Harmoni-expo hösten 2014

Var lite osäker på om jag hade lust, men Jonne insisterade till att vi skulle åka. Vi kom inte iväg på lördagen som tänkt, jag var alldeles för trött och hade migrän, däremot mådde jag bättre på söndagen. Vi var lite sena på morgonen när vi skulle upp, åkte därför direkt iväg utan att äta frukost. Istället kom vi fram i tid och kunde i lugn och ro äta när vi kom fram.
 
Vi tog ett par varv runt innan vi köpte något. Den här gången blev det inte några föreläsningar vi gick på utan nöjde oss med att titta på montrarna. Jag prövade på Reconnective Healing, kände att jag behövde landa, hitta tillbaka till mig själv och minska stressen inom mig. Det var en perfekt liten kick! Kände flödet igenom kroppen och kände mig genast bättre efter.
 
Fick med mig några trevliga saker med mig hem.
Boken handlar om en kvinna som såg och hade kontakt med änglarna sen hon var liten, men hade hållit det för sig själv fram tills hon skrev den här boken.
 
Min nya favorit kortlek, vackra budskap från änglarna.
 
 
 
 
 
 
 

Chockad över besked jag fick från ortoptisten!

Greppade inte vad jag fick för besked, jag ringde upp Jonne efter besöket och när vi pratat en stund då först insåg jag vad hon sagt!

Gick till ögonmottagningen till ortoptisten för att undersöka min syn, tyckte den försämrats något. När hon försöker hitta ett bra styrka och rätt prismor men inte lyckas börjar jag fundera. Hon börjar klia sig i huvudet och vet inte vad hon ska ta sig till för att få upp synen. Jag ser något bättre men inte bra, lite bättre men ändå inte bra, det var mina svar varje gång hon bytte.

Jag har haft glasögonen sedan jag var liten och har en skelning som mestadels syns när jag blir trött. Jag har haft glasögonen mest för att underlätta vi läsning och slippa huvudvärk, därför behövde inte ha dom jämt. Nu kan jag inte vara utan dom, jag ser suddigt utan. Har svårt att ställa om fokus och påverkas mycket mer bland mycket människor eller i trafiken. Jag jämför det med en kameralins som ska hitta skärpan/fokus, så funkar mina ögon dom måste söka efter skärpan.

Nu spänner jag mig så mycket för att själv korrigera synen/skelningen så jag blir mer närsynt än vad jag egentligen är. Det som alltid har blivit en tid efter med dom nya glasögonen är att jag inte tycker dom hjälper riktigt. Sist jag bytte glas fick jag prismor för att korrigera skelningen. Det som har hänt vet vi inte riktigt mer än att närsyntheten är kraftigt försämrad, men den går inte att få upp tillräckligt bra.

Den röda pricken på "sifferkorset" (det är en skala med röda och svarta siffor) jag får titta på flyttar sig beroende hur jag håller huvudet.

Ortoptisten kunde inte få det tillräckligt bra, nu vill hon ha en second opinion av en ögonläkare. Alternativet kan vara att operera. Då får man bukt med skelningen och kan sedan avgöra hur pass närsynt jag är eller inte. För nu går det helt enkelt inte att avgöra.

Känns jobbigt om jag ska behöva gå igenom en operation till! Känner att jag har tillräckligt ändå.

Just idag känns det som om jag jobbar i kraftig motvind för att få ihop mitt liv och få det att fungera så smärtfritt som möjligt. Värken är mer påtaglig, den gör mig just nu mer begränsad. Vad det beror på! Min EDS, operationen i axeln, att jag gnisslar tänder, oro, eller fel styrka i glasögonen. Det kan vara flera faktorer, en kombination. Jag måste beta av en sak i taget för att få bukt med vad som är vad.

När jag hållit på att kämpa i så många år så känns det som om att det skulle lätta någon gång, men det är alltid något nytt eller en fortsättning.

Det positiva är att jag får mina ögon ordentligt undersökta så vi kan gå till botten med detta en gång för alla.

 

 


Våra myskillar

Dessa två kissar är riktiga gosegrisar. Tarzan spinner bara vi är i närheten och låter som en tröska när han blir klappad. Gunnar ligger i sängen varje kväll och lägger sig intill eller på oss när vi ska sova. 

Här har Gunnar gosat ner sig mellan mina kuddar

Tarzan har hittat en ny plats när inte någon av oss är tillgängliga

Weekend i huvudstaden

Vi har haft en mysig helg i huvudstaden jag och Jonne.
 
Ända sen jag gick på musikalen Grease med mamma och min syster har jag velat gå på musikal igen, tror det var ca 7 år sedan. Allt i musikalväg och dansfilmer som går på TV tittar jag på. När Flashdance gick i våras ville jag se den, men det rann ut i sanden. Den hade nypremiär nu i höst igen och den här gången tog jag tag i det och boka, i lördagskväll var det dags.
 
För göra helgen till något extra tog vi in på hotell, mitt i stan där allt händer, Stureplan. Inte nog med att vi bodde mitt i stan, när vi checkar in blir vi uppgraderade till Juniorsviten utan behöva betala något extra. Ett mycket fint rum och exklusivt var det!
 
Vi hade gott om tid på dagen för att hinna göra annat innan föreställningen började. Vi åt en lunch i Kungsträdgården, gjorde en liten shopping tur på NK, vila upp oss en stund innan vi gick till Berns och tog ett glas vin före showen. Har bara sett det på TV tidigare och hört om det, nu var jag där och fick se dom gigantiska kristallkronorna i taket ock känna på pulsen. Det ligger alldeles bredvid China teatern dit vi skulle.
 
Showen var över all förväntan! Ville inte att den skulle ta slut! En blandning av sång, bra story, dans, humor, aktuella ämnen. Dom bjöd på sig själva och gav allt, det var full fart från början till slut och man ville inte missa en minut!
 
På vägen hem till hotellet gjorde vi ett stop på en pub, Jonne ville hinna dricka god riktig öl. Det var ett trevligt litet ställe, i engelskt stuk, mysigt och gemytligt.
 
Helt färdig var jag när vi kom tillbaka till hotellet, men trots det tog vi en drink i lobbyn innan vi gick och lade oss.
 
Söndagen hann vi med en del kultur och historia med besök ute på Skeppsholmen och Kastellholmen där jag aldrig varit där tidigare (vad jag minns). Lunchen avnjöt vi Gamla stan, på ett ställe vi trodde vi varit på tidigare och ville så gärna äta på igen. Det visade sig vara fel och smakade inte alls (det var länge sedan). Båda två var vi trötta och stela i kroppen, därför passade det bra att ta en massage på eftermiddagen. Jag har inte vågat ta det efter operationen, gissar att det är 4-5 månader sen sist. Det var mycket skönt och VÄLBEHÖVLIGT! Den rätta restaurangen hittade vi på vägen tillbaks till bilen, vi hann in på en snabb kaffe och dessert innan det var dags att vända hem igen.
 
Vi är mycket nöjda med helgen och mysigt, trevligt och roligt hade vi. Kan vara bra att unna sig en liten weekend ibland, samla kraft och få byta miljö. Särskilt när vi inte varit iväg någonting eller haft semester under sommaren.

Snart är den igång den nya

Rensar just nu min gamla mobil på bilder och filmer för att kunna starta upp en ny telefon. Har länge tittat på ny mobil men inte känts som ja hittat den jag velat ha. För några veckor sen kom en ny ut på marknaden som heter Sony XperiaZ3Compact, den har jag köpt idag. Beställde hem den i vit och den kom den här veckan.
 
Nu är kruxet att få över det gamla i den nya telefonen. Det ska enkelt gå att lösa med en sladd mellan telefonerna och till det behövs en app. Problemet jag måste lösa är att den app:en behöver finnas i båda telefonerna, när jag inte har något internet i den nya blir det lite svårt. Får därför se om jag kan lösa det i morgon genom att gå in i en butik med wi-fi. Vill så gärna starta upp den nya och börja använda den!
 
 
 

Drygt 17 liter

Det är vad jag har fått med mig hem från svampskogen sammanlagt. Mestadels trattkantareller men också gul trumpetsvamp, kantareller och blek taggsvamp. Det är så perfekt när jag kan ta moppen en bit in på skogsvägen, för sedan bara kliva av en meter in i skogen och där finns svamparna :-)

 

Många svampar lämnar jag som är för små, men dom stora får följa med hem, som den här.

Bazze och Nellie var med som sällskap. Nellie var mer under mossan än ovaför. Trodde hon var apporthund och inte grythund! Kul hade dom och ja med. Glömde bort tiden, det känns nu i kroppen...

Mitt enda liv, med Jonas Gardell

Hösten är här nu..
 
Det är kallare ute, vindarna är kyligare, mörkret faller på tidigare på kvällarna, löven pryder vackert landskapet i olika färger. Jag har lagt undan sommarkläderna i lådor och vinterkläderna hänger framme.
 
Är fortfarande trött efter helgen, har inte hunnit vilat så mycket jag behövt. Vi var och så Jans Gardells show, Mitt enda liv. Länge sedan jag skrattade så mycket!! Han är galen och vild på scenen. Innan hade vi ätit middag på en Italiensk restaurang, dom flesta hade varit på den tidigare showen eller skulle dit precis som vi på den sena. Det var fullsatt i salongen på maximteatern i Stockholm och alla var lika förväntansfulla. När det väl började fanns ingen återvändo, han körde i full fart ända från början till slut i 2 timmar. Det bjöds på sång, dans, humor, inblickar från hans liv som ung bög, pappa, en normal familj (som han uttrycker sig), hans olika framgångar och motgångar. Det var kul, roligt, häpnadsväckande, galet och en bit av allvar. Han drev  både om och med sig själv men också om andra kändisar och aktuella ämnen. Väl värd show att se, kul att var där live! En kväll jag sent kommer glömma.
 
 

Höstpyssel

Så mysigt att pyssla den årstiden med alla vackra färger! 

Har gjort kransen färdigköpt halmstomme, gjorde mälor av ståltråd för att kunna fästa matreialet i kransen. Det är pyssligt och tar tid, men värt mödan när sen är klar. 

Kinesiologisk tejpning gör stor skillnad!

Igår träffade jag Clarita igen, vi ses numera en gång i måndaden och har telefontid varannan vecka. För att jag ska slippa åka varje vecka och jag har mitt träningsprogram att hålla mig till.
 
Det går sakta men säkert framåt, hon tycker att det är positivt, vi gör det i små steg för jag ska få möjligheten till ett hållbart och långvarigt resultat. Hon korrigerade några detaljer i vissa övningar och jag fick några nya som jag kan göra.
 
Visade henne mina två fingrar som är svullna sen en tid tillbaka på högerhanden. Hon kände igenom dom och mena på det är pga. min EDS och dom är överansträngda. Det är inte så mycket jag kan göra med andra ord.
 
Min nacke som har värkt och varit stel en lång tid, hon kände genom den också, har svårare att vrida den till höger. Pga. EDS:en vill hon inte manipulera nacken, däremot satte vi tejp från nacken längs ryggraden en bit och en tvärsöver som ett kors för få avlastning. Migränen kom som ett brev på posten. Eftersom det stela släppte fick jag den molande huvudvärken och migränen kom! Kunde inte göra något mer den dagen (igår). Tog en tablett, drog för gardinerna, på med ögonbindel, stängde dörren och försökte vila bort den.
 
Idag var jag i stort sett som en ny människa, mer energi, mindre ont i nacken och migränen var borta. Det var värt smärtan och migränen igår!
 
Kinesiologisk tejp gör underverk för mig!
 
 

Vill ha nytt, men hur ska jag prioritera?

Vad händer?
 
Jonne börjar bli frisk, han var tillbaka på jobbet idag. Söndagen var vi hemma hela dagen utan att göra någonting, likaså måndagen. Tur var det, annars hade han inte varit frisk redan. Passade mig bra också för jag var fortfarande trött efter veckan.
 
Hoppasdes få lite gjort inne idag, men det blev tyvärr inte så. Bara att ta nya tag i morgon igen. Högar med dagstidningar och papper växer. Hur det kommer sig vet jag inte, men dom ligger lite varstans och samlar damm.
 
Vill göra om här hemma, måla, tapetsera, köpa ny soffa, säng (det behöver vi verkligen). Vi har inte gjort någonting här hemma (jag har målat lite detaljer inne som några dörrfoder och fönster karmar sen tidigare), inte köpt några möbler efter vi flyttade ihop. Än så länge har vi tillhanda hållit med det vi hade, nu börjar det kännas som om jag/vi vill köpa lite gemensamt som vi gillar. Vart börjar man, hur ska jag prioritera. Det finns en sak vi har köpt oss, det är en grill. Den gamla sa upp sig, den ville inte vara med längre, men det är de enda också.
 
Vi hittade en soffa som vi båda var överrens om att vi ville ha, men det blev sen inget köp. Dismaskinen är trasig sen länge, men har inte köpt någon ny. Säng tittade vi också på men några 37 tkr har vi inte nu som den vi hittade kostade. Ett nytt vitrinskåp har jag hittat som vi båda vill ha, men det är också en prioriteringsfråga.
 
Jag får helt enkelt göra en ny lista (älskar mina listor) för att få en mer överblick om vad som vi behöver nytt och kanske kunna ta ett beslut vad som är högst prioriterat?

Gör fint i trädgården till hösten

Nu är Jonne förkyld istället för jag. Han brukar heller inte bli sjuk, det måste ha varit elaka baciller i höst.
 
Vi tar det lugnt idag, jag är trött efter veckan, en shoppingrunda, ny frisyr och ett besök på handelsträdgården igår. Frisyren hoppas jag kunna visa upp snart när jag har en bild. Min syster tog före och efter bilder och jag kan lova att skillnaden är STOR!
 
Ska äta lite (sen) lunch nu efter tänkte jag gå ut, förhoppningen är att få ner några av blommorna jag köpte i kruka vid entrén. Lite nya färger och fräscht till hösten. Mina sommarblommor har hållit ovanligt länge och bra, har blommat hela sommaren. Nu när det var nere vid nollan frös flera av dom, synd när dom var så stora och många blommor i blom. Men så är det här i Sverige, blommorna håller inte för evigt, nu är det en ny tid och nya blommor.
 
Fyndade en ny rosbuske, den förra hann inte rota sig innan frosten kom, hoppas denna ska hinna det. Den ska var mycket tålig, från zon1-8 och blomma rikligt, doftar medel starkt. Hoppas Jonne ska orka gräva en grop så jag kan plantera den också.
 
Lökar har jag köpt några stycken olika, nya sorter som jag inte haft tidigare. Tror att dom ska bli fina och färgsprakade ihop till våren.

Ridhuset tar form, hundarna var med och inspekterade idag

Bazze och Nellie blev lyckliga idag när dom fick följa med till stallet och kika in i ridhuset. Dom motionerade sig själva där inne, synade varje centimeter. När dom var klara lade sig Bazze och snarkade på sidan, Nellie tittade bedjande på mig och ville leka.
 
 
 
 
Sargen är så gott som klar, det är portarna kvar och golvet till ståplatsen. Bommarna målas nu för när dom är klara ska underlaget läggas in. Lena skulle iväg idag och titta på prover. Det närmar sig att bli klart! Ska bli så skönt att kunna gå in där i vinter när det är mörkt och kallt ute, när snön faller eller regnet. Lyxigt!

RSS 2.0