Core healing

Hoppas du har haft en härlig helg?!
 
Vi har haft det toppen! Var på harmoni-expo mässan idag igen. Massa härliga människor och intressanta möten. Tog en prova på behandling, core healing, fantastisk. Allt släppte i nacken, hettan försvann, värken, kotan kom på plats igen, ryggraden kändes stark och rak framförallt. All stress jag bar på, skuld, som uttryckte sig i smärta är borta. Det var precis rätt för mig. Nu ska jag fortsätta jobba på att säga NEJ, bejaka tankarna och sen släppa. Detta gjorde att jag med lättare steg kunde ta mig runt mässan under dagen.
 
 
 

För att få livskvalité krväs ibland ett eller fler hjälpmedel.

Sitter nu lite trött i sängen efter en lång dag på harmoni-expo, den alternativa mässan.
 
Det har varit en dag fylld med inspiration, intressanta möten med människor, många intryck, första gången med rullstolen. Var där redan lite innan dörrarna öppnades, sist var det nämligen en jättelång kö. Det vi inte tänkte på med rullstolen behövde inte köa idag, gick in i en bakdörr för rullstolar. Det gjorde inget, ute i god tid, det var lite folk, därför kunde vi i lugn och ro ta runt ett varv utan någon trängsel. 
 
Men utan rullstolen hade jag inte orkat idag, kroppen värkte redan när jag vaknade, hade inte tagit mig runt gående. Idag kunde jag altinera mellan att rulla lite själv, Jonne sköt på och jag gick. Funkade hur bra som helst, all ångest jag byggt upp och föreställningar att det skulle kännas konstigt, folk skulle behandla mig annorlunda på ett negativt sett, känna mig begränsad. Tvärtom, detta gjorde så jag behöll min kraft och ork, jag kunde "gå" fram och tillbaka utan tänka på hur tar jag mig runt, tillbaka utan värk. Den är dessutom skön, får inte ont i rumpan, känns som om det var lyckat beslut och att vi prickade rätt från början.
 
Detta gör stor skillnad, gör oss mer fria, kunna göra fler utflykter, kunna utsätta mig för längre transportsträckor. Det har varit en lång bearbetningsprocess sen Jonne nämnde detta med rullstol första gången, när jag väl tog beslutet tog det inte allt för lång tid innan jag fick den. Det handlar om att se möjligheterna, ta utmaningarna och få livskvalité. Detta ger mig det, kunna gå på tex en mässa, hur många varv jag vill, inte behöva tänka kroppen inte skulle orka.
 
Livskvalité är alla människor värda och ibland krävs det olika typer av hjälpmedel för att få det. Lyssna reda på vad du har rätt till, fundera hur du vill förbättra för dig själv, ta ett beslut och gör det till verklighet!
 

Min livskvalité, njutning, en dag på stranden, havet, sommar, naturen...

Rensa, fyll på, med hjälp av en promenad

DAGENS BUDSKAP
 
Promenader kan göra dig mycket gott, rensa i huvudet, organisera, släppa jobbiga tankar, prata med sig själv, vara kreativ, ge ny inspiration, få nya genialiska idéer!  Det finns inget som drar ner än mer som tung & negativ energi. Därför är det bra att kunna rensa på något sätt. Mitt råd till dig är att idag i fina vårsolen ta på sköna kläder, bra skor, ta en lång eller kortare promenad. Andas djupt, ta in den friska luften, låta den rensa kropp och knopp. På så sätt fylla på med ny energi efter arbetsveckan, rensa det som varit, ladda inför en härlig helg. Då är en promenad mycket bra, det kan dom flesta göra också, ta en där du bor, jobbar eller stanna i ett fint naturområde på vägen hem. Ta in ljusa tankar, ljus energi, fina färger, du kommer känna dig upplyft efter.
 

Har tagit första fikan ute i solen idag. Jonne är ledig, vi storhandlade på förmiddagen & passade då på att köpa hem en god bakelse till fikat. Nu ska jag vidare till hästen för andra gången idag & få njuta...
 
 

Sol,frisk luft ger ny kraft!

DAGNES BUDSKAP
 
Tänker gå ut, njuta av vårsolen, varma vindarna, fågelkvitter, allt som börjar leva och kommer upp ur jorden.
 
Ta vara på tiden som är nu, den kommer inte tillbaks. Har du några minuter på lunchen gå ut, ta frisk luft, samla ny energi, även om det bara är 5 minuter, då orkar du bättre i eftermiddag. Vi behöver sol!
 
Önskar er en härlig torsdag!
 

Ergonomi, anpassningar..

Tiden har inte funnits för att skriva idag.
 
Besiktigade min bil idag, det var allra första gången och klarade sig. Nu är det 2 år till nästa gång.  Därifrån åkte jag till Tempus, mockade, fixade, logerade honom med 2 linor, riktigt duktig har han hunnit bli. Lite nerverna på utsidan idag när det blåste.
 
Stressade hem för min arbetsterapeut skulle komma och titta på min arbetsstol & moppe. Hon var försenad, vilket gjorde jag hann varva ner lite emellan. När hon sen kom, kikade vi på min arbetsstol. Jag får nu bara ont när jag sitter i stolen framför datorn, den ska avlasta, vara specialanpassad och jag ska slippa få ont. Det visade sig var inte mycket som stämde på den. Fötterna når inte ner till golvet, armstöden sitter för långt ifrån kroppen och för långt fram, ryggstödet har inte korrekt vinkel och av fel modell, det behöver finnas en elektrisk broms, ett fotstöd. En hel del att göra. Nu är allt nerskrivet, hon sänder remiss till Sodexho, jag får en tid pröva ut en ny. Moppen ska vi också be en specialist titta på, jag sitter inte bra, ryggstödet ger inte stöd för ryggen.
 
Mycket detaljer är det att tänka på. Vilket alla borde göra egentligen om kroppen ska hålla länge. När jag som har ont blir man extra känslig och blir tvungen att göra vissa förbättringar. Men det är lätt att bara köra på. Det finns så himla mycket olika ergonomiska förutsättningar för alla idag.
Det är klart, anpassningar tar tid, du behöver fundera på vad du vill anpassa, vart man kan få hjälp, vad man som anställd kan önska, vad som finns att få osv. Men jag kan säga att det är värt det alla gånger om, när man har tagit sig tiden, kollat på olika alternativ, utrett och hittat det som passar.  
 
Ett tips till er ALLA se över vad ni har, mår kroppen bra av det eller har du mycket spännigar och ont?

Ge kärlek är en fin gåva att få

DAGENS BUDSKAP
Kärlek, kärlekshandlingar.
 
Ge någon kärlek eller visa kärlek, är en fin gåva att få. Det kan vara det lilla eller det större. Vi tar ofta varandra för givet. Ibland blir vi inne i oss själva för mycket vi glömmer visa någon annan kärlek. Tänker för stort, det inte blir av! 
 
Kärlek behöver inte kosta något, det kan vara en tanke, handling eller fysiskt. Istället för att göra en för stor sak av det, tänk litet.
 
Jag försöker visa kärlek till människor, genom ge en kram när någon är behov av en, ge en present utan att kosta massa pengar eller vara stort, kanske något jag har gjort själv, utan det förväntas av mig. Säga något kärleksfullt, tala om jag älskar dig eller tycker om. Finnas till när en vän, anhörig är i litet eller större behov av stöd & kärlek. Det kan också vara ett gulligt sms, en lapp på kylskåpet. Vi tycker det ska finnas en anledning för att höra av sig, det behöver det inte vara, vi kan bara ringa upp & säga något fint. Finns hur mycket som helst vi kan göra genom kärlek. Tänk få visa eller ge kärlek till någon annan som kanske inte har så många runt omkring sig, eller lite extra inför  någon man tycker mycket om!!
 
Kärlek är viktigt i våra liv, får man inte kärlek är det något som fattas, det kan bli väldigt tomt. Ofta får man kärlek genom sin partner, alla lever inte med en partner. Kanske får man det genom sin familj, alla har inte en familj. Kärlek kan man aldrig få för mycket av! Har du hört någon säga, nu har jag fått så mycket kärlek, jag inte kan ta emot mer!
 
Försök ge/visa två personer kärlek redan idag. Vill gärna höra vad ni gjorde sen för att visa kärlek.
 
ALLA ÄR VI VÄRDA KÄRLEK!!
 
 

Fanns inget som hjälpte!

Min kropp sa upp sig igår, den ville inte sammarbeta över huvudtaget!
 
Huvudet var som en tickande bomb, kroppen molade av värk & spänningar i musklerna. Sov fram till 10.30, lag mig igen vid 13 tiden, var uppe mellan 14-16, lag mig i sängen igen, sov 2 timmar. Uppe 1 timme mellan åt lite & mockade åt Tempus. Gick & lag mig igen kl.19 & sov tills idag kl. 07.00! Trött kan man säga. Försökte med allt för att bli piggare, mediterade, låg på spikmattan, sov, var ute tog frisk luft med hundarna på tomten, kylde nacken där det var som mest svullet & spänt. Men det enda som hjälpte vara massa sömn!
 
Igår vart inte mycket gjort med andra ord!!
 
Men idag mår jag bättre & kroppen gör inte lika ont längre.
Startade dagen med att släppa ut hästarna i morgon solen, kan inte bli bättre start på dagen!
 
Önskar dig en härlig solig tisdag!
 

Klippa band, släppa taget & gå vidare

Just nu vill Tarzan ha min uppmärksamhet, släppte precis in honom. Han hoppade upp i mitt knä, lyfte honom åt sidan, nu sitter han bredvid mig, spinner som en tröska & vill att jag ska kela istället. Det är mysigt med djuren för behöver jag lite närhet finns det alltid någon som kan tänka sig att "kramas" & dom ger mig villkorslöskärlek!
 
Tänk om vi kunde efterleva djuren mer, titta på deras överlevnad. Känner djuren en jobbig/negativ/tung energi skakar dom av sig den, har en otrolig förmåga att släppa & gå vidare. Tycker det är mycket intressant! Vi lägger in känslor & tankar i allt vi eller andra gör, det ställer till det för oss i förlängning. När vi samlar på oss alla negativa/tunga energier, läggs dom i en tung stor ryggsäck vi måste släpa runt på. Ju mer vi samlar & ju mindre vi skakar av desto tyngre blir säcken! Det håller i sin tur oss tillbaka & vi kommer inte vidare även om vi tror det. Allt blir suddigare & suddigare, till slut vet vi varken ut eller in. Den som gått under många år & samlat i sin ryggsäck påminns emellanåt om den, genom att röra upp i ens liv. Tar lång tid göra sig av med allt. Men allt går!
 
Det vi borde göra är att notera den negativa/tunga energin, andas, släppa taget & gå vidare. Det är något vi får praktisera hela livet, men ju bättre vi blir desto effektivare & mer framgångsrikare blir vi.
 
Jag ber om att få släppa taget om all negativ energi jag dragit till mig under dagen när jag lägger mig.
De kan du också göra, ta hjälp av en ängel, Gud, Buddha, Jesus eller det du tror på & som känns bekvämt. Be att få släppa taget eller klippa alla negativa band du (jag) samlat på dig (mig) under dagen. Ta några djupa andetag, för varje andetag släpper lite. Känn hur det blir lite lättare att andas. Inget underverk sker över en natt, det krävs tålamod, som att skala en lök, ett lager i taget, mer klarar man inte. Men gör du det varje dag kommer du märka skillnad & för varje gång blir ryggsäcken lite lättare.
 
Lycka till!!
 
 
 
 

Förlåt, förlåtelse tar dig vidare.

Helgens budskap
 
Glöm inte att förlåta varandra, imorgon kan det vara försent, då förlåter du aldrig dig själv.
 
Förlåta kan vara svårt, känslosamt, jobbigt & kännas omöjligt!
Men göra det är skönt, viktigt, modigt & starkt. Har hört någon säga, jag tänker inte förlåta, det känns som jag sänker mig själv då. Tvärtom, att förlåta en annan människa, situation är starkt! Du höjer upp dig själv, stärker dig själv, känner dig duktig, det blir en lättnad. Framförallt kan du gå vidare. Att inte förlåta betyder dulever kvar i det gamla & förflutna. Det kommer hålla dig tillbaka, du kommer undvika situationer, undvika möten & inte komma framåt i din egen utveckling.
 
Förlåt är ett starkt ord & viktigt. Pröva med att förlåta någon du har dig nära, känn efter hur det känns? Du kommer känna dig upprymd efteråt. Det är bättre vara ett bra förgångsexempel, förlåter du är det större chans du blir förlåten. Förlåtelse föder kärlek och kärlek är något vi alla vill ha!
 
Det är också lika viktigt att kunna förlåta sig själv, när man gjort något dumt. Då går du vidare & tar det som en lärdom. Istället för att tänka, jag förlåter aldrig mig själv & fastnar i det förflutna.
 
Förlåt dig själv, andra, nära, kära & varandra! <3
 
Sommaren 2013 juli i skärgården.

Lätt att skjuta fram, tänka jag gör sen...

Tiden som gått av den här veckan har varit svårt få det räcka till för Tempus. Men vi tar nya tag imorgon. Vi har alltid en ny chans imorgon att börja om. Det är lätt att klanka ner på sig själv & ha det som ursäkt för inte ge sig själv en ny chans.
 
Det jag däremot fick till idag var en fika med min gammelfarmor, tycker om henne väldigt mycket. Alltid är det lika trevliga, roliga, mysiga möten vi har. Har många gemensamma intressen som det är kul att få dela med sig utav. Idag hade jag med mig en present till henne, fotografier i ramar, 1:a är på 5 generationer, henne själv, min farfar, pappa, bror & brorson. Inte illa! Tänkte att hon ville ha ett minne på alla tillsammans, tog det på dopet för länge sen. Den andra  ramen var ett fotgrafi på mig & Jonne tillsammans. Hon har mest bilder på mig från när jag var liten, tänkte det kunde ha ett lite nyare ;)
 
Vill ta vara på tiden vi har tillsammans, vi vet aldrig vad som händer imorgon. Då menar jag inte vi ska vara oroliga, men det är lätt att skjuta upp saker, tänka jag tar det sen. Då kan sen vara för sent, önskade jag hade åkt förbi, sagt det jag tänkt på osv.. Därför har jag tagit tag i det nu, försöker så gott det går hälsa på en dag i veckan & ringa någon gång. Det känns inte som en uppoffring, snarare väldigt värdefullt, ömsesidigt, roligt.
 
Vi tittade på bilder som jag tagit från resor/utflykter. Det är roligt när jag får höra hennes upplevelser om samma platser. Själv har hon rest mycket runt i Sverige, gillar att fotografera & se natur, städer, omgivningen. Därför blir berättelserna så målande & vackra. Likadan är jag själv, inspireras därför av henne. Hon har många historier om varje liten plats & händelse. Älskar bara sitta & lyssna...
 
För ge lite extra idag fixade jag hennes naglar, säger själv hon är lite för darrig på handen. Vem är inte det, hon är 93 år då får man vara lite darrig. Jag hade med mig nagelfil, nagelolja, nagellack. Gjorde dom riktigt vackra, hon kändes sig mycket fin, det gör min dag. Få ge henne ompyssling, omtanke, kräver inte mycket av mig, lite tid. Se hennes ögon tindra av glädje är nog tillräckligt för att göra om det 100 gånger till! All kärlek till min g. farmor Karin <3
 
Krama om varandra, glöm inte, skjut inte fram.
 
 

Ge komlipnager

Dagens budskap
 
Vi bryr oss om varandra, tycker om varandra, har roligt tillsammans. Ibland glömmer vi bort att ge komplimanger, säga till personen; jag bryr mig om dig, jag gillar dig, jag tycker om att vara med dig, blir glad när jag är med dig, osv. Ge en komplimang idag till någon/några, det behöver inte vara stort, den lilla betyder mycket. Du kan göra någon annans dag fantastisk & vem vill inte det. Någon som har en dålig dag, du har möjlighet att ge en komplimang & vänder dagen. Ser du något du gillar hos en annan person, säg det!
 
Komplimangen till er från mig blir; jag blir glad & varm för era fina kommentarer. Det gör min dag! Ger er en stor kram!! <3
 
 
Öland maj 2013

Bazze, Bazzelito 9 år!!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Bazze´s födelsedag!
Hela 9 år blir han, kan inte förstå att jag haft honom så länge! Vi har gått igenom mycket kul tillsammans, han är min trogne följesvans. Han lämnar helst inte min sida, (kan ibland bli lite jobbigt) men han vill bara väl. Det finns inget ont i honom, bara massa kärlek <3
 
Kärlek, respekt, vänskap <3
 
 
 

Dina känslor

Ta kontakt med dina känslor, hur känner du dig idag?
Lycklig, ledsen, glad, kärleksfull, känslosam, vilsen, arg, nedstämd.
Ta reda på varför du känner som du gör.
Om det är en negativ känsla, ta in den, känn den & släpp taget om den. Omfamna dig med kärlek, ett vackert ljus & värme. Om det är en positiv, sprid den till andra..
 
Önskar dig en dag med härliga känslor...
Öland maj 2013

Alla har vi behov, glöm inte se dom hos andra

Tempus var sällskapssjuk idag, på ett sätt som jag inte vet om jag sett honom tidigare?
 
Idag fick Tempus gå ut i hagen bredvid sin egna, då hänganordningen till hans hö nät gick sönder igår. Han var inte riktigt tillsfreds med att stå i den hagen. Öppnade därför upp mellan hagarna, nu kan han gå emellan som han vill. Då i alla fall kom han fram till mig, ställde sig ganska nära, som om att han ville säga mig något. Där stor han sen kvar, vi hade en pratstund (intuitivt) & myste. Det var jag som till sist gick därifrån.
 
Det är viktigt att stanna upp, känna in & se behov. För behov har vi alla, vare sig kan prata verbalt eller inte. Idag hade Tempus behov av närhet & någon som lyssnade. Kände därför trots att klockan sprang iväg att jag inte kunde bara åka hem. Därför tog jag in honom, borstade av honom ordentligt & han fick lite extra omtanke. Skulle kunna stå hur länge som helst nu under fällningsperioden....
 
Nu ska jag rensa mina tankar, klippa negativa energier, tacka för & tänka på allt fint jag varit med om idag <3 
 
 
 
 

Se det vackra!

Fick ett leende på läpparna när jag drog bort gardinen i morse, solen sken, det glittrade i snön & landskapet var fantastiskt vackert!
 
Glöm inte bort att andas, andas djupt & lugnt emellanåt, ta in allt positivt i ditt liv! Se allt det fina, nära, kära, barn, djur, hälsa, ögonblick, det vackra i ditt liv.
 
Du är värdefull!
 
 
 
 

Nu har vi prövat i 4 veckor

Hoppas ni tog erat tillfälle att skämma bort er. Jag själv spelade skön lugn musik, lag mig under filten på soffan & mediterande.
 
Bazze fick sin 4:de massage idag, tyvärr blir det inte den skillnaden vi önskar. Det är likadant när han kommer tillbaka efter 1 vecka. Önskade spänningarna skulle ge med sig & jag skulle märka större skillnader dagen efter. Den har gjort skillnad till en viss del, men vi tror spänningarna kommer av stressen han bygger upp inom sig. Det är bättre än när vi började, nu är det samma från vecka till vecka. Emma föreslår att investera i en apparat som jag kan göra massage på honom oftare hemma (den är gjord för människor & går använda på hundar). På så vis släppa på spänningarna han bygger upp under dagen. Han är en känslig hund som påverkas mycket av allt runt omkring & har svårt att komma ner i varv, som säger sig självt.
 
Öland maj 2013
 

Ge er själva något,

det behöver inte vara något materiellt, kan vara något annat som en fin tanke, en promenad, kärlek, omtanke. Vi gör det alldeles för sällan, alla måsten som finns & tar upp våra liv. Ta en paus, blicka ut i naturen, utanför fönstret eller tillbaka på ett fint minne... Blicka bort mot horisonten, se vad som finns där.
 
Kärlek, omtanke & lycka..
Ute på Ålandshav

Fina själar som ger varandra kärlek

Hade inte kunnat tro det jag fick vara med om igår skulle ske för ett år sedan!
 
Hade en fantastisk dag med fina människor, massa kärlek, änglar, energier & vackra själar! Orken hade jag egentligen inte, ha dessa människor runtomkring mig lyfte upp min kropp. Jag fick lära nya saker om mig själv på ett sätt som är få förunnat. Kanske inte klickar när man möts i andra sammanhang men med dessa energier förs vi samman & skapar en grupp som fylls av massor av lustfylld kreativitet.
 
Min önskan är hitta ett sätt leva med min kropp. EDS:en får inte tar över mitt liv, jag vill ha något att säga till om & hitta vägar som fungerar för mig. En vardag som fylls av goda energier, kretivitet & lycka!
 
Det önskar jag ALLA andra människor också på jorden oavsett syndrom eller inte!!
 

Bilden togs på Öland i maj 2013 
 
 

Ett välbehöligt & mysigt spabesök

 
Vad mer kan man önska sig, ett spa som ligger 15 km från där jag bor som ligger i skärgården.
 
Det är öppnade för snart ett år tillbaka, det är en konferens anläggning sen tidigare. Men nu har dom satsat & byggt ett spa på anläggning. Nu när Jonnes dotter T fyllde 20 år kände jag att det skulle passa med en dag tillsammans med lite avkoppling. Det blev en av presenterna från oss. Vi anlädepå fredag förmiddag. Hade hela spat för oss själva, med en 37 grader varm pool med underbensvattensmassage, bastu med utsikt över skärgården, ångbastu, relaxavdelning & ett gym. Vi spenderade 5 timmar där, en helt perfekt dag!
 
 
 

Ska försöka att göra ett besök där emellanåt, för att låta kunna kroppen återhämta sig. I ett varmt bad som detta mår min kropp som bäst & jag kroppen får en möjlighet att slappna av! Det är som balsam för själen.
 
 

Vad skulle jag göra utan djuren..

Varit helt slut efter min PW! Krafterna tog slut, min sjukgymnast tyckte det inte var ett jättebra val. Kanske ha som mål framöver men inte börja med en PW på 30 min... Men ja var glad & stolt just då i alla fall ;-)Men fyllde på med lite energi ikväll när Jonne mockade åt Tempus. Fick komma hemifrån, andas frisk luft & klappa på honom, de är helande, om inte annat för själen...Får frågan emellanåt om det inte är jobbigt med alla djuren (3 hundar, 4 katter & 1 häst)!? Visst det kan väl vara jobbigt ibland som allt annat. Men större delen är det inte de! Dom ger mig glädje, gör mig lycklig, ger mig motion, en anledning att kliva upp på morgonen m.m... Dom är en stor anledning till att jag orkar ta mig upp ur skoven. Vet inte vad jag skulle göra utan dom helt enkelt!?

Massagen på Bazze ger resultat!

Idag har Bazze fått massage igen, det går sakta framåt.Vi fortsätter med massage 1 gång/veckan. Det ger bra resultat & back in track täcket bibehåller resultatet från massagen. Pratade om att fortsätta ha det dagtid då han är aktiv & ibland spänner sig. Så småningom kommer vi trappa ut massagen & ev börja med simning beroende lite på hur det går. Jag själv fick vårkänslor, energi & tog en PW med Tayla i eftermiddagssolen.. Helt slut under kvällen, feber å trött. Men det var en härlig stund vi fick! Såg krokus i vägkanten, uven hoade i skogen & fågelsång där vi gick. Imorgon blir det nya tag!

Allt får ett nytt liv!

Borde släcka lampan nu! Ögonen bränner & det är grus i dom...

Fick ny energi av att ta ett varv i trädgården, se allt som vaknar till liv igen. Snödropparna blommar, tulpaner, påskliljor, rabarbern & andra vårlökar tittar upp ur jorden. Det kliar i fingrarna att få sätta igång! Dax att börja så lite frön så det blir något gott att äta eller krydda mat med. ;-)

Persiljan har kommit upp, någon av salladsorterna & morot har överlevt vintern. Älskar den här tiden & framåt när man känner att allt har ett liv!

Imorgon är det dax för Bazzes tredje massagetid, det går framåt. Men nu ska jag släcka lampan, god natt <3

Enkelt & snyggt!

Enkelt är fräscht, ibland vill jag inte ha för mycket. Det som inte man ser här är det diskreta glittret över hela nageln som syns i vissa sken...
Saker faller på plats...

Det har varit saker varje dag nu, försöker hinna med, orka & må bra. Har kännt mig ganska trött, har inte orkat på kvällarna, vilket inte alltid är så roligt att inte ha orken kvar till att umgås med Jonne när han kommit hem.

Men Bazze har träffat Emma igen, som var mycket positiv efter förra veckan & se resultatet!

Jag har träffat min sjukgymnast, tejpat axeln ordentligt! Pratat med ortopeden, det blir operation om ett par månader.

Fixat avloppet under diskbänkenen som inte fungerat på nästan 2 veckor.

Kikat på ny dator, skärm, etc för ergonomin skull. Orkar nu bara sitta korta stunder, & behöver titta på vissa anpassningar.

Idag fick jag hem rullstolen! Jippi, eller!? Missförstå mig rätt, det är såklart blandade känslor..

puh.. Mycket är det att hålla reda på.

Nu ska jag ta igen mig, sova & förhoppningsvis orka uppdatera här lite mer imorgon...

natti natti

Hämtade andan & ny kraft

nere vid viken till havet...Det var så fridfullt! Knäpptyst, stilla, fuktigt i luften, solen hade gått ner, det var blankt på vattenytan, bara jag & Nellie. Njöt av stunden, andades in den friska luften som doftade underbart friskt, fyllde min kropp med ny luft, energi. Satt mig ner en stund på bryggan, blickade ut i intet, såg vad som fanns runt omkring, Nellie lag sig ner på bryggan, tänkte tanken om hon skulle hoppa i. Vackert, havet, bergen, spegelbilden av skogen, himlen, husen låg öde på andra sidan viken, det var alldeles tyssst...

Prövar behandla Bazze med massage

Nu har Bazze fått sin första professionella massage. Vi har besökt hundfysioterapeuten Emma. Hon jobbar där jag hade min arbetsprövningen. Det gick jättebra för Bazze, han svarade bra på massagen. Hon förklarade att har att göra med att han är van. Han fick en timmes massage, på rygg & ben. Det tog inte lång tid tills han blev avslappnad som en trasdocka, njöt till fullo! Han älskar att få beröring, massage & uppmärksamhet. Har under en tid tänkt köpa ett Back on Track täcke. Nu slog jag till på ett nättäcke, fördelen med det är att han kan ha det under sommaren också & nu under sitt vintertäcke. Det går att ställa in på bringar & framåt i nacken då det ligger så bra som möjligt. Nu i början har han det några timmar för att vänja kroppen. När han blivit van kommer han kunna sova med det & ha det längre på dagarna då det behövs. Jag började med 2 timmar morgon & kväll. Sen har jag ökat lite varje dag. Det märks skillnad efter, där han har diskbråcket blir det mjukare & han är mer avslappnad. Efter vi bytt sort på medicinen blev han lugnare & nu efter massagen märktes det större skillnad. Vilket känns mycket bra så det vi prövar & min känsla stämmer. På tisdag nästa vecka är det dax igen för massage.

RSS 2.0