Det tog lika hårt på alla....

Kastar in handduken nu ja!

Helt slut, ögonen värker av trötthet. Låg på spikmattan i soffan, somnade såklart! Känner att det är lika bra att lägga sig i sängen, då jag är så trött. Hundarna lika så, dom ligger i buren båda två & sover som små grisar.... Tror denna dag tog på oss alla, lika så katterna som gick ut tidigt i morse & kom in nu till kvällen är trötta.

I morgon är det fredag, lika med HTJ, storstädning, nu när Let´s dance är slut så blir det så ska det låta :)

Natti natti....

Vad mycket mer kan man önska sig en dag som denna?!

Hemma igen efter en skön dag uppe på vid gården...

En tidig morgon vart det, men fick njuta desto mer av solen!


Kunde inte ha fått bättre väder! Tog en sväng på Tempus tillsammans med Lisa på Jouline, & såklart vara Bazze & Nellie med! Hästarna hade mycket vårkänslor, spring i benen & tog alla chanser till att få busa! Så vi red inte någon längre stund med tanke på min kropp, Tempus har stått i 6 månader! Ja, helt sjukt! Kan inte förstå att det var så länge sen jag satt på hästryggen!!! Sen Jouline har stått 1½ år pga en helta.

Efter fikat tillsammans med K så...

Vart lite gos med fölen.. Inte bara jag som njöt av solen....


Fick ett par nya kängor! Tack snälla K!!!


Super fina! Känner mig rik, som nu har 2 par mycket fina kängor. (Ärvde ett par gore-tex kängor för lite sen av hennes syster). Dessa passar nu lite mer till våren.... Så kan inte bli bättre!!

När jag kom hem låg ett besked i lådan att jag har blivit beviljad FT (färdtjänst). Så nu finns det anledning att fira! ;)

Kan inte ansöka om sjukersättning!

För att klargöra lite så har jag nu under 13 månader, 1:a Jan 2010 till sista feb 2011 fått aktivitetsstöd. Men från & med den 28 feb är mina dagar slut på A-Kassan så då blir jag utförsäkrad. Men då jag vart sjukskriven 1 dec 2010 så har jag nu ansökt om sjukpenning. Det vart godkänt. Så nu får jag sjukpenning, det har jag rätt att få i 550 dagar, sen är jag utförsäkrad igen!

Jag tillhör ingen! Är mitt emellan, moment 22 är detta! Just nu har jag ett sjukintyg som sträcker sig fram till den 30 april. Inte långt med andra ord, jag hoppas på en mer permanent lösning. För detta orkar jag inte längre! Med all stress, oro, jobb det innebär!!! Vill kunna fokusera mer på mig själv, kunna få en mer balanserad vardag, livskvalité!

Är nu tillbaka på ruta ett igen!

Kan idag inte ansöka om sjukersättning (fd sjukpension). En specialist måste skriva ett intyg om hur min EDS påverkar mig. Hur mina framtid ser ut, om jag har chans att kunna jobba, i så fall i hur många procent? osv.. Sen får jag fylla i en blankett & ansöka om sjukersättning hos FK.

Så i dax läget finns inte detta intyg, det gör att jag är fast i min situation. Eftersom inte Uppsala gav mig det vi hade hoppats på heller. Det närmaste nu är Göteborg, Nässjö. Så högst troligen blir jag skickad dit. Om nu inte min läkare kan skriva det? Men hon har tidigare sagt att hon inte har behörigheten, eller FK kräver att det kommer ifrån någon specialist!

Så hur jag än mår, åker in & ut på sjukhus etc.. Gör ingen större skillnad! Utan det är dessa papper, intyg hit & dit som krävs. Som jag ska åka land & rike runt för att ev få. På vägen gör det mig sämre i min EDS. Kul! NOT!!!

Men det är vad dom kräver utav mig. Sen hur jag mår på vägen är inte lika viktigt! Att jag pga av detta hamnar i allt tätare & svårare skov! Det är priset jag får betala.

Men vart syns det?!

Ska inte låta detta inläggbli allt för långt, så man orkar läsa det. Men det går att göra hur långt so helst, för det finns så mycket att ta upp. Men detta får räcka för denna gången.


Uppe på benen för en stund!

Vaknade, men ville bara somna om!

Men har man djur så har man! Vid 13.30 kunde jag ta mig ur sängen, flyttade då till soffan! Fick i mig lite yoghurt, med solrosfrön & pumpakärnor... Sen har jag legat där under mitt duntäcke. Bearbetat huvudvärken & min onda, ömma kropp med diklofinak, värme, spikmatta, massage (av mig själv). Så nu för stunden orkar jag sitta upp. Ska nu ta en dusch som förhoppningsvis gör att detta håller i sig!


Är uppdaterad igen

Har kunnat uppdatera mig lite vad som hänt den senaste tiden i blogg världen. Har inte orkat det nu under en tid, så då får man läsa i kapp sen....

Men så är det inget jag kan göra något åt.. :(

Nu börjar det bli tajm för att lägga sig, min nacke går snart av tror jag. I alla fall känns det så! Inga planer för morgon dagen, ska ta det lugnt efter dagen äventyr. HTJ kommer en sväng & diskar då jag fick för lite tid idag! Men det finns ju alltid saker att göra här hemma om jag skulle ha krafter! Så det är ingen chans att jag är sysslolös!

Men nu sa jag krama kudden.... Ses imorgon, eller när jag vaknat!

Grönsakssoppa av Madeleine

Hade en sån där dag när man inte är sugen på något, ingen inspiration, lust.. Men eftersom jag frös ville jag ha något varmt. Sen inte något för tungt..

Så det vart en grönsaks soppa gjord på broccoli & lite annat smått & gott ;)

Fräser gul lök & vitlök i margarin
 

Morötter & broccoli


Sen potatismjöl, grönsaksbuljong, timjan, flingsalt, svart peppar, paprika krydda, grädde, koka upp, sen mixa!


Med en klick creme fraiche i & till ett grillat tortillabröd, med ost, oregano, flingsalt & salladskrydda.

Klart!
.

Riktigt gott!!

För att få det man har rätt till så måste man ligga på!

En fika innan jag handlade det var planerat innan. Slog till med riktiga sötsaker idag... Men det vart lite för mycket av det goda för mig. Men men...



Nu har jag handlat mat för denna månad! Lite som behövs fyllas på bara sen. Så skönt! Men hon som planerar in tiderna för tjejerna på HTJ vet jag inte hur hon tänker?! För samma sak idag var det för lite tid! Jag har 3 timmar åt gången, hur kan man då planera in att HTJ ska komma till mig kl 13.30 när hon slutar 15.30! Så nu skriver jag upp timmarna dom är här, tänker höra av mig sen & tala om hur många timmar jag ligger minus. Tycker att det är någonting utav allt som kan få fungera, men inte då! Men jag ger mig inte!!!

Nu ska jag sätta mig en stund framför TV innan jag orkar göra någon middag. Är inte så hungrig just nu...

Sov aningen för länge!

Stress, stress!!...

Sov lite för länge, så nu får jag skynda mig! 12.15 ska jag sitta i bilen så äter frukosten på stående fot, hundarna får halvsväld mat, ducshen jag hade tänkt ta den hinner jag inte med... Ja ni förstår.

Men jag hinner! Är snabb som en vessla ;)

Se you later!

Me and my self



Fotograf Elin Griberg Lindkvist Modell Madeleine

Gjort så lite som möjligt!

Ja nu sitter jag här, gjort rätt för, skönt! Skrivit notan tills imorgon så gott som klart :)

Så nu känns det skönt att lägga sig ikväll. Förutom värken som jag fick nu av att sitta här! Men det är ju som det är! inget att gnälla över, eller? Ja det blir ju i alla fall inte bättre! Lättar lite när jag får ligga i ryggläge...

Har varit på middag hos Laila, hon hade mat över sen helgen. Så gröten jag hade gjort, precis satt mig till bords, den fick hundarna... Så åt jag pasta, (lite) rökt lax, till det en kall sås. Efterrätt banansplit glass, MUMS! Det var en riktigt god glass, en ny laktosfri :) Så nu blir det att shoppa lite glass i morgon tror jag ;)

För övrigt har jag gjort så lite sommöjligt idag! Allt för att kunna handla morgon & inte bli sämre....


Det löste sig denna månad!

Det ser ut som att det löser sig denna månad :)

Skönt! En stor lättnad!!!

Min nya gamla handläggare ifrån FK ringde på fm, talade om att jag har henne som handläggare igen, att vi kommer ev ha ett avstämmningsmöte & att jag fått pengarna. Jag hade henne precis i början av min sjukskrivning, sen i & med att jag har flyttat runt med olika ersättningar så har jag också fått byta handläggare på FK. Men nu är jag tillbaka igen! Lite komiskt, eller?!

Så nu kan jag handla imorgon, så skriver nu klart notan, så jag får med mig något hem också ;)

Mycket bra helg, men jobbigt att vakna till den dagen som är imorgon!!

Jaha, nu har klockan slagit måndag... Jag känner att mina kropp skriker! Men vad den skriker kan jag inte riktigt definiera?..

Ont, mår illa, trött, ögonen värker... Eller?

Jag tror hur som helt att jag går å lägger mig nu, har kommit i säng hyfsad tid den senaste veckan. Då pratar jag för att vara mig. Men som jag har mått har jag inte orkat heller... Så det säger sig självt varför.

Men tycker min dag vart mycket bra, trevlig! Fick besök igår som stannade tills idag. Åt frukost i solen, upp till gården, ingen sol, men det är bra ändå. Hem, VILADE! Gjort lite enklare hantverk.. Ooops.. Men fick ett ryck! Bäst att hänga på ;)

Ja gårdagen var inte sämre den!

Så nu lägger jag mig, glad, eller? Lite kluven, blir jobbigt att vakna imorgon! Får jag pengar? Om, hur mycket? Hur långt räcker dom? När får jag resten????????.... Ja det är inte lätt...

Inte som jag tänkte mig, +2 grader & blåst!

Hade hoppats på att kunna sitta i solen & njuta av natru, djur & friheten på gården. Men när jag kom dit så var det ett blåshål! Inge skönt alls ute, +2 grader! Så det vart att prata lite skit med dom som var där, rensa i 2 av mina 3 garderober. Se vad jag har för något i dom? :)

Lite följde med hem, ska ev sälja av lite som knappt är använt & bara ligger... Innan jag åkte hem vart det en fika efter arbetet ;)

Väl hemme igen har jag legat under täcket & tittat på film. En som jag fick någon gång som en bonus, den har bara blivit stående! Men idag så vart det att jag valde den. Till min stora glädje, för det var en bra film! Handlade om en finsk familj, som var med om kriget på 40 talet. Pojken vart placerad i en familj i Sverige, där frun inte ville ta tills sig honom till en början. Men sen vart allt bra tills den dagen mamman ville ha tillbaka sin son. Sen får man se när han är i 60 års åldern & pratar ut med sin mamma om det som hände & hur han har kännt i alla år!
Känslosam film! "Den bästa av mödrar".

Ja nu fick ni veta det också.. Var inte tänkt att jag skulle skriva om den, men så blir det ibland.

Jag har fått njuta av solen på förmiddagen i alla fall, då vi åt frukost ute :)

Tillbaka till soffan ;)

Stallet here I come!!!

Skiter i detta! Att jag har ont, bryr jag mig inte om! Jag kan inte vara inne en sådan här dag! Det är vackert väder, fåglrana kvittrar....

Så nu åker jag!

Ett riktigt konstvärk till efterrätt...

Fick inte bukt med min huvudvärk!

Så med lite samråd med Lisa så tog jag en diklofinak ihop med en 5 mg ketogan. Det gjorde efter 2 timmar att jag började känna mig som en människa igen! Tror att den senaste tiden gjort att jag är så slut av all värk att jag därav blir ännu tröttare. För natten som var gick  jag å lag mig 23.30, gick upp 10.30 & fortfarande helt slut! Nu känner jag att jag inte orkar hålla ögonen öppna, mår illa av trötthet! Vilket INTE är likt mig!!

Men fick en mycket trevlig kväll, Kocken kom på besök. Så det vart en spontan middag ute på resturang med Kocken, pappa & Lisa. Vilket inte har hänt på jag vet inte när?! Mycket gott var det :)

Vi blev bjudna på efterrätt av resturangen. Han kom in med nya anisetter, bestick, servetter? Va nu då tänkte jag? Kör han iväg oss? Då säger han -Men ni har väl beställt efterrätt? Ehe... Nej! Jo det hade ni väl? Vi tittade på varandra... Förstår inte vad som händer?..

In kommer detta konstvärk!




Har haft en mycket trevlig kväll, god mat, trevligt sällkap..... Nu ska jag krypa ner i min säng, hoppas på att vakna till en bra morgondag!

Var det friska luften som löste problemet?

Premiär ute i solen på baksidan :)



Vet inte om det var friska luften eller nackkragen & diklofinaken som gjorde det lite mindre jobbigt? Spelar ingen roll egentligen, bara jag får mindre ont! 1 hel timme satt jag ute, men sen när solen försvann blev det lite för kallt...

Men efter ha vairt hemma hos Elin så är det på väg tillbaka, så ska lägga mig ner & vila lite...

Synd att börja dagen som jag avslutade den!

Hade hoppats på att jag skulle vakna upp ill en bättre dag. Bättre på det sättet att åtminstånde huvudvärken var borta, som tvingade mig till sängs igår! Men inte! :(

Så det är bara att ta det som det är, förska göradet bästa utav dagen. Hoppas jag kan sitta en stund i solen, om huvudet tillåter?!...

Känns som om det är söndag? Någon annan som har den känslan?

GLÖM INTE ATT I NATT BLIR DET SOMMARTID! ;)

Svaret på kommentaren

Väljer att svara på en kommentar som jag fick här:

Har du varit sjuk redan som barn eller när kom värken för dej?
Hur länge har du känt till din EDS?
Är du den ända i släkten som är sjuk eller har det gått i arv inom familjen?
hoppas din helg blir fin!
hade så bra du kan :)

Mycket av svaren finns i mitt inlägg "Min EDS-Hstoria" . Svarar här i en kortare version :)

Vad jag vet vart jag för tidigt född, hade redan som 8 mån min första UVI (urinvägsinfektion). Sen ökade problemen i 11 års åldern med värk. Sen har värken bara eskalerat med tiden.

Min diagnos EDS fick jag maj 2008.

Jag är den enda idag som har diagnosen EDS i släkten. Det finns andra diagnoser som är reumatisk relaterade. Sen flera har samma symptom som jag, men ingen diagnosen eller en så har dom en annan diagnos.

Tack vännen, hoppas din helg också blir så bra som möjligt! Kramis

Nu är det skickat

så spännande!!!

Jag har under en tid försökt få tag i min AT, hon har i sin tur försökt nå mig. Men idag lyckades vi :)
Jag har kommit så långt att jag accepterar & förstår att en elscooter skulle göra mitt liv betydligt enklare! För att få mer livskvalité, kunna "promenara" längre med hundarna, spara energi, etc....

Idag fick jag det glada beskedet att jag ska få pröva ut en :)

Hon har nu fyllt i dom uppgifter som behövdes & skickat in den. Så nu väntar vi på att dom ska höra av sig, få ett datum då vi åker dit för att pröva ut den. Vi har tänkt en elscooter... Den ser nästan ut som en scooter, men den har 3 hjul, en "fåtölj", armstöd.. Via länken hittar ni en bild.

http://www.eloped.se/scooty.htm

Det är AT som bedömer om jag har behov utav en. Det som kostar mig är en försäkring som täcker mig om jag blir påkörd, kör på någon eller om den blir stulen. Sen kan man anpassa den efter speciella behov, men det tittar vi på när jag ska pröva ut den!

Koka soppa på en spik...

Redan fredag kväll! Vart tog denna dag vägen?!

Men jag har fått fint hemma, känns mycket bra! Går inte med ord att beskriva vilken lättnad! T.o.m frysen är avfrostad. Nu ska jag försöka koka soppa på en spik :) Se vad det kan bli? ;)
Är riktig hungrig så det börjar bli bråttom!...

Vi hörs senare!

P.S idag är det final i Let´s dance! :) Lite besviken för ingen av mina favoriter är i final :( D.S

Mitt liv förr & nu!

Nu har en till dag gått, imorgon är det fredag, vilket innebär ledighet för många!

För mig är det som bara en vanlig dag, tisdag, fredag eller söndag vilket som.. En dag man ska ta sig igenom, förhoppningsvis kunna uträtta något. Kunna vara kreativ. Men den största uppgiften inför varje dag är att hålla värken i schack!

Idag har jag borstat mina hundar & klippt klorna på dom. Sen omstrukturerat i några låndor. Vilket gjorde att jag är sämre igen, huvudvärk, öm & har värk i musklerna! Ja, det är priset så att säga som jag får betala.

Brukar fundera över detta ibland, hur mitt liv ser ut idag, vad idag är en bra dag jämfört med förr. Förr så fyllde man timmarna till max med sysslor & aktiviteter. Idag är man glad om man kan utföra några aktiviteter under dagen. Orkar man det eller tar sig orken till det så är man riktigt glad! & då pratar vi inte om att springa ett maraton, utan att gå en promenad med hundarna, fika med en vän, göra lite hantverk, skriva ett inlägg här eller något som så lite som att laga mat till sig själv. Vilket är en stor bedrift! (av dessa saker jag räkanr upp är det en sak/dag i taget som gäller)

Livet jag levde förut & det jag lever idag är inte jämförbart! Det är så långt ifrån det man kan komma! Jag vet att jag har blivit mycket bättre på att uppskatta det lilla, vara nöjd med det, leva i nuet & inte slå på mig själv för det jag inte hinner göra (läs kan göra). Det hela handlar om att lägga om sitt liv, sin vardag så att man ska han någon livskvalité & må så bra man kan. Sen är det inte lätt för andra utomstående att förstå detta, jag begär inte det heller.

Detta kan vara ett sätt, att lättare förstå mig genom att läsa min blogg. Fråga gärna! Bättre än att undra.

Love Madeleine

Mina bilder i trapper/indian stil & miljö

tänkte dela med mig av några till, nu när jag inte har så mycket annat för mig!

Fotograf Elin Griberg Lindkvist & Modell Madeleine





















Om ni tänker använda dessa bilder så måste ni länka till min blogg & ange fotografen!!!


Ser bra ut så här långt!

Är uppe igen, men har haft en konstig natt!

Det känns som om jag inte har fått speciellt mycket sömn.. Jag har varit vaken om vart annat! Men jag är uppe nu igen i alla fall. Ja eller uppe, jag ligger på soffan. Inga planer för dagen, jag ska nog ta det lugnt! Så det inte blir som igår. Kroppen har en hel del att ta igen. Ja, jag ska försöka ta det lugnt i alla fall! ;)


Kastar in handduken!

Nej tror inte det här går längre!

Somnade efter jag varit iväg, på soffan. Men huvudvärken vill inte ge sig, smärtan är påtaglig! Så det återstår bara att lägga sig. Mina muskler är slut i nacken, trötta & orsakar därför huvudvärk! Det enda osm hjälper är vila & sömn!


Vad är det som luktar så bränt!?!..

Nu har jag fint igen, det lönar sig att ringa & säga vad man tycker. Så nu slipper jag vada i skiten här hemma!

Det är nästan storm ute! Trodde det brann här inne ett tag men det är någon galning som vågar sig på att elda idag. Innan jag visste det trodde jag det var en lampa här hemma som luktade bränt, för det luktade så väldigt mycket! Men som tur va var det inte så!

Nu ska jag iväg en sväng!...

Vi hörs senare...


HTJ strular...

Hemtjänsten skulle ha varit här i 3 timmar idag.

Men har ingen personal, så hon var här 1 timme & hann inte ½ av det hon skulle. Så jag har fortfarande skitigt hemma. Ringde enhetsledaren efter, för att jag ska inte bli drabbad av det. Jag kan inte städa därför har jag HTJ, som gör de åt mig. Gör inte dom det så får jag trampa runt i skiten! Så nej tack!

Hon sa tvär nej första gången jag ringde, andra gången också om att får komma vid ett annat tillfälle. Men när jag sa att jag orkar inte städa, det är skitigt här hemma! Då så ordnade hon en av tjejerna ska komma i morgon. Men hoppas inte det blir på deras bekostnad så dom får jobba ihjäl sig! Det visar sig i morgon.

Idag diskade hon & hängde en maskin tvätt.

Varför kan inget flyta på?!?!?!?


Djurens veterinär är för gullig!

Hon gjorde ett mycket fint jobb med Jane, det läker som det ska.

Igår pratade jag med henne då jag behöver köpa hundmat av henne. Ringde idag för att kolla om det fanns hemma, vilket det jorde. Bestämde att jag kunde hämta dom imorgon.

Det ringde på dörren, där står hon med 2 säckar foder! Hon är ju för gullig!

Hon hade vägarna förbi.. Hon bor inte allt för långt här ifrån där hon också har sin klinik. Så det händer att hon passerar förbi här... Djuren älskar henne!! Bazze som normalt skäller, sa inte ett ljud när hon kom, hon fick bara massa pussar...


Det vart inget idag....

En hantverkare har varit här nu på morgonen. Det var meningen att han skulle byta ut tätningslisten på dörren ut till baksidan. Men det var en speciell list som man måste beställa hem... Så han får återkomma om någon vecka.
Den har ju varit trasig i snart 6 år, så är van vid det nu! & kan väl lika gärna vänta ett tag till....

Nu ska jag lägga mig ner igen, måste vila idag!

Semla!

Har ätit en mycket god semla till efterrätt!



Som Laila hade köpt åt mig. Vet inte när jag åt en köpt semla senast. Är ju laktosintolerant, men nu hade butiken där jag handlar gjort en laktosfri åt en kund. Det vart över som dom sålde. Så snälla Laila köpte en till mig & henne.. Tack!!

Men nu är min kropp helt slut, den värker & är mycket öm. Jag måste helt enkelt lägga mig i sängen. Sen kommer en hantverkare redan 9.30 imorgon, så behöver vara upp tills dess....


Elgiganten är inte rädda om sina kunder!!!

Tänkte lämna in min kamera. Men det gick inte! Så förbannad!!

Jag fick den i present förra året, efter 5 mån så gick några kristaller sönder i displayen. Nu har det gått 9 mån & det bara blir en större & större svart fläck! Men dom lagar den inte!!! Garantin gäller inte för yttre påverkan! Jag är & har varit extremt rädd om den! Jag har heller inte råd att köpa en ny! Visade fodralet jag har, frågade hur mycket mer kan jag skydda den?! Nej inte mycket mer, får jag till svar. Nehe, men vad ska jag göra då?! Teckna en försäkring. Men jag fick den i present!! Ja men du har rätt att inom 30 dagar komma & teckna en försäkring, kan vara bra att veta till nästa gång.

Men va fan hjälper det mig nu?!?!?! 

Sen skulle det inte löna sig att lämna in den, för jag skulle få stå för frakten & att undersöka den kostar mellan 700-1000 kr vilket jag få betala även om jag inte sen vill laga den. Så då skulle jag lika gärna kunna köpa en ny.

Blir så förbannad, inte första gången det är problem med Elgiganten!! Sista gången dom såg mig där!!!! Man får ingen service för fem öre, dom har ingen kunskap, alltid strul när det är något fel!

Så nej, har inte mycket till övers för dom!

Men vi åkte förbi en vän på vägen hem sen, våldgästade med andra ord ;)
Vi vart bjuda på en fika, trevligt! Jag såg en gammal vacker stol som jag gillade, sa till M att tänker du någon gång göra dig av med den så är jag en spekulant. Då sa M att du får den. Blev mycket glad! Så vid något tillfälle sen så kommer hon förbi med den.


Dagens läkarbesök 21/3

Gick bra! När jag såg läkaren kännde jag igen ansiktet, har träffat honom när jag legat inne. Så han viste vad det handlade om dessutom är han AT-läkare & har min ordinarie läkare som handledare.

Så han frågade bara lite om vad det var han kunde hjälpa mig med & om det fanns någon plan för framtiden. Mycket mer behövdes inte, sen skrev han ett sjukintyg som sträcker sig fram till sista april. Så sa han att inom den tiden så ska jag hinna träffa min ord. läkare, ev ett avstämmningsmöte. För så här kan det inte fortsätta.

Han skulle prata med min läkare personligen.

Vi får se, förvntar mig inte så mycket efter allt jag gått igenom.


Ny doktor

ska jag få träffa idag!

Så hoppas nu att allt går bra! För han ska skriva ut ett sjukintyg till mig bakdaterat till den 1 mars & framåt. Men tänker inte gå därifrån för ens jag har fått det. Tänker även be om att få för ett tag framåt så jag slipper göra om detta om 2 veckor! Sen orkar jag inte dra hela mitt liv fram till snu för att träffa honom en ång, så utgår ifrån att han har talat med min ordinarie läkare!

Så håll tummarna åt mig nu!!!

Kalas för min Bazze som fyllde 5 år!

En rolig dag har vi haft & tror jag talar för Bazze & Nellie då också :)
Kalas har det varit hela dagen! Ruedee & hennes barn var här på dan. Presenter har dom fått, säger dom, för Nellie fick också så det inte blev gruff... Glada blev dom!

Min helt egna tårta, gjort tårtbotten & vaniljkräm själv :) Blev godkänd, mycket god!
Våran jordgubb & vailjkräms tårta.


Bazze & Nellies morot & köttbullstårta :)


Gluffs sa det så var tårtan borta!


Presterna var mer än mycket omtyckta!


Vad var det i pakete?...


En hel påse med gott & blandat! ;)


Nellie fick också smaka, en klubba...


Bazze med en slicke pinne i munnen...


Paketet dom fick av mig, då hade dom fattat, det slet dom bokstavligen upp!


Belöning för det fick dom. Har inte sett Bazze någon gång tidigare tuggat 1 tim på ett ben! Bra betyg!! :)


Nellie fick ett också såklart... Hon slukade sitt på 1½ timme!




Jane sov i solen...


Kim kan göra konster med tungan!


sen kom Laila, Lisa, Frida, Freja & min syster Felicia :)

AV laila fick dom en varsin leksak, mycket omyckt den också! En räv & en kanin..


Bazze somna med räven, sötis!


Nu är vi alla trötta efter en lång dag med kalasande.. Trevligt & roligt har det varit :) Det har varit en mycket lång vecka, mycket har hänt.. Så nu måste jag dra ner på tempot. Men först ska jag till läkaren i morgon.

Tack till er alla som ville fira Bazzes 5 års dag tillsammans med oss!

Grattis Bazze!!!

Idag fyller min Prins Bertil 5 år!
Kan inte förstå hur fort åren har gått! Han har blivit en stor kille...


Inte bara jag som njöt av solen idag...

Har haft en skön dag med djuren ute i solen. Stora kontraster ifrån gårdagens väder!

Inte bara jag som njöt av solen, här ser ni Tiffany (hästen) & Stumpe (katten) som njuter...




Han låg där i 45  minuter & myste, men no ska inte tro att han hoppade ner ifrån hästen. Nej han tog ägen över sadeln, halsen upp på bindbommen... Katten utan respekt! ;)




Cherokee bussar i vattnet!....


Till middag bjöds det på fläskfilé gryta, med feta ost, soltorkade tomater, gott!!

Imorgon blir det tårta då det är kalas för Bazze som fyller 5 år!!! Så nu måste jag lägga mig om jag ska orka göra 2 tårtor imorgon.

Min lilla bebis är hemma igen ♥

Nu sover alla utom jag...

Det har åter varit en lång dag! Lämnade min lilla tjej (Jane) hos veterinären i morse. Sen åkte jag med Lisa till stallet, fikade, Elin tog om ett par bilder & sen borstade jag på hästen :)

Sen var det dax att åka hem, HTJ skulle komma kl 13, men kom 1 timme tidigare, bara efter jag varit hemma i 10 min. Så en jävla tur att jag kom hem när jag gjorde. Fick fint hemma igen! Så skönt!

Sen kom min Jane hem igen ♥
Hon såg jag sen inte röken av, då hon gömde sig under sängen! Där hittade jag henne 1 timme senare när jag letat. Hon kom fram en stund, låg här på soffan, men har mycket ont. Stackars liten! Känner mig som en elak människa... Man får klappa henne, men inte lyfta henne eller titta där hon är sydd. & samtidigt som hon blev kastrerad så chipmärkt vet henne också, när hon ändå var nersövd.

Alla 4 har blivit vac idag, skönt! För det har jag skjutit fram ett tag..

När alla är samlade hemma igen, så ringer pappa. Det har snöat en hel del, så han behöver ploga. Lisa jobbar också, så nu är dom 2 yngsta tjejerna här...

Men alla har nu somnat , sussar så sött ♥

Min bebis ska kastreras...

idag, så snart ska jag lämna henne hos veterinären :(
Läskigt, det är tur att hon är lyckligt ovetande!... Men det ska bli skönt att slippa oroa sig för henne, att hon kan bli med kattungar. Hon var ju ute en natt i veckan, så vet inte om hon lyckades träffa en okastrerad katt då?..

Hon är inte riktigt som andra katter ;)


Så här låg dom igår kväll....

Tidigt blir det även imorgon, bjuder på en bild...

Har äntligen möjligheten att dela med mig av bilderna Elin tog på mig!



Men hinner inte fler bilder ikväll då jag ska upp skit tidigt imorgon! För jag ska bli hämtad & skjutsad till veterinären. Berättar mer imorgon. För nu måste jag lägga mig & vill hinna bli av med min hemsak huvudvärk!


Vi lyckades reda ut det till slut!

Ny dag, en ta igen mig dag..

Jag valde att sova på soffan denna natt, för att ha nära till dörren & kunna släppa ut hundarna. Sen kunna få sova lite längre, vilket jag får när hundarna får ligga i en egen soffa. Då sover dom som änglar!

Vart dock väkt utav telefonen. En hantverkare som jag trodde ringde mig igår, som skulle komma för att fixa en list. Så jag bokade in honom på tisdag nästa vecka. Sen går det några timmar, jag somnar om, efter några timmar då ringer en hanteverkare igen. Vilket visar sig vara den som hade ringt igår. Jaha, hur går detta ihop? Pratar med honom, han säger att kommunen kan ha skickat ut flera förfrågningar till hantverkare. Vi kommer fram till att han ska ringa till kommunen & fråga hur det ligger till.

Han fick svaret att dom bara kunde hitta en förfrågan? Hmm.. Då frågar han om det inte är någon hantverkare som fastigheten har skickat, då slår det mig att för några år sen sa jag till om en list som är trasig till min altandörr. Sa till igen om det för någon månad sen, så det måste helt enkelt vara det!

Haha, skönt att det gick att reda ute efter många om & men. Så han som skulle göra bostadsanpassningen kom ut redan 15 min senare efter vi lagt på.

Så nu har jag fått utbytta trösklar till badrum & sovrum :)
Sovrum, en metall tröskel.


badrum, en gummitröskel


Det andra var han tvudgen att beställa hem, så 1-1½ vecka fixar han resten, ramp & tröskel till ytterdörr. Det händer lite i alla fall, efter allt slit!

Ett steg närmare FT?

Vilken dag de blev!

Ja för först var jag upp till gården, tidigt var det! Mycket fina var bilderna!! Kul att få se resulatet. En fika på det. Sen mot kommunhuset, där jag skulle på utredning för FT (färdtjänst) kl 13. Vi hann hämta ut ett paket innan & köpa present till Bazze som fyller år på söndag. Men sscchyyyy, säg inget! ;)

Sen möte, vilket visade sig vara en nära bekant till Lisa. Så mötet som vi trodde kunde bli jobbigt var lättsamt & trevligt! :) Inte ofta det händer...

Hon var också påläst, för hon hade aldrig hört talas om EDS, det är ett plus! Sen fyllde hon i ett nytt dokument utöver det jag lämnade in, tog ett foto. Sen vart det lite annat prat...

Men det är inte hon som tar beslutet som jag trodde. Detta skickar hon vidare tillsammans med ett läkarintyg till trafiknämden. Sen är det dom som avgör om jag får det eller ej. Jag får svar om 5-10 dagar. Så jag som trodde att detta var allt, så är det ytterligare en som det ska gå igneom & jag får vänta lite till.

Sen vart det inte att jag åkte hem, utan när vi var klara med det vi skulle göra utöver så åkte jag hem till pappa. Där lånade jag Frejas säng, sov 1½ timme. Sen åt jag middag, kyckling :)

Hemma igen vid 22 tiden, då upptäcker jag att min katt varit hos grannen igen :(
Blir ledsen & besviken!

Men det får jag ta tag i morgon...
Nu ska jag sova!!!!!!



Snart vet jag....

Nej det här går inte!

Har en viktig dag framför mig imorgon! Tidig morgon blir det! Jag ska åka upp till gården, få se resultatet av bilderna vi tog sist. Jag ska få mina bilder på en skiva, jippi!!!

Sen efter lunch har jag möte, eller det ska göras en utverdering om jag får färdtjänst (FT) eller inte. Så tar med mig Lisa som moraliskt stöd!

Håll tummarna nu att det går vägen!!


En blixt sen vart det svart!!!

Shit, vad var det som hände!?

Skulle fixa varma mackor, för jag orkade inte stå & laga mat. När jag ska lägga på mackan, 1 helt ok, men när den andra bara nuddar mackgrillen så blixtrar det till & ALLT ÄR KOLSVART här hemma! :O

Hittar en ficklampa som går på halvfart, jo visst en flipp har åkt ner i proppskåpet. Men det var den som gick till belysningen i köket, varför var då hela huset svart!?

När jag tar mig ut till proppskåpet på utsidan & försöker lysa med ficklampan som går på halv fart så tycker jag mig se att den ena har gått. Det vart helt enkelt kortslutning när jag skulle grilla mina mackor! Oops...

Inga proppar, shit! Kolsvart inne! Jaha, grannen :) Gick dit, hon försöker nå sin smabo på mobilen, mobilen ringer hemma. hahaha... Typiskt! Vi går ut till deras proppskåp, där finns endast förbrukade proppar. Jaha, till nästa granne :) Dom har en hög med olika proppar & som tur va så fanns den modellen jag skulle ha.

Fixat!
Tur att man är lite händig ;)

Min dag

Startade med en fika innan vi handlade.


Det tog inte lika långt tid idag, men det handlade inte lika mycket idag heller.. Men ändå när jag satte mig i bilen så var jag helt slut! Gäspade, ja, jag vet inte hur många gånger på vägen hem!? Väl hemma så tog jag en kaffe till, medans HTJ städade & diskade.

Nu har jag parkerat mig på soffan, måste vila min ömma & trötta kropp. Hade velat ta en promenad, men kroppen säger ifrån. Måste orka imorgon också då jag först ska en sväng till gården & sen på ett möte.

Somna med nackkragen

Hade en mycket bra dag igår uppe på gården tillsammans med Lisa, Elin & Amanda.

Vi var klara efter lunch med poträtt fotograferingen av alla hästar. & då kom solen fram! :)
Jag stannade kvar lite längre, umgicks & lekte med hundarna. Så var hemma igen vid 16 tiden. Gjorde lite hantverk, men när jag lag mig på soffan så vart jag kvar där. Jag somnade sen där & sov hela natten. Vaknade först för en stund sen med nackkragen på.

Ska strax göra mig i ordning, för att sen åka & handla lite. Behöver fylla på lite här hemma.


Praktik

Äter frukost, ska nu skynda in i duschen...
Elin & hennes kusin har praktik på gården denna vecka & nästa, ska assistera. Ja nu ska dom inte mocka skit, utan dom går media inriktning foto, så dom ska designa hemsidan, ta bilder på alla djuren. Så skit tidigt blir det, blä! Men vad gör man inte för att hjälpa till.. Jag får ju umgås med Lisa också & mina hundar får vara ute hela dagarna..

Påminns av verkligheten

Vet inte vad jag ska skriva
är tom
tom på ord
inspiration

jag lever mitt liv
så som jag vill
så gott jag kan

men hela tiden påminns jag
påminns av oron
får jag pengar
pengar till nästa månad
så jag kan göra rätt för mig

räcker pengarna
till det jag är skylldig
skylldig hyresvärden
vattenfall

har jag tur blir det något över
över till att köpa mat
mat så det räcker 1, 2 veckor
kanske 1 månad

varje dag påminns jag
varje sak jag gör påminns jag
påminns om att jag inte kan duscha för ofta
annars räcker inte schampot

inte använda för mycket toa papper
inte använda mer än 3 ark papper
mer än 3 ark toa papper har jag inte råd med!

kan jag ha mjölk i kaffet
räcker det då till gröten
gröten jag måste äta
äta för att jag har inte råd med kött

försöker inte tänka
försöker leva livet
men vad är mitt liv
verkligheten kommer ikapp

yes jag fick pengar
pengar 4 dagar försent
nu kan jag göra rätt för mig
rätt för mig så att jag inte hamnar hos kronofogden

jag klarar mig 1 månad till!

Skriven av Madeleine




Mina bebisar

Bazze & Tarzan myser...



Nellie bus...


Jane ligger gärna under täcket eller kuddarna...






Ligger själv på soffan under täcket i pyjamasen, just nu känns det som om jag inte kommer kliva ur den idag...


Fick en promenad på köpet

Min Prinsessa ♥ vad skulle jag göra utan henne?!


Vi inhandlade GODIS! Har varit SÅ SJUKT godis sugen sen igår!!!

Inte alltid man vet?....

Vet helt ärligt inte vad jag ska blogga om?...

Jag kan ju alltid blogga om vädret, eller vad jag gjort, känns inte rätt heller... Vad som händer?
Nej jag vet helt enkelt inte?! Vad som händer i världen. Helt ärligt skiter jag i det! Inget jag kan påverka. Vissa kan tycka det är fel att tänka så. Men jag har nog med mitt eget!

Nej jag skiter i det här, återkommer senare...


Äntligen en 3:dje som kan funka..

Har fått träffa en ny tjej idag från HTJ. Det funkade mycket bra, så det ser ut som om hon kommer bli min 3:dje kontaktperson. Tyckte hon var mycket bekant, sa det men jag kunde inte komma ihåg vart ifrån. När det gått ca 2 timmar & vi kom in på vad hon jobbat med tidigare, men vänta nu då har jag varit gäst hos dig! :)

& nu är hon en av mina kontaktpersoner :)
Mycket trevlig, vi hade mycket att prata om. Gemensamma bekanta, samma intressen.. Så det kommer bli riktigt bra det här :)


Har jag inte mer rättigheter som vuxen?!

Vet inte om jag har så mycket att säga just nu...

Kan bara vänta... Alla andra påverkar hur mitt liv ser ut den närmaste tiden & jag kan inte göra någonting för att påverka det. Och då är jag vuxen, men kan inte styra min inkomst, bara vänta. Följa deras lagar & regler, har inget annat val! Vad är det för liv? Det kommer avgöra om jag har en bostad att bo i eller inte om ett par veckor! Mat på bordet?

Var ute i snö slasket & blåsten på en lång promenad, hade kunnat varit ute mycket längre, men valde att gå hem.

Nu skiter jag i det här, hoppas på att få några timmars sömn.

OVER AND OUT!


Har jag inte mer rättigheter som vuxen?!

Vet inte om jag har så mycket att säga just nu...

Kan bara vänta... Dom styr mitt liv, inkomst & inget kan jag göra!! Och då är jag vuxen, men kan inte styra min inkomst, bara vänta. Följa deras lagar & regler, har inget annat val! Vad är det för liv? Det kommer avgöra om jag har en bostad att bo i eller inte om ett par veckor! Mat på bordet?

Var ute i snö slasket & blåsten på en lång promenad, hade kunnat varit ute mycket längre, men valde att gå hem.

Nu skiter jag i det här, hoppas på att få några timmars sömn.

OVER AND OUT!


Smärtfritt lidrigt sagt!!!

Kan inte ens gråta just nu, svettas, skakar!!!

Vet inte vad jag ska ta mig till på riktigt längre!?!?!?!
Nu har jag varit i kontakt med vård centralen, dom kan inte ge mig en tid förens den 21 mars!! Vilket innebär att jag inte får någon ersättning! FK har ingen empati, kan inte se förbi att jag kommer få ett intyg som är bakdaterat. Att V.C inte kan ge mig en tid tidigare.

Nu är det jag som drabbas, jag står utan ersättning & blir vräkt om jag inte betalar hyran. Men vad bryr sig FK i det. Jag måste lämna in ett läkarintyg för att dom ska kunna bedöma & göra en utbetalning till mig. Dom har dessutom 30 dagars handläggnning på detta. Då sitter jag på gatan för LÄNGE sedan!!!

Varför ska jag straffas för att jag fått en diagnos som gör att jag inte kan utföra ett arbete!??? Det är inte själv valt! Det är som det är, jag har min EDS, jag kan inte bota den hur gärna jag än vill. Jag kan inte jobba hur gärna jag än vill. & nu straffas jag för det!!

Hur sjukt är inte detta! Jag har inte gjort något fel, det är dom som inte kan hjälpa mig. Men det är jag som drabbas! Ingen annan! Hur kan FK sova om natten?!?!?!?!?

Detta är verkligheten!!! 

Jag måste ut!!! Få luft!!!!!

Blir inte smärtfritt denna månad heller

Åter en dag på soffan.

Är mycket öm i mina muskler framförallt i rygg & nacke. Så försöker skona kroppen genom att vila. Har gjort några fler armband efter lunch. Fick upp farten igår så då vart det några till idag. Annars har jag inte några planer för idag. Funderar på om jag ska lacka om mina naglar? Lackade dom för 1 v sen med det jag köpte & bloggade om. Det har suttit mycket bra! :) Så en vecka senare nu så behövs det förnyas.

Sen har jag dom där blanketterna som liggar över mig till FK & AF. Har eftersökt ett sjukintyg, men inte fått något? Så får väl ringa igen till V.C. Men lär se till att få iväg blanketterna om jag ska få några pengar denna månad! Men det kommer inte gå smärtfritt denna månd heller. Då jag mitt i perioden byter ersättning. Fr o m 10 feb t o m 28 feb ska jag få aktivitetsersättning & resten av perioden 1 mars t o m 11 mars sjukpenning.

Så får se hur det går?

Sofias Änglar

Ja inte kunde jag hålla mig till soffan!

Jag har gjort lite hantverk, har varit så sugen i flera dagar nu men inte haft orken. Inte för att jag hade det nu heller! Men struntade i det & gjorde ändå... Så hann göra tre enklare armband som passar mig eller barn. Började om på en mobilficka i skinn.

Men har lagt ner nu. Fastnade framför reprisen av Sofias änglar, brukar se det. Blir så berörd av deras historier. Vet inte om det är lite extra också för att man lever i liknande situation som vissa. Kvällens program var ju mer eller mindre precis vad jag gått igenom!

Han var för visso en man, men hade varit sjukskriven i 10 år. Sökte en diagnos men hittade ingen, Det syntes inte på honom & han blev inte trodd av läkarna. Dom sa åt honom att rycka upp sig. Han var mycket trött & hade värk. Orkade inte mycket. Hade påbörjat renovering av sin sommarstuga som han bodde i permanent. Men orkade inte slutföra projektet pga av sjukdom & ekonomi. Sen riskerade han precis som jag är bli utförsäkrad.

Johnny & Mattias hjälpte honom att färdigställa huset. Sofia tog med honom på en fisketur som är ett av hans intressen som han inte gjort på länge pga av sjukdomen. Frågade lite hur det påverkar hans liv hur mycket det skulle betyda att få en diagnos. Sofia hjälpte honom med att kontakta en ev professor som kunde ställa en diagnos på honom. Han ställde upp & kom dit, träffade Conny & gav honom diagnosen ME eller kronisk trötthet.

Man blir mycket berörd, känner igen sig i allt! Man funderar ofta i hur man ska orka fortsätta kämpa!? Hur mycket som ska behövas för att dom ska förstå, ta en på allvar. Ge en lugn & ro i tillvaron, för att genomgå allt man gör, att kämpa varje dag blir man inte direkt bättre utav!

Förmodligen fick Conny det lite lättare åtminstpnde kunna förstå varför han mår som han gör. Sen slippa känna pressen över sitt hus som inte var färdigt på långa vägar...

Tur att det finns sådna människor som ställer upp! För det är mer värt än vad man kan sätta ord på!!!!


Kunde inte hålla mig....

Har tagit en promenad med Bazze & Nellie, mysket skönt med frisk luft.

Få umgås med dom i en ½ timme. Var det ett bra beslut? Nja, fick röra på mig, fick frisk luft men har nu mycket ont i nacken igen! Så nja kanske inte det bästa för min kropp.. Men kunde inte sitta inne! Så nu tillbaka i soffan igen, får se hur länge jag orkar ikväll?!

Försöker förstå mig på papprena FK har skickat till mig, ansökan om sjukpenning. Men måste göras annars får jag INGA pengar!


Lite kaffe nu så

Ska jag försöka hålla mig vaken nu...

Har sovit större delen av dagen, gick upp vid 10 tiden, men efter ha ätit frukosten kunde jag bara inte hålla mig vaken. Behövde helt klart sova. Det var en lång & händelserik dag i söndags & det tar på krafterna. Vilket gör att kroppen behöver tid att återhämta sig.

Solen har varit framme idag, nu är det lite mulet & blåser. Jag svettas om vartannat, vet inte om jag har lite feber? Kan vara så, det brukar bli så när jag har överansträngt musklerna så mycket. Så ligger på soffan i pyjamasen, under duntäcket..

Där jag kommer fortsätta ligga, ska nu dricka lite kaffe.
Såg reklamen av körslaget nu, längtar tills det börjar!

En dag till över

så känns det när man har ont.

Man har klarat att ta sig igenom den, hoppas på en bättre dag imorgon!
HTJ har varit här idag några timmar, så det är fint här igen. Tog mig ut på en kortare sväng med hundarna, för att få njuta av det fantastiska vädret! Alltid lika tillfredsställande & upp friskande.

Men fick betala ett pris, har haft ont i huvudet sen dess. Inte orkat mycket... Så blir en tidig kväll idag med.


Då är man trött....

Det vart att jag sov på soffan hela natten!

Var så slut & hade så ont i kroppen & huvudet så kunde inte flytta mig till sängen. Men idag efter någon timme vaken mår jag mycket bättre än gårdagen! Very nice!
Har precis matat tvättmaskinen, satt igång den, så HTJ kan hänga den sen.

Det blir en lugn idag också. Solen skiner ute livet leker...


Ny blogg design!!

Tack underbara Elin Griberg Lindkvist Elin Griberg Lindkvist för super fina bilder & en ny header!!! (länken finns i mellanrummet, peka med pilen där & klicka så kommer ni till hennes blogg)

Så glad, nöjd så det spritter i kroppen!!! Det är så jag! Som person, hur jag är, vem jag är, sååå FINT! Kan inte bli bättre!!!

Snart ny blogg design!

Nu har Elin gått hem, vi har valt ut bilder & redigerat så headern är klar! :)
Hon ska göra resten klart under kvällen. Så vet inte om det blir problem att kolla min blogg?..
Men den blir dessto bättre sen, så värt att vänta ;)



En dag på soffan!


Vet inte om jag behöver säga så mycket mer... Ska dricka en kopp kaffe nu, sen blir det ryggläge igen. Så jag orkar när Elin kommer sen & vi ska titta på bilderna, LÄNGTAR!!! :D


Det var värt all kyla!!

Har haft en underbar dag på många sätt!

Vi åkte upp till gården innan lunch, gick igenom vad vi skulle göra, hur & vart vi ville ta bilderna. Sen var det bara att köra. 3 ombyte vart det i olika miljöer. 2 st som var indian/trapper stil & en western stil med hästen & utan. Vi hade mycket kul, det vart värt allt jag fick frysa! ;)

Mellan ombytena tinade jag upp lite inför nästa uppgift. Helt fantastisk miljö att fotografera i!! Elin har blivit mycket duktig nu, hon går ut gymnasiet till sommaren som fotograf :)

Bilderna har jag tyvärr inte. Dom får jag vänta ända tills imorgon för att få se.. Då vi ska gå igenom dom. Några kommer hon redigera åt mig, alla kommer jag få. Hon använder några till sitt projekt. Sen väljer jag ut dom jag vill ha till den nya bloggdesignen :)
På tiden att byta.. ;)
Har haft denna alldeles för länge!

Elin & hennes kusin åkte hem när vi var klara, men jag vart kvar ända till kvällen :)
Grillade korv/crabbstick (jag tycker inte om korv, fanns inget annat i affären så det fick bli crabbstcik) helt ok. Lite fika på det runt elden i trapper huset.

Efterrätt... ett träd med marshmallows ;)


Kaffe ett måste!


Sötnosen Wilda

 
& sötisen Freja


Inte ett dugg gott... ;)


Vilade någon halvtimme innan jag åkte hem, helt slut! Men värt allt!

Tack underbara Elin, en fin dag hade vi ♥




Spännande dag!

Förbereder mig för en dag i rampljuset ;)

Min vän Elin ska fotografera mig på gården i western & trapper/indian miljö. Hon har ett projekt i skolan som hon ska ha några bilder till. Men det blir en vinn vinn situation då hon ska använda några av bilderna till min blogg design sen :)

Ska snart åka, så dricker lite kaffe nu för att piggna till :)
Grejerna är packade & står i hallen... Spänande & kul ska det bli!!
Hoppas jag ska kunna dela med mig av lite bilder, inte säkert att det blir idag bara...


En promenad i solskenet, fågelkvitter & bilarna som körde på isen

Har varit ute med hundarna på en promenad, njutit av solen & fågelkvitter...
Mycket skönt att få andas frisk luft!

Tog en hel del bilder, så tänkte dom skulle få berätta om våran promenad..

Vi tog oss ner till havet, tränade dressyr gjorde vi på vägen ner :) Men sen fick dom släppa loss!


Nellie





När vi var där nere hörde jag att dom körde ute på isen, det var också andra som hade uppmärksammat det..


Så vi gick helt enkelt dit & tittade, det var en traktor som plogade hela tiden


En cross körde




3 bilar sladdade runt, men av någon anledning stod 2 stilla?


Min lilla mullvad ;)








Vet inte om dom är modiga eller dumma som kör på isen? :)


Men tar det stop så blir det ett ganska mjukt stop! ;)


Den åkte helt enkelt rakt fram i kurvan...


Mysigt var det...










Inte lätt att fånga alla tre på bild när man dessutom ska fota själv! Men gjorde ett försök ;)

När vi sen var på väg hem lät det som om någon öppnade en knarrande dörr, men i sälva verket var det ett träd som gått av & lutade mot ett annat... Lite läskigt.. Trodd först det skulle ramla, men som tur var det stod det inåt skogn & inte utåt vägen!


Vi var ute hela 1½ timme, men som ni förstår vart det en paus halvvägs, som tur var.. ;) Väl hemme igen mötte jag grannen, små pratade lite. Då talar han om att dom skaffat en katt. Fick komma in & titta på underverket. En liten Doris på 10 v så bedorande söt!! Sköldpaddsfärgad & långhårig. Tyvärr ingen bild :(

Nu ska jag försöka göra lite middag åt mig..

Många bilder blev det, men kunde inte välja bara några..


Hyfsad start på dagen...

Somnade på soffan igår, skit trött! Vakande 06.00 på morgonen, med en dator & TV i gång. Stängde av TV & flyttade mig till sängen. Skulle kanske fortsatt min sömn i soffan? Sov inge vidare sen resten av morgonen.

Solen skiner idag, så hoppas få njuta av den en stund med hundarana... Jane ville inte var ute hon kom in efter 3 min. Kallt om tassarna möjligen? Tarzan är däremot ute, får se om han kommer in? 5 av 6 gånger har han gjort det eller ja alla gånger. Men sist luktade han som han gjort när han varit hos grannen. Inte kul! Så hoppas verkligen inte det händer fler gånger!

Nu ska jag krypa ner under täcket igen & titta på skid VM.


Vill ha, så fint!

Lite som jag hittade när jag var på stan i onsdag & idag på Åhlens hemsida. Som skulle göra sig så bra hemma hos mig!...

Har hittat en mycket gullig ljuslyckta.. Kostar 29 kr


En längre tid har jag letat kuddar till mina soffor, nu har jag hittat en :)
Den skulle vara sååå fin i min soffa! ;) Kostar 149 kr


Med dessa kuddar till


Vem vill inte krypa ner under detta påslakan, så mysigt! Kostar bara 395 set


Hur cool var inte den här då! Det är en bakform... Kostar 129 kr


Denna kopp blev jag helt kär i när jag var på stan i onsdags! Tyvärr gör den sig inte rättvisa på bilden... Men den är som en bakelse som man vill bara äta upp! Den är ljuslila, guld dekoration med en ros i botten på koppen & på fatet under koppen som inte ens visas... Den kostar hur som helst 99 kr. Så vet inte hur jag ska få råd till 4 st?...



Har lånat alla bilder ifrån Åhlens.se. Drömmer vidare om dessa fina saker!..



Kylen är nu fylld igen

Underbart, efter 18 dagar sen sist!

Men inte bara mat vart det...
en ny blomma som heter primula till arrangemanget i köket



Byter ut påskliljorna mot en flamingo i den andra gruppen..



Lägger ut nya bilder när jag har gjort om arrangemangen :)
Sen lite godis till helgen

                                       

HTJ gick nyligen hem & jag har fått fint hemma igen.. Utan att jag behövt anstränga mig :) Sitter i soffan med handen i godisskålen ;) Nu måste jag lägga mig ner innan jag kan göra någon mat till mig själv. Hundarna har lagt sig i buren & sover. Medans Tarzan & Jane är ute & leker.


Förbereder mig för att åka

En maskin tvätt går nu, som HTJ hänger sen, äter fruksot framför TV, hundarna väntar på sin mat...

Ska snart klä på mig också för att sen åka å handla :)
Gillar egentligen inte att handla fredagar, då det är så mycket folk att sick sacka mellan i butiken. Vilket blir mer påfrestande. Men kanske får chansen att träffa lite trevliga människor?
 
Känner mig lite piggare i kroppen idag. Ska ta på mig ortoser idag så jag skonar den :)

Vad ska ni hitta på i helgen?


Arbetsstolen

jag har pratat om & lovat att visa bilder på.

Dagarna har bara gått & jag har skjutit på det. Men nu tänkte jag blogga om den.

Här kan ni se hela stolen.. Det är en extra tjock sittdyna för att avlasta ryggen.


Den har elhiss, så laddar den... Men inte behövt det sen jag fick hem den för 1 månad sen.


Ryggstödet går att ställa in på flera sätt. Höjden, hur mycket den ska luta & sen själva vinklen på "ryggplattan".


Det går att ställa in höjd på armstöden &


 bredden på armstöden...


För säkerheten kan jag bromsa hjulen så den inte springer iväg med mig ;)


Den hjälper mig mycket för att underlätta i vardagen. Har länge velat ha den & är glad att jag nu fått den. När jag väl började diskutera det med min AT var det ingen tvekan om att jag behövde en. Den är anpassad efter mina behov. Så den är specialgjord just för mig.


Hur tänker jag?!

Ligger på soffan!

Mycket mör i kroppen efter gårdagen! Förstår inte hur jag tänker? Jag åkte iväg igår utan en enda ortos! Varför?! Ja det undrar jag, hade förmodligen skonat kroppen en hel del.. Valde kläder som kanske inte var lämpade att få på ett par knäortoser under..

Men men, jag får ta smällen. Så har legat hela dagen, fortsätter med det. Petar i mig lite kladdkaka, juice & diklofenak nu.. Hoppas de ska göra att jag blir lite piggare i huvudet ;)


Man förstår inte hur fort tiden går

Vi började med att njuta av vad dagen hade att erbjuda, sol, blå himel, en fantastisk utsikt.


En av Silja Lines båtar paserade under tiden vi var där..










En sväng nere på stan...
Jag hade inte varit där ännu detta året. Var ner senast en snabbis på H&M under mellandags rean. Passade på att följa med Laila som skulle göra några ärenden. Men innan vi gjorde några inköp så fyllde vi på med lite energi. Jag åt en baguette med tonfiskröra, citronvatten & en kaffe.

Köpte en ny remover & 2 nya lack, ett allround & ett svagt mjölkigt. Tycker dom små flaskorna är så lagom. Dom hinner inte bli gamla.


Jag köpte några plagg för presentkortet jag hade kvar.

En mycket snygg "tunika", mörkgrå. Uppvikt ärm (se höger ärm) eller inte (se vänster ärm)..


Ett grönt linne, ribbat...


Vanliga svarta, långa leggings..


Så glad, hittat kläder som sitter super snyggt & bra.. Inte ofta det händer, 3 av 3 plagg jag prövade som ja gillade & jag slog till.

Haft en lång eftermiddag, men mycket trevlig. Tack Laila!


Ska njuta av vad dagen erbjuder...

På benen igen efter en mycket jobbig kväll & natt!

Nu skiner solen, himelen är klarblå, jag ska åka ner & titta på utsikten vid havet. Sen styr vi mot staden för att uträtta lite äreenden... Sak bli skönt att få komma ut, se lite folk..


Migrän

som pricken över i:et...

Mår skit, ligger i sängen. Tv är på, men klarar inte det, blir sämre bara! Hundarna är mycket nöjda, nu när dom får ligga i sovrummet. Men det är lugnast så. Dom sover extra tungt då.. Vilket passar mig nu när jag har svårt att ta mig upp. Hoppas lite sömn hjälper!


Nu är det avslutat på AF, får se vad som händer nu?...

Kanske något bättre idag... Men sov inte så bra, många avbrott.

HTJ har varit här & gjort fint! Så n kan jag koppla av & njuta av ett rent & fint hem :)
Had egentligen inköp idag, men gissa, pengarna har inte kommit. Förvånade? Inte jag!! Jag skickade in min närvaro försäkran den 10 feb, då är det mer än 14 dagar kvar till utbetlaning. För fr o m när man skickar den så räknar FK 14 dagar framåt. Den ska mellanlanda på AF, min handläggare var inte där. Då ska någon annan öppna hennes post, men som vanligt så funkar inget som det ska när det gäller mig! Så intyget vart inte inlämnat till FK förens den 17 feb. 14 ifrån det blir den 3 mars. Så jag kan inte betala mina räkningar i tid denna mån heller & mat har jag inte handlat på 15 dagar!

Jag ringde såklart upp både FK & AF. När jag fick veta att det var AF fel, så sa jag rakt ut att jag orkar inte mera!!! Det får vara nog nu! Det är erat fel, jag kan inte handla eller göra rätt för mig. Men inget går att göra, jag får snällt vänta...

Men jag & min handläggare på AF tog ett beslut att hon skulle kontaka FK, fråga vad som gäller ang avstämmningsmötet. För att det ska bli rätt! & sen ringa upp mig igen. Så nu är det beslutat att vi avslutar samarbetet med AF. Jag har nu varit sjuskriven i 3 månder, jag kan inte arbeta. Så finnns ingen mening med att vara kvar. Så FK kommer skicka ut en blankett till mig, jag fyller i den & skickar den tillsammans med ett sjukintyg till FK. & ska sjukanmäla mig idag.

Så får vi se, om jag får några pengar vet jag inte. Hon på AF ser inte varför jag inte skulle få det, men jag vågar inte hoppas på att det blir godkänt.


RSS 2.0