Vackert att ta in lite av naturen till jul...

Igår var jag & Nellie ut i naturen, vi letade rätt på skogens vackra skatter...
Det finns mycket vackert att ta hem! Tänkte göra en ny krans att hänga på dörren, pynta adventsljusstaken & vem vet vad det mer kan bli :-P

Hur ställer jag mig till detta??

Igår var det torsdag, dax för en ny avstämning med min läkare, handläggare på FK (försäkringskassan) & AF (arbetsförmedlingen). Vi sågs innan jag började min arbetsprövning vilket var i sommras, jag startade i september på hundpensionatet, den här gången väldigt anpassat för att det skulle bli så bra som möjligt!

Startade med glädje igång en ny utmaning. 3 dagar i veckan, 3 tim/tillfälle, en dags vila emellan. 2 veckor klarade jag det, sen fixade inte min kropp mer. Några symptom var; smärta, spänningar i nacke, trött & migrän...

Ja kämpade på ett tag till, tills att det inte gick längre rent fysiskt. De blev ohållbart!! Hade hela tiden ett hopp om att ta mig tillbaka. Subluxerade axeln som jag redan i Januari luxerade helt. Nu såg det mörkt ut. Fanns det andra alt att kunna ta mig tillbaka nu?

AT säger att jag hade förutsättningarna för att lyckas, frågan är blir Madeleine sämre i längden av detta, finns det tillräckligt underlag för att göra en bedömning?

Detta var 3:dej arbetsprövningen i ordningen sedan 2009, med allt annat före, emellan & efter. Kan man räkna ihop de 3 gångerna jag arb prövat för att få tillräckligt underlag? (Alla 3 gångerna har det sett likadant ut).

A på AF gör ett försök, hon avslutar denna period. Min läkare skriver ett sjukintyg på ett par månader som FK godkänner. Sedan kommer min handläggare på FK titta på en sjukersättning! SJUKERSÄTTNING! (Förr hette det förtidspension).

Har försökt tänka mig in i det, hur det är, blir & kommer va!? Men kan ännu inte greppa det. Är det slut på mina chanser? Min kropp säger en sak & jag en annan... Jag har vetat att det varit på G, men det är något annat när det blir mer på riktigt!

Fortsättning följer...

Ansökt om rullstol för att ge mig fler möjligheter

Nu är bollen i rullning, har haft möte idag med en arbetsterapeut (AT). Jag vill ansöka om en rullstol i syfte att spara kraft & energi. Kunna medverka på aktiviteter som jag idag väljer bort. För att kunna göra det gör AT:en ett hembesök. AT jag haft tidigare har tyvärr slutat, vilket gör att ja måste börja om. Beskriva mitt syndrom, hur det påverkar mig osv. Det tar lite extra tid. Hon tror inte att det ska vara några hinder för mig att få en då jag har min el-scooter. Däremot hade hon inte hört talas om eller sett en rullstol med e-motion hjul. Kort beskrivet sitter ett batteri på hjulen som laddar sig själva under körning. Det gör det lättare att köra den själv då det inte behövs lika mycket kraft & dom hjälper även till att bromsa upp när du lägger fingrarna på ringarna. (En länk som beskriver rullstolens funktion närmare...http://www.spinalistips.se/tips-manuel-rullstol-med-e-motion-hjul-606.html) Jag har ingen möjlighet att köra en rullstol helt av egen kraft, & det är inte alltid lätt att ha någon med mig. Därför tror jag att den rullstolen är lösningen. Nu ska AT forska i vad e-motion är, vad jag har för möjligheter, tala med min sjukgymnast & undersöka vad reglerna säger.Fortsättning följer.....

Fröet som växte till kärlek ♥♥♥

Du sådde ett frö
ett frö som grodde
grodde till en vacker blomma
växte till kärlek
kärleken till dig
 
blomman symboliserar kärlek
vår kärlek
kärleken till varandra
till livet
livet vi lever hand i hand
 
blomman är vacker
den lyser upp
lyser upp i tillvaron
i mörkret
 
ordet älskar ger den näring
näring till att växa
växa sig starkare
vackrare
 
blomman är ståtlig
lika ståtlig som du
vackert röd
vacker som du
 
den ger mig kraft
oss kraft
att älska mer
älska varandra
 
hur stor är kärleken
den går inte att mäta
mäta med ord
centimeter
 
min kärlek blir större
större till dig
till oss
livet
 
när blomman växer
växer min kärlek
min kärlek till dig
 
JAG älskar
älskar dig mitt hjärta
du är min blomma
den vackraste av dom alla

Vacker söndag!

Är nöjd med den här söndagen, gick en promenad i eftermiddagssolen med hundarna. Kylan bet tag i kinderna, det blåste något. Solen började gå ner, molnen glödtde oranga & rosa. Mycket vackert!!Efter en stund vila, en kopp svartvinbärste & blivit varm igen var det dax att åka till stallet. Jag & Emelie tog en ridtur i mörkret. Då var det lite mer än en bitande kyla! Mina fingrar var stelfrusna & låren var iskalla när vi kom tillbaka. Behöver ett par flisfodrade ridbyxor, då det inte verkar dom om långkalsonger räcker till..

Ny vecka imorgon, får se vad den bjuder på för äventyr!? :-D

Hoppas du haft em bra helg, önskar alla en trevlig vecka & en skön nattsömn.

Fika besök & nostalgi ifrån barndomen!

Nostagli när man tittar i gamla fotoalbum.

Idag hade vi besök utav Ylva, Sören & Mikaela, som jag känner sen jag var liten. Hade inte setts nu på många år, tills för ett par veckor sedan. Pratade då om att bjuda på fika, visa hur jag bor idag & att Jonne skulle få lära känna dom. Vilket vi gjorde till verklighet idag (lördag) :-)

Apropå nostalgi tittade vi igenom gamla bilder på hästar ifrån min ungdom, de vill säga 13-17 år sedan. Många minnen dyker upp ifrån den tiden, vilket är mycket roligt! Prata om hästar som fanns då, vilka som finns kvar & vilka äventyr dom bjudit på osv..

Vi gick en långpromenad i vintersolen, dumt att missa det fantastiska vädret ute! Hundarna var på glatt humör & tycker alltid det är spännande med nya människor. Vi pratade då om andra gamla minnen, olika höskördar som Sören varit med på, platser han varit på runtomkring här där vi bor. Vilket är kul att han känner till området.

Dom var också med när jag fick Tempus, vilket är lite drygt 16 år sedan. Lång tid! Därför tog vi tillfället att hälsa på honom idag. Kan knappt förstå själv att jag haft honom så länge!?Hoppas vi ses snart igen!? Jättekul att ni kom idag :-D

Sjukgymnastik ute i skogen!

Kvalitéts tid med Bazze & Tayla..När sjukgymnastiken blir för tråkig här hemma går vi ut i skogen istället, det går precis lika bra. Nytta förenat med nöje! Kliva över granar, rötter, skritta i blåbärsris, kliva upp på lägre stubbar med frambenen, är några av momenten vi gör. Detta gör promenaden roligare på samma gång.

Kul att vara kreativ!!

Min plats där jag kan fylla på energi

Har saknat att vara intill vattnet & kunna hämta kraft. Idag tog jag moppen, Nellie som sällskap & tog tag i saken!

Vid ett tidigare tillfälle när jag & Jonne var ute med hundarna kom vi till en fantastiskt plats. En liten sjö, en liten bit ut i skogen. Hade inte riktigt klart för mig hur jag skulle hitta tillbaka. Men jag bad änglarna om hjälp för att hitta vägen. När jag var där på platsen tidigare undrade jag hur man tog sig till andra sidan av sjön? Nu körde jag dit änglarna styrde mig, å vips så var jag där på andra sidan sjön, uppe på berget.

Magiskt, vackert, fridfullt & mysigt..
Isen har börjat lägga sig, det var stilla & tyst runt omkring. Kände hur har riktigt fylldes på med ny energi. Kommer helt klart ta mig dit igen!


Änglar

Älskar den nya dekorationen på mina
naglar!!


Min väg...

Har haft en fantastisk helg med mycket energier, änglar & andar. Precis vad jag behövde nu, lyftas uppåt, få massa kärlek.

Jag börjar kunna se mer & mer kärlek hos mig själv, värna om mig & mitt inre.Vilket är mycket viktigt i min process & utveckling. Ta steget på min väg jag ska gå & den uppgift jag fått. Har länge känt att jag inte passar in i systemet, att jag står utanför. Nu behöver jag ha en form hur ska kunna ta mig framåt, kunna jobba hemifrån, med mina specialiteter. Jag har hoppet, viljan för att hitta det jag behöver.


Magiskt!!

I förmiddags när jag gick på promenad med hundarna var det alldeles magiskt ute. Det var som om allt stod stilla. Fridfullt, stillsamt & vackert. Frosten låg som ett täcke över marken, glimrande i gräset & det var som om att jag kunde ta på tystnaden.

Tänk att starta varje dag på det sättet, vilken energi!!


Sjukgymnasten har tejpat min axel

Vet inte varför inläggen inte går att publicera? Det jag skrivit & i flera dagar försökt publicera är borta nu. Har ofta inte orken att sätta mig vid datorn, då blir det att jag sätter mig med mobilen istället. Men den verkar inte alltid vilja samarbeta...

Har varit hemma större delen av tiden, axeln värker mer när jag inte kan vila den. Var till sjukgymnasten i måndags, hon undersökte axeln, den är mer instabil än den högra. Det positiva är att jag har inte förlorat rörligheten den här gången, däremot har jag tappat kraften i axeln. Jag har spänningar upp i nacken, ner över skuldrorna, ner på framsidan. Huvudvärk har varit ett stort problem också. Därför tejpade hon min axel för att avlasta & i förhoppningen att jag ska ha mindre värk. Det ska sitta i 1 vecka, sen har jag återbesök & då tejpar vi om den om det behövs.

Det funkar!! Helt underbart. Det var lite osäkert om jag skulle tåla tejpen, därför tog hon den naturfärgade. Och det verkar inte vara någon fara :-)
Det värmer i mitt hjärta..

Då var krafterna helt slut, jag checkar ut & laddar om till imorgon.

Mitt hjärta smälter när jag ser på dessa två som ligger intill mig & myser med varandra....
Arbetspröva eller inte??

Det har inte varit min nästa vecka. Fortsättning följer på mitt sorterande. Idag har jag inte gjort något åt det, men det har gått framåt :-)Hade besök av min vän Elin på middag idag. Tror att det är 1 år sen sist? Lång tid i alla fall! Nu idag fick vi till det, man måste bestämma en dag. Vi hade massor att ta igen! Såklart hann vi inte allt på 2 timmar, kanske hinner vi ta igen lite mer om några veckor? Rida får jag vänta med ett tag till, tråkigt att det blir ett uppehåll nu när jag fått en bra rutin! Ska börja med sjukgymnastik igen, hoppas jag hittar ett gummiband att träna med imorgon. Sjukgymnasten har skickat papper på övningar, då hon inte hade tid förens om ett tag framöver. Nu kan jag börja komma igång innan vi kan ses.Fick ett samtal av AF (arbetsförmedlingen) idag, ett avstämningsmöte är bokat ihop med min läkare & FK. Då ska vi prata min fortsatta tid framöver på arbetsprövningen. Jag har inte varit på jobbet dom tänkta timmarna sen i början, målet var att komma upp i 10 tim för att sen (förhoppningsvis) öka. Jag kom aldrig upp i dom timmarna & det var bara de första 2-3 veckorna jag var där alla 3 dagar som bestämt. Så här har det sett ut varje tillfälle jag arb. prövat. Efter 6 v går det mer & mer utför, jag blivit sämre varje gång vid den tidpunkten. Vilket inte heller är ett undantag denna gång. Vi får se vad dom säger, tidigare har det varit för kort tid för att avgöra.Tänker inte spekulera hur det blir framöver, då jag aldrig vet vad FK & AF bestämmer??

Ordning & reda!

Ingen arbetsprövning för mig. Får se när jag är tillbaks igen?? Passar på att göra sådant hemma som jag drar mig för annars. Det är lätt att skjuta fram saker. En sådan sak är papper. Jag är jättebra på att samla allt i högar innan det sorteras in i pärmar. Vi får se när jag får ett ryck? ;-)Imorgon när jag ska till OT Center passar jag på att köpa förvaringskartonger att lägga kläder i & vakumpåsar att lägga täcken & kuddar i. Tänkte för första gången lägga undan mina sommarkläder. Då får jag bra koll på vad jag har. sorterar samtidigt kläderna & får bättre plats i garderoben. :-) Sen kommer jag får ordning & reda i garderoberna!

Soffhäng med Tayla

Idag har jag inte mycket krafter, passar på att mysa med Tayla på soffan...Även om jag denna gång inte blev lika dålig vid subluxationen, märks det när jag håller igång att jag blir tröttare. Det blir mer spänningshuvudvärk & kroppen försöker försvara sig genom att spänna musklerna runt området till axeln. Som tur är Jonne ledig idag & jag får hjälp. Samtidigt som jag känner mig otillräcklig, när jag inte orkar göra något. Vilket jag vill när han nu är ledig. Samvetet som alltid spökar... Önskar er alla en fin helg! Glöm inte att njuta av de små stunderna/ljusglimtar som ges i vardagen

RSS 2.0