Inte 100%

Efter fikat vart det en promenad, vi var nog ute en timme. Men gick långsamt.
Skönt att få frisk luft!

Känner mig inte 100 idag.. När Nellie väckte mig i morse mådde jag skit! Men trodde det skulle gå över. Men inte, kan inte äta, mår illa & magen är uppsvälld. Det jag får i mig är avslagen cola. Sov efter jag kom in
från promisen, är vaken, men orkar knappt sitta... Känner mig febrig & har ont i kroppen.

Så det blir lugnt i morgon.. Förmodligen är jag bättre då.


Fika...

Får sällskap till kaffet & kakan..

Ruedee & hennes barn kommer förbi på en fika. Dom är ute & åker, gör ett stop här. Kanske blir det en promenad? Får se, börjar meden fika. Ska hoppa i kläderna nu innan dom kommer.


Wallander

-cellisten...

Med guacamole,  tacochips & cola!


*Ljusen är tända CHECK
*Duntäcke CHECK
*Myskläder CHECK
*Dricka CHECK
*Tilltugg CECK


Att avancera & utvecklas tillsammans inspirerar!

Nu har vi kommit in igen efter en lång & skön promenad.
Rolig var den framförallt!

Jag har utvecklat, avancerat en övning, då dom är utan koppel & ska stanna. Nu räcker inte det utan dom ska lägga sig på plats också & 1, vänta på min signal då dom får komma till mig, ta ögon kontakt & får belöning. 2, jag vänder, går åt andra hållet, stannar, vänder mig, ger en signal & dom får komma för att få en belöning.

Det gick super bra, dom är SÅ DUKTIGA!
Det gör mig mycket inspirerad, vill utvecklas mer, med dom tillsammans. Dom kan båda 2 nu utan koppel, samtidigt, gå fot i bredd. Vilket är jättekul! Man kan hela tiden bli bättre, utvecklas & avancera. Det är bara man själv som sätter gränserna. Vi är långt ifeån fullärda!

Nu blir det soffan, framför TV & lite middag....


Friskt luft..

känner jag att jag behöver, så tar med mig Bazze & Nellie ut en sväng...
Får se vart det bär av, det vet jag inte än? Det ger sig på vägen ;)


Tidig kväll igår, men mycket trevlig!

Sov länge idag!

Somna också på soffan efter Mitt stora feta grekiska bröllop, ca 23.00.. Vakande sen 04.30 på morgonen... Mycket trött, helt enkelt! Hade en mycket trevlig kväll med Sandra & Theo hemma hos farfar & farmor. Vi blev bjuda på god middag, grillad kycklingfile, sallad med feta ost, potatis, vitlöksmör & persilade sås. Glass, kaffe & kakor till efterrätt!

Idag blir det lugnt, HTJ ska komma idag. Det är mer än behövligt! Nu när dom inte kom i fredags, så är det ett STORT berg med disk! Så att göra har hon!

VM i längdskidor går nu, vilket blir perfekt att titta på idag. HEJA Hellner, Olsson, Richardsson & Södergren!!!!


Den ena åker hem & nästa kommer :)

Kocken åkte för en stund sen.
En kort vesit, men mycket trevlig! Tittade på Let´s dance & filmen Masjävlar igår.

Mysfaktor var på hög nivå igår!


Hos mig låg Tarzan...


Laddar nu för att ta emot Sandra senare & hennes son. Vi ska på middag hos farmor & farfar. Ska ta en kopp kaffe & kladdkaka nu :)

Vad ska ni hitta på denna lördag?


Äntligen kom jag ner till havet, blickat ut över fjärran...

Var tvungen att gå ut sen, få frisk luft, då mår jag bättre, kan tänka klart...

Men det såg inte så varmt ut...






Min lilla mullvad ;)




Vi var ute en hel timme, skönt var det. Lite blåsigt, men som tur var hade jag mössa. Strax efter vi kom in så kom Felicia & hälsade på.. :) Hon åker till Thailand på söndag i 2v, lyckost!

Fullspäckad dag blir det! Har gjort en pizza, köpte färdig deg...
Vart livrädd när jag öppnade burken med degen i. Poff sa det & det öppnades, jag hoppade högt!!






Med tomatsås, pizzaost, färska cahmpinjoner, mozarella, paprika, soltorkade tomater & basilika, in i ugnen..


Färdig..


Mums... ;)


När ugnen ändå var varm så slängde jag ihop en kladdkaka ;)
Måste ha något att bjuda på ikväll när jag får besök av en god vän! Snart börjar Let´s dance också, måste ladda inför det.. :)

Hoppas ni får en trevlig fredags kväll!
Kramis

Men nu rinner tårarna igen..


Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta?..
Känner mig maktlös & hjälplös! Men antar att det ända jag kan göra är att finnas här för Katta. Hon är en fighter & har stark vilja. Vilket är hennes chans att överleva. Jag hoppas att hon har massa år kvar. Hon är en underbar människa på flera sätt!


Till dej min vän ♥

Har haft en hyfsad dag, mycket frisk luft, umgåtts med trevliga människor, ätit gott. Men just nu känns det som det kvittar!

När jag kom hem får jag läsa om en vän som har kämpat länge & nu opererats 2 gånger för cancer, fått cellgifter & maxdos av strålning.

Hon har i första op tagit bort en bit av tungan. Nästa op var betydligt större, då dom har tagit bort all vävnad på ena sidan av halsen in till ryggraden. Flyttat en muskel ifrån bröstet till halsen & transplanterat en stor bit hud ifrån låret.

Nu har hon fått provsvaren, dom säger att den är obotlig!! Maxdos av strålning har hon fått. Nu vet hon inte hur länge hon har kvar, dom kan ge henne cellgifter för att förlänga livet eller bromsa cancern. Då kan hon leva hela livet ut eller 1 år!! Men till vilket pris?...

Fy FAN vad livet är orättvist!! Jag lider med henne, gråter, vet inte vad jag ska säga?! Blir bara så ledsen & arg!! Har inte träffat henne IRL, vi har haft kontakt nu i ett par år. Tog kontakt med Katta med mina frågor om EDS innan min diagnos, sen har hon funnits som ett stöd innan & efter. Vi har pratat om att ses, men vi har mått dåligt om varandra..

Vem vet, får vi möjligheten till det?
Hon har hela livet framför sig! Hon är bara 11 år äldre än mig...
Inget kan man ta för givet!

Alla mina tankar går till dig Katta


En dag som denna kan man inte sitta inne...

Vilken super fin dag det blev & jag ska njuta av den vid gården :)

Ska åka om någon timme. Så det är bästa att jag tar & sätter fart! Försöker nå Lisa utan resultat, behöver skjuts... Skulle gärna ta en peomenad i det fina vädret, men 3 km är för mycket för mig :(
Hoppas på några vackra bilder idag.

Vad ska ni hitta på en fin dag som denna?


Tempurmadrass, vilken dröm!

Nej kanske tänka på refrängen..

Ryggen värker & musklerna gör ont. Vilar ryggen bättre i sängen. Men skulle verkligen behöva en ny madrass! Har kollat upp lite fonder, men för oss med EDS finns det nästan inget utbud :( Så vet inte vart jag ska få pengar ifrån till det?.. Det som gör det lite lättare nu är mitt fårskinn jag sover på. Som håller mig varm & på så sätt får jag inte lika ont. Har en vän som har en wellpur bäddmadrass, den sover jag som en prinsessa på. Om jag då hade en tempurmadrass, tänk vilken skillnad det skulle göra. Men en sådan kostar en förmögenhet! Det har man inte som sjukskriven/utförsäkrad.

Min UVI verkar jag ha fått hejd på. Så skönt! :)

Hundarna ska få sova på rena bäddar :)
Dock måste jag tvätta madrassöverdraget igen, då någon av dom kräkts på det... Men försöker tvätta bäddarna 1 gång/mån, som för oss blir det inte hygieniskt annars. Sen för att hålla dom fräscha & så dom inte luktar illa.

Har maskat av dom idag, Bazze & Nellie, misstänker starkt att dom har mask! Pga deras beteende & Nellie har tappat lite i vikt. Så hoppas att det ska hjälpa! Peppar, peppar har dom varit skonade ifrån det... Fick rekommendation av veterinären på Drontal Comp. Lisa köpte det åt mig idag, så Frida hade med sig det när hon kom. Tur att man har vänner ♥

God natt sov gott & dröm sött...



Vad var det som gick fel?!...

Sitter i soffan nu, ovanligt va?.. ;)

Frida har precis åkt hem. Hon har hjälpt mig med att bada Nellie, så nu är hon också ren & fin! Som en prinsesa ska vara, hon måste leva upp till sitt namn Prinsessan Nellie ;)

Har bakat en sockerkaka med citronsmak. Vi provsmakade på den jag & Frida, MUMS! Men ska bjuda på den imorgon... Men den vart lite kletig, har ALDRIG tidigare misslyckats med ett bakverk. Så detta var en ny erfarenhet. Men vet INTE vad förklaringen är, jag gjorde precis som tidigare, senaste för 2 veckor sen. Men ändå vart den som en pannkaka. När jag tog ut den var den super fin!...



Någon som vet vad som kan gått fel? Den stod inne 5 längre än normalt..

Nu MÅSTE jag vila ryggen & nacken innan den går av!


Dom är ju för söta ♥

Ny dag, vilodag...
Inte bara för mig, dom andra sover också...

♥ Min bebisar ♥




Sötnosar ♥


Tarzan är fortfarande inne, han får vara det ett tag till. Vet inte hur länge, men nu när det är kallt, mycket snö så springer han bara till grannen. Så då kan han lika gärna vara inne, som ni ser så lider han inte värst. Men såklart kan jag inte hålla honom inne i evigheter...



Mera hantverk, blandat, som jag har tillverkat under 2010 & 2011

Tänkte blogga lite mer hantverk jag har gjort den senaste veckan & under hösten 2010..

Ett par örhängen med benpärlor i. Dom är ca 6-7 cm långa.


Ett mobilsmycke & en nyckel ring, tror jag tillverkade dessa under sommaren 2010.


En enklare variant av mobilsmycken, också dom gjorde under sommaren 2010.


Ett armband & örhängen som matchar. Gjorde dessa under 2010.
Det är benpärlor i, du knyter armbandet med flätade banden.


I en annan färg


& så en 3:dje färg :)


Detta är min favorit. Örhängen gjorde jag i höstas & armbandet nu förra veckan. Det är svarta benpärlor i dom. Flätorna är i skinn som jag klippt av renskinn bitar.


Ett halsband som jag gjort om ett X antal gånger. Men nu är jag nöjd & det vart klart i höstas 2010. Det är bruna benpärlor & detta också flätor i renskinn som du knyter & på så sätt kan bestämma längden du vill ha.


Ett armband i bruna nyanser, mycket nöjd med detta. Det är bruna benpärlor, träpärlor, du öppnar det med en "dragsko"...


Som ni säkert ser är det en nyckelring, ja du kan sätta den där du känner för...


& så 2 till mobilsmycken...


Nu har ni sett lite blandat, vad jag har gjort.. Med blandade stilar... Kanske något som faller dig i smaken? Eller ger dig inspiration att tillverka dina egna smycken?

Om ni vill veta hur jag gjort något av dessa, fråga gärna!!
Kramis

P.S byter ut 3 av bilderna i förra inlägget av mitt hantverk. D.S


Vill lite mycket...

Nu börjar jag bli riktigt sliten i kroppen efter dagen & slut i musklerna...

Som litentanta skrivit i en kommentar, hon gillar att se att jag är i farten. Men risken är att jag kör på lite för mycket. Det ligger nog en hel del sanning i det hon säger. Är jag rädd för! :S
Vill så mycket, har legat så länge nu.. Har energi & då kör vi när det är kul & går bra.. Men imorgon blir det en dag på soffan..

För idag har jag rensat ut min återvinnig från klädkammaren ut till förrådet. Borstat Bazze & Tarzan. Sen gick ju jag & Elin en långpromenad i kväll. Det känns nu allt detta!...

Ska försöka hålla tillbaka lite för mitt eget bästa!

Kramis


Jag blir tokig, finns det inget slut på detta?!

Har varit ute på en skön långpromenad med hundarna & Elin..
Mysigt! Riktigt kallt var det, jag var grå i håret när vi kom tillbaka av att jag andats ut & det sen frös i håret.

FK ringde upp idag. Jag ringde dit igår för att höra varför jag inte fått en kallelse till ett avstämningsmöte? Svaret på den fårgan var att det är inte min läkare som ska skicka en förfrågan om detta. Utan det är min handläggare på AF. Så nu har jag suttit i 2 månader & väntat på att jag ska få en kallelse i brevlådan av FK.

Har tr'ffat S på AF & pratat med henne på telefon om detta. Vi har sagt att vi inväntar en kallelse. Sist jag var där  skulle hon ringa FK för att kolla vad som händer eller inte händer. Men det verkar hon inte har gjort?! Har heller inte koll på att det är hon som ska kalla till ett möte. Varför det behövs ett möte, vad syftet är etc... Sen är det FK som avgör om ett behövs.

Jag blir skogs tokig!!! Hur länge ska det hålla på!?!?!? Hur ska jag veta!!! Jag gör FAN inget annat än att ringer till alla myndigheter!!!

SÅ JÄVLA LESS!!!!

Ursäkta svordomarna.


God middag

Har hunnit med att brosta Tarzan & Bazze nu på fm. En maskintvätt är igång, som HTJ ska hänga sen.

Gick en natt promis igår med Bazze &  Prinsessan Nellie. Mycket skönt att få frisk luft! Idag lyser solen på himlen, som är klar blå. Hoppas jag orkar ta mig ut en sväng med hundarna & får njuta av det vackra vädret!...

Nu har jag försökt nå akademiska ekonomiavd, dom har skickat enpåminselse till mig??!!.. Vet inte varför, för jag har frikort!? Men nu har dom stängt, så får fösrsöka imorgon igen.

HTJ kommer klockan 13 så går nog inte ut innan dess...


Hantverk, smycken lite blandat...

Är inne i en period när jag gör hantverk nu, mest smycken.

Tänkte visa lite vad det är jag har gjort nu idag & senaste veckan...
Detta par örhängen har jag tillverkat idag, i färgerna turkos, svart & vitt, det är hänge med benpärlor i.


Mobilsmycken ca 1 dm långa, jag tillverkade idag. Går att använda som annat smycke där det passar.


Ett lite enklare armbandi färgerna vitt, gult & limegrön det passar mig, mindre personer & lite större. Du kan justera storleken med en pärla & på läderbandet.


Ett likadant som förra men i orange, blått & grönt...


Lite som jag har gjort nu senaste veckan..
Ett hårsmycke, med en fjäder. Du fäster den genom att fläta in den längre läderemmen i håret.
















För att inte tråka ut er så delar jag upp det i flera inlägg ;)
Kanske borde ha tagit fotona i dagsljus..? Men har skjutit så länge på det nu & fick önskemål om bilder.. Så kanske får byta ut några av dom om jag lyckas få bättre bilder i dagsljuset.

Kanske kan ge er lite inspiration också genom att tipsa om vad man kan göra. Fråga gärna om det är något ni undrar över. Smyckena är indian inspirerade.


UVI?

Länge sen sist, kanske 1 år sen jag åt pencelin, eller så..?

Men jag har en UVI på ingång... Känner det vid första symtomen. Eftersom jag haft det så många gånger!!! Så nu blir det till att dricka i massor så kanske jag får bukt med det själv. & slipper pencilin. HOPPAS!

Är känslig pga min EDS..


Samtalen tar inte slut

Somnade visst igår på soffan...
& har sovit på soffan nu igen efter jag klev upp. Men inte så mycket jag har hållit igång.

Nu är det några samtal jag måste göra, som vanligt! Det finns ingen ände. Ska ringa HTJ, FK & AF. Måste få till ett avstämmningsmöte med FK, AF, Läkaren. Sen måste jag prata med AF om mina dagar som är slut nu, vart ska jag få mina pengar ifrån?

Det är bara att görat, inget att skjuta på.


Har blivit ompysslad...

Hemma igen efter en mycket trevlig, mysig & rolig helg hos min vän Ruedee ♥

Det har varit mycket skratt, prat & vi har myst framför melodifestiveln & filmen Eat, pray & love med Jula Roberts. Åkte till henne igår morse & kom hem vid 18 tiden. Intensivt har det varit... Det vart en promenad igår till varuhuset, en lunch där tillsammans med hennes 2 barn. Handla lite tacos till middag. Gick hem igen, tittade på
barnens hyr film.

Åt gott, hör & häpna, tog 2 glas vin :)
Hundarna låg i sängen också, Nellie hon delade täcke med mig :)

Idag har vi gjort egna semlor.


Efter det tog vi frisk luft, lämnade tillbaka filmerna från igår.
Vila lite...

Ätit gott & umågtts..
Nu tittar jag på Solsidan, ska ta en kopp te & macka. Hundarna sitter & väntar på sin kvällsmat.

Tack vännen ♥

Hoppas ni också haft en trevlig helg!


Fick lite sällskap...

Ja så var det jag som inte skulle göra något annat än att ta det lugnt!..

Men får skylla det på Elin ;) 
Som varit hemma 1 v sjuk i halsfluss. Hon hade JÄTTETRÅKIGT!! Ville ha hjälp & inspiration att pyssla. Tyckte det lät trevligt med sällskap, så hon kom, vi gick igenom lite vad hon ville göra, vad hon hade för materiel. Sen var det dax för Let´s dance..

Men efter det blev vi kreativa, då vart det att jag hjälpte henne, men gjorde även själv ett par örhängen & ett mobilsmycke. Helt slut i kroppen sitter jag nu i soffan, ska släcka ljusen, borsta tänder & sen lägga mig. För imorgon blir det tigdigt! Jag ska åka med en granne in till staden, är hembjuden till Ruedee.

Så ska vara där under dagen & ev natten också, äta gott, titta på melodifestivalen... Så måste orka imorgon!

Natti natti...


Ren & fin Bazze

Ja så var det där med att ta det lugnt...

Tog en dusch, men när jag väl börjat så fick jag ett infall att ta med Bazze & bada honom. Det har jag länge velat, men inte haft ork till. Hade väl inte det nu heller, men det är bara att göra det & ta smällen sen. Så nu är han ren & fin :)
Ligger med ett fleecetäcke nu för att torka lite fortare, det tar evigheter. Så det gäller att planera, så att man inte ska ut efter när det är så kallt. Eftersom man blött ner honom ända in på huden, så dom är inte skyddade av sin päls.

Nu är jag mätt, laddar inför Let´s dance som börjar klockan 20!


Örhängen

Har gjort ett par örhängen på beställning. Tycker dom är så söta, så ville visa dom...



Äntligen är jag inne igen i en pysselstim.. Har massa inspiration, vilket ger mig mycket. Jag kan ju nu göra detta när jag har HTJ.


Det är inte lätt när det är svårt...

Trött idag, har lyckats satt mig upp nu...

Tarzan är lite sur på mig för att han inte får gå ut. Men känner inte för att släppa ut honom när han springer till en granne istället som släpper in honom. Så nu får han nöja sig med att vara inne. Jane går runt å jamar.. Så hon får vara inne hon med.

Vilar mig form idag, ta en dusch ska jag göra efter jag druckit upp kaffet & kliva ur pyjamasen. Får se om jag får någon inspriration till att baka?


Det hände en hel del idag

Det vart film med Freja..

Vi hann nästan igenom 2 till och med, vi åt middag mellan dom. Hon tog en dusch innan hon åkte hem med sin mamma när hon kom.

Sen har jag vilat på soffan, även om det har varit lugnt så tar det på krafterna & har haft huvudvärk som molat hela dagen. För musklerna i nacken är helt slut just nu. Så det blir att använda nackkragen...
Har lyckats göra ett par örhängen & 2 st hårsmycken till. Hade beställning på dom örhängen & fick en ny idag på ett hårsmycke. Tycker det är så kul att andra vill ha det jag gör. För skulle jag bara göra allt till mig själv så skulle jag ha smycken i överflöd!! Vilket jag redan har mycket av.

Får se vad som händer i helgen, det är inte riktigt bestämt än. Men tar det som den kommer...
Nu blir det borsta gaddarna & nanna kudden, i min rena säng! :)

Tror min lilla bebis börjat sitt löp...

Hon är inte som alla andra, vilket är tur ;) Gos Jane!



Barnvakt i några timmar...

HTJ gick hem för 45 min sen. Nu är det fint överallt & rent i sängen.
Skönt att ha fint till helgen, är inte bortskämd med att allt är fint samtidigt heller. Det jag inte har kunnat göra på flera år.

Nu är Freja hos mig, se vad vi ska hitta på, blir nog en film tror jag om hon får välja ;)


Gjort några nya varianter...

Bestämde mig för att återämta mig idag, ta det lugnt.

Gjorde det tills en bit in på em, då det ryckte i pysseltarmen ;)
Så har nu dragit fram alla pärlor, skinspill, fjädrar på köksbordet. Har fått en del gjort, är mycket nöjd! Har tillverkat hårsmycken, armband, mobilsmycke. Det gick av bara farten.

Nu har jag lagt ner för dagen/kvällen. Grjerna får stå kvar, så jag kan fortsätta nästa gång jag orkar.

Har fått hämta hem Tarzan idag igen! Han hälsar på hos dom han får chansen.. Nu när dom flesta inte är ute så smiter han in i dörrspringan när man öppnar. Hopplöst fall!

Han har försökt komma ut efter jag hämtade hem honom, men nu får han vara inne. Kanske jag släpper ut honom imorgon ;)

Nej kanske ska gå å lägga sig?.. Så jag orkar upp imorgon, HTJ kommer imorgon istället & lite tidigare dessutom.


Nu är han hemma igen :)

Var till brevlådan sent ikväll, kl var efter 23.
Gick förbi grannens fönster, en katt sitter på bordet & tittar ut. Säger till mig själv att det där måste ha varit Tarzan. Ringer Laila för att fråga hur jag ska göra. Klockan var så mycket, men jag var orolig för min katt. Han är ju borta mellan varven... Men klockan var ju mycket, dom har små barn så vill inte väcka någon.

Kollade en gång till, katten satt inte kvar? Men det verkade som om någon var vaken i huset. Fick syn på en av dom som gick förbi inne. Fråga Laila igen, ska jag ringa på, vågar jag, ska du följa med?

Nej jag går dit, säger som det är att jag letar efter Tarzan, är orolig & tyckte jag såg honom inne hos er?
& det visade att jag sett rätt, det var min katt som var inne hos min granne.

Nu är han hemma igen, mycket skönt!!! Slipper jag vara sömnlös i natt & leta efter honom. Sen han kom hem ligger utslagen & sover... Hela familjen är samlad...

Hoppas han håller sig hemma nu. För vill veta vart han är, kan inte sova annars & är ständigt orolig!


Godaste räkmackan i stan!

Nu sitter jag i soffan efter ha varit igång sen i morse..

HTJ har varit här, eller först handlade vi. Så jag mötte upp henne på plats. Innan hade jag & Laila varit på apoteket & tog en kaffe & räkmacka, för att orka handla ;)

Dom har dom godaste räkmackorna! MUMS!


Tack Laila ♥

Nu är det disken ren, golvet dammsuget, & tvätten hänger på tork. Så skönt, jag kan nu slappna av i soffan.


Nu börjar det bli normalt igen

Förbereder mig inför morgondagen.

Ska handla & hämta ut mina mediciner på apoteket. Känner mig inte riktigt ok, så ska lägga mig i sängen nu. Så jag orkar med allt i morgon. Kunde inte hålla mig vaken när jag klivit upp idag, ögonenlocken bara föll igen. Vakande till liv igen en bit in på em. Resten av dagen har jag inte gjort många knop. Behövde ta igen mig helt enkelt.

Skönt är det att hundarna kan vistas tillsammans igen! Bazze är lugn, lite intresserad, men inte mer än att dom kan ligga brevid varandra. Dom kommer dock inte sova ihop, för vill ha kontrollen fortfarande. Så Nellie får ligga i buren & Bazze utanför helt enkelt.

Natti natti


63 dagar kvar f o m 1 dec

Har fått ett besked ifrån Alfa-kassan att jag har 63 dagar kvar från och med den 1 dec & är snart utförsäkrad.
Jag uppfyller inte villkoren för en ny ersättningsperiod.

Fattade inte vad detta betydde så ringe AF. Nu vet jag. Det betyder att mina dagar är slut, jag får inte stämpla längre eftersom jag inte har jobbat någonting. & dom 63 dagarna skulle då räcka till första veckan i mars. Kul!! NOT!! Vart ska jag få mina pengar ifrån nu?!

Är det inte det ena så är det de andra. Jag är dessutom sjukskriven, för att jag kan inte medverka i något program på AF. Vad betyder det i detta fall?! Min handläggare är på semester tills den 17 feb, så vänta några LÅNGA dagar innan jag får veta hur vi ska göra. Vad min dom blir?

Detta måste få ett slut! Jag orkar bara inte!


Glädje, lycka, fick ett rus!

Gäsp, gäsp...

Ska bara skriva detta inlägg, sen blir det sängen nästa!
Nu är familjen samlad igen :) Bazze kom hem till kvällen, så hela dagen har han varit med Lisa. Helt slut! Han har sovit hela tiden sen han kom hem. Ja, han piper inte ens :) Så skönt! Men vi får se om han vaknar till liv imorgon?..

Har hunnit ta mig ut idag & njutit av solen. Trots att jag var ut igår & kroppen var trött så sket jag i det! Vi gick en sväng jag & Nellie. För första gången utan hjälpmedel :) En riktig promenad för första gånen på flera månader.. Sann glädje & stor lycka!! Det gav mig ett rus i kroppen. Ja en liten sväng gick vi igår.. Det var ett prov på om jag skulle klara det.

Mår illa, tror det är en blandning av värken & tröttheten i kroppen? Lite sömn på det så blir det nog bättre tills imorgon.


Man kan ju önska...

Bazze har mellanlandat på gården med Lisa :)

Hon hämtade honom i morse när hon hade vägarna förbi Ruedee.. Tack snälla vännen för hjälpen & avlastningen ♥
Nu är får Bazzelito springa på gården innan hon kan köra hem honom. Hoppas, HOPPAS att det blir lite lugnare nu hemma!!... Men det är 3 dagar kvar på Nellies höglöp, så det kommer nog ta ett par dagar innan han kan koppla av. & dom kommer vara skilda kanske 1v till. Vi får se, det beror på hur intresserande dom är av varandra?

Hade önskat att jag orkat ta mig ut idag i det underbara vädret som är untanför..
Ska ta en påtår kaffe nu :)

 

Vår arrangemang 2011

av Madeleine
Jag fick lite inspriation & energi igår..

Har köpt blommorna tidigare, för att göra om mitt höstarrangemang. 
Blommorna räckte till min stora glädje för 2 st.





Den står under fönsteret i vardagsrummet med en påsklilja & kalanohe brevid min stubbe...



Arrangemang nr 2





Denna står i köket, med krokus & murgröna.



Detta ger mig mer energi & inspiration. Färg, färska blommor, att få vara kreativ...


Lördagsmys....

Nellie & jag har haft en mysig dag tillsammans ♥ 

Vi var ute i 45 min på em... Lekte i snön, kastade snöbollar, njöt av stunden.










Vi har legat under duntäcket, tittat på film, haft lördagsys...





Kvalitets tid med Prinsessan...

Jag somnade på soffan igår.. Oops... :P

Var sjukt trött! Inte så konstigt kanske, med tanke på vilket kaos det har varit här de senaste dagarna... Vart väckt vid 8 tiden igår av Nellie & eftersom Ruedee skulle komma strax före 9 så gick jag upp. Men det hade kommit 3 dm snö under natten så det var kaos. Gick inte att ta sig fram på vägarna.. Så vi fick vänta in plogbilarna helt enkelt.

Så mitt på dagen kom Ruedee, J, hennes barn & en liten jack russel. Dom skottade gången på framsidan & på baksidan så hundarna kunde komma ut. Tack snälla!! ♥ Jag har fått avslag på snöskottningen av HTJ. Så det är tur att man har snälla vänner. Annars tar jag mig inte ut.

Jag bjöd på kaffe, saft & en banan sockerkaka. Kan anslöja att den vart riktigt kladdig & god! Efter tog dom en promenad med Tayla (jack russeln) & Bazze. Jag gick till parken med Nellie där hon kunde leka i snön. Ruedee tog med sig Bazze hem till sig. Där han mår som en prins, hörde att han låg i soffan med dom igår...

Så jag har kvalitets tid med Prinsessan Nellie  ♥
Vi låg på soffan igår & grisade... :) Där vi somande, ehltslut var jag!
Så vakanade igen vid 03.30 tiden, då flyttade vi oss in i sovrummet. Idag tar vi det lugnt. Kanske går ut en stund?...


Chansar...

Sockerkakan står i ugenen & fikagästerna kommer snart :)

Brukar normalt smaksätta min sockerkaka med citron, tycker det blir fräscht! Men idag hade jag inte det, så har haft i en banan. Hoppas det blir gott!... Det visar sig.. ;) Annars har jag inget att bjuda på :O


Flashbacks!

från dokumentären på 4:an om Petter -mikrofonkåt.

Dom visade ifrån festivalen i Hultsfred 2002, då han hade hiten Slå händerna i taket. Där var jag :) hahaha... Massa minnen dyker upp ifrån den tiden, man var ung & galen.... Kul hade vi, sjukt kul! Det var galet, 3 tjejer drog vi ner till festivalen. Mötte upp några killar där som en av mina kompisar träffat. Men tror hon inte hon kände honom. Men det var dom vi hängde med & min kompis blev tillsammans med killen under festivalen. 

Ville åka året innan (2001), men fick inte för mamma då jag inte fyllt 18. Så de året var jag med scouterna på en världsjamboreen utanför Rinkaby (Århus), det var folk ifrån hela världen. Tror det var 27000 personer där. Det var också en upplevelse, men raka motsattsen till Hultsfred. Men Petter uppträdde där också.

Men jag är en äventyrare, vill pröva på saker. Föreslår någon något som jag tycker verkar kul så hänger jag på. Jag vill uppleva saker så länge jag lever. Gärna saker som är galet.


Trodde jag skulle avlida!

Vilken helvetesdag jag hade igår!

Hoppas jag aldrig behöver uppleva det igen! & ingen annan heller! Jag trodde jag skulle avlida, om det inte gått över hade jag nog gjort det. Sen att ha en hund som piper som en galning hela dagen & springer fram & tillbaka. Det är inte lätt för honom eller någon i familjen nu. Fick hålla i huvudet för att kunna stå på benen. Det snurrade & dunkade bra. Mådde riktigt pyton!!

Är inte på topp än, har huvdvärk idag.  Så tar det lugnt...

HTJ har varit här så har fint nu igen :)
Har ju normalt hjälp imorgon men eftersom jag skulle ha åkt bort bytte jag dag.

Nu med ovädret som är utanför så håller jag mig inne! Blåser nog bort om jag går ut.. ;)


Kan inte tänka!

Det här är inte roligt!!
Sådan fruktansvärd migrän!! Har försökt kurera mig hela dagen, men inget hjälper. & minsta lilla rörelse, ljud, ljus så blir det värre & hela huvudet håller på att explodera! Svettas & mår illa...

Det gör det inte lättare att ha en tik som höglöper hemma & en tokig hanhund som piper...


Inte likt mig...

Shit vad trött jag blev.

Orkar inte koncentrera mig, bara skit på TV, GÄSP, ögonen rinner, nej varför ska jag hålla mig upp för?! Jag flyttar mig in till sängen. Det är lite ändå som måste göras innan jag ligger där. Kissa hundar, släcka ner, stänga av allt, Bazze & Jane sover med mig i sovrummet & Nellie i buren i hallen.. Så det är lite pyssel!

Over and out!


Nu är det påfyllt igen :)

Handlat idag, var 14 dagar sen sist :O
Länge sen med andra ord.. Så blir det när AF & FK strular...

Vart lite orolig när enhetsledaren från HTJ ringde i morse, min kontaktperson var sjuk & den andra ledig. Så det såg lite mörkt ut, men då tog hon beslutet att hjälpa mig själv. Eftersom jag har 2-3 personer som är mina kontaktpersoner av anledningen att jag inte orkar blanda in flera människor. Men enhetsledaren har jag ju träffat tidigare.

Så iväg kom jag, nu klarar mig ett tag igen ;)
Förutom inköp fick jag dammsuget & diskat också. Så skönt att inte behöva tänka på det när man kommer hem & är helt slut!

Nu mätt i magen ska jag lägga mig på soffan, vila kroppen & titta på änglagård andra sommaren...


Nu är dom på G!!!

Ringde FK idag igen, mannen som svarar på min fråga säger att jag kommer få mina penagr den 14 feb. Då svarade jag honom det är omöjligt. Han säger då att det är 14 dagar handläggning, bla bla bla... Drog hela storyn IGEN! Det verkar som om dom inte hört den innan & att AF inte har ringt för att tala om att det var deras fel att det blev så här. Ja ni fattar... När jag sen gjort det, så börjar han babbla om ett intyg för februari. Försöker åter igen påpeka att detta gäller förra månaden & det som är för feb är ett nytt sjukintyg som kom in för någon dag sen. Till slut förstod han!

Så efter jag dragit historian för femteelftegången fick jag ett nummer till en handläggare som hanterat mitt äreende. Jag ringer henne, får dra storyn IGEN! När jag gjort det säger hon att hon ska försöka dra tillbaka utbetalningen för att kunna lägga in en ny! Hallelulija!!! Sa till henne att man blir alldeles förtvivlad när detta händer & att det inte är den första. Jag har tillräckligt ändå. Hon var mycket trevlig & hjälpsam, flera sådana TACK!

Så mina pengar kommer på onsdag. PHU!

Det är åtskillda timmar jag har tillbringat i telefon med FK!!
Imorgon ska jag handla, så ska lägga mig strax för att orka med det. Snart så kan jag heller inte blogga, då dom ska göra någonting på blogg.se?

Natti natti...


Mina timmar har dubblats

Mår lite illa, har nog inte fått tillräckligt med sömn i natt.. Inte den som jag behöver.

Försöker bearbeta min huvudvärk. Har fått några viktiga samtal gjorda. Nu har min tid dubblats till 6 timmar/veckan med HTJ. Så hoppas det kommer räcka nu. Det kommer göra det lättare i ala fall för tjejerna att hinna med. Så det var skönt att höra att dom lyssnar på mig. Nu väntar jag bara på ett beslut ifrån biståndshandläggaren om fönsterputtsning & snöskottning. Men det är i alla fall på gång.

Ska se om min NR har scannats in i FK system. Om inte vet jag inte vad jag tar mig till?!?!.. Orkar inte tänka på det nu.

Så nu ska jag göra några samtal till. Sen hoppas jag kunna vila en stund.



Det händer alltid en massa roligt på vägen...

Har nkutit av det vackra vädret idag, solen sken, fåglarna kvittrade, frisk luft. Precis som när det är som bäst den här årstiden...

Ruedee & hennes barn gick ut en sväng, jag & hundarna följde med.
Vi var nog ute 1 tim & 40 min.






Ja hur vi hamnade där, det undrade jag också..? Men jag tror att det var Bazze som hjälpte till... Upp kom vi inte heller! Vi låg över snövallen & ner i diket. Fats det vart inget hårt fall som tur va, vi bara skrattade! ;) Hundarna undrade vad som hände.... :)

Ja som vanligt hände det en hel del saker! Vi gick inte långt, många pauser var det & lång tid tog det. Men kul hade vi :) Har ett videoklipp på när Nellie gräver sig en tunnel till Kina, ska försöka lägga upp den imorgon..

Efter all den friska luften tog vi en kaffe & ananas paj till, mycket gott!
Jag var helt slut när dom åkt hem. Efter har vilat på soffan, ätit middag så somnade jag... Vilket jag ska göra nu igen, sova... Natti natti!


Vilken dag, man kan inte annat än att le!

En granne sa till mig igår att det skulle bli oväder, men när jag lag mig igår var det inte här & idag är det strålande sol!! :) Man blir glad av att titta ut. Det blåser vårvindar & det gör ju en inte mindre lycklig ;)

Ska sätta på ugnen nu, baka en ananaspaj till mina fikagäster som kommer efter lunch... Vill hinna med en dusch & kanske dra av golvet lite, för S skull. Kanske kan få komma ut idag & njuta av det vackra vädret!?

Vad ska ni hitta på en dag som denna?


Avgiftsbeslut ifrån kommunen för HTJ

Har inte skrivit något under dagen, inte vetata vad jag ska skriva om, vet det inte nu heller...??

Har haft en bra dag, TACK & lov!! Utan någon huvudvärk & har varit ganska rörlig.. :)
Var ut till brevlådan för första gången denna vecka idag. Det var inte överfullt, som tur var! Hade fått besked ifrån kommunen, ett avgiftsbeslut för HTJ. Föbehållsbeloppet (det man ska ha kvar efter man betalat hyra & el) är 5082 kr. Jag har mindre än det. Vilket innebär att jag inte har utrymme i min ekonomi att betala för HTJ. Skulle dom dra vad det kostar har jag absolut inget att leva för... Så det var ju skönt att få det svart på vitt.

Så det är tur att det finns den möjligheten få hjälpen ändå eftersom jag är beroende av HTJ. Utan den klarar jag mig inte!

Nu är min kropp slut, så ska gå å nanna nu. Imorgon får jag fika gäster :)


Man tror inte att det är möjligt!!!!

Har pratat med FK idag angående min ersättning som jag inte fått.

Håll i er nu!!! Den har inte kommit fram än! Trodde inte mina öron när jag fick höra det!!!!!
Jag åkte in enbart för att lämna min NR i handen på FK! För att inte det skulle bli fel eller förseningar med posten. Nu har den inte blivit inläst i deras system än, vilket betyder att jag har inte mina pengar de närmaste dagarna!!!

Dagarna tickar på, kan inte betala räkningarna eller köpa mat! Vet inte hur jag ska bete mig längre eller göra för att det ska bli rätt! Det finns inget sätt helt enkelt! Det finns också en risk att detta intyg kommit bort på vägen till inläsningscentralen...
Känn på den!

Hur ska man orka!????



Berätta tidigare att AT var här hos mig idag. Tog upp ansökan om en permobil med henne igen. För det kommer ta ett tag ifrån den dagen jag ska ansöka, pröva ut, anpassa den efter mina behov till den finns hos mig. Men nu är det så att dom hon är anställda för i kommunen har blivit uppköpta. Vilket även gäller HTJ, hemsjukvård etc.. (Som tur är följer mina kontaktpersoner i HTJ över till dom nya).

Så hon vet helt enkelt inte om hon går över till dom nya eller vad som händer förens den 1 mars. & för att jag inte ska behöva byta AT mitt i en sådan stor sak som detta är att ansöka om så väntar vi tills i mars. Antingen blir det med S som jag har idag eller någon annan AT. Men jag ligger först i kön & mitt ärende är redan igång, så jag behöver inte börja om i den bemärkelsen. Alltid något :)

Har sett en mycket bra, rolig film ikväll. The Dukes of Hazzard!!! Haft en bättre dag idag, utan huvudvärk, mycket skönt!! Men nu ska jag sova...


Hon har inget liv & vet inte hur man ska behandla sina hyresgäster!!

HTJ kom vid 9.30, så då var det full fart!

Hade inte hunnit äta frukost än, klev ut ur duschen strax innan... Men det gjorde inte mig så mycket, jag visade henne var grejerna fanns, gick igenom vad som kulle göras & i vilken ordning. Nu är det super fint här hemma! Och finns ett lugn i min kropp..

AT kom hit innan P gått hem, för att installera en förhöjd toasits med fällbara handtag. Ganska smidigt, inga ben & tar inte så mycket plats. Hon hjälpte mig att ställa in arbetsstolen. Så nu sitter jag som en prinsessa i den ;)

När P från HTJ ska gå ringer det på dörren igen, det var ingen mer som skulle komma till mig vad jag visste..? Då var det min hyresvärd. Otrevlig attityd hade hon & hade smugit omkring på baksidan av husen för att snoka.

Nu blir det att mina hundar gör sina behov där lite mer än vanligt då jag inte kan ta mig ut. Städade upp där för 2 dagar sen, men dom är 2 st som bidrar så det rinner lätt iväg. Jag är ju där ute själv, å vill inte trampa i skiten så den tar jag ju upp eftersom..
 
Det hon kom för att påpeka var att det inte ser någe trevligt ut! Jag får inte rasta mina hundar på tomten. Det förstör gräsmattan & så ser det ju inte trevligt ut.

Försökte förklara för henne, hon vet att jag är dålig. Men det går ju inte att prata med henne!!! Hon är inte dirket smidig!! Riktigt otrevlig! Om jag får säga vad jag tycker. En sak att hon har synpunkter & vill att jag ska plocka upp skiten. Men nu menar hon på att jag inte får rasta dom alls på tomten! Det är ju lätt att säga till en hund.. NOT!!! Du får vara på tomten, men inte kissa eller bajsa...

Ja vad säger man, hon har för lite att göra!




2½ timme i stöten..

Vilken mardröms natt jag fick!

Tog mycket lång tid att somna igår, klockan hann nog bli närmare 01.00. Kl 03.16 väcker Nellie mig, då var hon akut kissnödig! Somnar om efter dom kommit till ro igen lite senare.. 06.18 väcker Nellie mig igen, genom att sitta i buren & pipa. Denna gång var hon bajsnödig.. 08.15 då väcker Nellie mig för 3:dje gången, då var hon akut kissnödig igen!! Då gav jag upp, lag mig inte i sängen igen efter det.

Så sömnen som jag behövde sååå mycket fick jag inte... :(


Inget hjälper

& har inget som jag kan ta emot dessa smärt toppar :(

Den blir för outhärdligt! Huvudvärken gör att jag inte orkar någonting & febern härjar i kroppen. Har försökt med alla knep jag har.. Hoppas, hoppas, att det blir bättre imorogn för nu börjar det bli riktigt jobbigt! Sängen nästa!


Ny dag, inte mycket bättre..

Är uppe men det är också vad jag klarar av & inte mer.

Hade mycket svårt att somna igår! Så vet inte vad klockan hann bli, men kunde inte slappna av pga värken..
P från HTJ var här igår, det var henne jag berätta om igår. Vi är lika gamla, har gått i samma skola & har gemensama vänner. Det gick mycket bra, var lite orolig innan att det skulle kännas konstigt. Men hon är så gullig, snäll, vi har samma intressen & hon har djur själv. Så allt känns naturligt på något vis.

Hon dammsög av golvet en snabbis, diskade upp mitt berg & hängde en maskin tvätt. Imorgon kommer hon igen & då är det städning som står på agendan, det vill säga då tar hon allt.

Möblerade om mitt sovrum igår med hjälp av min syster Felicias mamma. Så satte hon upp en TV där inne på väggen, så nu kan jag ligga där när jag är sämre, vilket blir skonsamare för kroppen. Imorgon när det är städat & renbäddat ska jag ta en bild så ni kan se :)


Samma idag igen...

Helt slut! Musklerna orkar inte..

Dom är spända, ömma, ONT! Vilket resulterar i en hemsk huvudvärk! Så nu tackar jag för mig, orkar inte vara uppe längre :(


En ny idag..

Nu kommer HTJ snart..

Det är en annan  tjej som hoppar in idag, men hon kommer bli en av mina kontaktpersoner. Istället för en av dom andra 2 som jag inte träffat än. Känner henne sen innan, vi är lika gamla & gick i samma skola på högstadiet. Kändes lite konstigt först, men när jag har henne lillasyster som de går jättebra med. & efter jag träffat P  förra veckan så tror ja det inte kommer vara några problem. Det är många år sen vi gick i skolan & vi gick inte i samma klass.

Jag har fått min arbetsstol levererad idag, AT kommer på fredag för att visa mig hur den fungerar. Ni får se bilder på den sen...


Fick inte städat idag...

Loggade in tidigare idag för att göra ett inlägg, men orkade inte. Så gör ett nytt försök nu...

Känner av gårdagen så har inte gjort mycket idag. Väntade på HTJ som skulle komma, jag ställde in mitt inköp idag. Eftersom jag inte fått mina pengar... 

Fick ett samtal strax därefter att E var sjuk på HTJ. Dom frågade då om en vikarie skulle komma, för att ingen av mina kontaktpersoner jobbade. Men valde att tacka nej, dels för att jag inte mådde bra själv & inte orkar blanda in fler personer än nödvändigt..

Så hoppas någon kan hoppa in imorgon istället, för disken växer & dammråttorna blir fler & fler... Blir lite långt att vänta tills på fredag & jag har ju rätt till mina timmar...

Har ringt några bolag idag & fått anstånd på ett par räkningar. Så det känns skönt!
Var & lämnade in min NR igår. Min handläggare på AF ska ringa till FK för att skynda på min utbetalning. Eftersom det är hon som har sagt fel till mig & det är orasaken att jag inte fått mina pengar. Så hoppas den kommer i slutet av veckan, senast måndag!

Helt mosig i huvudet pga värken. Så ska nog strax lägga mig tror jag. För jag orkar  inte hålla huvudet uppe eller koncentrera mig.




Min önskan gick i uppfyllelse!

Det vart som jag önskade, fast en dag eller 2 dagar senare :)

Jag åkte upp till gården idag efter ha lämnat in in närvarorapport till AF. Det blev en hel dag, har borstat lite på hästen, dom små marsvin bebisarna har vuxit massor! Fikade på wienerbröd, mums! Inte bara att jag fick åka upp dit, utan det har varit strålande sol, vilket är ett stort plus!

Åt middag hos pappa innan jag fick skjuts hem igen, en god westerngryta...

Hundarna har varit ute hela dagen så dom är riktigt trötta nu efter idag. Inte bara deras mamma... ;)

Nu ska jag snart sova, har några viktiga samtal imorgon som jag måste hinna med innan HTJ kommer. För annars finns det en risk att det inte blir av annars.




RSS 2.0