Födelsedagsmiddag hos mamma

Idag har jag fått avnjuta en födelsedagsmiddag hos min mamma..

Vi bestämde det innan min operation att ta det senare, dels för att jag inte skulle vara så stark & att det passade bättre. Så hon fixade med allt..

Det bjöds på grillat älgkött, sallad,  potatis & tsatsiki. SÅ GOTT!
Till efterrätt blåbärspaj & vaniljglass (egna blåbär)..
En trevlig & rolig middag med familjen.

Mycket tacksam!
Fick det jag önskade mig allra allra mest! En ny digitalkamera =0)
Sååå jag har längtat!!

Fotar ju så mycket, har alltid gjort. Men tror att det är kanske lite mer nu. Har varit utan nu i ett par år & bara haft mobilen. Så ibland eller ofta svär man för att man inte kan ta den exakta bilden man vill.
Men nu är det slut på det..
Dock hann inte den kameran som mamma beställt hem komma. Så för att jag skulle få en så var denna svart, men fick byta. Vilket jag gör, för var inställd på en rosa kamera innan & denna fanns i lila metallic, sägs vara mycket snygg!

TACK SÅ MYCKET ALLA ♥ för sina presenter, blommor & kärlek


Ett svart hål

marken försvann under mig
försvann när jag tittade bort
bort för en sekund

en sekund som kostade mig mycket
för mycket
så mycket hade jag inte räknat med
bara en sekund

hur ska jag kunna ta mig upp
ta mig upp från ett hål utan någons hjälp
ett hål som är svart
kallt
och rått

har inga verktyg
verktyg för att ta mig upp
upp till ytan
till ljuset

ljuset som finns där någonstans
ljuset jag inte kan se
det känns långt borta
så långt borta att det är utom räckhåll

räckhåll för att kunna nå
vara möjligt
möjligt för att kunna överleva

ett svart hålBackade några steg efter...

Just nu fungerar inte mina rutiner riktigt som ni kanske är vana vid.

Jag fick inte sova något natten till fredag, då jag firat min födelsedag. Trotts att jag inte gjorde något utan i stort sätt satt på en stol så vart det för mycket. Värken var så påtaglig att jag inte kunde slappna av & fick därför inte någon sömn.

Så igår var jag som en zombi.. Kunde inte sitta upp alls, försökte sitta en stund vid datorn, men det gick helt enkelt inte! Det gjorde för ont!

Efter ha återhämtat mig lite efter i torsdags igår & låg på soffan i ryggläge hela dagen. Så var Ruedee & hennes barn förbi idag, hjälpte mig att äta upp lite smörgåstårta som är kvar. Hon behövde låna mina dator, då passade jag på att få hjälp med att vattna några rabatter som inte regnet kommer åt...

Fick ett blodsockerfall som jag aldrig har upplevt så jobbigt förut. Kände mig lite illamående först, sen kom det som ett slag i ansiktet! Jag kallsvettades & var yr. Sen försvann det & kom tillbaka efter 5 min igen. Var orolig först att det hade med operationen att göra, men det har gått så pass lång tid nu att risken för en blödning är liten. Magsjuka hade inte heller varit någon hit! :S
Men efter ha petat i mig lite smörgåstårta ett par kakor & ett glas saft så tog det ca 40 min så var jag på banan igen =0)

Vet inte om det var att jag tagit oxynorm & det hade gått några timmar sedan jag åt något? Har inte hänt förut, men det kan ju var en kombination av olika saker...

Nu har Ruedee åkt hem & jag ska lägga mig på soffan i ryggläge för att ta igen mig lite..

Mina hundar är fantastiska!!
Dom förstår att deras matte inte är OK. Så dom begär ingenting av mig heller mer än att få kissa & få mat. Kollar till mig ibland att jag andas. Mina änglar ♥

Nu är man ett år rikare!

Tack alla som har hjälpt till & gjort det möjligt så att jag kunde fira min dag!

Eftersom jag visste att jag skulle vara ny opererad så hoppades jag inte på för mycket inför min födelsedag. Mamma föreslog att vi skulle fira där hemma med mina syskon nu på söndag & att hon står för allt så jag slipper. Det tyckte jag lät super bra, för vi är en STOR familj & det kan på så sätt vara skönt att dela upp det.

Sen när jag ligger inne inför op så planerar min pappa & farmor tillsammans att fixa allt så jag ska kunna fira min dag hos mig. Så farmor inhandlar allt som behövs för att göra smörgåstårtor, en laktosfri, en glutenfri & en vanlig... Felicia kom till mig som jag nämnde igår för att hjälpa till att göra pajerna.

Sen när dagen kommer som idag så kommer farfar, farmor & Felicia hit innan alla. Tar fram allt som behövs, riggar upp för ett kalas & sen kommer gästerna. Det jag gjorde vara att sitta på en stol, vara så trevlig som det gick & äta gott å må bra!

Har fått massa uppvaktning via sms, telefon, besök, bloggen & FB. Tackar alla som förgyllde min dag ♥

Har njutit, skrattat & fått fina blommor, presenter & gratulationer. Vad mer kan man begära?!

Klart jag har mycket ont & att det inte var helt lätt. Men det kan man se förbi när alla bjuder till så mycket bara för min skull, så att jag ska få fira min födelsedag. Tycker det är helt fantastiskt!

Ska se om jag kan lägga ut lite bilder, ev imorgon. Men nu är jag trots allt för trött för det... Magen är mer svullen än vanligt pga av att jag inte vilat tillräckligt idag, så kroppen säger lixom ifrån nu..


Första timmarna hemma igen efter operationen!

Kom hem redan på fm, allt gick så fort när jag väl skrevs ut. Gissar att dom behövde sängen. De andra 2 som låg i mitt rum & som var i mycket bättre skick fick byta rum direkt på morgonen. Hur som helst så åkte i alla fall jag sjukresa hem, så det tog 1 timme precis. Men de var en tuff bilfärd, kände minsta lilla gupp i vägen! Sen är de jobbigt att sitta då det trycker på. Min granne mötte mig när jag kom hem, så jag kom in ordentligt. Sen skulle Felicia komma, sova över också trodde jag , men så blev de inte tyvärr. Hon hjälpte i alla fall till att baka 2st ananaspajer tills imorgon. Då jag fyller år... Sen var hon tvungen att åka hem igen. Mår bra efter omständigheterna, men allt tar lite längre tid så klart & jag har ont. Efter syster hade åkt så slocknade jag & har väl inte varit vaken mer än ca 1 tim sen kl 18. Så trött minst sagt är jag & de känns som om de är kroppens sätt att återhämta sig. Bloggar även ikväll ifrån mobilen då jag inte orkar sitta vid datorn än... Det är svårt att få i sig något vettigt när man inte orkar stå & fixa. Men de blir väl bättre om några dagar... Vet inte om jag skrev det i mitt förra inlägg att dom lyckades slänga min navelpercing! Blev jätteledsen så klart! Hade lagt den i en mugg som stod på mitt bord. Sen när någon rensade medans jag åt frukost så slängde dom även den muggen. Så den får jag aldrig mer se! & en ny kostar minst 200kr! Men de värsta är ju inte de utan att den hade ett ännu större värde hos mig, då jag fått den i present. Nu ligger jag i sängen, ska föröka sova lite så jag orkar fira min dag imorgon... Tack för erat stöd & alla fina kommentarer! De värmer <3

De vart en natt till pga den svåra smärtan!

Igår mådde jag inge vidare! Så fort jag skulle vända eller resa mig upp så grät jag. Så med samråd av läkaren tyckte han med tanke på att jag bor själv & smärtorna att de var bättre att stanna en natt till. Jag sov mer eller mindre hela dagen igår! Vaknade när jag hade ont. Skulle jag föröka svara på ett sms så somnade jag om mitt i. För att sen kunna sova under natten så gav dom mig en sömntablett, på den sov jag 6 tim innan jag vaknade av smärta igen. Idag känner jag mig dock starkare i kroppen trots smärtan. Så de är planerat att jag ska åka hem idag... Även om jag har gjort en titthålsoperation så har dom bökat runt bra mycket nere i magen, så läkaren säger att de är inte konstigt att jag har ont & de är sår på insidan efter deras framfart. Nu ska jag läsa lite innan jag åker... Kramis

Första timmarna efter operationen!

Nu är operationen gjord! Opererades vi 16 tiden & var på uppvaket ca 18. Klarade mig undan med en titthåls operation. Allt gick bra, men hade fruktansvärt ont när jag vaknade!! Så hon gav mig ketogan tills jag var smärtfri. Mycket skönt, kämpade på sen. Sköterskan vart som många andra intresserade av min EDS. Vilket jag gärna berättar om då ju fler vet desto bättre, men de kanske inte vara den bästa tidpunkten... Men berättade så gott jag förmådde just då. Nu ligger jag sen kl 21 på avd igen & ska försöka sova... Det värker, har fått 5 mg stecolid så jag ska kunna slappna i musklerna. Men de har inte börjat värka än så svårt att somna... I ett försök att kissa var inte så lätt eftersom jag inte kan spänna magen. Men sitter jag där i 10 min så kommer de tillräckligt. De är tänkt att jag ska åka hem under morgondagen. Så de återstår att se hur jag mår imorgon. Tack för allt stöd!

Nu är det dax!

Imorgon så finns det ingen återvändning.

Det är 3:dje gången nu jag genomgår en operation på kort tid. Har väntat på denna ljumskoperation nu i ca 3-3½ månad. Har säkert sagt det tidigare, men det är med blandade känslor, vill göra den i förhoppning om att bli bättre, men en operation är alltid en operation! Vilket är det jobbiga, alla tankar som far i huvudet, alla har kontrollen över mig & jag har ingen. Sen dom panik ångestattackerna jag lider av i samband med en vistelse på sjukhus.

Har fixat så gott jag kunnat hemma, för att det ska underlätta när jag kommer hem. Sängen är renbäddad, har dammsugit golvet , blommorna vattnade, disken är borta, saker ligger på sin plats, har fixat hund & kattvakt. Så gissar att jag inte kan förbereda mig så mycket mer...

Det har varit många turer fram & tillbaka som har gått att följa. Senaste var nu när jag skulle till sjukhuset där jag ska opereras för andra gången å träffa narkosläkaren. Men kände att jag inte skulle klara av det fysiskt. Så ringde dit för att höra om vi kan ta det på telefon. När jag får klartecken & dagen kommer då läkaren skulle ringa upp mig säger han att det var nog lika bra att jag inte kom dit. För han hade alla uppgifter som behövdes. Så samtalet tog ca 4 min.

Hade jag inte ringt så hade jag åkt i onödan & inte kunnat göra något dagen innan, inte något annat än läkarbesöket den dagen & inget dagen efter. Men dom hade inte ringt mig & sagt att jag inte behövde komma. Tänk vad mycket tid den läkaren sparade nu när jag inte kom. Undrar hur många sådana läkarbesök som genomförs?

Jag hade ändå varit dit en gång tidigare, träffat en läkare som fick se mig & fick alla uppgifter, lämnade då ett blodprov. Jag har fyllt i en hälsodeklaration & dom har fått journaler i från läkaren nu när jag låg inne för ljumskbråck. Så det känns som om att det räcker... Vilket det uppenbarligen gjorde.  

Nu ska jag försöka få lite sömn så jag kommer upp imorgon.


Vi hade i alla fall tur med vädret..

när vi tillbringade en hel dag på en konferensanläggning som var inhyrt med 2600 besökare. Vi skulle hålla med djur & barnridning. Så vi var djurparken på kartan ;0)

Känns som om inget har varit som vanligt senaste veckan..

Jag var åter igen på tok för trött för att blogga igår. Somnade inom 10 min efter jag lagt mig på soffan! Det är inte på något sätt likt mig. Det tar normalt minst en ½ timme.
Hade varit uppe sen 6 tiden på morgonen & lag mig ner nästa gången 24 tiden. Så inte undra på att man var trött.
  
 
Med oss hade vi 4 små hästar, 1 åsna, 3 getter, 4 hundar (varav 2 var mina), 2 kaniner & 4 marsvin. Fullt upp hade vi från 9.20 till 16.30 då började vi packa ihop. Vid den tidpunkten så orkade hästarna inte längre. Men hade barnen fått välja så hade dom ridit i 2 timmar till. Kön tog aldrig slut så 3 gånger tog vi paus med hästarna så dom skulle få vila lite, äta & dricka.

Det fanns andra aktiviteter förutom oss som olika band som spelade, Mora träsk uppträdde, ansiktsmålning, en hoppborg, möjlighet att fiska, låna båtar, spela minigolf, jonglering, akrobatik uppvisning mm.

Allt flöt på så bra det kunde göra, djuren var fantastiska & skötte sig exemplariskt, trotts folkmängden & värmen. Alla ska ha en eloge för den dagen för allt slit!

Det var en upplevelse. Mina hundar passar som handen i hansken för en sådan sak.
Så klart hade vi uppsikt över alla djuren hela tiden, för deras säkerhet & andras säkerhet.

Kanin & marsvin var i hagen närmast det var som ett paradis där & gethagen var bakom..


Här står alla förväntasfulla barn & vuxna i väntan på att barnen ska få åka lite häst..


Här kan ni till vänster se våra söta & underbara shettisar som kämpar i värmen


Chefen, ja de är i alla fall vad han tror min pappa ;0)


Här söker vi & hundarna oss till lite skugga, snackar lite med annan personal hur det fungerar på resten av området..  


Man kan inte klaga, Nellie ligger å torkar efter ett dopp i havet medans jag tar hand om dom som har frågor & vill klappa hundar... Lisa tar en liten paus i skuggan ifrån ridningen.


Hemkomna efter en lång dag i solen vet inte om Felicia drabbades av solsting?
BH:ån hamnade på utsidan då hon glömde sätta på sig den under..Mycket trött & sliten, helt mosig i huvudet!


Vi skrattar åt allt & inget vid denna tidpunkt på dagen, Frida har gjort en söt frisyr av sina flätor..
Medans Felicia vilar trötta fötter i hennes knä.


Ja lite bilder vart det, men hann inte med så mycket när det hela tiden fanns att göra. Men desto fler tog besökarna på oss & djuren.. Riktiga fotomodeller djuren!


vad är jag för dig

vad vill du
varför jag
varför just nu

du försvann
du kom tillbaka
försvann igen
men är åter igen tillbaka

vad är det som händer
händer med mig
dig
med oss

vad är meningen
meningen med att fortsätta
fortsätta på vad

vet inte vad jag vill
är det äkta
eller inbillning
kanske bara viljan

hur ska man veta
veta när man inte får svar
svar på vad man vill veta

jag vill
vill inte
vet inte
inte vad jag vill

saknar dig
saknar att ha dig i min närhet
närheten & ömhet

vad är jag för dig

Det artar sig...

Efter 1 veckas slit!

Först somnar jag 2 kvällar i rad  & den 3:dje när jag ska slå på datorn för att blogga så kommer jag inte ut på nätet!

Har försökt njuta av vädret & få undan så mycket som möjligt innan man är "invalid" i alla fall för ett tag. Det har ju varit bättre väder än vad man kan önska sig! Helt underbart!! Vad mer kan man begära?!

Så har hunnit med det som ska göras i rabatterna, klippt gräset i 2 omgångar, trimmat Bazze, tills jag varit så  slut att jag stupat i soffan!

Idag har jag varit på läkarbesöket som jag missade för ett par månader sen. Var dax att kolla värdet på mina sköldkörtel hormoner. Allt såg bra ut, verkar som om levaxindosen är rätt, så ska fortsätta som jag har gjort.

Efter så åkte jag, farmor & farfar bjöd på fika. Satt väldigt bra för att orka resten av

Kunde handla lite yogurt, mjölk & frukt idag medans jag var i staden.

Nu sitter jag åter i soffan.. Försöker titta på tv, men det är svårt att fokusera på något.. Mycket som rör sig i huvudet nu. Det är op på måndag & det är med blandade känslor!


Operationen närmare sig med stormsteg!

På tal om OP så har jag fått en tid..

Känns som om jag inte har skrivit om det?... Det är i alla fall på måndag, nu den 24. Så snart, sååå länge som jag har väntat!

Tror att det är snart 4 månader!!

Nu blir det av, jag var dit till sjukhuset för att träffa en läkaren för 2 veckor sen. Fick även en ny tid för att träffa narkosläkaren. Men det ringde jag & bad om att få ta via telefon. Det gick att ordna, vilket gläder mig! Hade aldrig orkat med det oxå!

Så imorgon ringer hon mig på utsatt tid.


Försöker vara konstruktiv..

Allt har gått i ett & jag har bara flyter omkring..

Men inte flutit omkring på ett frivilligt sätt. Har inte varit riktigt allärt & det har varit många olika saker på en gång.

Som igår när jag skulle lämna ett blodprov, hade inte kunnat sova på natten så det vart väl 3 timmar på morgonen. Sen iväg, när jag sen kliver innanför dörren på sjukhuset så slog det mig att jag tog levaxin på morgonen. Som jag inte ska göra så klart!
Fick åtminstone med mig det jag skulle ha från apoteket.
Laila lämnade av mig där & Ruedee kom för att hämta upp mig, vi fortsatte att uträtta några ärenden på stan.

Som att lämna in en närvaro rapport på AF & köpa en BH som skulle ha gjort för lååång tid sen! Nu är en köpt åtminstånde.. Vart även ett linne, ett par solglasögon, som det var mer än på tiden oxå.
Tar mig aldrig råd längre, det blir så när man inte har samma möjlighet. Sen efter kan jag få en klump i magen trots att jag vet att jag är i behov av det jag har köpt.

Var bara hem å vände sen iväg på grillkväll med Felicias klass. Trevligt, trevligt, men sen när jag kom hem däckade jag bokstavligen på soffan & vaknade inte förns morgonen efter med solen i ansiktet, frös under en tunn filt & TV var på. Det var telefonen som väckte mig, vilket var tur för annars hade det blivit bråttom.

Var tvungen att åka en tredje gång i ett försök att lämna detta blodprov.
Men nu är det gjort! Skönt, på fredag är läkarbesöket så hoppas det är klart då.

Ruedee bjöd på en latte & en mycket god macka i solen. Det var väl behövligt på många sätt!

Nu sitter jag i soffan åter igen, efter en MYCKET lång dag igen. Känns som om det kommer bli svårt att ta sig upp imorgon. Men en sak i taget..

Har fått några maskiner tvätt rena nu oxå, sådant som hänger över mig & inte orkar med.. Men nu försöker jag beta av en i taget. Så det är rent efter OP som närmare sig med storm steg!


Fick möjligheten att njuta av en ny underbar dag...

Ljuvligt!!

Ja inte när jag vaknade & kände av gårdagen... Men det är så mitt liv är, allt kostar & gårdagen var värd det! Släpade mig upp ur sängen, det var mer eller mindre så.. Frukost framför TV som vanligt, men idag med sällskap av Felicia..

Fick chansen att se reprisen på sommarkrysset som jag missade igår, men efter det var slut så skrålade Lady Gaga ur högtalarna ut & vi njöt i solen. Pyssel vart det idag, men vi tog det i lite lugn takt & gjorde saker emellan åt som att äta glass =0)Vi satt så länge att solen gick över till framsidan & det blev kallt. Då upptäckte jag av min förvåning att det var dax för middag. Med tanke på vädret & att jag hade sällskap så vart det grillad kyckling, klyftpotatis & med örtsmör ute..

När vi avnjutit middagen så gjorde Felicia maränger, så till efterrätt vart det maräng med mörkchoklad på, glass till & hjärt strössel. Tyvärr så var det inte jag som tog bilden & vi glömde föra över den så får återkomma med det. För det såg så läckert ut.. ;0)

Nu är jag om jag var trött innan så är jag det & mycket mera nu. Men kan inte klaga på den mysiga, underbara & trevliga helg jag har haft!

Tyvärr har jag inget val imorgon än att jag måste ta mig in till vårdcentralen för att lämna ett blodprov & lämna in en närvaro rapport till AF =0(
Inte vad min kropp klarar av, men vad gör man...


En mycket stolt nybliven mamma!

Som ni säkert förstår & dom som känner mig så fotograferade jag så klart senaste lilla söta bebisen!

Man tyckte den första som vi kallar Trollan var liten, men den som kom senast är ännu mindre! Inte så konstigt med tanke på att mamman Dixie till den större fölungen är Nordsvensk & mamman Lady Eileén är Arab/Takenare så allt är som det ska vara.

Allt gick bra vid födseln & allt fungerar som det ska. Pappa fick bära in fölet när det var fött eftersom det skedde ute & det började bli sent.. Detta är oxå ett litet sto, med bläs & 1 vit kota, 1 vit halvstrumpa precis som sin mamma, vi är osäkra på frambenen. Men det får man se med tiden.

Inte lika lätt att fota denna lilla krabat, mamma är väldigt mån om henne. Men fick klappa henne =0)

Här tittar hon nyfiket på Lisa


En stolt mamma för första gången!
Lika i färgen är dom båda fölen, men denna lilla tös är något ljusare..

Otroligt, söt, charmig & underbar så klart! Ser fram emot att följa deras utveckling & frasteg dom kommer göra! Ska uppdatera här på bloggen så ni får följa dom också.


Sol, djur, gemenskap är livet på gården!

En hel dag!

På gården, åkte redan upp på förmiddagen men inga planer hur länge jag skulle vara där... Det blev över 12 timmar!! Njöt maximalt av det underbara vädret!!

Borstade bort lite vinter päls på hästen.. Han stod bara å njöt, måste ha varit mycket skönt, kan förstå honom.. Hundarna kunde leka med dom andra hundarna som bor på gården & njuta av friheten, dom envisades att vara i solen & flåsa istället föratt lägga sig i skuggan.
Vi tog dagen som den kom & gjorde det som föll in, så man ska leva!

Felicia är söt hur löjlig hon än gör sig! ♥
Hann med att smörja ett par sadlar som törstade efter fett.. När man är några st så blir det riktigt trevligt & belöningen blir när man ser resultatet.

Jag, pappa, Lisa, Felicia, Bazze & Nellie avslutade dagen runt brasan med en middag & efterrätt. SÅ GOTT!

♥LOVE♥


Fick lite besök av Lovis..


Hmm det doftar gott i den där muggen...


Man vet aldrig vilka som gör oss sällskap vid middagen ;)
Kunde inte ha haft det bättre!
Felicia följde med mig hem & sov över. Var så fruktansvärt trött så orkade inte sätta på datorn & somnade på soffan...

Hur njöt du av solen igår?Man får inte skrämmas så där!

Känner mig tom i huvudet..

Men det är kanske inte så konstigt, med tanke på att jag inte har mått någe vidare idag. Lyckades häva ett migrän anfall med 2 tabletter diklofenak, på en spikamatta i ett mörkt svalt sovrum & somande 2 timmar.

Men innan jag kunde koppla av helt var först när Jane kommit in. Hon smet ut vid 19.30 tiden då jag skulle släppa in Tarzan. Kom sen inte in, trots att jag ropade & timmarna gick. Det är inte likt henne, hon är rädd & vågar inte gå allt för långt. Efter jag varit ute å letat, det blev mörkt & inte hittat henne så tänkte jag att hon måste ha blivit skrämd av någon/något. Och orolig blir man!

Vid 24 tiden så vaknade jag av att det skramlade till. Då var det Jane som var på ingång. Efter 6 timmar ute & har aldrig varit ute mer än ½ tim själv så var det en lättad mamma som släppte in henne!

Känner att migränen är på väg tillbaka nu. Så innan det bryter ut helt så tänkte jag lägga mig.

Hoppas på en bra dag imorgon då dom lovat fint väder & kunna njuta av det!
Vad ska ni hitta på resten av helgen?Det är inte alltid så självklart som man tror...

Visste inte vad jag skulle göra av denna dag när jag vaknade..?

Det var strålande sol till en början, men när jag klev upp 2:a gången var den som bortblåst!
Så det har varit gråmulet hela dagen, men ändå ganska varmt ute. Spelar egentligen ingen roll vad det var för väder idag, då jag ändå inte kunde göra någonting..

Det var lite konstigt idag att det var söndag istället för torsdag. Men för mig är det fredag hela veckan, känns inte som att det gör någon större skillnad... Mer än att det var andra TV program, barnen var lediga & butikerna hade öppet annorlunda.

Men hur som så var jag tvungen att handla mat. För mitt kylskåp gapade så tomt att det ekade där inne... Så kollade om det var någon som hade vägarna förbi mataffären. Som tur va så säger Laila att hon också behöver åka, napp på första försöket. =0)

Sagt & gjort så åkte vi...
Det var bara ett problem, jag kunde inte gå på kryckor då min axel protesterar. Hur ska jag då orka ta mig runt? Tog en kundvagn för att kunna hänga på den, men det vart inte bättre. För man måste styra den också. Vilket är mycket svårt när man har ljumskbråck på båda sidor som gör ont & musklerna inte fungerar.. Inte alltid så lätt som man kanske tror, det kan var riktigt tufft att göra en så enkel sak som att handla.. Jag är alltid helt slut efter ett varv på matbutiken, gör gärna inget mer den dagen.

Tog mig runt nätt & jämt, kylen är något mer fylld & jag klarar mig 1 vecka eller 2 till =0)

Så uppdraget är slutfört & jag kan känna mig lugn.
Och kan stryka en sak från göra listan, nästa som står på tur är ett blodprov som ska lämnas... Inför mitt läkarbesök då jag ska kolla upp värdena på mina sköldkörtel hormoner i kroppen.
För er som inte vet har jag opererats för knölstruma & tagit bort hela sköldkörteln.

Vad hade ni för er under Kristi himmelsfärds dagen?


Mirakel nummer 2!

Igår vid 20 tiden så kom ett nytt liv till denna stora värld!
Ett till föl, något ljusare & hade också en bläs.
Också så bedårande söt!!
Kommer bilder inom kort!
Nu är dom 2 små som har varandra, kan inte bli bättre.
 Eller jo, för om 2 månader väntar vi ett 3:dje =0)Vad ska det bli av detta?

Har inte varit en lätt dag idag...

Mycket ont, öm i alla muskler & trött. Tror att jag är inflammerad i min vänstra axel?
Det gör ont på ett annat sätt & bränner när jag använder den armen..
Så det blir att hålla sig lugn med den ett tag & kurera sig.

Fick hejd på ett migrän anfall som var på ingång. Mycket skönt!! Så har kunnat titta på TV nu ikväll i alla fall.. Men nu kallar sängen, försöka få lite sömn & hoppas på en bättre dag imorgon...


Vännen min ♥

vänner
vänner i livet är viktigt
viktigt för att må bra
orka med

att dela glädje
glädje är underbart
roligt
min glädje vännens glädje

men det finns en mörk sida 
en mörk sida med sorg
min sorg vännens sorg

inte alltid lätt
men viktigt
som att kunna dela glädje
lika som att dela sorg

en riktig vän
en vän som alltid finns
finns oavsett
oavsett vad som hänt

som lyssnar
förstår
som respekterar
att lita på

finns där när det är storm
är oroligt
när det är vardag
till fest

vännerna är få
få riktiga vänner
vänner som består

som kan se förbi brister
alla har vi brister
ingen är perfekt
att tro det är man lurad
lurad av sig själv

livet är kort
livet är en gåva
en gåva vi fått

se till att välja din vän
din vän att dela glädje
som att dela sorg
lär av din vän
lär av varandra

kärlek
kärlek från en vän är något fint
som värmer
värmer när det är kallt
när det behövs
behövs som mest

vännen min ♥Känns som dagen efter idag...

Men då menar jag inte dagen efter en fest, utan för mycket av det goda...
Ibland blir det bar för mycket. Det har de blivit nu :(
Tog mig inte upp från soffan, så tillbringade hela natten på den.

Idag får man dra sig tillbaka. Tvätt högen växer, disken, golven är det dax att dra av igen mm... Men kan inte göra något åt det. Försöker blunda över det, ingen idé att stressa upp sig.
Öm, trött, ont......

Äntligen hemma igen!!

Efter en mycket lång dag! Ont över allt & helt slut..

Har dessutom varit iväg på en uppvisning som en av mina systrar skulle vara med på efter mycket övervägande fram & tillbaka om jag skulle orka med...
Men det vart att jag åkte då jag inte kunde vara med sist..

Hon är ju så talang full! Hon håller på med akrobatik, tror det är 3 terminen?...

Nu ska jag lägga mig ner, vet inte om jag kommer upp sen :S
Men nu måste mina muskler få slappna av. Som tur är inget mer inbokat mer denna vecka.

Men jag behöver handla någon dag & lämna ett blodprov.. Får se när det blir? En sak i taget...


Nya tillskottet på gården!

Idag blev det långt ifrån det jag hade tänkt!

Med tanke på gårdagen så skulle jag ta det lugnt, kände mig helt slut i kroppen & öm i musklerna. Men så blev inte fallet. Då farmor ringde, talade om att dom tänkte komma idag. Och jag som trodde dom skulle komma på torsdag som vi pratat om. Men så vart det inte. Detta innebar att hela förrådet skulle rensas & kasta saker.

Så på med handskarna & delegera arbete... ;)
Jag var med på ett hörn så klart, annars ryker det mesta!.. Men en hel del slängdes till grov sopporna som farfar tog med sig. Har aldrig haft SÅ städat i förrådet. Ordning & visste vart jag hade sakerna, men inte så organiserat som önskat. Men det är det nu! :)

Så man kommer inte bara in, utan hittar LÄTT sakerna.

Följde med dom sen för att få chansen att se det lilla tillskottet i stallet. & glömde totalt bort Jennifer som skulle komma förbi :S
Så blir det lätt när det inte blir som tänkt & man är för trött för att tänka. Tanken var att jag skulle få se fölet idag, vilket jag fick också :)

Hon kom dessutom fram till mig helt på eget initiativ.
SÅ SÖT!!!

Mamman till bebisen ♥


En ny vaken liten 3 dagar gammal bebis ♥


Så klart hungrig efter lite sömn...


Höll mig på  lite avstånd för att visa respekt till mamman, men hälsade så klart på henne. Men efter jag hade stått där ett tag & studerat underverket så vart hon nyfiken på mig. Tro det eller ej, men hon kom fram, snuttade lite på fingrarna & luktade på mig, med lite mjölk rester kvar på mulen...Så bedorande söt & underbar!


En mycket nyfiken liten tjej!


Följde efter mig när jag sen skulle gå..
Här bakom kan ni se de andra 2 snart blivande mammorna...


Det ska bli sååå kul att följa hennes uppväxt. Hon ska säljas, men till en släkting & kommer stå kvar i stallet.
Det är så underbart på många sätt med en liten, som inte har några bekymmer & ser världen med öppna ögon! Nu hoppas jag snart får en kompis att leka med!
Besöket hos läkaren på smärtrehab

var jag igår.

Var så fruktansvärt slut när jag kom hem & kunde inte sitta upp. Så orkade inte sätta på datorn alls igår. Laila kunde & var snäll å körde så jag kom dit. När jag kommit fram & skulle titta på papprena som jag skulle lämna till läkaren har en vattenflaska läckt i påsen. Tänkte tanken när jag lag dom där, men skruvade åt korken extra hårt. Men det hjälpte inte, fanns inte så mycket att göra, det är 40 sidor att fylla i, så fick lämna papper som var blöta i kanten.

Som jag hade hört innan var bra & det var mitt intryck också av besöket. Karin tog sin tid, lugn, absolut inte stressad. & för dom som inte har träffat någon som är specialist på EDS så går det inte att jämföra med andra!!

Min EDS-Hstoria som finna på boggen lämnade jag till läkaren. Det vart hon glad för. Där står det i stora drag om vad jag gått igenom för behandlingar & vad det gett för resultat. Sådant dom behöver veta. Ett bra tips till er andra.

Massor av frågor! Fick berätta i stora drag hela mitt liv, förhållanden i livet (familj, syskon, hur jag bor, utbildning, etc), hur mina smärtor ter sig, hur jag upplever dom & hur det påverkar mitt liv. På slutet gjorde hon en undersökning också, reflexer, nerver, känsel, balans, symmetri & koordination. Det gick mycket bra. Besöket tog ca 1½ timme, var helt slut när det var klart, trött i huvudet.

Det som ska hända nu är att dom ska kalla mig till resten av teamet, kurator, sjukgymnast & psykolog. Där efter träffas hela teamet inkl läkaren & ska göra upp en plan för hur man bäst ska hjälpa mig. Så det kommer dröja ett tag till innan det händer något. Som med allt annat. Men är glad att bollen är i rullning nu.

Avslutade vårans tripp i Uppsala på Max hamburgerrestaurang Sen bar det av hemåt igen, allt som allt tog ca 6 timmar. Så var som sagt inte i form för att blogga sen..

Har du frågor om besöket, fråga gärna!

Sov dåligt under natten pga av smärta & en orolig Bazze, varför vet jag inte?...
Nytt tillskott!

På gården, ett litet sto föddes natten till söndag.
Det har gått bra & hon mår bra!
Har inte hunnit sett henne mer en på bilder.
Men lovar att det kommer inom kort!


Mot smärtrehab..

Imorgon är det dax..

Har fått en tid på smärtrehab, på UAS. Där ska jag få hjälp med mina smärt problem, hitta mediciner som fungerar. Med tiden kunna hantera smärtan bättre.

Har genom gått en hel del olika smärt program tidigare, men inget som har fungerat. Prövat mängder med olika mediciner & behandlingar. Det som är skillnad denna gång är att dom är specialiserade på EDS. Så nu har jag större förväntningar på att dom ska kunna hjälpa mig. Efter 4 år nu så hoppas jag på ett genombrott!

Maria Wåhlstedt heter doktorn jag ska träffa. Har hört att hon ska vara bra.

Lite nervöst, men det är det alltid..

Hör av mig efter & talar om hur det har gått.
Nu ska jag försöka sova så man orkar upp imorgon, det är en bit att resa också...Sömnbrist

snart morgon
ny dag
en dag med nya händelser

regn
regn i massor
så mycket att det förde hem Tarzan

ljusnar ute
ljust på himlen
fåglar kvittrar

en natt utan sömn
andra natten
eller
ingen koll
koll på vilken
vilken i ordningen

trött, matt
ont
ont av sömnbrist
ont av smärta

behöver sömn
sömn för att orka
orka med en ny dag

hur ska jag få sömn
vill
men det går inte
går inte att somna
Det rinner över


det är svårt
svårt att leva med
det syns inte
syns bara på insidan

det är bara jag som känner
känner smärta
värk
en molande värk

den försvinner aldrig
påminns av den hela tiden
ibland mer
ibland mindre

ser tillbaka
tillbaka på tiden före
före min sjukdom

då jag levde
levde ett annat liv
ett liv med fart

har gjort en livsresa
en resa som varit lång
lång av motgångar
motgångar av smärta
av sorg

blivit kallad både de ena & andra
kallad hypokondriker, deprimerad
trott att jag inte pratar sanning
sanning om min värk

jobbigt på många sätt
jobbigt att leva med
lärorikt på andra sätt

blivit starkare
starkare som person
den hårda vägen
hårda vägen kan va bra

bra för att man lär sig
lär sig mycket om sig själv
veta hur man ska ta nya motgångar
motgångar som kommer åter

men de finns en gräns
en gräns hur mycket man klarar
klarar av som människa

den är nådd
nådd med råge
det har runnit över

en sak för mycket
för mycket att orka med
orka bearbeta

att ständigt leva på minus
ett minus för nödvändigheter
nödvändigheter att överleva månaden

en gång
två gånger
tre gånger ok
fyra gånger, för mycket!

för mycket att hantera
hantera som person
som medmänniska
som matte

en dag i taget
en sak i taget
funkar inte alltid så
inte så som man vill

det rinner över!
Min hjälte

det gör ont inuti mig
vet inte vart jag ska vända mig
vill prata med dig
men det går inte

saknar dig
saknar våra stunder
bara du & jag
när ingen annan hör på

du är min hjälte
en hjälte som alltid funnits där
vart tog du vägen

ser upp till dig
vill vara som dig
tror på dig
älskar dig

saker förändras
förändras till det bättre
till det sämre
eller inte alls

det man har missat är borta
borta för alltid
men det går att ändra
det går att börja om

livet är för kort
för kort att det ska passera 
ett liv vi lever bara en gång
som jag vill ta vara på

ett liv vi kunde dela
du & ja
tillsammans
min hjälteUr någon annans synvinkel & ord

följer några bloggar
litentanta är en av dom

hon har skrivit ett inlägg, som är tillängnat mig... Fint av henne!

Du hittar det vi denna länken http://litentanta.blogg.se/2010/may/-till-alla-som-kampar-darute-och-sarskilt-t.html#comment 


Försöker ta mig upp

lägger mig ner
klippan värmer
likaså solen i ansiktet

strålande sol
glittrar i havet
det kluckar
kluckar så där rogivande

sluter ögonen
det är suddigt
som en tjock dimma
försöker se genom den
men den blir bara tjockare

kan inte se tankarna
inte koncentrera mig
blickar ut över havet
ser inget slut

vill ställa mig upp
det går inte
när jag försöker faller jag igen
faller ner till marken

så hårt att det gör ont
ont ända in i benmärgen
smärtan försvinner inte
en molande smärta blir kvar

den lugnar sig med tiden
sen kommer åter igen
fallet är hårdare denna gång
hur ska kroppen orka

en fågel seglar förbi
den glider på vinden
vart är den på väg

en ö
långt bort
där är de frid
frid från alltKIPPAR EFTER LUFT!

det är stjärnklart på himlen
men det är långt ifrån stjärnklart hos mig
febrilt försöker jag få svar

det är inte en dans på rosor
det är inte glamoröst
att få sova så länge man vill
inga tider att passa

jag har inte valt detta
huvudet vill åt ena hållet
kroppen drar åt andra

lever, andas för mina änglar
det är mitt allt
allt jag har av något värde

saknar hopp
saknar tro
känslan
får ingen luft
varför finns det inget enkelt svar

inte bestämma själv
inte styra sitt liv
leva vad är det

pengar gör en inte lycklig
men det gör en inte olycklig

rädd
rädd att säga fel sak
till fel person
rädd att somna
att vakna

lever min mardröm
en mardröm att inte göra som jag vill
känner att jag misslyckats
misslyckats med mitt
min dröm

varför få lida mer än jag gör
varför ha dåligt samvete
när jag inte kan hjälpa
hjälpa att det är som det är

det kommer inte ändras
det är så här
men måste det vara så tufft
tufft att leva

kippar efter luft!Du & Jag

Åren börjar bli många nu
du kom in i mitt liv när jag fortfarande var väldigt ung
det har blivit till något mycket större än jag kunde föreställa mig
vi har vuxit till ett team

vi har haft våra stunder tillsammans
en gång kunde jag dött
det var riktigt kritiskt
men jag har förlåtit dig, även om det tog lång tid

du älskar mig villkorslöst
du finns alltid där för mig
men vad har jag gjort för att förtjäna det
du förtjänar bättre än någon som mig

vissa säger att jag ska gå vidare
men jag älskar dig så mycket att jag inte kan
är jag ego som inte släpper dig

känner mig inte tillräcklig
vad har du att säga till om egentligen
vad vill du
jag hade massa förhoppningar om oss
drömmar

tänker på dig dag som natt
drömmer mig bort
om allt vi har varit med om
alla fina stunder vi haft ihop
äventyr, galenskaper

önskar att det såg annorlunda ut
vet inte vad jag ska ta mig till 
jag vill inte
jag kan inte

vill försvinna bort
långt bort med dig
där ingen vet vart vi är
bara du & jag
få vara tillsammans

jag är stolt över dig
att få vara din
allt du har lärt mig
allt jag har lärt dig
vi hör ihop du & jag

Love

Kan se det men inte ta på detär i en bubbla
allt rör på sig utanför 
ser det men kan inte ta på det
det blir kväll
natt
en ny dag

tankarna snurrar i huvudet mer än någonsin
dom är många, stora
jag går in i mig själv

vad händer, vart är jag på väg
vill till havet
känna friheten, lugnet, livet
ser det, hör det, men kan inte ta på det

det är som en svart spegel
man kan inte vara säker på vad som döljer sig under ytan
en helt annan värld
som man inte vet något om

försöker hitta ett svar
ser horisonten långt borta
allt är så vackert
men känner det inte
känslan finns inte där
kan se det men inte ta på det

drömmarna flyter förbi 
dom känns mycket långt borta
har upplevt många av dom
men alldeles för få
kan se dom men inte ta på dom

varför ska inte jag få göra, leva som andra
varför ska jag vara så begränsad
inte få jobba med det jag älskar allra mest
rida 5 dagar i veckan
dansa, tävla
ha en dag utan smärta

är det så mycket begärt

Ensmaheten & oron gör ont!

Vet inte vad som är ut eller in
upp eller ner

det tar aldrig slut
vilken väg jag än väljer så tar det stop
har kommit till en återvändsgränd

motgångarna äter upp mig inne från
det sägs att tiden läker sina sår
men det saltas hela tiden i dom
& dom rivs upp igen

det är infekterat
inget hjälper
kanske för stunden
men smärtan finns hela tiden
& oron att det ska gå upp igen

se saker positivt
det kommer en vändning
din tur kommer snart
håll ut
hoppet är det sista som beger en

men när man inte orkar längre
vad gör man då
hur ska man orka se det positiva
när kommer vändningen
när är det min tur
hur länge ska man hålla ut
finns det någon gräns

man blir misstrodd gång på gång
hur ska man då kunna få den hjälp man behöver
en sjukdom som man lever med varje dag
påminns av smärtan hela tiden
begränsningarna

gör på mitt sätt
gör så gott jag kan
nöjd med det lilla

men det är inte så lätt som det låter
man slits mellan hopp & förtvivlan
 
det slutar med att man är förtvivlad
man känner ångest
gråter till sömns
oron gör ontMy life

Looks a bit like your life,
but your life
doesn't look like a bit of mine.

 

my life
is like the part your life you call A Bad Day,
A Rough Day, A Tough Day, A Day To Forget.
But my days are unforgettable
because my days repeats the day before.

 

in my life
is ice-cream the highlight
anything better could i just dream about.

Lånad av http://diktkonst.se skriven av Joakim Allard


Förkrossad.

Jag är bara så jävla trött på allt!
Att jag ens orkar mer.
Tar på mig skyddet och lägger mig ner i en grotta.
Förkrossad av ilska och ord vad jag ens orkar.
Den enda frågan jag kan ställa till mig själv nu är!
Vem är jag?
Jag var den som alltid var där och var glad.
Orkar inte prata om det längre känner mig bara förtvivlad.
Varför jag?
Jag som alltid var som jag.
Och vem är jag nu det är frågan!
Vill bara gå lägga mig någonstans långt borta utan ens finnas mer

Dikten är lånad ifrån http://diktkonst.se skriven av Jessika LarssonORKAR INTE MERA!


Dagen efter...

Var det idag & det minst sagt kändes!

Segt & tungt var det att masa sig upp igen. Efter frukosten var jag något mer på banan. Med Ruedee här så blir det ingen vila, passar på att få hjälp av en som gillar att hålla igång ;)
Jättedisken avverkade hon medans jag strök panelgardinerna till köket. Det var några veckor sen gardinerna togs ner, så det var dax!

Fyllde på med en fika på det med lite ananaspaj..

Sen avslutade vi det i trädgården som inte vart klart igår, rensa klart mellan plattorna, ställa krukor på plats, kratta lite till & så gräs.  När Ruedee skulle sopa så  hon dyker en padda upp! Hon skriker, ja skriker & barnen hoppar av nyfikenhet.  Dom vart sysselsatta en lång stund. Jag hatar paddor!! Sen en händelse sen jag var liten..

Skulle gå ut en morgon kanske 4-5 år, sätter på mig stövlarna & SKRIKER RAKT UT! Mamma & syskonen kommer, till saken hör att stövlarna stått ute på altanen under natten & där vi bodde fanns det gott om paddor! Så när vi vände på stöveln så ramlar en PADDA UT!!! Ja & resten vet ni...

Är sååå nöjd med dagen! Det är mycket fint, så nu kan jag koppla av & slipper tänka på att min trädgård förfaller tack vare Ruedee & hennes barn.

Nu sitter jag i soffan, återhämtar mig efter allt roligt som har hänt. Har gjort en inpackning i håret, som doftar ljuvligt nu, är underbart lent & glansigt...

Inväntar nu finalen i körslaget på soffan, med ljus, lite gott & mys tillsammans med djuren...
Dom jag tippade efter första gången står idag i final & vet inte om ni kommer ihåg? Men jag håller på Picasso! ;)
Vem håller ni på?

Valborgsmässoafton 2010

Ja som sagt firade jag valborg ihop med Ruedee & hennes barn igår.

Vi startade med en mellis ute i solen, sen kavlade vi upp ärmarna & på med trädgårdshandskarna... Alla var sysselsatta med någonting. Vi fick en hel del gjort, riset till brasan, krattat på baksidan, fyllda gropar i gräsmattan & rensat mellan plattorna Så nöjda med vad vi presterat så gick vi in & började med maten..

Kände mig då redan slut, trots att det bara var början på kvällen. Sov länge natten till fredag också, fick bråttom innan mina gäster skulle komma. Hann inte ut ur duschen innan, så öppnade i handduken. Tur att det var Ruedee ;)

Startade grillen till en början på en bra valborg. Tog en liten fördrink tillsammans ute i trädgården, där satt vi & njöt av doften till en kolgrill. SOMMAR SOMMAR SOMMAR!

Vi avnjöt en god middag, stressigt som vanligt med efterrätten för att hinna bort till brasan. Hann inte till dom tände den, men så gott som. Massa "kändisar" där borta, ja eller vänner & bekanta till mig ;) Trevligt på alla sätt, gemenskap, brasa, fika & sång. Gjorde ett försök när det mesta brunnit ner att grilla marshmallows, men det var inte så lätt som man trodde! Blir ju ganska hett vi en brasa...Var där för länge, ja i alla fall för mig. Men det är lätt att det blir så när man har roligt.. & roligt vill man ju ha en sådan här dag.

Väl hemma igen så lag sig barnen å tittade på en film, Laila & hennes väninna kom över. Dom hade med sig snittar & en flaska mosserande. Hade trevligt någon timme till. Det vart våran avslutning på denna valborg.. Utmattad & trött lag jag mig vid strax efter midnatt.

Hur firade ni valborg?Nu är det dax å natta...

Nu börjar kvällen lida mot sitt slut.

Haft en trevlig valborg, med sol, gemenskap, god mat & brasa... Det vart en heldag, först trädgårdsarbete & avslutade det med en majbrasa...

Nu sover barnen sen länge & jag tackar för mig..
Hörs vidare imorgon!

Kramis


RSS 2.0