Vackert ändå på något sätt

Solen hann försvinna... Men det var ändå riktigt skönt att komma ut tillsammans med hundarna.

Dom var lyckliga att få springa på ängarna, nosa i alla spåren, där rådjur, hundar, hästar, skidåkare hade passerat... Dom for kors & tvärs hit & dit...


Soja latte

Ska strax gå ut, efter jag är klar med detta inlägg..

Solen skiner, det är minusgrader & lite snö. Vackert! Kanske blir några vackra bilder?..

Igår var Jonne ledig & vi spenderade dagen tillsammans. Riktigt mysigt! Jag tröttnar aldrig. Trivs riktigt bra!♥

Vi åt lunch på stan, provade att dricka en sojalatte. Jag är laktos intollerant, men brukar ibland fuska med en latte, det är ju så vansinnigt gott! Men det är inte roligt efter, så igår vart jag erbjuden en med soja "mjölk". Så tänkte att jag testar, helt ok. Såklart inte lika god som en riktigt. Men helt klart ett bra alternativ.

Så ett tips till er som inte tål laktos. Dom flesta ställen har idag soja mjölk eller laktosfri mjölk. Fråga om dom kan göra en åt er.

Vi köpte med oss spackel, fönster fäärg, pensel & tejp hem. Så igår började Jonne riva tapet i mitt blivande skaparrum. Så nu rullar det.....

Känner mig som ett litet barn som ska få sitt första alldeles egna rum. Få precis den färgen dom vill ha på väggarna & sen inreda det i härliga färger... Så förväntansfull!

Det kommer vara ett rum kombinerat med ett gästrum. Så dom som hälsar på kan sova där. Sen kommer datorn, symaskin & en yta för att skapa finnas. Förvaring för mina alster & matriel.

Så från & med nuy är det hundförbud! Dom har ju tidigare sovit där på natten, men nu är dom förpassade till en annan plats.

Amies dop 20120129

Idag har vi varit på dop.

Mosters lilla tjej...
Hon skötte sig galant i kyrkan! Inte ett pip ifrån henns. Hon bytte famn ett ex antal gånger också mellan olika personer, men ändå inte ett ljud!

Så hennes mamma kan vara riktigt stolt till en söt liten dotter,
ni ser även en stolt liten moster Freja i bild..

Kladdiga cup cakes



Ikväll vart det cup ckaes till efterrätt..

Gjorde samma smet som till kladdkakan, men lag i grov hackade hasselnötter & grov hackad mörk chocklad.
På toppen rosa grädde & svarta vinbär, från min egna trädgård.

Super goda!


Slappa dag hemma

Idag har vi haft en riktigt slappardag!

Vi båda behöde det.. Bara dragit benen efter oss. Sov länge, åt en lång frukost, pysslat lite inne, pilla navelludd ;)

Imorgon är det dax för Amie att bli döpt. Så har gjort kortet till presenten idag. Presenten har jag förberett sen tidigare. Men får vänta med att publicera bilderna, tills jag givit bort dom.

För en gång skull sitter jag inte i sista sekunden & fixar med det.. Fast ska inte säga för mycket ännu, blomman är inte i ordning gjord & paketen inte inslagna. Så ropar inte hej än, tar tillbaks det! ;)

Igår hälsade jag på min syster Sofia på vägen hem, efter ha gjort några ärenden. Alltid lika kul att träffa henne. Finns alltid massa att prata om.

Var så riktigt slut igår, somnade på soffan, Jonne fick stötta mig till sängen & sen somnade jag bums! 12 timmar senare klev jag upp ur sängen.


Ny termin med kören

Idag startade vår terminen med kören.

Tiden!
Kul att komma igång med det igen. Idag var det mest genomgång om kommande projekt, tiden. Det är vad föreställningen kommer handla om & texter vi ska lära oss till den. Vi hann känna på 2 av låtarna. Spännande vad det tar vägen.


Var ute på eftermiddagen & sladdade med min el moppe. Det var riktigt halt ute idag. Så fick ta det riktigt lugnt! Hundarna tycker det alltid är lika roligt att springa på sidan av den. Så vi var ute i snön & blåsten ca 45 min. Uppfriskande!!

Nu tänkte jag försöka få några timmars sömn...

Hoppas ni också får det!

Lunch med Sandra & Tiam

Träffade Sandra idag & hennes yngsta son.

Vi lunchade ihop. Hade planer på att åka in & göra några ärenden idag. Så det var trevlig att träffa henne också. 2 flugor i en smäll, som man säger ;)

Tiam hinner växa massor mellan varven. En charmig liten kille. Som vet hur man får uppmärksamhet...

Vi han gå en sväng innan hon skulle med bussen. Sen gjorde jag lite fler ärenden, bytte batteri i en klocka som hade stannat & köpte lite mat innan jag vände hemåt igen.

Bytte om till stallkläder, tog en banan & hämtade upp hundarna. Sen åkte vi mot stallet.

Tog in Tempus, borstade lite på honom, kollade att allt var ok. Vi tog sen en liten promenad tillsammans. Det hann bli mörkt, men nu när det är snö ute så ser man ändå.

Hann med det jag planerat idag. Vilket känns bra!

Det blir en lugnare dag imorgon här hemma. Får besök av Fille & lilla Amie :)

Dagen efter thai oljemassagen

Ledsen att det inte har blivit uppdaterat här varje dag. Men försöker så gott jag kan. Mer kan jag inte göra, när smärtan är för påtaglig så orkar jag helt enkelt inte.

Vilket den var igår!
Jag hade en grym värk i nacke, rygg & ner i höften. När jag sen fick hjälp, thai oljemassage. Så kändes det direkt efter mycket bättre. Men det tog inte lång tid förens jag fick värre huvudvärk än innan. Så när vi kommit hem, låg jag på soffan, petade i mig lite mat för att sen lägga mig i sägnen.

Idag var det samma som när jag lag mig. Så Jonne tog med Nellie & Bazze till jobbet. Tayla gömde sig under sängen, så hon fick stanna hemma med mig. Jag kom upp ur sängen mitt på dagen. Fick i mig lite yoghurt & flignor. Men kunde inte hålla ögonen öppna sen. Så sov från & till på soffan.

Tog nyss en kortare promenad med Tayla för att få frisk luft. Tänkte att det kunde vara bra att röra lite på sig. Så med en extra diklofinak i kroppen gick det hyffsat bra.

SKÖNT!

Tömde brevlådan på tillbakavägen. Där låg ett brav från FK. Den 2 februari har jag ett nytt avstämmningsmöte med dom. Då ska vi sammanfatta det ½ år som gått sen sist. Vad som händer framöver vet jag ännu inte?


Ett steg närmare min dröm!

Nu har det hunnit bli kväll, sista dagen på veckan & det är dax att tänka på refrängen.. Men innan det tänker jag skriva några rader.

Det har snöat här större delen av dagen & blåst. Så vi höll oss inom hus då. Jonne hjälpte mig att rensa ut dom stora grejerna i mitt bliviade pysselrum. Jag har tagit små plocket. Vilket var en del. Trots att jag inte burit tyngre än ett block med papper, så var jag tvungen att lägga mig en timme å vila, helt slut!!

Efter den vilan, det hade slutat snöa, så tog vi en kvällspromenad med hundarna. Det var helt plötsligt ljust ute, tack vare snön. Det har man saknat i vinter. Man blir tröttare av att det är mörkt så många timmar.

Har du märkt något av det?

Nu är det så gott som tömt, det är en garderob & ett skrivbord kvar. Så nu kan jag börja titta på vad jag vill ha för mönster & färg på väggarna & golv. Så spännande!!!

Längtar!!

Så nu sitter jag framför datorskämen i sovrummet. Här får jag nu sitta tills rummet är klart. Vissa grejer har vi burit ut, andra ställt undan & vissa fick vi placera om i resten av huset, som daton. För att kunna tömma rummet helt. Så Bazze & Nellie får inte längre ligga i sängen på natten utan nu på madrass på golvet..

God natt, sov så gott!

8 månader & Sofias 11 års dag!!

Sen sist har det nu hunnit gått 2 dagar...

Igår firade jag & Jonne 8 månader! Så lycklig!!

Var in till staden & handlade knippor med snitt blommor som jag sen band ihop till en fin bukket. Med seris rosa rosor, vita tulpaner, gul/rosa nejlikor, & 2 olika sorters gröna blad. Köpte också en liten present som jag gav honom på kvällen.

Vi firade med att ätat tapas till middag, massa smått & gott. Till efterrätt serverade jag mango & banan som dragit i rosebubbel, på toppen smält vit choklad. Till var det vaniljglass, passionfrukt & en limeskiva. Hade skrivit med choklad-bokstäver på frukten.

Fick en fantastik fin bukket, med STORA röda roser. Han som sagt att han inte köper snittblommor. Så vart minst sagt överraskad!! :D

Så det var en mycket lyckad dag igår.

Gick inte å lag mig allt för sent, då det skulle bli en lång dag idag.

Lördag
Åkte med mamma, hennes sambo & Sofia på bandy. Min ena bror har börjat i ett nytt lag, som spelar i allsvenskan. Har inte sett någon tidigare match, men idag fick jag chansen. Han gjorde då dagen till ära 3 mål & dom vann också matchen!!

Jonne kom & mötte upp oss hos Malin, där vi åt middag tillsammans för att fira Sofias 11 års dag!

Så kom nyss hem därifrån. Nu blir det att byta om till pyjamas & gosa in sig under duntäcket..

Natti natti...


En tur med el-moppen på isen!

Mycket piggar idag!

Det är is-gata ute, så hade inte kunnat gå idag.
Tayla tyckte också det var halt, Bazze & Nellie tuffade på som vanligt.



Därför körde jag bara en bit på vägen, tog sen av ut på fälten. Där är det en bred körväg som jag lätt tar mig fram på.

Tränade hundarna att gå fot brevid moppen. Till en början gick det trögt, när dom inte visste vad jag ville. Var nära på att ge upp & vända hem, men det är ju inte riktigt jag... När jag sen kom ut på fältet, släppte jag Nellie & Tayla, så jag bara kunde koncentrera mig på Bazze. Då gick det lättare, han förstod vad jag ville & lydde. När jag sen vänt, så var det Nellies tur, efter en stund kom även Bazze upp på sidan. Han valde att gå fot istället för att springa på fälten. Han é rolig han. (men rekomenderar i alla fall att ta en hund i taget, det underlättar).

I början var jag på väg att ge upp, men det slutade ju riktigt bra! Är nöjd. NU när dom vilar, så ska jag ta något att äta.


Jag stryker denna dag!

Har sovit större delen av dagen, men dom vakna timmarna kändes som om dom kvitttade.

Har inte orkat någonting! Mått illa, haft värk, tung i huvudet... Legat på spikmattan, men blev inget bättre. Så kunde ha svoit resternade timmar också! Hoppas såklart på en bättre dag imorgon. Så tackar för mig, lägger mig nu på kudden & vaknar 10 timmar senare till en dag!

Ny knä ortos

shit va trött jag blev efter gårdagen!!!

När ja lag mig på soffan efter ha kommit hem, J lagade mat slumrade jag in.. Sen somnade jag bums, så fort jag lagt huvudet på kudden. Sov fram tills 13 på eftermiddagen, men kom inte upp förens klockan 13.50! Åt sen en tallrik yoghurt med flingor, men den molande värken i rygg & huvud, gjorde att jag lag mig på spikmattan. Nu klev jag upp för andra gången idag.

Men är inte förvånad, efter dessa dagar då jag hållit igång.

Igår var jag & hämtade min nya knäortos till vänster knä. Den till höger fick jag för ett par månader sen, skulle då testa hur den fungerade. När den fungerat mycket bättre än dom gamla så fick jag nu en till.

Denna fungerar mycket bättre än den förra. Den stasar inte så jag kan sitta ner utan att få blodstopp. Den åker heller inte ner & ger ett bättre stöd!

Det sitter en stål skena på in-utsidan av knät som är ledad på ett ställe. Den ska stabilisera upp knäna & blir som en extra led/stöd.


På ser den ut så här




Den gamla såg ut så här, den trär man på övar foten. Man får linda bandet runt som en åtta. Men den åker ändå ner! Dom är förstärkta med en plastsken på in-utsidan av knät.


Nu ska jag ta mig tillbaka till soffan, lär inte komma längre idag. Bazze & Nellie fick följa med J till jobbet idag.

Trots flera försök så hjälper det inte...

Idag när jag vaknade värkte det i nacken & neråt i ryggen. Trots att Jonne varit så snäll & givit mig massage under dagen, för att slippa ha så ont. Så har det föröljt mig hela dagen. Känns hopplöst & tröstlöst ibland. Att kroppen bara gör som den vill. Musklerna är lika spända.

Åkte en kortis till stallet, då jag lovat det sen innan. Bazze, Nellie & Tayla lekte med hunden som var där. Gick en kort sväng med hundarna lösa & Tempus i grimma & grimmskaft. Kände mig något bättre då. Men det var bara för stunden.

Har ändå kämpat på under kvällen för att hålla mig uppe kunna se idrottsgalan. Medans den pågick, fixade J ett fotbad, först satt han en stund & sen jag. Super skönt! Det är med värme, bubbel & strålar som massarar. Så nu är mina fötter ännu mjukare.

Hoppas jag är piggare imorgon. Har en tid då till OT center. För att hämta ut en knä ortos...


Tack Sofi!

Idag tog vi en ordentlig sovmorgon. Båda var väldigt trötta efter veckan som varit...

När vi klev upp gjorde jag i ordning frukost, färspressad apelsin jucie, kaffe, yoghurt m flingor, rostade mackor m ost. Den åt vi framför TV...

Sen var det bara att sätta full fart, klockan hade hunnit bli 13.30!!! BRÅTTOM!! Klockan 17 skulle vi få middagsgäst på besök. & jag hade MASSOR att göra!

Presenten skulle jag göra i ordning, slå in den, sätta ihop en blommbukett, röja upp, förbereda efterrätt, duscha & tända ljusd & lykotorna... Sen allt Jonne skulle göra!

Hann precis i tid, när jag tänt alla lykotorna & ljusen inne, så knackade det på dörren... PHU!
Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans med Sofi. Vi ville tacka henne genom att bjuda på middag. Som ställt upp som kattvakt till oss. Det var riktigt god mat som Jonne lagat & efterrätten gjorde succé, så den blir det fler utav.


Den består ut av, mango som har fått dra i mousserande resévin & florsocker, gammeldags vaniljglass, toppat med passionfrukt & en lime skiva. Som vi sen pressade över på mangon & glassen.. Mums!!

Riktigt kul att få ge bort något för att visa våran uppskattning för den hjälp vi fått av henne. Vilket betyder mycket för oss! Det är inte lätt att hitta någon som kan se efter katterna under julhelgen! 

Nu tänker jag tacka för mig, borsta tänderna, & krypa ner under mitt sköna duntäcke!
 
Hoppas ni haft en bra helg!?

Idag tog vi tid för oss själva...

Thai massagen gjorde sig påmind idag. Hade svårt att vakna i morse, det värkte i nacken. Det vart också en lång dag igår!

Men jag tog mig upp så vi kunde äte frukost tillsammans. Sen lag jag mig å vila igen faktiskt, medans Jonne fixade med lite annat.

Frasiga våfflor vart det till lunch, de har jag inte ätit på åratal! Till efterrätt en diklofoinak. ;)

Tog en sväng förbi stallet för att kolla att täcket satt som det skulle på Tempus. Han såg ut att må bra, täcket satt på plats. Då kan jag vara lugn & slappna av. Vi vart inbjudna på lite kaffe av pappa. Vi hade en liten trevlig pratstund tillsammans innan vi styrde hemåt igen.

Då vi bara sved om & åkte igen. Bio hade vi pratat om. Vi valde mellan Stig Helmer & Hamilton. Då J inte är så förtjust i action, så vart det det en nostalgi tripp med Stig Helmer. Den var helt ok, men väldigt seg. Så för första gången i mitt liv nickade jag till på bio. Det är nog en film att se hemma & inte på bio.

Efter vart det en spontan middag på restaurang. Första stället såg dött ut, andra var det fullt på, men tredje vi kollade fanns det plats åt oss. Riktigt god mat fick vi. Jag åt en kyklingrätt.

Nu är jag hemma igen, vi ska toppa kvällen med lite ost & kex, som jag inhandlade i torsdags. Den var tänkt igårkväll, men då jag var för trött så blev det inget.

Hoppas ni haft det lika trevligt som jag!?

Började dagen med att borra & avslutade den med massage..

Sitter i mitt lilla hörn, stormen viner utanför fönstret! Man kan känna kylan in hit, det är ruggit....

Har varit strömmavbrott en stund, nu är den tillbaka. Men hur länge vet man aldrig, så passar på att blogga nu.

Har haft en riktigt bra dag!
Startade dagen si så där vid 6 tiden, åkte hemifrån 45 min senare. Dom hade lovat snö & blåst, vilket det var redan då, men den avtog bara några mil hemifrån. Så vi kunde säkert ta oss fram i tid till tandläkaren. Hade ett återbesök idag, för att laga en tand.

Han bedövade en & två gånger i kinden! (vilket är vanligt för oss med EDS, med extra bedövning). Innan han kunde sätta borren i tanden. Det var ett ordentligt hål! Men nu är det lagat, som nytt igen ;)

Sen tillbringade jag några timmar i fikarummet på Jonnes jobb. Fördrev tiden genom att läsa tidningen, fila naglarna, rensa väskan & surfa lite på mobilen. Sådant som man inte tar sig tiden till att göra annars. Bedövningen släppte 5 timmar senare...

Skulle gått till min Emelie idag, men vågade inte chansa då ovädret var på ingång & hon satt och vänta på mig. Så har en ny tid dit inom kort.

Men sen innan vi åkte hem kollade vi om det fanns någon tid för thai massage.

Vilket det fanns, så en ½ timme senare blev jag knådad från topp till tå! Vi trodde inte det skulle bli av idag då ovädret skulle hunnit komma. Men då det inte gjort det än & klockan dragit ut på tiden så det i alla fall var mörkt ute. Så tog vi chansen när den fanns.

Det var första gången i mitt liv jag fick en Thai oljemassage. Speciellt på flera sätt. Men mycket skön, kan rekommendera! Nu får vi se hur min kropp reagerar dom närmaste dagarna?... :)

Men bättre än så här blir det inte! Har haft en toppen dag!!

Nu smiter jag tillbaka till soffan, sätter mig på mitt fårskinn & gosar ner mig under filten... Hoppas på att vi får ha kvar strömmen under natten...

Kram kram

Länge sen jag fick känna doften av häst...

Idag har jag hälsat på hos Tempus. Vet inte när jag var där senast??

Alldeles för länge sen!!
Det har varit busväder idag. Så åkte dit för att han skulle få stå inne & torka upp lite. Medans jag åkte in till staden.

Köpte tyg som jag ska sy ett fodral till min nackkrage & solade en stund. Tyget har jag tänkt köpa LÄNGE! Men det har inte blivit av. Men nu har jag det hemma, så hoppas jag snart orka sy dom också. Det kommer göra att den ser lite roligare ut, lätt att ta av & tvätta. & framför allt jag kan byta efter humör & kläder.

Hämtade upp Freja på vägen hem, som var på fritids. Lämna henne hos Lisa vid stallet, dit jag ändå var på väg. Klädde på Tempus hans nya, fina täcke & släppte ut honom i hagen igen. Hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång jag åker dit! Saknar att vara i den miljön. Men min kraft har gått åt till annat nu ett tag, som t.ex flytten...

Imorgon ska jag laga ett hål, har ångest inför det. Men det ska nog gå bra?...

Bättre sent än aldrig!

Nu har det gått mer än ett dygn sen jag sist var här inne..

Dagarna rusar iväg! Hade planer på att ta en fika med min vän Laila idag. Men trodde inte jag skulle kunna genomföra det när jag vaknade med huvudvärk & molande värk i kroppen.

Men efter att tagit diklofinak, slumrat till på soffan en stund så tog jag mig iväg. Hade med mig lite kakor som farmor bakat. Vi kom fram till att jag inte varit där på 2 1/2 år!! & förut var jag där stup i kvarten... Hade inte sett deras nya kök, vet att dom gjort det men inte kunnat ta mig dit. Antingen har jag varit sämre eller hon sjuk. Så det var inte en dag för tidigt!! Blev där ett par timmar, innan vi fortsatte in till staden. Fick sällskap, mycket trevligt!

Gjorde ett par ärenden på stan innan vi handlade lite mat. Men vi är rätt lika, allt vi gör tar ganska lång tid. Hon är nyopererad i knät också, så har något svårare att gå för tillfället. & jag får anpassa farten efter min EDS. Så det är så skönt när vi går tillsammans, det tar lika lång tid. & man stannar & undersöker nya saker på vägen.

När jag lämnat av henne på vägen & väl hemma igen så var det bara att börja med maten. Det var sent & jag hade bara fikat till lunch. Nu mättt & belåten tänker jag lägga mig i sängen.

Trött efter dagens äventyur, men vi hade riktigt trevligt tillsammans!

Dagen efter min massage

Idag har hundarna fått vara med husse på jobbet.

Orkade helt enkelt inte idag. Behövde få ta det lungt & bara tänka på mig själv. Kom upp ur sängen mitt på dagen någon gång. Sen dess har farfar & farmor varit här på ett kort besök. Fika hade dom redan gjort, så det vart en rundvisning i huset. Resten får vi ta vid ett annat tillfälle. Men kul att dom varit här, att få visa dom hur jag (vi) bor. Så dom vet vad jag pratar om.

Har vilat nu på eftermiddagen, men värken minskar inte. Så nu efter maten ska jag ta en riktigt varmt bad! Tror att Jonne ska få göra mig sällskap ;)

Nej jag ska vara snäll, klart att får bada med mig, jag vill att han gör det. Det är en bra stund som man kan prata om vad som hänt under dagen & funderingar man har om livet... Tänder lite ljus också, så blir det extra mysigt.

Känns som ett bra avslut på denna dag!

Mobilen återstår att vara ett mysterium. Har försökt fråga någon idag. min operatör kunde inte hjälpa mig. Sökte på internet efter telefon nr till en support, men hittar inget. Så fortsättning följer..

Nu låter det om om maten är klar. Vi hörs...

En dag med Emelie

Hemma igen efter ha varit i Kungsängen.

Vi mötte upp Emelie, började med att äta lunch tillsammans. När Jonne åkt tillbaka till jobbet, så besökte vi Eva, i hennes pysselbutik. Där tillbringade vi 3 timmar!! Vet inte vart tiden tog vägen!? Det är som för barn att gå in i en godisbutik. 

Emelie skulle skapa en tavla, det tog låååång tid att hitta allt materiel till den. Jag passade på att fynda på REAN som var & lite till. 

När vi till slut var klara där gick vi dit Emelie jobbar. Där jag fick 1 1/2 timmes massage. Super skön & bra! Känner mig riktigt bra nu efter. Hon har släppt på flera koter i nacken, så dom ligger på plats igen & sen fixat till min höft. Det var ganska snett & tog en bra tid att få ordning på. Men hon är så försiktigt & tar tid på sig, så det känns bra! Ska tillbaka på fredag & slutföra detta.

Det är andra gången jag får behandling. Det verkar som om det kan vara något för mig. Håll tummarna!

Nu ska jag krypa ner i sängen, för hur det än är. Efter en sån här lång dag, blir jag slut hur som...

Natti natti... 


Min helg

Hela helgen har sprungit iväg!

Har varit så slut på kvällarna att jag inte orkat med att blogga. I fredags var mina syster Malin här med sin sambo. Vi bjöd dom på middag, våra första middagsgäster här hemma. Dom hade inte sett hur vi bor & därför kände jag att jag ville bjuda hem dom.

Dom valde att övernatta också, vilket vart extra mysigt! Då vi fick mer tid tillsammans & Jonne chansen att lära känna min syster bättre. Jag har inte fått mycket tid med henne, sen hon blev sambo, så det var speciellt även för mig. Det var super trevligt! Vi åt gott, spelade spel, veckans värsting. Som skapade en hel del roliga & intressanta diskussioner.

Dagen efter åt vi en lång & god frukost tillsammans. Sen kunde vi visa dom runt resten av tomten, stallen etc.. Vilket var lite lättare när det var ljust ute.

När dom åkt hem, tog vi en promenad tillsammans med hundarna.
Sen vart det en vilopaus i sängen.



Idag skjutsade Jonne mig till farmor & farfar. Där Malin också var, det var dax att klippa mig. Ingen frisör har gjort det på 4-6 år!!! Jag har gjort det själv. Men nu kände jag att det behövdes en rejäl genomgång!! Då Malin också är frisör, passade det bra nu när hon var på besök & hade tid. Så nu 1 1/2 dm kortare hår!! Så är det super fräscht igen! Fast det känns såklart VÄLDIGT kort!!! (blid kommer)

Erik & Marika, Malins sambo Alexander & min andra syster Felicia var också där. Felicia & Marika blev ocskå klippta. Jonne kom med pizza, till hela gänget på 9 pers. Fick en riktigt trevlig eftermiddag tillsammans!

Trots att jag "bara" suttit på en stol & blivit klippt var jag helt slut efter! Fick lägga mig på spikmattan när vi kom hem. Imorgon ska jag få massage, vilket blir jättebra. Då jag har under en tid nu varit mycket stel i hela ryggen, nacken & höfterna.

Skapar dag tillsammans med Sofia

Gör det sista nu här, innan jag ska lägga mig.

Det har varit en kul dag, full fart, Sofia har varit på besök. Det stod pyssel på shemat idag!! Hon dök upp vid 11 tiden, då vi satte igång nästan på en gång. Hon hade med sig en STOR kasse med pyssel hemifrån & la vi ihop det med mitt. Så vi hade massor att välja mellan.

Vi började med att måla en ask i form av en stjärna hon köpt. Medans den låg på tork skapade vi kort. Sen var det dax för lunch. När vi fått tillbaka energi så satte vi igång. Då var det dax att färdig ställa asken! Det vi var överrens om var att den skulle bli hysterisk!!

Vilket vi lyckades med! ;)

Ha nu åter igen försökt med min nya mobil, att få kontakt med datorn. Men när jag kopplar i USB kabel & den läser in, så säger den att den inte har kontakt & att det inte finns några bilder? Har försökt spara dom i andra mappar på mobilen, men de gör ingen skillnad!? :(

Så kan inte heller idag bjuda på några bilder... :(

Nu ska jag försöka bli av med min huvudvärk, med lite sömn. Har försökt med spikmatta, massage, vila & diklofinak. Men det är nog sömn som behövs nu..

Natti natti


Återblickar, möblerar & tvättar...

Idag har jag tillbaka blickat på 2011 som gått. Det kommer ta MYCKET längre tid än jag trodde!!

Har inte skrivit dagbok alls under året som gått, därför blir sammanfattningen lite mer utförlig än den brukar. Men det är roligt också, för man ser hur mycket som har hänt.

Från att legat på sjukhus, kommit hem, till att återhämta sig, träffa Jonne & nu bor vi ihop. Som sagt, det har hänt en hel del...

Så efter 4 timmars skrivande totalt idag, så är jag i mitten på februari månad. Hade en hemsk skrivkramp, redan efter 2 1/2 sida. Så har kämpat mig igenom dom andra sidorna, men de gick med vila & massage emellan. Så vi får se när jag är klar, kommmer behöva skriva paralelt vid sidan om det som händer idag, för att jag ska komma ihåg.

Annars så fortsätter jag kämpa med tvätthögen! Fattar inte!? Nu går 4:de maskinen för dagen. Men det är sängkläder, filtar, sofföverdrag & dyl. Så det är lite annat än det man tvättar dagligen. Apro på soffa, möblerade vi precis om i vardagsrummet. Vi har tagit bort hörnsoffan som Jonne hade sen tidigare & ställt dit den vita jag har. Tanken är att köpa nytt överdrag till den, ha den fram tills att vi hittar en soffa som vi vill köpa tillsammans. Men tills vidare får det vara min vita, 3 sits, ektorps soffa & vita, tomelilla, fåtölj (fanns förut i ikeas sortiment).

Gör de sista detaljerna imorgon, så ska jag lägga upp bilder sen. Får ta med min gamla telefon, så jag kan ladda upp dom ;)

 Nu måste jag lägga mig, så kommer upp tills Sofia är här imorogn :)

Det svämmar över

Nu blåser de ordentligt här hemma. Dom har utlämnat klass 2 varning söder ut i landet. Får se om vi får behålla stömmen. Har tänt lite ljus & tömt upp lite vatten, uti fall att..

Vi har precis kommit hem igen efter ha varit å storhandlat & innan det, ätit ute på restaurang. Super gott & mysigt så här en vanlig tisdag.

Det tog även idag lång tid innan jag kom igång. Hann somna om på soffan efter frukosten & lite TV tittande.. Men sen har jag hunnit med en del städning. Håller på att tvätta undan här hemma. Vet inte hur det händer, men tvättkorgarna (som vi för tillfället har 2 st av) svämmar över.. Medans maskinen har varit igång, har jag dammat av sovrummet & plockat. Det gör man jämt, men alltid är det saker överallt..

Så nu ska jag bädda med nya påslakan, som vi fick av mamma i julklapp. Så mysigt att få krypa ner i en renbäddad säng & pricken över i:et är när sängkläderna är nya!

Trodde jag skulle hunnit sammanfatta året som gått idag, men får skjuta upp det ytterligare någon dag.

Första dagarna på nya året 2012

Snart ska jag äta middag, är super hungrig!

Men tänkte att jag kikar in här en snabbis...
Igår gjorde vi det allra sista i rahuset, få jag hoppas! Har återgärdat dom punkterna som inte gick igenom besiktiningen. Jag känner att jag gjort mitt yttersta, så hoppas hyresvärden är nöjd!?

På kvällen bjöd Jonne mig på Kina restuarang inne i staden. Skönt att slippa laga mat någon gång då & då. Avnjöt förrätten som var vårrullar & sen till varmrätt tog jag, wokad kyckling med blandade grönsaker. Efterrätten tog vi hemma. Då vi hade hunnit smälta maten lite, det vart Banoffiepie. Som var kvar sen nyårsafton. Mycket godare igår, när den stått & gottat till sig... ;)



Idag har Jonne jobbat & jag sov ut, för 3dje dagen i rad. Har varit helt slut! Deckat på kvällarna & sen inte kommmit upp. Efter jag legat på soffan, tittat på Mannen som talar med hundar. Så satte jag igång, med pälsvård på hundarna. Jonne tvättade alla tre igår kväll. Så nu när dom torkat kunde jag borsta dom & klippa klor. Nu blänker dom så fint & doftar gott igen!

Har gjort några arrangemange/grupper, som gåvor till mina föräldrar & farfar & farmor. Hoppas att jag ska få ordning på inställningarna så jag kan dela med mig av bilderna här!

Nu blir det min egna potatissallad med grillade kycklinglår :)

GOTT NYTT ÅR!!!!!

Nytt år, 2012!

Vill passa på att tacka alla som följt min blogg, mitt liv under 2011!

Ser fram emot nya utmaningar & äventyr. Nu går vi in i en ny fas, nystart, på något nytt!
Alla möjligeter finns, se till att ta dom, gör det som känns rätt.

Vi har varit hemma hos min mamma, hennes sambo & min lillasyster ikväll. Ätit en mycket god middag tillsammans, haft våran "lilla julafton" (som vi inte hunnit med, då vi var i fjällen). Riktigt mysigt...

Vid tolvslaget skickade vi iväg en thailänsk lykta, som seglade långt bort i fjärran" Otroligt vackert!
Lite jordgubbsbubbel & skåla med.

Åkte hem strax efter de.

Alldeles lagom för mig.



Igår hade jag en heldag tillsammans med Sofia på stan, fylld av shopping & en lucnh på ett fik. Sen hem för att byta om, för att sen åka & städa det sista i radhuset. Så nu hoppas jag att det var de sista!

Hoppas ni har haft det lika trevligt som jag!
Kram♥

RSS 2.0