Så vackert med alla färger!

Inte min bästa dag jag haft den här veckan. Jonnes  uttryck var; du är lite vinglig idag och lite blek. Han satte huvudet på spiken!

Jag klev inte upp förens vid 11 och därefter tog der flera timmar innan jag orkade göra något. Men för att överhuvudtaget orka med dagen och huvudvärken som dunkade skulle gå över fick ja ta extra smärtis.

Tvingade mig själv att gå ut! Jonne och hundarna var ute, gick ett varv på tomten, tog bort lite ogräs men tittade mest på allt vackert som blommar nu!

Rabatten, mitt på tomten med alla nya tulpanerna jag satte i höstas bl.a

Jag bör glad av alla vackra färger 

Under trädet gjorde jag en liten rabatt där tulpanerna nu står i blom. 

Äppelträdet blommar för fullt ni, dom är ju för söta!

Till kvällen blev det talas, med många levande ljus och en film. Regnet öste ner på utsidan, vilket gjorde det extra mysigt! 
Hoppas du också hade en mysig lördagskväll! 

Jordgubbarna fick kärlek idag

Idag stod jordgubbslandet högst upp på priolistan. Plantorna blommar nu, men det var lika mycket ogräs! Ändå har Jonne rensat redan en del i år. Nu när jag hade assistans idag tänkte jag det blir perfekt att få det gjort och klart. 

Det var mer än jag trodde, när jag väl började upptäckte man allt under och mellan. Allt skulle bort, tålamod krävs och nogrannhet. Riktigt terapijobb, skönt för själen när man inte tänker på vad klockan är, vad jag ska göra sen, utan bara vara i den stunden. Njuta av solen, våren, det som ska komma, fantisera om dom goda bären som blir. Det är en del jobb på vägen, men är värt allt och det finns inget son hör mig mer stolt än när det är min egna odling! 

Några nya skott från tidigare år följde med upp, dom sparade jag. När allt ogräs var borta fyllde vi på med 2 säckar planteringjord. Därefter plockade vi ut alla små planter som kom med upp när vi rensat, satte ihop dom i grupper och ner i nya jorden. Hade tagit hem halm som jag kunde lägga ut mellan alla plantorna, så gubbarna slipper bli jordiga när vi ska äta dom. 

Riktigt nöjd med resultatet!  

Funderar på nu om jag ska bygga någon sarg runt, så jorden hålls på plats och det blir lättare att täcka dom med nät? Tidigare hade jag ituklippta kompostgaller som nu blivit för låga i förhållande till plantorna. 

Men någonting behöver jag täcka dom med så inte fåglarna äter upp dom. 


Värmen var här idag och jag passade på att njuta!

Första dagen i år jag varit ute större delen av dagen i bara linne och tunna byxor. 

Bestämde mig när jag gick upp att vara ute så länge det var sol och njuta av allt som blommar nu i trädgården. Till att börja med åt jag frukost på altanen, medan solen värmde skönt, fåglarna kvittra och tulpanerna var fullt utslagna i stora stenparti/rabatten på tomten. Dom vajade lite lätt i vinden. 

(Bild från igår) 

Tänkte att det är en perfekt dag att börja härda tomat-, chili- & gurkplantorna ute. Bar ut alla, ställde dom mot väggen på altanen där solen lyste. Hade inte hunnit binda upp dom på blompinnar än, därför passade jag på nu när det var så skönt ute och jag inte gjorde något annat. 

Åt även min lunch ute på samma plats i solen. Vilken lyx! Efter lite vila och mat gick jag genom Bazzes & Nellies päls. Borsta, klippte klorna och klippte håret på tassarna. Nu är dom fina & klarar sig några dagar/veckor. 

Mellisen fick bli inne, det hade blivit molnigt & kallare vindar. Passade på att vila på soffan så länge jag hade ro i kroppen. Ville ju så gärna plantera några blommor jag köpt. Kände att krafterna börja ta slut, envis som jag lyssnade jag inte och planterade ändå. Hann får ner 4st plantor av 6st. Det innebär en del rensning, plock och annat än att bara sätta ner blommorna i jorden, så det tar lite tid. 2st sitter i en rabatt mot huset i norrläge de andra 2 planterade jag i stenpartiet på uppfarten. Fint blev det och ännu finare blir det när 2 av dom blommar lite senare!

Efter den här dagen fick jag kämpa sista timmarna, tog ett varmt bad och ligger nu i sängen. I morgon är det en ny dag och har tänkt få lite mer gjort i trädgården. Bäst att sova nu!... 

God natt 💜

Min egna dag

Frukost på sängen dagen till ära. Idag blev jag ett år klokare, ett år rikare, ett år snyggare och ett år bättre människa ;)
 

 
Jonne väckte mig väldigt tidigt, så pass att jag fick kämpa för att få upp ögonen och orka sitta upp. In kom han sjungandes, ja må du leva, med en bricka i handen, med paket-, ljus-, blomma- och frukost på. En bättre start på dagen går inte att få!
 
Även om det har varit ett år med många dalar och några toppar, känns som ständig motvind ibland så gläds jag i dessa stunder, njuter och är lycklig att vi har varandra!
 
Åt frukost ihop innan han åkte till jobbet och jag gick tillbaks till sängen, men bara för att vila en stund, trodde jag. Några timmar senare klev jag upp igen, utsövd och såg fram emot min dag. Tog en riktigt lugn start, njöt av tystnaden, ingen hemtjänst idag, så skönt!
 
En av mina vänner ringde för att gratta mig, när hon hörde att jag inte hade några speciella planer, bestämde vi oss för att äta lunch i stan tillsammans. Jag bytte om, åkte iväg för att hämta upp henne, vi gick på mitt favorit ställe, jag åt en skagenmacka på hembakat filmjölksbröd. Vi kunde sitta ute, nästan sol större delen av lunchen. (Tog lite miljöbilder, men bilderna är i för stort format, ska försöka återgärda det i morgon).
 
Jonne hann komma hem före mig, och gjorde den middag jag önskade. Det blev tre rätters, med skaldjur till förrätt, entrecote med rostade rotfrukter till varmrätt och marinerade jordgubbar, vaniljglass med eget gjort hasselnötsströssel till efterrätt, mums!
 
Kunde inte fått en bättre dag! Nu ska jag sova lite innan en ny dag börjar med nya möjligheter.
 
Tack för alla fina samtal, sms, och grattis på FB! Det värmer i hjärtat!
 
Kram till er <3
 
 

Tayla efter operationen

Tayla mår bra efter omständigheterna. 

Det var lite mer komplicerat än väntat. När veterinären snittat fick hon göra snittet större än tänkt då knölen satt fast i muskeln till viss del och hon ville få bort allt. Dessutom hittade hon två mindre knölar på varsin sida om den vi sett. Vi vet inte om dom fanns innan eller uppstått nu när infektionen uppstod? Nu är också dom borta, vilket känns mycket skönt!

Tayla är en tuffing och vår kämpe! 
Hon får antibiotika några dagar extra nu och rimadyl. För ont kommer det göra när det blev så djupt. Om 10-12 dagar tas stygnen bort. Fram tills dess behöver hon ta det lite lugnare. 

När jag skulle hämta henne, var hon inte det minsta intresserad av mig. Hon tittade istället åt veterinären och tyckte hon var trevligare. Sur var hon på mig och har inte brytt sig tills vi kom hem, då hon låg i sin bädd och jag fick klia henne på magen.

Känns så skönt att operationen gick bra och att knölarna är borta! Nu håller vi tummarna att läkningen går som den ska! 

Natti natti


Tayla opereras idag

Idag är det en stor dag för Tayla. Hon fick en liten knöl för snart 3 år sedan på låret. Som vi har haft koll på och veterinären. Hon har inte haft ont eller påverkats av den. För en ca månad sedan började vi prata om vi skulle ta bort den. Eftersom hon då inte hade en försäkring var det en stor utgift för oss, allra helst nu. Ca 2 veckor går, jag tecknar en försäkring ändå med en klausul för knölen. 

När jag och Jonne träffades hade hon ingen försäkring, när vi sen kollade upp det var hon "för gammal", men för två månader sedan när jag sökte på agria får du försäkra alla djur oavsett ålder, vilket ändrar förutsättningar. 

En vecka efter hon blivit försäkrad får hon en infektion i knölen! Över en natt har den blivit dubbelt så stor, hård, öm och varade. In till veterinären, dom stack i den och ut kom en seg blodig sörja. Den var för stor att ta bort då och därför har hon gått på antibiotika i drygt 2 veckor, till en början gick hon också tab. för inflammation också, eftersom den gjorde ont. 

Nu har knölen minskat jättemycket och infektionen är borta. Därför tas den bort idag. 

Sötaste Taylis 💕

En mysig skogpromenad med 3 av mina fyrbenta

Jag tog mig till stallet igår igen, varje gång/dag är en seger för mig. Kände att jag gick på extra vilja för att orka, men för att höja mig själv, självkänslan och självförtroendet gjorde jag det jag kände för.
 
Bazze och Nellie var med, dom låg och sov i bilen medans jag gjorde i ordning Tempus box. Som tur var va den lättmockad igår och tog inte så mycket kraft. Efter jag var klar med bestyren bestämde jag mig för att ta alla tre fyrbenta på en härlig skogspromenad. Den är så vackert nu med alla gröna nyanser i naturen, doften av hägg och gullvivorna som täcker skogskanterna.
 
Hade ett midjebälte med resår i som jag satte fast hundarnas koppel i, Tempus fick ett träns på sig idag då jag skulle ha med alla tre och det blir lite mer att hålla ordning på. Vi knatade iväg efter ridbanan vidare in i skogen på traktorvägen som bitvis var ganska lerig efter allt regn. När vi gått en bit funderade jag vart vi skulle ta vägen, då jag tog ett beslut att pröva gå en kortare runda vi brukar rida. Hur lång tid det skulle ta till fots visste jag inte, tog en chansning helt enkelt.
 
Det var så fridfullt i skogen. Sången från fåglarna, hundarna som var överlyckliga att se något annat och alla nya dofter, Tempus ljud från hovarna och försök till att äta på buskarna vi passerade förbi. Mysigt att bara vara tillsammans. Ro för själen.
 
 Svårt att ta en selfie med en häst som tittar åt alla andra håll än in i kameran...

Tempus och fåren längre bort fick syn på varandra, lammen gjorde några glädjeskutt :)
 
 
 
 
Jag var helt stum i benen när vi var tillbaka vid stallet efter 35 min! Musklerna i låren värkte, men det var värt det, jag hade gjort om det, för att få ha den mysiga stunden med mina djur <3 Dom andra var lika nöjda som jag och Tempus lite extra som fick beta grönt gräs när vi kom tillbaka, innan han gick in i hagen igen.
 
När jag kommit hem, givit hundarna mat tappade jag upp ett hett bad med skum. Satte på Jon Henrik Fjällgrens skiva, tände några ljus tog med mig en smoothie som jag gjort och lag mig i badet.
 
Idag känns låren fortfarande, dom är stela och gör ont. Men lever fortafarande på gårdagen. Nu är det dags igen, hästarna väntar på sin lunch...
 
Vi hörs!
Kram /Madeleine
 
 

Tempus njuter av våren

Tar igen mig i fåtöljen nu efter ha ätit lite lunch och innan dess gjort en kraftansträngning. Dammsugit alla hörn, under saker, runt och bakom där det inte alltid dammsugs. Fick ett ryck, det vara välbehövligt och absolut nödvändigt. Fint blev det, men nu är krafterna slut! Ska försöka återhämta mig så jag orkar åka till Tempus.
 
Igår när jag varit en sväng till staden, shoppat nya byxor och ett par shorts var jag mer eller mindre bara hem och vände innan det var dags att ge hästarna middag. Ringde då ett samtal till Jonne, för kände att mina krafter inte räckte till mockningen. Han hjälpte mig med den och jag kunde istället ta in Tempus. Som känns viktigt att fylla min vardag med det jag tycker om och gör mig stark.
 
Han vill bara äta gräs nu, det lyser gräs i hans ögon. Är lite mer ofokuserad än vanligt. Vilket märktes efter en liten tömkörningstur i skogen skulle vi gå ner till ridbanan, efter protester från hans sida vann jag. I traven gick han ok, mjukna inte riktigt hela vägen, men för att inte gjort något förra veckan så hade jag inte lika höga krav. När jag sen begärde galopp tyckte han det var på tok för ansträngande och protesterade ännu mer. Jag vann, vi är nästan lika envisa, men jag lite mer envis! Han gjorde sedan några riktigt fina fattningar, då jag avslutade. Efter fick han beta lite grönt och då var han mycket nöjd och glad. När han kom ut i hagen, rullade han sig skönt i jorden...
 
Inte den bästa bildkvalitén, men ville dela med mig den ändå.
 
Nu ska jag lägga mig i ryggläge en stund och vila kroppen så jag får vila musklerna.
 
Önskar dig en fortsatt skön söndag!!
 

God morgon säger Sture

Så söt! Perfekt storlek på handfatet för att använda som sovplats.

Sitter i fåtöljen och försöker vakna till liv i kroppen. Värker i musklerna idag, funderade varför när jag vaknade? Kom på att när jag slet upp hundkex ur gräsmattan igår kväll kanske inte var så smart. Det känns idag!  

Tänker ta en varm dusch och försöka hjälpa kroppen på traven, så ska det nog bli en bra dag av det här också!  

Önskar er en fin lördag! Ikväll får vi ladda för Måns Zelmerlöv! 

Två hästar som ville gå in...

Tempus och Shakira trodde dom skulle få komma in när jag lämnade stallet ikväll. Dom kom fram till grinden när jag skulle sätta mig i bilen. Men det var inte min tur att släppa in, så med besvikelse i ögonen fick dom vänta ett tag till... 

Det blev en sen tur till stallet idag. Efter min assistent gått hem för dagen fick jag vila på soffan. Var helt färdig, det var en ny ass idag då min ordinarie var sjuk. Det tar alltid extra kraft när jag måste förklara allt. Vi fick ändå en del gjort. Nu är tomat-, gurk-, chili-, och småbladiga basilikan omplanterade i kruka med vanlig jord. Skönt att checka av på listan. 

Jonne kom hem någorlunda tid idag och han springa ett varv med gräsklipparen. Första gången för i år, vi valde att vänta lite extra så gräset skulle hinna bli tjockt och fint, dessutom hann alla vårblommor blomma ut på gräsmattan också. 

Natti natti 😇 
/Madeleine 

Fått min operationtid, väntan blir lång!

Tog nog lite vatten över huvudet igår, var lite väl ambitiös. Därför är jag extra trött idag. Men jag har min assistent här i många timmar idag och kan därför få lite gjort ändå.
 
Tänkte vi skulle köpa lite blomjord, för att kunna plantera mina tomat-, gurk-, chili-, örtplantor i större krukor idag. Kanske hinner vi med någon blomma inifrån också? 
 
Ringde i morse till operationsplaneringen, den 1 juli(!!!!) är min axeloperation inplanerad! Vilket betyder att jag får vänta nästan 18 veckor! Känns som en evighet bort. Det blir mitt i sommaren när jag vill kunna bada, gå promenader med hundarna, göra utflykter. Varje gång jag haft axellåset släpper huden på insidan av armen, det ser jag inte fram emot mitt i sommaren! Jag står på en lista för återbud, hur stor den risken är att jag skulle få en tid vet jag inte. Jag får försöka vända det till något positivt. Jag hinner plantera det jag vill som blommor och grönsaker. Kommer få hundarna trimmade innan. Alltid något.  
 
 

Tar mig sakta framåt...

Nu har det ytterligare gått en tid sedan jag skrev här.
 
Samma dag som jag skrev det förra inlägget, tog jag en proomenad med hundarna, när jag kände pulsen steg, fick svårt att andas, jag var riktigt irriterad på ingenting och till slut kom tårarna. Då fick jag nog!
 
När jag kommit hem med hundarna, åkte jag till stallet, kände att jag inte orkade träffa någon eller prata för den delen med nån, vilket inte är likt mig. Jag gjorde allt väldigt snabbt och beslutade mig för att åka bort, till min vän Laila. Ringde för att kolla om det var ok med henne att jag bara kom förbi.
 
Jonne hade varit borta hela dagen och inte hört av sig, när jag sedan ringde svarade han inte vilket inte brukar bekymra mig. Den här dagen gjorde det, allt rann över! Åkte vidare till Laila, när hon frågade hur jag mådde kom tårarna igen och rann längs kinderna. Det är helt enkelt för mycket för att jag ska orka med.
 
Normalt har jag inga bekymmer att hålla fler bollar i luften samtidigt, men nu var det på tok för många. Mina händer räckte inte till. Efter några timmar som jag fått prata av mig, allt mellan himmel och jord så kändes det lite lättare. Jag kunde vända hem igen till Jonne som tog emot mig med STORA famnen och massa kärlek.
 
Ibland är det svårt att få dom närmaste runt omkring att se, höra och förstå vad man försöker säga. Tror det var så nu och då är det bra att göra något mer radikalt. Prata med någon tredjepart, kunna bena upp saker och lätta lite mer på trycket. Det är lätt bara allt rullar på och jag försökte hantera allt samtidigt. Till slut går det inte.
 
Dagen efter "checkade jag ut" några timmar, åkte på spa för att bara komma bort en stund från verkligheten.
 
Dagarna eftre tog Jonne med sig Tayla till jobbet för att underlätta lite här hemma. Jag har sen försökt ta en dagen i taget, försöka inte stressa. Det är mycket lättare sagt än gjort. Emellanåt känner jag stressen blir mer påtaglig, jag får svårare att andas och det kryper i kroppen. För det ska funka måste jag göra förändringar, annars kommer det inte bli bättre.
 
Nu har jag ny hemtjänst, nya assistenter. Det funkar bättre, men det tar tid att få nya rutiner på det också. en sak på listan, check.
För tillfället är Tayla hemma med mig då hennes knöl på låret blivit infekterad. Nu går hon på antibiotika och nästa vecka tas knölen bort. Då är det en annan sak på listan vi kan stryka, check.
 
Vad det gäller min operation vet jag inget mer idag än för 12 veckor sedan. Väntar fortfarande på samtalet om tid och dag.
 
Om några dagar har jag tid till min läkare för att diskutera mina mediciner som inte hjälper längre. Har ätit dom i flera år nu och har sedan en tid tillbaka har jag inte känt skillnad före och efter. Har därför tagit ett eget beslut, trappade ut dom och tar inte någonting idag mer än med absolut måste.
 
Jag och Jonne tog en tripp till Öland över valborg för att komma bort lite tillsammans. Bazze och Nellie följde med oss och Tayla fick vara med Ida. Det var också skönt för en stund komma ifrån dessa fyra väggar som jag ser ganska många timmar varje dag.
 
Det är såklart fortfarande en stress att inte veta när OP blir av. Svårt med planeringen. Den gör sig ständigt påmind min axel, värker, spänningar, axellåset på natten som skaver. Försöker hela tiden göra något kul för dagen, det som får mig att le och må bra.
 
Idag tog jag med Bazze och Nellie till stallet som fick följa med mig och Tempus på en liten promenad, vilket händer mycket sällan nu mera. Ville uppleva det som var rutin förut när dom alltid var med mig till stallet. Det var lite rörigt till en början med alla dofter, men sen gick allt som vanligt.
 
 
 
 

RSS 2.0