder, drog ut 4 som satt löst...

Det är inte mer än 1 år sen hon rensade tänderna senast hos veterinären, men hon är den sortens hund dom har problem med tandsten. Trotts att jag underhållit under tiden hade det hunnit bli så illa igen. Kanske att vi behöver gå med kortare intervaller, kanske att plack off fungerar, specialfoder. Det finns en del åtgärder vi kan pröva, inget är säkert att det hjälper.

Det jag ska fortsätta med är att, ge henne stora kulor mat, underhålla själv, gnugga med en bit kompress 1 gång/v. Sen får jag se hur det ser ut om 6 månader, om det är dax igen. Hon ska gå på en antibiotikakur 10 dgr nu.

Frågade om man får ta ut fler tänder, hur klarar sig hunden? Svaret var att vi har så bra hundvård i Sverige, maten går att blöta, så dom klarar sig trotts om dom skulle vara tandlösa. Nu hoppas jag det inte går så långt...

Taylis var superduktig idag, är en stolt matte!




Hundarnas tid

Blev riktigt dålig igår, efter jag badat Bazze. Visste att jag inte var på topp innan, men tänkte inte att jag var helt slut. Illamående, svettningar, värk, huvudvärk o.s.v.

Fick lägga det andra planerna åt sidan testen av gårdagen. Blev att lägga sig tidigt!

Idag var jag lite piggare. Kunde fortsätta med det jag påbörjade igår. Badade tikarna, dom är lite lättare för att dom har betydligt mindre päls än Bazze. Nu är dom lika fina, mjuka i pälsen & en doft av rent ;-)

Imorgonbitti ska Tayla bli fin i munnen också, då tas hennes tandsten bort! Hoppas allt går bra.

Några timmars vila innan en ny spännande dag börjar...

Bazze nybadad

Äntligen tog jag tag i det. Har varit påväg länge.. Vår kran i stallet frös sönder i vinter, vilket gör att jag inte kan använda badkaret som är avsett för att bada hundar i. När den ännu inte är lagad & jag inte kan vänta längre, badade jag honom inne i badkaret. Lite omständigare, tar lite längre tid & gör ondare i ryggen, men fint blir det ändå! :-D

Nu är han extra blank, mjuk & fin!




Trevligt med spontana besök!

Förra inlägget jag skrev försvann... Gör ett nytt försök nu. Önskan var att jag hade haft ork idag, kunnat sitta vid datorn & lägga upp bilder som jag tagit med systemkameran. Men det får bli en annan dag, synd, tråkigt att behöva skjuta fram det hela tiden.

Blev en lugn lördag idag, planen var att Jonne skulle jobba, men han blev hemma. Vi tog vara på dagen genom att åka till handelsträdgården, inhandla lite nya uteblommor. Tog en omväg & titta i byn jag har växt upp & när vi ändå var på språng & i närheten, ringde jag Jennifer. Lyckligtvis var hela familjen hemma, vi kikade in på en "snabbfika" 3 timmar! ;-) Kan också tolka det att vi hade det trevligt! :-D

Första gången Jonne var med dit, & träffade hennes barn & sambo. Hoppas & ser fram emot många fler tillfällen!!

Tack vännen för fina armbandet!

Natti natti

RSS 2.0