Från gammalt till något nytt

Har länge varit sugen på att måla om en mindre byrå vi har i hallen. Köpte den för många år sen och den har ändrat färg och blivit lite fläckig. Med lite färg tänkte jag att den blir som ny, för det var inget övrigt fel på den.

I lördags när vi var utomhus, solen sken och Jonne höll på montera ner en del av räcket på altanen, då tänkte jag att nu är det ett bra tillfälle. 

Fram med slippapper, pensel, lasyrfärg och inspiration.

Före och efter 

Är nöjd med hur bra jag lyckades,  för att lasyr är mycket svårare än en täckande färg! 

Jonne blev också klar med rivningen. Det har varitin önskan länge av fler anledningar. Men det får bli ett annat inlägg 😉


Syrénens ljuvliga doft!

Njuter extra mycket nu när allt vackert blommar och som doftar ljuvligt i trädgården/naturen!! Tar mig en titt så ofta jag kan och tar ett extra djupt andetag för att känna dofterna lite extra! Syrenen är i full blom, väntar spänt på pionerna!! 


Önskar er alla en mysig och trevlig helg! Passa på att stanna upp en stund och känn dofterna som sprider sig just nu!! 

Kram
Madeleine 


Long reinning

Igår (tisdag) prövade jag och Tempus på long reinning för första gången. Det var spännande med något nytt. 

Det är som dressyr, men bredvid hästen. Enkelt träns, längre tyglar tex gramantyglar. Sen går du intill bakbenet på hästen, har yttertygeln över ryggen på hästen och den andra bara rakt bak. Du ska ha kontakt med bettet men behöver inte hålla spänt. Sen går du med hästen och gör olika övningar. Precis som när du sitter på. 

Fick göra serpentiner, skänkelvikningar, förväntar öppna och trav i form 

Jätteroligt! Tiden gick superfort och Tempus var mycket duktig och jag skötte mig hyfsat. Instruktören var tydlig och bra på att förklara vilket gjorde det lättare för mig. Vill absolut göra det igen. Kommer alternera detta med tömkörningen. 

Kan erkänna att det kändes i många kroppsdelar i efterhand. Gå i sanden, ett 40X20 m ridhus, i 45min! Ny kompis i stallet

I fredags flyttade en ny hästkompis till Tempus in i stallet, D-ponnyn Twixi. Tempus är nyfiken på den nya damen, men Shakira tillåter inte honom närma sig!  Hon föser iväg honom bort från Twixi och vill ha honom för sig själv. Tempus låter stona hålla på bäst dom vill. 

Idag fick dom gå ut på betet i några timmar för att vänja in sig. När jag och en annan tjej ska hämta hem dom igen börjar Shakira brösta upp sig, få en hals som en hingst och frustar.

Tempus är mycket attraktiv just nu! 

Twixi försöker närma sig, men Shakira blänger surt och har svårt att koppla av.

Tror det var 30 min Shakira gnäggade efter Tempus lämnat hagen innan hon lugnande ner sig, men sen när han kom tillbaka drog det igång igen! 

När jag sen släppte ut Tempus igen börjar dom om igen direkt,  då la Tempus lite irriterad öronen bakåt. Tur att jag har en så cool häst, som inte bryr sig mer än nämnvärt när dom håller på. Dom kommer komma överrens om ett par dagar, snart ska Zoho och Pandora göra dom sällskap också.

Välkommen Twixi och matte Linnea!

Sveriges nationaldag

Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!! 

Dagen blev inte som jag planerat och önskat då min kropp sa upp dig idag! Efter ett X antal timmars vila tvingade jag upp den för att baka en knäckig rabarberpaj, med karamelliserat smör, vit choklad och hasselnötter dagen till ära. Något ville vi fira med.


Fick användning av min nya våg som jag fått i present.

Så här blev den, flaggor som jag knåpade ihop, lite syren och penséer som dekoration.

Mysigt att gå ut i min egna trädgård, få plocka rabarber och blommor. Sommar, lycka och välmående!

Tog mig också kraft idag att åka med till Tempus, när ja såg honom kände jag kärlek & styrka. Han har fått byta hage nu inför betet, finns ingen gladare än han. 

Vi har ätit första middagen på altanen, mycket mysigt. Skansen som vi tänkt åka till såg vi istället på TV. 

Det känns som jag firat en del idag i alla fall, på vårt vis. 

Har du firat Sveriges nationaldag? 

Stor kram till alla! 

Fjärilar på en pinne

Köpte en regnmätare för 1 år sedan till Jonne för att han önskat ha en i trädgården. Tyckte att den redan då var tråkig, men på något sätt skulle jag kunna pimpa till den!?

Den har sen stått i ett hörn bortglömd tills jag hittade den för ett par veckor sedan. Då kom jag på vad jag ville göra med den. Hade köpt sprayfärg som jag skulle ha till annat pyssel, som jag även kunde använda till detta. 

Resultatet 

Riktigt nöjd med min skapelse. Från början var dom helt vita och tråkiga! Med lite färg piggar det upp och ger en extra färgklick i trädgården. Där jag satte ner den finns en solcellslampa som lyser upp den även när mörkret infaller. Mycket fint! 😉Vad är den rätta balansen?

Var riktigt sliten igår, idag är jag lite piggare.
 
Igår fick jag träffa min nya assistent som jag nu hoppas ska passa och fungera i alla olika lägen, vilket inte är det lättaste. Vi har i alla fall inte svårt att hitta samtalsämnen och är ganska lika. Gemensamma intressen finns, vilket är en fördel. Imorgon ska jag träffa cheferna och prata igenom mina rutiner, så det funkar så smidigt som möjligt.
 
Känner emellanåt att jag vill klara mig utan hjälp, men skulle jag vara utan hjälp helt får jag inte mitt liv att gå runt. När jag dessutom ska göra om min operation så klarar jag inte av de vanligaste rutinerna i vardagen för en liten tid framöver. Skulle så gärna önska åtminstone klarade mig med färre timmar, men nu känns det ofta som att det är alltid saker som vi inte hinner med. Vilket gör avvägningen svår, hur jag ska lägga upp det. Hur många timmar jag ska ha.
 
Alla vill vi ha den rätta balansen, vilket är jättesvårt! För mig är det ännu viktigare. När den inte finns, blir topparna och dalarna så stora mellan värk och olidlig smärta! Då blir det ännu svårare att hitta en rutin och flyt i min vardag.
 
Mitt fokus och jobb ligger i att träna och hålla kroppen så smärtfri som möjligt och i kondition så jag orkar.
 

 
Tayla har återhämtat sig förvånansvärt bra efter det stora ingreppet. Att hon skulle ha ont är svårt att se, hon springer runt och studsar på bakbenen som inget hänt. Vi försöker hålla henne på "mattan", men det är svårt. Svullnaden har gått ner och såret håller ihop fint, därför tas stygnen bort på fredag.
 
Nu efter en liten utflykt i staden, ska jag ta mig en vila på soffan.
 
 
Vi hörs!
Kram

Min sötaste prins

Vad sa du matte? Att jag hade, vadå, en maskros i mungipan?! 😕

Hur söt får man bli? 😇
Min sötaste prins äter upp våra maskrosor. Men den här gången vet jag inte om han ville spara till sen eller om han tyckte det var fint och luktade gott??

Idag har vi haft en relativt slapp dag. En sväng till Tempus, han och jag jobbade i ridhuset, som var varmt som ett växthus! Men vi kämpade på. Planerna vi hade för resten av dagen och kvällen ställde vi in. Kopplade av hemma istället och bara va med varandra. Mysigt, nu när Jonne jobbat 2 veckor i ett sträck! 

Hoppas du haft en skön, mysig och rolig helg!?
I morgon är det en ny start, ny vecka, ny månad och sommar 😀

Kram 

RSS 2.0